Tuesday, April 9, 2019

:: Brainy Bunch Sport’s Day ::

Sabtu lepas anak2 kite punye sport's day..as usual the venue adalah dekat BBIM Cyberjaya..memang kalau ape2 events yang besar2 akan buat dekat sana..lepas subuh, kiteorang bergerak ke Cyberjaya..atok dengan nenek ikut sekali sabtu lepas..nak tengok cucu2 bersukan..especially si bobot..eehhh, die tuh kan 1st ranking cucu kesayangan..kihkihkih..

Masuk je perkarangan BBIM, kite terus beratur amek breakfast and kite suruh hasben kite pegi hantar anak2 dekat derang punye aunty..sorang student sudah di-allocate-d kan satu kupon untuk 2 pax..so anak kite 2 orang, dapat la 2 kupon..total boleh amek untuk 4 orang..ye laaa, 2 pax + 2 pax..xker 4 pax tuh..ngeeeeee..tapi tahun nie punye breakfast xberapa..last year sedap la jugak..nasi lemak kalau xsilap kite..tahun nie nasi goreng kosong..kosong as in xde ape2..beras basmathi yang dah diperisakan je..sayur xde apatah lagi ayam ke sutun ke..but ya, kite xkisah sangat pun..

Dah amek breakfast, kite pegi dekat hasben kite..hasben kite kate, bobot mengamuk xnak aunty..nak daddy je die kate..ahhh sudah..buat hal la bobot..hahahha..then kite pegi jumpa aunty mintak nombor bib anak2 kite..aiii is ter-forgot..so ade la aunty kepada bobot..kite tanye la pasal bobot.."bobot nangis la puan..puan boleh x standby nanti masa race..kalau bobot nangis mengamuk nanti, saya panggil puan boleh?"..kihkihkih..serious korang, aunties dekat school pun panggil bobot dengan nama bobot..memula je irsyad..hahaha..

Masa semua students beratur sebelum start race, kite dengan hasben kite duk mencarik qisya dengan bobot...qisya ade kite nampak..sampai sudah xhabis2 melambai2 kite..hahaha..itu qisya laaa..yang si bobot nie..mana tah die..langsung xnampak kelibat die..ahhh sudah, xhabis menangis2 lagi ker?..aunty die pun kite xnampak..bukan takat kite dengan hasben kite je yang mencarik bobot, nenek pun mencarik bobot xjumpa..adehhhh..
 
kepala kite, kepala hasben kite, kepala mak kite, semua duk ke kiri ke kanan mencarik bobot..xjumpaaaaaa!!!...
Sebelum start with the activities, normally, all students akan buat persembahan..comel je masing2 menari2..hehe..elok je lepas habis derang beratur, elok je semua students dah pegi balik dekat tempat yang derang kene berkumpul, terus hasben kite pegi mencarik bobot..hahaha..then hasben kite text kate dah jumpa bobot..kite pun apalagas, terus ke sana la..risau kut2 die tengah menangis lagi ke ape ke kan..sekali nampak die tengah duk senyum2..adehhh, lega hati..hasben kite kate, sebelum bobot nampak die, muka sugul je..muka nak nangis..but as soon bobot nampak je daddy die, nak2 pulak daddy die dah pump gaya2 semangat ke bobot, terus bobot senyum..dengan kite pulak lagi tunjuk sign "strong dengan power" dekat die, terus nampak bersemangat..hihihi..
comel je bobot..hahaha..

Sports start dengan playhouse dulu..adehhh, risau hati kite dengan anak bujang kite tuh..kut la xkene dengan mood die ke kan, memang die xnak join race..teringat few days before sport's day..aunty bobot duk kate, "puan, nanti masa sport's day, kalau bobot xnak join, saya panggil puan nyeah..puan tolong guide bobot"..hahahaha..hah, aunty pun tau perangai bobot cemana..aunty siap cakap, "bobot tuh xleh paksa die..kalau die xnak tuh, xnak la"..kihkihkih..and aunty sambung yang bile suruh die baca iqra', kalau die xnak, memang jangan la nak paksa..die xakan baca pun..kene biar die sendiri yang nak baca..kadang die akan bawak iqra' pegi dekat aunty, "aunty, i want to read"..

Kite ade cakap dengan hasben kite yang next year, transfer bobot ke brainy bunch KL Sentral sebab sebelah ofis hasben kite je..tambah dalam hundred gitu je la pun dari yang kiteorang bayar sekarang..xde la banyak sangat..masih lagi mampu nak bayar monthly..kite xleh cakap murah monthly fees kindy anak..kang ade yang kate kite berlagak pulak..punca nak transfer sebab next year qisya masuk darjah 1..kompom la petang2 kite yang akan berkejaran nak amek anak2..kalau let say ade rezeki qisya dapat sekolah yang kiteorang pilih, senang sikit..satu jalan..kite xharap la hasben kite tuh..dulu qisya taska dekat satu building pun xleh nak amek setiap hari..kite yang dari area klcc nie pulak yang kene berkejaran amek qisya..

Sibuk nau dengan meeting sampai ke petang, discussion xhabis2, keje xsudah2..xpaham kenapa nak kene start meeting lambat2 pastu habis lambat..urghh!..so nampak x kenapa kite nak tukarkan bobot dekat brainy bunch kl sentral..sebab kite dapat rase the "berkejaran" nanti cemana..hasben kite cakap, "kan next year dah start pegi 2 kereta"..aah yolah..silap2 nanti kite jugak yg kene amek qisya.."nak tunggu u amek qisya, mau kul 8 malam qisya masih lagi menunggu dekat sekolah sebab u xhabis2 dengan meeting, dengan kerja dengan discussion"..

Tapi tuh la, memang la nak transfer-kan bobot ke situ..tapiiiiii, bile pikir bobot dengan aunty macam dah ade bonding kan, hurmmmmm, pikir balik la cemana..tahun depan kite update balik dengan u'olls..hahahaha..

masa nie tengah line-up for the race..comelnyeeeeee lahaiiiii derang2 nieeee..hehe..
video bobot ber-race..hahahaa..comel..race untuk playhouse dengan yang 4tahun-6tahun xsama..

Alhamdulillah mood die okayh..die enjoy-ed sangat masa nie..happy tengok die..part kelakar adalah part yang die kene merangkak..so tangan of course la kene pegang rumput2..muka die nampak kegelian di situ..ahahahaha..elok je bangun habis part kene merangkak, terus kite nampak bobot lap2 tapak tangan die dekat baju..nampak la mulut die terkumat-kamit, "geliiii"..wakakakaka..

Masalahnye bukan takat kite je lega mood bobot okayh..aunty pun sama..aunty risau bobot xnak join race..sebab masa yang kene beratur, die xnak beratur..masa kene menari, die xnak menari..betul2 anak jantan yang anak jantan la..ibarat macam, "ape menari2 macam girl nie, bobot boy la..bobot nak sports je"..aduhaiii bobot, bobot..hahahha..
right after bobot settled with the race..happy die dapat medal..tersenyum2 sipu die bile kite, daddy and nenek bersorak dekat die, "power la bobot..bobot terror..steady laaa bobot"..kihkihkih..
 
tapi macam mommy je yang happy lebih..ahahahaha.. 

Qisya dari last year, die memang steady..qisya xde masalah..nak2 pulak race ala2 spartan masa sport's day, lagi la die suke..kite try upload video kat sini..tapi xlepas..sobssss..
gambar with nenek..sememehnye lahai muka korang 2 beradik...hehehe..
the medals..finisher hokeyh..hahahaha..
dalam kereta, tewas dah si bobot..qisya okayh lagi..hahaha..

Otw balik, singgah jap rumah pakcu kite dekat puchong..duk sana sejam dua tiga jam, kami pun beransur pulang..tapi tidak terus pulang..kiteorang singgah uptown..sebab kite nak collect race kit dekat Starling Mall..so alang2 lunch sekali la..kiteorang lunch dekat nasi ayam chee meng..so sementara tuh, kite lari jap masuk starling mall collect race kit..sampai2 sana sekali tengok queue panjang gile..xpe la so kite pun line-up..sekali, apahal lama benau nie..xpernah2 pun collect race kite lama gini..ade la dekat setengah jam..kite dah menyirap dah..lousy gile organizer score run nie..xbergerak masalahnye..

Alih2 kite ternampak ade orang nie kene masukkan handbag dalam plastik beg siap lock pakai cable tight lagi..terus terdetik, "this is not right man"..kite dari awal beratur memang dah nampak banner score run...so kite bajet yang dalam tuh booth2 jualan..yang tempat kite beratur adalah tempat collect race kite..sekali salahhhhh daaaa..jahanammmmmm!!..ahahaha..

Terus kite keluar dari queue then masuk dekat dalam score run punye event..demmit!!!...sambil lalu kite usha la event ape yang kite beratur sampai setengah jam nie..sekaliiii, yang kau pegi beratur dekat sale jualan gudang penjagaan kulit muka dah kenapa syaitonnnnn!!...bongoknye lahaiiii!!!..hawau betul!!..ahahaha..

Yang buat kite lagi paneh hati, kite orang yang ke-tiga beratur untuk nak collect race kit dekat tempat collection race kit score run..!@#%$&^&%..bukan kite je yang terkene..ade lagi 2-3 orang pun terkene bende sama..ahahahahha..

So disebabkan benganggg, kite pun beli lifeline ID wrislet untuk merawat luka di hati..kihkihkih..it can be a wrislet for medical ID, for emergency contact info or any other info's and id's la..ikut korang la nak engrave ape kat situ..macam kite, kite letak emegency contact..kut la masa lari ke tidak lari ke, kite pengsan ke ape ke kan..so derang tau ler sape yang nak kene contact..tapi kite nak buat yang lain la..sebab macam xpuas hati dengan ape yang kite dah engrave-d..harap2 masa score run punye event, lifeline-id nie bukak booth..bile dah engrave-d baru nie, baru rase menyesal..kenapa la xbubuh blood type ke ape2 wording yang berkenaan ke..masa kite buat wrislet nie, otak kite blur..otak jammed sebab kene beratur lama dekat line yang salah..wakakakakakkakakakaa..
nie haaaa wrislet tuh...kite suke sebab kaler itam..hehehehe..

Kayh la korang, panjang sangat nie..nanti2 la sambung balik...till then..bubuiii..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...