Wednesday, August 5, 2015

:: Xleh Nak Pikir ::

Serious kite xleh nak pikir tajuk ape nak letak..

Kite skang nie mmg jarang sesgt masak..ehh, mmg jarang la sgt masaknye..xlarat..n plus kite xleh masuk dapur..bau tuh wat kite xtahan..hurmmm, kuih raya yg nak buat tuh pun smp sudah x terbuat..barang2 semua dh beli dh..bile nak buat je mesti end up akan melepet atas sofa..

Sian somi kite..die dh la jenis yg xsuke sgt makan kat luar..bukan x suke la..sekali sekala tuh boleh la..sbb die lg prefer home-cook..xkisah la masak ape pun janji home-cook..tp nak wat camner..mmg kite xlarat nak masak..huwaaaaa..sorry sayang!..

So ade one weekend tuh, tetibe memasing tingin nak makan durian..kite mmg time tuh tahap kebulur yg melampau la..smp nak termuntah2..somi kite kalau boleh xnk dinner sebab die nak makan durian..tp kite xleh..perut kite kene isi..so as somi, beralah ler die ngan bini die nie..kihkihkih..

Dah alang2 nak ke SS2, kiteorg decide nak makan area sana je..tetibe macam teringin loh shu fan kat murni SS2..apolaie terus zass ke sana ler..

Murni kan, bile masa je pegi sana xramai org..
nie la loh shu fan..ehhh xtau la spelling kite tuh betul ke idok..
lantak ler janji sebutan dh ade..hehe..
calamari..biasa2 jer..
air feveret kite..pink panther..air nie banana based..
somi kite order teh tarik..
mee raja chicken al-kiev..gambau gego sebab xleh amek bebetul..
itu makanan somi kite..hahaha..

Restoran murni nie adik beradik ngan restoran william..tp jgn wat hal la nak order makanan kat william kat murni..and samo gak ler ngan murni..jgn la order makanan kat william kat sana..mau kene marah nnt..wakakaka..tp comparison price, murni murah skit la..

Tapi personal review, kite suke gie william lagik..dh bertahun dh restoran nie..dari kite early 20's duk makan samada kat william atau murni..

Pas makan, misi mencarik durian bermula..hahaha..tapak asal tmpt2 durian kat balai polis ss2 tuh dh pindah..ke dpn skit..kat simpang nak masuk ss2 mall..tp ade few yg dh bukak kedai..gerai tuh skit ade tp siap ade kedai lain lagik..kiteorg xmakan sana sebab memasing dh kenyang..so tapau je durian2 tuh..nak makan sana mcm kesian la pulak sebab qisya xde..qisya kan antu durian..sian die xdpt makan so sebab tuh kiteorg tapau..
kemain byk tapaunye..dh macam 5 org makan dh..padahal 2 and a half mulut jer..kihkihkih..
kite lak xleh nak makan byk..balik dari beli durian, kite gie amek qisya umah kak long kite..masuk je umah, kite tunjuk je durian kat qisya, kemain suke die..xnyempat2 suruh bukak sebab die nak makan..hahaha..
beli manggis sekali..ini kite hadap sorang jer..my feveret..

12 comments:

  1. Akak terliur tengok manggis tu falsya peberet akak jugak tu ;)

    ReplyDelete
  2. Adoi...
    dah 2 blog tayang durian nie..>
    sedapnyer la kuning² gitu...

    ReplyDelete
  3. dh musim ke manggis...lama tk mkn

    ReplyDelete
  4. manggis tu my feveret gak.. durian tuuuuu yummy!

    ReplyDelete
  5. Dah puas makan beraya makan kat restoran pulak ye Falsya:)
    Kakak suka manggis juga tau.
    Kampung abang banyak tapi hari itu raya tak sempat petik lagi dah balik JB (sibuk kat hospital aje)

    ReplyDelete
  6. Tu dia. Banyak tapau doyan. Tak pernah lagi makan kat murni/william ni.

    ReplyDelete
  7. boleh tny x? berapa ringgit durian?kira macam mane?

    ReplyDelete
  8. tak pnh mkan mee tu
    durian sedapnya.sy mkn gituu gituu je x brpa mnat sgt
    manggis. dapnya musim buah buahan tempatan kan skrg

    ReplyDelete
  9. Setakat ni tak terbeli2 lagi buah manggis.. eemm..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...