Friday, February 27, 2015

:: Cik Atul Datang Lagi..Kihkihkih ::

Nie haaaa, cik atul nak tunjuk ler gambau anak cik atul..mesti ade yg rindu anak solehah cik atul yg manja sorang tuh..ehh, ade ker yg rindu?...pahsan jew cik atul nie tau..ishhh, dh mcm gaya joyah abis dh cik atul nie..nightmare betul cik atul..kihkihkih..

Kak non jgn sengih2 lebau2 sgt tau kak non..cik atul nak berbicara kejap nie..wakakakakaka..nie semua kak non la nie punca cik atul ber-cik atul arinie..tetibe tingat xtau tah nape..hehehe..

anyonyonyonyonyo..nomeynyeeeeee princess mommy..
rindu lak mommy ke mek tetibe..

Nenek princess mek wassup td..geramnye mommy!!!..

Mommy mek belanja video princess mek yg manja nie..
video
kene tegur "hurmmmmm" jer ngan daddy..
daddy xmarah pun..
nak tau ape mek respond?..silalah tgk..
kiut sgtttt..hehehe..
daddy tegur sbb mek duk krup krap gelang iye..
gigit yg smp kuau bunyik segala..

:: Beri Laluan Beri Laluan ::

Beri laluan utk perempaun yg bernama atul nak mencelah..tah ape bende yg die nak cerita pun xtau..atul..ahahaha..ye..kite ler tuh..panggilan manja dari kengkawan yg rapat..atul..ahahahahaahahaha..

Sekejapan je kan dh ari Jumaat..alhamdulillah...esok dh weekend dh..tp kite xsuke la weekend kali nie..sabtu suke lagik..ahad tuh yg kite xsuke..hurmmm..hadap yolah sya oiii..nak wat guane!..saje je ckp ngan mok mok xnak gie.."i tombok tiak u nak?"..waakakakakka..

U'olls cukup tido x semalam?..ye la semalam kan org2 Hokkien celebrate Chap Go Meh..so tepat jam 12tengah malam dh start berdentum dentam dh mercun..kite tertido kul 12.45 tuh masih lagi berbunyik..kul berapa stop jgn tanye la sbb tgh bermimpi indah..hahahaha..tp xkisah pun dgn bunyik mercun tuh walaupun dieorg main depan umah je..sampai bilik kite bau asap mercun..ye la, nak marah watpe..dh culture dieorg gitu..biau ler..setahun sekali je pun..xyah la nak bising2..

Kite bersyukur sgt sbb qisya jenis xheran bunyik2 bising nie..alhamdulillah..tebal betul tinge anak mommy..kalau x mmg jenuh la kite kan malam td..siap tido xheran ke mende dh..like "kesah pulak la aku bunyik mercun..yg ponting mato den dh ngantuk..den nak bobok"..kihkihkih..siap berdengkur u'olls..berlawan2 ngan daddy..padahal kat luar tuh dh mcm berperang dh..melotup2..ahahaha..

Lapau ler..tetibe tingat bihun tomyam semalam..
yummehlicious!!!!..hehe..
*matik le pujik diri sendri..ehh, ade lg sorang yg pujik..opkos ler somi kite..
kalau x somi yg nak pujik sape lagik nak pujik..
korang???..kim salam yolah..
wakakakka*

Dah tuh jer kak atul nak bebel..kbai..

Thursday, February 26, 2015

:: Daddy!!! Jangan Wathal Boleh x?..Isshhhh!! ::

Daddy nie dh kenapa?..midlife crisis ker?...tp kenapa midlife crisis daddy pelik bebenau..daddy tua sgt ke smp nak kene midlife crisis skang nie..ishh, u'ollssss tgk la ape yg daddy mek buat..
ngape daddy pakai dress tuh..daddy nie betul laaaa..jgn buat hal la daddy boleh x?..

Ehhh..jap jap..*blink2 mata byk kali smbl gonyoh2 mata kuat2*..

Ehhhh, lah..qisya ker?..mommy ingat daddy td..phewwwww...nasib baik bukan daddy..risau mommy..hohohohoho..

Wakakakakakkaa, bahahahahahha, muahahahahaha, kihkihkihkih..mak kite send gambo nie kat group wassup..tergelak2 kite..dh cm daddy pakai dress..ahahahahahahaha..bahahahahahahhaa..astaga, balik nie kene mintak ampun peluk cium tgn kaki mintak maaf ngan daddy..ahahahaha...sorry daddy..mommy cannot resist from doing this laaaaa..hahahaha..

Daddy gaya ala2 gangster mcm very the masculine like that..sekali anak pmpn sejibik sejiban muke daddy..org dh boleh bayang dh kalau daddy pakai skirt macam mana rupe..mesti org pun dh xtakut dh ngan daddy...abis hilang gangster daddy..hahahahahahaha..

*u'olls jgn la ingat kite nie tongong sgt smp anak ngan bapak pun xleh nak beza..ahahahhaha..mana la tau tetibe ade yg, "hek eleh, anak ngan bapak tuh xleh nak beza"..mana la tau kan ade yg lughuih bendul nau..hehehe..*

:: Bile Tiada Makanan Untuk Dimakan ::

Qisya skang nie kan kuat merajuk..pmpn gamaknye kut..ikut pangai sape ntah kan kuat majuk nie..nasib baik mommy xkuat majuk..phewww!!..wakakaka..

Sebut pasal pangai la kan..tetibe tingat cite semalam..japp jappp..nak larik topic skit nie..ye la tajuk lain cite lain..huahuahua..

Malam semalam la..bile semua dh naik bilik, mek macam biasa la, xleh duk diam..nak main dulu..bile kite tgh nak charge phone tetibe tau2 je mek ade kat daddy..sekali, out of sudden, nangis beria..pastu bile kite tunjuk puting on the spot terus gelak okayh padahal before tuh nangis beria..astaga, propa sungguh anak mommy..

daddy, "kecik nak ke kanan i..nak turun katil..i xbg..tuh yg nangis tuh"
mommy, "lerrr, nape je nak turun"
daddy, "kalau x dpt ape yg die nak, nangis..sama mcm pangai mommy..
xdpt ape yg nak, nangis je..cer ikut pangai daddy..cool je, relax je"
mommy, "eh eh, i lak kene"

Kite rase mek mcm banyak ikut pangai kite..kadang bile tgk pangai mek kan..mcm, "she's like my mirror..i can see myyyyy resemblance on her"..wakakakaa..

Okayh, back to the topic..kihkihkih..xde ape sgt pun..saje saje nak cite pasal mek nie ha..mek nie kalau kat umah nenek, ngunyap je 24/7..mmg sentiasa ade bende kat tgn la..sbb tuh kat umah kite stock beskut la, makanan utk qisya byk..tp mek nie satu, die cepat boring..even kite bg tukau2 pun gitu gak..smp kadang buntu nak bg ape..tp coklat mmg xpenah menolak la kan..kite xde bg byk sgt makan coklat..nnt sugar rush satgi..mendapat ler mommy..hahaha..
 bile xde makanan, tgn masuk mulut..pun jadik..
 tgk la beria sgt masukkan tgn dlm mulut tuhhaaa..
 peha kepci..nak gigit boleh??..
kite bg memacam, ditolaknye tgn kite..bagi kopok, senyap terus..tgk la u'olls..perut mek tuh..shape je yg xgewammmm!!!..muncittt!!!..kaber skit perut tuh mek!..muahaha..

Wednesday, February 25, 2015

:: First Time Terjadi :: Setahun 3 Bulan ::

Semalam tgh dinner..duk la kami 3 beranak dekat island table kat dapur..sekali tgh borak2 ngan somi kite, tetibe somi kite ckp, "ade orang ngantuk"..

Then kite pandang la ke qisya..Allah!..betul2 ngantuk anak mommy sorang nie..terus menggelupur kite carik henpon..nak tergelak2 kite tau..nak amek henpon kite, ade kat hall la pulop..potong betul!..sudahnye record pakai henpon mok mok je..sbb nnt xdpt or terlepas nak record the most sweetest moment evah!..hahahaha..
video
so kiut!
xpenah2 tau qisya mcm nie..
semalam baru first time..
umur dh setahun 3 bulan baru jadik gitu..

Tp shut down kejap je..dlm half n hour gitu..kire nap time iye la tuh..penat gamaknye..semalam membajak tanah, angkat batu bata..tuh yg penat tuh..huahuahuahuahua..

:: Splash Time ::

Skang nie panas lain mcm kan..qisya kalau kat umah tuh, berpeluh2 kepala..basah mcm baru pas mandi..bile qisya dh start berpeluh mmg akan on ekon la..kalau x nnt merah pipi mcm pakai blusher sbb panas..awak dh la putih, kalau panas kemain obvious sgt merahnye..tp alhamdulillah la qisya nie kalau die panas, die xde la kate nak meragam ke merengek ke ape sbb panas..tau2 je nnt muke merah menyala mcm udang kene bakar sbb panas..

Cuti 4 hari tuh xde gie mana, lepak2 umah mak kite je..tengahari tuh mmg panas kemain la..bile petang nak mandikan qisya, kite bukak pool plastik kat luar..kemain suke die berendam dalam tuh..muncung2 mulut bile kuau2 je dari pintu nmpk pool dh terbentang..xsempat nak tunggu air penuh dh menggelepar nak masuk dah...besau skit lagik mommy ngan daddy anto swimming class okayh..

Daddy kate swimming class mmg wajib sbb daddy xnk anak die xpandai berenang bile dh besau nnt..ikut daddy la..daddy bayau..hahaha..
sonoknye mek mandi smp ilang tengkuk...wakakaka..

Nasib baik la kat umah mak kite..baju semua xde..kalau kat umah kite sendri nie mmg dh join dh mek berendam..mommy pun terliur jugak tgk mek berendam..dh la panas2 nie kan..hahahahaha..

Tuesday, February 24, 2015

:: Dan Untuk Kedua Kali ::

Kali kedua qisya jatuh katil..T_T..

Mek mmg lasak la tido..sebelum2 nie kadang kite terjaga dr tido, tgk2 mek kat sebelah dh xde..sekali kat ujung2 katil dh duduknye..kadang terjaga sbb terasa mcm ade something dekat kaki..tgk2 rupenye mek kat kaki kite kat ujung katil jugak..kalau mek tergerak waima seinchi mmg akan jatuh dari katil..haihhhh, tau la syurga dibawah tapak kaki ibu mek oiii..tp jgn la smp gitu sekali..hehe..

Kadang tau2 je mek dh ade kat katil daddy die..hahaha..dari kene penyek ngan daddy baik la angkat mek..kuikuikui..lasaknye lahai..padahal katil queen tuh kite berdua je ngan mek..kalau gitu la lasaknye, tukau katil king pun tentu lagik mek behave tau...huahuahuahua..tuh td kite wassup somi kite..die kate die pun selalu je betulkan position tido anak die tuh..terus daddy mek suruh carik penghadang katil..
pinjam gambau jap ye awak..

Yang ala2 gitu la..tp kite tgk regenye kebykan 129hengget..mahal ke murah tuh??..ke ade sape2 yg tau ade jual kat mana?..ke u'olls ade jual?..serious buyer nie..

:: She's My Angel From Heaven ::

TQ Allah for this wonderful and beautiful gift..
she is an angel, isn't she?..
seriously, she is the most tremendous gift I've ever had..
 Mommy daddy loves u baby gurl..
to the moon and back..
yesss baby gurl, 
to the moon and back!..

TQ ALLAH!..

#symptomrinduanak

Monday, February 23, 2015

:: Hebat Aura Motor Eskrem ::

Reaction qisya bile tunjuk kat die board yg daddy beli utk iye kat Ikea tuh, kemain suke..menyeringai senyum..padahal time tuh baru bgn tido tuh..kemain suke die..

Tgh menconteng2 whiteboard, tetibe motor eskrem lalu..terus hilang focus..hahaha..nmpk x betapa hebatnye aura motor eskrem smp boleh wat seseorg tuh ilang focus...kihkihkih..
video
comel sgt reaction tuh..

 mek bengang sbb focus ilang..huahuahuahua..
ehhh tetibe suke balik...ngeeeee..

video
nie pulak video mata kat upin ipin tp tgn nak menconteng..nak wat mana satu pun xtau dh nie..hahahaha..

Owh ya, ade yg tanye berapa rege set kelas qisya..actually bukan set la pun sebenarnye..

White/blackboard = RM79
Set meja + 2 kusi = RM99..ehhh ke RM49..luperssss..

Yang board tuh ade 2 sided sebenarnye..boleh jadikan sebelah whiteboard and sebelah lagi blackboard..kalau ade 2 anak xyah gaduh2 berebut..sorang depan sorang belakang..kihkihkih..and yg the best part is, board ikea nie utk long term la bg kite..sbb nnt bile anak dh besau skit boleh beli kertas roller pastu taruk kat atas tuh, then boleh conteng2 pakai water color pulak..koya2 mcm pelukis la senang cite..ngeeeee..even kat ikea pun ade jual water color tuh semua..mcm2 jenis ade..pilih je..

*huntung le jadik anak daddy..mcm2 dpt*

:: There's Always A First Time For Everything ::

True isn't it???..

Always..

Kite xnk cite la pepanjang..xnk bukak mukadimah berjele2..

Kite nak cite pasal bread maker..first time kite ade bread maker..first time kite guna bread maker..and first time jugak roti kite xmenjadik..see, i've told ya..there's always a first time for everything kannnnn..wakakakakakakakakkaka..hahahahahaha..

Ye u'ollsssss..xmenjadik roti aiii tuh..sedih aiiii tau..kene gelak ngan somi aiii tuh jgn cite laaaa..annoying sungguh..x supportive langsung..hahahaha..
don't know what went wrong..maybe becoz of the settings..or maybe becoz of the ingredients..haishhh..xtau la mana satu..setting pun ye jugak kut..ye la sbb first time kan guna machine nie..so xleh nak swallow lagik kekdah penggunaannye mcm mana..kihkihkih..

Hahahahhaha..sedih betul..xpe laaaaa..cube lagi sya..chaiyokkkk!..ye laaaa..dh la baru first time buat..alih2 terus nak buat yg Hokkaido bread bagai..buat yg biasa2 dulu sudah..yg nak terus buat Hokkaido bread sape suruh..kalau dh beginner tuh jgn la berangan nak ke professional..ahahahhaa..

Balik kang nak try buat lagik..doa2kan lah jadik ye..amin..hehehe..

:: Pelajar Termuda Abad Ini ::

Pelajar yg paling muda penah u'olls tau umur berapa..haaaa, yg kite tau skang nie yg paling muda adalah berumur 1 tahun 3 bulan..kihkihkih..
 nie ha pelajar tuh..tp dalam kelas tuh die sorang je la studentnye..cikgu ada 2 org je..guru besar lelaki, guru disiplin perempuan..tp selalu guru disiplin tuh dari nak jadik singa mesti bertukau jadik kucing sbb cair dgn pelajar yg sorang nie..xdisiplin langsung cikgu disiplin..hahahahaha..
kemain tekun..mcm sungguh2 je belajarnye tuh..

Semua nie kite beli kat Ikea..cuti 4 hari xgie mana kan..gie la jenjalan kat Ikea tuh haaa..bapok ramainye org weh..pastu hari yg selebihnye duk kat umah je..melayan si mek sorang tuh..kemas umah cuci kapet..paling kuat pun nak berjalan, gie umah mak kite..tuh je la pun aktiviti kite cuti 4 hari..xde nak kemana sbb panas teramat..malas nak kuau umah..pasang ekon, dok ontok2 kat umah smbl tgk movie..

U'olls mesti gie berjalan2 merata kan..hehe..

Nah belanja video qisya tgh belajar..huahuahua..
video

Wednesday, February 18, 2015

:: Sesuatu Yang Pelik Bila Dilakukan ::

By the time u'olls baca entry nie kite dh selamat membalikkan diri dari opis..huahuahuahua..ye laaa, aiii half day ini hari..u'olls keje leklok hokeyh..kihkihkih..

Ape je yg pelik sgt tuh..hahahaha..arinie kite gie opis kecoh memasing..tetibe lak muke "berconteng2" arinie..selalu muke gie opis mmg tanpa secalit makeup..sekali bile duk tgk muke kite "berconteng", dan2 semua org kat opis nie pelik..padahal takat pakai compact power, eyeliner, blusher ngan lukis kening skit..dahh, itu jer..xde la beria mana pun..kihkihkih..

Kite malas la nak makeup gie opis..bukan ade laki gua pun kat situ..buat rugi makeup je..mmg gie opis kite nie sememeh la senang cite..cer kalau kuau ngan somi aiii tuh..voggi the vas u'olls..wakakakakaka..xde la mcm pokok krismas tp semenggah la skit dari gie opis..huahuahuahua..
belanja skit...kihkihkih..

*byk bende nak kene settle hari nie dah alang2 dpt half day kan*

:: Dinner Semalam ::

Malam semalam kiteorg dinner ala2 western u'olls..ehh, mcm selalu jer..kihkihkih..ari ahad ade beli ikan salmon kat JJ punye market..3 ketul 35hengget u'olls..adehhh, terbuntang mato den..

So malam td xtau nak masak ape, sekali teringat ade ikan salmon..somi kite balik dari keje baru leh start masak..kalau berdua je ngan qisya mmg xde chan la nak buat ape2 pun..kene duk menguli, mengadap iye jer..hehe..
 salmon yg dh siap dilumur dgn dedaunan..hehe..
 kite lumur ngan 3 bende nie..pastu garam skit..
black pepper xletak sbb nak bg qisya makan..
tadaaaaa..sedappppp..

Pastu makan dengan broccoli + cendawan enoki + cendawan shitake masak oyster..
sedapnye makan begitu saje..hehehehhee..
bon appetit!!..siap ngan sos putih u'ollssss..sedapppppp ngat!..

:: Body Art By Qisya ::

Skang nie mek mmg xleh tgk pen ngan kertas..jgn lah cube nak amek pen dari tgn iye..kalau kertas xpe tp kene tgk mood jugek la..

Selalu kalau mek pegang pen mmg kite monitor die..tp ade satu malam tuh, kite nak park kete dlm car porch..skang nie bile balik dari amek qisya kite selalu parked kete kat luar dulu..xterus masukkan kete..so bile daddy mek dah otw balik, baru le menggelupur nak park kete kat dlm..hehehe..

Dah parked kete segala, masuk je umah, terkejut kite tgk mek..pastu bile kite tegur, kite yg kene ayork ngan mek..sabau je ler..
 tgk la tuh..ngan nmpk perut..hahaha..baju tuh bawah die bergetah...so bile perut buncit mmg asyik ternaik la baju tuh...hahaha..
 haaaa haaaa..napok x tuh..abissss kaki..
 pastu buat muke xbersalah..
 meh close-up skit..
heiii ini budak bikin org geram laaaaa..

video
time nie menconteng baju..bile kene tegur ngan daddy, tgk la muke iye..
itu kire buat muke skit je tuh..
kalau x kemain panjang siap muncung2 bagai..

Tuesday, February 17, 2015

:: Boleh Naik Segala Bulus ::

Eeeiiiii qisyaaa..skang nie kan makin geram ngan peel die..kalau tegur skit mulalah wat muke nomey iye tuh..terus xjadik nak marah..ade je peel iye yg wat mommy ngan daddy tergelak..skang nie kuat mencubit ngan menggigit ini budak..skang dh pandai dh kalau suruh baca doa, dan2 tadah tangan..pastu pandai dh aminkan sendri doa..lepas tuh mmg smp sejam duk "doa, amin" xhenti2..semua org kene buat kalau x nnt mek sendri yg tadahkan tgn kite suruh baca doa..kiut sungguh!..

Pastu suke laga2 gigi atas ngan gigi bawah..geli mommy nak oiii..
video
naik segala bulus2 tau x..

Makin suruh stop makin tuh la mek galak buat..lg wat geram..
 mmg kene kepit la sudahnye mulut tuh..
bile lepas mek wat lagik..lepas wat lagik..sudahnye kite bg die isap puting...seram..geli2 tengkuk dibuatnye..
 muke mcm xbersalah je kan..
suci je muke tuh..mulut nak moncong je kan..moncong mek tuh sejak azali..moncong mommy lak yg menurun ke mek..owh lupe..idung sekali..wakakakakaka..

:: Oiii Gemok!!! ::

Last week kite ade screen shot kat fb satu isu nie..pastu kite send kat somi kite tuh..
pasal isu nie ha..kalau cite nie betul mmg sgt kohaja la laki nie..geram betul kite..ko pun punca jugak bini ko gemok!

Pastu kite lak emo2..nak tau x pastu somi kite tuh reply ape?..suweet sgt xtipu..
suweet x suweet x???..suweet kan..gggrrrrrrr!!!!..

In fact until now somi kite tuh kan tetibe je duk ckp, "oii gemok!" kat kite..pastu gelak2 jahat..hahahaha..sakit betul hati..gggrrrrrr!!!!

binik, "u tau x bile u ckp oii gemok tuh sgt irritate n sgt annoying???"
lakik, "hahahaha, oiii gemok!..hahahahahahahha"

Ggggggrrrrrr!!!..

lakik, "xleh blah laki tuh..i duk bayang laki yg panggil "oiii gemuk" kat bini die jenis badan gemok jugak pastu panggil siap dgn expression muke..hahahaha"

*sabo je le saya nie ade somi bengong*

Monday, February 16, 2015

:: My New Toy :: Bread Maker ::

Woottt Woott!!..bread maker kite dh smp..kite purchased kat Lazada ari rabu minggu lepas, lusa tuh ari jumaat dh smp...so fast aight!..balik dari keje, smp je umah mak, tgk ade kotak bread maker..kihkihkih..serious cepat sgt..kite x expect pun smp cepat mcm tuh sebenarnye..kite expect akan dpt dlm minggu nie..hehehe..

Yeayyyy!!..suke sgt kite tau..sbb dh lama dh kut tingin nak ade bread maker nie..berbulan dh asyik duk meng-usha je kat Lazada..berbulan tuh jugak la jari nie asyik duk click je website Lazada semata2 nak stalk bread maker..ingat nak kumpul duit beli pakai duit sendri..kengkonon  je laaaaaa..alih2 ade je bende lain yg kite beli..tuh yg duk ngendeng somi tuh..hahahaha..

That is what we called, "the power of isteri"..muahahahaha..
nie ha bread maker kite..cap Morgan..harga RM279 kat Lazada..ikutkan hati mmg ler nak yg mcm Zojirushi ke Panasonic ke Breville ke Kenwood ker tppppp xpe laaaa, dpt Morgan nie pun dh besau rahmat dh..bersyukur sgt2..sumpah bersyukur..lgpun bukannye nak beria sgt pun merotinye..bukannye amek order ke ape ke kan..hehehe..

TQ HUSBAND!..muahxxx..ailebiu..;p

Semalam dh gie shopping bahan2 utk meroti..ade bahan yg xde..balik kang nak singgah Bakewell beli bahan yg mana xde..cuti 4 hari nak wat projek meroti..yeayyyyy..pasnie boleh ler wat pizza sendri..sbb dh ade machine utk buat dough..yeayyyyy!!!..

*dah boleh2 dh kut beli rak kat ikea mcm rak groceries dlm bilik stor tuh..dh xde tempat dh nak letak barang2 letrik..penuh dh kitchen cabinet*

:: Meritus Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi ::

Selama 3 hari 2 malam gie Langkawi, dekat Meritus Pelangi Beach Resort & Spa la tempat kami menumpang tido..kiteorg booked through airasiago.com.my..ye la sebab dh planned from the beginning nak naik flight kan..so airasiago.com.my nie boleh sekali harung book hotel sekali ngan flight..senang la kat situ kan..price pulak a bit murah if nak di-compare-d kan bile book separately..

Bile dh narrow down few choices, dh discussed and what nots, so Meritus la yg jadik pilihan kami..;D

Mmg cantik la hotel Meritus nie..besauuuuuu sessgtttt hotel nie..dh la bilik kiteorg ujung2..sekali je jalan kaki dari bilik nak ke lobby, lepas tuh mmg called buggy..xlarat weh nak berjalan..jauh kemain..
bilik kiteorg no 5008..ade 4 pintu..
 mmg cozy sgt bilik nie..suke3..
 bilik air die bapok besau..sama besau ngan salah satu bilik belakang kat umah kite..
 shower..bathtub tiada..sedih..ehh, hahahaha..
 balkoni..
 bosh tgk tgk map hotel..
 kalau memerut nak tgk permandangan boleh la bukak blind tuh..ahahaha..
 serious mcm duk kat umah kampung..tp yg modern punye umah kampung..suke gile kite..biasalah org xde kampung, xmerasa duk dekat suasana gini..ade kampung pun dh di-consider as town dh kat temerluh tuh..hiks..
best betul permandangan..i'm amazed!!!!!..

Tp mmg best la hotel nie..ade 2 pool..satu pool dekat ngan lobby which jauh dari bilik kiteorg..pool yg kat lobby tuh utk kids punye best la..ade mini theme park lagik..
source from here..

Cantik kan..tp kiteorg xgie..mandi kat pool kedua jer..dekat sikit ngan bilik..ado slide jugak utk kids tp xsemeriah kat pool yg first tuh la..lgpun mek kecik lagik..xpaham n xpandai pun main2 bende2 alah tuh semua..kalau dh besau lain cite la kut..hehe..

Harga utk hotel nie satu malam kite xingat..tp total harga sekali hotel ngan ticket flight utk kami 3hari 2 malam adalah RM2,100++..biasalah plus2 tuh xingat berapa..wakakakkaka..;D

Friday, February 13, 2015

:: Alhamdulillah - Al-Fatihah TGNA ::

kite tgk pengkebumian Allyarham Tok Guru Nik Aziz live dekat astro awani..

Allahu!..kite sedih sgt..menangis kite bile jenazah Tok Guru smp dekat tanah perkuburan..alhamdulillah Tok Guru dh selamat dikebumikan..semoga Allahyarham Tok Guru Nik Aziz ditempatkan dikalangan para syuhada..semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya..
insyaAllah..amin..

Kite xnampak Allahyarham Tok Guru sebagai seorg ahli politik tp kite teramat sanjung Allahyarham Tok Guru sebagai seorang ahli ulama..kehilangannya adalah kehilangan yg teramat besar..
berpuluh ribu org dtg utk bg penghormatan yg terakhir..Allahuakbar!..
selamat tinggal Tok Guru..;(

p/s : arinie blog "cuti" dari enrty merepek..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...