Thursday, September 20, 2018

:: 1st Time Merendang ::

Sebelum tuh kan, oven kite yang dah lama sangat xberasap, akhirnya berasap jugak malam semalam..kite bakar pizza untuk dinner hasben kite..kang kalau asyik beli makanan kat luar je kang kene kecam pulak..nanti kang ade pulak orang yang doakan "dieorang tuh xlama la tuh" just because kononnye si isteri "malas" nak masak je..kenapa xmasak???..dengan orang2 spesis hati busuk macam manusia sorang tuh, xyah bazirkan tenaga dan masa untuk terangkan..

Haih..ape punya spesis manusia la yang suke sangat mendoakan keruntuhan rumahtangga orang..setahu kite syaitan je yang happy/suke nak meruntuhkan rumahtangga orang nie..jaga rumahtangga sendiri dulu makcik..sebab dengar cerita rumahtangga sendiri pun x harmoni kan..ehhh, hiks..so xyah nak duk "parkinson" sangat dengan rumahtangga orang lain..


tadaaaaaaa..

Alaaa u'olls..senang je nak buatnye pun..xrenyah mana lah..kite pakai instant pizza base..xyah nak susah2 uli doh segala bagai..just letak2 topping je then bakar dalam oven..yang bagusnye bile buat sendiri, korang boleh letak ape yang korang nak letak, lebihkan ape yang korang nak lebihkan and kurangkan ape yang korang nak kurangkan..macam kite, kite lebihkan beef pepperoni dengan mozzarella cheese sebab hasben aiii tuh penggila cheese dan juga beef pepperoni....and seriously bile gigit je pizza, bertali2 cheese u'olls..kite makan 1 slice je..pastu kesian kat hasben kite sebab macam x daya nak habiskan, kite tolong makan lagi satu slice..slice yang kecik je la tapi..kihkihkih..lepas makan, relax jap, pastu rase bersalah lak dah..time tuh terdetik, "andai dapat ku undurkan masa, xkan ku makan pizza itu"...mihmihmih..apalagi, terus berlari atas treadmill setengah jam..kihkihkih..

Okayh nuff bout pizza..nie kite nak cerita pasal rendang..1st time kite merendang sebenarnye..terasa malu pulak...orang lain dah bertime dah buat rendang..but ya, there's always a first time for everything kan..ngeeee..

Punca kite merendang sebab rendang kat lemang to'ki dah habis and yang ade serunding je..masa balik dari kuantan, kiteorang singgah jap bentong beli lemang to'ki..dah tuh mana sedap makan lemang dengan serunding..kalau dah namanye lemang, partner-nye of course la rendang..so kite cakap dengan hasben kite, xpe la i masak la rendang..hasben kite pandang kite with this one kind punye face expression..like, "boleh ke u masak rendang?"..gitchuuu..tapi xterkeluar dek kata2 kang takut bini sentap...hahahaha..

Ape susah..noxxa kan ado..campak2 yolah semua dalam tuh..sekejapan je dah siap..kemudahan dah ade..mengelat pun mengelat la..bile lagi nak guna piuk noxxa tuh..dari duk bertapa je dalam "gua str" xkeluar..huahuahua..

taraaaaaaa..sedapnye lemang to'ki..

Untuk 1st time masak rendang, kite lulus la..mana x lulusnye, anak buah kite 3 kali tambah nasi kut makan rendang ayam kite..bertambah2..sekor ayam habis dalam satu hari..hehehe..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...