Thursday, June 30, 2016

:: Bahaya ::

Xde bahaya sgt la..saje jer propa..kihkihkih..

Qisya nie very the kakak2 tau..mmg nmpk..tp kadang tuh die bolayan jugek adik die..hihihi..

Kite tgh kemas2..sekejap je pun membelakangkan 2 beradik nie..within a split second, qisya dh nak suap air kat adik die..

Terkejut kite..sekejapan je kut..
Tgk2 die dh nak suap kan adik die air tuh..

Luckily the bottle's lid tutup..if not, hurmmmm, u'olls pun dh boleh agak ape bende yg jadik kan..ngan si dobot elok je nganga menadah mulut..tah bile si kakak panjat kusi tuh pun xtau la..Hehehe..

Kayh la u'olls..i is very the busy..super duper busy..;((((((

Tuesday, June 28, 2016

:: Duit Raya Anak2 ::

Duit raya dari si pemberi utk anak2..terkejut tengok isi dalam..

Alhamdulillah..rezeki anak2..1st duit raya anak2 tahun 2016..belum raya lg dh dpt duit raya dh..;)

Terima kasih pemberi duit raya utk anak2 saya..

Monday, June 27, 2016

:: Abam Perut Sado ::

Nie la abam yg perut sado tuh..
 gerammmm..
 alolololo, melting sungguh la mommy dgn senyuman iye tuh..tp kenapa mata pejam bile senyum..wakakakaka..
so dobot...4bulan 9hari..berat udah 6.5-6.7kg..

Bile nak mandikan die, boleh gigil2 tangan nak menampung badan tuh...;p..dengan kadang nak menghalang qisya yg duk bertenggek kat kiri kite dari kincah2 air mandian adik die..kite lalu air kat kepala adik die, die pun sama la nak buat jugak..bukan x bg, tp risau masuk air dalam tinge adik die je..bile xbg lalu air kat kepala adik die, die angkat stool pindah belah kanan kite pulak..haaaaaaa, nak main air kat situ mommy xkisah sebab itu bahagian kaki adik..adik dh abis mandi, die pulak sambung main air smp basah lenjun baju..

Skang nie kerap betul minum susu..dulu tahan la jugek smp 4 jam..skang nie 3 jam dh mintak susu..lambat bg kalu, haaaaaa, itu jam dgr la suara nyaring die dh kuau..belum cite merajuk lagi..bile dh tahap die kene mengamuk smp selak2 hilang suara bile nak susu, jangan la terus bg susu tuh kat die..mmg lagi menjadik mengamuk die..kene pujuk die betul2 dulu..kene tenangkan die betul2 dulu, baru boleh sumbat susu..ade la dlm 5-10 minit sesi pemujukan tuh..aduhaiii, kuat merajuk anak bujang nie..

p/s : pasal yg kecoh jumaat (raya ke-3) cuti tuh kan, rupenye spam jer..huwaaaa..jgn la mainkan perasaan aiiiii when it comes to cuti raya nie..aiiii is sedih u know..sobsssss..

Friday, June 24, 2016

:: Punca Rambut Gugur ::

Rambut kite skang byk yg gugur..kalau tarik hairband tuh berhelai2 rambut yg ditarik sekali..haihhhhh..

Bile ade anak kecik nie, kite salahkan si dobot..sebab skang nie suke nau die main ailio..menjejeh2..smp basah abis baju..kene selalu selak leher die tgk ade ailio ke idok..selalu jugek la kene lap lipatan leher die tuh..ye la u'olls, anak bujang aiii tuh leher die tersorok dari pandangan mata kasar..wahahahha..tuh yg kene selalu selak leher die tuh..kang tau2 bertakung ailio..ehhh, hahahahahahhaa..selamba je salahkan anak kan..ngeh3..sbb kan orang2 tua ade berkata-kata, kalau anak main/sembur air liur, nnt rambut maknye gugur..kan kan kan..itu orang2 tua yg cakap bukan kite yg cakap..ngeeeee..

Ooooooo, bab2 ini ko nak ikut kata-kata or petua orang2 tua..bende2 lain ko xnk ikut..dalam pantang orang2 tua xbagi berpantang dalam aircond, ko selamba je on aircond 24hours..orang2 tua kate jgn minum air sejuk dalam pantang, ko 3 minggu lebih dh ngelat telan air jus mangga..abis pantang je 44hari dh bantai cendol durian pulut bagai..ade hati nak ikut petua orang tua kunun...wakakakakakkaa..larikkkkkk!!!!!!...

Xde la u'olls..mana mungkin kite nak salahkan si dobot hero kite yg masam tuh..baru je tadi kite baca kat FB Dr. Zubaidi..

"wanita yang bekerja atau mempunyai anak ramai (walaupun bekerja di rumah) selalunye tidur kurang 5 jam..ini boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon, akhirnya rambut gugur dan kitaran haid tidak menentu"

Mungkin la gamaknye nyek..sebelum puasa mmg tido kurang dari 5 jam..nak2 pulak skang nie bulan puasa..tido 2-3 jam pastu bangun sahur..lepas subuh relax japppp..pastu nap kejap..dpt setengah jam sejam jadik ler..walaupun sebenarnye xelok tido pas subuh kan..T____T..kadang nak nap kejap pun xsempat sebab si dobot dh mengamuk nak susu..
nie la si dobot yg hensem tuh..

Time2 nie la kite paling suke..suke bauuuuuu masam ailio tuh..die suke sgt masukkan penumbuk die dlm mulut..suke betul gadak penumbuk dalam mulut..and kite pun suke sgt bau penumbuk die..bau mulut die..bau pipi die....bauuuuu ailiooooo...stimmmmmmm je u'olls...wakakakakakkaa...

Thursday, June 23, 2016

:: Spot The Differences ::

Nak spot ape yg berbeza?

Spot between,
this,

and
this..

Ehhh, ade yg tgh perhati betul2 ker?...hahahahha..

Xyah la susah2 u'olls nak betul2 spot the differences..saje je nak bergurau senda di pepagi hari yg lemau dan mengantuk nie...semalam after shopping dekat mitsui, kite ikut somi kite gie setup tmpt nak buat training utk ari nie smp sabtu kat concorde hotel shah alam..kul 1.30pagi baru smp umah u'olls..

Sama je nasi goreng tuh..kalau ade yg beza pun, position tolu mato kobau tuh jer..wakakakaka..

Nasi goreng mcm tuh la yg selalu kite masak masa sahur..kalau nasi goreng, mmg itu je la..xde nak pelbagai kan..contoh mcm sahur arinie, nasi goreng kampung ke, esok nasi goreng cili ape ke, lusa nasi goreng ikan bilis ke..tiada tiada..mmg nasi goreng seperti gambau di atas tuh la yg kite akan masak..nasi goreng kosong je..atau mcm sesetengah org akan panggil nasi goreng bodo..bukanlah nak kate nasi goreng tuh bodo..no no no..don't get me wrong..istilah bodo tuh adalah kosong..ngerti?????..

Bukan xnk pelbagaikan..tp mcm kesuntukan masa nak wat nasi goreng perasa lain..utk masak yg ini, titik bawang putih, potong bawang kecik, sayur kobis, cili boh and telur..haaaaaa, menaip bahan pun xsmp seminit, boleh imagine x betapa senang dan cepatnye nak masak..xde nak renyah2..

Nak2 pulak somi kite mmg suke makan nasi goreng..dapat makan nasi goreng dgn tolu mato kobau setiap kali sahur pun die okayh je..

"isteri i masak ape pun kan mmg sedap"..auwwwwww...hikhikhik..

Tuesday, June 21, 2016

:: Tips Mudah Tidurkan Baby ::

Kadang geram je kan bile anak buat peel xnk tido padahal mata tuh dah sembab2, dh layu2 nak tido..tp kemain duk menahan mata xnk tido..haiyooo, kalau mommy, mommy tidooooo je tauuuu...nak2 pulak kalau dh masuk dlm buaiiii..ade pulak yg tukang mengenjut buaiii..lagi la heaven..mau mommy tido xsedo2 5-6 jam..kihkihkih..

Kite dh guna tips nie dari zaman anak2 buah kite lg..skang nie buat ke anak2 sendri pulak..so far menjadik la..

Kite buat mcm mana?..kite duk usap2 kepala die smp la ke batang hidung..mcm kat fb kite tgk dah viral la tp dieorg guna kain ke tisu tah..kite guna jari2 jemari jew..hihihihi..

Start from ubun2 baby lalu ke batang hidung smp la ke hujung hidung..jari hantu buat yg laluan ke batang hidung, yg the rest main2 lalu kat mata..
haaaa, like that la..

Tp buat la slow2, dgn penuh lemah-lembut dan kasih sayang la ye ibu2..jangan la korang buat kasau2 nau..duk tunjal2 muka anak tuh..mana la tau anak mengamuk, pastu teringat pulak si falsya ade share tips nie..alih2 xjalan plak kat anak u'olls..geram ngan si falsya sbb tips xjadik , dgn anak pulak makin kuat ngamuknye, tuh yg muka anak kene tunjal tuh...wakakakakaka..

But i believed semua ibu2 kesayangan kite xkan buat gitu ke anak kan..kan kan kan..hahahaha..kalau ade meh kite tunjal seround muke u'olls..nengok sakit ke idok..

Time anak kite mengamuk, xde pulak kite try sbb tgh mengamuk kan, x jalan rasenye de tips tuh..bg puting pun duk mengamuk lg..kite try bg relax anak dulu..agak2 anak kite dh relax, try sumbat puting..bile die dh boleh menerima puting, tepuk2 badan die..pasang zikir kat henfon..smbl2 sebelah tangan duk tepuk2 anak, tangan sebelah lg buat tips tuh..sekejapan je dh tido..tp even dh pejam mata, kite akan continue buat smp la kite rase anak kite dh betul2 tido.. 

Even anak kite xmengamuk2 pun, tengah tenang tp duk menahan mata dari tido, lg senang nak buat..within a split second dh gone..hahahaha..senang keje mommy..cepat mommy boleh tido..

Try la u'olls..dgn anak2 kite tips tuh menjadi la..tp xtau la dgn anak2 u'olls cemana..ye la, lain anak kan lain ragamnye...ngeeeeee...

Monday, June 20, 2016

:: Kesedapan Yang Marvellous ::

Mak kite masak ape je pun mesti sedap walaupun telur dadar..sedap sgttt..kalah semua org tau..hahaha..

Weekdays mmg kite berbuka umah mak kite..weekend kadang buka luar, kadang buka kat umah sendri..tp last weekend, sabtu ngan ahad berbuka kat umah mak kite sbb uncle and aunty kite datang umah..
Lauk ari ahad..Kari daging + sambal sotong + ikan bakar + sayur campur + salad + ayam goreng + ikan patin bakar salut dgn tempoyak..ari sabtu punye lauk xsempat nak amek..hehehe..

Aunty kite siap duk bertapa dpn lauk2.."sedapnye dik..lambat lg ke nak buka nie"..hahahahahhahaa..xsabar nak berbuka..terliue tgk lauk2 yg mak kite masak..

"Aunty suke lauk2 gini..mak aok masok sedap..lauk marvelllous"..ofkos laaaaa..mak aiii masak sokmo sedap..;D

Friday, June 17, 2016

:: Kopiah TokTok ::

Bukan toktok bunyik ketuk pintu tau..nie toktok panggilan dari qisya buat atok..toktok die panggil atok die..hahahaha..

Kat umah tuh ade kopiah atok die..qisya bawak dari umah atok..skang nie asyik pakai je kopiah tuh..suke sgt die ngan kopiah tuh..
Heiii makcik sorang nie..duk tuh molek sikit makcik..kemain lama lak tuh die biaukan kopiah tuh atas kepala die..
Tgk la tuh..asal nmpk kopiah je pakai..nie nak panggil mak aji ke pak aji nie..kihkihkih..

Thursday, June 16, 2016

:: Acar Ikan Masin ::

U'olls penah dgr x acar ikan masin..to be honest kite baru first time dgr..and baru first time rase..acar buah selalu la dgr, selalu la rase..mmg dh jadi favorite dh pun..makan acar buah dgn nasi beriyani ke, nasi minyak ke, perghhhh, terangkat weyh..

Tau pasal acar ikan masin pun sbb datin (pesuruhjaya sumpah) yg bgtau..kebetulan datin jual acar ikan masin..tgh2 borak datin duk bgtau ingredients-nye..dgr ingredients pun mcm ehhh, mcm sedap jer..nak2 pulak ade cili api kan..falsya dan cili api berpisah tiada..kihkihkih..masa tuh nak imagine mcm mana rupe acar ikan masin pun xleh nak imagine..sbb xpenah tgk xpenah tau xpenah rase..

Terus kite ckp ngan datin, "saya nak 2 bekas la datin"..2 bekas tuh bukan utk kite sorang..satu letak umah mak kite..satu letak umah kite..

Nampak x nampak x..nak jugak cuba tuh  kan..nampak x perangai joyah meninggi tuh..hahahahaha..heiii, makanan baru haruslah cuba..at least nnt bile org tanye, "penah makan x acar ikan manis?"..tanpa segan silu, boleh jawab dgn lancar selancar traffic waktu cuti sekolah, "ye, ye, saya penah rase"..gituuuu..hahahaha..

So semalam kite jumpa datin, datin kate acar ikan masin dh ade..masuk je bilik datin, mak aiiiiii, bau die menusuk ke hidung hokeyh..sedap gile bau die..serious terliur2 kite..ehhh, kite xtipu tau..terus xsabar nak balik umah nak rase..dlm kete otw balik, lg la die punye hazabedah..makngaiiii, menguji betul..ngan jalan jammed merata, ngan bau acar ikan masin dh naik dlm kete..perut dan2 buat konsert..it kills me!..

Buka je puasa, terus rase.."ehhh, not bad jugak la..sedap"..serious sedap..rase la pedas die, manis die..time sahur kite bg somi kite rase..die pun ckp, "ehhh, sedap jugak la..not bad"..
Serious sedap u'olls..xtipu..mmg sedap..cukup masin cukup manis cukup masam cukup pedas..makan dgn nasi panas2 semata pun sodap weyh..kalau time sahur u'olls kesiangan kan, makan acar ikan masin nie dgn nasi pun lepas dh..silap2 boleh bertambah nasi u'olls..somi kite kate dh pedas, tapi kalau ikut pedas kite xpedas sgt..

Kalau yg mana kuat pedas, nak lg pedas, gigit je cili api tuh..kite punye tahap kepedasan jgn la di-compare ye sbb lidah kite nie dh tahap tebal dh..somi kite dh berulang minum air bergelas2, kite steady lagi..

Isteri, "pedas sgt ker?"
Somi, "pedas la..ini pedas, yg itu pedas..bile dh bergabung semua lg la pedas"
Isteri, "nape i xrase pedas pun..peliknye..ape yg pedas tah" 

Seriously kite smp pandang somi kite pelik..ape yg pedas sgt xtau la..sbb kite xrase pedas pun..somi kite yg xtahan makan pedas ke atau lidah kite yg dh immuned dgn pedas2 nie sampaikan pedas pun xleh nak rase..parok parok..

Tapi tuh la, masing2 ade rase masing2 kan..tp bg kite mmg sedap la..
Dh terpampang ramuan kat situ..siap ngan no tepon sekali belanja..;)

Makanan yg sedap haruslah dikongsi bersama..this acar ikan masin really suite with my taste buds..kalau u'olls nak rase, boleh la try contact datin raihela..nazra tuh anak datin raihela..phone no kan ade kat atas tuh..so can contact either one of them..delivery mcm mana kite xsure percaturannye..tuh kene tanye datin la..hehhehe..

Try la u'olls..sedapppppp..makan ngan nasik panas2..perghhhhhhhhh!!!!!!

Wednesday, June 15, 2016

:: La Juiceria ::

Weekend lepas gie Pavi..daddy nak usha2 baju raya anak2 die..dah alang2 tuh, buka puasa sekali la kat sana..

After buka puasa, kiteorg shoot terus balik..otw tuh terlalu la kat dpn stall yg jual cold pressed juice nie..La Juiceria namanye..

Sebelum2 nie bile lalu kat mana2 mall yg ade jual cold pressed juice nie, mesti memula nak beli tp end up xbeli pun..xtau la kenapa..xberia nak kut..

Bile weekend lepas, lalu dpn stall nie mcm tingin pulak nak rase..singgah la jap..

"Yes mam..what flavour u want?"
"What flavour would u suggest?"

Pertanyaan dibalas dengan pertanyaan..ko ghase?..hahaha..nasib baik la staff tuh okayh..melayan je kite..
Sudahnye kite amek yg kat atas nie..3 nie 35hengget u'olls..nak rase sgt kan, haaaa rase kan..

Goodness green tuh katenye paling ramai yg beli..sebab tuh kite amek..fruit tea tuh kite punye jugak..espresso almond mylk tuh for my husband who is a coffee/caffeine junkie..

Rase goodness green tuh kan, hurmmm, not really my kind of drinks la..kite bg somi kite rase.."baik u kutip daun2, rumput2 kat luar tuh then u blender..sama je rasenye"..wakakakakakak..

Cold pressed fruit tea tuh sedap..yg espresso tuh blekkkk..xsuke..tp somi kite suke..coffee/caffeine junkie kan..mmg silap org la..hehehe..

Next round boleh try perisa lain pulak..since sekarang nie kite tgh mood ber-infused water nie kan..so getis lain mcm sikit..hahahaa..
My daily infused water..orange + lemon + honey..

Diet u'olls..tgh menahan diri utk timbang padahal hati jiwa meronta2 nak timbang..kite rase kite mcm ade susut sikit sbb cincin kawen kite yg dulu ketat nak pakai skang dh xde masalah dh nak pakai siap boleh pusing2 lg..sabar sya sabar..kate nak timbang sehari sebelum raya kan..stick with that okayh..

Tuesday, June 14, 2016

:: Jangan Buat Main ::

Jangan buat main ape?..jangan buat main dengan dobot kite bile die lapau..hehehe..

Itu jam mmg xkeruan dibuatnye..
 die punye jerittttttt..bergegar, berdesing gegendang telinga..
nape dobot sgt muke tuh...hehehe..

Tapi kalau perut die kenyang, of course ler happyyyyy je..dan2 lupe terus masa2 yg die menjerit yg smp buat org xkeruan tuh..mengamuk nak susu satu hal..pandai lak tuh memilih org yg nak kene bg die susu..kalau kat umah nenek mmg nak nenek jer la..ade satu hari tuh, nenek kuar gie kedai jap..tinggal la dobot ngan anak buah kite..menangis nak susu..pastu bile anak buah kite nk bg susu, lg die mengamuk..xnk anak buah kite yg bg..tepon nenek..

Kelam kabut nenek balik sbb nenek kan, mesti la tau cucu die kalau mengamuk mcm mana..nenek smp je umah, tgk dobot tgh nyotnyot puting..lg sanggup tuh nyotnyot puting dari minum susu..nmpk je nenek terus ngamuk..memula nenek bagi susu tamo..merajukkkkkk u'olls...hamboiii, awak tuh umur berapa tuh yg dh pandai nak merajuk2 nie..bile nenek ckp, "kenapa merajuk2 nie..merajuk2 la..perut tuh nnt yg lapar"..baru la si dobot tuh minum susu..

Kalau kat umah kite, mmg kite je la..lapar nak susu, somi kite nak bg, lagi die mengamuk smp merah2 muke meneran menangis..sikit lagi boleh meletup muke tuh..smp selak2 hilang suara..terus kite amek, dukung2 pujuk2, bile dh bertenang tuh sumbat susu, baru la nak minum..

Haihlahhhh anak bujang mommy nie..
geramnye pipi pau daging tuh..kunyah kang tau ler..

Hero kite sorang tuh mmg murah sgt ngan senyuman..org agah2 asyik senyum je..pastu nak berborak je..
video
 nahhhh, layan video yg die mengekek2 gelak..

Monday, June 13, 2016

:: #SisterBrotherLove ::

Qisya so far alhamdulillah bukan jenis yg memukul curi adik die, sepak2, cubit2 adik die..kalau ade pun "ter" xsengaja..jealous pun xde sgt..ade tuh ade la tp ade time la jugek..selalunye time die nak tido..tuh je..sbb time tido kan mesti ngan mommy die nie..lain2 time die xheran pun..ehh, mmg dari dulu qisya gitu..kalau kite pegang2 baby pastu tunjuk2 kat die (kengkonon nak bagi qisya jealous), sekaliiii, die buat xheran jer..buat xtau jer..chehhh!!..

Tapi bagus jugak qisya wat derk jer..xde la kite pening kepala nak melayan..

Qisya wat masa nie sayang la kat adik die..asyik duk cium adik jer..sikit2 cium..sikit2 baby..hopefully berkekalan la bile memasing dh besau nnt..
Time nie adik tgh tido..dan2 adik tido la nak dicium2nye..mata adik tgh pejam die bukaknye mata adik die..nasib baik la si dobot nie kadang2 tido die jenis yg bom meletup sebelah pun xkan sedo..
 Shuweet ngat kakak masukkan puting dlm mulut adik..kadang tuh bile puting adik asyik jatuh jer, n die pulak asyik masukkan je puting yg jatuh tuh dlm mulut adik die, sudahnye die tekan jer puting tuh ngan tapak tangan die so that puting tuh xkan jatuh lg..comellll..;)))

Friday, June 10, 2016

:: Buat Orang Marah ::

Haip, xbaik tau marah bulan2 pose nie..hehehe..

Xde la mana ade marah..kite xmarah, org tuh pun xmarah..saje mau bikin gempaq..muahahaha..

Kelmarin kite berbuka puasa dgn makanan yg amat2 halus tp kenyang ya amat2 yg rase kenyang die mcm kenyang gemokkkk sgt sebenarnye..haaaaa kau..nmpk x nak menunjukkan betapa kenyangnye kite..
Nie je juadah kite..salmon grilled and salad..

Dibilas dgn,
Tepung pelita yg wajib adeeeeeee..urghhh, my favorite..tp kite xmakan byk..dlm 2 jer..

Pastu semalam somi kite cite, ade dak ofis die marah sbb berbuka dgn salmon sekeping pastu sayur2..wakakakakkakakaaka..

Serious tau, kite makan yg simple tuh mmg kenyang..nmpk alahaiiiii haliuh ja..tpppp kenyang u know..like i mentioned just now la..kenyang die mcm kenyang yg rase gemokkkkk sgt..

Somi kite okayh je sbb die bilas ngan murtabak singapore..minum lak air jus mangga..kuih tepung pelita tuh die saje dh 4-5..hehehehe..

Nasib baik la somi aiiii tuh xkisah berbuka ngan ape pun..kalau nak nasik jugak, mmg punah harapan  isyeri si iwan nak berdiet..hehehe..

Wednesday, June 8, 2016

:: Kesiangan ::

Baru puasa ke-3 tp dh 2 kali kite kesiangan..kesiangan utk berbuka mmg tersangatlah mustahil ye dok..haks..istilah kesiangan kite hanya akan berlaku pada waktu sahur sahaja..ngeeee..

1st time sahur, dan2 kite xleh nak tido malam tuh..neves gamaknye nak bersahur..hehehe..kul 2 pagi baru kite boleh tido..kemain set alarm kat henfon..volume kite set mmg to the max hokeyh..pilih bunyi alarm yg mmg loud and irritating and annoying punye sound la dgn harapan boleh terjaga..

Sekaliiii, haram xdgr u'ollsssss..mmg harapan tinggal harapan betul.."alarm" yg bunyik halus "ekkk ekkk" yg keluar dari peti suara dobot kite jugak yg buat kite tersedar..celik2 mata tgk jam kat dinding kul 5pagi.."shhhuuutttt"..meloncat dari katil terus..2 hari kesiangan tuh mmg tersedar kul 5pagi..first day tuh nasib baik la dh tenggek nasi sebelum tido..and alhamdulillah la somi kite requested nak makan nasi goreng telur mata..so senang and sekejapan jer..tp sekejapan pun kelam kabut la jugak..alhamdulillah sempat nak bersahur sebelum waktu..

Pagi td kesiangan lagi..dobot kite buat peel selang sejam mengamuk..xtau asal..perut kembung gamaknye..pun tersedar sbb bunyi suara yg halus which came from my dobot la kan..
So ini je la juadah sahur utk kami laki bini..rendang paru ngan sambal hitam nana mia, rendang kerang tapau dari umah mak kite..jadik la buat alas perut..

Haihhh, bile dh ade anak nie, anak ekkk ekkk skit boleh dgr..alarm yg sekuat2 alam xboleh nak dgr..padahal sebelum nie, kite la yg paling senang terjaga kalau terdgr bunyik walaupun bunyik tuh sayup2 je..sekarang tidak lagiiiiiii..

Umah blackout pun boleh xsedo apo cito..dulu blackout mmg xpenah la kite xtersedar dari tido..kompom tersedar punye..sbb kite xboleh tido tanpa rase angin, pastu telinga berdedung, and ofkos la kalau blackout bilik akan panas..tp tuh dh namanye pun dulu kan..mmg dulu je la..skang nie umah blackout pun xsedo ke mende dh..it means that, "I'm Old????"..sobsss..

:: #WW :: Sister Brother Shleep ::


After sahur, naik bilik nmpk 2 beradik dh cenggini..shweet shangat shleep gitu!!!..

Kakak suke meraba adik layan diraba..lg lena adik kene gentel tinge ngan kakak..hahahahahaha..

Mommy loves u both!!!..muahxxx..

Monday, June 6, 2016

:: Baby Bumble Bee ::

Dobot kite skang nie isap puting..sbb kalau x, die akan gadaknye sepenumbuk tangan die masuk mulut die..hehe..tuh yg kalau kuar kene sentiasa bawak je puting die ke mana2..

Sabtu lepas kiteorg keluar, dh jauh sgt dh baru terperasan yg puting dobot xbawak...huwaaaaaa..xkan nak patah balik umah semata-mata nak amek puting die..time tuh dh kat wangsa maju dh kut..hurmmm, dh alang dh ke wangsa maju, gie je la manjaku kat situ beli puting die..puting tuh utk letak kat dalam kete somi kite..so kalau tertinggal lg pasnie, xyah la nak patah2 balik gie amek..

Puting dobot merata2 ade kut..kat umah saje ade 2..umah nenek ade satu..dalam kete daddy ade satu..kemain byk sebab penah sekali puting dobot tertinggal kat umah nenek, xkeruan mommy dibuatnye..mengamuk2..mata ngantuk..puas la duk sumbat puting MAM qisya dulu..xnak jugak..nak yg tommee tippee punye puting jugek..aduhaiii..tuh yg sudahnye somi kite beli puting tommee tippee lebih..so xkan ade dh adegan mengamuk nak puting..hehehe..
 Kalau mommy yg gie beli mmg gitu la rupe putingnye..comellll gile..sebab tuh kite amek yg itu..kalau daddy beli, beli yg biasa2 xde pattern..
comelnye dobot isap puting bumble bee tuh..muahxxxx..

Si dobot nie kuat sgt menyeringai..kalau perut tuh kenyang, asyik senyum, menyeringai, gelak ngekek2 bile kene agah..tppppp kalau perut die lapau nak susu, haaaaa itu jam, die boleh buat org yg nak buat susu die tuh menari salsa..sbb bile nak buat susu die, die menjerit smp ade pause in between nangis tuh..tuh yg terjadinye menari salsa tuh..nak amek die ke nak sambung buat susu, nak amek die ke nak sambung buat susu..ewahhh ewahhhh, kiri kanan kiri kanan..xker mcm menari salsa tuh..hahahaha..

Owh haaaaa, anak bujang, hero aiii sorang nie mmg muke melayu..dh tuh mak paknye melayu kan..jgn nak expect anak dari mak pak melayu tuh akan kuar muke mcm channing tatum ke, jason statham ke, brad pitt ke..anak putih melepak2 pun berkata2, anak kuar talk dark handsome pun nak berkata2 jugak..dh tuh nak buek camno..time ngandung terkenan KJ..katepun talk dark handsome kan..hehehe..haih, dh set boundaries sekian lama dah..berjumpa pun atas sebab mmg xleh nak elak..ingatkan bile dh sekali-sekala jumpa tuh xde la lg dgr ayat yg menyakitkan hati..rupenye xinsap2 lagi..haihhh..

Xpe la sya, berlapang dada la..bulan baik nie kite maafkan je la manusia yg berperangai gitu yg mmg xkan boleh berubah smp bebila..lantak kome ler nak kate anak kite ape pun..kulit xputih mcm qisya ke, muke melayu ke, janji anak aku sihat walafiat..cukup segala sifat..itu pun dh bersyukur sesgt dh..
lagi sekali kite up gambau nie..handsome ape hero mommy nie..laki elok ler kulit cenggini..xde la nmpk lembik sgt..baru la KJ ye dok..tall dark handsome..hahahahhaa..

Thursday, June 2, 2016

:: Persediaan Puasa ::

Pejam celik pejam celik dh nak puasa dh isnin depan..rase mcm baru je lagi puasa..puasa n raya last year kite pregnant..puasa tahun nie, raya tahun nie bertambah lg sorang org baru dalam family kecik kite..from single to double to triple and now quadruple..love love much love..

Baju dobot dh ade dh..alaaa kite beli rompers baju melayu jer yg dijahit dgn sampin sekali..dgn harapan dobot boleh muat lg la rompers tuh..hahahahaha..badan die hantap u'olls skang nie..dh mcm budak besau padahal awak baru 3bulan lebih..berat dh 6kg..kopiah je xjumpa lg..hehhee..qisya pulak mmg xbeli kan die baju raya..pakai je baju yg kite beli dulu tuh..sayang la sbb pakai baru sekali..

Xde persediaan ape pun..cume yg bezanye, bulan puasa nnt kite akan carpool ngan somi kite..pagi kite antar die gie ofis, petang pulak fetch die kat ofis..

Bulan puasa nnt kompom la berbuka kat umah mak kite..ye la nak amek 2 beradik tuh..lgpun seronok buka ramai2..bukan selalu pun dpt gitu kan..setahun sekali..pastu nak blk umah xkan nak bergerak 2 kete..tuh yg lg senang ber-carpool..

Kite xbuat baju raya..pakai mana yg ade je..baju raya yg kite beli last year kat mitsui tuh la harapan kite utk pakai raya nnt..haihhh, harap2 boleh kurus sebelum raya..nevesnye..boleh ke kurus macam last year..boleh ke nak dptkan balik berat below 50kg mcm last year..huwaaaaa..
Erkkk, boleh ke mommy kurus?..mcm kene je face expression dobot ngan ayat boleh ke mommy kurus tuh kan..mcm blur2 yg penuh dgn tanda soal..muahaha..

Ehhh, ko nie sya..sebuk je ko kan sya nak kurus segala bagai..patutnye ko focus nak kutip/tamak pahala mase bulan puasa bukan pikir nak kurus jer..ngeee..maafkan saya ye kawan2..

Saya neves lebih..takut nnt time raya pakai baju tuh dh mcm sarung nangka bergerak..muahahahhahahaha..
Nyawa mommy..

Selamat berpuasa in advance to all my lovely friends..and haaaa, xlupe juga to all my haters, my stalkers, selamat berpuasa..xoxo..muahx...

Wednesday, June 1, 2016

:: NIL ::

Xtau nak boh tajuk ape..buntu pemikiran..hehehe..

Qisya skang alhamdulillah dh elok demamnye..cumenye mulut die la..bibir pecah, kt anak tekak ade tonsil..kesian die xleh nak makan xleh nak minum sgt..menangis2 die bile sakit..Allah, kesian anak mommy..
Melting mommy ngan senyuman tuh tau..

Qisya skang dh kurus dh..sian die..qisya kalau xsihat die mmg asyik nak melepet jer..kalau malam tuh mmg kene uli die jer..kalau kite kalihkan muke kat adik die, die kalihkan balik muke kite pandang die..

Nasib baik la adik skang bile malam dh xbyk ragam sgt..pasang zikir kat youtube, tala henfon kat tinge die, haaa mmg terus senyap la..tau2 je nnt dh tido dh..alhamdulillah, senang sgt..di kala qisya sakit nie, mmg paham je die..xbyk ragam..janji perut kenyang, dh masuk bilik, dah baring atas katil, dh pasang alunan zikir, mmg dh xkisah ape dh..
Nie la si adik tuh..adik yg xbyk ragam sgt..tp bile die lapau nak susu, jgn la buat main okayh..menangis smp selak hilang suara..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...