Friday, March 31, 2017

:: Rezeki Dikongsi Bersama - RM20 Untuk 3 Orang ::

*Sticky entry*

Kite punye tabung bank rakyat dh penuh..heehehe..coins bersepah je mmg selamat la masuk dlm tabung tuh..thanks to daddy sebab byk menyumbang coins dlm tabung mommy..ngeeeee..

Lelaki kan xmacam perempuan simpan coins dlm purse..dieorg punye wallet mana ade compartment for coins..so bile balik keje, die clearkan poket seluar die pastu lambakkan coins kat shelf rack kite..bile dh semak mata nengok, tuh yg sudahnye ke dalam tabung peginye..settled..hahhahaa..

So, mcm mana kite nak share rezeki kite bersama2??..senang je..tp ade ke yg nak join nie..ngeeeee..
 
Ehhh, mcm geli plak bile tgk gambau nie..
 
Korang hanya perlu teka berapa total amount duit2 tuh semua..ngeee..senang kan senang kan..

Kite akan pilih dlm 3 org..sorang akan dpt RM20..kite akan bukak smp 31 March 2017..1 April 2017 akan ditutup..jangan risau kite xkan April Fool kan korang..hahahaha..

Lepas dh dipilih 3 org yg teka betul or hampir2 betul, kite akan terus transfer ke dalam account masing2..hihihi..

Xde syarat pun kite nak letakkan..kalau nak share entry nie utk org lain join sekali, dipersilakan..kite xmenghalang..and kite xkan letakkan syarat utk follow kite..kalau sudi nak follow kite, thank u in advance..kalau xnk follow pun, it's okayh..no harm..hehehe..sebab niat kite nak share rezeki bersama2 dan bukan utk tambahkan followers..so buat ape nak complicate things..kan?..hiks..

So u'olls..happy guess-ing..xoxo..

Wednesday, March 22, 2017

:: Musim Bermusim ::

Skang nie musim orang xsihat..hasben kite baru pas baik..skang nie qisya dengan irsyad sambung..dah 2 malam kite xtido..malam tadi irsyad demam panas sgt..panas dlm plak tuh..lagi la kite risau..sebabnya kaki die sejuk..T_T

Terus bagi ubat demam..pastu mengamuk sebab dengan selsema lagi..hidung susah nak bernafas..dengan kite pun mcm nak demam..badan rase xsedap sgt nie..tekak dh start sakit..i cannot fall into sick..no no no..mak2 nie xboleh sakit kan..sebab kalau mak sakit, anak2 pun sakit, sape nak jaga anak2 yg sakit..huwaaaaaa..
 
Get well soon anak2..luluh hati tgk dieorg xsihat..biau la sakit tuh transfer kat mommy..mommy sanggup..tsk tsk tsk..

Kayh la nak telan ubat2an jap..stay healthy tau korang..

Friday, March 17, 2017

:: Cara Semulajadi Untuk Hilangkan Migraine ::

Migraine skang nie selalu nau menjengah kepala kite...xsuke betul..kalau kene tuh rase mcm nak cabut je kepala pastu letak kat tepi..agak2 dh hilang migraine, baru pasang balik kepala kat badan..sakit woiii!..,,yg mana ade migraine paham le mcm mana sakitnye..nak tido xleh, nak baring xleh..tertonggeng, terlengtang semua xleh..semua xkene..kene duduk dekat dlm bilik gelap, suhu xberapa nak sejuk xberapa nak panas, bilik kene sunyi..pastu bau..huiiii, kalau tetibe terbau rokok ke, bau minyak wangi or bau badan yg tengit, mmg mengundang kene sound la..sebab semua bende tuh boleh mengundang lagi sakit kepala..

Kepala, mata smp ke tengkuk sebelah kanan akan rase sakit...pakej!..kalau lumur minyak angin, mmg smp ke kelopak mata kite lumur..kene pulak bile kene migraine, rase nak muntah..Allah, die punye azab masa nak muntah tuh, mmg hazabedah sesgt..smp menangis2..and lepas muntah, possibility migraine akan hilang is very high..but, possibility utk migraine xhilang pun ade jugak..mmg sakit weh time nak muntah tuh..rase mcm nak tercabut urat, tengkuk, rase mcm nak tersembul bijik mata..

Headache dengan migraine xsama ye korang..

Kite smp tahap panadol actifast tuh dh immune dh dengan system badan kite..telan la 4bijik sekalipun, migraine xkan hilang..ngadu ngan hasben kite yg actifast dh xlut dh ngan kite..sekali die belikan panadol ape tah yg mmg utk migraine/headache..dose kuat sikit dr actifast..penah sekali kite migrain, makan panadol yg hasben kite belikan, xlama tuh hilang migraine..

Pastu kan baru2 nie bile kerap kene migraine, kite terpikir jugak..smp bile nk rely on makan ubat je..asal migraine je telan ubat, asal telan ubat je migraine..so kite pun google la the natural remedy utk relief-kan migraine..time kite google tuh. kebetulan kepala kite tgh sakit sebab migrain..bagai2 la cara2 yg keluar..bykkkkkk..so antara byk2 tuh, kite pilih "drink a cup or 2 of strong black coffee" dengan harapan migraine kite ade kurang..xmintak hilang terus..as long kurang sikit pun jadik la..

Kat pantry ofis mmg ade kopi..so apo laie..masuk pantry, buat kopi..
kene black coffee ye u'olls..hirup punye hirup, abis secawan..and tau x resultnye..it really works!!..hilang migraine kite..leganyaaaa!!..but of course dengan izin-NYA jugak..hehe..

So skang nie bile dh rase mcm nak naik migraine, cepat2 kite buat black coffee..kan kalau migraine nak dtg menyerang, kite boleh rase..bahu tetibe rase ketat, pastu tengkuk mcm sengal2 nak menuju sakit..and alhamdulillah, mmg berkesan la sepanjang kite try this natural remedy utk hilangkan migraine..tapi tuh la..it works for me..but utk org lain, kite xtau la..tp ape salahnye kalau nak cuba kan..bende2 gini kite kene trial and error..

Thursday, March 16, 2017

:: Cheapskate! ::

Yes!!!..im a cheapskate kinda person..cheapskate in certain things la..bukan semua pun..ade certain barang2 kite, kite xkisah pun kalau bende tuh murah..ade certain barang2 kite, mmg kite particular sikit..

Barang kite yg kite xkisah utk beli yg murah2 adalah shawl/tudung and baju..baju tuh kalau cantik, seploh hengget pun kite amek..brand ade ke xde ke belakang kire..bukannye ade org nak selak baju tgk brand..ye dok?..sebab bg kite, murah mcm mana pun, tp kalau kite pandai menggayakan baju tuh, harga seploh hengget pun org akan pikir mahal and jenis yg branded punye..ade je org yg beli baju beratus2, brand yg jenis famous/well-known punye, tp bile die pakai, xseiring dengan harga..paham dok?..

Sebab penah jadi la kite berani sebut skang nie..hahahhaaha..kite penah beli baju harga belas ringgit kut..tp mmg cantik la..kain pun berkualiti..2-3 org puji baju cantik siap tanya harga lagi..aii kan insan yg jujur so aii sebut je la yg aiii beli berapa belas hengget je..kemahen dieorg xcaya..padahal time kite berlaku jujur tuh muka kite suci dan murni je..pun xcaya..wakaakakaka..

Mcm shawl/tudung kite pulak, paling murah 5hengget, paling mahal 70hengget kut..tp yg 70hengget tuh kite belikan utk mak kite..hehehe..skang nie mmg shawl kite 15hengget ke bawah la..ade jugak teringin nak buat2 terjebak (buat2 terjebak nyeah) beli shawl/tudung yg ade brand..nak sebut brand satu2 mmg banyak la..tp kan bile tgk harga mcm, hurmmmm, xpe la kut..kite stick dgn shawl/tudung bawah 15hengget kite tuh je la..dasar stingy!...wahahaha..

Mcm xsmp hati nak kuarkan duit 200lebih utk beli satu shawl/tudung..baik la beli bende lain..lgpun cantik jugak je kite walaupun pakai shawl/tudung rege 15hengget ke bawah..*sila pergi toilet selepas habis entry utk kuarkan muntah hijau anda..dah alang2 baca, sila tahan sikit muntah tuh..kihkihkih*

Nak2 pulak bile kat ofis nie ade tokey shawl/tudung..hihihi..asyik la terjebak je..sekali beli smp 3-5..kalau bawak balik umah shawl/tudung yg kite beli kat akak ofis kite, mesti hasben kite perli, "aik, tudung lagi..nak bukak kedai tudung ker?"..cis!..kene perli.."kire okayh ape shawl/tudung i yg jenis seploh, limabelas hengget..dpt mcm bini org lain, satu shawl dekat 200..haaaa haaaa..canner?..u patut bersyukur tau..kalau x, bukan takat poket i je kopak, ngan poket2 u sekali kopak jugak..hahahahhahaa"..

Semalam terjebak lagi..mihmihmih..

Nampak pattern mcm biasa kan..tp bile pakai cantik sebenarnye..

Kalau tanye hasben kite, mmg ayat standard die, "isteri i kan mmg cantik..pakai ape pun cantik je"..kadang nk tanya or mintak pendapat hasben kite kan, jadik mcm malas pun ado..huahuahua..sebab mmg kompom ayat itu yg akan kuar..setiap kali..xtau la die ckp betul ke, ikhlas ke, or die nak jaga hati semata ke..hahahhaha..

Okayh itu je cite utk hari ini..sebab terjebak semalam la jadi punca arinie cite shawl yg kuau..hehehe...

Wednesday, March 15, 2017

:: Tetibe Rasa Sayang Pulak ::

Sorry la u'olls xabis2 nak cite pasal cekelat..xde bende nak cite..kebetulan pulak baru bukak packaging cekelat godiva pemberian daripada org kesayangan aiiii..auwwww!!!..setahun dua tahun sekali baru dapat merasa u'olls..bukannye setiap minggu setiap bulan dapatnye pun..cekelat godiva pearls selalu la dpt..yg besau2 kotaknye tuh yg setahun dua tahun sekali baru boleh merasa..kite salahkan harga dekat kotak tuh..die punca segala-gala..
 
Nie haaaa isi dalam kotak cekelat..

Tetibe mcm sayang pulak nak makan..huahuahuahua..and boleh x kite xde pun kate nak offer hasben kite..haks..kotak cekelat nie sokmo duk dlm handbag kite je xkuau2..bughuk nau pangai..wahahahha..

Bengang je hasben kite bile kite send gambau nie kat die..kite suruh die pilih nak makan yg mana..pastu kite tlg makankan..wakakaka..

Sorry sayang..semua semua nie i munyeeeeeeee!!!!..😂🤣

Tuesday, March 14, 2017

:: Beruk Punya Beruk!!!!! ::

Owh jap jap..sebelum nak cite hal beruk nie, kite nak bgtau something..kite lupa nak blurkan harga coklat godiva semalam..huwaaaaaa..secara xsengaja hokeyh..bukannya disengajakan..mmg la harga yg terpampang kat situ RM214..tapi tapi ade discount 50% tau..and rasenye kalau harga coklat godiva tuh RM214, xdenye hasben kite sanggup nak beli..xdenye die sanggup nak kuaukan duit byk tuh semata2 utk coklat..sebab ade 50% discount la die beli..

Okayh, itu je penjelasan kak atul..nak blurkan balik harga tuh and nak upload balik gambau,  mcm malas sebab dh nak masuk setengah hari dh pun baru perasan..dh berapa ramai dh yg baca..so kak atul biaukan je la..huahuahua..

Okayh sambung cite beruk2 yg dh buat onar kat porch umah kite ahad lepas..kuangajo betul..

Ahad lepas dlm kul 12lebih gitu, kite ngan anak2 tgh makan dekat dapur..kite dh abis makan but qisya belum..sementara tunggu qisya abis makan, kite nak amek henfon kat hall..sekali nmpk ade kelibat kat luar umah..ingatkan kucing..rupe2nye berukkkkkkk!!!!!....2 ekor lak tuh..huwaaaaa, seram betul...kembang2 tengkuk kite bile tgk ekor beruk2 tuh..

Dah la hasben kite xde kat umah masa tuh...mencik betul..xsuke beruk!!!..

tuh haaaa beruk 2 ekor yg kemain riang-ria berseronok meloncat dari satu kete ke satu kete..

Kejap kete kite, kejap kete laki kite..korang ingat kete aku ngan laki aku tuh tempat playground korang ke ape..siap bergurau senda 2 ekor beruk atas kete kite..pastu pindah lak kat kete hasben kite sambung lagi bergurau senda..nasib baik la umah kite mmg pintu and sliding door sentiasa bertutup sebab pasang ekon..kalau terbukak je, tau2 nnt bile kiteorg tgh makan kat dapur, ade "tetamu x diundang" duduk sekali makan sama2 sambil libas2 ekor die yg panjang tuh..

Agak lama jugak la baru kite ade keberanian nak tekan alarm kete utk halau beruk2 tuh...padahal by the time kite nmpk 2 ekor beruk kat luar umah, dah boleh dah tekan alarm kete..tp tah nape kite takut..padahal kite kat dalam umah je pun yg sah2 pintu and sliding door berkunci..tp tah la...mcm bangang pun ade sebab takut beria..kihkihkih...

Mak kite kol sebab kite ade send kat wassap group mcm mana nak halau beruk dpn umah..muahahahha..mak kite duk paksa bunyikkan alarm kete..last2 kite bunyikkan jugak..alarm kete bunyik baru berlari 2 ekor beruk keluar dari porch umah kite..

Abis lampu ketupat raya hasben kite beruk2 tuh buat main...yg xtahan siap bawak lari lagi lampu ketupat...die ingat makanan ke ape tah...nak bawak balik sarang pastu rebus ketupat buat kenduri ke canner..wakakakaka..

Yang buat kite marah sesgt lepas 2 ekor beruk tuh dh berambus, boleh x beruk2 tuh tinggalkan hasil..siap berak atas kete hasben kite pastu kencing kat kete kite..kohaja punye beruk!..mmg beruk punye beruk!..aku baru je hantar 2 kete gie cuci tau beruk..suke-suki ko je nak berak la nak kencing la!..dasar beruk betul..nyampah!..huwaaaaaaaa..terima kasih sesgt kat abah kite sebab die yg tlg settled-kan hasil tinggalan 2 ekor beruk..tq abah!!..

Kite xtau la tp kite xsuke beruk..kite takut dengan beruk..kite xsuke pegi tmpt yg ade byk beruk/monyet..beruk-beruk, jangan weekend nie ko dtg buat onar lagi kat porch umah aku sudah..kalau ko nak jugak buat onar, ko gie la umah sebelah ke umah depan ke umah mana2 la janji bukan umah aku..haishhhh..

Dah itu je kisah beruk2 yg beruk!..

Monday, March 13, 2017

:: Saat Hati Kau Terdetik Memikirkan Suami ::

Wahhhhh tajuk xmenahan!..😂

Pernah x korang alami this weird, bizarre situation whereby, u at home and your husband somewhere outside don't know where, hehehe, then out of sudden, u craving for something and at the same time u're hoping that, when your husband come home, he will surprise u with the thing that u crave just now..and surprisingly, it happened!!...very the "meant to be together" and "truly my soulmate" sgt tau..wahahaha..

Owhemmmgeeee..pernah x pernah x???...yes???...no???..hiks..

Kite pernah kite pernah..selalu jadi tapi selalu jugak xjadi...and semalam bende yg selalu tapi xselalu jadi tuh jadi u'ollsss...*hati berbunga2*..

Semalam kite ade terdetik la dalam hati.."bestnye kalau tetibe nnt bile domok balik, die belikan Godiva..mcm dh lama rasenya xmakan"..hikss...kite kan tgh diet u'ollsssss..tuh yg mmg susah nak tgk kite makan coklat..sebab coklat tuh adalah salah satu bende yg mmg kite try to avoid pun..tp tah nape tetibe mcm teringin plak coklat..agaknye sebab weekend kut...weekend adalah cheat-day kite..tp kan, demand lak tuh..nak teringin coklat Godiva..getis nau!..

Sekali bile hasben kite balik,

Somi, "i xde beli ape2 pun..tp i ade beli coklat feveret domok aiiiiiii (nada suara die sgt getis u'olls..kihkihkih)"
Isteri, "haaaaaa, coklat feveret i??!!...Godiva ker?"
Somi, "ye laaaa, isteri aiii kan suke Godiva..mesti la i belikan Godiva utk domok aiiii"
Isteri, "yeayyyy!!..thank u domok..,meh gomol sikit..ehhh, u tau x, i ade terdetik nak coklat Godiva..alih2 domok belikan utk aiiii"
Somi, "of course la..i kan boleh baca isi hati isteri aiii...u kan domok aiii"
Isteri, "Suweet sgtttt...hikhikhik"
nie haaa u'ollssss...sedapnyeeeeeee..

 #hakaksayangsomihakak..

dalam kotak kecik tuh ade 3 tin Godiva pearls..sukenyeeee...tapi tapi tapi, alaaaaaaaa..ngape tersesat si "hitam" kat situ...aiii is don't like dark chocolate..hurmmm, but ya, it's okayh..#siscubatelandancubasuka..ngeh3..

Kayh la u'olls..nak layan coklat Godiva feveret aiiii jap..weekdays layan coklat xpe kut sebab mmg masa weekdays, air 3liter xpenah kurang xpenah lebih...kengkonon bilas balik la..kekdahnyeee!!!..hehehe... 

Friday, March 10, 2017

:: Sila Jangan Jelly Dengan I ::

Jelly???..jelly belly???..jelly bunny??..jelly  joy???..hehehe...kite kan memula dengar ayat jelly agak pelik gak la..ape bende la jelly jelly nie..rupenye ayat geli2 utk jealous..huahuahua..

Kite cuti arinie..itu je nak cakap..saje je kan mcm nak nganjeng korang..wakakakkaka..so sila jgn jelly belly bunny ngan aiiii..kihkihkih..
 
My morning view..

Best kan morning view kite..how i wish i can see this beautiful, amazing view every-day..*sigh*
 
Right few minutes after the first picture..sleep tight my babies..xoxo..

Kayh la korang..kite byk bende nak buat nie..household chores is waiting for me..sobsssss..nak basuh ikan lagi..boring dh ngan ayam..asyik2 makan ayam..tadi gie pasau beli ikan beli sayur..setelah beberapa tahun xpegi pasau..ade la dekat 2tahun lebih kut..bawak duit  50 hengget, kuaunye ibarat air..sedehhhh!!..

Happy working u'olls!!..hiks..

Thursday, March 9, 2017

:: Dah xRamai, Baru Kami Cuba ::

Mesti ramai antara u'olls yg dh cuba eskrem magnum kat Mid Valley kan..ye ye tau dh lama dh cubanya..ngeeee..

Cite nie dh lama dh sebenarnye..tp baru nak kuaukan..sebab bile scroll image dlm henfon nie, ternampak lak dah gambau2 yg menggiurkan..wat hal betul tau..

Sebelum2 nie kalau lalu kemain ramai manusia beratur kat depan kedai..idok ler kami nak join sekali...lagipun bende baru kan..viral lak tuh.."kite tunggu lagi few months..kompom xramai org..haaa, time tuh kite cube"..kate suami kepada isteri...hehehe..

Memang betul pun..skang nie xramai dh..tp xtau la hari yg kite lalu tuh mmg kebetulan xramai org ke ape..sebab xnmpk org beratur pun..nak kate pegi hari biasa, kiteorg pegi weekend..tah la..kite pun xsure..but one thing for sure, time kiteorg pegi mmg xde sorang pun beratur..

Bile dh xde org beratur, baru la masa utk kami merasa..memula nak order yg lain..tp staff die kate kene naik kat cafe atas..kat bawah nie yg basic punye je..pulak dh..malas la pulak nak naik atas..sudahnye makan je la yg mana ade kat bawah..basic pun basic la..
ceduk jgn xceduk..hehe..
 
chocolateeee!!!!....rase mcm nak berendam je dlm tuh...hahaha..
 
his and hers..
 
his..

hers..

Okayh la rase die...sedap la jugak..kite punye black-forest..ehh, ye ker?..ye la kut..lupa dh..bile dh rase, dh la..janji rase..kite sejak start diet nie, mmg xde nafsu sgt nak makan eskrem ke, coklat ke, air gas ke..sebab bile diet, kite mmg totally cut down all the sugar..itu yg killer tuh sebenarnye..tp kalau weekend, kite amek la jugak sugar..anyhow, badan kite mmg perlukan gula kan..kite anggap weekend tuh cheat day kite la..tp xde la membedal smp xingat dunia..masih lagi beragak la..so lepas dari makan eskrem magnum nie, xde pun la ajak hasben kite pegi repeat balik..janji rase!..hehehe..

Wednesday, March 8, 2017

:: Cermin Owh Cermin ::

Macam pelik plak rase guna ayat swafoto tuh..hehehee..

 To be honest, kite memang xreti nak selfie depan cermin..plus, jarang pun nak selfie depan cermin nie sebenarnya..xreti..pernah cuba tp tetibe rase pelik..huahuahua..

Bukan pelik ape pun..kite je yg pelik tuh..pelik tuh more to xreti sebenarnye..tetibe pelik part pegang henfon la, pelik part nak berdiri la, pelik part mata nak pandang belah mana la..ehhh, macam segala-bala la xkene..

Tengok org selfie depan cermin kemain kemeh jer..cantik je..sampai kat kite, hancur..kihkihkih..

Ade one day tuh kite gie dinner kat Sime Darby Convention Centre..dinner CNY ofis kite..masuk dlm toilet kat situ, kiri kanan belakang semua cermin..depan je xde sebab pintu..bukan kat luar tau..kat tmpt jamban die..jamban??..tetibe terbayang macam jamban kat luar umah kat kampung2..hahahaha..so tetibe naik syeikh lak dah..saje2 la selfie..
 
Nie hasil die..wakakakakak..

Dah macam hape dh..kemain tinggi lagi henfon..xtau nak tala belah mana henfon..smp nak tertutup muka dibuatnye..bile upload kat IG and FB, rupenye bukan kite sorang je ade masalah nak selfie dpn cermin, ade few people pun sama..ade geng rupenye..sep sikit!!!..hahaha..

Dengar mcm simple je kan.."eleh, ape je yg nak selfie depan cermin jadi masalah..amek je la gambau..ape yg susahnye..tuh pun nak jadik kan isu..isu aku xdpt brim nie lagi rumit"..ehhh, termasuk lak pasal brim..hehehe..

Tapi buat org yg ade masalah sama dengan kite je boleh paham betapa susahnye nak selfie depan cermin..

Bile dh upload kat media social, ewahhh, media social katenye..ramai yg expert berselfie depan cermin bg tunjuk-ajar..henfon kasi turun la, buat cenggitu cenggini la..okayh, next time #siscuba..

Baru nie cobaan lagi berselfie depan cermin..
 
Tadaaaaaa..ramai kate lulus..wakakakakkakaka..yg belah belakang tuh abaikan okayh..yg belah belakang tuh suka nau photo bomb gambau..susah nak dpt decent picture kalau org belah belakang tuh ade..nyampah!..

Time nie kat Kidzania..qisya tgh buat face painting..nnt la kite cite pasal kidzania nie..kene compile gambau2 dulu..hehehe..

Tah pape kan..pasal selfie depan cermin pun nak kecoh2 smp blog..tp kan suke kite la..blog kite..kite yg taip..yg baca sape suruh..ehhh, xmarah..saje je drama..wakakakakkakakakakakaka..

Tuesday, March 7, 2017

:: Semua Pelik Dah Kenapa?! ::

Aah u'olls..skang nie mmg semua dekat ofis kite semua duk pelik tgk kite..kihkihkih..why is the because???..because skang nie kite mcm bersiap sikit bile dtg ofis..muahahahahhaa..

Memang ramai yg tegur..

"Why u look so different today?..are u wearing a makeup??.is there any event that u need to attend after office hour???"

Muahahahha..bagai2 lagi la persoalan..jenuh nak kene menjawab satu2..

Tuh la dia u'olls, kalau org yg xpenah2 mekap kat ofis pastu tetibe mekap nie..semua org pelik..siap ade yg dh jalan ke depan nam kuar pintu dh pun..pastu patah balik belakang menjenguk muka kite..nak2 lak skang nie hari2 pulak tuh kite mekap..ikutkan xde pun mekap beria mana pun..mmg very basic..bukan mcm kite mekap kalau nak kuar masa weekend la..

Dulu pakai flat shoes pegi ofis..tp sebab ade kejadian yg jadik, terus dpt kasut baru..dh alang2 dpt kasut baru, carik la yg tinggi sikit..so skang kite gie ofis pakai wedges..pun org pelik kate kite nmpk tinggi..agaknye kalau dieorg tgk kite masa kuar weekend, macam mana ler gamaknye kan..mau lalu sebelah pun xkenal..hahahhaa..
 
Nah, belanja sikit..mana ade beria nau mekapnye pun..compact powder + eyeliner + blusher + lipstick..dh itu je..mmg very the basic sgt kan..belum lagi kite beria mekap pakai eyeshadow, mascara ngan segala bala mekap..hahaha..

Sejak hantar qisya gie nursery yg kite bersiap sikit..ikutkan xde la beria mana pun kite rase..baju, suar, shawl masih sama..cume muka je la berconteng sikit..itu je pun..tah ape yg lain tah..bg kite masih lagi biasa2..kuar weekend baru kite beria bersiap..mekap beria..

Ye laaa u'olls, dulu2 gie ofis, somi xde..die ikut route die, kite ikut route kite..so bile somi xde, buat ape nak bersiap2..nak bg sape tgk je pun..kite bukannye single lagi yg nak tayang2 muka nie..ehhh, tp bile single pun mana ade kite mekap..samo gak muko togel..hehehe..

So bile skang nie somi ade, pegi sekali ngan somi, kene la touch up sikit..semenggah sikit..walaupun somi aiii selalu kate, "isteri i kan mmg cantik..xmekap pun dh cantik..kalau mekap lagi la cantik..hikhikhik", tapi tetap jugak kene bersiap..mana tau kan, depan2 je laki aku kate gitu nak sedapkan hati bini..belakanggggg belum tentu lagi macam mana..siap la kalau kantoi..aii libas u nnt..wakakakakak..

So kesimpulannya sekarang nie, aiii bersiap utk somi aiii..aiii cantik2 utk somi aiii..plus, kite akan masuk jugak building ofis somi kite sbb nak kene hantar qisya pegi nursery..so nama somi aiii tuh kene la jaga jugak..kang kene kutuk ngan makcik2 kat ofis tuh kang canner?..haaa haaa cer kabo.."itu ke bini iwan..sememehnye"..haaaa, kalau kene gitu, sape nak jawab tuh..walaupun somi aiii akan jawab, "xpe la..biau ler org nak kate ape pun..isteri i tetap cantik..tetap menang..kalau x, xkan la i pilih u"..itu la ayat die..hurmm, aah kan, ade betul jugak..sebab, masa kite berpakto2 ngan hasben kite dulu, mana ade kite mekap pun mcm skang..kire dulu die terima kite masa muke kite togel..tp ye la, skang dh kawen..lain la kut dari dolu2..

Monday, March 6, 2017

:: LELEH ::

RSMY
 
Tgk la cheese die..kijam!!!..

Tapi kite perasan one thing la..cheese nan kat RSMY mcm dh kecik..

Friday, March 3, 2017

:: Sejenis Ketagihan ::

 
Cadbury Fingers..

Kan hari2 kite akan singgah ofis hasben kite pergi dan balik keje..so setiap hari mesti beli..huahuahua..

Pening hasben kite..pagi kene paw ngan bini..petang kene paw ngan anak pulak kt kedai bawah ofis die..muahahahhahaha..

Thursday, March 2, 2017

:: Daging Dendeng Yang Terpaling Sedap ::

Sabtu lepas, kami sekeluarga pegi lunch dekat kg baru..sebab dah alang2 nak cucuk irsyad setahun dekat Hosp. Al-Islam kan..plus, ade org demok tingin nk makan daging dendeng kat kedai makan yg lauk2nya adalah lauk padang..ke minang..ehhh ke padang..hurmmmm, arghhh, xkisah la janji daging dendeng die sedap..

Tapi sebelum makan, kite gie amek queue number kat hospital dulu..purposely amek queue number utk after lunch pun..lgpun time kite sampai dh kul 12pm dh..after lunch baru nak gie amek, salah cara, kul 4-5 petang la baru ko boleh settle..ikutkan boleh je pegi cucuk dobot kat klinik biasa without jumpa PAED tp sebab ade byk soalan yg nak dipersoalkan, maka dgn itu, moh ler kite mengadap yg pakar..

Dah amek queue number, bergerak la ke tmpt yg dituju..org xramai lagi sbb baru pukul 12.15pm gitu..tp start kul 1pm je dh start ramai dh org..
 
Nie la daging dendeng tuh..sumpah sedap..yg terpaling sedap penah kite rase..daging die super rangup..dh mcm makan keropok dh..betul xtipu..xde tmpt lain lg la yg boleh chelen daging dendeng nie..
 
Nie mmg standard lauk kite kalau makan kat sana..simple je kan..tp bile makan selepas settled suap anak2, nasi separuh yg kite amek before, hanya separuh je yg luak..kenyang dh perut..

Owh haaa, before ade yg bertanya di manakah lokasinye, meh nie kite terangkan..jangan ditanya nama kedai makan tuh ape..sbb sml sudah kite xtau..yg kite tau, die dekat jalan raja muda musa 5..ehh ke 6..arghhh, confuse dh it's either jalan raja muda musa 5 or 6....kedai makan tuh betul2 kat tepi simpang..which means tepi jalan je kedainye..mmg easy to find..depan kedai makan tuh ade satu kedai gunting rambut yg kecik comel je..

Semoga berhasil utk yg bakal mencarik..hehe..

Lepas makan, otw balik, lalu titiwangsa then ternmk lori cendol kat parking space seberang dari Istana Budaya..singgah jap la..panas2 pekene cendol adalah sgt heaven on earth!..
 
kalau sape2 yg familiar ngan lori cendol kat area titiwangsa tuh, lori cendol nie la yg selalu ade kat depan Telekom titiwangsa..xsure dh pindah permenantly or maybe weekend je die parked lori kat situ..
 
sooooo soothing!..

Nak makan pasembor tp perut kenyang lagi..and i'm pretty sure yg pasembor die sedap (kite mcm penah makan pasembor kat situ tp lupe dh mcm mana rase die..bertahun-tahun lamanye kut kite makan..mana je nak ingat)..especially kuah die..why is the because?..the because is org2 yg order pasembor kat sana, majority mintak kuah lebih..and quite surprising, chinese people pun ramai yg mintak extra kuah..which means, kalau ramai chinese people buat gitu (mintak extra kuah), dh boleh agak yg mmg kuah die sedap..heheehe..

Wednesday, March 1, 2017

:: Wednesday? ::

Hari nie rabu kan?..disebabkan hari nie hari rabu, so kite mcm malas nak berkata2..

Maka dengan itu,

Tenung la gambau kami 3 beranak lelama..abaikan ailio dobot yg xputus tuh..die tgh geram..abis die gomol muka mommy die masa nie..smp basah2 shawl mommy die kerjakan..anak tgh membesar nie, xde makna mommy nak cantik2 berhias2..asal boleh jer..

Kayh u'olls..doakan semoga mood kite hari nie kembali ceria seperti sediakala..bubui..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...