Monday, May 13, 2019

:: Finally —> Salomon Skin Pro 15 Set ::

Semalam kami sekeluarga ke Mitsui..shopping raya la u’olls..buat ape lagi..xkan pegi ke sana untuk lunch pulak kan..kang xpasal2 kene hangkut nak van jenazah..haruuuu lahai..hehehe..seronok betul shopping di kala xramai orang nie..serious memang xramai..sabtu lepas pegi mid valley pun xramai..semalam pegi mitsui pun xramai..

U’olls dah shopping raya ker?..kite alhamdulillah untuk anak2 dah 80% settled..hasben kite pun sama..kite punye je xberapa nak settle lagi..tah la, macam xde mood..sebenarnye tengah sentaps dengan hasben kite..so sebab tuh la macam xberapa sangat nak shopping raya..bising orang tua tuh sebab asal tanye nak masuk kedai nie ke tidak, kite jawab xnak..asal tanye nak masuk kedai itu ke tidak, kite jawab xnak..hangin la pakcik!!..tapi biasalah bile dapat bini hati keras, memang kite buat keras la kat situ..masalahnye bukan takat hati je keras, kepala pun ikut sama keras..🙄..masuk memana kedai pun sebab hasben kite bising2..masuk jugak la buat syarat..memang betul2 buat syarat la..masuk dengan tangan dua2 kat belakang, mata tuh pun buat syarat lalukan je dekat baju2 yang tergantung, tangan pun buat syarat menguis2 baju2 tuh sekali lalu..dah habis setiap section, kite lalu sebelah hasben kite sambil cakap, “xde yang menarik”..terus kite keluar dari kedai..sya sya, hati kau keras sya..sila jangan ikut perangai kite yang teruk itu..ish ish ish!..haih, bile kite cakap kite xnak, maknanye kite xnak..bile dipaksa buat bende yang kite xnak, itu la jadiknye..

Punca sentap tuh xyah cite la kenapa..xde la sentap pasal bende besar pun, tapi mungkin sebab hati kite nie kecik sangat..itu yang sentap tuh..nak buat cemana..hakak takuad..hikhikhik..

Dah alang2 ke mitsui, hasben kite suruh la mencarik hydration bag sekali..memang tengah mencarik pun hydration bag yang semenggah sikit..tapi sebab ketiadaan mood disebabkan kesentapan yang tah pape, itu yang endah x endah je..

Bile kite duk buat pangai, memang asal hasben kite masuk memana kedai tengok barang die, kite dengan anak2 tunggu dekat luar..sampai la ke akhir cerita pasal bag nie..jap jap iklan jap..kite nak cerita satu bende yang mungkin bagi orang lain yang membaca nie macam, “ehhh, tah mende2 tah cite kau nie..xmenarik langsung”..but ya, kate pun cerita kite kan..so whatevah!..hahahahha..sebab bagi kite sangat comel..hasben kite dengan qisya masuk kedai adidas..kite dengan bobot dekat luar sebab masa tuh kite tengah memujuk die..bobot buat perangai and tunjuk perasaan sebab xdapat main dekat tempat game..ermmmm, i wonder where he gets all that behaviour!!!..🤔..hiks..

So kite pun pujuk la ape2 yang boleh distract-ed die..kebetulan ade baskin robbins..so kite pun pujuk la, “bobot, look, ade baskin robbins..u want baskin robbins?”..bobot pun jawab “yes”..and kite kate la kat bobot, “jom masuk dalam carik daddy sebab mommy xbawak duit..duit mommy tertinggal dekat rumah”..serious korang duit kite tertinggal dekat rumah..ic je yang ade..then bobot insist tau suruh kite stay kat mana kite duduk, die sendiri nak pegi amek..kite xbagi sebab kite risau la nak lepaskan die sensorang masuk situ..jangan woiiii, nangis xberlagu nanti..anak bujang kesayangan kite tuh..tapi beria bobot xbagi.. “mommy duduk shini, biar bobot pegi jumpa daddy sholang2..mommy tunggu shini okayh..kejap lagi bobot datang”..ya Allah mulut anak bujang kite tuh..sama macam mulut org tua..

Tapi kite tetap la jugak follow die, 2-3 kali die toleh belakang siap suruh kite stop.. “mommy angan ikut bobot..bobot pegi sholang2 je..mommy tunggu shini la”..kite pun okayh kan je..lepas tuh berlari kencang si bobot masuk kedai adidas..comel sangat tengok die berlari kelam-kelibut dengan gaya die nak mengelak orang yang menghalang jalan die..😂..jangan ingat kite betul2 ikut cakap bobot okayh..nak lepaskan die memang lambat lagi..baru 3tahun 2bulan kut..ape gile nak biarkan die “sholang2”..memang tidak la cite die..kite perhati je die..jumpa jugak la bobot dengan daddy die..kite nampak daddy die bagi duit kat tangan die..dengan tangan kecik comel tuh memegang few notes kaler merah, biru dan hijau, maka berlari la bobot dengan bersungguh2 ke luar kedai..berlari menuju dekat tempat yang die tinggalkan mommy die “sholang2”..kite ikut je die dari belakang..beria die carik xjumpa..dengar la bobot cakap, “ehhh, mana mommy..mommy, ooo mommy”..situation masa tuh macam terbalik pun ade..selalu mak memanggil carik anak yang tah mana2 duduknye..nie anak carik mak yang hilang..dengan muka confuse, dengan kepala kiri kanan mencarik2 mommy kat mana, dengan mulut terkumat-kamit duk berzikir, “mommyyyyy, oooo mommy..mana mommy nie?”..ya Allah sumpah comel sesangat..masa memula bobot suruh kite tunggu kat luar pastu die kate nak masuk “sholang” tuh lagi kite dah rase comel sangat..

Bile kite tengok reaction “lost and confuse” die tuh, baru kite datang dekat..xsempat kite nak cuit belakang die, die dah toleh.. “eeeeeiisshhh, mommy nie..mommy pegi mana tadi..bobot carik mommy xjumpa”..hahahahahaha..adoihaiiii, kenapa comel sangat nie bobotttt..then bobot pass-ed kite duit, terus kite belikan die dengan qisya eskrem..

So sambil2 kite teman anak2 makan eskrem, hasben kite tah mana2 tah melilaunye..lantok ler deme yob..hahahaha..dalam 20minit gitu kite ternampak hasben kelibat hasben kite keluar dari kedai Salomon dengan tangan memegang paper bag salomon..kite dah expect dah itu ape tapi sebab merajuk kan, so malas nak beria sangat..hahahahaha..sampai je hasben kite kat kite dengan anak2, terus die pass-ed paper bag tuh kat kite.. “nah, u punye”..kite pulak balas dengan ayat, “qisya nak kencing..i tengah suap bobot nie..tolong bawak qisya pegi toilet”..ngeeeeeeee..

Konon macam jual mahal..konon je laaaaaa..poyo2 je..hahahaha..masa hasben kite pegi toilet, sempat la jugak intai2 isi kandung dalam paperbag tuh..huahuahua..sekali tekaan ku tepat belaka..hydration bag u’olls..yeayyyyyy!!!..hakhakhak..
Tadaaaaaaa..siap datang dengan water bladder sekali dapat..tapi lepas nie kite nak beli salomon water soft flask..so xyah la letak air dalam water bladder..sumbat je kat tepi bag kiri kanan..kalau pakai water bladder, bag jadi berat..
Tadi bahagian depan..ini bahagian belakang..banyak compartment jugak hydration bag nie..
Siap ade wisel kecik kat tepi bag nie..wisel nie kalau u’olls nak tau, adalah one of the mandatory items yang compulsory kene  ade bile masuk trail run..kalau takat 8km ke 10km ke, xyah la sampai nak ber-wisel segala..normally, kalau xsilap kite, 30km ke atas kut compulsory..21km xsure la wajib ke tidak...jangan ingat boleh  mengelat nyeah..organiser selalunye akan buat checking sebelum run samada barang2 yang mandatory ade ke tidak..

Angan2 impian dan cite2 nak masuk trail run half or full marathon tuh ade la...walaupun mustahil, tapi x salahkan kalau nak letak target..but slow2 la..kite start la dari bawah dulu..mana boleh terus nak lari jauh tuh..sama macam lari kat jalan biasa la..memula start with 5km..then agak2 dah boleh adapt,, naik 10km, bile dah boleh adapt dengan 10km, then only u can go for half marathon which 21km and so on..adoiiii serammmmmm mikir half marathon tuh..

Pastu bulan 7 kite dah register-ed trail run..amek 8km je..ikhwan ajak amek 16km..kite cakap  “ boleh..tapi kompom kau tunggu aku 4jam nanti”...kihkihkih..lek lu, biasakan dengan trail tun 8km-10km dulu..lepas tuh baru la tengok cemana..😬.

Sebab tuh la kite nak hydration bag nie..sebab boleh pakai utk 2 types of running..road running dengan trail running..untuk cycling pun boleh..minat untuk ber-cycling tuh ade tapi belum betul2 sampai lagi..dah sampai dah sebenarnye tapi basikal xde..hahahahaha..bile cerita2 pasal cycling, hasben kite tetibe cakap, “i memang ade plan nak belikan u basikal..itu hari hampir dah belikan tapi tunggu dulu la”..hehe..ikutkan kite basikal biasa pun dah okayh, tapi bile ikut hasben kite, mana maunye..yang kite tau, rupa die adalah seperti basikal, hahahahaha, dan ade pedal untuk mengayuh..that’s it..hasben kite dah ade basikal, anak2 dah ade basikal, kite je xde..kalau kite ade basikal boleh la pegi putrajaya beriadah kayuh basikal..hehe..

Sudahnye pegi mitsui, kite punye baju2 seluar kasut2 hanbag xde..yang ade untuk kite adalah semata hydration bag sahaja..hahahahaha..jadik la dari xde..ngeeeee..lepas settled mitsui, kiteorang singgah rumah adik ipar kite berbuka sana..hehe

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...