Wednesday, June 9, 2021

:: Nostalgia 31 Tahun Yang Lepas ::

 Lama betul kan bila menyebut 31 tahun yang lepas..rasa tua lak..ye ye saya sudah tua..baiklah saya sedar diri..hehe..

Kite ada group kat WA untuk sekolah rendah..sebelum kite di-add dekat dalam group WA, rupanya ada antara derang yang duk mencarik kite..macam mana kite boleh di-add??..semua tuh adalah disebabkan kebetulan..

Kebetulan salah sorang ex classmate kite masa sekolah rendah, ooo jap, iklan jap..walaupun xde yang wondering kite sekolah rendah kat mana, kite nak cakap jugak..kite masa sekolah rendah kat kl nie kite sekolah dekat SK Jalan Air Panas Setapak..sekolah yang banyak anak2 askar..hahaha..masa sekolah habis je, berderet2 truck askar yang besar tuh parking menunggu anak2 askar yg bersekolah kat situ untuk bawak balik ke kem masing2..tapi skang xtau la macam mana pulak kan..hehee..itu sekolah kite masa darjah 1 sampai darjah 5..tapi darjah 5 pun xlama..awal2 tahun kite dah kene ikut bapak kite posting kat kamunting, perak..so kite sambung sekolah rendah dekat Treacher Methodist Girls’ School kat taiping..

Okayh sambung balik..

Kebetulan salah sorang ex schoolmate kite kerja satu kawasan dengan kite..time tuh kite tengah berjalan area2 ofis..lama dah cite nie..5-6 tahun lepas kut..ehh, ye ker?..lupa dah la..tapi dah lama la..sekali ada orang tegur.. “Falsya!..falsya kan..sekolah rendah kt Air Panas?”..ehh, terkejut kite..alamak sapa nie..masa tuh sumpah kite xingat pun sape..then dia kenalkan diri dia..kite ingat2 lupa..pastu dia mintak no telefon sebab dia cakap kawan2 sekolah rendah duk mencarik kite..so kite pun bagi la..

Nak tau macam mana dia boleh cam kite?..dia kata muka kite dari zaman sekolah rendah xpernah berubah sampai sekarang..itu yang dia senang nak cam..tapi kan masalahnya ingat lagi dia rupa kite cemana walapun xjumpa xtatap muka masing2 for almost 20 over years kut..kagum kejap dengan ingatan kawan kite tuh..kalau kite la, kalau terserempak dengan kawan2 zaman sekolah rendah or menengah pun kite xkan cam derang..koranggggg, kite nie sejenis manusia yang pelupaaaaaa..maafkan kite!!!..

Ada antara yang kite masih ingat kewujudan derang..ada yang kite lupa..maafkan la kite nyeah..kite nie dah la jenis pelupa..sedangkan kawan2 sekolah menengah pun kite lupa, apatah lagi la kawan2 sekolah rendah..ini kalau cite dekat si botak tuh, ayat standard dia, “tau dah kau tuh..pastu mesti kau bagi harapan berborak macam kau kenal kan..pastu nanti call aku tanya, sape nama dia”..harey punye botak..wakakakkakakakaa..

Tapi kan, kite kagum dengan ingatan kawan2 sekolah rendah kite..ada antara derang yang masih ingat kawan2 yang lain..ada yang bagi nama penuh siap dengan bin binti lagi..nama2 cikgu semua ada yang ingat lagi..and seperti biasa, kite xingat langsung2 nama cikgu2 kite masa sekolah rendah..teruk betul kan ingatan kite nie..mungkin sebab kite duk pindah2 sekolah kut yang buat kite terlupa nama kawan2 dengan nama cikgu2..aaahhhh sudah la sya..dasar kan..ngaku je ler kau memang pelupa..jangan nak salahkan pindah2 sekolah punca kau xingat semua tuh..hahahahaha..

Pastu adalah salah sorang duk share gambar2 lama kat dalam group..

Ya Allah..memory sungguh laaaaaaa..lama betul gambar nie..31 tahun yang lepas..masa nie kite darjah 1..kite macam nak suruh teka kite yang mana satu..tapi bila pikir ini blog dan bukannya FB or IG, xpe laaaa..kite tolong jawabkan..

Paling bawah : kalau dari belah paling kiri, kite duduk yang ke -4..kalau dari kanan belah cikgu , kite yang ke 3..

Bila dah upload kat fb..rata2 yang komen semua boleh teka la kite mana satu..is it sooo obvious and soooo easy to guess?????..senang sangat ke nak teka kite mana satu..hahahaha..

Rata2 komen pasal senyuman kite..sebab senyuman kite masa nie tersimpul2, menyeringai, menyengih2 kemain..kihkihkih..and pasal senyuman tuh la semua dapat teka dengan betul..mimik muka dengan gaya senyum tuh masih sama katanya..hihihi..

Bende yang paling kite ingat bila sekolah dekat air panas kan adalah, nasi lemak yang jual kat kantin..sambal dia sumpah sedap..ya Allah teringat2 rasa sambal tuh..sedapnyaaaaaaa..

1 comment:

  1. Ramainya sekelas.
    Wak dulu sekelas sekolah rendah beberapa orang aje.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...