Tuesday, March 23, 2021

:: Obsession - Cermin ::

 Selain dari pokok2, obsession kite yang seterusnya adalah cermin..perempuan dan cermin berpisah tiada kan..hehe..

Belakang dining table kite yang hanya ada 4 kerusi tuh, hahahaa, asalnye nak buat wainscoting mirror..sekali dengan featured wall kite tuh pun nak buat wainscoting jugak..asalnya la..tapi hasilnye jadik lain pulak..masa kite cakap dengan hasben kite nak buat wainscoting wall panel, hasben kite xmembantah..dia suruh kite carik quotation..so dah carik, dah tanya, sekali mahal la kan..mana la x mahal regenya..dengan nak wainscoting mirror la, nak wainscoting double panel la ape la..kannnnsssss..

So pikir punye pikir, bincang punya bincang, kite cakap kat hasben kite, cancel la wainscoting2 nie..dengan harga wainscoting tuh silap2 dapat buat banyak bende..dinding yang nak buat wainscoting mirror tuh, better pasang cermin penuh dinding..pastu featured wall tuh pulak, lekat wallpaper je..silap2 boleh pasang flooring sekali..lagi sekali hasben kite cakap, “carik la quotation”..so kite mencarik quotation cermin, survey wallpaper..hasben kite survey harga flooring..wallpaper hasben kite serahkan kat kite..sebab kite xsuka design wallpaper yang sarat..kite suka yang plain tapi nmpk cantik..

inilah rupa wallpaper kite..

Carik punye carik, dah jumpa dah harga pasang cermin..quite murah la..bagi kite la..murah pun xtau la murah ke tidak sebab kite just tanya sorang je..xde 2 apatah lagi 3..sebab harga yang orang tuh bagi, murah pada logik akal kite je..huahuahua..bila usulkan quotation dekat hasben kite, dia pun xde nak membantah..siap ckp, “okayh la proceed”..

Maka bermulalah pemasangan cermin dekat rumah kite..sukanya kite tengok hasil cermin tuh bila dah siap pasang..nak tengok x nak tengok x..hehee..

time nie baru siap pasang cermin kat area dinding yang terjojol keluar tuh..
kemain lagi anak dara posing..behave sikit kakak..terkeluau dah your belly..hehe..
gini la rupa bila dah letak dining table yang xberapa nak dining sangat tuh..ngeeeee..

Cantik kan..suka betul kite bila dah pasang cermin..kite memang saje pilih color bronze coz white is too normal la nowadays..orang tuh suggest-ed buat cermin yang pattern cemana tah xingat nama dia, tapi kite xsuka..nampak macam rumah golongan veteran, rumah mak2 baya2 mak2 kite..hahaha..ehhh, itu kite tau..kalau u’olls suka terpulang la..kite lagi prefer plain mirror je..

Yang pasang cermin dekat rumah kite adalah Fendi Cermin Murah..korang boleh carik dekat fb..memang murah and senang nak berurusan dengan staff dia..sebenarnya, asalnya, kite just pasang cermin dekat 2 dinding je..dinding yang terjojol keluar tuh, kosong..kite xbuat kat situ pun pada awalnye..bila cermin 2 dinding dah siap dipasang, nampak macam pelik pulak..and orang yang pasang dinding tuh duk bagi perhangat.."kalau pasang kat dinding nie bagi tutup habis lagi cantik kak"..ehhh, u can read my mind la..hahaha..

Lepas je orang yang pasang cermin tuh balik, kite cakap dengan hasben kite.."betul jugak ape yang orang tuh cakap..sebelum dia sebut gitu i dh terpikir bende sama..since u xnak tampal wallpaper kat situ, might as well tepek cermin"..then hasben kite pandang kite with this one kind of look..before dia bukak mulut, kite terus cakap, "xpe, cermin yang nak install kat situ, it's all on me..i bayar"..relieved terus muka hasben kite..wakakakakaakaka..

At the same time mencarik orang pasang cermin, hasben kite mencarik tempat yang nak pasang flooring..ikutkan banyak je skang yang buat bisnes flooring nie..tapi hasben kite pilih Floor Depot..sebab dia kata Floor Depot nie kire macam dia boleh percaya la..ada la reasons dia tapi macam panjang pulak malas nak taip..hahahaha..

Kat sri gombak nie ada outlet floor depot..so dah pegi, dah survey, dah tau harga, and dah setuju, maka hari ini dah selamat pasang dah..

Dari plan nak pasang wainscoting, terus macam2 bende buat..sudahnye wainscoting yang dah plan dari awal pulak xjadi nak pasang..kihkihkih..

3 comments:

  1. Cantiknya, sis..Menyerlah betul.
    Kalau boleh share berapa kos untuk buat kat cermin macam ni ya?
    Ini cover berapa sq feet?

    ReplyDelete
  2. Cantiknya rumah dia. nampak luas bila ada banyak cermin nie :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...