Monday, March 18, 2019

:: Janji Ditepati ::

Jumaat lepas, kite anak beranak tido dekat Zenith Hotel..hasben kite ade bengkel dekat situ dari khamis sampai sabtu..jumaat petang hasben kite text suruh naik grab..die takut die xsempat nak amek kiteorang..kalau amek pun maybe lambat tengah2 malam..

Kite dah terpikir dah sebenarnye nak naik train je..alang2 boleh bawak anak2 naik train..mesti happy derang..tapiiiii hasben kite xbagi..die risau kite nak handle anak2 cemana nanti sensorang..die risau anak2 akan berlari2 ke dalam train..pastu die insist jugak suruh kite naik grab..adoiii..kite xsuke laaaa naik grab kalau long distance nie..short distance okayh lagi..rase macam awkward pulak bile lelama dengan stranger nie..hehehe..kalau hasben kite ade, lain la cite kan..hasben kite siap cakap, "nnt grab nnt i bayau la..u naik je la grab..senang..dengan beg lagi, budak2 lagi"..hurmmmmm..

Kite nak drive memang tidak la sebab hasben kite dah bawak kete die ke sana..xkan la nak balik nanti naik 2 kereta pulak kan..so pikir punye pikir, mintak tolong adik kite je la hantarkan kite ke putrajaya..bile tanye die boleh ke tidak, die okayh je..alhamdulillah..lega hati..xyah naik grab xyah naik train..hehe..

So ape bende yang janji dicapati ditepati????..kan sebelum menjelang weekend, hasben kite dah janji nak bawak kite pegi makan oyster grilled cheese..itulah janji yang ditepati..hasben kite tepati janji die nak bawak kite makan oyster grilled cheese..huahuahua..

Plannye nak makan masa lunch..tapi lunch time tuh hasben kite ajak lunch dengan someone..xdapat lunch, terpaksa la tukaukan ke dinner..so lepas beli2 groceries dekat Aeon Au2, bergerak la kami ke 1 Mont Kiara..

Jom tengok ape yang kami order untuk dinner sabtu lepas..
inilah die..inilah die punca kami anak beranak dinner sushi..hehehe..serious sedappppppp gilerssssss oyster grilled cheese nie..makan oyster yang raw yang fresh, letak tobasco sikit, perah lemon sikit pun dah, perghhh, memang kesedapan sangat..so makan nie lagi la..tapi kalau makan oyster grilled cheese nie xleh banyak2 sebab muak..tapi kalau yang raw punye, makan 2 dulang pun xkisah lagi..adoiii teringin la pulakkkk..hahaha..
 tambahan..hehe..
 more salmon more salmon..
 more salmon..hehe..

Hasben kite kan die sebenarnye dulu2 jenis xmakan raw salmon nie..kalau makan sushi selalu makan sushi yang macam tuna mayo, pastu tah ape tah lagi..tapi yang jenis2 gitu la..lepas dengan kite baru die start makan raw salmon..and tetibe terus jadi feveret die plak dah..ahahaha..
 
 chicken curry rice..ini untuk anak2..kalau makan kat restoran sushi memang inilah menu yang kite akan order untuk anak2..nampak macam pelik kan..jepun???...curry???..sedap ker???..haaaa gitu laaaa..tapi serious curry jepun pun not bad sedapnye..kite pun layan..anak2 kite pun layan..
 
takoyaki..pun sedap..cair di mulut gitu..kalau tengah panas, jangan la buat hal terus masuk mulut..melecur lidah weh..sebab takoyaki nie die melt dalam mulut..
 
miso soup..kite suke miso soup..memang akan order die saje..hehe..

Okayh itu je..skang nie kite tetibe je teringin nak makan raw oyster plak dah..adoiii, masalah betul la..kau xyah cerita la sya pasal makanan..sokmo ngidam je..ahahahha..

3 comments:

  1. waaahhh...happy tummy la akk ya...janji ditepati..Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  2. Syaaaa...mind to share where's this place? nama restaurant ni..heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo terlupa nak letak nama tempat makan..hehe..nie dekat sushi zanmai..hehe..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...