Wednesday, October 17, 2012

:: Steamboat Pulau Ketam ::

Sabtu lepas after visit bok, kiteorg singgah jap kat Ikano semata2 nak beli durian crepe nie..nak tau x?..lately nie baru tau nama sebenarnye dessert tuh..for all this while kan, kite panggil durian pancake..bengong kan..wakakaakka..smp sana bapok ramainye org..parking semua full..tp nasib baik "saka parking" kite time tuh in a good mood so cepat je dpt parking..jgn biaukan diri anda diselubungi misteri!!!!!!..huahuahua..

Smp2 sana mok mok nak makan dulu..lapo katenye sbb kiteorg baru teringat yg kiteorg xlunch lagi..ntah nape tetibe je kiteorg masuk tmpt steamboat tuh..rase mcm restoran tuh pakai hantu plak..terasa mcm kene pukau..hehehe..

Dh duduk n dah order kan, mok mok mcm monyok je..amek gambo pun muke serious mcm xde mood..nak tau asal?..sbbnyeeee die nak mkn kepci yg baru tuh..tp kite x bg sbb berminyak some more pedas..mok mok kan tgh demam ngan sakit tekak..masam je muke mok mok..serba salah plak rase..

nmpk x muke mok mok..moyok je sbb xdpt makan kepci..
serious je muke mok mok..so not u la sayang..
mcm wat parti steamboat..padahal 2 org makan je pun..mok mok baru first time makan sini..die ingatkan portion kat sini mcm ala2 Johnny's yg ciput je..alih2, amek, mmg xabis la kan..
pas makan baru la gie beli durian crepe nie..nasib baik ade lagi..smp2 je tinggal 3 paket je..malas nak beli bile mule2 smp takut nnt cair..nasib baik ado laie..kalau x mau gie serbu Mid plak..hehehe..

31 comments:

  1. ala...sedap...suke steamboat...

    ReplyDelete
  2. Ida pun! Kalau pergi Ikea, mesti singgah beli jap durian crepe ni... =p

    ReplyDelete
  3. bestnya mkn stembot tu...
    durian crepe rasa mcmne?xpenah mkn lah

    ReplyDelete
  4. steamboat ketam village..sedap!pedas!ala..lame xmkn ni, kene pergi ni..
    neway, durian crepe tu sdp x?teringin nk rasa..huhuh

    ReplyDelete
  5. @::EIDA:: itu mmg harus kan eida..wajib beli..samo la kite..;)

    ReplyDelete
  6. @ieyda sedap ieyda durian crepe nie...sedap gile..;)

    ReplyDelete
  7. @Ann@zanyra sedapkan..nak2 plak makan ngan bawang goreng kat situ...ranggup2 je..sedap sgt awak..cer la nnt try makan..mesti nak lagi dan lagi dan lagi..huahuahuahua..

    ReplyDelete
  8. FALSYA kat mane steamboat pulau ketam tu..?
    dah memang teringin nak g nie...
    hehe...

    ReplyDelete
  9. @~capital N~ kalau dh tingin mmg kene gie tuh..hehehe..kat dlm Ikano..kat ground floor..;)

    ReplyDelete
  10. kita 1st time gk mkn steamboat ni tp tk brp kena ngan tekak suka johnny's lg...pancake durian tu kalo mkn sejuk2 sedap..kalo lmbt2 tk sedap..hehehe

    ReplyDelete
  11. kak falsyaaa, heee. sdap ke durian crepe tu? slalu nampak kak falsya post gamba durian crepe tu.

    ReplyDelete
  12. @mama tisya kalau dr segi sos mmg Johnny's yg terbaik la..tp kalau dr segi portion mmg kat situ okayh..hehe..kan erin, xsuke makan bile xsejuk..dh muak tetibe..sbb dh cair..hehe

    ReplyDelete
  13. @tiera sedap sgt thirahhhhh!!!...cer try rase..mmg asyik tingin je nak makan..;)

    ReplyDelete
  14. Gegurl.. dekat jer ngan umah kita.. Nampak sedap durian crepe tu..

    ReplyDelete
  15. Wah steamboat~! Mengecur liur ku bile nengok nih...First time dengar - durian crepe tu cm ais krim ke siap boleh cair tu? ;)

    ReplyDelete
  16. Glemer ek stimboat pulau ketam ni?

    ReplyDelete
  17. kat mana ni yunk??? knapa tak pnh tahu pun....wakakkakka....

    mana best compare dgn johnny??

    ReplyDelete
  18. @Nurul Akmal dekat sgt nyeah nurul..nnt free2 gie serang tau..hehe..mana tau silap2 nnt kite berdua berebut crepe tuh..hahaha

    ReplyDelete
  19. @Khalilah MNor durian crepe tuh bkn eskrem yang..dlm tuh mcm ade whipped cream..itu yg buat cair tuh..;)

    ReplyDelete
  20. @Nad @ MamaZN itu la pasal nad..ramai gile org kut..kuar2 je punyelah panjang org queue semata2 nak makan situ..

    ReplyDelete
  21. @pinky kat ikano la darling..belah bawah..kalau sos, lagi sedap johnny's..tp kalau ikut portion n puas hati kat sini la..hehehe

    ReplyDelete
  22. sesekali makan steamboat mmg bestt.... haihh lamenya tak makan...

    ReplyDelete
  23. oh my god......yummmyyy dugaann

    ReplyDelete
  24. Ape rase durian crepe tu? Sdp ker? Sdp nyer mkn steamboat...

    ReplyDelete
  25. sedap ek durian crepe ni? belum pernah try la.

    ReplyDelete
  26. salam. sekadar ingin memberi peringatan. logo HALAL yang digunakan oleh Pulau Ketam Steambaod ialah loga yang tidak disahkan oleh pihak Jakim. Begitu juga dengan Q-Thai dan Johnny's Steamboad yang mana mereka juga sebelum ini mempamerkan logo yang tidak disahkan oleh JAKIM. Mengapa sebuah restoran yang menjadi perhatian begitu ramai umat ISlam tidak mendapat PENSIJILAN HALAL JAKIM??? mesti ada sumting yang tidak kena, atau mereka memang tidak berminat untuk apply. sedangkan baru2 ini OLDTOWN WHITE COFFEE sudah mendapat pensijilan HALAL JAKIM. Oleh berhati2lah.. sekadar memberi peringatan sesama umat Islam. carilah restoran yang sememangnya mendapat pensijilan HALAL oleh JAKIM. satu2nya badan yang mengeluarkan Pensijilan HALAL di Malaysia. layari laman web JAKIM untuk melihat Logo HALAL jakim yang betul dan perhatikan betul2 agar tidak tertipu kerana ada pihak yang mengeluarkan logo HALAL yang hampir sama dengan pihak JAKIM. Pada logo HALAL JAKIM, nama MALAYSIA terletak pada garisan bulatan, manakala logo tiruan nama MALAYSIA diletakkan dibawah perkataan HALAL. HALALAN Toyyibah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...