Thursday, August 9, 2018

:: Shell Out, Publika ::

Dah lama dah kite macam teringin sangat nak makan kat Shell Out..tapi sebab kami laki bini memang xleh nak makan seafood, itu yang macam berat je nak makan kat situ..nak buat cemana laki bini allergic seafood kan..sebab tuh jugak udang, ketam and certain seafoodssss di”haram”kan masuk dalam freezer..ngeeee..ade satu jenis seafood je la yang dibenarkan masuk iaitu sotong..ikan?..ikan boleh la..maksud kite selain ikan..ikan pun tengok ikan jugak..ikan pari pun di’haram”kan masuk..and plus kite memang xsuke makan ikan pari sebenarnye..

Tapi kan, kite sendiri adalah penggila seafood..paling kite suka adalah ketam..tapi xleh nak beria makan..kang mulalah naik balik kegatalan..

Tapi disebabkan kite nak jugak makan kat Shell Out, so hasben kite pun turutkan je la ketinginan bini die nie..kalau x nanti asyik la merengek je “nak makan shell out”, “teringin nak makan kat shell out”, and etc..kihkihkih..

So last weekend hari ahad, kami dinner dekat sana..mak ngan abah kite pun ikut sekali..kiteorang pegi makan shell out kat publika..1st time nak ke sana kiteorang macam a bit lost la sebab xtau kat mana duduknye kedai shell out nie..sudahnye hasben kite pegi information counter then tanye staff kat situ..huahuahua..

Bile dah tau direction, maka berjalan kami sekeluarga ke situ..adoiiii, jauh nau nau..hujung2 kedai haaaa..kesian mak abah kite kene jalan jauh2..

Kite ingatkan ramai orang sekali xde orang weh..am so happy sebab kite nie sebenarnye xsuke la bile crowded sangat dengan manusia..contoh macam family mart yang baru bukak dekat area rumah kite nie..sampai sekarang penuh dengan manusia..dan sampai sekarang la kite xde keinginanan nak menjenguk family mart kat area umah kite tuh..tunggu la lagi 6-7 bulan..orang dah xramai baru boleh cite..and sama la jugak kisahnye dengan kedai2 yang viral ke ape ke..xsanggup haih kite nak terpacak berdiri beratur panjang2 semata nak merasa..kalau xramai orang then baru kite pegi..tah la, rase macam semak bile orang ramai..

Okayh, sebelum kite melalut dengan lebih panjang lebau pasal semak dengan keramaian orang, baik kite stop..lusa pun belum tentu habis kite punye cerita..

So where were we????..

Masa nak order tuh macam blur kejap..nak order ape nie..banyaknye jenis2 seafood..rase mcm nak amek semua..huahuahua..

Sudahnye kami order combo set..mak ngan abah kite kate jangan order banyak2 sebab derang dah makan..so hasben kite order combo set yang untuk 2-3 pax..tambah ketam sekor..

Staff situ bagi apron tapi idok ler kite nak pakai..hihihi..

untuk kids ade apron lain..so kite pakaikan dekat anak dara..hiks..mesti ade yang curious kenapa mata qisya ade bijik2..hurmmmm, mata qisya terkene infection..bijik2 tuh tumbuh selepas die sakit mata awal2 tahun nie..berjangkit dengan orang2 kat rumah depan..

Itu pun kurang sikit sebab dah few times jugak la ulang-alik hospital untuk pecahkan bijik2 kat mata die..kite xpenah pegi lagi sebab bobot ade..kalau bobot xde, kite pulak pegi belari..haks..susah betul doctor nak pecahkan bijik2 kat mata qisya..baru pegang xbuat ape pun lagi, dah mengamuk2 menjerit2..hurmmm..

Bobot buat perangai..berebut toys dengan kakak die..ape yang kakak die pegang, ape yang kakak die main, itu la yang die nak..geram betul..yang kesiannye qisya sebab dipaksa and terpaksa untuk beralah..kadang kesian jugak dengan qisya tapi disebabkan xtahan nak dengar bobot bising2, so terpaksa lah kite paksa qisya untuk bagi toys kat adik die..apo laie, bertakung air mata si kakak..

Nenek ngan atok geleng kepala je dengan cucu derang yang sorang nie..semua bende nak kene ikut cakap die..A maka A la..xleh B apatah lagi C..D jauh sekali nak jumpa..

Our dinnahhhhh!!..nampak sikit tapi banyak sebenarnye..

Serious sedap..punah diet aiiii malam tuh tau..puas sebab ape yang kite nak makan, kite dah dapat..tapi tuh la, makan kat shell out sekali sekala boleh la..selalu macam xsenonoh..sebab harga die tersangatlah mahal..total bill untuk makan kat shell out last weekend was RM303..so nampak x kenapa kene sekali sekala je makan kat situ..*pengsan*

Bobot malam tuh asyik la nak melekat ke dengan nenek..xnak langsung dengan kite..sepanjang jalan nak berpimpin dengan nenek..bile kite suruh pengang tangan kite, meronta2 sambil cakap “bot nak nek”..haih..

ngengada tau bobot..bulan 9 nie nenek nak pegi jepong..bende yang die paling risau adalah nak tinggalkan cucu die si bobot nie..nenek takut nanti tetibe bobot nak nenek ke hape kan..sebab bile bobot nak nenek, bukannye die cakap "nak nek" je tau..selagi xbawak die pegi rumah nenek, selagi tuh die akan menangis and mengamuk2..penah dekat sejam lebih die mengamuk sampai hilang suara and bengkak2 mata..last2 kite kene marah dengan mak abah kite.."kenapa biarkan bobot menangis lama sangat, kenapa xbawak je kat rumah"..

Ingat playground ke ape tuh..

main bende alah nie pun boleh buat budak2 happy..hehe..

Thank u dydy coz belanja mymy shell out!..xoxo

4 comments:

  1. dlu2 ms viral shell out yg rmi org beratur tgu turn..skarang dh byk outlet so tkde la rmi dh...shell out ni yg paling awal konsepnya pastu yg restoran lain2 tiru kn tu psl mahal tp kalo sedap sekali sekala okla kn

    ReplyDelete
  2. Memang betul2 sedap tu.. jemput ke blog kita juga yer.. done follow sini.. #501

    ReplyDelete
  3. Sama dengan akak, takkan makan tempat yang crowded. Rasa sesak + rimas.. :(
    Lagi satu tak pernah lagi try shell out dekat kedai dekat luar, biasa makan dekat rumah sebab tahu dah mahal.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. bessst Shell Out. penah cuba di Putrajaya. memang berbaloi la dengan harga dia tapi xleh pegi selalu. sesak nafas wallet hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...