Wednesday, September 19, 2018

:: Semoga Wajahku Flawless La Hendaknye ::

Kulit kite kan tersangatlah sensitive..so kalau kite nak pakai ape2 face product, kite kene carik face product yang dibuat dari bahan2 organic dan no chemical and no bahan2 terlarang..hikss..

Sebab tuh la kite xbeli product2 yang jual kat kedai2 jamu ke atau product2 yang jual kat FB atau IG..senang cite product2 buatan Malaysia la..tapi kalau yang jual dekat drugstore, itu lain cite..bukan nak berlagak and bukan xnak support product orang melayu..tapi skang nie, product orang melayu la yang banyak menghancurkan muka dan jugak sistem dalam badan orang melayu..dok gitu?..

So macam2 face product yang kite trial and error..dari yang murah sampai la ke mahal..mahal pun xde la mahal mana..mahal yang masih boleh kite beli pakai duit sendiri la..ade yang memula okayh..tapi lelama k.o..yang x ok tuh terus kite stop sebelum lebih melarat..ade la dekat 5bulan kite xpakai ape2 kat muka..takat sun block je..

Skang nie kite nak try lagi satu product..okayh, ini memang mahal..serammmmm hakak tengok rege die..berbulan kite duk usha and duk baca2 review sebenarnye..last weekend dah alang2 kami berjalan2 ke mid valley, saje la mencuba nasib dekat hasben kite mintak die topup kan duit kalau xcukup..dan semestinye memang banyak yang die kene topup..hikssss..

Memula hasben kite xde kate “yes” or “no”..die duk bizi menganjing2 kite sebab asyik tergeliat lidah nak menyebut nama product tuh..bile sampai je depan kedai, kite tunjuk la kat hasben kite.. “itulah kedainye”..tapi die duk sambung lagi menganjing kite..so i assumed die xnak topup la..sekali die tolak stroller masuk dalam kedai.. “eh, boleh ke domok topup?”.. “masuklah”, kate hasben kite..berbunga rase hati ini..huahuahua..

Telan2 ailio kak atul tau tengok setiap harga tapi kak atul control ayu je depan promoter..bile dah tanye2, bile dah dapat jawapan, jadi kite dah decide dah nak yang mana..tapi sebelum tuh kene la tanye hasben kite okayh ke idok..hasben kite pun jawab, “amek la..i okayh je”..yeayyyyyy!!!!...terus kite cakap dengan promoter tuh, “so okayh la, i’ll take this one”..

Kite skang nie nak try product, 👇🏼

Yezzaaaa..this one..L’0occitane..harga memang tersangatlah potong leher..3 botol belah kanan tuh dapat free gift sebab purchased more than RM*80..botol putih belah kiri tuh pun free gift jugak..botol putih tuh botol cleanser..texture cleanser die mcm ala2 mousse..2 botol serum yang depan kotak tuh yang kite purchased..serum2 die gile mahalllll..nangis tengok harga..

More and more free gifts..sample toner, sample cream and jugak sample cream..hihihi..pastu ade lagi satu free gift..dapat tote bag..

Dengan harga yang begitu, semoga muka kite flawless la hendaknye..auwwww, hehehe..dan semoga xde orang yang mana hatinye sudah hitam, duk menyihir kite dengan alasan sebab kite pakai duit suami untuk beli face product nie..mana la tau kan..hati manusia nie xleh nak jangka..kadang mak sendiri pun boleh sihir anak menantu..haish, dunia dunia..ehh, jangan pulak pikir mak kite tau..mak kite hati tidak busuk dan tidak juga hitam..jenis yang memang xde pun nak sihir2 orang apatah lagi nak menyihir anak menantu sendiri..mak kite jenis yang anak2 happy, lagi die happy..anak2 bahagia, die pun tumpang bahagia..jenis mak yang sayang menantu macam anak sendiri..kadang lebihkan menantu dari anak pun ade..xde pun nak ber-iri hati, berdengki segala bala..and xde pun kate nak mengutuk menantu dekat orang macam anak die je la yang terpaling baik dan menantu la yang terpaling buruk..bagi mak kite, anak2 die la yang buruk, menantu2 die yang baik..wahahahhaa..terbalik kan...

Seriously, kite xboleh nak hadam la kalau seorang mak sanggup sihir anak menantu untuk kepuasan hati sendiri..i kenot brain this..serious!..

1 comment:

  1. Part last sekali tu memang ye.. en. Hb mesti jeles bila mak beliau lebihkan akak.. hahaha.. bergurau membawa bahagia dan moga makin flawless gitu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...