Monday, February 3, 2020

:: Soalan Mak Yang Sangat Tricky ::

“Masa pantang nanti adik tido mana?”..itulah soalan mak kite..hehe..so kite pun jawab la, “tido kat sofa bed atas”..ada sebab okayh mak kite tanye gitu..that is why kite mentioned soalan mak kite nie tricky..salah sebut satgi, mau kene bebel..hahaha..

“Haaaaa okayh la kalau tido kat situ..sebab mak tengok kalau adik nak tido kat bawah, ada ekon..tido dalam bilik pun pasang ekon..tido bilik qisya pun ber-ekon..mana elok dalam pantang tido dalam ekon”..hah, nampak x nampak x..nasib baik kite bagi jawapan yang selamat..siap lepas tuh mak kite naik atas melawat “tempat tido berpantang” kite hokeyh..huhuhu..

Memang sebelum bersalin kite dah plan nak tido kat sofa bed hall atas..sebab situ je yang xde ekon..ehhh, ada tempat yang xde ekon..kat dapur..muahahahahha..ape gile nak tido kat dapur..buat hal lah!..sofa bed kat hall atas la tempat kite beradu masa sebelum bersalin..tah sebab bagi kite situ terasa selesa sangat..so dalam pantang, sambung je la tido situ..
Inilah tempat kite tido sepanjang berpantang..
Kalau bobot xde, kite berdua je la dengan baby..kalau bobot ada, jadi bertiga..

Kononnye tido situ sebab nanti senang la, boring2 boleh on tv tengok ape cerita yang ada kat netflix or youtube..tapi nan hado..poyo je semua tuh..so far memang xde masa nak tengok tv pun..on tv pun xpernah lagi sepanjang tido kat hall atas nie..qisya dengan bobot kalau nak tengok tv kat hall atas, memang kite xbagi..buat masa nie la..kite naik atas dengan baby sebab nak tidokan baby, tapi masa tuh la deme nak nengok tv..suruh tengok tv dalam bilik tido kite, xnak pulak..katenye sebab nak lay down dengan mommy and baby..haish..kononnye jugak, kite nak tido situ sebab xnak ekon la ape la..tapi tetap ngelat jugek..mana mungkin kite xnak ekon..bende dah biasa kut tido ber-ekon kut dari sebelum kawen lagi..minus setahun lebih la sebab masa duk rumah mak suami kite je yang xde ekon..kene musim panas, kite lari tido kat rumah mak kite..masa berpantang nie, bilik kite setiap malam memang pintu akan terbukak..kite xbagi hasben kite tutup..so ekon dari dalam bilik confirm la keluar jugak pegi ke kite..xcukup dengan ekon dalam bilik kite, kite on ekon kat dalam bilik “office” hasben kite..so sejuk ekon tuh pun akan datang ke arah kite jugek..and mana yang kononnye “nak tido dekat hall atas sebab kat situ je yang xde ekon”..propa nau nau..poyo je..

Baik tido dlm bilik je gitu..hehe..basically kite dapat ekon indirect la..kire dapat sipi2 je..agak2 sejuk lain macam, kite off la ekon kat dalam bilik “office” hasben kite..ape susah..kite buat dia kan..bukan dia buat kite (ada je alasan)..mihmihmih..

Kite tido je kat hall atas..masa siang sepanjang hari kat hall bawah..awal2 tuh ikut la jugak ckp mak kite..dia xbagi on ekon kat bawah..tapi sekejapan je..lepas 3-4hari, kite on jugak sudahnye ekon bawah kalau kite ada kat bawah..skang nie kan musim panas..ya Allah, sumpah xtahan kite..anak kite punye kepala sampai naik ruam..dia lagi la macam kesian kite tengok..dengan berbedungnye..panasnye..mak kite mampu geleng kepala je..sorry mak..hehee..walaupun kite on ekon, tapi suhu tuh tidak la smp berbelas..kite set suhu 25-26..so xde la sejuk xde la panas..just nice je..mak kite xde la bising bila kite on ekon bawah..sebenarnye, lebih daripada xleh nak cakap ape..hahaha..cuma mampu keluar ayat, “kalau orang dulu2, bawah rumah diaorang siap buat bara api lagi nak bagi lagi panas bilik”..sorry mak, adik xleh tahannnn kepanasan..nanti migrain naik....

Korang boleh ke tahan panas masa pantang??..kalau kite, jawapan kite adalah, SAYA TEWAS!!!..😅😂

3 comments:

  1. Selamat berpantang Falsya..
    Dah lama CH tak singgah sini..
    Dah 3 org ke anak Falsya..

    CH dulu mcm Tu jugak tak tahan panas..
    Texas jugak masuk bilik ekon tido haha

    ReplyDelete
  2. saya pun tak tahan panas.. tak pernah berpantang sebab belum pernah bersalin. tapi saya sejenis tak suka panas..

    ReplyDelete
  3. haaaiippppp
    jangaaaann selalu berekon he3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...