Monday, March 15, 2021

:: Obsession ::

Sebelum tuh kan, kite nak bagitau yang rumah kite ada cctv and kite kire kerap gak la bukak cctv kat phone walaupun kite kat ofis..ehh statement nie bukan nak berlagak ke ape ke tau...bukan nak cakap yang kite sorang je ada cctv kat rumah..cuma nak bagitau je yang kite monitor cctv and boleh tengok sape yang keluar masuk rumah kite..itu saje..*smirk face*..buat masa nie kite just monitor contractor yang tengah buat rumah kellyng sebelah rumah kite nie..ishhh, tetibe macam menyirap pulak bila sebut pasal rumah sebelah nie..dari awal dah macam2..sikit lagi nak bergaduh..tapi mikir segan dengan akak dengan abang jiran kite yang lagi satu, kite batalkan niat nak bertekak..terus kite masuk rumah sebab kite takut lagi lama kite kat luar, takut hilang segan silu dengan abang akak tuh..biar hasben kite je yang settle..buat hal sekali lagi, memang kite report MPS..dah la buat rumah xde permit, xde lesen and xde kebenaran dari MPS..lagi nak macam2 perangai carik pasal dengan jiran2 kiri kanan..

Okayh, dah dah sya..

Skang nie kan kite ada satu obsession..obsession membeli pokok2..bukan yang hidup la tapi..xmampu kite nak jaga pokok2 hidup nie..tangan kite pengkau u'olls..hahaha..geelng2 hasben kite bila ada parcel datang..sampaikan anak2 kite duk bebel, "asyik2 barang mommy je, bila barang kite nak sampai"..hehe..

Sebab tuh kite malas nak bukak shopee..sebab nanti akan terkeluar segala jenis pokok2..so bila dah ternampak mulalah otak nie duk pikir setiap ruang dan sudut kat rumah nie..mulalah, "kalau letak kat sini cantiknye, kalau letak kat situ pun sesuai, kalau letak kat sinun nnt mesti naik seri"..ahhhh gitchuuuuu!...kihkihkih.. 

Kite lagi prefer beli kat shopee sebab murah..murah la dari beli kat tempat lain..macam kat SSF harga pokok tuh 300lebihhengget, tapi kat shopee boleh dapat bawah 200 hengget..kualiti sama je..cantik pun cantik..so kenapa nak bayar lebih kan..ye dak???...

Ini collection pokok2 kite yang x seberapa..alahhh, jangan la compared dengan rumah korang, rumah kite kecik je u'olls..kalau beli pokok banyak2, nanti kang jadi hutan pulak rumah kite..huahuahuahua..

pokok 1
pokok 2
pokok 3

Ada satu lagi tapi kite letak kat dalam bilik..kat dalam bilik kecik sikit..nanti2 la bila dah okayh sikit master bedroom kite, bila dah sampai time nak makeover, baru la pikir nak beli yang besar sikit..

Bunga pulak kite xberapa nak membeli sangat sebab tuh kite xbanyak pokok bunga..takat bunga2/pokok2 kecik yang beli kat ikea/shopee tuh ada la.. 
ini kite beli kat IG..cantik kan..saje je belio sebab kite suka kaler kuning tuh..pokok bunga cenggini xleh beli banyak2 sebab mahalllllllllll..ini pun kebetulan ada promo raya so dapat la murah sikit..ngeeeee..ibu je la satu2nye pokok bunga kite yang paling besar..kihkihkih..

Nak tambah lagi kendian la..tunggu anak2 besar sikit..buat masa skang, cukup la dengan ape yang ada dulu..anak2 bujang kite dah la main bola dalam rumah..nak2 yang si kecik tuh..kalau terjatuh then pecah, ape pun xboleh..
pokok bunga nie pulak hasben kite belanja masa MCO last year..hehehe..yang banyak kontroversi tuh..sampai2 pasu pecah..hurmmmm, frust betul..nak tunggu SSF hantar yang baru kemain lama..sebulan lebih ada kut..of course la kite bingit2..lama kut nak nunggu..pastu staff SSF suruh pegi kat mana2 SSF outlet untuk tukar one to one..haish, kan senang kalau bagitau dari awal..elok je PKP tukar ke PKPB, terus ke melawati mall..nasib baik la manager situ okayh dan sangat baik..tunjuk email  SSF HQ kat dia, tanpa cakap banyak terus dia cakap tukar je dengan yang lain so yang pecah tuh derang amek balik then hantar kat SSF punye warehouse.. 

Okayh dah itu saje..janji update..muahahahaha..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...