Monday, August 20, 2018

:: SSMBizRun ::

Sabtu lepas kite joined SSMBizRun..event ofis somi aiiii..ngeeee..hasben kite xmasuk sebab kaki die masih lagi injured and doctor advice untuk rest selama 6months..day before the event kite tanye la die nak ikut ke idok since itu event anjuran ofis die..die boleh tanye kite balik, “u nak i ikut ke xnak?..u nak i ikut, i ikut”..boleh pulak gitu..last2 kite cakap, “hurmmmm, domok duk rumah la tengok2kan anak2..ili ikut sekali so nanti kalau u ade susah la sikit nak gossip”..ngeeeeee..

Ili?..ye..ili..ili tuh best friend kite..selain ikhwan, die la kawan sekolah kite yang masih berkawan rapat sampai sekarang..usia friendship kami bertiga adalah 19years and counting..

Maka kami bertiga sama2 la ke padang merbok sabtu lepas..

Bukti bahawasanye kami bertiga berada di sana..

Hurmmmmm, event macam agak kelam-kabut and x well-organize-d..starting point kite dah rugi almost 5minutes sebab laluan pelepasan untuk berlari tuh sempit dan orang terlampau ramai..dah la jalan tuh memang dah sempit, kete plak boleh parking kat tepi2..instead of 2 lorong, jadi 1 lorong..haih, patutnye dari awal organizer or sape2 halang la orang parked kat situ..hurmmm..

Route 5km kite masih lagi boleh hadap la even though ade bukit sikit..10km lagi macam jahanam route die..route 10km lalu bukit tunku, memang mendapat la..sape2 yang penah lalu and tau bukit tunku, mesti tau lah jalan die cemana..bukit bertemu bukit dan bertemu lagi bukit hingga ke jannah..wakakakakakaka..masak!..

Ini adalah time kite..timing out..potong betul kat starting point tuh..rugi masa gua 5minutes..route more than 5km..lebih sikit je pun kire okayh la..xterasa sangat..

The bib and the medal..

Masa finishing pun tah pape..xpaham..medal amek kat tempat lain, and snacks amek kat tempat lain..okayh fine..xkisah la..ade je event organizer lain yang buat macam tuh..tapiiiiiii kan, derang bukak 4-5 counter/booth untuk amek snacks and drinks..nie x, ade ke patut 1 counter je bukak untuk amek air dan juga segala snacks..ape gile!..xkan la pihak yang berwajib xtau berapa ramai yang join..and xkan la xboleh nak pikir bende2 cenggini..hurmmm...nie harapkan 1 counter je..memang cramp la kat situ..bayangkan, dah la ko penat2 berlari nie..mana yang 5km, mana yang 10km..pastu kene beratur panjang untuk amek segala mak nenek air dan snack..

Nasib baik la kite consider-ed awal jugak sampai..so queue xberapa nak panjang..suku je beraturnye..lepas 10-15minit dah start panjang dah..if let say kite sampai lambat, memang idok ler kite nak beratur..kang xpasal2 boleh pengsan..dah la lepas je dari berlari tetibe berpinar kepala..mata dah nampak "serangga2" berterbangan..hehe..

Berat kami sama tapi kite nampak lebih gemok..because why???..because of the pipi..pipi yang tiada tandingan..weh, pipi tuh aset kite tuh..hakhakhaktuih..

Gigih menunggu lucky draw..selalunye habis je berlari kiteorg dah cabut pegi carik breakfast..tapi hari tuh, kiteorang stay-ed sebab nak tunggu lucky draw..dah tuh, lucky draw punye hadiah kete ngan motor kut..bile dah annouce-ed winner untuk lucky draw kete ngan motor, dan semestinye number kiteorang xlucky la kan..apalagi, xkan nak tunggu..gerak terus la..tapi nasib baik jugak gerak awal..ngam2 masuk kete, hujan lebat tetibe..hehehe..

Masa kat padang merbok sabtu lepas kan, biasa la dah nama run pun SSMBizRun...mesti la staff2 SSM ramai..ade la ternampak kawan2 hasben kite..siap ade yang pandang kite with this one kind of pandang tau sebab nampak kite berdua je dengan ikhwan..hahaha..macam dalam hati duk berkata2, "itu macam bini iwan..tapi sape pulak mamat botak nie..iwan mana?"..haaaaa, gituuu..memang nampak confuse sangat muka tuh..kihkihkih..masa tuh kite baru habis lari..ikhwan pun dah habis lari..kan selalu gape kiteorang 5minit gitu je..ili je yang xhabis berlari lagi..so kiteorang duduk la dekat2 dengan finishing line takut ili xperasan kiteorang bile die dah sampai..and bile duduk berdekatan dengan finishing line, memang senang la orang nak nampak..balik rumah kite cite ngan hasben kite..hasben kite gelak2 je..

Lepas nie cuti berlari 2minggu lebih..awal bulan 9 start balik berlari..hihihi..sementara nak start berlari balik, nak try berlari untuk 10km..adoiii, seram bile mikior 10km tuh..mampu ke kak atul weh nak berlari 10km nie?..paling jauh penah kite berlari adalah 7km..xpe la cube je la kan..selagi xcube, selagi tuh la kite xtau tahap kemampuan kite..betul x?..

4 comments:

  1. waaa...seronok klu ada geng kan...
    makin rajin akk join fun run..tahniah...

    ReplyDelete
  2. hebat2 ni dh byk juga masuk lari..kita tk pernh lg hehe..berat bdn xlarat nk lari2..adik kita pn join juga sabtu tu..kata staff ssm kn

    ReplyDelete
  3. suka tengok kawan2 yang aktif join aktiviti cemni. kiteee sokong dari jauh hehe.. keep it up =D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...