Friday, May 3, 2019

:: Small Gifts For Qisya and Bobot's Aunties -> Teacher's Day Celebration ::

Hari nie ade double celebrations dekat school qisya and bobot..satu, celebration birthday for May babies..dua, celebration untuk Teacher's Day..

Pening xtau nak belikan ape untuk aunties dekat school qisya dengan bobot..ngeeee..sebelum teacher's day nie kite ade belikan tasbih digital..plan memang nak bagi untuk teacher's day..kire untuk salah satu hadiah untuk aunties la..pastu tambah2 la dengan hadiah yang lain..tapi terawal pulak belinye..hehehe..

nie haaaa tasbih original tuh..comel kan..kite beli banyak..20biji kut kite beli kat shopee..saje beli lebih sebab murahhhhhhhh..pastu skang nie siap lebih2..asalnye nak bagi mak kite, kakak2 kite, tapi derang dah ade..beli dekat mekah masa pegi umrah awal tahun nie..itu yang berlebih2 tuh..masa beli kite dah kire2 dah sape yang kite nak bagi..so skang nie tengah pikir nak bagi sape..huahuahua..tengok la sape yang bertuah..hehe..

So tasbih digital kite bagi dulu as an appreciation gifts..kadang kalau kite beli lebih kepek2 ke cookies ke dessert ke, ehhh ape2 pun la, memang kite akan bagi sikit dekat aunties..sama2 rase..alhamdulillah aunties dekat school qisya and bobot sangat baik..anak2 kite kemain rapat kemain sayang lagi dekat derang..especially aunty yang jaga class qisya, kemain sayang betul dengan qisya and vice-versa..qisya nie die memang manja..tetibe je die akan datang peluk lepas tuh duk cium2 pipi..cemana die buat dekat kite, macam tuh la die buat dekat aunty die..memula tuh aunty siap takut2 sebab qisya tetibe manja lain macam..aunty kate, "i bukan ape puan..i jadi takut..i siap cakap dengan qisya, qisya jangan buat aunty takut..qisya nak tinggal aunty jugak ke?"..sebab aunty kate sebelum nie pun ade anak jagaan die, same age dengan qisya..sama la macam qisya..tetibe manja sesangat dengan die..pastu dah xdatang school dah sebab di-diagnosed leukimia..itu yang aunty phobia..

Then bile relation kite dengan aunty rapat, itu yang selalu aunty whatsapp kite perkembangan qisya..hantar video segala..siap cite qisya banyak tolong aunty buat macam2..tolong jaga2 budak2 playhouse..macam kakak2 aunty kate..hehehe..

Aunty bobot pun sama..kalau bobot sakit, memang die xpegi school..menjenguk2 aunty si bobot mencarik bobot bile kite hantar qisya pegi school..."bobot mana?..bobot xde ke puan?"..hahahaha..adoii bobot tuh satu hal jugak..dah start tunjuk peel sebenar dekat school..qisya mengadu kate bobot kene marah dengan aunty sebab pukul ade budak nie sampai menangis..budak tuh umur 4 tahun ke 5tahun tah..terus kite whatsapp aunty tanye betul ke tidak..sekali aunty kate betul...xsenang duduk kite tau..aunty kate gurau budak2 je..die xmarah pun bobot...die just suruh bobot say sorry je dekat budak tuh..sekali bobot lak yang nangis..hurmmm, bobot dengan sorry memang x clique..hahahah..adehhh..bobot nie jenis bergurau die kasar..kadang bergurau dengan kite pun kite xtahan.,ishhh bobot bobot..kite siap pesan dengan aunty bobot lagi..kite pesan kalau bobot ade buat sesiapa, nak marah, marah je..ngeeeee..

Okayh, sambung cite asal..ter-menyimpang lak dah..huahuahua..

Selasa malam kite pegi Daiso..at first memang xtau nak bagi ape tau..bile dah sampai sana, baru la idea sampai..tapi idea biasa2 je korang..janji ado dari xdo kan..kihkihkih..
kite beli bekas air tuh, then letak2 je coklat ferrero rocher dengan cadbury mini bites tuh..pastu printkan gambau 2 beradik nie dengan some quotes for teacher's day..dah settled...ini masa kite buat awal2..xdapat gambaran lagi cemana nak letak keratan gambar dan keratan quote..hehe..

Bile dah dapat gambaran, terpaksa la keluarkan balik, then masukkan keratan2 gambar dan quote dalam botol, pastukan masukkan balik coklat dengan kertas2 ala2 sarang burung dan cebisan kertas yang dah di-shredded..hahaha..
maka terjadilah ini..
nak jugak amek boomerang..hahahaha..

Itu yang mommy mampu nak buat nak oiiii..last minute punye keje..simple cemana gifts pun doesn't matter kan..it's the thought that counts kan..hehehe..

2 comments:

  1. Kretif lah mommy. Boleh tiru untuk hari guru next year.. hehe..

    ReplyDelete
  2. ku beli marker pen kat cikgu...
    sb luth ckp cikgu xde marker pen.. haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...