Wednesday, April 28, 2021

:: Membeli Di Shopee Pee Pee Pee Pee ::

 Shopee nie ibarat shopping mall online version kan..dan kat shopee tuh la jugak tempat shopping online kite..macam2 ada kat situ..kite rasa shopee nie berhantu la..sebab kadang kan, xde niat nak membeli pun..tapi tah la, bila ter-scroll, bila tertengok, mesti terbeli..kadang bende yang tah pape pun ada..last month kite gila membeli macam2 jenis rack..jenis yang tampal2 je tuh..tampal kat dinding ke, tampal kat tiles ke, ikut la korang nak tampal mana bende alah rack tuh..

Cemana rupanya?..

Cannie haaa rupanya..and kite beli semua di atas kecuali tempat knife dengan bowl rack..kite beli 2 kuantiti untuk setiap satu barang..pastu bila sampai, dah jem dah nak tampal mana..hahahaha..siap berlebih2..so bila berlebih, kite bagi la kat mak kite satu..

Kadang konsep membeli kite kan, adalah sangat tidak healthy..sebab kite jenis, beli dulu..letak mana, untuk ape, buat ape, kite akan pikir kendian..janji beli dulu..gittuuuu konsepnye..muahahahaha..x healthy kan kan kan kan..masa membeli memang xkan nampak di mana tempat kesesuaian yang boleh nak letak/guna/sangkut/pakai bende2 tuh semua..tapi percayalah, once dah beli, confirm akan ada jugak tempat yang sesuai..dan2 je masa tuh akan terpikir, ehh, ini kalau sangkut sini utk letak barang ini, pun okayh jugak..ehhh, ini kalau letak kat situ untuk sangkut barang itu okayh jugak..kuang3..sape yang sama perangai macam kite?..sep sikit!..ke kite sorang je perangai macam ni..fine, kite tarik balik sep kite..hehehe..kadang hasben kite bengang je, “nak letak kat mana lagi bende nie, nak buat ape je beli nie, ada kegunaan ke beli nie”..kihkihkih..percayalah isterimu ini bebeh, pasti akan ada jugak kegunaanya satu hari nanti..ngeeee..

Pastu kan, dah alang2, kite nak share satu bende yg mujarab dan berkesan..
Nie haaaa..racun cicak..pun kite beli di shopee pee pee pee pee..hehehe..

Seriously memang berkesan i tell yu..kite calit sekali je..so far dah berapa ekor cicak menemui ajal..ada la dlm 8-9 ekor kut..ke lebih?..ishh xingat la..itu dalam masa sebulan kut..and kite xde repeat calit pun racun cicak nie..kire lama jugak la effect racun tuh..tapi tuh la, racun cicak nie memang berkesan tapi bagi masalah kat kite sebenarnye..sebab kite nie penggeli cicak..orang boleh ckp la, “alah ngada, cicak yang kecik tuh pun nak takut”..ehhh, orang tuh jangan macam2 nyeah..ingat kami2 yg geli dengan cicak nie saje gedik2 nak geli ke..abis tuh, korang xde geli dengan ape2 binatang ke???..xkisah la kecik ke besar ke, consider sama la jugak tuh..cuma binatang yang kite geli je berbeza..sama macam dengan orang yg takut lipas la..nampak kelibat lipas je dah bertaburan lari..sama jugak la dengan yg takut cicak..

Macam kite xgeli and xtakut dengan lipas..lipas lalu depan kaki pun relax je..cuma jangan lipas tuh buat hal sentuh kulit kite je la..hahaha..jangan tau korang, bende kecik pasal cicak pun boleh buat bergaduh..pantang betul kite orang main2kan perasaan kite pasal cicak..dengan hasben kite pun kite boleh bergaduh..pernah jadi sebenarnye..boleh x dia xnak tolong kite alihkan cicak2 yang nazak kat depan pintu..hidup lagi katanya..siap bising2..dalam hati kite, “kau sabar jap, kau sabar jap!”..kiteorang nak keluar time tuh..so selagi cicak 2 ekor tuh ada kat depan pintu, memang kite xkan keluar selagi xberalih..

Bila cicak2 dah dialihkan, kite pulak start bising..tapi kite bagi mukadimah je, macam bermonolog dengan diri sendiri kononnye tp saje cakap kuat2, “mintak tolong sikit pun susah ke?!..bende bukannya xtau aku nie geli dengan cicak”..sambil bebel, sambil lock ifan dalam car seat..hasben kite terus masuk kete..dalam kete, hah, berbutir peluru M-16 keluar tanpa henti..“u tunggu nasib u nyeah..i nampak lipas hidup, i campak lipas tuh kat muka u..u tunggu la nasib u”..kite punye marah, sakit hati segala, sampai kepala nak naik migrain..air mata duk bertakung je..bukan sedih tapi terlampau marah..sebab tuh kite cakap pasal cicak jangan buat main dengan kite..bila kite cakap kite geli, maksudnya, kite betul2 geli..bukannya hasben kite xtau..

Jangan la korang ingat kite nie jenis kurang ajar dengan suami..selalu xgitu pun..sebab tuh kite cakap pasal cicak jangan buat main2..sounds nothing but it’s everything!..

Pastu kite beli meja nie..asalnya nak carik papan rehal..tapi yang kite nak tuh dah sold out..alih2 ternampak satu meja nie..

Nie haaaa, kite beli dah lama..tapi baru nak tunjuk..
Meja nie bagi kite okayh sesangattttt..multitask la kirenye..

yang kite suka dengan meja nie adalah sebab, 
Meja nie boleh adjust tinggi mana yg kite nak..and tepi tuh ada space untuk letak buku ke chips ke or ape2 je la yang korang nak letak..pastu ada ruangan untuk letak air minuman..so kalau WFH, boleh gunakan meja nie untuk buat kerja..
Nampak x ada 4 level ketinggian yang korang boleh adjust ikut kesesuaian dan keselesaan korang..ehh 4 nyeah, ke 5 tuh..ermmmm..
Tempat yang boleh adjust tuh, agak panjang jugak la..al-quran size A4 boleh terletak just nice je..kite beli 2..satu kite bagi mak kite..
Kite beli meja nie dengan harga RM48.90..

Ada lagi yang kite beli, tapi merepek2..hahahaha..

Sudah cukup, cukup sudah,
Cukup sampai di sini saja,
Daripada hati gelisah,
Cintaku kau balas dengan dusta.

Ehh, ternyanyi pulak..lagu orang jiwa kacau tuh..kesian..tapi jiwa kite xkacau pun..alhamdulillah..saje je, tetibe terngiang2 lagu nie bila nak taip “cukup”..kihkihkih..

Kayh la korang, cukup sudah..ini je yang kite boleh share..so lepas nie, kite nak elakkan dari tengok shopee..tp bila nak elak, lagi la shopee memanggil2..tengah senyap alih2 kat henfon ada orang perempuan excited duk jerit, “Shopee”..tanjat sis tau..hahaha..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...