Monday, July 5, 2021

:: Kami Sudah ::

 Ye, 

Kami sudah.

Kami sudah apa?

Kami sudah di-vaksin.

Alhamdulillah

Siapa kami?

Kami adalah,

Mak saya

Suami saya
Dan saya. 

Hehe..masa nie yang amek gambar adalah orang2 yang cucuk vaksin jugak..i take your photo, u take mine..gitu konsepnya..hehehe..ye la, yang xde kene mengena xleh nak masuk..hanya yang di-vaksin sahaja..so terpaksa la mengharapkan strangers ini untuk amekkan gambar..mereka semua very friendly and baik..so jangan malu2 untuk mintak tolong derang amekkan gambar..coz them got no choice also what..they also need your help to take their photo..so they have to be nice nice and friendly people lor..hahahaa..

Kami satu geng.

Geng apa?

Geng Sinovac.

Adik beradik kite kebanyakannya dah divaksin. Yang belum divaksin masing2 tengah tunggu date appointment #myAZ..nak tau x, memula kite ternampak #myAZ nie, kite duk baca dengan bacaan #myASS..wakakakakakakaka..pastu blur kejap..dalam hati macam, dah kenapa myass pulak kan..then bila tenung betul2 # tuh, tepuk dahi terus..demmmyuuu!!..myAZ la myAZ..my astrazeneca..not myAss..ahahahhaa..

Kite cucuk vaksin hari rabu (30th June), mak kite dengan hasben kite cucuk the next day which hari khamis (1st July)..masing2 kat tempat yang berbeza..kite kat Le Quadri Hotel Cheras, mak kite kat klinik somewhere kat selayang, hasben kite kat setia city convention centre..kenapa lain2 tempat?..kene tanya mysejahtera..hahaha..cuma kite la yang lain sebab kite cucuk under company..

Kan kite cucuk dulu, hasben kite jeles rupanya..katanya nak register under tempat kerja dia xboleh sebab dah melepasi had umur..wakakakaka..syarat nak register untuk vaksin kat tempat kerja dia adalah, staff kene berumur di bawah 39tahun..40tahun ke atas xlayak untuk register vaksin under company..sumpah kite gelak besar siap menggeleng2 lagi kepala bila hasben kite cerita..apa ke bengong la syarat2 tuh..xmasuk akal langsung..tuh kite cakap dengan hasben kite, “ofis u takut bengkrap kut sebab staff2 ofis u satu malaysia kan ramai yang dah tua2..ramai yang umur 40tahun ke atas..kalau bukak untuk semua staff, habis la duit company sebab kene keluar duit banyak untuk vaksin semua staff.. itu yang ada syarat kene 39tahun ke bawah je baru layak..wakakakaka”..bengang je hasben kite..ikutkan ada lagi nak sambung tapi xpe la, i reserve my comment..huahuahua..some more dia jeles sebab dia kata sekeliling dia ramai dah cucuk..bila nak sampai turn dia tah..alih2, esoknya dia dapat..rezeki..seronok la dia..jauh pun jauh la..redah saje..bukannya senang nak dapat appointment vaksin..bila dah cucuk, xde nak jeles2 dah katanya..kihkihkih..

So now we are waiting for our 2nd dose vaccine’s appointment..so kalau dh complete 2 dose vaccine, meaning to say, can cross state la kan..yes??..cannot?..can???..no???..or harapan pelesu jer?..😏

Sakit ke tidak cucuk vaksin?..ermmmm, xsakit pun sebenarnye..cuma akan terkejut sikit je..alah, macam korang amek darah la..silap2 amek darah lagi sakit dari cucuk vaksin..itu kalau jenis kulit tebal yang xnmpk urat so kene cucuk berkali2..macam kite nak amek darah senang je..hulur lengan nmpk dah urat hijau yang terang lagi nyata..hehehe..xde apa lah, xsakit pun..serious xtipu..macam yang kite mentioned before la, tetap la jugak akan terasa bila nak cucuk tuh, xde la kata xde terasa langsung..cuma terkejut2 je..so jangan takut okayh..

Ada side effect atau tidak lepas cucuk??..kite, alhamdulillah so far xde..syukur alhamdulillah..lengan rasa numb tuh adalah la..sikit je pun xde la teruk sangat..ada yang kata lepas cucuk sinovac akan asyik lapar je..tapi alhamdulillah kite xde pun rasa lapar yang sokmo nak makan..badan rasa lemah ke nak demam ke, ape ke, alhamdulillah xde..semua alhamdulillah macam biasa je..siap esoknya boleh pegi ofis lagi..alhamdulillah, Allah permudahkan..

Kite tanya mak kite, mak kite pun okayh xde ape..cuma hasben kite la balik dari cucuk, malam tuh dia rasa macam nak demam..tapi xdemam la..esoknya dia sakit kepala..lepas tuh okayh dah..biasalah bende nie semua depends pada tahap antibodi korang cemana..xsemua orang akan sama..tapi insyaAllah xde ape2 yang teruk sebab sinovac nie less effect..

Bila ada yang dah tau kite selamat di-Sinovac-kan, ramai duk nganjing kite, so kau dah boleh cakap cina la sikalang..ta chia hao..meiguanxi meiguanxi..wo bu shengqi..ming bai??..ni ming bai ma??..wo ai ni??..wo hen ni?..ni kuai lai??..ehh, come on, kite nie ada keturunan darah cina la..💅🏻💅🏻💅🏻💅🏻..hahahahahaa..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...