Monday, October 7, 2019

:: Pusat Taekwondo Wangsa Maju / Koryo Taekwondo Wangsa Maju ::

Start awal tahun ke pertengahan tahun nie tah, hasben kite masukkan qisya kelas taekwondo..kite yang suggest-ed sebenarnye..anak dara kite nie manja..manja sesangat..hati tisu, dalam hati ade taman, hati tuh sensitive sgt..qisya nie xboleh orang tinggi suara sikit ke, sergah sikit ke, kang mulalah bergenang air mata..plus, tahun depan kan qisya dah nak masuk sekolah darjah 1..so kite nak bagi die tough sikit..kite nak bagi hati tuh keras sikit..next year bukan macam dekat kindergarten dah..skang nie aunty2 boleh lagi nak manjakan qisya, boleh lagi nak memujuk qisya..next year memang no more dah..jangan harap la cikgu nak memujuk cemana aunty2 pujuk..kat school skang nie memang la qisya ade kene marah jugak dengan aunty kalau buat salah..tapi lepas tuh aunty yang akan pujuk balik..hahahahaa..kite memang bagi green light dekat aunty2 marah qisya kalau qisya ade buat salah..even bobot pun sama..nak marah kalau derang ade buat salah, silakan..janji jangan sampai patah riuk, berdarah je..

Kebetulan pulak tempat untuk kelas taekwondo tuh, ofismate hasben kite yang bukak..die yang owner, die yang mengajar..so lagi la senang..and sebenarnye kite bersyukur juga la sebab qisya masuk kelas taekwondo kat situ and dapat Sir Adib as tenaga pengajar..bagi kite die tersangatlah penyabar..bukan senang okayh nak mengajar budak2 umur start 5 - 7 tahun taekwondo..umur lain pun maybe ade la jugak susahnye..tapi xsama dengan mengajar budak2 kecik umur 5-7 tahun..sabar tuh kene double triple up dari mengajar budak2 yang dah besar..xyah cite pasal anak orang lain la..kite cerita pasal anak sendiri..

Sir dekat depan tengah mengajar nie..qisya kat belakang duk terlentok-liuk kepala dengan badan..belum lagi qisya duk main2 kuku la, duk gigit belt die la, kepala duk mandang kakak2 dengan abang2 yang tengah practice dekat belakang la, korek hidung la (ini xleh blah..buat malu je..hahaha)..itu belum lagi kalau qisya hilang focus..pastu qisya pulak jenis yang kalau xnampak daddy ke mommy ke depan mata, hah, start la die menangis..dah satu hal plak dah Sir kene pujuk..pernah satu hari tuh, kite tinggalkan qisya kejap je sebab nak alih kereta..kebetulan hari yang sama hasben kite xde sebab die ade appointment doctor kat hospital..so memang xde orang la yang tunggu qisya..kite dah bagitau qisya dah pun yang kite nak pegi alih kereta jap..dan2 pulak terlama nak mencarik parking..ade la dalam setengah jam..dah hagak dah ini mesti ade adegan air mata nie..naik2 atas je, salah sorang mak kat situ duk bagitau kate qisya nangis..sudah ku jangka..kihkihkih..Sir pujuk xjalan, sampai terpaksa mintak pertolongan salah sorang mak yang ade kat situ untuk pujuk qisya..hahahaha..adoiii qisya qisya..bikin malu je tau..

Kalau masuk kelas teakwondo dekat luar, rasenye xkan dapat Sir cenggini..mau terabai rasenye..korang nak ikut ke xnak ikut ke korang punye suka..janji step dah bagi..nak follow xnak follow ikut la..gituuuu..tidak la semua Sir gitu tapi kalau kene Sir yang cenggitu cemana..haaaa haaaa cer kabo..

Sir adib nie pandai melayan anak2 didik die..selalunye memang die melayan je..and ade jugak time yang die rase die kene strict, die akan strict..time kene marah, kene marah jugak..tidak la kate every time melayan je..kire pandai balance-kan la..dengan budak2 yang umur 5-7tahun yang white belt nie so far xde la die nak marah..hehe..sebab Sir pandai melayan la qisya suka2 hati die je duk berpaut dekat kaki Sir..adoiii..

 tuh la Sir Adib..comel je memasing ber-taekwondo..

So few weeks back ade grading utk naik belt taekwondo..qisya salah sorang la yang dapat untuk grading tuh..white belt ke yellow belt..masa hasben kite bagitau pasal grading, kite dah macam hurmmmm, boleh ker?..hahahahaha..even hasben kite pun sama duk rase gitu..few days before grading, hasben kite cite, "i terserempak dengan adib kat ofis tadi..adib confident qisya boleh buat"..so bile Sir pun dah cakap gitu, kami pun ade la confident sikit..hehee..

Kite xberapa sangat nak ikut qisya bile die pegi kelas taekwondo..selalu yang bawak hasben kite je dan ditemani oleh bobot..hehehe...kite tinggal rumah je..bermalas2an kat atas katil..xlarat la nak ikut..kalau ade hal yang jadi on the same day je baru kite follow..

Tempat grading taekwondo buat dekat sekolah gurney..masa nak pegi tuh hujan lebat sesangat..alhamdulillah..setelah berapa lamanye xhujan kan..qisya dah risau2 dah..sebab qisya dengar daddy die cakap dengan kite yang grading dah nak start..pastu duk la berzikir, "faster daddy..qisya late already"..die xtau yang Sir die pun belum sampai lagi and still on his way..hahahahahaha..

Sampai2 je sekolah gurney, terus qisya kene beratur..
kite kene duduk dekat2 dengan qisya..sebab die akan mencarik..takut nanti kalau die xnampak kite kang, dibuatnye menangis, memang ke laut la masa grading nanti..tuh haaaa ade bukti..nampak tak nampak tak kepala die..duk menjenguk2 kite..

Serious weh kite nervous betul bile dah sampai turn qisya..nervous banyak bende sebenarnye..bukan x confident kat anak sendiri..tah la..sebab kite tau anak kite cemana kan..itu yang nervous lebih tuh..hahahaha..untuk white belt nak naik yellow belt katenye x sesusah yang lain2..sebab Sir masih akan tunjuk steps..yellow belt ke atas yang kene memorize all those steps..and luckily, masa grading nie, Sir sendiri yang conduct-ed..by right orang lain tapi Sir hijack-ed..hehee..
nah kite belanja video..sorry la agak gelap sikit video..upload dekat FB boleh la nak edit2 "effect"..masa nie tengah hujan lebat lagi..pastu pulak kite berdiri dekat tempat yang menghalang lighting..so paham2 yolah ye..hehe..
ini kelas teakwondo last week..kite follow pun sebab lepas tuh nak ke hospital..ade appointment dengan doctor..masa nie Sir bagitau result masing2..alhamdulillah qisya lepas grading untuk naik yellow belt...point yang qisya dapat average katenye..so skang nie anak dara aiii dah officially yellow belt dah hokeyh..mommy is so bangga..hahahaha..

Semua anak2 murid Sir lepas masa grading taekwondo..syabas bete, syabas!!!!...kihkihkih...
qisya tuh baru la nak focus dekat Sir..itu pun sebab kite yang duk tunjuk2 kat qisya, "pandang Sir, pandang Sir"..sebelum tuh siap kepala melilau2 tah mana2 die tengok tah..haihhh..

So korang yang mana rumah dekat Sri Rampai dan juga kawasan2 yang sewaktu dengannye, kalau ade yang berniat nak hantar anak kelas taekwondo, and kalau ade anak yang berminat nak masuk kelas taekwondo, boleh la consider untuk hantar kat Pusat Taekwondo Wangsa Maju/Koryo Taekwondo Wangsa Maju..cemana nak contact, boleh carik dekat FB..search je nama Pusat Taekwondo Wangsa Maju/Koryo Taekwondo Wangsa Maju..Sir Adib katenye bukan kaleng-kaleng orangnye..ade nama jugak dalam Koryo Taekwondo nie..oopsssie daisie, sorry bukan Sir Adib tapi Master Adib..dah terbiasa sebab qisya duk panggil Sir..hahahahaa

Bobot bile dah cukup umur, kite nak masukkan die taekwondo kat situ..kat rumah asyik nak bergumpal, nak menumbuk orang, nak berlawan dengan orang, nak menghenyak orang je kejenye..tapi bile tanye bobot, jawapan die, "bobot don't want"...hurmmmmmm..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...