Monday, October 1, 2018

:: Daddy Belanja Kereta Setiap Seorang ::

Kat rumah kite sekarang nie dah ade 4bijik kereta..1 kereta hasben kite, 1 kereta kite, 1 kereta qisya and 1 lagi of course la kereta bobot..semua kereta2 tuh semua hasben kite belanja..

Terima kasih dydy belanja kami kereta!!!..hehehhee..

Mengarut dah ko kan sya!

Cannie citenye..

Last week hari khamis ke jumaat tah, biras kite ila wassap tanye berminat x nak beli mini car electric untuk qisya..kawan die nak jual..condition nelopak katenye..tip top!..xpernah main outdoor..so kite pun saje je la tanye hasben kite, mau ka xmau..kire birthday present in advance qisya la..sekali hujung2 tuh hasben kite kate “amek la”..

So bile dah confirm dengan ila kate nak, tetibe macam terdetik, “adoiiii..beli untuk qisya saje, mau berebut dengan si bobot nie..die kalau nak, mana boleh nak berkompromi..nanti kesian qisya..kompom berlinangan air mata punye”..rupenye dalam pada terdetik dalam hati, xperasan pulak jari-jemari salleh dah menaip and dah siap send dekat hasben kite thru wassap..kihkihkih..rupanye hasben kite pun terdetik bende sama..dah tuh..anak memasing kut..kompom la tau perangai anak2 sendiri cemana..huahuahua..

Sekali hasben kite reply, “weekend nie kite carik kereta bobot pulak..selagi x dapat kereta bobot, selagi tuh xleh nak bagi kereta qisya”..haih, kalau nak beli ape2 pun, mesti kene beli 2..and memang betul weekend lepas pegi mencarik kete bobot..

Dalam kedai, bobot dah x keruan dah..kejap “bot nak car”, kejap, “bot nak tor (motor)", kejap, “bot nak nie (backhoe)”..ye korang, backhoe pun ade..tapi macam mana pun, kene jugak beli car..sebab bobot nie selalu la sangat dengki dengan kakak die..ape mainan kakak die, itu yang die nak..padahal memasing dah amek toy sorang satu nie..sanggup campak tepi toy sendiri semata nak toy kakak die..

Bobot and qisya dengan kereta memasing

Main la dalam rumah dulu ye anak2..nanti bebila ade free time kite main dekat luar yang kawasannye luas sikit kayh..

Huntung le korang daddy melayan kehendak korang..ehhh, macam yang menaip nie pun sama je..kehendak dan keinginan kite macam mostly dilayan jugak je oleh hasben kite..cakap je la ape pun..insyaAllah akan dapat..cepat atau lambat je..kite pun xde la nak mintak bende yang mengarut2, hint2 bende yang mahal..yang mahal2 selalunye hasben kite sendiri yang offer..ngeee..ye la ye la, kite ngaku la..ade la jugak yang mahal2 kite ngendeng laki kite..wekkk!!

Kadang kite saje je la cakap ngan hasben kite, "berbelanja untuk isteri dan anak2, u tau x rezeki u makin bertambah2..murah rezeki u tau"..hasben kite pandang kite, "aah la memang la bertambah..rezeki bertambah pastu untuk u, pastu bertambah lagi untuk u lagi, dan bertambah lagi rezeki tuh, untuk u lagi, dan sampai la seterusnye"..wakakakakakaka..memula kite macam xpaham..dah lama2 baru kite paham ape maksud laki kite..haks.."ehhh, bagus la macam tuh..rolling rezeki untuk rezeki akan datang..wahahaha..happy wife is a happy life what"..bengang je laki gua..huahuahuahuahua..

2 comments:

  1. Kat rumah pun banyak kereta.
    kereta sorong buat nyawit

    ReplyDelete
  2. Wowww besarnya kereta diorang berdua tu. Comel yang pink tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...