Wednesday, November 17, 2021

:: Birthday Present in Advance ::

Yeayyyy!!...yang dinanti udah tibaaa!!..xde la baru tiba..tiba dah lama..2 kali guna dah..hihihi..

Apakah itu?..

Itu adalahhhhhhh,
tadaaaaaaaaaa..bibik baru dekat rumah..muahahaha..

Dishwasher u'ollsss..hehee..
isi perut dishwasher..beli dishwasher nie dapat sabun finish tuh..

bibik-bibik putih..hahaha..asalnye hasben kite nak belikan vacuum dyson tp review org yg dah guna kata agak mengecewakan so xjadi..not worth for money katanya..

Ikutkan xsesuai letak dishwasher kat situ..patut letak kat bawah sinki..tapi xmuat pulak nak masukkan..so letak la dulu dia kat situ..boleh la dia berkawan dengan washer and dryer..muahahahhaha..sementara nak tunggu renovate dapur, itupun xtau la bila tahun nak reno dapur..ngeeee..sebab hasben kite kata next round, dia nak buat ID sikit kat belah atas pulak...kat hall atas, pastu kat setiap bilik..anak2 dah besau gais..by right masing2 dah kene tido dekat bilik sendiri..so sebelum nak suruh derang tido kat bilik sendiri, kene la deco2 dulu..tapi tuh la, bilik qisya tuh kemain deco macam2, tapi sudahnya masih lagi tido sebilik dengan kite..sokmo la duk mengalir air mata setiap kali suruh tido dekat bilik dia sendiri..hurmmmm..tapi nak deco belah atas tuh rasanya lepas rumah "sarang burung" kite dah siap..lepas pindahkan perabot2 yang boleh di-transfer kat rumah "sarang burung", baru nak start buat belah atas..

 

rumah hampir siap..jalan nak masuk area rumah pun dah siap..by right rumah dah lama dah siap..tapi biasalah, pkppkpbpkpdpkpppppp xsudah2, so extend..insyaAllah next year dapat la kunci..ada sape2 nak sewa x rumah "sarang burung" kite nie..hihihi..wahhh, cuba nasib nampak sya..wakakaka..rumah kite nie somewhere area setapak..jangan risau, kami as owner nanti senang untuk dibawak berbincang..janji korang pun jangan la macam2 peelnye..kite sama2 mudahkan urusan sesama kite..rumah kite nanti insyaAllah perabot2 yang penting akan ada..insyaAllah akan partially furnished..kalau ada rezeki, rumah tuh akan di-fully furnished..insyaAllah..and parking lot utk unit kite adalah sangat best..betul2 depan pintu lift and satu dia je kotak parking kat situ..tapi dengan syarat, u'olls xkisah sewa kat floor berapa..wakakakakaka..and lagi satu, jaga rumah tuh macam mana korang jaga rumah korang sendiri..lah, rumah xsiap pun lagi, prospek pun xde lagi, dah bagi pesanan khidmat masyarakat..advance sangat nie sya..macam la ada orang yang baca nie nak nyewa rumah kau..perahsan nau nau..kihkihkih..

Sebenarnya kan, rumah belum siap lagi, kite dah risau..risau kalau2 dapat "penyewa dari neraka"..nauzubillahiminzalik..semoga Allah jauhkan kite dari orang2 seperti itu..kalau kite duduk situ xpe lagi..xde la nk kerisauan sgt..tapi sebab xduduk kan, itu yang agak kerisauan..

And ada lagi satu present..seriously kite ingatkan dah x akan ada lagi dah hadiah lain since hasben kite dah hadiahkan dishwasher..ye lah memang x expect la sebab harga dishwasher tuh pun dah berapa..rupanya ada lagi gaisss!!..ikutkan dia nak bagi during kite punye birthday..nak surprise la kengkonon..siap dah plan dengan anak2 dah..tapi kantoi..cemana kantoiii???..hurmmmm, xyah cite la..sebab agak tense masa tuh..wakakakakakaka..

Dia bagi kite tudung itik gais!!..hikhikhik..something that i didn't expect-ed at all..hasben kite dengan tudung..memang sangat x ngam..huahuahua..

 

 cinderella katanya..ehhehe..

neves nak bukak..ahhh gedik la sya..propa la.neves2 pulak..

santeknyaaaaaa..siap ada charms bagai..kite sukaaaa sangat..hasben kite cite, staff kat kedai itik tuh cakap yang tudung nie latest edition..tah la kite pun xtau..xmengikuti sangat perkembangan tudung2 itik..xtau la berapa harga sehelai tudung nie..boleh je nak tau, tapi macam xpe la..malas nak pegi website itik mencarik..

Thank you domok aiiii!!..thank you for always fulfill all my needs, all my cravings..thank you for accept all my imperfections, my flaws, and my whatsoever!..selalu bersabar dengan peel, perangai i yang kuat moody, yang kuat propa, yang mengada2, yang baran, yang berkepala angin, yang suka bagi annoying questions sampai mencabar kesabaran u, yang suka sentap, yang suka mencarik pasal dengan u..ehhh, yang macam2 la..tapi u tetap bersabar dengan i..memang tinggi betul tahap kesabaran u dengan i..tetibe teringat ayat hasben kite.."sebab you hot-tempered la, i kawen dengan u..sebab i kan opposite..i kan jenis penyabar..so bila u mengamuk2 xtentu hala, i akan selalu ada untuk tenangkan u"...awhhhh so sweet!..
 
Tapi macam pelik je alasan sebab kite hot-tempered and dia penyabar, dia kawen dengan kite..wakakaka..maksud dia bukan exactly macam tuh korang..maksud dia macam, kite baran, dia tidak..tidak la kata dia x baran..waktu muda ye la kut..tp since day one kite setuju untuk accept dia dulu, dia dah berubah..jadi daddy, daddy cool..uuu daddy, daddy cool..lahh, ternyanyi pulak..hahahaa..so bila kite jadi api, dia boleh jadi air untuk cool down kan kite..kirenya we complete each other la..not only in terms of "kepala angin" and "penyabar" la..scope "complete each other" kiteorang nie luas sebenarnya..haaaaa..gituuuuu!!..ahahahha..tapi kite nie tidak la asyik baran xtentu hala..sikit2 nak mengamuk, sikit2 nak naik angin..janji kau jangan usik hidup aku, xkacau family aku..kire kalau kau kacau, dengan berkali2 kacau, and tahap sabar tuh dah hilang, memang u mess with the wrong person la..itu yang dengan jiran sebelah rumah pun boleh bergaduh2 tuh..wakakakakaka..

Thank you domok!!..apa je yang i dah buat dalam hidup i sampai i dapat u as my hasben..xkan ada sapa boleh ganti tempat u..u spoiled me much sampai i jadi macam nie and i rasa xkan ada orang yang boleh handle i the way u do..

Sayang u!!!!..ehhh, arinie 17/11 nyeah..arinie birthday kite la..hikhikhik..
Happy thurdyegg to myself!!..😎

1 comment:

  1. happy birthday falsya..semoga sentiasa dirahmati Allah.. bestnye bday present dia..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...