Friday, March 30, 2012

:: Si Baju Hijau ::

Sedang bertugas..di perbatasan..peluru x bermata..harus waspadaaaaaaaa..lalalalala..hahahaa..semlm baca entry si mek nana mia pasal abg ashkar, tetibe plak teringat time abah dulu bile jd ashkar..hehe..byk gile kenangan..abah dulu askar..skang dh pencen..tp jd anak askar nie satu je la yg leceh..ssh nak ade kawan time childhood..sbb selalu berpindah-randah..sekolah pun selalu tukar2..nak wat camno..gegurl redho jer..asalnye dulu abah unit Wataniah..selalu masuk2 utan bagai..sekali masuk utan 6bln mcm tuh..mcm2 abah cite pasal training komando die..dieorg dibekalkan 3 batang mancis, satu pisau rambo, ngan beg penuh ngan batu-bata..pandai2 la nak survive dlm utan tuh berbulan2..mcm2 makanan darurat dieorg..nak dgr pun geli....ada bran x?..haha..pastu mak bising2 abah selalu keluar masuk utan sbb takut nnt anak xkenal bapak la ape la so abah pun tukau unit Military Police..hahaha....

Bile dh tukau unit kut bermulalah sesi pindah-randah..time kecik2 dulu pindah kat Kota Kinabalu, Sabah..pastu pindah kat Kem Genting Klang..itu yg paling lama la sebenarnye..pastu bile abah dh naik pangkat terus pindah kat Taiping..duk sana 3 thn pastu pindah balik KL sbb abah dh pencen..akhirnyaaaa,no more pindah..bosan kut duk asyik pindah jer..ingat lagi dulu time sekolah rendah kat SEK. REN. AIR PANAS, anak2 askar mmg ade trak askar hantar n jemput kat sekolah..pastu kadang2 abah suruh anak buah die amek me ngan my sister naik pajero MP..sekali bile keluar jer sekolah kiteorg x nak naik pajero..lagi best naik trak..sbb ramai2 kan..boleh jln2 sebelum balik..huahuahua..bengkek je abg yg dtg amek naik pajero tuh..wahahha..marah tp xleh nak marah..hahaha..sorry abg ashkar..;p

Lagi satu kan..malas betul nak ckp yg abah nie askar tau..bile org tanye then baru sebut..sbb nnt mesti org tanye abah pangkat ape..bile dh ckp pangkat mule lah nak lowyar buruk plak..mmg selalu..asal org tanye n setiap kali org tanye..sbb abah time askar dulu pangkat MEJAR..so bile dieorg nie tau mulelah ckp "lepas pangkat MEJA mesti KERUSI kan".. damn u..hahaha..pastu bile sape2 tanye abah pangkat ape, gegurl ckp Lans Koperal..terus senyap xde bunyik dh..ahahaha..cite pasal sejarah jd anak askar nie mmg byk..time bdk2 lg kan..mmg bangga kut abah jd askar..tp mcm malas nak cite sbb kang org ingat poyo pulak kan..muahahaha..





Thursday, March 29, 2012

:: Acid Splash-er is Back ::

Damn u acid splasher..ko wat semua org takut tau skang nie..dulu dh senyap..sekarang nie dh ade dh balik..korang nie xde keje lain ker selain splash acid kat pedestrian la, kt org yg tgh tunggu bas la..eeee, kalau dapat la dieorg nie, buat balik ape yg dieorg wat kat org yg dieorg simbah acid tuh..baru mangkuk2 nie semua rase azab kene simbah acid..

Source from here

KUALA LUMPUR: Kejadian menyimbah asid yang pernah menggemparkan warga kota, terutama wanita yang dilakukan lelaki bermotosikal tahun lalu muncul semula selepas satu kejadian dikesan di Rawang dan Serdang, kelmarin dan Isnin lalu.

Dalam kejadian jam 7 pagi di Rawang kelmarin, seorang guru wanita cedera di muka dan separuh badan akibat disimbah dengan cecair dipercayai asid oleh dua lelaki yang meragut rantai emasnya ketika menunggu bas di pondok menunggu bas di Batu 17, di sini.

Mangsa, S Rani, 47, yang ingin ke tempat kerja tiba-tiba ditegur dua lelaki yang turut bersamanya menunggu bas.Menurut saksi, Nur Aqilah Osman, 14, ketika kejadian dia menunggu bas untuk ke sekolah apabila ternampak kedua-dua lelaki terbabit bercakap dengan mangsa.

“Ketika wanita itu sedang bercakap dengan kedua-dua lelaki terbabit tiba-tiba mereka meragut rantai emasnya dan dia cuba melawan, tetapi disimbah asid daripada botol yang dibawa seorang daripada lelaki itu,” katanya.

Dia berkata, lelaki terbabit turut menyimbah sisa asid kepadanya menyebabkan bahagian belakangnya melecur.

“Tanpa menghiraukan tudung, pakaian serta beg sekolah yang terbakar terkena asid, saya terus berlari pulang ke rumah untuk meminta bantuan kerana tidak tahan perit,” kata pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Batu 16 itu.

Sebelum kejadian, dia berkata, dua lelaki terbabit dilihat bersandar di palang pondok menunggu bas itu sebelum mereka menegur seorang wanita berumur.
Malah, gadis itu juga nampak seorang daripada lelaki terbabit memegang botol, tetapi menyangkakan ia minuman. Nur Aqilah ketika ditemui di rumahnya di sini, malam tadi, berkata mangsa menjerit meminta tolong sambil memegang mukanya yang kemerahan akibat terbakar manakala dia dan rakan sekolah hanya mampu melihat kerana bimbang dicederakan penjenayah terbabit.

“Saya dan rakan cuba lari tetapi lelaki terbabit menyimbah baki asid ke arah kami dan dua lagi orang awam di pondok bas itu sebelum beredar dengan selambanya.

“Cecair itu kena pada belakang bahu saya dan tangan seorang wanita lain,” katanya.

Bapa Aqilah, Osman Delisali, 50, menghantarnya ke Hospital Selayang (HS) untuk rawatan sebelum membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak dengan bantuan jiran.

Osman berkata, dia sedang bersiap-siap untuk menghantar adik Nur Aqilah ke sekolah apabila tiba-tiba melihat anak keempat daripada lapan beradik itu pulang dalam keadaan tubuh berasap.

“Saya kehairanan dan bertanya kenapa dia balik rumah semula, tetapi Nur Aqilah menjerit sambil menceritakan disimbah asid ketika sedang menunggu bas ke sekolah.

“Tanpa membuang masa, saya segera mencurah air ke tubuhnya bagi mengurangkan kepedihan,” katanya.

Katanya, dia lega apabila doktor yang merawat memaklumkan kecederaan itu tidak serius dan boleh sembuh dengan menyapu krim khas untuk kulit terbakar.

“Mujur anak saya mengelak dan hanya cedera ringan. Saya tidak dapat bayangkan kesakitan dan kesan buruk yang terpaksa dilaluinya jika kecederaannya serius seperti yang menimpa seorang lagi mangsa,” katanya yang bekerja sebagai tukang mesin rumput.

Sementara itu, dalam kejadian di Serdang pula, seorang kontraktor, S Thinagaran, 19, melecur sebelah muka kanan dan rabun sebelah mata selepas terkena asid disimbah dua lelaki bermotosikal ketika dalam perjalanan pulang ke rumah di Kinrara Mas, selepas selesai menjalankan tugas di Rawang. “Walaupun dalam keadaan kesakitan selepas muka terbakar akibat dibaling cecair asid dua lelaki bermotosikal, saya sempat memandu kereta sejauh lima kilometer ke klinik di Kinrara untuk mendapatkan rawatan,” katanya.

Dalam kejadian jam 7 malam Isnin lalu, mangsa berkata, dia tidak mengenali dua lelaki berusia 20-an yang menaiki motosikal jenis Modenas Kriss yang tiba-tiba membaling cecair dipercayai asid ke arahnya.

Katanya, dia hanya sempat melihat dua lelaki memakai topi keledar memegang botol mineral sebelum berpaling ketika ke arah mereka selepas namanya dipanggil.

“Sebaik menoleh, mereka terus membaling cecair itu ke muka saya hingga menyebabkan terbakar dan menggelupur kesakitan sebelum berlari masuk ke dapur untuk membasuh muka,” katanya.

Katanya, dalam keadaan kesakitan dan mata sebelah kanan menjadi rabun, dia memandu ke klinik berhampiran manakala ayahnya mengikut dengan kereta lain.

Selepas mendapat rawatan awal, dia dibawa ke Pusat Perubatan Subang Jaya untuk rawatan lanjut yang mengesahkan muka sebelah kanannya terbakar akibat terkena asid.

Thinagaran berkata, dia tidak tahu motif sebenar dua lelaki itu yang berkemungkinan bermusuh dengannya akibat pergaduhan setahun lalu dan masih menyimpan dendam terhadapnya.

“Ayah saya kemudian membuat laporan di Balai Polis Puchong untuk siasatan lanjut dan mahu dua lelaki itu diambil tindakan sewajarnya,” katanya.

Wednesday, March 28, 2012

:: Kad Kawen ::

Tengah2 scroll gambo yg ade kat dlm henpon nie tetibe ternmpk satu gambo..kad kawen gegurl..hahahaaha..xde la..kad nie my gurlfriends yg bagi time kawen dulu..dpt hadiah skali ngan kad nieh..besau gile..ade lg kad nie ingat nak wat frame..tp everytime gie ikea terlupe plak size..hadoooooo..

Kenangan betul la..kadangkan terasa mcm nak kawen jer lg..haippppp..pengantin lelakinye ttp sama la of course..cinta hati gegurl tuh si mok mok nie..

cer teka sape disebalik kad tuh..hahaha..

:: Pengemis Ke Peminta Sedekah Ke Pekerja Ke Pelajar Ke ::

Brape byk ke daaaaaaaaa...rasenye kan mesti korang penah nmpk bdk2 lelaki or perempuan yg mcm student2 tahfiz yg selalu dtg table ke table nak mintak derma or jual cd or jual kismis utk sekolah dieorg..mostly lelaki la..kadang2 ade kat pam stesen..serious tau, mak kesian betul tgk bdk2 nieh..kadang tengah2 mlm duk dtg lg mintak derma..menjual segala bende yg boleh dijual..sayu je rase hati..hati mak nie mmg sensitip..bak kate si diah mcm tisu..senang sgt sentap la ape la..bkn ape tau, mak ade adik..ade anak buah..ape rase kalau adik kite yg baya2 dieorg nie wat mcm tuh..xker sedih..

Kadang terpikir gak..dieorg nie anak yatim piatu ker?..ade mak bapak x dieorg nieh?..kalau ade, parents dieorg tau x yg dieorg wat mcm nieh..kalau x tau ape agaknye la perasaan parents dieorg when they found out yg anak dieorg wat mcm nie..n most of the times terpikir gak..before dieorg wat mcm nieh, dieorg dh makan ker?..during dieorg wat mcm nie,dieorg lapar ke, dahaga ker?..kalau dahaga ade ke duit dieorg nak beli minuman..kalau lapar,ade ke dieorg duit nak beli makanan?..patutnye time2 dieorg tuh patut mcm normal kids tau..kene duk umah..belajar bile dh smp time..main bile dh smp time..tgk tv bile dh smp time..tido bile dh smp time..n terpikir gak..dieorg nie rela ke wat mcm nie..or dieorg kene paksa..hurmmmm..

By right pengurusan sekolah dieorg xpatut wat mcm nie..for me mcm dh melanggar etika jer..cewahhh..konon2 mcm tau la etika2 nie mcm mana..ahhaha..ye la..nie kire common sense la kan..dieorg nie mcm fully utilize budak2 nie utk kepentingan sendri..and i'm pretty sure that certain parents xtau pun yg anak dieorg di-force utk wat mcm nie..mcm dulu kan ade kes..sekolah tahfiz kat mana ntah, wat mcm nie alih2 otw nak balik, van accident..xingat brape org yg meninggal..time tuh parents bdk2 yg meninggal tuh x tau pun yg anak dieorg wat kerja2 crk derma nieh..jadik isu gak la..tp nak jd isu pun lama mana la sgt kan..sekejap jer..dh senyap semua bende start la balik gunakan bdk2 nie..kalau mcm nie sape yg patut kite salahkan..n kementerian pelajaran pun mmg ssh nak pantau kes2 mcm nie..unless if ade org yg complain..ye ker mcm tuh..ermmm..


Tuesday, March 27, 2012

:: Geli Gigi Gegurl ::

Gigi boleh geli ker?..wahahaha..tp betul tau..bende nie mmg jd kat mak nie haaaa..believe it or not la coz it happens..hahaha..symptom nie terjadi bile kite x berckp..boleh gituwww..abih tuh kalau dh mulut kite nie asyik 24 jam pok pek pok pek kan, kalau xbercakap tuh mcm geli je gigi..kalau nak dgr senyap tuh time tido je kut..ngeeeee..ye laaaa..selalu duk pok pek pok pek..pastu bile senyap mcm meronta2 plak mulut nie nak berckp..nak berckp sendri kang org ingat gile..bile x berckp itu yg wat gigi jd geli..korang penah rase x bende mcm tuh..ke aku sorang yg rase nyeah..really bizarre kan..hahahahaha..


Seksa tau bile x berckp nieh..betul2 seksa..smp kering bibir mak nieh ha sbb x berckp..dh mcm cucuk botox dh rase..dan2 je kan nak propa..hahahaa..kadang rase nak nangis pun ade sbb xleh nak berckp..crazy kan..mak nie cengeng skit..suke betul nangis2..ermmm,xde producer nak amek gegurl berlakon watak yg selalu nangis2 ker?..wahahahaha..dulu2 selalu kuar sorang2..tgk wayang sorang2..makan sorang2..shopping sorang2..pastu dh xnak dh sbb tersgt la boringnye..time tuh jeles tgk semua org boleh berckp..ahhahahaa..bongok2 je perangai..xleh blah..

:: The Vow ::


Seriously, "The Vow" is a must see movie..mmg best..sgt2 best..asalnye nak gie tgk cite nie la last saturday..but ticket sold out..kalau ade pun mmg front seat jer..xnk laaaa..sakit tengkuk gegurl..so itu yg beralih arah tgk cite "One For The Money" tuh..so bile balik umah mok mok tgk2 la cite yg best utk di-download..alih2 nmpk cite "The Vow" nie..apalagasss..mmg terus download la..so semlm mok mok sudah pasang la kan cite tuh..layan beb..mmg best..

Hero dlm cite nie was my ex-bf..Channing Tatum (Leo)..huahuahua..heroin cite nie Rachel MacAdams (Paige)..
 
The movie begins with Paige Collins  and her husband Leo coming out of a movie theater. On their way home, when they stop at a stop sign, Paige unbuckles her seatbelt to lean over and kiss Leo. At that very moment, a truck rams them from behind and Paige crashes out through the windsheild. Both of them are rushed to the emergency room, and as Leo, in a voice-over talks about how "moments of impact.. help in finding who we are" the movie cuts to how Paige and Leo first met. The scenes of how they courted, proposed and married are interwound with the present.

When Paige regains her consciousness, she thinks Leo is her doctor implying her loss of memory.But she hasn't lost all, except for the past few years of her life. Meanwhile her parents learn about this and come her to visit and it's for the first time Leo meets them. Paige is unable to figure out why she left law school, broke her engagement with Jeremy and why she hasn't been in touch with her family and friends. Her parents insist on taking her home with them and Paige agrees assuming she might have married Leo for some mutual benefit and seeks evidence for the marriage. Just as she's about to leave, Leo comes running to play her a voice message in which she sounds very happy and romantic. Paige decides to go back with Leo hoping it will help regain her lost memory. Paige is welcomed home with a surprise party but as she's not able to remember any of them, she finds it overwhelming and bursts out in anger.

The next day Paige ventures out to her regular cafe but doesn't remember being there and loses her way back. She calls up her mom as she doesn't know or remember Leo's number. That evening Leo and Paige are invited for dinner by her parents. At the dinner and in the bar later,Leo doesn't fit in with her family and friends. Leo keeps trying to help her regain her memory but Paige is more drawn towards finding answers as to why she left law school or broke the engagement. And, in one such occasion with Jeremy, she kisses him. Her doctor advises her to fill the holes in her memory rather than be afraid of her past. With her sister Gwen's wedding approaching, Paige decides to stay with her parents until the wedding. Though Leo asks her out on a date and spend a night with her, the relationship is further strained when Paige's dad tries to persuade Leo to divorce his daughter, and Leo punching Jeremy for talking about chances to bed his wife.
Paige rejoins law school and Leo signs the divorce papers. At a store, she meets an old friend who unaware of her amnesia apologizes for having a relationship with her dad; and Paige now realizes why she had left her family. When she confronts her mom about this, her mom tells her that she decided to stay with her dad for all the things he had done right instead of leaving him for one wrong act. Paige then asks Leo why he never told her and he replies he wanted to earn her love instead of driving her away from her parents. Paige, while in class, starts sketching; thus depicting how she first left law school. She does it again and is back into scultping and drawing. Though Jeremy confesses he broke up with his present girl friend hoping to be back with her, she turns him down stating she needs to know what life'd be without him.

And as seasons change, Leo, in a voiceover talks about "moments of impact and ripple affects where some particles are brought closer and some are spun off into great adventures". Back in her room, Paige finds the menu card on which she had written her vow and is deeply moved. The movie ends with Paige waiting for Leo at their regular Cafe Mnemonic and going with him to try a new place instead of their regular alternative, a Cuban place.

*moral of the story, buckle up ur seat-belt even while kissing..hahaha*

Monday, March 26, 2012

:: Makan Je La Keje ::

Sabtu lepas gie dating ngan mok mok..kiteorg gie Ikano sbb gegurl batuk..dh seminggu lebih dh kut batuk..suara pun dh mcm auwww auuwww dh..seksi gituw..hahaha..tekak nie tergedik2 nak makan chicken porridge kat Uncle Lim..mmg situ pun tmpt mak nie haaa kalau tgh sakit..demam ke selsema ke batuk ker, nak makan mesti gie sana..day before tuh makan bende pedas..pedas ngan falsya mmg xleh nak berpisah langsung tau..pastu mmg padan la muke kan, lagi sakit tekak dibuatnye..smbl tido smbl kunyah strepsil..terror kan..hahaha..pastu serik sudah nak makan pedas selagi tekak sakit n batuk x baek..chicken porridge Uncle Lim serious mmg terbaekkkk..sedap gileeee..

nie la die chicken porridge Uncle Lim..hehehe..

After makan mok mok ajak gie tgk wayang kat Cineleisure..ssh la nak panggil E@Curve sbb start Cineleisure bukak smp skang duk sebut Cineleisure jer even dh tukar nama bagai..hehehe..kiteorg tgk cite One For The Money..cite tuh not bad la..then after tgk movie kiteorg gie makan nasi lemak n indo mee yg sgt sedap ayamnye kat area PJ..mok mok la teringin plak..dulu time sebelum kawen ngan mok mok, mak ade bwk die gie makan situ..sbb dulu mak slalu gie situ ngan member2..so bile ngan mok mok bwk la die plak..nak bg rase..hehehe..sedap tau ayam goreng kat situ..ramai sgt org cina yg makan kat sana..kalau ramai org cina maknenye sedap la sbb org cina nie mmg very fussy when it comes to food..especially nasi lemak..even melayu pun fussy gak sebenarnye.eheehe..tp yg menjual tuh mamak tau bkn cina..hehe..

 nyum nyum nyum..sedap tau u'ollsssssss..ayam goreng die mmg terbaekk wa ckp luuuuu....


:: 10 Things i Hate About U ::

I hate u...i hate u..i hate u..i hate u..i hate u..panggggg...adoiiiii..dh mcm gaduh ngan boipren dh gayanye..hahahaha..jgn salah paham ye u'olls..there's nothing wrong between me n my boyfriend..abg aaron..ehhhh,oppppsssss sorry..tersalah sebut nama plak..abg mok mok..hehe..boyfriend kah?..x sedar diri dh jd somi lagi nak ngaku boyfriend..puiiii..hahahaha..

Bkn 10 things i hate about u sangat pun..nie pasal 10 things i hate when i switch on my hp after soooo long i switch off n after i paid my bills after sooooooo longggg kene barred..xde la lama sgt berminggu kene barred..dlm 1 2 hari jer..propa je lebih kan..

The 10 things are:-

1. i will receive toooo many of emailsssssss...hundreds of it thru my gmail..
2. i will receive a lot of BBMssssss messagessss..
3. i will receive a lot of wassup wassupsssssss messagesssss..
4. i will receive a lot of smssssssssss..
5. i will receive a lot of Groupon's notificationsssss..
6. i will receive a lot of updates notifications from my BB app world..
7. i will receive a lot of FB's notifications.
8. i will receive a lot of love letter.
9. i will receive a lot of bank letter.
10. i will receive a a lot of membership letter..

Gile byk kan..tp yg 8-10 tuh tipu2 jer..sbb nak bg penuhkan smp 10 kan..wakakaka..but seriously tau, really annoys me every time i switch on my hp after sooooo long i off it n after i've paid my bills..mcm2 lagu n mcm2 bunyik keluar..mana yg bunyik BBM, bunyik Wassup wassup, bunyik email, ehhh,byk laaa..semua yg kat atas tuh semua bunyi lain..stress betul..nak kene delete satu hal lg..adoiiii..












Friday, March 23, 2012

:: Minum Racun Sbb Gagal SPM ::

Ermmmmmm, this thing mmg selalu jadi kan everytime result kuar..every year ade jer kes bdk bunuh diri sebab failed SPM..or xkisah la PMR ke..even UPSR pun ade tau..maybe dieorg letak harapan tinggi sgt kut..or maybe takut kene marah ngan parents ke..we wouldn't know..maybe they have their own reason why they commit suicide..daaaaaaaaa,of course la..xkan la tetibe terpikir "ari nie terasa mcm nak bunuh diri la...ermmmmm,okayh la bunuh diri la"..pastu gantung diri sendri..ape la sya..hehe..

Kalau x lulus SPM ke PMR ke UPSR ke, x semestinye dh xleh nak idup dh..byk je insititut kemahiran yg terima org2 yg xbrape nak cemerlang nieh..boleh belajar repair2 kete ke moto ke, belajar menjahit ker, belajar memasak ker..mmg la from education wise x brape nak cemerlang..but who knows korang ade bakat tersembunyi utk skill2 kemahiran nie ker..ingat org yg xde education nie xleh nak berjaya ker..ade jer org yg xde education skang nie jadi millionaire tau..tp kene rajin la..kalau malas usahkan nak jd millionaire, minum air milo pun blum tentu lps tau kalau xde duit..

Punca entry nie sbb cite nie la..source from here

ALOR GAJAH: Akibat kecewa dengan keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) diperoleh, seorang remaja nekad meminum racun di Durian Tunggal, di sini, pagi kelmarin.

Remaja berkenaan, E Premkumar, 18, mati ketika menerima rawatan di Hospital Melaka kira-kira jam 11.45 pagi semalam.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari kelmarin, remaja itu ditemui lemah oleh rakan sekolahnya di pekan berkenaan lalu dikejarkan ke hospital.

Bapa mangsa, K Eswaran, 45, berkata, dia menghantar anaknya ke sekolah di Durian Tunggal jam 10.30 pagi untuk mengambil keputusan SPM.

“Premkumar meminta saya pulang dulu dan memberikan RM20 kepadanya untuk belanja kerana memberitahu ingin keluar minum bersama rakannya.

“Saya difahamkan, ketika di pekan Durian Tunggal, anak saya mengasingkan diri daripada rakannya sebelum ditemui tidak bermaya,” katanya ketika ditemui di Hospital Melaka, di sini, semalam.

Menurutnya, dia difahamkan, anaknya itu mengalami tekanan emosi selepas gagal dalam SPM.

Bagaimanapun, katanya dia tidak pula memarahinya atau memberi amaran kepadanya sekiranya dia gagal dalam peperiksaan kerana sudah bekerja di kilang di Singapura sejak empat bulan lalu.


“Premkumar baru pulang dari Singapura sehari sebelum kejadian untuk mengambil keputusan SPM dan merancang pulang semula ke negara itu pada hari ini (semalam) bagi menyambung semula kerjanya.

“Saya tidak menyangka Premkumar sanggup bertindak sedemikian gara-gara kecewa keputusan SPM diperoleh,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Superintendan Umar Ali Saifuddin Shaharuddin, mengesahkan kejadian.




:: Rumah Ini Rumah Kita ::

Mmg benar dik oiiii..hahahahaa..ternyanyi pulak..penah x dgr lagu nie kat dlm tv..Andy Lala yg nyanyi..alalalala,yg asyik tukar2 baju tuh..ade baju org Sabah, org Cina, mcm2 kaum punye baju la die pakai..ehehe..sebenarnye xde kene mengena pun ngan ape yg mak nak cite nieh..tertipu tipah..;D

Kali nie mak nak cite pasal abe gagah perkasa, macho lg bergaya dan jugak hensem...no no no..bkn abg aaron aiii okayh..gile perasan padahal abg aaron x kenal pun ko sya..kesah aku..hahaha..pasal kete mak la..kan macho tuh..gagah perkasa..hensem lagi..sebenarnye geram sbb boleh x windshield kete dh crack..hadoooo..sakit mata tau everytime pandang..dh jd mcm org saiko plak dh everytime masuk kete ukur cermin ari nie brape pjg cermin tuh crack..masalahnye dh la baru renew insurance..punye la mengong sbb terlupe nak masukkan skali utk windshield..budget2 kete baru pakai sethn dua ke hape..uwaaaaaaa..yg paling stress nye,ari nie renew, esok lusa baru perasan dh crack..damn u abe gagah perkasa lg macho lg hensem..gapo baru nak kecek ke ambo..haihhhhhh..

Agaknye die majuk sbb semenjak ngan mok mok mmg jarang bwk die gie jenjln..apatah lagi nak mandikan die..sebln sekali ade kut..hahahaaha..kejam kan..byk kali ajak mok mok gie basuh kete..byk kali tuh la kuar ayat standard org yg nak basuh kete la kan,"jom gie basuh kete aiiii..kete aiii kotor la"..dan byk kali tuh la mok mok jawab,"kete u penah bersih ker?"..eeeeee...bengang jer tau..so after a month kete gegurl xberbasuh,akhirnye basuh jugak..tp bile terpandang spot yg crack tuh terus gegurl kuciwa..;(







Wednesday, March 21, 2012

:: Siti Nur Fatihah Relakan Diri Diculik ::

Panas!! Panas!! Panas!!...gegurl x rela..gegurl x rela..gegurl x rela tp Siti Fatihah rela..hahaha..amboi3 statement xhengat..xtgk kiri kanan nak melintas jalan..hahaahah..haihhhh..ape la nak jadik ngan bdk2 zaman skang nie..org lagi la xnak n takut kene culik, die siap boleh plan utk diri dia sendri kene culik..siap boleh berlakon lagi tuh..ape ke bangang sgt..x pikir ke yg mak bapak die sikit punye risau ntah ke kene rogol ke, kene bako ker, kene sembelih ker, alih2 die boleh duduk kat umah bf die kat Pekan..bengkak2 mata mak ko nangis dik oiii..dh la kat HOT.FM siap wat topik pasal SITI NUR FATIHAH nie..siap ade caller yg nangis2 suruh pulangkan la..jgn ape2 kan la..siap ade yg maki2 polis lg la..siap marah n salahkan mak bapak bdk tuh la..alih2 jadi mcm nie..bende yg bdk tuh sendri punye plan..mak bengang nie sbb bile caller tuh call nangis2 suruh pulangkan bdk tuh, siap bertakung air mata gegurl yg suci nie pagi2 tauuuuuu..hahaaha..haihhhh,ape la masalah..n ape motif die nak wat mcm tuh..ntah la..nak jump into a conclusion pun xleh kan sbb kite xtau ujung pangkal cite..mungkin betul die ade tekanan from family or maybe die sendri yg bg tekanan kat diri sendri..wallahualam..

Malas la nak cite pasal budak bengong nie..source from sini


KUANTAN: Gadis yang dikatakan diculik ketika keluar membeli kad tambah nilai prabayar Ahad lepas, Siti Nur Fatihah Mahadi, 15, akhirnya mengaku bahawa dia sebenarnya tidak diculik, kata polis.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang SAC T. Narenasagaran berkata gadis itu juga mengaku bahawa dia dengan rela hati melarikan diri untuk tinggal di rumah teman lelakinya yang berumur 26 tahun disebabkan tekanan emosi yang dialami.
"Laporan yang dibuat kepada polis dengan mendakwa gadis itu diculik adalah tidak benar kerana dia mengaku dia tidak diculik tetapi melarikan diri dari rumah kerana tekanan perasaan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata Siti Nur Fatihah ditemui di rumah teman lelakinya di Kampung Merchong dekat Pekan petang semalam, selepas dikatakan diculik dua lelaki dan seorang wanita semasa bersama adik lelaki dan sepupunya membeli kad tambah nilai prabayar di Taman Tas di sini, Ahad lepas. 


Narenasagaran berkata remaja itu sendiri yang menghubungi kedua-dua lelaki dan wanita berkenaan supaya menghantarnya ke rumah teman lelakinya pada hari dia dilapor hilang oleh keluarganya.

Beliau berkata Siti Nur Fatihah kini dihantar ke Rumah Perlindungan Kanak-kanak Sultanah Fatimah di sini untuk kaunseling dan penjagaan kerana dia tidak mahu pulang ke rumah serta merayu tidak mahu menemui sesiapa.

"Kes ini telah selesai dan kami menegaskan bahawa ini bukan kes culik. Mangsa keluar rumah secara sukarela dan tiada unsur paksaan atau kekerasan oleh mana-mana pihak dalam kes ini.


"Mangsa keluar rumah dengan tujuan hendak menenangkan fikiran dan mahu tinggal sementara dengan keluarga teman lelakinya," katanya.


Ditanya mengenai dua lelaki dan seorang wanita berumur lingkungan 20-an yang sebelum ini dikatakan melarikan gadis itu, Narenasagaran berkata mereka tidak ditahan tetapi akan dipanggil semula untuk memberi keterangan berhubung kes itu.


"Mereka tidak melakukan penculikan tetapi polis akan panggil semula kedua-dua lelaki dan wanita itu untuk diambil keterangan," katanya. - BERNAMA



balik la umah dik..mak bapak mana x sayangkan anak..mcm mana jahat pun kite dieorg ttp akan terima..kesian la kat mak tuh..
 


Tuesday, March 20, 2012

:: GA FM CONTEST :: And The FM Goes ToOOOoooooo ::

 Dengan ini mak nak umumkan pemenang bg contest GA FM Gold Coast Australia..untuk pengetahuan semua cara-cara penilaian adalah dengan pemilihan top 10 gambar terbaik dan dari 10 gambar terbaik itu kite random kan...


Ini senarai Top 10 yg telah di-shortlisted-kan..

1. http://iwishiwillwin.blogspot.com/2012/03/giveaway-fm-gold-coast-australia.html

2. http://alongnidar.blogspot.com/2012/03/giveaway-fm-gold-coast-australia.html

3. http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2012/03/giveaway-fm-gold-coast-australia.html

 4. http://loveyoucontest.blogspot.com/2012/03/giveaway-fm-gold-coast-australia.html

 5. http://cik13februari1987.blogspot.com/2012/03/giveaway-fm-gold-coast-australia.html

6. http://canteek-selalu.blogspot.com/2012/03/giveaway-fm-gold-coast-australia.html

7. http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2012/03/giveaway-fm-gold-coast-australia.html

8. http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2012/03/giveaway-fm-gold-coast-australia.html

9. http://ssasliza-contest.blogspot.com/2012/03/giveaway-fm-gold-coast-australia.html

10. http://mycontest-giveaway.blogspot.com/2012/03/giveaway-fm-gold-coast-australia.html


And the FM goes toooooooo....

tadaaaaaaaaa...


Tahniah pd pemenang...
EMAILKAN details anda ke : falsya6701@gmail.com...

Kepada yang tidak menang jangan putus asa tau, sbb lepas nie aiiii akan adakan lagi GA Contest nie..still from Australia jugak but then bkn FM la..GA bukan setakat 1 tppppp 2..ape die????...nnt kayh..kasik nebes2 skit..

TQ sbb support my GA Contest..;D














LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...