Wednesday, July 25, 2018

:: BIG SURPRISE ::

Jumaat lepas hasben kite pegi Setapak Central lepas die habis buat fisio kat Columbia Hospital..katenye nak jumpa kawan die so alang2 ke sana, die mencarik la ape yang patut dicarik..

Masa die wassap kite, die tanye pasal pouch..running pouch yang memang kite tengah mencarik for the past few months..but asyik jumpa yang x terberkenan di hati..org fussy kan memang la susah nak jumpa yang berkenan..dah tuh, macam2 spec running pouch-nye..xnak yang besau sangat, nak yang kecik je..nak yang boleh muat2 henfon..pastu kene bebel ngan hasben kite, “u lupa ke u pakai henfon ape yang nak pouch kecik2 nie..henfon u dah la gabak..u ingat pouch kecik nie boleh muat henfon u?..henfon 8plus ade hati nak pouch yang kecik”..haiyooooo, bising pulak orang tua sorang tuh..pffftttt!!

Hasben kite ade la send 2-3 gambau pouch..die kate xpe la die jalan2 dulu tengok kut2 ade pouch lain..xlama lepas tuh die wassap balik kate xde dah..yang mana die bagi gambau tadi je ade..kite pun ye lah ye lah, malas nak pikir dah..xyah nak spec2 sangat la kan..bende nak pakai cepat..sebab ahad lepas kan kite ade run..and kite dah xnak dah pegang2 henfon dekat tangan while berlari..i want my hands to be freeeeee!!!..ngeeeee..

Maka kite pilih pouch yang ini,

Janji boleh masuk henfon kite..tp pouch ini bukan takat henfon, duit dengan kunci kete pun boleh selit sekali..ahad lepas kite dah rasmikan dah masa #conquerthecityrun..bongok ikhwan duk bahan kate kite dah macam aso jual sayur..bengong je..ko tunggu ko tunggu tak..gambau muka ayu ko masih aku simpan..jangan sampai  aku aku upload..muahahahahaha..tapi kan tapi kan dan dan pulak la xleh nak dengar radio..ye la, kite bawak henfon sebab nak dengar radio sambil berlari..lagu2 xmasukkan lagi dari memula beli henfon, sampai la skang..sebab rase macam xde je masa je nak buat..pastu pulak hasben kite dah lama xdownload lagu2 baru..masa run asyik la loading xhabis..sampai sudah..stress hakak!!..xtau la ape punca..data nak habis gamaknye..dah tuh, anak2 duk tengok youtube je bile kat luar rumah..data berpuluh GB pun boleh habis kalau duk mengadap youtube je..masa tuh la tetibe terdetik, “agak2 berapa harga ipod touch nyeah sekarang nie?”..ehhhh, tiberrrrr!..

Pastu ade lah hasben kite beli baju2 seluar2 anak2 die sekali..tapi bukan pouch dan baju2 dan seluar anak2 yang big surprise-nye..itu semua dah xberapa nak surprise sebab kite memang tau die beli sebab die bagitau thru wassap..

Ade satu bende nie yang memang kite xtau-menahu..xde pulak die nak bagitau masa tuuh..ape big surprise-nye?????..

Tuh haaaa bende yang gabak besau yang bertindih dengan washer kite..

Ye korang, die beli dryer..serious kite xtau..jumaat malam baru kite tau..itupun die bagitau sebab kiteorang tengah bincang plan untuk hari sabtu..kebetulan qisya ade appointment dengan doctor kat hospital..hasben kite tanye nak ikut ker???..kite jawab, “kalau bobot ade rumah, i xpegi..tapi kalau bobot xde, baru i follow”..then hasben kite cakap, “ehhh, tapi kalau bobot xde pun, u memang xleh nak follow”..haaaa dah kenapa xboleh follow..sentap hakak tau..tetibe die cakap, “sebab esok ade orang nak hantar barang kat rumah..takut xde orang pulak dekat rumah nanti..kut la lama kat hospital”..aikkkk, barang ape je..pelik kite..

Memula die xnak bagitau tunggu esok je..tapi silap besau ler kan..bini joyah, mesti la nak tau ape barang tuh..last2 baru hasben kite bagitau yang die beli dryer..kedai yang die beli dryer tuh bagi good offer..and dryer pulak memang jenis dryer yang die mencarik..jenis cemana jangan ditanye..die je tau sebab die yang buat survey pasal dryer nie..

So setelah 2tahun lebih mencarik dryer, baru dapat..lama kan 2 tahun lebih..itu sebab xberapa nak mencarik sangat..tuh yang drag sampai 2 tahun lebih..kihkihkih..

Bile dah ade dryer maka berkurangan la keje hasben kite kat rumah nie..berkurangan keje part nak menjemur kain..ye la nak jemur ape dah kalau baju siap kering dah..senang hidup ade dryer..basuh baju, keringkan, then terus lipat baju..xde dah nak tunggu sampai 5-6 hari berjemur kat dalam car porch rumah kite..sehari je dah boleh settle bab2 kain..lama gile biaukan 5-6 hari baju2 tergantung..hahahahaa..dah tuh sampai rumah dah malam..baju lembab pulak..esoknye pagi memang xberangkat la sebab pagi2 dah kelam-kabut nak gie hantar anak la nak gie ofis lagi la..so, nampak x kenapa sampai 5-6 hari..kihkihkih..

Thank you domok..i heart u!!!..

3 comments:

  1. Sekarang dah jadi barang keperluan pengering baju ni.

    ReplyDelete
  2. Sonang lopeh nih.. heheheh..
    Kena rajinkan diri lipat baju lak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...