Monday, January 24, 2022

:: Vietnamese Rolls MakanLagi ::

 Kite nak share satu makanan healthy yg terpaling sedap.

Vietnamese rolls..

Antara banyak2 yang kite pernah makan dan rasa, vietnamese rolls dari Makanlagi adalah yang terpaling sedap..sumpah xtipu..ini bukan review berbayar ye, ini review ikhlas jujur dari hati..

Kite dah banyak kali order vietnamese rolls nie kat Makanlagi..banyakkkkkkkkkk kaliiiii..sebab kite xjumpa lagi vietnamese rolls yang boleh lawan vietnamese rolls Makanlagi..

Skang nie macam dh lain sikit..dulu xboleh pilih nak ape, and campur dengan yg mana..skang dah boleh pilih..bagus la mcm tuh kan..xsemua orang boleh makan ape yg diberi..contoh udang..hasben kite xboleh makan udang..macam crabstick, kite xsuka crabstick..so bila boleh pilih nie, kite sangat2 suka sebab kite boleh pilih ape yang kite nak makan..so tiada pembaziran dan penyeksaan di situ..ngeeee
Packaging pun dah lain..hehe..

Xkisah la dulu lain skang lain pun, janji rasa dia tetap sedap..sangat kene dengan tekak kite..sos dia yang killer sebenarnye..serious sos untuk vietnamese roll nie adalah tersangat sedap sekaliiiii..ehhh, terliur pulak dah..xkan nak order lagi kut..baru je 2-3 hari lepas kite order..hiks..memula satu sos je, lepas tuh ada lagi satu sos yang sedap jugak..bila dicampurkan dedua sos itu, maka terjadiklah kesedapan yg begitu hebat!..

Harga untuk sekotak nie adalah RM19 and delivery RM10..memang la mahal sebab jauh kut..nun kat kajang HQ-nya..so logik la sampai RM10..kalau korang rasa mahal and sayang nak keluarkan duit delivery tuh, boleh self pickup sendiri kat kajang..itupun kalau korang gigih nak ke kajang semata utk collect la..hehehe..

Ikutkan sama je kalau korang pegi sendiri dengan delivery..duit minyak, duit tol, plus minus sama dengan je dengan duit delivery yg korang kene bayar..tapi kalau yg mana duduk dekat2 area HQ Makanlagi kat kajang, lain cite la..

Kite selalu kalau sekali order, kite akan order 2kotak..sebab satu untuk kite, satu untuk suami kite..makan vietnamese roll nie xboleh share2 walaupun sharing is caring, caring is loving..kihkihkih..nak order banyak tapi mikir 2 mulut je makan, 2 kotak pun cukup dah la..hehee..

And yg paling kite suka bila nak order vietnamese roll nie kat Makanlagi kan adalah sebab senang sangat nak order..order thru website je..sebab order thru website jugak la jadi punca kite kerap order vietnamese rolls nie..tah la kite xsuke nak ber-whatsapp bile nk order or beli apa2 je la..kite xsuka sebenarnye..walaupun kite nak sangat beli or order, tapi kalau xde link website, and kene wassap dealer/agent/founder, terus cancel nak order/beli..kalau barang, kite terus bukak shopee carik kat situ je..kalau makanan pulak, sanggup lagi kite tahan selera dari nak kene bertext2 untuk order..

Pastu nak orderkan untuk orang pun senang..selain belikan utk family kite, so far 2 org je yg kite pernah orderkan vietnamese roll nie dekat MakanLagi..masa tuh masih lagi packaging lama yang dalam tuh ada 10 vietnamese rolls..sekali tuh dekat aunty2 bobot..sorang lagi sales person floordepot yang kite deal untuk beli flooring rumah..kalau belikan utk aunty2 bobot okayh lagi la kan, logik la jugak..tapi orang pelik kenapa kite belanja sales person floordepot tuh..hahahaha..tah la, tetibe rasa macam nak bagi dia..sebab baik budaknya..senang nak deal dengan dia..cara dia yang menghormati orang, cara dia bercakap, pastu memudahkan urusan kite dari 1st day kite datang kedai floordepot sampai la dah pasang flooring..buat kite tergerak hati macam nak belanja dia something..asalnya nak belikan marble cake, tapi pikir2 balik, baik la kite belanja dia vietnamese roll..dia kenyang pun kenyang..budak tuh budak lelaki..xde maksud ape pun..wehhh, pangkat adik2 la..jangan la ada yang berburuk sangka..and plus, hasben kite tau je kite nak belanja budak tuh..tah la, agaknya kite nie memang jenis suka belanja orang makan gamaknya..so terbawak2..hahahaha..

So korang, kalau nak try silakan..so far sampai sekarang kite order, tidak mengecewakan lagi la..sos dia memang delicioussssss!!!..haa apa tunggu lagi..pegi je kat IG MakanLagi, pastu click link kat profile derang..hehe..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...