Friday, January 28, 2022

:: Yang Bukan-bukan Lahai ::

 Sape yang bukan-bukan?..sape lagi kalau bukan seketul falsya..muahahaha..

Yang bukan2 je laaa yang kite beli tau..

Kadang bahaya bila scroll IG or FB nie..bahaya sebab terjebak membeli..hiks..

Kite terbeli,

Xtau la nk panggil apa bende alah nie..jap la kite check kat shopee jap nama dia..haaaa, starbucks makeup bag mini luggage nama diberi..comelllll sgt..kite suka sebab kite dah ada beg untuk kite letak all my skin care, beg makeup, perfume, shampoo, conditioner, kalau pegi travel..itupun ada lagi ruangan lebihan..walaupun dalam beg toiletries memang dah sedia ada semua tuh, tetap kite akan bawak jugak shampoo dengan conditioner yang kite selalu guna..
Taraaaaaa!!!..beg nie nak kata besar xjugak nak kata kecik sgt pun xjugak..bagi kite just nice la..kire kalau kata nak kene pegi tido memana untuk sehari 2, amat sekali tenang nak isi baju seluar tudung and telekung..

Harga tersangatlah murah..campur postage gedebak gedebuk yada yada, jadilah RM44.50..murah kannnnn..walaupun murah, beg nie best sgt..kire berkualiti la..

Pastu kite beli,
ATM saving bank machine..

Kire tabung la bende alah nie..memang macam guna cash deposit yang betul. siap ada card atm lagi u'olls..card atm tuh kene simpan kalau hilang susah nak keluar or masukkan duit..tapi ATM saving machine nie dia x mesra coins..dia mesra dengan duit kertas je..pffttt!!..tapi mungkin jugak xleh nak detect duit syiling malaysia..huahuahua..
 
Harga ATM savings bank nie (yg kite beli), RM119..

Pastu, bende yang bukan-bukan yang kite beli adalahhh,
handphone holder..hehehe..murah je korang..dalam singgit lebih je satu..

Comel kan..kenalkan, yang kuning tuh, blurry..yang hijau tuh, grumpy..dan yang coklat tuh, sleepy..wahahahaha..macam2 mood ada..tapi paling kite suka grumpy la..sebab sama kan..kite kan asyik grumpy je..hahahha..
kite suka gila bende alah nie..kiut sangat..saje beli 3..beli untuk senang anak bujang kite yang si kinting tuh nak tengok youtubekids..satu kite letak kat ofis..satu lagi buat standby kt rumah..
 
Nak tau apa lagi yang kite beli?..kalau xnak tau kite tetap akan bagitau jugak..ahahhaa.. 

Kite beli mini rice cooker..
nie la mini rice cooker tuh..comel je..kecik je korang..

Punca kite beli nie sebab ternampak kat mana tah ada satu oage nie duk share link..sekali macam terbekenan pulak..kiteorang laki bini skang nie dah kerap bawak anak2 pegi berjalan2..and setiap kali tuh hasben kite memang akan book service apartment instead of bilik hotel..sebab katanya kalau nak book hotel skang nie, macam mana pun kene book untuk 2 bilik..so might as well book service apartment je terus..kata hasben kite la..

So sebab tuh la kite terpikir untuk beli mini rice cooker nie..sebab boleh masak nasik..korang, jangan xtau tau, masa kiteorang sefamily pegi JB baru2 nie, makanan sahaja penuh satu luggage bag yang paling besar..sebab anak bongsu kite picky eaters, so itu yang kite beli macam2 makanan yang dia akan makan..
Kan penuh satu luggage bag besau tuh..kihkihkih..jajan2 anak2, jajan2 lakik binik..hahaha..macam mana la xpenuh..

tapi kite beli mini rice cooker nie after kiteorg balik dari JB..
comel sangat..xbesar pun piuk nie..kalau 4 cups tuh memang ngam2 soi la satu piuk..lepas nie kalau pegi bercuti, boleh la bawak piuk nasik yang kiut nie..nak2 pulak anak bujang kite si bobot tuh kalau boleh memang nak nasik je..bobot nie tekak melayu, kakak qisya pulak nasik dia kurang..dia jenis suka western and japanese food..ifan pulak, too early to know..as for now, yang kite perasan, dia suka makan roti2 and pasta..yang penting, carbonara..
tengok la..kemain suka dia dengan sushi..tapi setiap kali makan sushi, raw salmon je dia akan order..salmon yang dh masak dia xsuka..kadang berebut salmon dengan qisya..

Hasben kite geleng kepala dia tgk anak dara dia kemain suka makan raw salmon..pastu xhabis2 la dengan ayat, "daddy kalau bukan dengan mommy, memang daddy xreti nak makan raw salmon..bila dengan mommy baru daddy start makan"..ahaahaha..itu je la ayat yg kan keluar dari mulut hasben kite..

Mentang2 la dah pandai makan raw salmon, sampaikan hasben kite tau kat mana yg fresh, kat mana yg x fresh..macam sushi king, raw salmon dia xberapa nak fresh sgt la lately..xtau la certain sushi king ke atau memang mcm tuh..kiteorang selalu makan kat sushi zanmai..situ memang fresh la..sedapppp..tapi xleh makan selalu kat situ..mahalllll..tanjat gegurl tengok harga..wakakakkaka..

Ehhh tercerita sushi pulak dah..biasalah falsya kan..kalau x campur aduk cite, bukan dia la namanya..hihihi..

Tapi kan, bagus jugak ada mini rice cooker nie..xyah nak keluarkan rice cooker yang besar semata2 nak masak sepot nasi je..kalau let say kite sensorang kat rumah, sanggup lagi kite makan megi dari nak keluarkan piuk nasi semata untuk masak nasi yg kite sorang makan..so bila dah ada bende alah nie, senang..kalau kite sorang selalunya kite akan guna 1 cup je..itu memang just nice portion untuk kite sorang..pastu kite belikan piuk yang sama untuk mak kite..mak jijah order so saya pun belikan la untuk mak jijah..hehehe..

Kite beli mini rice cooker nie, kalau x silap dalam 59hengget berapa sen tah..plus postage dalam 60lebih..

And last la last..hihihihi..
nie haaaa..face mask neckless chain lanyard..ye ker nama dia..ye la gamaknya..so lepas nie kalau pegi mana2, especially time nak makan, senang la kalau pakai nie..boleh digantung kat leher je..

Ikutkan xyah pun boleh tapi biasalah, seketul falsya yg getis kan..nak jugak..so beli la..alah xmahal la korang, murah je..yang lanyard nie harganya adalah dalam RM3.50 satu..and kite beli jugak connector hook magnetic untuk cantumkan kiri kanan tali facemask..ye la kalau xde connector tuh cemana nak pakai mask yang earloop..ermmm, pahe ke dok?..alaaaa, xreti la kite nak explain cemana..pandai2 la korang connect the dots..haks..

So itu saje yang kite dapat sajikan..harga yang kite beli semua nie xde mahal mana pun..murah murah je..hehe..




2 comments:

  1. Comelnya semua barang. Geram benda benda comel ni rasa macam wajib beli hehe

    ReplyDelete
  2. Akak pun jenis cepat terjebak...ni pun rasa macam nak terjebak je ni

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...