Tuesday, February 23, 2021

:: “Sampai Hati U Tak Hargai Pemberian i” ::

 Adoiiii..kalau teringat balik ayat nie, serba salah rasa..

Itu adalah ayat yang keluar dari mulut hasben kite..every time kalau hasben kite cakap gitu, kite xtau nak react cemana..sampai kite cakap, “alaaaa domok nie..buat i rasa serba salah tau every time u kate gitu”..and nak tau x dia jawab ape, “i saje je nak cakap banyak kali..sebab nanti dapat layanan baekkkkkk dari domok aiii”..bengong lahai..getis nau..hahahahha..sebab kite akan peluk2 dia, gesel2 kepala kite kat dia lepas dia keluarkan ayat “sampai hati” dia tuh untuk menunjukkan betapa rasa bersalahnye kite..ngeeeeeee..mesti korang macam, mende yang dak falsya nie mengarut2 nie..kihkihkih..

Cenggini, kan masa birthday kite bulan 11 baru tahun lepas, which was 3months back, hasben kite hadiah kan kite jam Garmin..lepas 3 bulan pakai, kite rasa macam tetibe nak tukar smart watch lain..bukan xhargai, hargai sangatttttt..gila xhargai, pemberian orang tersayang kut..tapi kite nie ada satu peel yang “i don’t like surprises”..but ya, depends on what surprise la..kalau surprise tuh yang memang coincidentally yang kite nak and berkenan di hati, kite memang akan suka bangattt!!!..tapi kalau xberapa nak berkenan di hati, kite akan happy tapi (ehhh, tetap jugak akan ada tapi kan..hahaha) akan ada satu perasaan macam, “alaaaaaa”..gituuuu..hiks..

Memang kite nak sebenarnya Garmin tapi yang hasben kite hadiahkan tuh, bukan model yang kite nak..mesti korang macam, “gila xbersyukur betul ko nie kan”..hahahahaa..adoiii, tah la, itu memang perangai buruk kite la..i rest my case!..

Kite ada terpikir nak let go Garmin tuh..tapi tapiiiii, before tuh kite tanya dulu hasben kite..and dia ada la ckp, “kenapa nak jual?..kenapa x tambah je”..and kite justify la ke dia yang kite xmampu nak manage 2 smart watch..and kite cakap la, nnt kite beli sendiri la smart watch lain and kite akan tambah dengan duit kite..and panjang la lagi perbincangan kiteorg sebenarnye..so the next day, kite tanya lagi hasben kite..ye la kene la tanya weh, dah la hadiah dari dia..nak let go pulak tuh.. “domok, cemana?..what say u?”..pastu hasben kite replied, “ehhh, xpaham nyeah hint2 semalam”..kite jadi blur gila bile baca ape yang hasben kite replied..hint2???..xpaham???..ape nie?..what’s going on?”..

Kite pun replied la yang kite xpaham..so hasben kite pun explained la, “kenapa nak let go Garmin kalau bende boleh tambah”..a few hours later, ahahahhaah, okayh, now i understand..maksudnye, “Garmin tuh simpan la, maintain kan la, nanti i belikan la smart watch yang u nak tuh”..haishhh..kan senang straight to the point je dari awal..mana la nak paham hint2..jangan la nak ulang balik kejadian masa zaman nak approached i dulu domok oiii..duk konar sana, duk hint2 sini semata nak cakap yang dia suka kite and nak go to the next level dengan kite..ehhh, teringat pulak..tiberh!..ngeee..nervous laki kite masa tuh, kemain menggigil and menggeletar dia..kite lak duk menganjeng dia dekat setengah jam..berpeluh2 dia gais!..lepas je kite terima dia to be part of my life, dia happy yg tersangat happy..siap bersorak menjerit “yes, alhamdulillah” yang xtahan..seminggu sebelum luahkan dah start prektis depan cermin plus mintak kawan2 baik tolong bagi idea..hahahaha..9-10 tahun memendam perasaan and xpernah berubah perasaan tuh katanya..takut kene reject lagi pun ye jugak dengan ayat2, “i rase kite elok jadi kawan je kut”..elok jadi kawan kononnye..dulu kemain lagi ko jual mahal kan sya..xnak la, xleh terima la, nak kawan je la, xboleh la apa la..skang nie, dah ada anak 3 org bersama..alhamdulillah..hehehe..

Ehhh, termengarut pulak..suddenly ter-flashback..huahuahua..

Kite boleh je nak maintain garmin kite tuh..tapi kite tau yang kite xmampu nak manage 2 smart watch..end up confirm salah satu akan terabai..percaya laaaaa..itu lah yang terjadi dekat jam2 kite yang berlambak2 dlm laci..terabai sampai sudahnya banyak yang dah habis bateri..tapi skang dah boleh berdetik dah jam tuh sebab hasben kite dah tukarkan semua bateri jam..terkejut brader jam sebab sekali bawak smp 6-7 jam nak tukar bateri saje..huahuahua..

Last2 hasben kite setuju..and garmin kite pun dah selamat di jual dekat kakak kite..so semalam lepas hasben kite fetched kite kat ofis, tetibe dari building ofis kite nak keluar simpang, dia belok kanan instead of belok kiri.. “ehh nak gie mana?”..and, “lah, kata nak beli jam u”..whattttt???!!..owh my Allah..betul ke nie????..disebabkan klcc sekangkang monkey je dari ofis kite, maka ke situ la kami..

Dah enter-ed klcc terus pegi ke kedai yang ingin dituju iaitu, kedai mesin epal..ataupun Machines kata omputih..wakakakakakaka..dah usha2, terus beli..hasben kite pun beli untuk dia satu..nie nak ngadu la, sales person dekat machines klcc tuh kan, tah pape..mementang la hasben kite pakai selipar, pakai jeans lusub dengan tshirt rock JE, layanan nak xnak je..pandangan sales person tuh macam, “eleh, dah tau xde duit, masuk kedai nie buat ape..mampu ke nak beli barang2 kat sini..harga barang kat sini mahal hokeyh..nie mesti nak tanya2 je pastu blah bukannye nak beli pun..saje je nak buang masa aku untuk melayan korang kan”..gituuuu!!!..sebab bila tengah layan kite dgn hasben kite, dia siap boleh tinggalkan kiteorg terbangak2 pastu layan orang lain kat seberang table nun..nak kata xramai staff, ramai je staff kat machines tuh berkeliaran..

Sekali bila hasben kite kata nak beli 2 apple watch, terus dan2 macam semangat nak layan..sebelum tuh bila tanya, jawab nak xnak je..and yg sadisnye, sales person itu adalah sebangsa dan seagama..gaji korang pun dibayar la..pakaian yg kau pakai pun sama kaler je seragam dgn yg lain..meaning to say, kau tuh kuli je, bukannye owner kedai pun yg nak kene ada “double standard” dekat customer..kau kerja retail je kut..haaa kan dah mcm ter-downgrade pekerjaan kau..ehh kau sorang je tau yang aku downgrade kan..bukannye staff2 retail yang lain..ye la kau la..sape lagi..kau kan yang ber-double standard sgt dengan kiteorg semalam kan..ehhh, macam la staff tuh baca blog kite..wakakakaka..ishhh..kadang kene la jugak sedar diri..kenapa perlu nak kene ada double standard sedangkan kau pun makan gaji and gaji pun xseberapa mana..bukannye gaji kau 10k yang nak kene sombong pastu nak layan customer kene pilih gaya penampilan..sedar x korang, yang xsemestinye berpakaian kemas, smart, hensem/cantik bergaya tuh berduit, and yang pakai asal boleh/simple, berselipar jepun tuh sengkek xde duit!..haih, bila la nak hilang perangai keji dan hina sesetengah sales person yang kerja dekat kedai2/butik2/showroomkereta mahal2 nie..xpaham betul..

Apple watch series 6..hasben kite amek yang Nike edition, kite amek yang biasa punye..dedua tuh size 44mm..ada yang size kecik iaitu 40mm..kalau ikutkan wrist kite skang, elok pakai yang 40mm..sebab wrist kite kecik..skang 40mm memang nampak sedang elok la kite pakai sebab kite kan skang dah kurus..woot woot!..hahahaha..cer kalau kite ngandung lagi yang berat naik sampai 25kg..40mm tuh nampak pelik kut..pergelangan tangan gemok tp jam kecik..hahahaha..plus, kite xsuka pakai jam kecik2..dah terbiasa gamaknye pakai jam gabak2..sebab tuh kite amek 44mm..
Harap kene dengan jiwa la apple watch nie..jangan buat hal lagi 3-4 bulan tukar lain sudah..hehehe..

Last but not least, thank you domok aiiiiii..sumpah i mmg nak beli pakai duit i sendiri..jangan u ingat ini ayat propa tau..tapi bile u yg beria nak belikan, i terima je la..heart u tight2 domok aiii..❤️😘😍

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...