Thursday, February 10, 2022

:: Makan Makan ::

Scroll picture dalam image kat phone ada gambar2 makanan nie..so saje la nak post kat sini..lagi satu sebab ada makanan yang kite nak promote..hihihi..

So layankan je la ye..

spaghetti carbonara..bikin sendiri hokeyh from scratch..
xde guna carbonara punya sos yg dalam tin tuh.. 
easy-peasy lemon squeezy..ngeeee..
 
Pastu hasben kite request nak makan mee kicap..

maka terjadilah yee mee kicap..1st time buat..
alhamdulillah hasben kite approved..ngeeee..

Then anak dara kite request kek batik..nak request tapi dia lupa nama..duk cakap, "mommy, i want the cake yang you always buat tuh..yang ada biskut and coklat"..puas la duk mikir.."kek batik??''..terus cepat je jawab, "haaaaaa kek batik..can you do that for me?..please mommy"..terus cargas kite buat..kene pulak memang barang2 dah ada..memang jugak kebetulan kite nak buat pun kek batik..
 
rasa macam nak kaut je coklat tuh..kite guna milo, susu manis dengan buttercup je..haaaa, lepas tuh bisku marie..watak utama dalam kek batik..itu je 4 bahannya..kite xletak cocoa powder..tah sebab bagi kite itu pun dah sedap dah..

   

sedapnyaaaaa..rasa macam nak ngangan je hirup coklat tuh..hiihihi..

time nie dah banyak kite masukkan dalam bekas..nie dah tinggal hujung2..hihihihi..
ini pun dah nak habis..laku betul kek batik nie..malas nak potong2..terus amek gambar dari bekas je..dasar pemalas kan..abaikan rupa kek batik nie, yang penting adalah rasanyaaaaa..hahahaha..
jambu dengan asam..slurppp, terliurnya..
 
Ada satu hari tuh xtau nak makan apa..kite nak masak xboleh sebab anak bujang kite yang si kinting tuh melekat je..xbagi kite bangun dari sofa..nak bergerak pegi dapur basuh tangan pun dia dah meraung sampai hempas badan kat lantai pastu guling2kan badan..so kite cakap dengan hasben kite xleh nak masak..jawab dia kene order kat grabfood or foodpanda la..then tetibe hasben kite kata nak order big breakfast..harga big breakfast dah la mahal..rugi betul rase kalau order..tunggu jap bagi anak bujang rambt kinting kite tido dulu..baru  boleh masuk dapur masak..
 
 
so tadaaaaaaaa..homemade big breakfast untuk suami..

Ok, dah sampai masa untuk kite nak promote something..ini memang recommended la untuk orang2 yang suka makan mee kari ala2 cina..

Kite beli pes mee kari azhan rani..sedapnyaaaaaa masyaAllah..memang sedap..kite bawak pegi rumah kakak kite no 3 sebab hasben kite xleh makan pedas buat masa nie..usus dia xberapa nak elok lagi..kalau bawak gie rumah kakak kite, ada la teman nak makan..hihihihi..
nie haaaa pes mee kari azhan rani..
Nak buat pun senang jeeee..memang senang sangat..cara2 ada dekat belakang peket pes mee kari..just letak air, santan sekotak kecik tuh, pastu ikut korang la korang nak letak apa dalam kuah tuh..kerang ke, ayam ke..
kite xletak beria sangat pun..ini je..
walaupun "ini" saje..tapi tetap mengancam wehhh..kalau letak kerang, letak ayam, lagiiii mengancam..

Honestly, memang kene dengan selera kite..semua yang makan semua ckp sedap..tapi memang sedap la..style mee kari ala2 mee kari cina..macam mee kari makan kat hotel2..gitu2 la..sangat3 recommended pes mee kari azhan rani nie.. kite masak guna 2 peket pes mee kari..2 peket nie boleh makan dalam 7-8 orang..2 peket pes mee kari bersamaan dengan 2 peket mee kuning..try la..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...