Wednesday, July 15, 2020

:: Demi Sayangku Padamu ::

Wowwwwehhhh, tajuk kemahen..hahahaa..

Ingat x kite ada cite pasal baby kecik kite tuh dah 6bulan pastu dah sampai time nak makan..pastu macam berpikir2 nak beli ke idok food processor untuk dia..hah, nie nak story nie..meh rapat meh rapat..nak rapat tapi jarak kene 1 meter nyeah..social distancing u’olls..hahaha..

Kisahnyeeeee, kelmarin, pengasuh baby kecik kite tuh call kite..masa tuh kite kat ofis..dia kate baby kecik kite yang sorang tuh duk la mengamuk je..pengasuh baby kecik kite namanye nenek ina..so yaaa, nenek ina tanye dah start bagi makan ke..kite pun jawab la dah start bagi makan dah and kite mintak maaf kat dia sebab terlupa nak bagi makanan baby kecik kite..

Makanan dia dah beli dah weekend lepas..dah asingkan dah tapi terlupa nak bawak masuk kete..biasalah banyak beg nak kene hangkut sampai terlupa beg makanan baby kecik kite..so petang bila hasben kite amek kite kat ofis, kite ajak la hasben kite pegi Manjaku kat area rumah..nak topup lagi makanan dia..beli set pinggan mangkuk sudu garpu dengan botol air untuk bawak pegi rumah pengasuh..

After sooooo long, for the first time kite masuk Manjaku..selama nie hasben kite je yang pegi..kite just bagitau je ape yang patut dibeli..so kelmarin, kite pun masuk sekali..dah tuh, anak2 xde kan..lepas dah amek ape yang kite nak beli, otw nak ke cashier, ternampak lah kelibat satu bende nie..terus ada pit-stop plak dah..duk la membelek2, membaca2, memikir2..kihkihkih..

Pastu duk ketuk2 la kotak tuh sambil tersengih2 dekat hasben kite..hasben kite xcakap ape2 tapi dia duk buat suara.. “hermmmmmmm, hermmmmmm”..kite pulak duk la tersengih2 macam kerang busuk sambil jari duk menguit2 gedik kotak tuh..hahahahaha..pastu kite duk la asyik cakap, “nak beli ke xnak, nak beli ke xnak”..hasben kite masih sama..duk la, “hermmmmmmm hermmmmmm”..wakakakakakkaa..

Sudahnye kite amek jugak..well, falsya kan..kalau dah terdetik nak beli and memang nak beli, baik beli je la..kang asyik duk teringat2..so better beli..kelmarin, kat ofis sementara nak tunggu hasben kite , kite duk tengok bende alah tuh kat shopee..dah pilih and dah add to cart dah pun..tunggu nak check out je..tapi tah la macam ada doubt tetibe..rupanye nak memudahkan kite untuk dapatkan babybfood processor nie..ye la memudahkan la..xyah nak menunggu berhari2 untuk sampai..lepas keluar je dari Manjaku, terus pegi market beli buah2, brocolli, kentang, carrot dengan ikan bilis..sejenis xmenyabarkan..hehee..
 Tadaaaaaa..my new toy..dia punye happy macam dapat hadiah..hahaha..kite beli brand Autumnz (memang itu satu2nye brand yang ada kat situ pun..ngeee)..dapat free storage cups yang colour biru tuh..i loike!..Autumnz baby food processor nie quite sturdy la jugak..pisau blender dia pun okayh sangat..tebal gitu..kalau nak blend daging pun steady je..
 Kite xterus buat tau lepas dari beli nie..malam tadi baru kite buat puree untuk baby kecik kite..puree pear...senang je..potong2, basuh2, letak dalam baby food processor nie, and steam kan dia..dah berbunyik, kite terus blend je..xyah susah2 nak bukak2 nak transfer2 ke mesin lain segala bagai..semua kat dalam tuh je..

Kenapa la dari dulu kite xbuat gini kan..haish..tapi xpe la..nak nyesal pun xguna..dah besar dah pun anak2 kite tuh..anggap  rezeki anak no 3 kite la dapat merasa gini..puree yang kite buat sendiri..anak 1 dengan anak 2nd, masih bagi puree tapi puree yang dibeli..
 Cantik kejadiannye..
Dah selamat masuk dalam storage cups..dah selamat pun duduk dalam freezer..asalnye nak bagi nenek ina..tapi terlupa pulak..hasih..lupa sesaje..

Malam kang buat puree lain pulak..semalam buat puree pear..malam kang nak buat puree apple + carrot..tetibe macam excited pulak nak buat puree untuk baby kecik kite..hehe..

Hasben kite xbagi kite masuk lagi dah Manjaku lepas nie..bahaya katanye..kalau nak pegi jugak make sure anak2 ada..sebab kalau anak2 ada, kite kene tunggu kat dalam kete dengan anak2..hahahahaha..

4 comments:

  1. benda kalau memudahkan keje mak2, better beli je. sebab yang mudah pun kita kan. lebih2 lagi kalau mak2 yang bekerja.

    ReplyDelete
  2. Demi anak segalanya mungkin hahaha
    ye manjaku tu sangat tempting kan hahaha

    ReplyDelete
  3. mahal jugak harga dia.. Akak dulu pakai jus maker je blend buah. heheh

    ReplyDelete
  4. Mahal pun jika mampu dan praktikal...beli jer..mudahkan kerja kita.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...