Monday, May 9, 2022

:: MidLife Crisis In Advance ::

 Hahahahah. Tajuk kau syaaaaa. Kemahen lagi kan. 😂😂😂.

Kite xmasuk lagi fasa “midlife crisis”. Sebab tuh la ada sambungan ayat “in advance”. Xlama pun lagi nak masuk fasa “midlife crisis” tuh. Next year je pun. Kihkihkih. 

Kenapa tetibe cerita pasal midlife crisis?. Sebabbbbb, sebabbb. Jap nyeah jap. 

Kat bawah nie la sebabnya. Huahuahua. 

Selamat dah memiliki road bike. 

Sehari sebelum raya ke, atau masa hari raya tuh sendiri kite ada la cakap dengan hasben kite yang kite nak basikal. Alih2 jawapan hasben kite sangat memeranjatkan la. Wow memeranjatkan nyeah. Skema sangat. Hahaha. Dia jawab, “ehhh haaaa. Ngam sangat la tuh. I pun sebenarnya memang tengah usha basikal untuk u. Basikal untuk isteri aiiiii”. Whattt?!!. Halahhhh kimia sangat kuat la kite nie. Meh cium sikit pipi tuh. Hahahaha.
 
Bila kite dah menyampaikan hasrat nak basikal and hasben kite pulak dah bagitau yang dia memang tengah usha basikal untuk kite, itu pun dah mencukupi dah. Sebab kite tau hasben kite akan teruskan usaha dia untuk mencarik basikal untuk kite. So anytime je kite akan dapat basikal. Ehehehe..

And apa yang kite jangkakan tuh memang betul. Xsampai seminggu kite dah dapat basikal kite.
Tadaaaaa, basikal second je. Tapi ok la. Kite bukannya nak beria mana pun berbasikal nie. Untuk beriadah je. Xde pun target nak kayuh beratus kilo. Hihihihi.

Tapi kan walaupun basikal nie basikal beli atas orang, basikal nie still baru lagi. Owner lama beli masa bulan 2 tahun nie. Pakai baru berapa kali je. So ok la kan.
Hasben kite tengah buat QC. Hahahahaha. 
 
Sebelum dan selepas beli, kemahen hasben kite duk bercerita pasal basikal nie. Carbon body la, alloy body la, tayar cenggini, rim cenggitu, pedal clip la pedal x clip la, gear and segala macam la. Kite haaaaa kan aje sebab kite mana la nak tau bende2 alah tuh semua. Sampaikan kite cakap dengan hasben kite, "i xkisah la ddy basikal cemana, janji basikal tuh boleh kayuh". Kihkihkih. But knowing hasben kite, dia mesti akan carik yang terbaik untuk isteri dia. Bak kata hasben kite la, yang selalu dia akan cakap, "mana mungkin i nak belikan barang yang cikai2 untuk isteri i. Mestilah i akan belikan yang terbaik untuk isteri i. Sebab u kan domok i".

Hasben kite belanja basikal nie untuk kite. Helmet and other accessories beli sendiri kata dia. Baik bossssss. Kite ok je sebab accessories xsemahal sebijik basikal. Second2 pun basikal nie, harga dia x second mengkome. Kire kalau kite kene pakai duit sendiri untuk beli basikal nie, memang idok le. Rasanya kite akan beli basikal yang harga dia ratus2 je. Basikal biasa je sudah. Xyah la road bike semua nie. Hahahahhaha. Tapi kan tapi kan, dalam pada kene beli sendiri accessories, dia dah siap belikan kite gloves dah. And dah siap ushakan helmet untuk kite. Huahuahuahua.
Basikal pun dah berpasangan dah. Hikhikhik.

Dulu sebelum kite ada basikal kan, kite kemahen bising lagi bila hasben kite duk placing basikal kat bawah tangga. Tapi semenjak kite dah ada basikal nie, siap kite yang offer hasben kite untuk letak basikal dia kat sebelah basikal kite. Macam dalam gambar nie la. Hahahahaha.

Ok la u'olls. itu je la kisah midlife crisis in advance kite. but before that, kite nak ucapkan, 

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin untuk semua. 
 
Dari kami sekeluarga. Xoxo.

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...