Tuesday, March 12, 2019

:: "Nak Main Bowling Ker?"..Pfftttt!! ::

Gerammmm betul dengan hasben kite tau..xhabis2 nak menyakat..

Ye ye tau korang xpaham ape yang kite duk geram sangat dengan hasben kite tuh..sabar sat sabar sat..mukadimah je tuh..sebab memang tengah geram..

Since last year kite ade sakit dekat kite punye wrist..sakit tuh on off la.."die" datang tanpa dijemput dan juga "die" pergi tanpa dipaksa..ecececececeh..hahahaha..tapi sekali sakit tuh datang, memang sakit la..xleh nak buat ape dah kalau sakit tuh datang..xselesa pun ye jugak..nak buat keje, nak angkat berat pun xleh..kalau tersalah twist tangan, lagi menjadik2 sakit die..

And of course la kite ade inform hasben kite..dari dulu lagi die dah suruh kite pegi hospital jumpa specialist..hasben kite tuh, even kite bagitau die jari kite sakit sebab tersepit pun die akan tanye, "nak pegi klinik x?"..muahahahahaha..

So semalam kite text die bagitau kite guna credit card untu swipe beli 
ini..dah xtahan sangat dah sakit tangan kite..nak beli nie dah lama dah sebenarnye tapi sokmo ler lupa..so bile semalam macam xleh nak tahan, nak gerak tangan pun xleh, tersalah gerak pun die pun sakit dah macam hape, itu yang beli jugak..and kite kena bagitau kite swipe pakai credit card sebab bil semua sampai dekat hasben kite..eh, tapi kadang ade jugak kite swipe CC kite xde inform hasben kite..and die pun xde pulak bertanye..kalau barang tuh ke arah kebaikan, kite akan bagitau la..kalau ke arah diri sendiri, itu yang kadang terlupa tuh..kihkihkih..

Hasben kite bile tengok gambar kite send, macam2 bende ditanyenye..kite cerita la yang pharmacist dekat farmasi yang kite beli bende alah nie kate yang maybe tangan kite sakit disebabkan oleh "Carpal Tunnel Syndrome"..boleh x die gelak sebab die kate baru je die dengar pasal sakit nie alih2 kite menyebut pulak ke dia.."i baru je gelak2 kan si "polan" pasal sakit nie..sebab tunnel2 tuh la"..itu kite cakap, "haaaa tuh la, gelak2 ke orang alih2 bini sendiri ade"..katenye si polan tuh ade meeting yang melibatkan die kene bagi presentation..alih2 MC pulak..and memang selalu camtu pun dari dulu..asal ade presentation yang die kene buat, or meeting yang melibatkan die, memang selalu akan ade je alasan die nak mengelak..MC, EL tuh perkara biasa (kite memang tau cite dah lama dah)..itu yang bile dapat tau pasal sakit tuh, die gelak sebab die ingatkan saje di-create..bengong je tau..hahahaha..

And as expected, die suruh ke klinik jugak..and kalau perlu, mintak referral letter dari klinik untuk jumpa specialist..sebab dah lama katenye takut ade bende lain pulak..baiklah, saya yang menurut perintah..semalam after amek qisya, terus ke klinik..and doctor bagi ubat nerve and pain killer..tengok dalam masa sebulan nie cemana..kalau masih lagi sakit, baru die akan refer ke hospital jumpa orthopedic specialist..from there, baru la tau ape solution and treatment untuk sakit kite nie..kite google jugak la pasal sakit nie..kene buat x-ray segala bagai..most case memang kene operate but if just mild je, doctor akan suggest untuk pakai ape yang kite pakai..

Adoi, part operate yang xnak tuh..dah rase macam jadi yearly punye activity dah rase..last year baru je masuk OT tebuk perut..this time hopefully xde la sampai ke operation..amin3..
hurmmm, dah la kaler biru..x style betul..hahahaha..tapi xkisah la sebab masa try pakai nie memang selesa la sebab dlm sarung tuh ade metal untuk support tangan kite..so kurang sakit..itu yang, hurmm, biru pun biru laaaaa..janji tangan kite xsakit..

Bile kite pakai sarung tangan nie, hasben kite xhabis nganjing kite, "nak pegi main bowling ke?"..pastu dengan anak2 kite die cakap, "kenapa mommy tuh?..mommy nak pegi main bowling ke?"..pastu pagi tadi nak turun dari floor parking die, "salam sesiap..i kan nak turun tingkat 2..u nak pegi main bowling kene turun tingkat 1"..grrrrrrr!!!!!!...

Kan bowling punye sarung tangan lebih kurang sama je dengan sarung yang kite pakai nie..bengannnnggggg je wa dengan laki wa..jangan sampai wa gigit lelemaks kat perut lu domok...hahahahaha..
Bile tangan kiri pakai sarung, so terpaksa pakai jam belah kanan..kite xleh kalau xpakai jam..rase macam xlengkap je..bile tangan kiri dah bersarung, memang jawabnye jam kene pakai belah kanan la..awkward plak rase..hehehe..

Doctor kate ape yang kite kene nie is a common things..ramai yang kene..hurmmmm, so tengok la lagi sebulan cemana..try makan dulu ubat nerve yang doctor bagi..kalau xelok jugak, ke hospital la jawabnye..setiap tahun ade je halnye yang sampai nak ke hospital..hehehe..xpe laaa, xkisah pun..at least boleh tau ape sakitnye..hasben kite risau sakit kat wrist kite tuh effect dari sakit kat tempat lain..just hoping yang sakit nie hanya mild sahaja..

2 comments:

  1. Alahai...sakit tu...tapi dah ada support tu harap2 jadik ok...kena bahan tu biasa la sya..nasib la dapat laki kaki membahan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...