Monday, September 7, 2020

:: Ini Semua Salah Air ::

Ye ini semua salah air..kihkihkih..

Sebab air la kami extend lagi sehari dekat kuantan nie haaaa..kl-selangor kan xde air..kebetulan pulak weekend lepas memang kami sekeluarga akan bergerak ke kuantan sebab cousin brother kite nikah..iyeee, sabtu lepas dia nikah dalam kul 5pm kat masjid sungai isap..so ngamsoi la dengan ketidakberadaan air dekat kl-selangor..hikssss..
We are the dulang girls..kite sorang je mak dara..yang pegang dulang semua anak2 dara lagi..tapi aunty kite cakap xpe xnampak pun mcm mak dara..xnampak macam anak 3 pun..dah nampak mcm anak dara sama dengan anak2 dara yang lain..auwwww!!..wakakakaka..

Cite dia cenggini..jumaat lepas dapat text(info) dari syabas yang kemungkinan lepas 4hari baru ada air..air tangki kat rumah pulak memang dah nak habis..haluih je air yang keluau dari pili air..ikutkan kiteorang balik kl ari ahad..tapi disebabkan text dari syabas tuh la punca hasben kite kate nak extend lagi sehari..patut balik hari ahad tapi balik hari isnin..which is today..hasben kite tanya kite cemana..ok ke idok???..kite pun duk la mikir2..hurmmmm, okayh jugak sebab kalau balik kl hari ahad, dibuatnye air xde lagi, kan masalah tuh..pastu hasben kite bagi lagi idea, “xpun, check in la hotel dekat kl”..haaaa itu kite xsetuju..kl-selangor dah la xde air..kalau nak check in hotel dekat kl, might as well check in kat rumah sendiri je..hahahaha..nak lari dari tempat xde air, tapi pegi kat tempat xde air..motifffff???..kannnsssss..certain area kat kl-selangor memang la ada air..tapi banyak trmpat yang terkesan..area klcc memang terkesan sama and sebab tuh la jumaat lepas management ofis kite bagi early released..kul 3pm dah boleh balik..

So pikir punye pikir, extend je sehari kat kuantan..hasben kite pun duk la mencarik hotel untuk hari yang kiteorang extend tuh..kire untuk ahad malam la..sabtu malam pakcu kite dah book dah hotel kat hotel Grand Darul Makmur..not bad gak la hotel and bilik dia..bilik dia bapok beso..beso gilers..boleh muat 30lebih orang satu bilik..tapi bukan untuk tido..itu dah bergelimpangan dah..30lebih orang tuh yang kalau bersantai2 saje saje nak melepak2 la..kalau nak tau besar mana, google la..ngeeee..

Carik punye carik, last2 hasben kire book AC Hotel..bukan hotel AC Mizal tau..wakakakaka..AC Hotel by Marriot Kuantan..last time hotel Vistana kalau xsilap..sebab tah, material semua bende dalam bilik tuh sama je dengan hotel vistana yang pernah kite duduk..

Kiteorang pikir nak extend sebab tuh la, puncanye air xde..dengan ada budak2 kecik and baby..rasa mcm xmampu nak duk rumah bila xde air..susahnye lahai..nak basuh botol susu, nak buat susu, dibuatnye baby kecik kite duk berak ke ape ke, kan masalah tuh..semua tuh perlukan air..syabas bagi short notice so memang xboleh nak simpan air..bukan xsempat tapi xboleh..tau2 je derang dah tutup air..
Sampai2 terus melompat dua beradik nie..derang stop melompat bila bobot terselit kat celah2 kusi..ahahaha..
Geramnye dengan budak kecik nie..dia jenis kalau xbiasa dengan orang, dia akan senyap je..so bila ramai2, dia behave sangat..mulut xberbunyik langsung..tp elok je masuk kete, terus bising mulut..start dah mengicai2 dia..
Nie gambar xde filter..aircond kemain sejuk malam tadi..smp merah2 hidung..

2 hari kite kat kuantan, kite xpegang sgt anak2 kite..baik dari yang besar, sampai la yang kecik..tau2 hilang je..even dalam kete otw nak ke masjid, balik dari masjid, nak pegi hotel, balik dari hotel, pun xde dengan kite..siap kene call sorang2 tanya anak kite kat mana..nak2 yg si kecik tuh..dayang2 ramai nak mengelolakan dia..semua duk nak pegang dia, nak dulung dia..bagus jugak..maybe we can do this more often..boleh mommy bertenang..hahahaha..so now kiteorang otw balik..hasben kite tengah stop beli makanan and isi minyak kat shell gambang nie..

*update..hasben kite masuk kete je dia kata, “ada belanja bende lain”..kite duk ingatkan si bobot punye mainan dia..sekali bukak plastik tengok hasben kite beli ape, terkejut titew..
Nie haaaa yang dia maksudkan “belanja” tuh..puding diraja..ya Allah kite memang dah lama nak makan tapi xdpt2 lagi..thank u domok aiii..xoxo..😘😍


4 comments:

  1. alolooooooooo
    semeeeeeekkkk maneh ngat haaiihh
    eh lupa pula, mummy pun samaaaaaa maneh he3

    ReplyDelete
  2. betul betul.. sangat la susah kalau ada budak kan, pastu tak ada air. mana nak settle botol susu dan keperluan lain..

    ReplyDelete
  3. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other Beauty Write For Us blogs that go over the same topics? Thanks a ton!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...