Monday, April 1, 2019

:: Port Baru ::

Before that..mesti ade dari korang yang tau berita pasal kehilangan salah sorang pelari untuk event Gopeng Ultra Trail..kite memang mengikuti setiap perkembangan SAR tuh..malam tadi sebelum nak tido, kite scrolled FB..Allahuakbar, luluh betul hati kite dengar suara mak memanggil nama anak..🥺..acap dah hilang selama 10-11 hari..Allah, xdapat bayangkan perasaan mak dan isteri acap tuh cemana..sedangkan kite yang xde kene-mengena pun rase sebak, risau, hati xtenteram selagi xjumpa, inikan pulak keluarga terdekat die..😭

Sabtu lepas segala SAR untuk acap dah ditamatkan..masa kite baca, terus rase sedih sangat..ape nasib acap kalau segala SAR ditamatkan..tapi lepas tuh lega sebab bomba keluarkan statement yang pihak bomba akan tetap teruskan pencarian acap sehingga ketemu..and selain dari bomba, trail runners, hikers and volunteers dari setiap pelusuk negeri, masing2 get together untuk misi pencarian acap..

Kite cerita dengan hasben kite pasal news nie..hasben kite tetibe luahkan ape yang terbuku dalam hati die.. “trail run nie bahaya..bahaya dari segi banyak aspek..dengan gaungnye, dengan trailnye, dengan binatang2 berbisa, dengan wujudnye “makhluk” yang kite xboleh nampak dengan mata kasar..dah tuh, hutan kan..i sebenarnye xberapa suke u masuk trail run nie..sebab bahaya die kite xboleh nak jangka”..ape yang hasben kite cakap, kite xnafikan la..memang trail run nie bahaya..laluan untuk memanjat bukit/gunung or whatsoever, ade yang sempit and penuh dengan akar2 pokok yang melingkar2..dah la sempit, tepi tuh pulak gaung..then dengan laluan kiri kanan semak2, lalang2..kite berdoa sangat jangan la tetibe ade ular ke or any other binatang yang berbisa lalu..tapi masa tuh dalam kepala kite pikir ular je..

Masa kite cerita2 dengan hasben kite yang kite nak masuk trail run sana sini, die xde pun kata yang die xsuke or risau ke apa..malah die lagi support kite..siap belikan kite kasut yang sesuai untuk trail lagi..and harga kasut bukannye murah..dah tuh, Salomon kan..hasben kite memang macam tuh, die akan melayan je ape bende kehendak kite or kerenah or ape2 je la..end up bile terjadinye something, hah, masa tuh la baru hasben kite akan, “sebenarnye i bla bla bla yada yada yada”..and selalu jugak la kite bising, “masa jadi kenapa xnak cakap yang sebenarnye u nak yg the opposite..kenapa iye kan je..bile tanye, u jawab ikut u la i okayh je..alih2 lepas tuh cakap cenggini plak dah”..adoii..kadang boleh bawak bergaduh tau die punye “sebenarnye i”..

Tah la, kalau tanye kite adakah kite akan serik or takut untuk masuk lagi trail run selepas ini??..jawapannye adalah tidak..orang akan cakap kenapa la suke sangat berlari dalam hutan..kenapa la sengaja nak carik penyakit..kenapa la diri tuh sendiri yang suke mengundang bahaya dekat diri sendiri..for me, itu sebenarnye adalah kata2 yang keluar dari mulut orang yang xminat langsung dengan aktiviti macam tuh..masing2 ade minat masing2..walaupun hobi kau adalah sesuatu yang xbahaya, contoh main tengteng (gen Y kalau xtau ape itu permainan tengteng, sila google..zaman korang gen Y nie x best langsung..xde aktiviti yang seronok), kalau Allah berkehendakkan sesuatu bende terjadi, masa kau tengah main tengteng pun, tetibe salah step kaki kau landing, pun boleh buat kaki kau terseliuh ke, retak ke, patah ke..gitu la..

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan mereka..pertemukanlah mereka dengan acap..permudahkanlah segala urusan pencarian acap..😔

Punye panjang “before that” kite kan..ngeeeee...

Kite skang nie dah ade port baru untuk lipat kain iaitu dekat hall atas..sambil2 lipat kain boleh layan movie..tenang je bile melipat kain xde yang kacau..huahuahua..ade la jugak yang kacau..anak bujang kite ler.."mommy, bobot nak main game..game lawan2"..haiyoooo..kacau la bobot nie..memang xdapek la..kite suruh die tengok tv dekat bawah..hahaha..laki gua bengang je dengan gua..sebab hall atas di-deco adalah untuk dijadikan die punye "man cave" sebenarnye..kire die punye gaming territory laaaaa..kite xleh nak bising bile die nak deco "man cave" die, sebab sebelum tuh die dah settled-kan siap2 perihal2 dekat hall bawah..dah tukar couch la ape la..hikhikhik..

"Oooii domok..selamba je conquered tempat i..cemana i nak main game kalau u lipat baju..nie tempat i la..oiii domok..dengar x domok"..ahahahahaha..bengongnyeeeeee laki aiiiiiiiii tuh...suke2 hati nak domok2 kan kite, nak oiii2 kan kite...xsedau diri, die tuh yang domok..wakakakaka.."u tuh yang domok..pandan muka xdapat main game..bluwekkkk"..sampai ugut nak bawak naik android box bawah letak dekat atas and ps4 die letak kat bawah..pape tah..

Kite nak lipat kain dekat atas, so that dekat hall bawah xde la penuh dengan bakul kain yang berbakul2..ngeeeee..bakul kain kalau kosong xpe la jugak, nie bakul2 kain yang penuh dengan baju2 yang belum dilipat lagi..bile baju2 yang nak dilipat dah dibawak naik atas, so hall bawah nampak teratur la sikit..ahahahaha..
maaf la sofa bed tuh kite terlupa nak masukkan balik dekat tempat yang sepatutnye..haks..kite tido pukul 4pagi kut wekeend lepas semata sebab melipat kain..bile sebelum melipat baju, kite akan gosok dulu baju yang nak dilipat, itu yang sampai pukul 4pagi..kene pulak 4 bakul kan..yang dalam gambau tuh bakul ke 4..habis je bakul ke-3, kite bawak naik bakul ke 4 ke atas..asalnye nak habiskan terus tapi kenot gie la..mata dah rabak..pinggang dah lenguh..kaki dah kebas..itu yang kite tarik sofa bed..ingat nak lunjur2kan badan dengan kaki je..alih2 tertido terus..hehe..

Kite terjaga pun sebab tetibe ade budak kecik duk memanggil2 kite..bukan toyol ye..hahaha..tapi anak bujang kite.."mommy angun arrr..tido alam"..hurmmm, baiklah..anak dah merengek2 paksa kite tido dalam..suruh tido sekali dengan kite dekat sofa bed, bobot xnak..so terpaksa la jugak bangun..
nampak x penampakan domok yang berbaju merah tengah setting apo tah dekat tv..hehehe..

Panel tv baru je pasang sabtu lepas..itu yang hasben kite duk setting-kan balik tv la, ps4 die la, internet la, hypptv la..tv panel tuh memang buat kite naik hangin..kite booking tv panel hujung januari tau x..hujung bulan 3 baru pasang..mau x berhangin..nasib baik la orang sales tuh duk melayan je kite..xde kate nak kerek2 ke, kurang ajar ke, xde..itu yang kite masih lagi boleh cool walaupun dah berhangin2..sampaikan kite bagi die masa sampai hujung bulan 3..kalau xboleh jugak deliver, kite nak cancel booking and mintak balik full refund..geram betul..nasib baik la khamis lepas bile kite follow up dengan die, die kate stock dah ade..kalau tidak, xtau la ae lagi amukan kite masa tuh..pffttttt!!..

Nak buat luahan hati sikit..dekat lift ofis hasben kite dah kene..dekat lift ofis kite pun dah kene..ape la masalah dengan orang2 yang naik lift nie..kau kalau berdiri dekat button lift tuh, kenapa nyeah kene rapatkan muka kau dengan button tuh..sampaikan orang yang masuk lift nak tekan button pun jadi serba-salah..penah terkene dekat lift ofis hasben kite..memang xde ruangan kut kite nak tekan button tingkat mana kite nak turun..memang la ade 2 nombor je..satu dah tekan..abis tuh, jangan la expect semua yang masuk lift tuh nak turun floor yang sama..dah kalau muka kau badan kau separuh dah melekat dekat button lift, cemana orang nak tekan..kat ofis kite nie pun sama jugak baghalnye manusia2 yang xtau datang dari zaman mana..zaman batu gamaknye..nasib baik la lutut orang2 cenggini xterkepit dek pintu lift, kalau tidak mau bersepai otak derang..bangang abadi..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...