Thursday, February 28, 2013

:: Dinner With BFFs And Atuk ::

Kihkihkih...atuk la sgt..atuk Colonel..ngeeeeeee..kite kan lately nie tingin sgt2, tingin gile lah nak makan kepci...padahal kite bknnye suke makan kepci pun..dh nak dekat red flag mmg selalu gini tau..asyik tingin tuh la tingin nie laa...bak kate nana keding "kalah org ngandung 8bln..aku yg ngandung nie ha pun xde mcm ko tingin mcm2"..wakakkakaka..

Nak wat canner, mmg dr dulu gitu...pastu mmg xleh nak tahan laaaaa..dh la tingin..pastu asal bukak FB asyik kuar gambo kepci je..lagi la mengundang..so kite ajak la mok mok gie..ayat harapan, "nnt kite pegi nyeah"..hurmmm, mmg la akan dpt makan jugak tp kite xleh sabarrrrrrrrrrr...kihkihkih..

So semlm kite ajak la BFF kite..ikhwan n family gie mkn kepci..nasib baik la dieorg okayh jer..tp kalau let say xde sape tmn pun mmg kite akan gie jugak la...hahahaha..tp dh bgtau awal2 dh okayh kat mok mok..mok mok kasik jer..;)))))

After balik keje kite terus shoot gie KFC Wangsa Maju..soooo bile ikhwan ngan jaja dh smp baru kite masuk..sekali bile masuk sana agak terkejut gak la sbb dh lain gile okayh KFC situ..bile masa renovate pun xtau..skang nie kan order counter lain, collect makanan counter lain..

Ntah laaaa, bg kite agak x systematic la sebenarnye..tp xpe laaaa, janji tercapai hasrat nak makan kepci..kuikuikui..

kenduri kepci...wakakakka..gambo tuan tanah kedaung bersama
 rakan tiada sbb sibuk makan..hahahahha..

:: How I Wish ::

that i'm with u right now...*yawn*

Wednesday, February 27, 2013

:: Pattern Budak2 Kasik Warning ::

Mmg pattern bdk2 skang mcm nie nyeah...hehehehe..siap kene masukkan IC okayh...wakakakaka...bengong2 je tau..

Semalam la gie umah kak long kite, sekali bdk2 nie duk sibuk tgh dvd dlm bilik..saje je la nyibuk2 masuk dlm bilik tuh tetibe terpandang kat pintu setepek note besau dh tampal kat situ...sekali abg ipo kite kate dh berthn dh kertas tuh kat pintu..erkkkk, okayh baru perasan..hahaha..

Mmg la baru perasan sbb kite jarang gie umah kak long..dh tuh kalau kak long selalu gie umah mak kite, mmg jarang la gie umah die...sedangkan die sendri pun jarang duk kat umah..camno tuh..hahahaha..

:: U Miss Me, Missed Call Me ::

Hahahahahhaa...ayat dh biasa dgr kan..ini semua poyyoooo!!..wakakakka..pagi2 selalunye kalau masuk kete mmg kite akan bwk kuau henpon dr handbag..sbb nnt malas nak geledah handbag bile henpon bunyik..mmg la jarang org kol pagi2..tp kalau biar je dlm handbag tuh mmg time tuh ade je org yg kol..kalau kuau kan xde plak org nak kol...hahahaha..

Pastu bile dh hadap jammed kat Jalan Semarak tuh, kite godek2 la henpon..sekali terlupe nak on 3G la plak kan..sbb kat umah kite off 3G on WiFi jer..alih2 ternmpk ade missed call..ishhh sape plak nie..xde dgr pun henpon bunyik..

Tgk jam missed call kul 5.02am..tgk no plak, no yg dlm KAK INTAN punye entry..apa jadah org nak kol kite pagi2 buta pakai no tah pape..pelik2 betul..kalau kol time biasa pun mmg xkan angkat la no yg xkenal, inikan pulak no yg pelik2 mcm tuh..mmg takat tgk je la kan..

Apakah motif??????..

Tuesday, February 26, 2013

:: Cara2 Untuk Ke William, KJ ::

Ewah ewah ewihhhhh..dh mcm kelas masakan dh pulak..no no no..kite bkn nak ajar cara2 mcm mana nak menumis, membakar atau memasak kayh u'ollssss...ishhh, gediknye lahai..wakakkakaka..jgn la mok mok baca..kalau x nnt mesti mok mok ckp,"mmg bini i gedik pun"...adehhhh...redha jela ye mok mok..bukanku pinta..dh mmg begini..

Ini semua sbb entry kite pasal William tuh laaa..ade a few blogger tanye kat mana tmpt tuh..hurmmm, mcm mana nak terangkan nyeah..nak copy paste google map mmg rasenye xkan paham...sbb kite sendri pun xpaham bile tgk google map tuh..kihkihkih..kite pun duk pikir mcm mana nak terangkan jalan ke sana tp xpe, utk tunaikan permintaan, kite cube terangkan lah jugak even though kite tau akan ade yg pening..kuikuikui..advantage utk sesiapa yg dh familiar jalan area2 sana..

Dari Kelana Jaya

LRT Kelana Jaya on ur right hand side..straight je all the way but jgn naik flyover..maintain lane kiri sekali..after jejantas n bus stop on ur right hand side, dpn skit ade first junction ke kiri..haaaa, masuk kiri pastu straight je..dpn tuh kalau xsilap ade 1 traffic light tp straight je lagi (kalau nak senang maintain lane kiri je dr start masuk simpang)..pastu bile dh straight kat 1st traffic light tuh, before 2nd traffic light, belok kanan..rasenye kat corner nak masuk kanan tuh ade balai raya kalau xsilap..ke pondok..gitu2 laaa..

Then u go further up until u see big building (Kolej Lim Kok Wing lama) belah kanan..bile nmpk tuh terus masuk kanan..then dh boleh crk parking dh..William nie betul2 belakang building besar tuh..betul2 kat corner jugak..kalau nmpk byk table2 kat luar tuh, itu la die..hehehe..

Dr Uptown Damansara

Mesti kene lalu dlm tunnel tuh kan, pastu straight je..akan lalu Balai Bomba belah kiri, petronas belah kanan..pastu lambai2 skit kat org yg nak masuk exit SS2 tuh..hikhikhik..then naik je flyover tuh xpe..they don't bite..wakakaka..after fly over, maintain kiri, pastu masuk exit ke Taman Mayang, Taman Megah ke ape tah..bile dh masuk exit tuh, ade traffic light kat dpn, belok kanan..dh masuk kanan kalau nak lagi sure, kanan ade byk shop lot, belah kiri kawasan perumahan..

Pastu straight je smp jmp T-junction kat dpn..kalau nak bg sure lagi, ade tmpt main badminton besau kat belah kanan..dh smp T-junction tuh belok kiri straight je all the way smp jmp traffic light..traffic light belok kanan then immediate left before traffic light..then u go further up until u see big building (Kolej Lim Kok Wing lama) belah kanan..bile nmpk tuh terus masuk kanan..then dh boleh crk parking dh..William nie betul2 belakang building besar tuh..kat corner..kalau nmpk byk table2 kat luar tuh itu la die..hehehe..

*agak2 paham x..kalau xpaham nie alamat William*

Address William
2-14, Jalan SS 26/4,
Taman Mayang Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor.

:: Mencekik Smp Tercekik ::

Ehem ehem..ahad lepas kite gie dating2 ngan mok mok..saje je jalan2 sbb boring duk umah..hehehe..time tuh nak masuk time dinner..as usual mok mok tanye kite nak makan kat mana..sbb kite nie segala serbi asyik nak fussy jer..smp ke makanan pun sama jugak..itu xmakan, ini xmakan..mok mok pulak jenis main bedal je segala2..;)))

Asyik ikut tekak kite jer, kesian la plak kat mok mok..mcm2 la kite duk sebut tp xde satu pun yg mok mok nak..sekali kite goda ngan makanan2 kat William, KJ..haaaaaa, kan dh tergoda..yessss!!!!..berjaya..sooooo William it isssss..

Fresh orange yg besau tuh mok moknyeeeee..yg kecik teh tarik tuh kitenyeeeee..
percaya ke u'ollsss??..xde laaa..yg besau tuh kite sebenarnye..kuikuikui
chicken baked pasta
chicken kiev

Kiteorg makan share2 jer..sbb mmg dr dulu asal gie sana xkisah la ngan sape pun mesti share2..cukup la 2 3 kali order sendri..mmg xkan abis punye laaaaa..sbb kat William tuh big portion ye kawan2...kalau agak2 tank perut tuh kecik, jgn la nak mandai2 order sorang satu..mmg xabis la jawabnye..

Tetibe mcm lapo plak...adehhhh!!!!...

:: Chapati ::

After JOGGING kat Taman Tun, kiteorg gie breakfast..pikir punye pikir sekali mok mok kate nak gie bwk kite breakfast kat Bank Negara sbb kat situ ade kuey teaw best katenye..abg amir, colleague mok mok kate sabtu bukak..so gie laaaa ke sanaaaa..sekali bile tanye guard, guard tuh ckp mmg sabtu xpenah bukak pun sebenarnyeeeee...ayooorkkk, abg amir gie Bank Negara mana je ari sabtu..ahahahhaa..some more mmg dh tutup pun sbb under construction..kuikuikui..

So terpaksa la pikir lagi nak breakfast kat mana..mok mok suggested its either lontong kg baru or chapati kat belakang Gulatis jalan TAR tuh..pastu kite pun ckp la capati sbbbbbbbbb dh la baru jogging..pastu nak makan lemak2 pulak...rugi jer berlari...ssooooooo capati it is...okayh, offf we goooooo!!!!!...hikhikhik..

Was my second time makan kat sana...capati makan ngan kuah daging die..perghhhhh, mmg sedapppppp!!!..tp sekali sekala boleh la gie, xleh gie selalu sbb breakfast 2 org makan chapati mcm tuh je dekat belas2 ringgit..mahal la plak kan..xingat berapa exact amount la sbb mok mok bayo tp mcm 15hengget kut..ke lebih..hurmmm xingat..padahal kiteorg order chapati 3, kuah daging 2, teh tarik 1 ngan nescafe tarik 1..

kedai nie kat belah belakang..kat area2 org jual carpet belah belakang tp arah ke Sogo..
yummehhhh!!!!!

Monday, February 25, 2013

:: Xde Motif ::

Charm of LOVE...

Selalu kat opis xpakai..arinie boleh tah nape terpakai plak..mamai sungguh lahai..mengganggu nak wat keje asyik kentang kentung je kat meja..

Nak simpan plak nnt terlupe letak mana sbb takut tercicir..penah jadi u'ollsssss..penah skali hilang tercicir..rase nak menangis pun ade..nasib baik la jmp..org yg short term memory lost mmg gini laaa..

Birthday present yg pertama dr mok mok..;)))))))..motifffff???..tgh ngantuk so asal boleh je sbb ade kat atas meja..asyik duk bukak, pasang, bukak, pasang..serious xde niat lain okayh..

:: Aiman X Kisah ::

Hahahhahaahhaa..ape yg xkisah pun xtau..ngeeeee..nmpk x gambo kat bawah..kesian anak buah kite kene infection kat mata..

Selalu kene marah ngan kite tp bile tgk mcm tuh terus xsmp hati nak marah2..hhehehehehe..tgk channel katun sokmo pun xde de kite nak tukau channel lain..cer kalau sihat, mmg dh lama dh kene tukau channel ngan mak teh..kuikuikui..

:: Redha ::


Ya ALLAH, aku redha dengan segala ketentuan-MU..aku terima segala ujian dan dugaan dari-MU..mungkin ini hukuman dr dosa silam ku..aku xkan mengeluh dan aku xkan pernah berputus asa..sebagai hamba-MU, diri yg kerdil ini amat bersyukur dgn segala ujian dan dugaan dari-MU..kerna ku tau KAU masih menyayangiku..

Xkan pernah mulut ini utk berhenti dari terus berdoa dan xkan pernah tangan ini berhenti dari terus menadah tangan kepada-MU Ya ALLAH..aku percaya setiap perkara yg terjadi ade hikmah disebaliknye..dan ape yg terjadi membuatkan aku lebih dekat pada-MU Ya ALLAH..yang mana sebelum ini aku lalai, lalai dan terus lalai utk menunaikan perintah-MU..

Semua yg jadi nie sudah tersurat, dan sekali lagi aku redha..ini semua sudah ketentuan, dan sekali lagi aku redha..ini semua sudah termaktub dlm perjalanan hidupku, dan sekali lagi aku redha..

Terima kasih Ya ALLAH kerana memberiku jodoh yg sgt baik, yg tinggi sifat penyabarnye, yg tinggi sifat penyanyangnye..yg sgt perfect dimataku walaupun dh domok skit..hehehe..dia adalah semangatku utk terus dan terus kuat..dia adalah nyawaku utk teruskan kehidupan dikala diberi ujian dari-MU..

Teringat nana keding punye ayat which for me its soooooo true..

"Mungkin belum ade rezeki ko lagi..tp ko ade rezeki lain,,ko dh ade umah, ko dpt ape ko nak..bukan semua dpt peluang tuh.."..kire ALLAH dh susun baik dh utk kite semua..

Mmg sgt2 betul ape nana keding ckp..rezeki kite lebih kat tmpt lain tp kurang kat tmpt lain..selama nie ape yg kite nak semua kite dpt..just name it..mmg akan dpt..cume cepat atau lambat..mahal atau murah mmg akan ttp dpt..tp ade satu je yg kite nak tp smp skang xdpt2..ttp xpe, akanku usahakan dan ikhtiar utk dptkan ape yg kite nak..smp ke negeri mana pun kite sanggup pergi janji kite "SIHAT" mcm biasa..kembali "SIHAT" utk beri baby yg comel2 dekat mok mok..insyaALLAH kalau diberi rezeki..

Doakan kite utk kembali "SIHAT" seperti sediakala ye u'ollsssss..doakan kite supaya cepat2 "SIHAT" okayh...;))))))))

*As a human being, aku dh maafkan ko...tinggal dosa ko ngan ALLAH..n aku xkan membalas segala perbuatan ko sbb aku serahkan segala2 dekat ALLAH utk membalas...ingat, skang nie ALLAH bayar cash jer..n i do believe in KARMA..*

:: Morning ::

Morning u'ollssssss..jom breakfast dulu..;)))))

Saturday, February 23, 2013

:: Healthy ::

Morning u'olls..wakey wakey..rise n shine everybody..hehehhe..bersiaran dr Taman Tun..baru pas joggingggggggg..Ececeh..mari kite mulakan kehidupan yg sihat..hehehe..

Sethn letak running shoe kite yg pinkish tuh dlm cabinet..baru hari nie pakai..nasib baik xreput..wakakakakaka..


Friday, February 22, 2013

:: Kemaruk Bihun Sup ::

U'olls mesti dh kenyang kan..kate pun baru abis lunch..kuikuikui..

Kite kan skang nie boleh kate setiap hari kat opis nie, makan bihun sup time lunch..mmg sedap u'ollsssssss..terasa2 lagi sup tuh kat anak tekak nie haaaaa..

Kadang tuh dh nak dekat2 time lunch, terbayang2 je bihun sup tuh..masalahnye ari2 tau..bkn seminggu sekali..muke nie dh jd pelanggan setia dh kat tmpt abang tuh meniaga..ari2 tuh jugak la menepek muke setiap kali lunch time..hehehe..

:: Kembang Tekak!!! ::

Pagi2 mata kite spoiled tau..bkn spoiled sbb ape..spoiled sbb tgk bende2 yg boleh mengembangkan tekak dan boleh meloyakan sekali tekak nie..nak breakfast pun xsenang..dh la semlm time lunch terbaca n tertengok gambo psl mayat berulat..langsung2 xleh nak makan...sebab kite asyik duk teringat...mencik2..menyesal sgt bukak..skang nie pun duk tingat lagi..

Pagi2 nie masuk toilet tgk ade "sisa khazanah" kat dlm toilet bowl..mcm hape tah pangai..asal memerut je ade tinggal "sisa"..bkn sekali tau...baca betul2 ye u'ollssss...ASAL MEMERUT..boleh kate hari2 la kene tengok "sisa2" tuh bile masuk toilet..

Dh la belum start breakfast lagi time tuh..menyesal betul masuk toilet before makan..sudahnye mmg makan xabis pun sbb tekak nie terasa sgt2 loya...kan dh membazir dh kat situ..skang nie pun tgh loya..kembang tekak..kite mmg ade masalah ssh nak telan makanan kalau jadi gini..sbb kite asyik terbayang2..puas la cube duk xnk bg pikir n ingat...mmg xleh..mencik3..skang nie pun tgh loya2 lagi tekak nie..

Cukup kite xpaham ngan org2 mcm nie tau...mcm mana lah dieorg kat umah sendri kan..kite nie xde la pembersih sgttttt, tp xde la smp nak tinggalkan "sisa" mcm tuh..mmg langsung2 xde kesedaran sivik betul..wassup kat group BFF kite..masing2 semua ade cite psl bende sama..lagi teruk lagi dr kite punye situation..

Tolong la flush betul2..xlarat nak asyik tgk jeeeeeeeee..kesian akak cleaner..mmg la itu keje dieorg..tp xyah la bg dieorg cuci "sisa" ko tuh ari2..

Thursday, February 21, 2013

:: Shame On U Sya ::

Skang nie kan kite tetibe je terpikir something tau..something yg mmg memalukan..hahahahahaha..baik gelak kat diri sendri dulu sebelum ade yg gelak kan kite nnt bile baca entry nie...kahkahkahkah...huahuahuaha..wakakakaka..hahahhaaha..haihhhhh, mmg shame on me laaaaa..

This stupid thing happened bile BIL kite kawen..time recep die semua satu family pakai baju color sama..so bile dh abis majlis, kiteorg berdiri la kat luar salam2 ngan family side pmpn..kite ade  habit yg suke usap perut mok mok..ye, usap2 perut mok mok yg comel tuh...korang suke x usap perut suami korang..hahaha..

Then masing2 semua berdiri la kat tangga..mmg kite perasan atas kite ade org n sumpah kite ingat mok mok sbb color baju sama..sooo without looking, kite pun wat la habit kite kat mok mok which usap perut laaaaa..layannnnnnnn jeeee tauuuu..sekaliiiiiiiii elok baik punye tengah layannnnn, tetibeeee kannnnn, eh eh, terpandang kelibat org yg sgt kite kenal kat bawah tangga..okayh, mok mok kat bwh..okayh..noted...abis tuh perut sape plak yg kite usap nie...ooookkk oooooooo..

Smbl berderau darah malu naik ke muke, pelan2 kite pandang empunye perut yg kite usap tuh..sambil2 nak berpaling tuh kan, sekali berbunyik la kan tuan punye badan.."akak dh salah org nie"..wakakakakakakakakakaka..hahahahahhahaha...rupenye2 yg baek punye kite usap perut tuh adalah adik mok mok yg last....ahahahahahaha..hehehehehe...

"Asal u usap perut bee tuh"..kate mok mok smbl gelak xhengat mcm org gile..hanya ayat "sorry" n "xperasan" yg mampu kuar dr mulut kite yg dh malu tahan gaban tuh..rase mcm nak tutup muke pastu lari gedik2 smp ke gombak jer smbl jerit "malu malu malu"...wakakakakakaka..

"Bee pun pelik, apahal akak usap2 perut bee nie?"..masalahnye bile kite tgh usap2 tuh, adik mok mok senyap je tau..bile kite dh tersedar baru la die berbunyik..haiyaaaaaaaa...malu seh..sumpah malu..mmg jd bahan gelak la kan time tuh...wwahahahahahahha..what a shame!!!!!!!..

Okayh itu jer..smbg wat keje balik...ngeeeeeeee..

:: Azlyn Massiela Bukan Isteri Orang ::


Hai u'ollssss..nie joyah nak gossip nie haaa u'ollssssss...wakakkaka..serious xleh blah..behave falsya behave..jgn ditunjuk perangai joyah tuh kat blog plisss!!!!..hahahaha..sekali lagi breakfast dgn abg Beautifulnara td..

Mcm2 hal la kan skang nie...pelik2 je semua org..org nie kate gini org tuh kate gitu..mana yg betul pun xtau..malas nak amek port dh sape betul sape salah..hanya mereka dan keluarga mereka jer yg tau cite sebenar..kite setakat baca je la okayh..

Soalan yg timbul tuh mmg hanya soalan je la yg tiada jawapan..ecececeh...bermadah pujangga...kuikuikui..

Source from here..

Kalau semalam kita dikejutkan dengan cerita Fizz Fairuz tentang pertunangannya dengan seorang wanita dari Kuantan bernama Azlyn Massiela Mohd Nazar yang terjadi seminggu selepas pertunangan mereka pada 10 Februari, hari ini melaluiBerita Harian , wanita itu menafikan yang dia ialah isteri seorang usahawan seperti yang diberitahu oleh Fizz Fairuz kepada Harian Metro.


Azlyn, 26 dikatakan bingung dengan status dirinya, sama ada masih lagi tunangan Fizz, kerana Fizz tidak pernah memberitahunya untuk putus tunang, tidak berbincang dengan keluarganya terlebih dahulu dan tidak pernah memulangkan cincin pertunangan.
"Saya tergamam dan terus menangis, tergamak dia mengeluarkan tuduhan yang sedemikian. Pelik kerana tanpa usul periksa, dia seberani itu menjatuhkan maruah saya dan keluarga. Saya berani menyatakan, tidak pernah berkahwin sepanjang 26 tahun usia ini. Dia boleh periksa di mana-mana pejabat agama atau bertanya sendiri kepada ibu bapa perihal sebenar status diri saya. Kalau pun saya sudah punya suami selepas bernikah di sempadan, takkan emak bapa saya tidak menghalang saya berkahwin lain? Kami masih ada agama, tahu hukum hakam. Jangan jatuhkan air muka mereka dengan cerita sebegini. Andai sudah tidak lagi menyayangi, saya boleh terima kenyataan, tetapi bukan dengan cara mengaibkan orang tua saya. Emak dan ayah saya turut menangis mengenangkan apa yang dilakukannya (Fizz)."
Menurut Azlyn , Fizz bukan hanya berjumpa dengan keluarganya pada hari pertunangan, tetapi dia telah diperkenalkan oleh Azlyn kepada ayahnya lebih awal memandangkan Azlyn anak bongsu yang rapat dengan ayahnya. Malah, menurut Azlyn, Fizz turut diperkenalkan dengan ibu saudaranya yang tinggal di Australia.
Jika anda ingin mendapatkan berita lanjut, sila dapatkan naskhah Berita Harian anda hari ini.

Dalam pada itu, melalui sumber yang boleh dipercayai, kami dimaklumkan yang keluarga Azlyn sedang menyiasat tuduhan lelaki yang didakwa usahawan yang mengaku sebagai suami Azlyn. Mereka khabarnya bertindak membawa seorang peguam ke Selatan Thailand untuk meneliti rekod perkahwinan di sana.

Semakin berbelit nampaknya kisah Fizz Fairuz-Almy Nadia- Azlyn Massiela ini. Berat juga pertuduhan yang dikeluarkan oleh kedua-dua belah pihak, namun tidak dapat dipastikan siapa yang bercakap benar.

Yang nyata, Almy Nadia menyatakan awal-awal lagi yang dia tidak mahu masuk campur dalam kemelut ini. Satu tindakan yang bijak.

:: GGMU ::

Jangan nak GGMU sgt la kan...hahahaha...i'm not really a big fan of football..my mok mok ye..of course favorite team mok mok is Manchester United..glory glory Man United..hahahaha..durhhhhh, lame sungguh..asal bola je, minat MU, asal bole je minat MU..xker lame tuh..hehehe..

Adik bongsu kite ngan abah kite pun MU jugak..abg ipo kite je Liverpool...kalau duk berkumpul n kene plak mlm before tuh ade game, n kene plak MU vs Liverpool, kalau team salah sorang kalah mulalah kutuk2 each other..selalu abg ipo kite la yg kene...kuikuikui..

Dulu before kawen kalau ade game MU nie selalu jugak la gie tgk ngan mok mok kat luar..kadang kite dh boleh predict dh team MU kalah ke menang..n mostly, ape yg kite predict tuh betul siap ngan score lagi..lucky guess je tuh sebenarnye..ehhehe..

Kalau kite predict menang, mok mok lega la skit even though bkn 100%..tp kalau kite predict MU kalah, itu jam mmg kene marah la ngan mok mok la kan..wakakakaka....sekali betul kalah..bkn sekali tp byk kali la gitu..tah pape tah xleh terima kenyataan..

Kite bebel2 nie bkn sbb nak bgtau favorite team bola mok mok n bkn nak bgtau kite kite slalu predict betul tppppppppppp, haaaaaaaaa, meh sini meh kite sama2 baca ayat UAI nie..so to MU's fan or xkisah la mana2 team, renungkan lah..dan selamat beramal..hahahahaha..


Okayh, mlm kang kene investigate mok mok pasal ape yg UAI nie ckp...kuikuikui..

Wednesday, February 20, 2013

:: Tamat Sudah Riwayat ::

Sudah cukup cukup sudah, cukup smp disini saja..hahahahaha..mmg smp sini saje la riwayat cable henpon extra ku ini...kuikuikuikui..

2 hari lps dh start wat hal..semlm kat opis cucuk la cable kat CPU nak charge battery..dr pagi xleh guna n dr pagi tuh jugak la puas kite berlembut ngan cable nie..penuh sopan santun lagi u'olls...siap ber-communicate lagi ngan cable tuh tau..tp bile dh smp petang, battery pun tinggal 1%, cucuk2 pun xleh jugak..

Cara lembut xjalan, try cara kasar plak..padahal time tuh mmg dh hilang sabar dh..sekali kite terrrrsepak cable tuh..itu tindakan yg xdijangka okayh sbb darah dh naik kepala..sekali boleh guna la plak kan...wakakaka..haihhhh, perangai cepat naik angin dr dulu mmg xpenah berubah la sya..

Pastu arinie try lagi charge..xboleh plak..abis segala2 dh cube..okayh, kire final laaaaaa, ape kite wat, kite tarik cable tuh..

sekaliiiiiiiiiiiiiiii,


ini hasilnyeeeeeee....putus sudah..terkeluar segala urat..nasib baik cable tuh murah jer..baru 10hengget..hurmmmmm..xtau nak ckp ape dah..

:: WW ::

Tetibe tingat lempeng cicah ngan sardin..yummmeehhhhlicious..;)))))

:: Fizz Fairuz Dah Putus Tunang? ::

Otw gie opis td layan HotfFm..tetibe terdgr yg Fizz Fairuz dh putus tunang..waduh waduh, ngapain...kihkihkih...katenye tunang si Fizz Fairuz tuh berstatus isteri..my GOD!!!!..tp xkan la boleh smp wat majlis bagai..family belah pmpn tuh xkan la melayankan aje..ishhhh..

Pastu katenye pulak, Fizz Fairuz mcm terkene buatan org..sbb die mcm dlm keadaan xsedar gitu..siap katenye otw nak ke majlis pertunangan die mcm2 bende jadi..kete rosak la, ade second tot la..hurmmmm..bukan kate nak percaya sgt tp bile dh kene kat diri sendri mmg ade kemungkinan pun Fizz Fairuz kene mcm tuh..wallahualam..

Macam2 hal la zaman skang nie..

Dh2..jom layan statement Fizz kat SINI


“Saya benar-benar tertipu dan tidak menyangka tunang saya itu isteri orang,” kata Fizz, 34, semalam.
Pertunangan Fizz secara diam-diam dengan seorang wanita berusia 26 tahun di Kuantan, Pahang pada 10 Februari lalu, mengejutkan banyak pihak kerana sebelum ini dia hangat bercinta dengan pelakon, Almy Nadia, 27, sejak tujuh tahun lalu.



“Saya tidak menyangka perkara sebegini berlaku dan kehidupan saya seolah-olah ‘diatur’ oleh dia (bekas tunangnya) sejak kami berkenalan setahun lalu,” katanya yang menyifatkan kemungkinan dia terkena buatan orang.



Foto
Fizz berkata, empat hari selepas bertunang iaitu pada Khamis lalu, baru dia tahu tunangannya itu isteri kedua seorang usahawan berusia 40-an dan mereka bernikah di selatan Thailand beberapa tahun lalu.


Tuesday, February 19, 2013

:: Settled Sudah ::


Iklan jap..bln 3 ade MattaFair...jom serbu PWTC ramai2..

15-17 March 2013
PWTC
Kuala Lumpur

Okayh, where were we???..oooo, umah...hehehehe..good newssss..happy sgt2..skang nie process rumah dh settled..nama dh ditukar so skang nie dh boleh start new project..project utk me-renovate umah..kuikuikuikui..dh boleh2 start survey kontraktor..mok mok dh ckp dh, "domok skang nie dh boleh pikir2 design mcm mana nak renovate umah"..hehehe..

Umah yg mok mok beli, kat area Sri Gombak jugak..gile x mencabar kan..org lain balik kg kene redah jammed segala..kiteorg sekangkang kera je umah mak masing2..hehehe..umah second je u'olls..nak beli umah baru mmg xmampu la kan ngan harga kat KL nie..even kat gombak nie pun umah teres harga RM300k mmg ssh dh nak jmp..service apartment pun above RM300k..

Before kawen dh gie survey2 umah yg baru nak naik..semua harga nak RM300k-400k ke atas je..even umah teres 2 tingkat 2nd kat Sri Gombak nie pun yg standard gaban xde wat ape2 renovation je dh nak dekat RM400k okayh..kiteorg bernasib baik sbb dpt harga yg sgt2 murah..beli direct owner..umah teres 2 tingkat dgn harga below RM300k..mana nak dpt dh ngan harga gitu..

Umah yg mok mok beli tuh mmg satu umah kene renovate..harap2 la dlm tahun nie jugak boleh siap..xsabar sebenarnye nak duk umah sendri..org kate ape jadi dlm umah tuh, mmg stay dlm umah je la..org luar pun xkan tau n xkan boleh tau pun ape yg jadi dlm tuh..so bile dh duk umah sendri, xkan ade istilah ade org canang cite buruk pasal kite la kan..dapur barasap ke x berasap ke..mcm mana rupe bilik ke, bakul kosong ke penuh ke..ehhhhh, ter-emo plak..

xsabar xsabar xsabar...doa2kan la sebelum ujung tahun siap segala2..

:: Gone Too Soon ::

Still shocked and saddened by the news that i've heard yesterday..my old pal has passed away..;(((((

Benjamin Chan..left a wife and 2 kiddos..the eldest, umur, around 3 - 4 years kut...n yg kecik, baru sebln..kesian yg kecik tuh langsung2 xsmpt nk rase kasih sayang bapak..died because of motorcycle accident..accident somewhere kat Genting..morning ride with all bikers..if i'm not mistaken, after accident he still can called his mother..to tell her that he accident and nothing to be worried of..and bile kat hospital, out of sudden, he collapsed..rupenye2 ade internal bleeding.. ;(((((

Ben was a friend of mine kat Proton Edar dulu..kat Proton mmg kite rapat ngan semua org..baik cina, india and of course la melayu..mmg rapat sgt2 yg ibarat mcm adik ngan abang, adik ngan kakak..sbb time tuh mmg kite yg paling muda antara semua pun..Ben was one of them..gie karaoke same2, gie lunch sama2..and he was a very good friend..u're like a brother to me Ben..;(((((((((((

Speechless..like i said, still in shocked..Rest in Peace brother..my deepest condolences to ur family..



Monday, February 18, 2013

:: Buruk Pangai ::

Dlm masa 10 hari, 3 kali kite ngan mok mok gie terjah Low Yat..haishhhh..first time gie hanye utk parking jer..masuk parking pastu kuar balik..hahahahaha..sbb kite terlupe nak bwk henpon kekdahnye..nasib baik la mok mok xmarah n xbising2..padahal time tuh tgh menahan sabar jer ngan kite..kuikuikui..

Dh nama pun Falsya kan, mmg selagi xmasuk Low Yat n selagi n gie tanye, selagi xdgr sendri mmg xkan puas hati walaupun mok mok puas ckp,"tutup la domok kedai dlm tuh..kan CNY"..xlama pas mok mok ckp tuh kite pun ngan suara sedih2,

Kite : domok, i mcm nak gie jugak la Low Yat..utk puaskan hati i..xpe la i gie sorang2 je laaaaaa..
(walaupun mmg sendri tau yg mok mok xkan lepaskan kite gie sorang2...propa je lebih..hahahaha)
Mok mok : nape pulak nak gie sorang2?..cepat la siap..
Kite : xpe laaaa, kalau mok mok xlarat, mok mok duk sebelah ontok2 jer biar i je yg drive..

Otw tuh, tetibe mok mok bersuara, "ehhh, bkn td ade org tuh kate nak drive ker?"..ehhh, hahahahahaha..aah laaaa..kan kite beria2 kate nak drive sudahnye mok mok yg drive..hahahaha..sekali dh masuk Low Yatt, mmg betul byk kedai2 tutup..hurmmmm, janji kite puas hati..kihkihkih..end up beli donut kat Big Apple..hahahaha..

Semalam hari yg terakhir dan juga penamat la kite gie Low Yatt sbb semua kedai yg kite gie semua kate xde..kite sebenarnye nak carik casing utk BB kite..sbb kite nak bg kat mak kite..so before bagi tuh kene la tukar full body casing..model BB kite tuh model Tour..semua kedai kite masuk semua kate xde sbb itu model oversea..kalau nak beli kene beli kat oversea baru ade..kat Malaysia hanya launched saje..spare part or segala accessories mmg xde..haiyaaaaaaa..

Frust betul..alih2 td mok mok wassup..

hehehe..

Sayang domok...seboleh2 nak puaskan hati bini die yg bughok pangai nie..hehehe...bende yg sama jd time nak crk restaurant kat Bangsar Village..as always mok mok mmg kate dh tutup..first time gie xjmp..bile google search siap ade org post entry lagi 4Feb13..xpuas hati lagi tuh, kali kedua pegi, carik2 xjmp alih2 bile dh dpt address kat tenet, crk punye crk terus terdiam bile dh smp kat dpn address tuh sbb mmg betul2 dh tutup..hahahahaha..

Sila jgn ikut pangai bughok kite nie kayh..hehhe..ntah la, agaknye sbb mok mok asyik pampered kite sgt kut tuh yg jadi gini tuh..haip falsya, it's not good okayh..not good..

:: Addiction ::

Adehhhhh..skang nie dh ketagih main game dh..game CandyCrush ngan Temple Run 2..ghalit ke pe tah..dh la candycrush tuh kalau life dh abis kene tunggu lama nak bg full..

Kite takat game mcm gini layan laaaaa..yg simple n yg xheavy sgt..hehehehe..sile lah addicted sama okayh..join the group..;)))))



:: Murni ::

Semalam kite ngan mok mok dinner kat Murni..alaaaaa, yg kat SS2 tuh..adik kepada William..ngeeeeee..dh lama gile xmakan kat situ..kite nak order Loh Shu Fan..menu wajib kalau gie sana tp malam td xleh nak order sbb mok mok xbg..sbbbbbbbbbb ade seafood...uwaaaaa..

Tp kalau pegi William jgn la mintak menu kat Murni..sama la jugak kalau gie Murni..jgn la mintak menu kat William..dgr cite dieorg nie xngam..org yg ckp bkn kite yg ckp tau..heheehe..

Jom layan mata jap..;)))))

Kite makan spaghetti arrabiata (lebih kurang la sebutannye kut..hahhaa)..spaghetti tuh nmpk mcm ber-tomato based kan..tp jgn tertipu u'olls..itu mcm cili semata2..kite yg kuat makan pedas nie pun xleh tahan..mok mok makan mee raja steak..air ingat nak order pink panther..banana based gitu tp nnt kang takut muak so order ribena special jer..gambo xde sbb lupe nak amek..;p

Friday, February 15, 2013

:: Fear Factor ::

Sgt fear factor..hehehehe..view dr opis kite hingga ke bwh..gile gayat kut..geli2 perut kite bile bukak tingkap..

Kite kan kalau berdiri tinggi2 gini, kite ade this one weird feeling tau..feeling utk terjun..betul xtipu..sbb tuh xleh usha bwh lama2..rase mcm ade suara yg memanggil2 je suruh try terjun..baru tingkat 15..belum 30 40 keatas lg..ngeeeee..

:: Creamy Is Yummmmyyy ::

Kite kan kalau spaghetti nie, kite mmg xsuke langsung2 yg ber-tomato based..kembang tekak..tp kalau cili lebih dr tomato mungkin boleh makan lagi la tp xde la smp penuh pinggan..separuh pun blum tentu lagi..ngeeeee..

Tppppp kalau yg ber-creamy mmg boleh nmpk kite siap bertambah laaaa..hahahaha..semlm kite ngan mok mok dinner yg itu laaaaaa..mok mok xnk makan nasi time dinner..rasenye dh lama dh dinner kat umah xmakan nasi..konon2 diet la masing2..konon2 katenye..hahahahaha..

Dinner yg sgt2 simple n sgt2 senang..

:: Salam Jumaat ::


*Mari kite muhasabah diri*

Thursday, February 14, 2013

:: 3Years ::

3 tahun yg lepas on today's date, kite ngan mok mok bergabung meletupssss ahhhhh..hahahahahaa...xleh blah laaa..wakkakakka..baru nak tangkap feeling sekali bile taip ayat bergabung tuh tetibe je tingat lagu adam ngan stacy..potong betul lah...hahahaha..3thn together tau bkn 3thn kawen...ngeeeeee..

14.02.2010, tarikh yg menyatukan 1org slim dan 1org xbrape nak slim..14.02.2013, tarikh yg menunjukkan 1org slim dan 1org xbrape nak slim dh bergabung menjadi 2 org domoksssss...hahahaha..still ingat lagi date 14.02.2010..dapat chocolate Godiva, gie watched movie kat Gardens, dinner @ Tatto..still terbayang lagi ke-nervous-an mok mok mlm tuh..menggigil suara..terputus2 ayat..hehehe..

Reaction mok mok yg sgt3 happy once kite abis sebut ayat "Yes"..melonjak happy mcm baru lps dpt straight  A's utk result SPM je..nasib baik dlm kete..kalau kat luar xtau ape jadi dh..hahaha..

"I akan cube sedaya upaya i utk tunaikan ape je kehendak u..itu janji i dekat u"..

Kalau pikir2 balik mmg semua yg kite nak, semua kite dpt..dr segi makanan, dr bende yg kecik smp la yg besar..dr yg murah smp la yg kite sendri pun xmampu nak beli..xkisah la bende tuh kuar dr mulut kite secara direct or indirect ker..tau2 dh ade cume cepat atau lmbt je..rase mcm takut plak nak ckp ape2..ehhhh, takut ke sya????..rase mcm x jer..wahahahahha..

"Happy Anniversary sayang..love u and i always do"..


:: Fizz Fairuz Bertunang Ke Nikah? ::

Aiii kan joyah..pagi2 harus la breakfast beautifulnara dulu..wakakakaka...tetibe bile bukak je nmpk gambo Fizz Fairuz mcm tgh sarung cincin..tp pelik kat situ..kalau nikah apasal baju Fizz xsemenggah langsung...siap ngan jeans koyak2, pakai cap, ngan jacket Christian Audigier die lagi..gile xsenonoh..

Sekali bile baceee, ooooo tunang ker....but stillllll, pakai la pakaian ikut majlis...ape laaaaa Fizz..pastu kan, pelik lagi kat situ, kenapa Fizz plak yg sarung cincin..bkn time tunang mak ke yg kene sarungkan?..makcik ke kakak ker?..tp kenapa Fizz plak yg sarungkan cincin..kut ye pun kalau nak bergambo, agak2 laaaa..duk sebelah2 simpuh2 senyum2 malu je sudah..mcm aiii dulu2 time bertunang..hahaha..

Kan dh wat ramai yg marah..plus, ramai yg marah pasal Fizz ngan Almy Nadia..itu kite malas nak amek port sbb itu masalah dieorg..sape betul sape salah segala..hurmmmmm, skang nie dunia dh terbalik agaknye..org melayu kite dh mcm xde adat dh..main langgar je segala bende..haishhhh..

Ape2 pun, layan je laaa..gossip dr BEAUTIFULNARA..

Boleh tahan cantiknya tunang Fizz Fairuz, Azlyn Massiela. Buat yang belum tahu, majlis pertunangan Fizz atau nama sebenarnya Fairuz Zainal telah berlangsung di Beserah, Kuantan pada 10 Februari lepas.

Photobucket

Photobucket
Difahamkan beberapa orang selebriti telah hadir ke majlis pertunangan ini, antaranya Usop Wilcha. Lagi lima keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Amy Qaseh.

Wednesday, February 13, 2013

:: Santai2 Saje ::

Jgn nk santai sgt la sya..hahahaha..cuti2 xgie mana pun..duk umah ontok2 je..ari sabtu gie Low Yat sbb nak crk full casing utk BB kite..tp yg bengongnye, bile dh kat parking, kiteorg kuar balik sbbbbbbbbbb kite terlupe nak bwk henpon..rase mcm bangang gile kat diri sendri time tuh..

Pegi semata2 nak parking je..dushhhhh skali!!!...hahaha..pastu gie Bangsar Village nak gie makan..sekali xjmp restorannye..time tuh rase mcm nak hempuk2 je dahi kat siku mok mok..hahahaha..

Stresssssss gegurl...hahaha..sudahnye gie Tesco Mutiara sbb nk beli groceries skit..before tuh mkn dulu kat Santai..dh lama gile xmkn kat situ..

Brg dh dibeli soooo kiteorg pun chaalipbut laaaaaa..hehe..

dua2 order nasi goreng USA..tomyam ayam die..mmg marvelous laaa..
tembikai longan n air durian belanda..my feveret durian belanda..mmg akan order air nie je kalau terjah Santai..
.
hasil tangkapan..patutnye ade lagi nk tangkap tp mok mok kate beli mana yg perlu jer..baekkk!!!!..;)

SEGMEN : FOLLOWING IS SIMPLE

Dah dah..malas nak pikir pasal dunia artis..moh kite bersegmen...ahahahahha..


Sape2 kalau nak join meh ler...click sini meh

:: Ape Kes Nie Sharnaaz??? ::

Adehhhh, xabis2 la si Sharnaz nie..pagi td dgr radio kate si Sharnaz dh putus ngan Shila..ye ker?..kalau kite xsalah dgr Sharnaz kate die dh xnk amek pedulik dh psl hal family Shila ke hape tah pasnie..pastu ade la ayat yg die tujukan kat ND Lala kate die dh hilang respect kat ayah Shila..kalau xsilap laaaa..kite nie kadang2 kalau penyakit short term memory lost dtg menjengah mmg xleh nak wat ape dh...hahahha..aduhai Sharnaz, kalau betul la ko dh putus ke hape ker, still nak lantang mulut lagi ker?..ko diam2 sudah..

Cara ko nie mmg mana2 bapak pun xnak anak dieorg kawen ngan ko..mmg la semua org xtau kisah sebenar ape yg dh jd..tp dh kalau gini cara ko handle mmg payah laaaaa..cube bawak bertenang..handle dgn cara yg matang la..nie x, duk nak melenting sana sini je dr awal..mmg nmpk semua salah kat ko lah..

So ko jgn la nak salahkan semua org sbb salahkan ko..cara ko tuh yg xbetul..ishhhhh...setiap ayah kat dunia nie nak yg terbaik utk anak die..kalau dh parents Sha xsuke ko tuh mesti la ade sebab..

Kesian kat Shila..sedih bile tgk video die nyanyi lagu ombak rindu smbl nangis2 kat you-tube..kite pun tumpang nangis jugak..mmg dasar cengeng..hahahaha..semua org pakat hentam die kat you-tube..ape je la korang nie..org tuh tgh berserabut kepala mmg lah xleh nak pikir panjang..kalau x, xde la kes org bunuh diri, gantung leher, kerat urat sbb putus cinta..

Itu kire bgs la die upload video kat you-tube bile kepala tgh semak dr die wat bende tah pape..mcm la korang bile putus cinta tuh boleh relax cool bagai..

Sha, seriously i can feel u dik..i've been there before..from my past experience point of view, one day u will thank ur parents coz did this to u..trust me..u will..be strong dik..let him go kalau itu yg terbaik..

:: Apa Yang Penting :;

Kerjasamaaaaaaa!!!!!...kuikuikui..gile liat nak bgn pagi td..ngan hujan lg..rase mcm nak tarik selimut jer..dh tuh cuti dh 4 hari kan..pas solat Subuh, bantal, katil n selimut menggoda2 je..damn u'olllssss..hahahaha..

Arinie jalan amat skali lengang ke pe tah..Jalan Semarak sebijik kete pun xde..gile heaven..rase mcm nak bentang toto smbg tido je kat situ..hehe..

Okayh, kite bagi u'olls cuci mata kat 2 bakul kain yg kite ngan mok mok kerjakan..nasib baik mok mok nak tolong..kalau idokkkk, patah ler pinggang teman..




Tuesday, February 12, 2013

:: Sape Dieorg Nie??? ::

Mcm nak carik gaduh je kan gaya..hahahha..sape Tasha Manshahar nie????..sape Syed Shamim nie??..kat mana Clora Studio nie???..haaaaaaa, kan dh byk dh tanye tuh..kuikuikui..

Semalam la before nak tido kite layan you-tube dgr2 lagu..tetibe terlayan lagu2 tasha ngan syed nie..layan punye layan sekali amek ko jam dh kul 4pg...hahahahaha..

Serious suara dieorg sgt2 best..bg kite la kan, suara tasha nie mmg kalau nak diikutkan tapau suara semua org yg jd artis hasil dr you-tube..patutnye si tasha nie yg jd artis..hahaha..nak2 plak si ana rafali tuh yg smp skang kite xpaham mcm mana die leh jd artis..suara hancur..kalau kuar je lagu2 si ana rafali nie kat radio mmg xde tunggu dh terus tukar channel je..agak2 dh abis baru tukar balik channel asal..

Suara syed pun best jugak..ramai yg comment syed nie hensem..die xhensem..die comel...hahaahha..comel sgt3..ngan mimik muke ngan gaya bersahaja die tuh..comel gile kite tgk..ehhhh, terlebih sudah..hahahaha..

Bukak video dieorg byk2 kali dgr lagu yg sama pun still xbosan gak..suara tasha sgt3 merdu..mmg bg kite perfect laaaaaa..keep it up dik..ahkak dh jadi big fans awak dh nie..kul 2pagi td baru register..hahahahahaha...

Moh kite layan video2 dieorg yg xpenah bosan nie..kuikuikuikui..

Mr Saxobeat

Love u like a love song

Baby it's u

Hati ini

Be mine

Nak layan yg lain sila search kat you-tube okayh..hahahaha..

Monday, February 11, 2013

:: Iphone Generations ::

Baru perasan bile gie breakfast ngan gurlfriends pagi td..;)))))))

3 keturunan buah Apple yg sudah ditebuk tupai..ehhhhh, dh kenapa pelik bebenor ayat tuh..haippppp, tamo pikir lain okayh..hahahahahahaha..



Friday, February 8, 2013

:: Kekasih, Jangan Bersedih Lagi ::

Harinie otw gie opis dgr Hotfm..suke dgr Fafau, AG ngan Faizal duk membebel2 pastu gelak2 mcm org gile..hahaha..pastu pagi td Abg Nuar dtg konti....cewahhhhhh, Abg Nuar hokeyhhhhh..ko haaaado...wahahahha..Anuar Zain laaa..

Kite minat betul ngan Anuar Zain..dh la baik, sopan, berbudi..segala2 la..biarlah org nak kate die gay ke hape ker..kisah la plak kan..n even die tgh rushing pun still lagi boleh layan fans die..aiii siap ade gambo ngan Ang Nuar okayh u'ollssss...auuuwwwww...suke mak!!!..huahuahuahua..

Kalau dgr lagu Abg Nuar nie mmg menusuk kalbu smp ke hati limpa segala lah..ishhhhh, xleh nak describe..suara yg sgt2 power, mantap n mmg xde tandingan lah senang cite..boleh wat mengalir air mata dgr Abg Nuar nyanyi..

Kan Abg Nuar ade wat konsert kat Stadium Malawati Shah Alam..ade la jugak ckp ngan mok mok, bestnye kalau dpt gie konsert tuh..sekali bile balik umah mok mok cite la kat opis, die tgk ticket konsert tuh..hampir terjatuh dr kusi katenye bile tgk harga ticket..rupenye mok mok ade niat nak belikan ticket konsert tuh..owhhhh sho shweet...nasib baik aware yg i minat Abg Nuar..ngeeeeee..

Alih2 mok mok kate paling mahal ticket harga RM900, paling murah RM90..pastu ade lagi ticket yg harga atas dr RM900 tuh hanya dijual oleh management Anuar Zain sahaja okayhhhhh..makkkk aiiii..mau beribu ticket tuh...gooosshhhh!!!..

Yang ade hanye ticket harga RM400++..itu utk sorang okayh..kalau 2 org dh dekat RM900..gilerrrr..mok mok kate kalau ade ticket harga RM200++ boleh lagi la nak consider..nie kalau 2 org dh RM900++ apo nak jadik..soooooo sudahnyeeeee "Kekasih, jangan bersedih lagi" laaaaa..hahaha..kuciwa n sedih pun still selit lirik lagu Anuar Zain..wakakakakakka..

Xpe laaaa..xde rezeki kan...tp mcm mana pun thanks mok mok sbb terpikir n terniat nak beli ticket tuh..walaupun xde rezeki, really appreciate that..luv u domok...xoxo..

xde rezeki kite la abg Nuar..sobssssss...

P/S : Arinie aiiii half day u'ollllssssss...company bg half day..yeay!!!!!....xsabau nak tunggu lunch timeeeee..weeehuuuuu..

Thursday, February 7, 2013

:: Syurga Tempatmu Yang Pasti Sayang..;( ::

Ya ALLAH..sebak dan sedih yg teramat sgt bile dpt tau berita kematian arwah Ahmad Adam Syukri...menitis2 air mata..xhenti2..xdpt nak ungkap ngan kata2..nk2 pulak bile tv3 siarkan sekujur tubuh kaku arwah..ya ALLAH, ENGKAU lebih menyayanginya ya ALLAH..;((((

Berat mata memandang, berat lg bahu memikul..semoga parents arwah Ahmad Adam Syukri kuat dan tabah..salam takziah buat mereka sekeluarga..adam menanti akak dan abang di syurga..insyaALLAH..

Syurga tempat yg pasti untuk mu wahai anak..semoga berbahagia hendaknya bersama Penciptamu..tamat sudah segala deritamu sayang..now u can run freely in heaven..and aunty can see u smiling at us from up above..Al-Fatihah..



:: Juruwang disamun lepas diperkosa empat lelaki ::

Bodoh, binatang semua ayat n perkataan yg teruk2 patut kite lemparkan kat semua penyangak2 nie...dh xde keje lain ke korang nie..n plus dieorg nie xde mak xde adik pmpn or kakak ke?..or xde sedara2 pmpn ker?..xde bini xde gurlfriend ker?..kalau kene kat mak korang ape korang rase..kalau kene kat adik pmpn korang ape korang rase?..kakak korang ke or semua la org2 pmpn dlm hidup korang..

Kalau one day, semua pmpn2 dlm idup korang kene bende sama, korang jgn marah okayh..ingat, ape je yg korang buat kat dunia nie, ALLAH bayar cash jer..mmg itu yg aku doakan utk org2 mcm korang nie..bodoh!!!..

Nana keding ade wassup kiteorg kate kat kat area gombak skang dh ade org mcm nie..naik van putih..member adik nana yg bongsu hampir2 kene..dekat area2 sekolah..katenye baru kuar dr surau, sekali dh kene tarik masuk dlm van tp syukur2 alhamdulillah sgt3 die terlepas n sempat lari masuk dlm surau balik pastu bgtau ustazah/cikgu yg ade kat situ..

Adik nana keding, angah tuh pun penah nmpk..baru masuk gate alih2 nmpk van putih benti siap pandang2 lagi..nasib baik la xde ape2 yg jadi..ya ALLAH, KAU lindungi lah kami sekeluarga dan rakan2 dr manusia2 binatang nie ya ALLAH..

GULSSSS!!..please please please!!!!!!..kalau kuar dr kete tgk dulu sekeliling okayh..kalau nmpk ade kete yg lain mcm, asyik follow jer, jgn benti, jalan2 la dulu area2 umah tuh smp kete/van tuh ilang..biar smp abis minyak pun xpe...

Berita dr SINI..

Gombak: Seorang juruwang menghadapi detik hitam hidupnya apabila dia bukan saja disamun, malah dirogol empat lelaki dalam kejadian berhampiran rumahnya di Desa Jaya, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 10 malam itu, wanita berusia 26 tahun terbabit baru pulang dari tempat kerjanya dan sebaik keluar dari kenderaan miliknya Perodua Viva, sebuah van putih berhenti di sebelah kanan kenderaannya sebelum empat lelaki bersenjatakan kayu serta besi memecahkan cermin kereta mangsa.

Menurut sumber, empat lelaki terbabit merampas beg tangan, gelang tangan dan rantai milik mangsa sebelum menariknya masuk ke dalam van berkenaan.
“Mata mangsa diikat menggunakan kain hitam sebelum mangsa dibawa ke sebuah rumah yang tidak diketahui lokasinya.

“Lebih menyedihkan, mangsa dirogol bergilir-gilir oleh empat lelaki berusia lewat 20-an terbabit sebelum diheret semula ke dalam kenderaan mereka untuk dibawa ke mesin pengeluar wang automatik (ATM) dan memaksa mangsa mengeluarkan wang RM1,600,” katanya.

Menurutnya, mangsa kemudian dibawa ke satu kawasan kondominium di Subang Jaya sebelum ditinggalkan di tepi jalan dan dengan dibantu pengawal keselamatan kondominium berkenaan, mangsa dibawa membuat laporan di balai polis berdekatan.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Gombak Asisten Komisioner Abd Rahim Abdullah ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian dan berkata, siasatan lanjut dijalankan.

:: Phobia Dengan Credit Card ::

Kite mmg dh phobia tau ngan credit card nie tau..serious..dulu purse kite penah hilang..dh wat dh report polis segala..pastu dh kol bank utk cancelkan..tp xingat kenapa n ape jadi time tuh la..terus kite malas dh nak kol..malas nak follow up dh..

Pastu bile kite dh together2 ngan mok mok, mok mok ade la tanye kite pasal blacklisted nie..xingat mcm mana boleh terbukak cite nie..sekali bile kite kate penah pakai credit card, mok mok suruh check ngan bank tanye brape outstanding payment..

Kite pun kol la selepas byk kali di harassed oleh mok mok..hehe..sekali bile dgr outstanding mau terjatuh dr kusi..hahahhaha..almost 10k okayh!!!!!...mampussss!!..takut gak nak bg tau mok mok tp mcm mana pun kene bgtau jugak..mmg nama kite time tuh dh kompom2 la blacklisted kan..ishhhhhh...

Bile bgtau, memule mok moknye reaction mmg sgt3 terkejut la kan..sape je yg x terkejut..hahahaha..mau pengsan bile dgr..ngeeee..pastu kite cite la, officer tuh kate kalau nak wat full payment, bank bg potongan 50%..so kene bayo half jer laaaa dlm RM4k++..

Untuk tatapan si mulut puaka..

Mok mok tlg kite settled kan pakai duit die dulu okayh..kang ade mulut puaka yg tetibe stalk blog kite nie n baca entry nie kang kate kite nie nyusahkan suami n selalu perhabiskan duit suami plak..mulut puaka kan..lagi busuk dr longkang..kang dr die duk kutuk2 kite kat sape n cite buruk pasal kite belakang kite yg die SELALU SGT wat tuh, baik la kite inform yg kite bayar dh balik okayh 4 ribu tuh kat mok mok..dh bayo dh selepuk 4 ribu kat mok mok..dh lama dh pun settled..so xyah nak risau ape2 pun..

Okayh sambung balik..iklan jap td..hahahaha..tetibe mok mok kate die akan tlg settlekan payment tuh sbb time tuh kan kiteorg dh plan nak kawen..n time tuh blum tunang pun lg..ehhh, ke dh tunang..ehhhh, lupe plak..hahahhaa..sbb mok mok kate nnt bile dh kawen senang nak apply loan ke hape ke pakai nama kite..kalau dh blacklisted nnt kan mmg xleh nak apply loan lg dh..

So kesana kemari la kiteorg nak settled kan bende alah nie..n alhamdulillah semua smooth je..xde pun hanky-panky here and there..soooo now segala2 dh settled..nama kite pun dh x blacklisted nie..alhamdulillah..


Now mmg kite xde credit card..kadang tuh saje2 je ckp ngan mok mok nak apply credit card.."SIKU MAU"..hahahahha..jawapan ikhlas dr hati mok mok..wakakakakaakaka..kite pun xnk ade credit card nie..biau ler mok mok sorang je yg ade credit card..sbb kite bkn guna pun..nak beli ape2 semua mok mok..minyak kite pun mok mok yg isikan..sooooooo xyah pakai ler...wat tmbh hutang lagi..cukup la commitment kete nie satu jer...mak insap nak!!!!!..hahahhaha

:: Morning ::

Mulakan pagi anda dgn mee goreng uncle yg sedap..kuikuikui..

Wednesday, February 6, 2013

:: Cendol No 5 ::

Bkn cendol no 5 terbaik di KL, Malaysia mahupun dunia..tp cendol gerai no 5..kuang3..after makan kat Saba, kiteorg singgah makan cendol plak...petang2, panas2 makan cendol pun best jugak...ngeeee..sbb dah alang2 lalu tmpt cendol nie kan..singgah la jap..

Okayh, kat situ mmg kite yg first time..selalu lalu jer...xde menyinggah..mak la cite kate kat situ ade cendol durian..katenye sedap so nak jugak la try..sedap ker x..

Majority order cendol durian..ade jugak yg order cendol mangga..cendol mangga?????..pelikkan...but trust me, mmg sedap..

Tmpt cendol nie kat Setiawangsa..alaaa, tepi jalan je..dr kem askar nak menghala ke Carrefour Wangsa Maju tuh..kan petang2 ade org bukak gerai kat situ..


rojak pasembor tuh xsedap..hehhee
cendol nangka pun ade u'olls..ape rase pun xtau..
cendol durian..
after kacau...sedap okayh makan cendol time panas2...sejuk je tekak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...