Friday, September 27, 2019

:: J U M A A T ::

Ye ye..semua orang tau hari nie hari jumaat..sebab memang semua orang looking forward pun hari jumaat nie..kan esoknye sabtu..so sabtu kan cutiiiii..heehehe..

Pagi2 sampai je ofis, ternampak sesuomething atas meja..sesuomething suangat..ahahahha..apo dan sapo pulak la yang letak atas meja kite..ini mesti mek belakang kite yang letak nie..ngeeeee..
pagi2 dah dapat nasi lemak dalam bekas hitam..halahalahalah

Bila nampak je nasi lemak atas meja, rase macam "alaaa susah2 je..kenapa la beli"..Ooo,  ko belanja orang tuh macam2 xpe, bile tang orang tuh nak belanja ko, macam2 la yang ko rase kan.. ðŸĪŠ anyway, alhamdulillah rezeki kite pada hari jumaat yang penuh barakah ini..syukur..hiks..

Pagi tadi kite dah beli dah nasi goreng dekat ofis hasben kite..so bile nampak je ade nasi lemak, terus jadi confuse yang mana nak makan untuk breakfast, yang mana nak makan untuk lunch..hakhakhak..last2 nasi goreng kite makan untuk breakfast, nasi lemak untuk lunch..

So hari nie breakfast dengan lunch kite makan nasi..skang nie breakfast dengan lunch kan kite memang kene makan makanan heavy..kalau pagi takat makan kuih je, memang kul 10.45 pagi dah rase kebulur sangat..macam 3 hari xmakan..lunch pulak kene makan nasi..jangan la mandai2 nak makan mee goreng ke, kuey teaw goreng ker..kang kul 5 petang dah rase perut tuh lapar teruk yang macam dari pagi xmakan ape2 gayanye..lapar yang xboleh nak bawak bincang pulak tuh..mulalah rase nak muntah semua ade..huahuahua..

Sebab tuh badan kite skang nie sudah membesar dengan jayanye..terlebih jaya pun ye jugek..hahahaha..adoiii xpe la..now kite dalam phase untuk enjoy every single moment..xkisah la dari segi ape pun..especially dari segi makan la..hurmmmm, tahun depan la pikir kurus..dan tahun depan jugak la baru kite akan start berlari balik..few ofismate kite ada la duk cakap, “ko xpe sya gemok pun..ko senang kurus..sebab ko kan kaki suka berlari”..hiks..memang la berat kite senang nak turun..tapi ramai yang xtau the struggle in between tuh..betul2 the struggle is real hokeyh..hopefully tahun depan ade kerajinan la nak start balik berlari, nak start balik jaga makan minum macam sebelum2 nie..kalau kene time malas, alamatnye memamg bertahun la kite akan gemok..hahahaha...

So baut masa nie, biarlah ayat diet tuh tersimpan dengan rapi kat dalam peti besi hasben kite..tahun depan baru kite suruh hasben kite keluarkan balik ayat diet tuh..😂..

Yang xleh blah hasben kite la..suka nau menyakat..kadang tuh kalau die nak suruh kite berganjak, tau x die cakap cemana.. “move fat move”..ehhhh orang tua nie..xsedar ke die tuh pun penyumbang kepada kegemokan kite skang nie..kuangasam betul..😒..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...