Friday, October 29, 2021

:: Bobot And Mochi The Cat ::

 Mochi tuh adalah seekor kucing..comel sangat..mochi tuh kite panggil kucing pandemik sebab dia takut orang..mochi tuh kucing kakak kite yang no 3..siap ada IG u’olls..IG dia mochi_silvertabby..kurlas jah!..apalagas korang, gie la terjah..peminat kucing jangan lupa follow sekali..hahahah..anak2 kite duk la sokmo berzikir, “nak pegi rumah maklang, nak pegi rumah maklang..nak tengok mochi, nak tengok mochi”..yiiihhhh..rumah maklang bukannya dekat yang sekejapan dah sampai..nun kat Alam Impian sana nun..kalau nak pegi kene la tunggu weekend..

2minggu lepas kut, kite bawak la jugak anak2 kite pegi tengok mochi..at the same time nak fetched mak kite sebab dia tido rumah kakak kite..

Bobot masuk2 je rumah kakak kite, duk terkam mochi dulu..and surprisingly, mochi pasrah je dengan bobot..kakak dengan abang ipar kite siap terkejut sebab kucing derang redha je dalam pelukan bobot..selalunya kalau orang yg xkenal nak tangkap mochi sikit punya susah..

Mochi tuh muka ketakutan sangat dah kenapa..kihkihkih..
Eiii, handsome boy sangat bobot nie..macam dah besar sangat dah dia nie tau..padahal umur baru 5tahunlebih..happy dia dapat dukung mochi..
Pasrah sangat muka mochi tuh..hahaha..
Dah kenapa kejung je si mochi tuh..kemain tergantung haaaa..hahahaa..

Happy sungguh bobot dapat main dengan mochi..penyayang rupanya anak bujang mommy nie..ngeeee..sepanjang kat rumah kakak kite, dia duk mengejar, duk tangkap, duk main dengan mochi je..lepas tuh keluar dah killer words dia.. “mommy, can u buy for me cat like mochi?..please mommy”..aahh ghisau..ghisau..mommy ghisau..wakakakaka..

Jawapan kite bagi senang je, “bila bobot dah besar, dah boleh handle cat punya poo, can manage cat on your own, can jaga cat, then only we talk okayh”..kang kalau adopt cat nanti, silap2 mommy yang jaga..ehhh, memang xsilap laaa..memang kompom mommy yang jaga..mommy is not ready to jaga another makhluk dalam rumah..cukup la dulu dengan yang mommy tengah jaga sekarang nie..skang nie mommy dah monster dah..jangan nanti mommy monster dapat title baru which mommy dragon..hehehe..

Ermmmm, kalau bobot betul2 dah ready, dah boleh bear with the responsibility utk taking care of a cat, why not kan!..itu boleh jadi idea utk bagi bobot as a birthday present tuh..hiks..

Mochi nie baik..sangat behave..sejenis kucing yang dah well-trained..bukan jenis yang poop pee merata, bukan jenis yang sesuka hati nak cakar sofa or whatsoever..kalau dapat kucing jenis yang mencakar, aduhhh nangissss ooiii..jahanam sofa..dah la sofa2 kat rumah kakak dengan abg ipar kite jenis yang cemana la pulakkan..semua jenis fabric..boleh buat tercakar sekali hati, jiwa dan raga..huhuhuhu..

Kite sendiri tidak la kata peminat kucing, tidak jugak takut dengan kucing dan tidak la jugak pembenci kucing..cumanya nak bela kucing dalam rumah tuh macam hurmmmmmm, hurmmmm, hahahahhaa..banyak bende nak kene pikir..takut xterjaga..lagi satu kite takut kalau kene cakar or kene gigit dengan kucing..ngeeeee..tapi tengok lah, kut terbukak hati nak adopt cat kan, mana la tau tetibe je bangun pagi dari tido terasa nak bela kucing..insyaAllah..kalau nak bela kucing kan, kite nak bela kucing macam persian, british shorthair, scottish fold..ragdoll pun comel..wahahaha..kenapa nak kucing yg macam tuh?..sebab derang comellllll..comel sangat..wahhh memilih pulak tuh nyeah..stray cat xnk pulak..hahahaha..bukan xnk, tapi org macam kite yang pemalas dan penggeli nie, amat payah la dalam nak mengerjakan perihal2 kucing..anak berry pun kite tala kat hasben kite suruh basuh..inikan pulak kalau nak menguruskan berry kucing..hahaha..

3 comments:

  1. Bobot tu macam nama kucing Syu dulu😁. Tapi bobot Syu dh lama mati😔

    ReplyDelete
  2. salam singgah
    pasrah sangat dah kucing tu
    ahahhaa

    ReplyDelete
  3. ala tomeinya mochi... and bobot pun..encem boy sgt, muka daddy sgt tau.
    betul...byk kena pikir bila bab kucing ni. Ian dr kecik minta ni dah 15 tahun baru dpt. so far alhamdulillah la..memang semua dia uruskan walaupun kadang2 kena bising gak ngan mummy kan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...