Monday, February 27, 2012

:: Home Town Yong Tau Foo Tak Halal??.. ::

Ya ALLAH..serious terkejut bile dgr one of my fav food nieh x halal..my sister Along yg bengong semalam wassup wassup..die kate "kedai yong tau foo (Home Town Yong Tau Foo) yg ko suke makan tuh x halal"..errrkkk..terkadul sekejap..katenye kedai tuh dh kene rushed n dieorg jmp tulang BA ALIF BA YA dlm tuh..dh keluar paper n tv..n kebetulan plak, on the same day kedai tuh kene rushed, one of her friend nak makan kat sana..dh smp dh n nmpk kedai tuh kene rushed..so mmg lg confirm la yg Home Town Yong Tau Foo tuh x halal n bukan rumors jer..halamak..seriau dgr..geram pun ade..

Xpaham la dieorg nie..suke2 hati nak salah-gunakan tanda HALAL tuh..n dh la mmg majoriti org melayu makan kat sana..seriously xtau nak ckp ape bile dpt tau x halal..cite ngan mok mok..mok mok kate xyah makan lg dh la kat situ..nie utk info kite bersama coz i'm sure ramai yg suke makan kat Home Town Yong Tau Foo nie..
ade simbol Halal tp sebenarnye TAK HALAL..starlite dahi cili2 yg tgh berdancing tuh baru tau..

Dh try check kat directory Halal Malaysia but xde..damnn!!...

27 comments:

  1. a'ah...
    aritu ada masuk tv
    kene rushed sbb tak halal
    sedap ke kt sini?
    area mana ek?

    ReplyDelete
  2. @Nad @ MamaZakwan itu la..baru dpt tau..mmg sedap.tp rupenye sedap sbb ade perisa lain..adehhh..kat ampang ade satu..tmn melawati pun ade jugak..

    ReplyDelete
  3. kat blkg ampang point ker?? klau kat situ dl sll jgk mkn sbb keja kat area sana...

    ReplyDelete
  4. @pinky aah..kat area2 situ la..sederet ngan nailis tuh..ye ker?..sama la..even x keje area situ tp mmg selalu makan pun kat sana..

    ReplyDelete
  5. aduhai....seramnya.... ms keja kat sana sll sgt sbb kwn nga cina...dia yg sll ajak p mkn... tp xblh slhkan dia sbb mmg ada logo halal lps tu melayu mmg ramai giler yg mkn kat situ kan...

    ReplyDelete
  6. @pinky seram geram semua ade..hehehe..itu la..sbb kat sana ade logo halal n kalau x silap siap ade cert halal..n sebab tuh la ramai melayu confident makan situ..

    ReplyDelete
  7. ayooo tak halal...mmmmm....sabo je la...

    ReplyDelete
  8. HUHUU sy mmg xsk mkn kedai yg ada tulisan cina ni.. bkn pe, hubby sy mmg titik beratkan bab2 ni. even beli makanan pun, dia akan check apa bhn2 yg ada n ada tanda halal tak..

    tp tu la, bila dah jd camni.. mesti rasa kembang tengkuk bila dah tahu kan..

    ohya, dia ada tanda halal tu.. sekadar tulis HALAL or logo halal malaysia tu ek?.. saya xpnh jumpa lg kedai ni.. tu yg xtau..hihii

    ReplyDelete
  9. Adoi seb baik aku xpenah makan sini ntah la aku rasa mcm xyakin tu sebab xberani masuk

    ReplyDelete
  10. meh makan yong tau foo kat melaka... :)

    ReplyDelete
  11. @IntaNBerliaN hurmmm.itu lah..pengajaran utk diri sendri gak..hurmmmm..

    ReplyDelete
  12. @Nana nasib baik la ko x makan sana..hehe..

    ReplyDelete
  13. @watyz yeayyyy..ko blanjer okayh..hahaha..

    ReplyDelete
  14. tak pernah jumpe lagi kedai ni tp tu la biasanaya kak fieda pun kalau nmpk kedai makanan yg ada tulisan cina mmg tak masuk..

    ReplyDelete
  15. @fieda mmg la kak fieda..silap falsya kat situ la..sbb ramai melayu n ade tanda halal tuh yg buat masuk tuh..hurmmm..

    ReplyDelete
  16. mnum air zamzam kak..bagi samak itu perot..susah la skang ni..tanda halal banyak yang dah di ciplak..so nk berjaga2 pun dah tak tau dah camne gayanye huh terang2 jakimnye logo halal kot tu..sabor jela..kalau boleh starlite itu kpala tokeh kuangaja sangat ni!!

    ReplyDelete
  17. @shafura kan dik..kene minum air zam2 la..adoii..mmg ssh kan..wat aniaya org jer..itu la..jom kasik pakat serbu tuan tanah kedaung..kite starlite sorang sekali..

    ReplyDelete
  18. banyak kedai yg tak halal..tp pakai sijil hahal palsu..

    ReplyDelete
  19. @Mama Ema lps nie xnk dh tertipu ngan simbol halal tuh..suke2 dieorg je nk pakai simbol tuh kan..

    ReplyDelete
  20. sekarang dah banyak kedai yg ada logo halal kena rushed..susah betul la makan makanan halal kat malaysia nie

    ReplyDelete
  21. @kayrul-shah mmg ssh la kalau mcm tuh..sbb dieorg dh salah guna dh logo halal tuh..

    ReplyDelete
  22. i really mad! serious.... br igt ptg ni nk g mkn cna... so shitty.. igtkn halal! aaaaa...rs nk muntah pn ad...ish! geram sgt... btw, thanks for the info..

    ReplyDelete
  23. @All about ThumBs' that's why la..everybody pissed off..mmg x expect pun xhalal..dh la mmg selalu makan kat sana..ermmm,no worries..kite share2 info nie..

    ReplyDelete
  24. Serious.. rs kotor sgt2.. even msa dduk ampang dlu, mmg slalu sgt2 pegi mkn...nk mkn pn dh jd xlalu...eeeii..xtau dh nk describe cmne marah.. so, dh declare dh hometown mmg xhalal?

    ReplyDelete
  25. @All about ThumBs' sgt2 kotor..kalau dh selalu makan kat situ mmg lah akan rase marah kan..declare or not itu x sure..but mmg jakim ade jmp dna bende tuh time wat rushed..after this mmg xkan jejak lg dh kat situ..rase tertipu pun ade..

    ReplyDelete
  26. http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0225&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_11.htm

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...