Friday, March 15, 2019

:: Bakal-Bakal Laaa Nie ::

Rasenya laaa kan..rasenye laaaaaaa..
air nie bakal2 jadik air ketagihan kite nie..hahahaha..tapi weekdays je la dapat minum..hahahaha..ehh, weekend pun boleh je..beli je la siap2..ye dok?..

Air durian belanda memang feveret kite..nak2 pulak yang ade sekali isi2 durian belanda..pergh!!!..layansss betulsss..tapi itu dulu2 la masa kite masih lagi minum air2 manis dengan tanpa rase bersalah..dah few years kite xberapa nak minum air manis..sejak kite dah start jaga makan dan minum..minum air manis still minum..tipu sangat la kalau xminum langsung tapi jarang2 sangat..air manis pun dah lama x dibuat stock dalam fridge..

Actually air kat gambau tuh dah lama dah kite tau kewujudannye dekat kedai ofis hasben kite..in fact hasben kite sendiri pun dah few times dah beli..dan setiap kali die beli, setiap kali tuh la die akan offer kat kite..tapi kite xnak sebab masa tuh xrase macam nak minum..kite rase air mineral lagi sedap..hahaha..ehh, betul la..bile asyik duk minum air putih/masak, memang xkan ade nafsu nak minum air manis2 dah macam selalu..

Tuh la, orang tua2 ade pesan, "jangan benci sangat nanti sayang"..huahuahuahua..skang nie kan dah ketagihan..kihkihkih..tapi hari nie xdapat la nak minum sebab hasben i tiadaaaaa kat ofis..nak minum tunggu next week..harap2 ketagihan ini tidak berpanjangan..bukan takut gemok..aiii kan dah kurus..bluwekkk!!!..ehhh, ade akak ofis kite siap cakap, “badan kau dah tip top dah sya..cenggini 👍🏻..akak dah xboleh dah”..says who???..semua orang boleh..nak dengan xnak je..kite senang je nak jawab, “jom kak ikut falsya pegi lari”..hehehe..

Kite tengok ade few friends dekat FB kite duk promote brand “HL” and “goyanglee”..memang nampak la derang susut..memula macam nak la try..ini last year punye cerita la..sekali terpanah dengan post Dr Rafidah..kebetulan masa tuh Dr Rafidah tengah rancak nak create awareness pasal this 2 products..and lagi takut bile kite scroll comments dari ex pengguna2 that products..terus hakak jadi serammmmmmmmm..dah seram masih lagi ke ade niat nak mencuba “HL” dengan “goyanglee”..memang idok ler teman..xnok la koi..sebab tuh la kite jaga makan minum, and at least twice a month masuk running event..healthy living gaisssss!!!!!..

Memang la resultnye akan jadi lambat kalau nak compared dengan consume “HL” or “goyanglee” or any other slimming product la..kite tengok orang makan yang product2  nie sekejapan je boleh turun 15-25kg..hakak jelly!!..tapi tuh la, bile start healthy living nie, once dah susut badan, memang terasa worth it sesangat..syarat die, jangan stress, jangan pikir, "lambatnye nak kurus, lambatnye nak turun berat"..memula memang la stress..maunye xstress, dah rase lama dah nie jaga makan minum tapi gitu jugak beratnye..sabar ye kawan2..kadang memang la berat xturun, tapi turun tang lain..inch loss bak kate orang jawa..wakakakaka..so jangan pikir, jangan stress, teruskan je healthy living macam biasa, minum air kosong dengan secukupnye..once dah turun berat, akan consistent je turunnye..

Okayh skang nie kite nak poyo jap..tadi duk cerita pasal healthy living healthy food segala bala kan..and now guess what???..kite duk tengah craving makanan nie..
Chicken Gyoza
Oyster Grilled with Cheese..yang ini serious sedappppppppppp..

Paling2 kite teringin adalah yang oyster tuh..serious sedappp..adoiiii terliur dah nie..masa nie kite pegi makan sorang sebab kite merajuk dengan hasben kite..kihkihkih..kite xbagi die amek kite kat ofis dan of course la kite xnak pegi ofis die..kite kate pandai2 la kite balik sendiri..skang nie banyak je kemudahan..xyah tunggu kite dinner la ape la..siap cakap, “bile i rase nak balik i balik”..hamboiiiiii..kemain lagi kau kan..

Kite nak keluar sorang2 tarahal la..nak makan sensorang pun tarahal..xde pun rase diri loser sebab ke sana ke mari sorang2..so masa merajuk nie kite dah terpikir nak pegi tengok wayang..serious weyh..katepun merajuk kan..ngam sangat la dengan timing anak2 tiada..so xde nak pikir perihal anak2..hasben kite dah tua, pandai2 la die nak makan nanti..masa merajuk memang akan pikir gitu chu’ollssss..wakakaka..

Tapi disebabkan kite kekenyangan ya amat dan tetibe kite mengantuk tahap xleh nak handle..serious weh, ngantuk yang sampai xleh nak bukak mata..so xjadi kite nak jenjalan or tengok wayang..sumpah masa tuh xtau hantu kuat tido mana tah yang merasuki, lepas makan, terus mengantuk gile..cissss!!!!..saje dengki kan..memang betul2 lepas makan kite terus balik rumah..sampai rumah, naik bilik, mandi, pastu xturun bawah dah..kate pun tengah merajuk kan..ngeee..bile landing je atas katil, eh eh, main2 la mata nie..xleh tido plak dah..grrrrr!!!!..mungkin ade hikmah la kite balik awal sebab lepas tuh hasben kite pujuk kite...haaaaaa tau pun..hehehehe..

Esok hasben kite dah janji nak bawak makan nie..tazzaaaabbbaarrr!!!..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...