Monday, January 16, 2012

:: Hometown Yong Tau Fu ::

Last Saturday gie dinner ngan family in law kat Hometown Yong Tau Foo Ampang..nie semua gara2 nmpk "cili ber-dancing" la nie kat Bolton mase nk crk handle kete baby gen-gen mak yg patah tuh..pastu ckp ngan mok mok nak gie dinner sana mlm kang..since mok mok tgh berdiet carbo,so yong tau foo kan mcm light2 gitu..ingatkan kedai tuh branch yg kat Ampang tuh..so after Maghrib dgn confident-nye gie la kat Bolton..alih2 mcm pelik je sbb semua cina..tulisan pun cina..pastu semua tetibe rase was2 je tau..ckp ngan MIL,lain mcm je rupe..nape x sama ngan kat Ampang tuh..my MIL,BIL and mok mok pun ckp bende sama..so bile masing2 dh was2,kiteorg pun terus bergerak je kat Ampang..sbb kat Ampang tuh mmg betul2 tau halal..hahaha..

Dh smp kat Ampang,tgk signboard kedai nama lain..yg kat Bolton tuh, Ipoh Hakka Yong Tau Foo..kat Ampang tuh Hometown Yong Tau Foo..cume yg samanye gambo "cili ber-dancing" je..gegurl keliru..hahaha..my MIL yg order semua..kami menurut perintah jer..hehe..ingatkan order skit jer..alih2 bile smp gile byk..seriously bloated gile..itu belum makan ngan nasi lg tuh..smp ade berlebih2 la..siap tapau lg..sbb rugi kan x abis..sebelum nie pun mmg selalu gie makan sini..kalau nak makan Yong Tau Foo mmg sini la place yg i will terjah..my fav..;)

Mintak maap la sbb dh makan half way baru teringat nak amek gambo..hehe..

sayur sawi kat situ mmg sedap okayh..ngan tiram semua cukup rase..
nie ape ntah namanye..nmpk je mcm x sedap tp sedap tau..
dh nak ke penghabisan..tp x abis gak..
MIL
mok mok yg kene diet..gile comot makan smp ke meja kotor..hahaha..

8 comments:

  1. suka gk mkn sini especially yg benda rupa tk sedap tu...kita suka yg jenis camtu

    ReplyDelete
  2. @mama tisya sama la kite..suke gak..hehe..dlm gambo nmpk mcm x sedapkan..tp serious sedap..sos pun sedap..;)

    ReplyDelete
  3. @Fafau De Craft ( Zana ) sedapkan beb..makan selalu pun x boring..hehe..

    ReplyDelete
  4. @~diAhOntHeblOg~ alaaa..nnt kite gie la makan nie..kat ampang je kut..hahaha

    ReplyDelete
  5. suka yong tau fu...sedap....bile falsya nak belanja sy ni?

    ReplyDelete
  6. @Cik FaRiZaM sedapkan..kalau kite jmp sy belanja awak..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...