Thursday, August 15, 2019

:: Beli Pastu Buang ::

 Sebelum tuh..tau x ape yang kite teringin sangat nak makan sekarang..kite teringin nak makan raw osyter..of course yang fresh2 yang sejuk2..yang macam dekat victoria station..perah lemon, letak tobasco, then slurpppp!!!..sedapnye masyaAllah..tapi sayang..buat masa nie kite xleh makan makanan yang raw..itu hari makan raw salmon terus wujud seribu penyesalan..takut menyelubungi diri, serba salah menyelimuti diri..ececececeh..hehehe..
urghhh!!..sedapnyeeee..

Okayh dah itu je..ngeeeeee..

Last weekend kite paksa hasben kite buat spring cleaning kat belah atas..nak kemas bilik ofis hasben kite..dah macam hape dah kite tengok..masuk je bilik ofis die, kite macam, "nak start dari mana nieeeee domokkkkk?"..but 1st thing 1st before kemas ofis die, adalah sesi pengasingan dan pembuangan mainan-mainan anak2..nie dah kali ke-3 dah buat cenggini..

Dulu dah xnak dah ade ape2 mainan kat hall bawah..semua mainan kat hall bawah dah hangkut dah bawak naik atas..dan masa tuh jugak la kite asingkan mainan yang mana nak buang, yang mana nak simpan..dah settled asing kan, kite siap cakap dengan anak2, nak main toys, main kat atas..tapi sekejapan je u'olls..lepas tuh beranak-pinak balik toys kat bawah..

Tapi bile dah buang toys anak2 lepas tuh kiteorang laki bini jugak yang tambah balik toys derang..cemana????..asal keluar je ade habuan..asal nampak toys r us je, ade lah toys yang dalam genggaman tangan masing2..lepas beli, dah letak semua toys tuh kat hall bawah balik..itu belum cite bile si bobot naik bilik atas pastu bawak turun toys die penuh tangan..mana la xberanak-pinak toys anak2 kite kat hall bawah..

Rasenye ade la beberapa kali kite duk ulang kisah bawak naik toys anak2 ke bilik atas..tapi masih lagi beranak-pinak toys derang kat bawah..stress makkk!!..

Macam qisya, die nak toy tapi die bukan jenis yang akan ingat die ade toys ape..boleh gitu???..boleh je u'olls..hahahahha..die akan ingat toys ape yang die ade bile die nampak je..sebab tuh qisya xkan mencarik toys die lepas die main..qisya nie more to gadget..tapi kite dah sekat dah qisya dengan gadget2 nie..xnak bagi die terlampau2 obses sangat dengan ipad..pernah die menangis sebab ipad die dah habis battery.."habis tuh cemana qisya nak watch youtube?"..wahhhh masa tuh kite marah gile..lepas tuh ape lagi, mmg kite jadi typical mak2 yang suka membebel la.."nak jadi macam abang ke yang kalau xde henfon terus jadi patung!..mati kutu xtau nak buat ape!"..abang tuh refer kepada anak buah kite..memang sejenis manusia yang kalau bawak masuk hutan tanpa henfon, kat situ ko letak die, kat situ la die akan duduk sampai la orang datang amek die..kejung xtau nak buat ape..mata terbeliak, mulut tuh akan ternganga..sebab pernah kite suruh die simpan henfon..gitu la reaction die..mulut nganga, mata melilau, asyik menggaru kepala..xtau nak buat ape, die tido..macam penagih xdpt dadah..hah gitu la..anak buah kite tuh la sorang pun yang selalu jugak kene jerit dengan kite sampai sekarang..asyik dengan henfon smp jadi anti-social..xreti nak melayan tetamu yang datang rumah..pegi rumah die, die terperuk dalam bilik main game..pegi makan satu family, die duk diam sebab asyik dengan henfon, asyik dengan game..kepantangan betul..sebab tuh la die yang selalu kene jerit dengan kite.."kau simpan henfon kau sekarang!"

So kite xnak anak kite pun jadi macam tuh..sebab tuh kite sekat qisya dengan ipad..weekdays jangan harap kau dapat tengok ipad..x macam bobot..bobot not really into gadget..tengok tuh tengok la..tapi bobot die bukan jenis mengadap macam qisya..bobot tengok sekejap2 je..lepas tuh die akan buat hal die..and plus bobot ingat segala toys yang die ade..bobot minat toys yang macam tobot, transformers, pastu tah ape lagi tah nama toy tuh..ehhh, segala jenis toy yang boleh transform2 nie die suka la..and selain tuh bobot suke jugek dengan cars, pistol and etc..skang nie die suka main puzzles dengan lego..kalau kat rumah, die akan kumpulkan semua toys die depan die, pastu die susun la, die main la..memang kalau belikan toys untuk bobot tuh xkan rase rugi..
nampak x???????....ini yang mana nampak kat dalam gambar nie je..sebenarnye ade lagi menan2 dalam bilik qisya yang nak kene check..

Bila nak sudahnye tah..hurmmmm..

Friday, August 2, 2019

:: Tiada Tajuk ::

Kebizian melanda lately nie..bizi teruk punye..tazzabaarrr nak tunggu habisnye peak period nie...sabar sya sabar..few days je lagi nak habis..

2hari lepas ade jualan "hujung bulan" dekat bawah ofis kite..memang setiap hujung bulan masa orang dapat gaji akan ade jualan dekat bawah ofis nie..kite takat jenguk2 je la xde la kate nak membeli beria...hari pertama kite dah ternampak ade satu booth nie jual cherry..cantik sangat cherry tuh..gebu gebas..tapi time tuh macam malas nak withdraw duit so biarkan dulu sebab tau esoknye tuh ade lagi derang menjual..

So semalam masa lunch kite pun pegi la kat brader yang jual cherry nie..memang niat nak beli pun sebenarnye..memula mintak 100gram..sekali eh eh sikitnye..mintak lagi 100gram..brader tuh siap cakap, tambah 2 ringgit dapat setengah kilo..tapi dalam purse kite ngam2 utk 400 gram je..cemana???...hehehe..400 gram tuh regenye 48hengget..nak punye pasal, beli jugak la..

Biasalah kan kalau kite sejenis yang suka withdraw duit sikit2..gitu ler..sebenarnye kan, bahaya withdraw duit banyak2 sebab kang cepat habis..huahuahua..kang ade je nak membeli itu nak membeli ini..pantang nampak itu pantang nampak ini..teringin itu teringin ini..kalau duit xbanyak kat dalam purse, kite akan jadi behave sikit...kihkihkih..
ini haaa cerry tuh..manissssss..gemok2 buahnye sama gemok dengan kite skang nie...hahahahahaha..dah lama xberlari u'olls..gitu ler..adehhh, rindu pulak rase nak berlari..hurmmmm..

Brader yang jual cherry tuh geleng2 kepala dengan kite..beria die, "tambah 2 ringgit je dapat lagi 100gram"..ishhhh, mmg le nak..tapi xkan nak hutang pulak 2 ringgit bayar kendian..hadoiiii..mmg la ikutkan rugi, tp xpe la..dah tertulis cherry 400gram je rezeki kite..nak buat cemana..ye dok???..hihihihihi..

Last2 brader tuh ade la bagi lebih 2-3 bijik cherry..pastu duk ulang2 satu ayat nie..tapi xleh bagitau ayat ape..hahahaha..
disebabkan ayat yang brader tuh ulang2 cakap, dapat la kite kurma free 7-8 bijik..alhamdulillah rezeki...semoga Allah perluaskan dan permurahkan lagi rezeki brader cherry..amin3..brader cherry nyeah..hahahahaha..

Pastu semalam hari yang cukup happy buat kite..segala persoalan telah terjawab..semalam kan dah keluar result untuk kemasukan darjah 1 sesi 2020..alhamdulillah qisya dapat sekolah yang kiteorg mohon..sumpah kami laki bini memang x expect pun qisya akan dapat sekolah tuh..sebab sekolah tuh ramai sesangat yang mohon..dah la ramai yang mohon, kelas pulak limited..dah la kelas limited, belum cite lagi pasal all those quota..quota cikgu la, quota vvip la, quota yang mana ade adik2 yang nak masuk la..memang kami laki bini bajet qisya x akan dapat sampaikan hasben kite ade asked around kawan2 die ade kenal orang nie, orang tuh x..hehehe..siap dah pikir dah option2 sekolah kalau xdapat kat situ..tapi alhamdulillah syukur ya Allah, dapat jugak akhirnya..bila Allah berkehendak, maka terjadilah ia..alhamdulillah rezeki qisya jugak..

Skang nie school bobot pun dah kene tukar dah next year..no more BB kat sri gombak dah..biar semua satu area senang kite nak handle..dengan hasben kite punye timing kat ofis xmenentu..setiap hari meeting je xsudah2..kadang membawak sampai ke hujung2 hari..sudahnye kite jugak yang akan berkejaran nanti..

So korang yang mana ade anak yang nak darjah 1 sesi 2020, dah check result ke belum?..kalau dah, alhamdulillah..kalau belum, cepat2 check..

Thursday, July 4, 2019

:: Milo Run 2019 ::

Hai u’olls..haih, okayh2..kite cuba untuk tidak meroyan dalam nie lagi..sebab end up, manusia tuh die akan play victim as always..pastu semua nampak kite yang salah sebab duk mengamuk xtentu hala..like semua orang sekeliling die yang salah, die je yang betul..ibarat semua orang keliling yang carik pasal dengan die padahal die xusik pun orang sekeliling die....rase macam nak bagi double middle finger je kat depan muka die..haish..gitu la die u’olls kalau sejenis manusia yang rase die dah tinggi sangat..sampai mati ler die xkan sedar ape salah2 yang die dah buat dekat orang sebab manusia tuh selalu rase die adalah mangsa..pastu kang kalau kite meroyan terlebih kang, silap2 keluar pulak surat luahan perasan KEDUA kang..hahahah..surat yang pertama keluar hanya sebab kite just cakap yang anak die dah besar je pun..dah tuh, kalau anak kau umur 25tahun pun berjuta kali duk nak kene pesan orang lain untuk ingatkan anak die untuk bawak IC..jadahnye..

Okayh sya..sudah2 la..jangan dilayan orang GILA..die nak GILA biaukan ler die GILA sorang..hurmmmmm..

Okayh now kite berbalik kepada story asal..

Sabtu lepas kiteorang ke Putrajaya..ade Milo Run..saje je beriadah dengan family kite..kite hangkut mak kite sekali..mak kite suka rupanye join2 event cenggini..3km die okayh lagi.. 5km kalu, xdaya ler die..hehehe..kakak kite yang sulung pun join jugak..anak2 die semua die paksa join-ed..dengan abang ipar kite pun kene join-ed sekali..kite xyah cakap la..semua kene masuk..hehehe..

Kite xlari masa nie..berjalan je..nak lari cemana u'olls..anak2 ade kan..hasben kite duk jaga qisya..kite duk jaga bobot..sorang amek satu..hahaha..amek satu nyeah...ingat anak tuh apo???..kotak???...ngeeee..baik la plan siap2 sape jaga sape..sebab jaja (wife ikhwan) duk tunjuk satu family kat belakang kiteorang masa kite memula sampai, anak die hilang..adehhh..

Nasib baik la bobot duduk dalam stroller..so senang keje xyah nak mengejar die..at first hasben kite xnak bawak stroller..scooter dah ade buat ape stroller katenye..kite jawab senang je, "bobot mintak dukung, u dukung nyeah..i memang xboleh nak dukung2 bobot dah..daya ke u nak dukung 3km jauhnye?..bobot kalau nak u dukung xpe..kalau die buat perangai xnak u nak i jugak dukung cemana?"..lepas kite cakap gitu terus hasben kite masukkan stroller dalam kete..haaaa tau pun xdaya nak dukung anak..kalau anak tuh ringan xpe..nie badan masing2 dah la hantap padat semua..

 Rupanye betul sangkaan kite..bobot xlarat nak berjalan..sudahnye sepanjang jalan duk dalam stroller..xnak orang lain yang tolak pulak tuh..nak kite je yang tolak..bile hasben kite tolak stroller, mengamuk2 suruh kite yang tolak..

Tengah2 tolak stroller, tetibe dari hujung2 anak mata nampak ade orang berlari2 datang dekat kite..pelik la mulanye..sekali bile toleh tengok2 aunties budak2 nie..hahahaha..adoiii, dalam beribu2 orang tuh ade pulak jodoh terserempak...alhamdulillah..

Maka berjalan la kami bersama2 sampai ke finishing line..masa sampai tuh xsedar sebab tengah membawang pasal certain2 parents dekat school bebudak nie..ade la isu sikit..haihhh..

masa nie bobot macam confuse sangat tau..macam, "ehh, hari nie cuti tapi kenapa aunties ade"..kihkihkih..
kemain happy qisya dapat jumpa aunty madi..aunty madi yang tengah pangku qisya..aunty madi nie no longer dekat school qisya..die kene transfer kat branch lain..sedih betul kite..sebab qisya memang manja sangat dengan die..bonding between them sangat kuat..kite memang sangat tidak puas hati la bile dapat tau aunty madi kene transfer..ehh, ramai la parents yang x puas hati sebenarnye...disebabkan perangai sorang budak, disebabkan perangai mak bapak budak tuh, aunty madi kene transfer..parents tahun nie yang baru hantar anak macam2 hal..

Bukan la kate xboleh nak percaya sangat anak..tapi berhagak2 la..anak yang problem, pastu buat cite sikit dekat mak bapak, dah mak bapak start melantun2 without siasat dulu..ehhh, kalau la kite jenis mak bapak gitu, xyah bagi contoh anak orang lain la..anak kite sendiri si bobot tuh..beria2 xnak pegi school aunty garang katenye..kite xde la kate nak percaya sebab kite bukannye jenis mak yang hantar jemput anak pastu terus blah..kite jenis berborak kut dengan aunties kat school budak2 nie..borak yang bergelak ketawa bagai..so kite tau cemana aunties kat situ..rupanye si bobot nangis2 xnak pegi school tuh sebab aunty suruh die hafal surah al-falaq..preparation untuk graduation nanti..adoiiiiii..sebab itu je..sebab itu je die kate aunty garang..tapi kalau tanye bobot time die okayh, die kate aunty baik..nampak x drama budak..dieorang akan create macam2 alasan untuk nak mengelak dari pegi school..otak tuh panjang nau duk memikir alasan..
manja mommy!!..
ini selepas dari berlari..time nie tengah borak dengan jaja kut..kite xde nak amek2 gambar..dari awal sampai la akhir..gambar2 nie semua anak kite si bobot tuh yang amek..itu yang uncle botak xnampak kepala nampak perut je..wakakakakakakaka..
anak buah kite yang perempuan tuh baru lepas SPM tapi gaya dah macam mak orang dah..budak2 skang nie memang gitu la gamaknye..jenis rangka besau..
muka marah sebab die nak henfon tapi kite saje lambat2kan..ahahahaha..ehh, kate xamek gambau..abis tuh nie ape??..wakakakkaa..rupanye satu nie gambau yang kite amek..kihkihkih..
pandai bobot amek gambau..hehe..

barang2 yang ade dalam goody bag..meriah kan..berbaloi2..murah je bayaunye..ikutkan satu kepala dalam 30hengget je..tapi tengok la ape yang ade..

Next year boleh masuk lagi Milo Run..hehehe..

Tuesday, July 2, 2019

:: S E L A S A ::

Ye ye hari nie hari selasa..ngeeee..

Hahahahahahaa..adoiiii..mood skang nie ke laut sesangattttt..rase macam nak bermalasan je dekat rumah..rase macam xnak buat ape2 pun..kemalasan teruk melanda jiwa dan diri ini..semoga tidak berpanjangan la..letih woooo nak melayan kemalasan nie..sakit badan..ngeeeeee..
Makanan untuk minum petang ahad..lawan pulak dengan kopi kluang..perghhh!!!..memang terbaik la..ade satu yang kurang kat situ..apakah apakah???..jawapannye adalah keropok goreng..kepok keping tuh u’olls..lepas dah setting baru perasan ade makanan yang kurang..lepas teringat terus goreng kepok keping..makan lak dengan bihun goreng plak tuh kan..perfect combo!!!..

Ehhh, boleh pulak kite masak kan..bukan ape u'olls..ade manusia nie, manusia mana??, alaaa manusia sama yang selalu mengata kite tuh la..manusia tuh cakap, kite nie kat rumah duk asyik mengadap henfon jeeeeeeeeeeeeeee..tapi kalau kite asyik la duk mengadap henfon, sape yang masak mengemas semua nyeah..pelik kan..mungkin SAKA kite la gamaknye yang tolong buat semua tuh..

Owh haaa, lagi satu manusia yang bermulut puaka berhati busuk dan hitam tuh macam ade kuasa la..sebab tah la..die duk canang cite hal dalam rumah kite macam die tau je ape yang jadik dalam rumah kite..ade ke patut die kate anak kite xnak balik rumah sebab kite sebuk sangat ngadap henfon sampaikan xlayan anak2..sebab tuh la anak kite xnak balik rumah nak duduk dekat rumah nenek..ish ish ish..kau bertapa dekat gua mana opah oiii?..berguru dengan sape?..ini mesti kes sangkut bayar yuran menurun ilmu nie..sebab ilmu baru sampai separuh..perangai syaitonirrojim sangat kau kan..malas aku nak explain kenapa anak aku si bobot tuh xnak balik rumah..sebab you're NOBODY..

Okayh sya, take a deep breath!..inhale, exhale!..fuuuhh!!

Makanan minum petang yang membawa ke makan malam..alhamdulillah..masak skang nie xberapa nak rajin sebab mikir lepas tuh nak kene mengemas, nak kene membasuh segala kuali periuk belanga sudip sudu segala..adoiii, koi x rajin ler..kalau lah ade dishwasher..heavennnn sungguh laaaa!!!..

Ehhh, dishwasher kan..hurmmmmm..boleh masuk dalam wishlist nie..huahuahua..kite dah siap survey dah u'olls..xyah yang besau2, dapat yang dishwasher table top pun jadik laaaa..hahaha..ehhh, tercerita pulak kat sini..bukan ape u’olls..saje nak bikin panas cite sini..saja nak membakar..kihkihkih..habis la xkeruan manusia mulut puaka hati hitam dan busuk tuh..mulalah die pun nanti survey harga berapa sebijik dishwasher table top..mulalah xtentu arah hidup bile dah tau harga berapa sebijik mende alah tuh..mulalah duk berkira2 nanti..sebab dah tentu la manusia hati hitam tuh tau yang confirm duit laki kite yang keluar..ye laaa, kite kan MENUMPANG suami u'olls..kite kan langsung2 xde duit..dah la duit xde, savings pun xde..ZERO..nadaaaa!! ..boliao!!..yellek!!..so kalau nak beli barang2, mesti la beli2 semua tuh duit laki kite..ehh, katepun MENUMPANG SUAMI KAN..kahkahkah..

And tau x, kite dah boleh predict dah ayat ape yang akan keluar dari mulut busuk si mulut puaka tuh..usahkan kite je la, orang2 yang kenal mulut die cemana mesti akan boleh predict la..ayat die mungkin akan lebih kurang gini, "pemalas betul si falsya tuh nak basuh pinggan mangkuk sampai nak kene beli dishwasher..itu semua tuh mesti duit iwan la yang keluar tuh..falsya mana ade duit!"..

Hahahahha..ye ye falsya memang xde duit..semua harapkan duit suami..beli handbag 1-2ribu, beli selipar 100-200hengget, beli skincare sampai 400-600hengget, baju selai 200hengget, seluar selai 150hengget tuh semua pakai duit laki gua..ehh, nak senaraikan banyak nie..seketul falsya mana la ade duit kan..plus, duit ASB falsya pun setiap bulan laki yang topup kan..sekali-sekala check ASB terbeliak mata sebab makin lama makin naik padahal seketul falsya xde pun usik account ASB die..huntung kan jadi seketul falsya..

Suka betul kie buat manusia mulut puaka tuh berteka-teki pasal guna duit sape beli barang2 yang regenye adalah rege yahudi..belum lagi manusia mulut puaka berhati busuk tuh tau pasal satu bende nie..kalau die tau, mau sampai mati hati xtenang..mana nak tenangnye..sepanjang masa akan sakit hati kalau die tau pasal satu bende nie..muka tuh akan buruk sentiasa..ayat yang sentiasa akan keluar dari mulut die sampai die mati adalah, "itu semua tuh duit iwan la tuh..confirm iwan la yang bayar semua..semua barang2 dalam tuh semua confirm duit iwan la yang keluar..falsya tuh mana ade duit..iwan nie ikut sangat cakap bini..mesti falsya yang beria nak..iwan tuh ikut je..falsya kan control iwan..senang2 je die dapat ehem ehem, tapi yang bayarnye iwan"..haaaa haaaaa, nampak tak!!!...korang mesti akan cakap, pandai2 je kau sya tuduh makcik tuh akan cakap gitu...bukan tuduh, sebab dah tau sangat dah..bukan terkene sekali..dah terkene banyak kali sampai xterkire dek jari..

Kesian, ramai orang dah tau dah..kau je yang xtau..tapi kenapa kau patut tau pun kan..kau sape???..

Friday, June 14, 2019

:: Sejenis Kegigihan Mommy Untuk Anak2 ::

Hari nie ade potluck raya dekat school anak2..setiap class dah diberi, ermmm, diberi ape nyeah..adoiii xsampai pulak ayatnye dalam kepala otak nie..haishhh..hah, category..ye ker?..arghhh, lantok ler..malas nak pikir2 ape ayat yang sesuai..setiap class diberi category ape yang nak kene bawak..paham ke idok..xpaham tuh angguk kan je la..tah ape merepek tah kite pagi nie..sebelum nie pun merepek jugek, kihkihkih, tapi tah la pagi nie macam extra merepek pulak..

Qisya punye class kene bawak “food finger”..and untuk bobot punye class kene bawak “drinks”..kite amek salah satu je la..either bobot or qisya..so kite pilih qisya..jenuh nak pikir ape “food fingers” yang nak bawak..last2 terkeluar idea mini sausage puff..since qisya pun suke makan kan..so might as well la kite buat makanan yang anak suka..lebih afdhol..gituuuu!!!..

Pastu kite pun up la status kat FB..tanye kut sape ade buat kan..boleh la teman ngoder..ngeeee..sekali xde yang munculkan diri..last2 ade teman kat FB bagi penyuntik semangat untuk kite buat sendiri..thank u mamajue!!!!..😍😘

Kite pun mintak la tolong hasben kite yang cuti lama baru nie belikan barang2..so malam tuh jugak try buat..xbanyak la..sikit je..nak tengok cemana peginye..sekali, alhamdulillah jadik..qisya pun suke..siap puji lagi..hehehe..

Maka pagi tadi awal2 pagi kite dah bangun nak bakar bende alah tuh..hahaha..nak buat sebelum tido boleh je tapi tah la bile kite sejenis manusia yang xreti nak masak awal2 kan, macam2 yang ditakutnye..kite pikir sosej tuh dah la ber-cheese..kang buat awal kang, takut xelok..pastu pikir pulak puff tuh nanti lembik la, sejuk la..ehhh bagai2 la..itu yang sudahnye pukul 4pagi dah bangun..sebab kite pikir nak bagi makan orang..budak2 pulak tuh..xnak la nanti kang ade yang sakit perut ke apw ke kan..so biau ler kite bersusah2 janji yang makan bersenang2..ngeeeee..

Cara pembuatan tuh senang je korang..xde la renyah mana pun..readymade je semua..effort untuk bangun awal pagi je la yang susahnye..kihkihkih..
Ini je bahan2 yang kene beli..telur memang dah ade..planta pun..owh haaaa, telur tuh kene guna egg yolk sahaja..untuk salutkan dekat puff tuh nanti..planta pulak untuk sapu dekat tray..
Setelah digulung2 mini sausage dengan puff pastry dan setelah disalut puff dengan egg yolk..
Apalagi, masukkan la tray dalam oven..temperature kite set dalam 200..berapa minit tuh kite xsure sebab masa kite kite main agak2 je..
Agak2 cemana?..agak2 color puff tuh dah bertukar jadi golden brown..dah jadik gini then keluarkan la..lepas tuh bagi rest sekejap..

tadaaaaaa..maka terjadilah kejadian ini..

Simple dan sedap..bukan takat anak je suke..mak anak dengan bapak anak pun suke..bapak anak kemain duk memuji sedap sedap sedap..hehehe..entry raya nanti2 la up..kemalasan tengah melanda diri ini..hehehe..

Thursday, May 23, 2019

:: Anak-Anak Sejenis Tido Lambat ::

Anak2 kite xmacam anak2 orang lain..anak2 orang lain pukul 9.30-10.00 malam dah tido..katepun anak2 korang, anak2 kite, mesti la lain kan..kite okayh je anak2 lambat tido..sebab esoknye derang yang ngantuk, bukan kite..wakakakakaakaka..sape suruh xnak tido awal..sape suruh xnak dengar cakap mommy..haaa haaaa rasakan..huahuahua..anak2 kite selagi xkene jerit, selagi tuh la xtido..xkisah la pukul berapa sekalipun..naik pukul 10malam, pukul 12tengahmalam xtido lagi..cakap elok2 xnak dengar, memang kene jerit la sape yang xtido lagi..selalu kene si bobot la..xmakan saman langsung..kihkihkih..

Bile dah kene marah, eh eh, die merajuk pulak dengan kite wak..satu keje plak dah kite kene pujuk..ngengada tau bobot..

Sedangkan hari biasa gitu, apatah lagi hari cuti..derang akan tau bile cuti yang xkan pegi school..so malam tuh memasing akan buat perangai xnak tido awal..macam2 bende derang buat..si bobot die memang sejenis yang banyak akal dan panjang akal..adeeeeeee je alasan die xnak tido..nak habiskan tengok cite katun la, lapar nak makan la, ehhh, macam2 lagi la yang die nak..
Time nie pukul 1lebihpagi..lewat kan..kan kan kan..

Saje je kite tutup lampu, pasang lampu dekat keliling tv panel je..konon nak bagi suasana yang cozy la..konon cepat sikit layu mata si bobot sambil2 die minum susu..konon2 je la kekdahnye..sekaliiiii eh eh, makin terang pulak mata die..makin active pulak si bobot..kompius mommy..bobot minum susu ke bobot minum gula..sama naik je dengan si kakak..kite kat meja makan masa nie usha perangai 2 beradik tuh sambil menikmati bubur kacang hijau yang dicicah bersama roti..slurrppppp!!!..

Dah boring main kat depan tv, berempet pulak 2 beradik kat meja makan..mommy baru je nak menikmati bubur kacang hijau cicah dengan roti, korang duk menyelit2 kat mommy..hurmmmmm..ape yang ade kat atas meja makan pun jadik nak buat main..
Tah ape tah nama bende alah tuh tah..pun jadik jugak idea buat topi kononnye..
Kemain lagi posing control..itu bukan posing control hensem control macho tau..itu posing nak menahan bende alah tuh daripada jatuh..kihkihkih..

Masa nie nak tau anak2 kite tido pukul berapa?..pukul 2.45pagi..sigh..aunty bobot kat school kadang ade la text personal dekat kite..hantar video dengan gambar die kat school..sambil buat coloring sambil tersenguk2 nak tido..siap geleng2kan kepala..geleng2 kepala acah2 nak bagi segarkan bijik mata..hehehe..
See see..gerammmmm je..

Bile xcukup tido, bobot moody kat school..aunty kate bobot banyak senyap je..xbanyak cakap..pendiam aunty kate..bile dengar tuh kite terkedu kejap..whattt???..bobot pendiam????..what???..say no more!!!..errrmmmm ermmmmmm *snap fingers*..hahahahhahahaahhaha..

Xcukup tido punca bobot pendiam..kadang kite xbagi mak kite biarkan bobot tido petang..sebab kalau die dah tido petang, malam tuh nak tido susahnyeeeeeeeeee lahaiiiiiii..sokmo la nak kene membebel2 suruh tido..ugut semua cukup..tapi tuh la bile bercakap dengan bobot, ade je akal die nak pujuk kite..haish..macam qisya die senang je nak tido sebab qisya jenis xtido petang..pagi bangun, membawak ke malam xtido2..yang jadi susahnye qisya nak tido sebab bobot kacau ajak main..🙄..


Tuesday, May 21, 2019

:: Weekend Yang Panjang ::

Hi korang..ade yang cuti ker?..hehehe..kite???..rahsia..kihkihkih..

Hari nie ramai yang amek cuti kan..dah tuh cuti “kapit”..mesti la ramai yang amek cuti..ade yang cuti sebab nak shopping, ade yang cuti sebab nak balik kampung..kalau skang nie kite ajak hasben kite pegi shopping, kompom die xnak..malas nak bersesak2 dengan orang..sebab tuh kiteorang dah settled dah shopping raya last week..

Tapi betul la..shopping raya kami penuh ketenangan dan kedamaian..sooooo peacefulllllll..owh, masa shopping raya baru nie, kite dah x merajuk dah dengan hasben kite..so kite shopping sakan..xberapa nak sakan macam tahun2 sebelum nie..tapi sakan la dari masa memula shopping..ngeeee..skang nie kite nak memujuk balik hasben kite pegi mitsui..tetibe ade plak barang nak mencarik..tapiiiii takut..takut hasben kite bising..hehehe..padan muka, sape suruh itu hari merajuk xpasal2..ingat ye u’olls..nak merajuk dengan suami, kene tengok tempat, keadaan dan juga masa..jangan sesekali merajuk kat shopping mall..kalau window shopping je xpe merajuk, tapi kalau pergi mall untuk shoppingggggggggg, manyakkkk lugiiiiiii woooooo i tell yu..penyesalan xsudah!!!..sobssss..

Okayh2, nuff bout that merajuk thingy..

Cuti 3 hari baru nie xde buat ape sangat pun..sabtu xkeluar..ahad keluar pegi one utama sebab nak hantar handbags untuk di-polish..katepun nak raya kan..plan asal nak ke the gardens..tapiii sebab kami nak ke H&M, maka ke one utama la kami..isnin pulak petang baru keluar..itupun sebab nak berbuka kat melawati mall..bawak mak abah kite berbuka luar kat tempat feveret mak kite..Johnny’s..hehehe..

So sepanjang 3 hari cuti, kite nekad untuk settledkan kain baju yang dah 3 minggu tersadai..
Tuh diaaaaaaa..sebakul besar baju2 suami kite menanti untuk digosok..

Baju2 untuk dilipat dah settled dah sebelum nie..3 bakul kau..patoh pinggang koi..bukan setakat lipat je tau..sebelum lipat, kite gosok dulu..sejak pakai dryer nie, komot2, keromot2 makin menjadik2..dulu masa masih jemur kain kat ampaian, tidak la pulak nak kene gosok sebelum lipat..wrinklessssss xde la teruk sangat..tapi sejak keringkan dalam dryer, makin menjadik2..nak biaukan je kedutan kat semua baju-bajan, boleh je..tapi sudahnye kite gosok jugak sebab aakit mataaaaa..

Settled jugak dalam masa 3 hari..yang mana nak lipat, yang mana nak gosok, semua dah settled..tapi kegembiraan itu hanye bertahan selama beberapa minit je..kite turun je bawah, hasben kite otw bawak 2 bakul naik atas.. “haaaaaaaa, ade lagi ker?..bila nak habis nie..😭😭😭”..lepas lipat and gosok baju2, kerja hasben kite pulak menyusun baju2 yang dah dilipat/digosok..xmampu rase kite nak susun..

Friday, May 17, 2019

:: Bertakung Air Mata Dibuatnya ::

Pernah x korang kehilangan barang yang korang berharap sangat akan jumpa balik barang tuh, and bile dah jumpa, sampai tahap boleh bertakung air mata..sampai tahap buat sujud syukur..pernah x pernah x???..kite pernah..berkali2..

Kite nie sejenis manusia yang sangat3 pelupa..bak kate kawan2 kite la, nasib baik la yang mana melekat kat badan kau tuh xleh nak cabut2..kalau itu pun boleh cabut, aku xtau mana duduknye..kompom hilang sekejapan je..bengong kan ade kawan2 sebegitu..grrrr!!!..tapi kan, kite pun rase kata2 kawan2 kite tuh akan jadi betul kalau bende2 yang ade kat badan kite nie boleh dicabut2..kihkihkih..

Then kite perasan yang kalau kite dah lama xpakai sesuatu barang eg. jam, gelang, cincin and etc, chances untuk kite xjumpa, and xingat mana kite letak barang2 tuh adalah tersangat tinggi..time nak pakai tuh, jenuh la duk mikir mana duduknye semua barang2 kite..macam baru nie, headphone..kite dah lama xpakai..sebab cuti 4 hari..headphone kite selalu akan pakai masa berlari dah hari bekerja..so hari rabu bile dah start keje, segala ceruk tempat kat rumah kite nie kite carik..atas bawah duk kehulu kehilir..xjumpa2 jugak..semalam baru jumpa..kat ofis duduknye..cantik je tergantung dekat bawah meja dengan cable charger masih tertusuk cantik dekat lubang charger..

Hasben kite xtau pasal “kehilangan” headphone kite..sebab takut hasben kite bebel lagi..sebelum tuh ade kejadian kehilangan yang lagi besar..tuh yang jadi punca kite xtanye hasben kite whether die nampak ke tidak headphone kite or mengadu kat die yang headphone kite xtau letak mana..

Ape yang besar sangat sampai xberani nak bagitau hasben kite pasal headphone???..sebabbbbbbbbbbbbbbb kite baru sedar yang jam, bracelet and cincin2 kite “hilang”..berderau darah kite weh..serious xtipu..kene pulak hasben kite duk hantar dua2 kete gie polish-ed..lagi la kecuakan..sebab bagi kite baik miss-placed dari hilang orang amek..sebab kalau miss-placed chances nak jumpa tuh tinggi..tapi kalau hilang, punah harapan nak jumpa balik..sobsssss..so bermula pencarian cincin2 jam dan juga bracelet..stress kite dibuatnye sebab kite memang xingat situation sebelum kite sedar semua tuh hilang..dengan hasben kite duk tanya2, dah jumpa ke belum, dah jumpa ke belum..huwaaaaaaa..kite call-ed mak kite, kite text biras kite, tanye ade x semua tuh tertinggal dekat rumah..xde katenye..ahhh sudah..mana peginye..

Kite text kat group bff kite..diah tanye dekat bonda (makcik diah), barang2 ade lagi x?..bonda kate ade lagi tuh..xhilang..kene carik lagi..kat situ dah lega sikit dah..harapan untuk jumpa balik barang2 kite masih lagi ada..tapi tuh la, selagi xnampak depan mata, selagi tuh la hati xtenang..jangan ingat bonda ahli nujum plak tau..bonda kira ikut kiraan kalender islam..macam mana jangan tanye, bonda je tau..diah pesan baca surah Al-Insyirah..kite pun baca la, tapi tetap xjumpa sebab tah la, panik mungkin..

Kite xrisaukan pasal jam, kite xrisau sangat pasal bracelet..tapi yang paling2 kite risaukan adalah cincin kite yang hasben kite baru tukarkan..nangis woiiii kalau hilang..boleh beli handbag LV sebijik..silap2 kalau pandai pilih, dapat 2 bijik..😭😭..itu yang kite takut tuh..hasben kite xmarah, tapi nampak kekecewaan di situ..sooobssss..

Kite sedar hari rabu..malam rabu tuh start mencarik..xjumpa..khamis cuba lagi..diah berkali2 pesan..baca surah Al-Insyirah dan yakin akan jumpa..kite baca surah Al-Insyirah sambil carik..tenangkan hati, lapangkan dada, tawakal dan redha kalau xjumpa..mungkin sampai situ je rezeki..pun xjumpa2 jugak..so kite relax kejap..duduk sambil tengok tv, sambil makan kepek..serious kepek tuh sedap..kite mintak hasben kite singgah kat shell semata belikan kepek nie..nie nie..kepek ape yang nie nie..hahaha..
Sedap okayh kepek nie..serious layan..

Okayh2 sambung..teriklan pulak..

Tetibe kite teringat yang masa hari kejadian, keluar je dari rumah mak kite, kite melayan anak2 main scooter kat luar sementara nak tunggu balik..so kite pun belek2 la video sebab nak tengok masa kejadian tuh kite ade pakai ke tidak..sekali dalam video xnmpk kite..suara je yang ade..then teringat masa tuh kakak kite pun ade amek video anak2 kite main scooter..so kite pun called kakak kite mintak tlg tengokkan ade x kite pakai jam cincin semua tuh..lepas kakak kite tengok video die text kite kate die xnampak sebab kite pakai jacket..pappppppp!!!..jackettttt!!!!..my black jacket!!!..aah la..kenapa xterpikirrrrr..sumpah kite lupa sangat pasal jacket kite..yang kite duk check adalah segala handbag2 kite..terus kite meloncat bangun xpadan dengan sakit pinggang, naik atas bukak wardrobe, sambil berkata mudah2an ade la dalam poket jacket..seluk kiri seluk kanan, sekaliiiiiiiii ade..ya Allah, nak nangis rase..😭
Nie haaaaaaaaaa..ya Allah..terima kasih ya Allah..dengan izin-Mu, maka dipertemukan kembali barang2 nie..alhamdulillah..😢..

Thursday, May 16, 2019

:: 1st Day ::

Tiberrrrr je 1st day..hehehe..ape yang 1st day???..sat naaaaa..

Semalam, 1st day anak dara kite puasa penuh..hehe..alaaah, tau la anak u’olls dah berhari2 puasa..relax la..chill2 sudeh..itu anak u’olls, ini anak kite..ehhhh, tiber!..hahahaha..xde la mana la tau kut2 ade yang macam, “alah, anak baru 1st day puasa pun dah kecoh..anak aku pun 6tahun jugak..puasa dah 4-5hari dah puasa penuh”..kut la ade yang terdetik gitu..ngeeeee..

Kite xpaksa anak dara kite puasa penuh..even dekat school pun, kite pesan kat aunty, kalau qisya xlarat, bagi je die makan..ikut daya die lama mana die mampu bertahan..sebab few times la aunty text kite tanye “salam puan, today qisya fasting or not?”..hihihi..sebab bile time breakfast, lunch and tea-time, qisya asyik la duk cakap, “i’m fasting aunty..fasting cannot eat and drink”..aunty sampai naik risau sebab setiap kali aunty text, kite akan mentioned yang “qisya xbangun sahur”..bukan xgerak, gerak je..bile kejut bangun sahur, die xpuasa..bile xkejut sahur, tetibe nak puasa pulak..

So kite just pesan kat aunty tolong tengok2kan qisya..if die nak fasting, just let her be..but if qisya ask for food or water, mintak jasa aunty untuk bagi la..and nasib baik memang kat school memang dah standby dah makanan untuk anak2 yang puasa tapi xmampu nak habiskan..so lega sikit kat situ..sebelum nie paling lama qisya bertahan sampai pukul 6.30petang..hehehe..time tuh nenek amek kat school..so bile balik qisya nak singgah kedai beli cookies and water..lapar katenye..nenek pun xmembantah..sebab nenek kate, jangan paksa..ikut sampai mana qisya mampu..kalau die mintak makan ke minum ke, jangan tahan..takut lain jadiknye nanti..baiklah nenek..mommy xleh nak cakap ape..mommy surrender..hahahahahahaa..alah, kite xkisah pun kalau mak kite nak “bukakan” qisya..sebab kite sendiri pun xpaksa..ikut la lama mana die mampu..

But then, semalam, pecah rekod qisya puasa penuh..yeayyyyy!!!..woot woot!!!..ayat qisya lepas berbuka, “boleh la qisya collect duit raya”..erkkkk, kuikuikui..semua yang berkenaan sila standby duit raya..Handbag merah dah standby..wakakakakaa..

Semalam sebelum berbuka, daddy qisya saje bawak qisya pegi bazaar ramadhan..macam2 die nak daddy kate..semua nak..pastu xnak makan nasi..nak makan chicken chop je..daddy pun ikutkan je kehendak anak dara die..anak dara 1st day puasa katenye..hehehe..
Sayang manja mommy nie..hari nie qisya bangun sahur..xtau la die puasa ke tidak hari nie..hehehe..kite siap pesan sebelum hantar die pegi school..if xlarat fasting, just inform aunty..don’t force..okayh je jawabnye..tengok la petang nanti cemana..ngeeee..

Gud job kakak!!!..mommy so proud of u!!..muahhhhhhxxxxx...mommy love u 3000..143 manja mommy..ehh, lamanye xmenyebut 143 tuh..rasenye kalau cakap dengan qisya 143, bukannye die balas 1433..maybe die akan balas, "143 equals to what mommy?"..ahhh sudah, mommy nak jawab apooooo!!..kihkihkih..

Tuesday, May 14, 2019

:: Anak Dara Mommy Dah Besau ::

Dah besau dah anak dara kite yang sorang nie..raya tahun nie qisya extra “raya” sikit..sebab tahun nie qisya ade handbag raya..kihkihkih..raya tahun nie kasut qisya xberapa nak beli sangat sebab kasut die banyak lagi yang muat..so kasut raya ditukarkan dengan handbag raya..

Semua gara2 mommy qisya dapat handbag raya..muahahahahaha..saje nak bagi qisya seronok sikit..ngeeee..
Christy Ng u’olls..baru 6tahun dah dapat handbag christy ng..mommy pun daddy x offer tau..chissss!!..tapi xpe la sebab daddy offer mommy handbag lain..hahahahahaha..christy ng mommy boleh beli sendiri..sebab harga tersangatlah affordable..cantik pun cantik..ade kualiti pun ade kualiti..or later mana tau nanti daddy bagi duit raya, boleh “lekat” dekat christy ng..wakakakakaaka..
Comel kan..yg rantai gold tuh sling untuk bag nie..hehe..ini yang scha and lara punye collection..kecik je handbag nie..sesuai untuk budak2..

Plus raya nie kan raya dekat temerloh, so jumpa ramaiiiiii orang..boleh collect duit raya..hahahahahahahaha..selalu raya qisya bosan..takat pegi 2 buah rumah..pastu sambung raya dekat shopping mall..dah settled..kihkihkih..so tahun nie insyaAllah ade meriah sikit..cumanye kite balik lambat sikit..balik malam raya..so maybe akan terlepas activities membakar lemang, masak rendang dan jugak ketupat..sobsssssss..

Tapi xpe la, xkisah la..janji tahun nie xraya kl..nak request mak kite buat kuah kacang daging la..sedapnye ya Allah..mak kite masak semua sedappppppp..semua berasa..sokmo kite akan makan berulang2..lontong pulak mak kite kate itu memang mak akan masak sebab lontong is a must..lontong lawan dengan sambal ikan bilis..sedapnyeeeeeeeeeee..slurpppppp..pagi raya selalu kite akan save perut untuk makan banyak dekat rumah mak kite..sebab mak kite masak sedapppppppppppppppppppppp..slurpppp!!!..

Tetibe xsabau nak raya..ehhhh, teruknye..puasa baru je 9 hari dah xsabau nak raya..hahahahaha..

Monday, May 13, 2019

:: Finally —> Salomon Skin Pro 15 Set ::

Semalam kami sekeluarga ke Mitsui..shopping raya la u’olls..buat ape lagi..xkan pegi ke sana untuk lunch pulak kan..kang xpasal2 kene hangkut nak van jenazah..haruuuu lahai..hehehe..seronok betul shopping di kala xramai orang nie..serious memang xramai..sabtu lepas pegi mid valley pun xramai..semalam pegi mitsui pun xramai..

U’olls dah shopping raya ker?..kite alhamdulillah untuk anak2 dah 80% settled..hasben kite pun sama..kite punye je xberapa nak settle lagi..tah la, macam xde mood..sebenarnye tengah sentaps dengan hasben kite..so sebab tuh la macam xberapa sangat nak shopping raya..bising orang tua tuh sebab asal tanye nak masuk kedai nie ke tidak, kite jawab xnak..asal tanye nak masuk kedai itu ke tidak, kite jawab xnak..hangin la pakcik!!..tapi biasalah bile dapat bini hati keras, memang kite buat keras la kat situ..masalahnye bukan takat hati je keras, kepala pun ikut sama keras..🙄..masuk memana kedai pun sebab hasben kite bising2..masuk jugak la buat syarat..memang betul2 buat syarat la..masuk dengan tangan dua2 kat belakang, mata tuh pun buat syarat lalukan je dekat baju2 yang tergantung, tangan pun buat syarat menguis2 baju2 tuh sekali lalu..dah habis setiap section, kite lalu sebelah hasben kite sambil cakap, “xde yang menarik”..terus kite keluar dari kedai..sya sya, hati kau keras sya..sila jangan ikut perangai kite yang teruk itu..ish ish ish!..haih, bile kite cakap kite xnak, maknanye kite xnak..bile dipaksa buat bende yang kite xnak, itu la jadiknye..

Punca sentap tuh xyah cite la kenapa..xde la sentap pasal bende besar pun, tapi mungkin sebab hati kite nie kecik sangat..itu yang sentap tuh..nak buat cemana..hakak takuad..hikhikhik..

Dah alang2 ke mitsui, hasben kite suruh la mencarik hydration bag sekali..memang tengah mencarik pun hydration bag yang semenggah sikit..tapi sebab ketiadaan mood disebabkan kesentapan yang tah pape, itu yang endah x endah je..

Bile kite duk buat pangai, memang asal hasben kite masuk memana kedai tengok barang die, kite dengan anak2 tunggu dekat luar..sampai la ke akhir cerita pasal bag nie..jap jap iklan jap..kite nak cerita satu bende yang mungkin bagi orang lain yang membaca nie macam, “ehhh, tah mende2 tah cite kau nie..xmenarik langsung”..but ya, kate pun cerita kite kan..so whatevah!..hahahahha..sebab bagi kite sangat comel..hasben kite dengan qisya masuk kedai adidas..kite dengan bobot dekat luar sebab masa tuh kite tengah memujuk die..bobot buat perangai and tunjuk perasaan sebab xdapat main dekat tempat game..ermmmm, i wonder where he gets all that behaviour!!!..🤔..hiks..

So kite pun pujuk la ape2 yang boleh distract-ed die..kebetulan ade baskin robbins..so kite pun pujuk la, “bobot, look, ade baskin robbins..u want baskin robbins?”..bobot pun jawab “yes”..and kite kate la kat bobot, “jom masuk dalam carik daddy sebab mommy xbawak duit..duit mommy tertinggal dekat rumah”..serious korang duit kite tertinggal dekat rumah..ic je yang ade..then bobot insist tau suruh kite stay kat mana kite duduk, die sendiri nak pegi amek..kite xbagi sebab kite risau la nak lepaskan die sensorang masuk situ..jangan woiiii, nangis xberlagu nanti..anak bujang kesayangan kite tuh..tapi beria bobot xbagi.. “mommy duduk shini, biar bobot pegi jumpa daddy sholang2..mommy tunggu shini okayh..kejap lagi bobot datang”..ya Allah mulut anak bujang kite tuh..sama macam mulut org tua..

Tapi kite tetap la jugak follow die, 2-3 kali die toleh belakang siap suruh kite stop.. “mommy angan ikut bobot..bobot pegi sholang2 je..mommy tunggu shini la”..kite pun okayh kan je..lepas tuh berlari kencang si bobot masuk kedai adidas..comel sangat tengok die berlari kelam-kelibut dengan gaya die nak mengelak orang yang menghalang jalan die..😂..jangan ingat kite betul2 ikut cakap bobot okayh..nak lepaskan die memang lambat lagi..baru 3tahun 2bulan kut..ape gile nak biarkan die “sholang2”..memang tidak la cite die..kite perhati je die..jumpa jugak la bobot dengan daddy die..kite nampak daddy die bagi duit kat tangan die..dengan tangan kecik comel tuh memegang few notes kaler merah, biru dan hijau, maka berlari la bobot dengan bersungguh2 ke luar kedai..berlari menuju dekat tempat yang die tinggalkan mommy die “sholang2”..kite ikut je die dari belakang..beria die carik xjumpa..dengar la bobot cakap, “ehhh, mana mommy..mommy, ooo mommy”..situation masa tuh macam terbalik pun ade..selalu mak memanggil carik anak yang tah mana2 duduknye..nie anak carik mak yang hilang..dengan muka confuse, dengan kepala kiri kanan mencarik2 mommy kat mana, dengan mulut terkumat-kamit duk berzikir, “mommyyyyy, oooo mommy..mana mommy nie?”..ya Allah sumpah comel sesangat..masa memula bobot suruh kite tunggu kat luar pastu die kate nak masuk “sholang” tuh lagi kite dah rase comel sangat..

Bile kite tengok reaction “lost and confuse” die tuh, baru kite datang dekat..xsempat kite nak cuit belakang die, die dah toleh.. “eeeeeiisshhh, mommy nie..mommy pegi mana tadi..bobot carik mommy xjumpa”..hahahahahaha..adoihaiiii, kenapa comel sangat nie bobotttt..then bobot pass-ed kite duit, terus kite belikan die dengan qisya eskrem..

So sambil2 kite teman anak2 makan eskrem, hasben kite tah mana2 tah melilaunye..lantok ler deme yob..hahahaha..dalam 20minit gitu kite ternampak hasben kelibat hasben kite keluar dari kedai Salomon dengan tangan memegang paper bag salomon..kite dah expect dah itu ape tapi sebab merajuk kan, so malas nak beria sangat..hahahahaha..sampai je hasben kite kat kite dengan anak2, terus die pass-ed paper bag tuh kat kite.. “nah, u punye”..kite pulak balas dengan ayat, “qisya nak kencing..i tengah suap bobot nie..tolong bawak qisya pegi toilet”..ngeeeeeeee..

Konon macam jual mahal..konon je laaaaaa..poyo2 je..hahahaha..masa hasben kite pegi toilet, sempat la jugak intai2 isi kandung dalam paperbag tuh..huahuahua..sekali tekaan ku tepat belaka..hydration bag u’olls..yeayyyyyy!!!..hakhakhak..
Tadaaaaaaa..siap datang dengan water bladder sekali dapat..tapi lepas nie kite nak beli salomon water soft flask..so xyah la letak air dalam water bladder..sumbat je kat tepi bag kiri kanan..kalau pakai water bladder, bag jadi berat..
Tadi bahagian depan..ini bahagian belakang..banyak compartment jugak hydration bag nie..
Siap ade wisel kecik kat tepi bag nie..wisel nie kalau u’olls nak tau, adalah one of the mandatory items yang compulsory kene  ade bile masuk trail run..kalau takat 8km ke 10km ke, xyah la sampai nak ber-wisel segala..normally, kalau xsilap kite, 30km ke atas kut compulsory..21km xsure la wajib ke tidak...jangan ingat boleh  mengelat nyeah..organiser selalunye akan buat checking sebelum run samada barang2 yang mandatory ade ke tidak..

Angan2 impian dan cite2 nak masuk trail run half or full marathon tuh ade la...walaupun mustahil, tapi x salahkan kalau nak letak target..but slow2 la..kite start la dari bawah dulu..mana boleh terus nak lari jauh tuh..sama macam lari kat jalan biasa la..memula start with 5km..then agak2 dah boleh adapt,, naik 10km, bile dah boleh adapt dengan 10km, then only u can go for half marathon which 21km and so on..adoiiii serammmmmm mikir half marathon tuh..

Pastu bulan 7 kite dah register-ed trail run..amek 8km je..ikhwan ajak amek 16km..kite cakap  “ boleh..tapi kompom kau tunggu aku 4jam nanti”...kihkihkih..lek lu, biasakan dengan trail tun 8km-10km dulu..lepas tuh baru la tengok cemana..😬.

Sebab tuh la kite nak hydration bag nie..sebab boleh pakai utk 2 types of running..road running dengan trail running..untuk cycling pun boleh..minat untuk ber-cycling tuh ade tapi belum betul2 sampai lagi..dah sampai dah sebenarnye tapi basikal xde..hahahahaha..bile cerita2 pasal cycling, hasben kite tetibe cakap, “i memang ade plan nak belikan u basikal..itu hari hampir dah belikan tapi tunggu dulu la”..hehe..ikutkan kite basikal biasa pun dah okayh, tapi bile ikut hasben kite, mana maunye..yang kite tau, rupa die adalah seperti basikal, hahahahaha, dan ade pedal untuk mengayuh..that’s it..hasben kite dah ade basikal, anak2 dah ade basikal, kite je xde..kalau kite ade basikal boleh la pegi putrajaya beriadah kayuh basikal..hehe..

Sudahnye pegi mitsui, kite punye baju2 seluar kasut2 hanbag xde..yang ade untuk kite adalah semata hydration bag sahaja..hahahahaha..jadik la dari xde..ngeeeee..lepas settled mitsui, kiteorang singgah rumah adik ipar kite berbuka sana..hehe

Tuesday, May 7, 2019

:: Kisah Anak-Anak ::

Dah lama x cerita kisah anak2..xde ape nak cerita sebenarnye..saje je..heehe..

Semalam aunty yang jaga class qisya wassup kite..tanye qisya fasting ker?...sebab time breakfast, qisya xnak makan..puasa katenye..and qisya kate lagi, daddy suruh puasa..hahahaha..tergelak2 kite..adoiiii qisya qisya..kite tergelak sebab masa tuh ter-flash-back balik conversation kami laki bini dengan qisya..qisya tanye daddy die puasa tuh ape..sebab kiteorang duk sebuk2 cite pasal puasa..hihihi..so daddy pun explained la kate puasa tuh menahan diri dari makan dan minum..ye laah, nak explained menahan diri dari lapar dan dahaga kang, confuse pulak qisya..so explained la something yang qisya senang nak faham..

manja mommy sesangatttttt lahaiii..nak menempel je dengan mommy..

Then tetibe qisya kate die nak collect duit raya..hamboihhhh..hahaha..that was the time where daddy qisya kate kalau nak duit raya, kene puasa..ingatkan die lupa la the next day..sekaliiii die ingat daaaaaaa..itu yang die cakap dengan aunty die puasa..hurmmmm..kite je pesan kat aunty, kalau qisya nak puasa xpe let her be..cuma mintak tolong tanye kan je qisya lapar ke tidak..kalau die nak makan, bagi je..hehehe..
nie haaaaa 2 beradik nie..dalam rumah pun jadik..kusi kite dah jadi "playground" derang dah..itu sebab kene tegur la masing2 duk gitu..kat atas plak tuh..haishhhh..kalau tidak, meloncat2 dari kusi hujung ke hujung..apalagiii, kene jerit la memasing..bukan sayang kusi takut kusi rosak yang jadi punca kite jerit..tapi risau kalau salah step, jatuh then cemana..hah hah cer kabo..kusi hijau tuh dah la tinggi..bawah tuh tiles bukannye carpet..xbenjol dahi, silap2 terkoyak dahi tuh..

So sebelum kene, baik la kite bising dulu..
disebabkan xleh nak melompat, meloncat, sudahnye terbaring 2 beradik nie..adoiii..saje jeeee tau..bile daddy derang turun, kite suruh tegur..and tegur memang la die tegur anak2 buat cenggini..tapi ayat die, "qisyaaaaa, bobottt, turun laaa..xmau main kat situ..nanti kang rosak langsir raya mommy..langsir mommy mahal tuh..turun cepat turunnnnn"..bolehhhhh x?????..grrrr!!..

Xde de langsir raya..langsir raya apanye dah kalau tukar langsir masa CNY baru nie..mmg la langsir raya tapi bukan raya puasa la..raya CNY..wakakakakaka..

Dengan si kecik tuh, hurmmm, kite surrender betul dengan die..anak bujang kite nie, xtau la..nenek sampai suruh xyah hantar pegi school dah..makin makin menjadik mulut die..ahahahahaha..dah la asalnye mulut tuh macam orang tua..sejak2 pegi school nie, lagi lagi double mulut tuh..kalah orang tua..waakakakaka..
Anak bujang kite tuh la, die lah penaik darah kite, die jugak la penyejuk hati kite..akal die panjang sesangat..sesangatttt panjang..kadang kite xterpikir pun untuk budak yang umur2 macam die akan pikir macam tuh..

Baru nie mak kite cite, die borak2 dengan bobot..ade la bobot sebut "olang(orang)"..pelat R..hahaha..sama lahai macam mommy..mommy nak sebut R macam masalah sikit..tetibe akan terjadi minah salleh celup..slang tetibe kau!..ahahaha..tapi bukan kite buat2 tau..it come out naturally..ngeeeee..so nenek betul kan la balik, "orang la bobot...bukan olang"..and bobot memula ikut la jugak..cuba la jugak nak betulkan R die tuh..3-4 kali nenek duk betulkan and 3-4 kali tuh jugak la bobot try nak membetulkan R die..sampai jadik fed-up die..kali ke 5 nenek betulkan "olang" die tuh, terus bobot cakap, "xpayah ajar la nenek"..aahahahahahahahahha...adoiiii, tergelak2 kite..hahahhahaha..bengang lettew..kahkahkah..
 
geram tau dengan bobot nie..rase nak gigit2 je die..

Dengan die kadang tuh xleh nak marah..sebab nanti kang die akan datangggg, menyondol muka die dekat mulut kite..nak suruh kite cium die..bukan itu je tapi banyak la lagi yang bobot buat untuk sejukkan hati kite yang sampai kite xboleh nak sambung marah tuh..terus melting lahaiiii..xjadi nak marah..ngeeeeee..now i know kenapa ramai mak2 akan kalah dengan anak lelaki..so far yang mana kite nampak depan mata la..ermmmm, xyah jauh2 la..mak kite dengan adik lelaki kite dah cukup..and now i know why..hehee..

Not to say dengan anak perempuan, derang xpandai pujuk..tapi tah la..kat anak laki nie extra sikit..bukan kasih-sayang tuh extra..kasih-sayang tuh sama je..dedua kene marah jugak..hahaha..tapi perangai memujuk tuh yang extra ade dekat anak lelaki..

Monday, May 6, 2019

:: Persediaan Ramadhan ::

Credit to MSG-Cyber for this cute Giphy..

Hi korang..ape persediaan puasa korang?..kite xde persediaan ape2 pun..same like tahun2 sebelumnye..same old same old..cuma mengharapkan dan mendoakan supaya xterlajak sahur..hahahahaha..seronok lahai semalam tengok orang berpusu2 ke masjid nak solat terawih..kalau takat qisya je kite memang dah pegi dah..sebab qisya nie jenis behave sikit..tapi bile mikir bobot, hurmmm, xpe la, tunggu die besar sikit baru bawak die sekali..kecik2 macam nie takut die mengacau jemaah2 je..

Pasal sahur2 nie kan, siap kite paksa hasben kite set alarm die..kejutkan kite sahur in case kite x sedar..ye laaa, katepun kite bekerja kan..pagi sampai petang dah sah2 penat kat ofis..balik rumah penat kat ofis xhabis lagi, sambung pulak penat dekat rumah..nak masak lauk untuk sahur la, nak masak nasi untuk sahur, nak rendam kurma, nak basuh botol air anak2..skang nie beg anak2, kite mintak hasben kite settle-kan.. die letak baju ape, cara lipat cemana, lantakkan la..malas nak runsing2kan kepala..itu kalau kite xsempat lipat baju bajan la..ngeh3..tapi selalunye bile lipat kain, kite akan lipatkan siap2 satu set baju qisya..panties, seluar dengan baju..kire itu 1 set la..so hasben kite just amek je..

Ehhh, tapi xfair jugak..sebab surirumah kalau ikutkan pun penat jugak..kami wanita bekerja penat otak, wanita surirumah penat fizikal..hehe..kite kalau cuti, plus anak2 dekat rumah, adoiiii, penat die makngaiiii, rase macam nak siap2 pastu pegi ofis jer..hahaha..salute wanita surirumah..but either one pun sama je penatnye kalau nak ikutkan..doesn't matter u wanita bekerja or surirumah..masing2 ade penat tersendiri..sooo, salute to us all wanita!!!..kite wanita kononnye insan yang lemah  tapi kite sebenarnye insan yang kuat..ehhh, tiber!..hahahaha..

Tahun nie as usual, kite order rendang dekat nana mia untuk buat stock sahur..hasben kite yang suruh order..biasalah sahur kan, sokmo la emergency..sokmo la kelam-kabut..so dengan adenye stock2 rendang, maka mudahlah kerja saya..huahuahua..kite order rendang ayam sekilo dengan rendang daging sekilo..
Atas rendang ayam, bawah rendang daging..
Ini setelah siap di-packing dalam bekas kecik2..senang nak panaskan..untuk sekali makan..xde la simpan panas simpan panas simpan selagi xhabis..itu bukan style kite la..plus kite xreti pun nak buat camtu..hati terus akan jadi gundah gulana sebab nak kene panaskan lauk-pauk berulang2 4-5-6 kali..takat nak sekali panaskan kite boleh terima lagi..

Lauk2 untuk berbuka selalunye xkan pernah ade masalah..sebab berbuka pukul berapa la pulak kan..masa sahur je..kene pulak terlewat bangun, hah, itu jam memang kelam kabut la..lagi penat badan sebenarnye kalau terjadinye terlewat bangun nie..even lauk2 untuk sahur memang kite xberia sangat pun..but still, kene la masa untuk nak prepare makanan..nasib baik la hasben kite jenis x memilih sangat makanan..dapat sambal sardin telur dadar pun jadik dah..ataupun sambal kentang ikan bilis ke..

Tapi kalau kite sorang je yang nak bersahur lagi senang.. telur mata kebau yang telur kuning cair2 potong cili padi dengan bawang letak kicap pun jadik..makan nasi dengan serunding letak kicap dengan telur mata kebau pun jadik..tapi serunding kene serunding daging la..serunding ayam kite xsuka..

Itu kalau rajin la, kalau kene time malas, makan cereal, oat, granola pun kite okayh je..makan roti je pun jadik..itu kalau kite sorang la yang nak berpuasa..tapi dah ade suami nie, walaupun lauk-pauk simple plus hasben jenis xkisah, tapi kene la semenggah sikit lauknye..ye dok..melainkan kalau dah emergency sangat3 yang dah nak imsak..itu memang terpaksa la die bedal ape yg sempat..hehehe..

Okayh la korang..itu je la untuk hari nie..once again, “Selamat Menyambut Bulan Ramadhan..semoga semua amalan kite diterima Allah s.w.t..insyaAllah..amin3"..

Kalau ade yang terliur dengan rendang tuh kite mintak maaf..insyaAllah kalau iman anda2 semua kuat dan tinggi, anda2 semua tidak akan terliur..kihkihkih..

Friday, May 3, 2019

:: Small Gifts For Qisya and Bobot's Aunties -> Teacher's Day Celebration ::

Hari nie ade double celebrations dekat school qisya and bobot..satu, celebration birthday for May babies..dua, celebration untuk Teacher's Day..

Pening xtau nak belikan ape untuk aunties dekat school qisya dengan bobot..ngeeee..sebelum teacher's day nie kite ade belikan tasbih digital..plan memang nak bagi untuk teacher's day..kire untuk salah satu hadiah untuk aunties la..pastu tambah2 la dengan hadiah yang lain..tapi terawal pulak belinye..hehehe..

nie haaaa tasbih original tuh..comel kan..kite beli banyak..20biji kut kite beli kat shopee..saje beli lebih sebab murahhhhhhhh..pastu skang nie siap lebih2..asalnye nak bagi mak kite, kakak2 kite, tapi derang dah ade..beli dekat mekah masa pegi umrah awal tahun nie..itu yang berlebih2 tuh..masa beli kite dah kire2 dah sape yang kite nak bagi..so skang nie tengah pikir nak bagi sape..huahuahua..tengok la sape yang bertuah..hehe..

So tasbih digital kite bagi dulu as an appreciation gifts..kadang kalau kite beli lebih kepek2 ke cookies ke dessert ke, ehhh ape2 pun la, memang kite akan bagi sikit dekat aunties..sama2 rase..alhamdulillah aunties dekat school qisya and bobot sangat baik..anak2 kite kemain rapat kemain sayang lagi dekat derang..especially aunty yang jaga class qisya, kemain sayang betul dengan qisya and vice-versa..qisya nie die memang manja..tetibe je die akan datang peluk lepas tuh duk cium2 pipi..cemana die buat dekat kite, macam tuh la die buat dekat aunty die..memula tuh aunty siap takut2 sebab qisya tetibe manja lain macam..aunty kate, "i bukan ape puan..i jadi takut..i siap cakap dengan qisya, qisya jangan buat aunty takut..qisya nak tinggal aunty jugak ke?"..sebab aunty kate sebelum nie pun ade anak jagaan die, same age dengan qisya..sama la macam qisya..tetibe manja sesangat dengan die..pastu dah xdatang school dah sebab di-diagnosed leukimia..itu yang aunty phobia..

Then bile relation kite dengan aunty rapat, itu yang selalu aunty whatsapp kite perkembangan qisya..hantar video segala..siap cite qisya banyak tolong aunty buat macam2..tolong jaga2 budak2 playhouse..macam kakak2 aunty kate..hehehe..

Aunty bobot pun sama..kalau bobot sakit, memang die xpegi school..menjenguk2 aunty si bobot mencarik bobot bile kite hantar qisya pegi school..."bobot mana?..bobot xde ke puan?"..hahahaha..adoii bobot tuh satu hal jugak..dah start tunjuk peel sebenar dekat school..qisya mengadu kate bobot kene marah dengan aunty sebab pukul ade budak nie sampai menangis..budak tuh umur 4 tahun ke 5tahun tah..terus kite whatsapp aunty tanye betul ke tidak..sekali aunty kate betul...xsenang duduk kite tau..aunty kate gurau budak2 je..die xmarah pun bobot...die just suruh bobot say sorry je dekat budak tuh..sekali bobot lak yang nangis..hurmmm, bobot dengan sorry memang x clique..hahahah..adehhh..bobot nie jenis bergurau die kasar..kadang bergurau dengan kite pun kite xtahan.,ishhh bobot bobot..kite siap pesan dengan aunty bobot lagi..kite pesan kalau bobot ade buat sesiapa, nak marah, marah je..ngeeeee..

Okayh, sambung cite asal..ter-menyimpang lak dah..huahuahua..

Selasa malam kite pegi Daiso..at first memang xtau nak bagi ape tau..bile dah sampai sana, baru la idea sampai..tapi idea biasa2 je korang..janji ado dari xdo kan..kihkihkih..
kite beli bekas air tuh, then letak2 je coklat ferrero rocher dengan cadbury mini bites tuh..pastu printkan gambau 2 beradik nie dengan some quotes for teacher's day..dah settled...ini masa kite buat awal2..xdapat gambaran lagi cemana nak letak keratan gambar dan keratan quote..hehe..

Bile dah dapat gambaran, terpaksa la keluarkan balik, then masukkan keratan2 gambar dan quote dalam botol, pastukan masukkan balik coklat dengan kertas2 ala2 sarang burung dan cebisan kertas yang dah di-shredded..hahaha..
maka terjadilah ini..
nak jugak amek boomerang..hahahaha..

Itu yang mommy mampu nak buat nak oiiii..last minute punye keje..simple cemana gifts pun doesn't matter kan..it's the thought that counts kan..hehehe..

Tuesday, April 30, 2019

:: Bila Laki Kau Pendengki ::

Hasben kite kalau datang dengki die, eeiii, sakit hati kite wak..

Kite jarang dah makan malam..selalu hasben kite xkisah pun kite xmakan sekali..but even though kite xmakan, tapi kite still akan teman hasben kite dengan anak2 makan..lately xtau la kenapa hasben kite macam kisah pulak kite xmakan..jeles lettew aiii dah kurus sikit..ahahaha..

And bile lately nie hasben kite kisah, lately nie jugak la punca badan kite dah naik....grrrrr!!!!..berat dah capai angka 4 dah kat depan..skang nie xtau berapa sebab kite takut nak timbang...hehehe..everytime amek bobot dekat rumah mak kite lepas balik keje, mesti hasben kite akan tanye anak2 dulu, "qisya, bobot, nak makan ape?"..lepas tuh baru tanye kite.."mommy nak makan ape?"..kite xkisah pun kite ditanye second sebab kalau hasben kite tanye kite dulu, mesti kite jem otak mikir..huahuahua..

Bile kite kate "xnak makan", mesti hasben kite, "makan la nape xnak makan"..hurmmmm..kadang kite berkeras jugak xnak makan..am stick with my words baybeh!..last2, kene makan jugak sebab anak2 xhabis makan...huwaaaaa..nak nangis rase..

Macam semalam ade pasar malam dekat area rumah kite..macam biasalah die akan tanye anak2 nak makan ape..bile tanye kite, kite jawab, "me donwanna..me on diet..i dah rase badan i dah naik dah..dah gemok dah"..and seperti biasa ayat die, "u memang domok pun..sebab u kan forever domok aiiiii"...in a way suweet ler ayat tuh..but why "domok!!!!"...sobssssss..

Jawapan kite tetap sama.."i xnak makan"..

Sampai rumah, bile kite nak prepare-d dinner, sekaliiiii, terus kite cakap dengan hasben kite.."u memang saje je kan..u memang dengki kan"..hasben kite buat muka xbersalah.."ape..ape..ape yang dengki"..ishhhh, tanye lagik..

Dengki la u'olls sebab die belikan kite tako tao..huwaaaaaaaa..
nie haaaaa..dah la dengki...dah la jeles..masalahnye die bukan beli satu tapi beli 2..bukan ke dengki namanye tuh..terpaksa la jugak makan 3 bijik pastu kite stop..sebab rase macam gemok sangat rase..geram betul..

Pastu jumaat lepas, kiteorang gie tengok Avengers..kebetulan anak2 kite nak ke rumah kakak kite dekat saujana putra nun..so lepas hantar anak2, kami laki bini pergi la nonton..hehehe..ehh, kite x transit anak2 kite kat situ semata nak nengok Avengers hokeyh..anak2 kite yang duk berzikir dekat seminggu, "nak pegi rumah mama..bobot nak pegi rumah mama"..

Sebelum tuh kiteorang gie makan dulu..kite xnak makan sebab perut rase xsedap..plus, bende dah pukul 1.30malam kut..so bile dah sampai, die tanye nak makan ape..kite xnakkkkkk.."sampai hati domok xnak teman i makan..xkan i nak makan sorang"..eeeiii ngade2nye lahai..macam la xbiasa.."i nak makan char kuey teaw je..kalau xde, i xnak"..alhamdulillah char kuey teaw xde..hahahha..selamat diet aiiii..ngeeeee..itu pun die duk la menyebut menu2 yang ade dekat situ..huahuahua..

Dengki betul tau..

Ehh nak cite pasal Avengers..1st weh kite nangis tengok Avengers..xpenah2 tau kite nangis tapi kali nie kite nangis..walaupun in between cerita tuh kite tertido..wakakakaka..dah tuh, tengok lepas keje..penat keje xhabis lagi..midnight pulak tuh..kene pulak kite duk baekkkkk punye lentok kat bahu hasben kite..bahu pulak tilam vono..mau x tertido..hahahahaha..ape???..nangis pasal ape?..korang tengok la sendiri..kite xnak jadi spoiler coz i hate spoiler..kite tahap benci sampai kite removed orang yang jadi spoiler nie..tau la ngko dah tengok awal2..but respect la orang2 yang xtengok lagi..sebuk duk nak bercerita cenggini cenggitu..jahanam sungguh lahai pangai!..
ini je dapat beli..nak beli yang iron man tuh tapi dah habissssss..huwaaaaaaaaa..jadik ler dari xde..

Okayh settled part hasben kite yang jeles tuh..hahaha..

Skang nie kan musim beblade..serious kite xde pun belikan satu pun untuk anak2 kite..tapi sebab anak2 diah, nana mia dengan nana kbob duk ade byk bende nie..terpaksa la kite pun belikan jugak..xkan la anak2 kite nak tengok je kan..hehe..
so terbeli la bende alah nie..diah tolong belikan tapi pos kat ofis kite..

Saje nak enterprem muka sendiri..sebab ramai yang ingat kite sombong..kite xsombong..tapi bile kite sensorang memang muka kite nampak tersangat la sombong..dah tuh sensorang xkan nak sengih2 je kan..kihkihkih..
percaya laaaa saya tidak sombong...huahuahua..

Ape?..nampak sombong lagi??..ye la ye laaa..kite tukau ler gambau..
 nahhhhh..amek gambau nie..xsombong dah kan??..ke masih lagi sombong...wakakakakakaka..

Larikkkkk!!!..

Monday, April 29, 2019

:: Lari-Lari Santai @ Autsome Unicorn Run ::

Semalam kite dengan si botak ade run dekat Sunway Putra..betul2 berdepan dengan Sunway Putra..event nie xramai orang sebenarnye..kiteorang masuk pun sebab tengok medal die cantik..kihkihkih..pastu bile hari event itself, dah menyesal dah memasing..sebab event tah mende2..ngeeeee..

Tapi xpe la, pikir event charity, so abaikan je la segala perasaan2 tuh..event nie pasal autism awareness..route kalau lari kat dalam kl nie xyah la nak susah2 pikir route mana..mostly memang akan lalu bukit tunku..kalau 10km tuh memang dah kompom2 la kan..hazabedahhh wehhh lari kat bukit tunku..yang mana dah biasa memang celah gigi je route bukit tunku tuh..

Si botak pun xberia sangat lari semalam..die kate buat penat je..competitors xde, timing chip xde, medal pun xdapat, so buat ape nak lari2 beria katenye.."aku ikut pace ko la cak"..ikut kau la tak oiii...sudahnye aku yg ikut pace kau kan..hahaha..cak??..cak tuh sape??..cak tuh kite ler..si gile tuh je yang panggil kite cak..pffttt..and xyah tanye la mana datangnye kisah cak tuh..malas nak cite sebab bende lama..plus xpenting pun..orang yang naikkan nama cak tuh pun dah bertahun2 kite buang die..wakakakakakakaka..tapi xpaham kenapa boleh melekat nama cak tuh..urgghhh!!!!..sikit punye ayu dan sopan kite nie, cak yang dipanggilnye..bengong punye botak!..

Owh haaa cite pasal medal..hari yang sama ada la terdengar2 yang katenye medal xde..nanti event management akan pos..cite dengan bota, "aah la cak, aku lupa nak bagitau kau..masa aku amek race kit budak tuh ade bagitau"..lerrrrr, apooo laaaa..macam2..dengar2 cite orang2 yang berlari tuh cite dengan kawan die, medal stuck dekat kastam la ape la..hurmmm..stuck xpe, jangan terus senyap je..medal tuh berbayar kut..bukan nak berkire tapiiiiiiii bayarrrrr kut..
baju utk unicorn run..bagi kite personally, untuk personal record kite, quite okayh la..sebab ape tau, sebabbbbbbbbbbbbbbbbb route-nye adalah bukit tunku..like kite mentioned before nie laaaa..bukit tunku kuttttt...kalau yang dah biasa dengan bukit tunku memang celah gigi je..kalau yang macam kite, lari kat situ bile kene lari dekat situ, memang macam haremss jadehsss la kan..

Mungkin sebab si botak duk berlari sekali kut..sebenarnye, bile berlari ade kawan, cepat sangat masa sebenarnye..tau2 je, "weh, dah 5km kite lari", "weh, dah 7km kite lari"..haaaaa gitu laaaa..

Kite kene buat training LSD la..preparation utk 21km..mana boleh nak harapkan masuk2 event running je..memang confirm kene "sapu" dengan sweeper la jawabnye nanti..hahahaha..
antara banyak2 event kite join-ed, event nie la yang paling teruk bib-nye..size kecik amat, material pakai macam kain banner, dengan pin xde..tapi xpe laaa, pikir untuk charity..
pace kite untuk larian semalam..

Okayh laaa..kate pun berbukit2 kan..wakakakakak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...