Friday, April 9, 2021

:: Kelab Taekwondo Koryo Wangsa Maju (WMC Sports Arena) ::

Sebelum nie kite pernah up "cerita ini"..so ini adalah kesinambungan daripada "cerita ini"..berapa banyak "ini" daaaaaa..hehe..

Before tuh, kite dahulukan ayat2 nie kayh..then baru la kite start membebel..hehehe..

Anyone yang duduk area2 taman permata/taman melawati/keramat/ampang/wangsa maju dan seangkatan dengannye dan berminat nak hantar anak2 untuk kelas taekwondo boleh la hantar kat studio taekwondo nie..anak2 seawal umur 4 tahun dah boleh hantar untuk belajar taekwondo dah..ooo before that, kite nak declare yang kite recommend, bukan hanya recommend kosong ye..dan "recommend" ini tidak dibayar dan tidak dipaksa untuk di "recommend"..no no no..nehi nehi kabhi nehi..ngeee..kite recommend sebab kite sendiri hantar anak dara kite kat situ untuk belajar teakwondo..sebab itu kite tersangatlah recommend tempat nie..i would never recommend a place or anything yang not good u know..janjiiihhh!..hahaha..

U'olls yang berminat, kalau nak usha2 studio, nak usha details, nak usha contact number, boleh stalk FB page WMC Sports Arena <---ini link tau so boleh klik..WMC tuh stands for Wangsa Maju Coryo..ehhh ke C tuh stand for Clan..ermmm..keliru kejap disitu..😅..kite nak explain lebih lanjut pun xtau nak explain cemana..takut kang kalau explain kang salah la pulak kan..sebab tuh la lebih baik korang terjah FB page studio taekwondo nie for more details..

Studio taekwondo nie asalnye dulu dekat sri rampai but dah berpindah dekat taman permata..before pindah ke taman permata, location-nye adalah dekat wangsa maju..okayh, since dah berpindah so kite skip cerita dekat wangsa maju tuh..kite kan kene move forward..hahaha..now, studio taekwondo tuh betul2 dekat shop lot sebelah giant taman permata..taman permata dekat mana?..dekat area taman melawati tuh la..menjawab persoalan x?..tidak??..ooo, exactly kat mana tempat nie ke?..faham faham..ehh, sendiri tanya sendiri jawab nyeah..dah macam ada split personality pulak rasa..hehehe..

Exact location adalah dekat taman permata facing giant taman permata and betul2 atas kuwait finance house..kalau confuse, just on waze je and search la "kuwait finance house", and makcik dalam waze tuh akan guide u'olls sampai la ke kata2, "you have reached your destination"..hehehehe..

Signboard kat luar kite xsure dah ada ke belum..last kite pegi bulan lepas xde lagi..and that's why la kite bagi landmark so senang u'olls nak mencarik..

Studio taekwondo kat tingkat 2 kalau xsilap kite..lupa da..hehehe..

Kat tepi kuwait finance house ada lift so masuk dalam lift tuh then naik tingkat 2 (kalau xsilap la..ngeee)..

Once u'olls nampak je sign ini, then u'olls telah pun berada di tempat yang betul..no doubt!..

Ruangan dan tempat dalam studio nie sangat luas dan besar..abuden, corner lot kan..hehehe..silalah jamu mata anda dengan gambar2 yang sempat kite captured..

masa nie qisya ada extra class dengan Sir..extra class sebab qisya ada grading..hehe..
see see..luas kan luas kan..
bahagia nyeah korang 3 beradik berlari2 dalam nie..mementang la xde orang sangat..suke iye nyeah..nak2 si kecik tuh..cer kalau ada orang lain pastu ramai2..mana mau dia nak berpeleseren gitu..kompom memerap xnak lepas..biasalah anak zaman covid kan..sesetengah anak di zaman covid nie, hero dekat rumah, zero dekat public..bukan zero to hero tau tapi hero to zero..hehehe..dah tuh, umur setahuntigabulan (esok) boleh kire dengan jari berapa kali je si kecik tuh keluar..bawak masuk mall adalah 3-4kali je kut...itupun bawak sebab dah terpaksa sangat dah..paling banyak keluar pun takat gie hospital je untuk cucuk..pegi rumah nenek, pegi rumah makcik2 pakcik2 toksah kire la..itu xdikire public..hehehe..
ruangan untuk parents menanti anak2..tapi di zaman covid nie kite xsure parents boleh naik ke idak..sejak ada si ifan, kite memang jarang sangat3 follow bila qisya ada class..ehhh, ape nye jarang2..hari yang kite ikut nie adalah 1st time kite jejak kan kaki kite kat tempat baru..kite pegi pun sebab hasben kite cakap xramai yang akan datang..dalam 3-4 students je..

Part toilet, jangan risau..toilet separate..ada toilet utk lelaki dan ada toilet utk perempuan..

Okayh, itu cerita pasal tempat dan ruangan studio..pasal tenaga pengajar yang semua students panggil Sir (Sir Adib), korang boleh "klik dekat sini and baca"..kalau dah baca, ini kata2 dari kite..walaupun itu entry 2019, worry not!..Sir Adib masih lagi Sir Adib yang dulu..masih sama..kalau strict tuh biasalah, x taekwondo, x fighter la kalau x strict kan..hahaha..Sir Adib tau je bila nak kene strict and bila nak kene berlembut..

Sedar xsedar, qisya dah 3 tahun kut join kelas taekwondo nie..ehh ke lebih..maafkan la saya..urat saya semasa bersalin anak 1st pun xsempat nak bercantum..skang anak dah 3..so faham2 la betapa teruknye ingatan saya..kadang nak ingat semalam kite pakai tudung ape pun kene amek masa nak ingat tau..inikan pulak nak ingat few years back punye cite..lagi laaaa haruuuuuu pak karim oiiii..huahuahua..

Baru nie qisya ada grading untuk naik tali pinggang hijau..alhamdulillah, everything went well..and surprisingly, qisya nailed it!!!!..good job sayang mommy..am so proud of u!!..xpikir sebelum tuh macam2 kata2 semangat dan ugutan yang kite bagi kat qisya..wakakakaka..ugutan tuh x overall la tapi dalam bagi kata2 semangat tuh adalah terselit sikit je, sikiiiiit je ugutan..xbanyak pun..wakakakaka..sebelum grading, hari2 kite pesan dengan qisya, jangan ikut friend, jangan tengok friend, tengok Sir je..kakak kene focus..mommy tau u can do it..and i know u've remembered all the steps..bla bla bla yada yada yada..hari2 weh, hari2..then kite suruh dia practice untuk ingatkan balik steps..hahahahaha..

Tapiii, yang sepatutnye dapat kredit, of course la Sir Adib..kalau bukan sebab Sir Adib yang mengajar qisya, yang bersabar dengan qisya, yang motivate qisya, yang percaya dengan kebolehan qisya, yang nampak ape yang kami as parents xnampak dekat qisya, yang yakinkan hasben kite yang qisya boleh join grading, ehhh banyak lagi la..kalau x sebab Sir Adib, qisya xkan sampai ke tahap ini..words can't express my boundless gratitude for you..we as qisya's parents, appreciate what you've done to qisya!..salute!!!...

1 comment:

  1. Anak dh besar sikit nk dia masuk nanti mudah nk pertahan diri. Nice sharing

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...