Friday, June 14, 2019

:: Sejenis Kegigihan Mommy Untuk Anak2 ::

Hari nie ade potluck raya dekat school anak2..setiap class dah diberi, ermmm, diberi ape nyeah..adoiii xsampai pulak ayatnye dalam kepala otak nie..haishhh..hah, category..ye ker?..arghhh, lantok ler..malas nak pikir2 ape ayat yang sesuai..setiap class diberi category ape yang nak kene bawak..paham ke idok..xpaham tuh angguk kan je la..tah ape merepek tah kite pagi nie..sebelum nie pun merepek jugek, kihkihkih, tapi tah la pagi nie macam extra merepek pulak..

Qisya punye class kene bawak “food finger”..and untuk bobot punye class kene bawak “drinks”..kite amek salah satu je la..either bobot or qisya..so kite pilih qisya..jenuh nak pikir ape “food fingers” yang nak bawak..last2 terkeluar idea mini sausage puff..since qisya pun suke makan kan..so might as well la kite buat makanan yang anak suka..lebih afdhol..gituuuu!!!..

Pastu kite pun up la status kat FB..tanye kut sape ade buat kan..boleh la teman ngoder..ngeeee..sekali xde yang munculkan diri..last2 ade teman kat FB bagi penyuntik semangat untuk kite buat sendiri..thank u mamajue!!!!..😍😘

Kite pun mintak la tolong hasben kite yang cuti lama baru nie belikan barang2..so malam tuh jugak try buat..xbanyak la..sikit je..nak tengok cemana peginye..sekali, alhamdulillah jadik..qisya pun suke..siap puji lagi..hehehe..

Maka pagi tadi awal2 pagi kite dah bangun nak bakar bende alah tuh..hahaha..nak buat sebelum tido boleh je tapi tah la bile kite sejenis manusia yang xreti nak masak awal2 kan, macam2 yang ditakutnye..kite pikir sosej tuh dah la ber-cheese..kang buat awal kang, takut xelok..pastu pikir pulak puff tuh nanti lembik la, sejuk la..ehhh bagai2 la..itu yang sudahnye pukul 4pagi dah bangun..sebab kite pikir nak bagi makan orang..budak2 pulak tuh..xnak la nanti kang ade yang sakit perut ke apw ke kan..so biau ler kite bersusah2 janji yang makan bersenang2..ngeeeee..

Cara pembuatan tuh senang je korang..xde la renyah mana pun..readymade je semua..effort untuk bangun awal pagi je la yang susahnye..kihkihkih..
Ini je bahan2 yang kene beli..telur memang dah ade..planta pun..owh haaaa, telur tuh kene guna egg yolk sahaja..untuk salutkan dekat puff tuh nanti..planta pulak untuk sapu dekat tray..
Setelah digulung2 mini sausage dengan puff pastry dan setelah disalut puff dengan egg yolk..
Apalagi, masukkan la tray dalam oven..temperature kite set dalam 200..berapa minit tuh kite xsure sebab masa kite kite main agak2 je..
Agak2 cemana?..agak2 color puff tuh dah bertukar jadi golden brown..dah jadik gini then keluarkan la..lepas tuh bagi rest sekejap..

tadaaaaaa..maka terjadilah kejadian ini..

Simple dan sedap..bukan takat anak je suke..mak anak dengan bapak anak pun suke..bapak anak kemain duk memuji sedap sedap sedap..hehehe..entry raya nanti2 la up..kemalasan tengah melanda diri ini..hehehe..

Thursday, May 23, 2019

:: Anak-Anak Sejenis Tido Lambat ::

Anak2 kite xmacam anak2 orang lain..anak2 orang lain pukul 9.30-10.00 malam dah tido..katepun anak2 korang, anak2 kite, mesti la lain kan..kite okayh je anak2 lambat tido..sebab esoknye derang yang ngantuk, bukan kite..wakakakakaakaka..sape suruh xnak tido awal..sape suruh xnak dengar cakap mommy..haaa haaaa rasakan..huahuahua..anak2 kite selagi xkene jerit, selagi tuh la xtido..xkisah la pukul berapa sekalipun..naik pukul 10malam, pukul 12tengahmalam xtido lagi..cakap elok2 xnak dengar, memang kene jerit la sape yang xtido lagi..selalu kene si bobot la..xmakan saman langsung..kihkihkih..

Bile dah kene marah, eh eh, die merajuk pulak dengan kite wak..satu keje plak dah kite kene pujuk..ngengada tau bobot..

Sedangkan hari biasa gitu, apatah lagi hari cuti..derang akan tau bile cuti yang xkan pegi school..so malam tuh memasing akan buat perangai xnak tido awal..macam2 bende derang buat..si bobot die memang sejenis yang banyak akal dan panjang akal..adeeeeeee je alasan die xnak tido..nak habiskan tengok cite katun la, lapar nak makan la, ehhh, macam2 lagi la yang die nak..
Time nie pukul 1lebihpagi..lewat kan..kan kan kan..

Saje je kite tutup lampu, pasang lampu dekat keliling tv panel je..konon nak bagi suasana yang cozy la..konon cepat sikit layu mata si bobot sambil2 die minum susu..konon2 je la kekdahnye..sekaliiiii eh eh, makin terang pulak mata die..makin active pulak si bobot..kompius mommy..bobot minum susu ke bobot minum gula..sama naik je dengan si kakak..kite kat meja makan masa nie usha perangai 2 beradik tuh sambil menikmati bubur kacang hijau yang dicicah bersama roti..slurrppppp!!!..

Dah boring main kat depan tv, berempet pulak 2 beradik kat meja makan..mommy baru je nak menikmati bubur kacang hijau cicah dengan roti, korang duk menyelit2 kat mommy..hurmmmmm..ape yang ade kat atas meja makan pun jadik nak buat main..
Tah ape tah nama bende alah tuh tah..pun jadik jugak idea buat topi kononnye..
Kemain lagi posing control..itu bukan posing control hensem control macho tau..itu posing nak menahan bende alah tuh daripada jatuh..kihkihkih..

Masa nie nak tau anak2 kite tido pukul berapa?..pukul 2.45pagi..sigh..aunty bobot kat school kadang ade la text personal dekat kite..hantar video dengan gambar die kat school..sambil buat coloring sambil tersenguk2 nak tido..siap geleng2kan kepala..geleng2 kepala acah2 nak bagi segarkan bijik mata..hehehe..
See see..gerammmmm je..

Bile xcukup tido, bobot moody kat school..aunty kate bobot banyak senyap je..xbanyak cakap..pendiam aunty kate..bile dengar tuh kite terkedu kejap..whattt???..bobot pendiam????..what???..say no more!!!..errrmmmm ermmmmmm *snap fingers*..hahahahhahahaahhaha..

Xcukup tido punca bobot pendiam..kadang kite xbagi mak kite biarkan bobot tido petang..sebab kalau die dah tido petang, malam tuh nak tido susahnyeeeeeeeeee lahaiiiiiii..sokmo la nak kene membebel2 suruh tido..ugut semua cukup..tapi tuh la bile bercakap dengan bobot, ade je akal die nak pujuk kite..haish..macam qisya die senang je nak tido sebab qisya jenis xtido petang..pagi bangun, membawak ke malam xtido2..yang jadi susahnye qisya nak tido sebab bobot kacau ajak main..🙄..


Tuesday, May 21, 2019

:: Weekend Yang Panjang ::

Hi korang..ade yang cuti ker?..hehehe..kite???..rahsia..kihkihkih..

Hari nie ramai yang amek cuti kan..dah tuh cuti “kapit”..mesti la ramai yang amek cuti..ade yang cuti sebab nak shopping, ade yang cuti sebab nak balik kampung..kalau skang nie kite ajak hasben kite pegi shopping, kompom die xnak..malas nak bersesak2 dengan orang..sebab tuh kiteorang dah settled dah shopping raya last week..

Tapi betul la..shopping raya kami penuh ketenangan dan kedamaian..sooooo peacefulllllll..owh, masa shopping raya baru nie, kite dah x merajuk dah dengan hasben kite..so kite shopping sakan..xberapa nak sakan macam tahun2 sebelum nie..tapi sakan la dari masa memula shopping..ngeeee..skang nie kite nak memujuk balik hasben kite pegi mitsui..tetibe ade plak barang nak mencarik..tapiiiii takut..takut hasben kite bising..hehehe..padan muka, sape suruh itu hari merajuk xpasal2..ingat ye u’olls..nak merajuk dengan suami, kene tengok tempat, keadaan dan juga masa..jangan sesekali merajuk kat shopping mall..kalau window shopping je xpe merajuk, tapi kalau pergi mall untuk shoppingggggggggg, manyakkkk lugiiiiiii woooooo i tell yu..penyesalan xsudah!!!..sobssss..

Okayh2, nuff bout that merajuk thingy..

Cuti 3 hari baru nie xde buat ape sangat pun..sabtu xkeluar..ahad keluar pegi one utama sebab nak hantar handbags untuk di-polish..katepun nak raya kan..plan asal nak ke the gardens..tapiii sebab kami nak ke H&M, maka ke one utama la kami..isnin pulak petang baru keluar..itupun sebab nak berbuka kat melawati mall..bawak mak abah kite berbuka luar kat tempat feveret mak kite..Johnny’s..hehehe..

So sepanjang 3 hari cuti, kite nekad untuk settledkan kain baju yang dah 3 minggu tersadai..
Tuh diaaaaaaa..sebakul besar baju2 suami kite menanti untuk digosok..

Baju2 untuk dilipat dah settled dah sebelum nie..3 bakul kau..patoh pinggang koi..bukan setakat lipat je tau..sebelum lipat, kite gosok dulu..sejak pakai dryer nie, komot2, keromot2 makin menjadik2..dulu masa masih jemur kain kat ampaian, tidak la pulak nak kene gosok sebelum lipat..wrinklessssss xde la teruk sangat..tapi sejak keringkan dalam dryer, makin menjadik2..nak biaukan je kedutan kat semua baju-bajan, boleh je..tapi sudahnye kite gosok jugak sebab aakit mataaaaa..

Settled jugak dalam masa 3 hari..yang mana nak lipat, yang mana nak gosok, semua dah settled..tapi kegembiraan itu hanye bertahan selama beberapa minit je..kite turun je bawah, hasben kite otw bawak 2 bakul naik atas.. “haaaaaaaa, ade lagi ker?..bila nak habis nie..😭😭😭”..lepas lipat and gosok baju2, kerja hasben kite pulak menyusun baju2 yang dah dilipat/digosok..xmampu rase kite nak susun..

Friday, May 17, 2019

:: Bertakung Air Mata Dibuatnya ::

Pernah x korang kehilangan barang yang korang berharap sangat akan jumpa balik barang tuh, and bile dah jumpa, sampai tahap boleh bertakung air mata..sampai tahap buat sujud syukur..pernah x pernah x???..kite pernah..berkali2..

Kite nie sejenis manusia yang sangat3 pelupa..bak kate kawan2 kite la, nasib baik la yang mana melekat kat badan kau tuh xleh nak cabut2..kalau itu pun boleh cabut, aku xtau mana duduknye..kompom hilang sekejapan je..bengong kan ade kawan2 sebegitu..grrrr!!!..tapi kan, kite pun rase kata2 kawan2 kite tuh akan jadi betul kalau bende2 yang ade kat badan kite nie boleh dicabut2..kihkihkih..

Then kite perasan yang kalau kite dah lama xpakai sesuatu barang eg. jam, gelang, cincin and etc, chances untuk kite xjumpa, and xingat mana kite letak barang2 tuh adalah tersangat tinggi..time nak pakai tuh, jenuh la duk mikir mana duduknye semua barang2 kite..macam baru nie, headphone..kite dah lama xpakai..sebab cuti 4 hari..headphone kite selalu akan pakai masa berlari dah hari bekerja..so hari rabu bile dah start keje, segala ceruk tempat kat rumah kite nie kite carik..atas bawah duk kehulu kehilir..xjumpa2 jugak..semalam baru jumpa..kat ofis duduknye..cantik je tergantung dekat bawah meja dengan cable charger masih tertusuk cantik dekat lubang charger..

Hasben kite xtau pasal “kehilangan” headphone kite..sebab takut hasben kite bebel lagi..sebelum tuh ade kejadian kehilangan yang lagi besar..tuh yang jadi punca kite xtanye hasben kite whether die nampak ke tidak headphone kite or mengadu kat die yang headphone kite xtau letak mana..

Ape yang besar sangat sampai xberani nak bagitau hasben kite pasal headphone???..sebabbbbbbbbbbbbbbb kite baru sedar yang jam, bracelet and cincin2 kite “hilang”..berderau darah kite weh..serious xtipu..kene pulak hasben kite duk hantar dua2 kete gie polish-ed..lagi la kecuakan..sebab bagi kite baik miss-placed dari hilang orang amek..sebab kalau miss-placed chances nak jumpa tuh tinggi..tapi kalau hilang, punah harapan nak jumpa balik..sobsssss..so bermula pencarian cincin2 jam dan juga bracelet..stress kite dibuatnye sebab kite memang xingat situation sebelum kite sedar semua tuh hilang..dengan hasben kite duk tanya2, dah jumpa ke belum, dah jumpa ke belum..huwaaaaaaa..kite call-ed mak kite, kite text biras kite, tanye ade x semua tuh tertinggal dekat rumah..xde katenye..ahhh sudah..mana peginye..

Kite text kat group bff kite..diah tanye dekat bonda (makcik diah), barang2 ade lagi x?..bonda kate ade lagi tuh..xhilang..kene carik lagi..kat situ dah lega sikit dah..harapan untuk jumpa balik barang2 kite masih lagi ada..tapi tuh la, selagi xnampak depan mata, selagi tuh la hati xtenang..jangan ingat bonda ahli nujum plak tau..bonda kira ikut kiraan kalender islam..macam mana jangan tanye, bonda je tau..diah pesan baca surah Al-Insyirah..kite pun baca la, tapi tetap xjumpa sebab tah la, panik mungkin..

Kite xrisaukan pasal jam, kite xrisau sangat pasal bracelet..tapi yang paling2 kite risaukan adalah cincin kite yang hasben kite baru tukarkan..nangis woiiii kalau hilang..boleh beli handbag LV sebijik..silap2 kalau pandai pilih, dapat 2 bijik..😭😭..itu yang kite takut tuh..hasben kite xmarah, tapi nampak kekecewaan di situ..sooobssss..

Kite sedar hari rabu..malam rabu tuh start mencarik..xjumpa..khamis cuba lagi..diah berkali2 pesan..baca surah Al-Insyirah dan yakin akan jumpa..kite baca surah Al-Insyirah sambil carik..tenangkan hati, lapangkan dada, tawakal dan redha kalau xjumpa..mungkin sampai situ je rezeki..pun xjumpa2 jugak..so kite relax kejap..duduk sambil tengok tv, sambil makan kepek..serious kepek tuh sedap..kite mintak hasben kite singgah kat shell semata belikan kepek nie..nie nie..kepek ape yang nie nie..hahaha..
Sedap okayh kepek nie..serious layan..

Okayh2 sambung..teriklan pulak..

Tetibe kite teringat yang masa hari kejadian, keluar je dari rumah mak kite, kite melayan anak2 main scooter kat luar sementara nak tunggu balik..so kite pun belek2 la video sebab nak tengok masa kejadian tuh kite ade pakai ke tidak..sekali dalam video xnmpk kite..suara je yang ade..then teringat masa tuh kakak kite pun ade amek video anak2 kite main scooter..so kite pun called kakak kite mintak tlg tengokkan ade x kite pakai jam cincin semua tuh..lepas kakak kite tengok video die text kite kate die xnampak sebab kite pakai jacket..pappppppp!!!..jackettttt!!!!..my black jacket!!!..aah la..kenapa xterpikirrrrr..sumpah kite lupa sangat pasal jacket kite..yang kite duk check adalah segala handbag2 kite..terus kite meloncat bangun xpadan dengan sakit pinggang, naik atas bukak wardrobe, sambil berkata mudah2an ade la dalam poket jacket..seluk kiri seluk kanan, sekaliiiiiiiii ade..ya Allah, nak nangis rase..😭
Nie haaaaaaaaaa..ya Allah..terima kasih ya Allah..dengan izin-Mu, maka dipertemukan kembali barang2 nie..alhamdulillah..😢..

Thursday, May 16, 2019

:: 1st Day ::

Tiberrrrr je 1st day..hehehe..ape yang 1st day???..sat naaaaa..

Semalam, 1st day anak dara kite puasa penuh..hehe..alaaah, tau la anak u’olls dah berhari2 puasa..relax la..chill2 sudeh..itu anak u’olls, ini anak kite..ehhhh, tiber!..hahahaha..xde la mana la tau kut2 ade yang macam, “alah, anak baru 1st day puasa pun dah kecoh..anak aku pun 6tahun jugak..puasa dah 4-5hari dah puasa penuh”..kut la ade yang terdetik gitu..ngeeeee..

Kite xpaksa anak dara kite puasa penuh..even dekat school pun, kite pesan kat aunty, kalau qisya xlarat, bagi je die makan..ikut daya die lama mana die mampu bertahan..sebab few times la aunty text kite tanye “salam puan, today qisya fasting or not?”..hihihi..sebab bile time breakfast, lunch and tea-time, qisya asyik la duk cakap, “i’m fasting aunty..fasting cannot eat and drink”..aunty sampai naik risau sebab setiap kali aunty text, kite akan mentioned yang “qisya xbangun sahur”..bukan xgerak, gerak je..bile kejut bangun sahur, die xpuasa..bile xkejut sahur, tetibe nak puasa pulak..

So kite just pesan kat aunty tolong tengok2kan qisya..if die nak fasting, just let her be..but if qisya ask for food or water, mintak jasa aunty untuk bagi la..and nasib baik memang kat school memang dah standby dah makanan untuk anak2 yang puasa tapi xmampu nak habiskan..so lega sikit kat situ..sebelum nie paling lama qisya bertahan sampai pukul 6.30petang..hehehe..time tuh nenek amek kat school..so bile balik qisya nak singgah kedai beli cookies and water..lapar katenye..nenek pun xmembantah..sebab nenek kate, jangan paksa..ikut sampai mana qisya mampu..kalau die mintak makan ke minum ke, jangan tahan..takut lain jadiknye nanti..baiklah nenek..mommy xleh nak cakap ape..mommy surrender..hahahahahahaa..alah, kite xkisah pun kalau mak kite nak “bukakan” qisya..sebab kite sendiri pun xpaksa..ikut la lama mana die mampu..

But then, semalam, pecah rekod qisya puasa penuh..yeayyyyy!!!..woot woot!!!..ayat qisya lepas berbuka, “boleh la qisya collect duit raya”..erkkkk, kuikuikui..semua yang berkenaan sila standby duit raya..Handbag merah dah standby..wakakakakaa..

Semalam sebelum berbuka, daddy qisya saje bawak qisya pegi bazaar ramadhan..macam2 die nak daddy kate..semua nak..pastu xnak makan nasi..nak makan chicken chop je..daddy pun ikutkan je kehendak anak dara die..anak dara 1st day puasa katenye..hehehe..
Sayang manja mommy nie..hari nie qisya bangun sahur..xtau la die puasa ke tidak hari nie..hehehe..kite siap pesan sebelum hantar die pegi school..if xlarat fasting, just inform aunty..don’t force..okayh je jawabnye..tengok la petang nanti cemana..ngeeee..

Gud job kakak!!!..mommy so proud of u!!..muahhhhhhxxxxx...mommy love u 3000..143 manja mommy..ehh, lamanye xmenyebut 143 tuh..rasenye kalau cakap dengan qisya 143, bukannye die balas 1433..maybe die akan balas, "143 equals to what mommy?"..ahhh sudah, mommy nak jawab apooooo!!..kihkihkih..

Tuesday, May 14, 2019

:: Anak Dara Mommy Dah Besau ::

Dah besau dah anak dara kite yang sorang nie..raya tahun nie qisya extra “raya” sikit..sebab tahun nie qisya ade handbag raya..kihkihkih..raya tahun nie kasut qisya xberapa nak beli sangat sebab kasut die banyak lagi yang muat..so kasut raya ditukarkan dengan handbag raya..

Semua gara2 mommy qisya dapat handbag raya..muahahahahaha..saje nak bagi qisya seronok sikit..ngeeee..
Christy Ng u’olls..baru 6tahun dah dapat handbag christy ng..mommy pun daddy x offer tau..chissss!!..tapi xpe la sebab daddy offer mommy handbag lain..hahahahahaha..christy ng mommy boleh beli sendiri..sebab harga tersangatlah affordable..cantik pun cantik..ade kualiti pun ade kualiti..or later mana tau nanti daddy bagi duit raya, boleh “lekat” dekat christy ng..wakakakakaaka..
Comel kan..yg rantai gold tuh sling untuk bag nie..hehe..ini yang scha and lara punye collection..kecik je handbag nie..sesuai untuk budak2..

Plus raya nie kan raya dekat temerloh, so jumpa ramaiiiiii orang..boleh collect duit raya..hahahahahahahaha..selalu raya qisya bosan..takat pegi 2 buah rumah..pastu sambung raya dekat shopping mall..dah settled..kihkihkih..so tahun nie insyaAllah ade meriah sikit..cumanye kite balik lambat sikit..balik malam raya..so maybe akan terlepas activities membakar lemang, masak rendang dan jugak ketupat..sobsssssss..

Tapi xpe la, xkisah la..janji tahun nie xraya kl..nak request mak kite buat kuah kacang daging la..sedapnye ya Allah..mak kite masak semua sedappppppp..semua berasa..sokmo kite akan makan berulang2..lontong pulak mak kite kate itu memang mak akan masak sebab lontong is a must..lontong lawan dengan sambal ikan bilis..sedapnyeeeeeeeeeee..slurpppppp..pagi raya selalu kite akan save perut untuk makan banyak dekat rumah mak kite..sebab mak kite masak sedapppppppppppppppppppppp..slurpppp!!!..

Tetibe xsabau nak raya..ehhhh, teruknye..puasa baru je 9 hari dah xsabau nak raya..hahahahaha..

Monday, May 13, 2019

:: Finally —> Salomon Skin Pro 15 Set ::

Semalam kami sekeluarga ke Mitsui..shopping raya la u’olls..buat ape lagi..xkan pegi ke sana untuk lunch pulak kan..kang xpasal2 kene hangkut nak van jenazah..haruuuu lahai..hehehe..seronok betul shopping di kala xramai orang nie..serious memang xramai..sabtu lepas pegi mid valley pun xramai..semalam pegi mitsui pun xramai..

U’olls dah shopping raya ker?..kite alhamdulillah untuk anak2 dah 80% settled..hasben kite pun sama..kite punye je xberapa nak settle lagi..tah la, macam xde mood..sebenarnye tengah sentaps dengan hasben kite..so sebab tuh la macam xberapa sangat nak shopping raya..bising orang tua tuh sebab asal tanye nak masuk kedai nie ke tidak, kite jawab xnak..asal tanye nak masuk kedai itu ke tidak, kite jawab xnak..hangin la pakcik!!..tapi biasalah bile dapat bini hati keras, memang kite buat keras la kat situ..masalahnye bukan takat hati je keras, kepala pun ikut sama keras..🙄..masuk memana kedai pun sebab hasben kite bising2..masuk jugak la buat syarat..memang betul2 buat syarat la..masuk dengan tangan dua2 kat belakang, mata tuh pun buat syarat lalukan je dekat baju2 yang tergantung, tangan pun buat syarat menguis2 baju2 tuh sekali lalu..dah habis setiap section, kite lalu sebelah hasben kite sambil cakap, “xde yang menarik”..terus kite keluar dari kedai..sya sya, hati kau keras sya..sila jangan ikut perangai kite yang teruk itu..ish ish ish!..haih, bile kite cakap kite xnak, maknanye kite xnak..bile dipaksa buat bende yang kite xnak, itu la jadiknye..

Punca sentap tuh xyah cite la kenapa..xde la sentap pasal bende besar pun, tapi mungkin sebab hati kite nie kecik sangat..itu yang sentap tuh..nak buat cemana..hakak takuad..hikhikhik..

Dah alang2 ke mitsui, hasben kite suruh la mencarik hydration bag sekali..memang tengah mencarik pun hydration bag yang semenggah sikit..tapi sebab ketiadaan mood disebabkan kesentapan yang tah pape, itu yang endah x endah je..

Bile kite duk buat pangai, memang asal hasben kite masuk memana kedai tengok barang die, kite dengan anak2 tunggu dekat luar..sampai la ke akhir cerita pasal bag nie..jap jap iklan jap..kite nak cerita satu bende yang mungkin bagi orang lain yang membaca nie macam, “ehhh, tah mende2 tah cite kau nie..xmenarik langsung”..but ya, kate pun cerita kite kan..so whatevah!..hahahahha..sebab bagi kite sangat comel..hasben kite dengan qisya masuk kedai adidas..kite dengan bobot dekat luar sebab masa tuh kite tengah memujuk die..bobot buat perangai and tunjuk perasaan sebab xdapat main dekat tempat game..ermmmm, i wonder where he gets all that behaviour!!!..🤔..hiks..

So kite pun pujuk la ape2 yang boleh distract-ed die..kebetulan ade baskin robbins..so kite pun pujuk la, “bobot, look, ade baskin robbins..u want baskin robbins?”..bobot pun jawab “yes”..and kite kate la kat bobot, “jom masuk dalam carik daddy sebab mommy xbawak duit..duit mommy tertinggal dekat rumah”..serious korang duit kite tertinggal dekat rumah..ic je yang ade..then bobot insist tau suruh kite stay kat mana kite duduk, die sendiri nak pegi amek..kite xbagi sebab kite risau la nak lepaskan die sensorang masuk situ..jangan woiiii, nangis xberlagu nanti..anak bujang kesayangan kite tuh..tapi beria bobot xbagi.. “mommy duduk shini, biar bobot pegi jumpa daddy sholang2..mommy tunggu shini okayh..kejap lagi bobot datang”..ya Allah mulut anak bujang kite tuh..sama macam mulut org tua..

Tapi kite tetap la jugak follow die, 2-3 kali die toleh belakang siap suruh kite stop.. “mommy angan ikut bobot..bobot pegi sholang2 je..mommy tunggu shini la”..kite pun okayh kan je..lepas tuh berlari kencang si bobot masuk kedai adidas..comel sangat tengok die berlari kelam-kelibut dengan gaya die nak mengelak orang yang menghalang jalan die..😂..jangan ingat kite betul2 ikut cakap bobot okayh..nak lepaskan die memang lambat lagi..baru 3tahun 2bulan kut..ape gile nak biarkan die “sholang2”..memang tidak la cite die..kite perhati je die..jumpa jugak la bobot dengan daddy die..kite nampak daddy die bagi duit kat tangan die..dengan tangan kecik comel tuh memegang few notes kaler merah, biru dan hijau, maka berlari la bobot dengan bersungguh2 ke luar kedai..berlari menuju dekat tempat yang die tinggalkan mommy die “sholang2”..kite ikut je die dari belakang..beria die carik xjumpa..dengar la bobot cakap, “ehhh, mana mommy..mommy, ooo mommy”..situation masa tuh macam terbalik pun ade..selalu mak memanggil carik anak yang tah mana2 duduknye..nie anak carik mak yang hilang..dengan muka confuse, dengan kepala kiri kanan mencarik2 mommy kat mana, dengan mulut terkumat-kamit duk berzikir, “mommyyyyy, oooo mommy..mana mommy nie?”..ya Allah sumpah comel sesangat..masa memula bobot suruh kite tunggu kat luar pastu die kate nak masuk “sholang” tuh lagi kite dah rase comel sangat..

Bile kite tengok reaction “lost and confuse” die tuh, baru kite datang dekat..xsempat kite nak cuit belakang die, die dah toleh.. “eeeeeiisshhh, mommy nie..mommy pegi mana tadi..bobot carik mommy xjumpa”..hahahahahaha..adoihaiiii, kenapa comel sangat nie bobotttt..then bobot pass-ed kite duit, terus kite belikan die dengan qisya eskrem..

So sambil2 kite teman anak2 makan eskrem, hasben kite tah mana2 tah melilaunye..lantok ler deme yob..hahahaha..dalam 20minit gitu kite ternampak hasben kelibat hasben kite keluar dari kedai Salomon dengan tangan memegang paper bag salomon..kite dah expect dah itu ape tapi sebab merajuk kan, so malas nak beria sangat..hahahahaha..sampai je hasben kite kat kite dengan anak2, terus die pass-ed paper bag tuh kat kite.. “nah, u punye”..kite pulak balas dengan ayat, “qisya nak kencing..i tengah suap bobot nie..tolong bawak qisya pegi toilet”..ngeeeeeeee..

Konon macam jual mahal..konon je laaaaaa..poyo2 je..hahahaha..masa hasben kite pegi toilet, sempat la jugak intai2 isi kandung dalam paperbag tuh..huahuahua..sekali tekaan ku tepat belaka..hydration bag u’olls..yeayyyyyy!!!..hakhakhak..
Tadaaaaaaa..siap datang dengan water bladder sekali dapat..tapi lepas nie kite nak beli salomon water soft flask..so xyah la letak air dalam water bladder..sumbat je kat tepi bag kiri kanan..kalau pakai water bladder, bag jadi berat..
Tadi bahagian depan..ini bahagian belakang..banyak compartment jugak hydration bag nie..
Siap ade wisel kecik kat tepi bag nie..wisel nie kalau u’olls nak tau, adalah one of the mandatory items yang compulsory kene  ade bile masuk trail run..kalau takat 8km ke 10km ke, xyah la sampai nak ber-wisel segala..normally, kalau xsilap kite, 30km ke atas kut compulsory..21km xsure la wajib ke tidak...jangan ingat boleh  mengelat nyeah..organiser selalunye akan buat checking sebelum run samada barang2 yang mandatory ade ke tidak..

Angan2 impian dan cite2 nak masuk trail run half or full marathon tuh ade la...walaupun mustahil, tapi x salahkan kalau nak letak target..but slow2 la..kite start la dari bawah dulu..mana boleh terus nak lari jauh tuh..sama macam lari kat jalan biasa la..memula start with 5km..then agak2 dah boleh adapt,, naik 10km, bile dah boleh adapt dengan 10km, then only u can go for half marathon which 21km and so on..adoiiii serammmmmm mikir half marathon tuh..

Pastu bulan 7 kite dah register-ed trail run..amek 8km je..ikhwan ajak amek 16km..kite cakap  “ boleh..tapi kompom kau tunggu aku 4jam nanti”...kihkihkih..lek lu, biasakan dengan trail tun 8km-10km dulu..lepas tuh baru la tengok cemana..😬.

Sebab tuh la kite nak hydration bag nie..sebab boleh pakai utk 2 types of running..road running dengan trail running..untuk cycling pun boleh..minat untuk ber-cycling tuh ade tapi belum betul2 sampai lagi..dah sampai dah sebenarnye tapi basikal xde..hahahahaha..bile cerita2 pasal cycling, hasben kite tetibe cakap, “i memang ade plan nak belikan u basikal..itu hari hampir dah belikan tapi tunggu dulu la”..hehe..ikutkan kite basikal biasa pun dah okayh, tapi bile ikut hasben kite, mana maunye..yang kite tau, rupa die adalah seperti basikal, hahahahaha, dan ade pedal untuk mengayuh..that’s it..hasben kite dah ade basikal, anak2 dah ade basikal, kite je xde..kalau kite ade basikal boleh la pegi putrajaya beriadah kayuh basikal..hehe..

Sudahnye pegi mitsui, kite punye baju2 seluar kasut2 hanbag xde..yang ade untuk kite adalah semata hydration bag sahaja..hahahahaha..jadik la dari xde..ngeeeee..lepas settled mitsui, kiteorang singgah rumah adik ipar kite berbuka sana..hehe

Tuesday, May 7, 2019

:: Kisah Anak-Anak ::

Dah lama x cerita kisah anak2..xde ape nak cerita sebenarnye..saje je..heehe..

Semalam aunty yang jaga class qisya wassup kite..tanye qisya fasting ker?...sebab time breakfast, qisya xnak makan..puasa katenye..and qisya kate lagi, daddy suruh puasa..hahahaha..tergelak2 kite..adoiiii qisya qisya..kite tergelak sebab masa tuh ter-flash-back balik conversation kami laki bini dengan qisya..qisya tanye daddy die puasa tuh ape..sebab kiteorang duk sebuk2 cite pasal puasa..hihihi..so daddy pun explained la kate puasa tuh menahan diri dari makan dan minum..ye laah, nak explained menahan diri dari lapar dan dahaga kang, confuse pulak qisya..so explained la something yang qisya senang nak faham..

manja mommy sesangatttttt lahaiii..nak menempel je dengan mommy..

Then tetibe qisya kate die nak collect duit raya..hamboihhhh..hahaha..that was the time where daddy qisya kate kalau nak duit raya, kene puasa..ingatkan die lupa la the next day..sekaliiii die ingat daaaaaaa..itu yang die cakap dengan aunty die puasa..hurmmmm..kite je pesan kat aunty, kalau qisya nak puasa xpe let her be..cuma mintak tolong tanye kan je qisya lapar ke tidak..kalau die nak makan, bagi je..hehehe..
nie haaaaa 2 beradik nie..dalam rumah pun jadik..kusi kite dah jadi "playground" derang dah..itu sebab kene tegur la masing2 duk gitu..kat atas plak tuh..haishhhh..kalau tidak, meloncat2 dari kusi hujung ke hujung..apalagiii, kene jerit la memasing..bukan sayang kusi takut kusi rosak yang jadi punca kite jerit..tapi risau kalau salah step, jatuh then cemana..hah hah cer kabo..kusi hijau tuh dah la tinggi..bawah tuh tiles bukannye carpet..xbenjol dahi, silap2 terkoyak dahi tuh..

So sebelum kene, baik la kite bising dulu..
disebabkan xleh nak melompat, meloncat, sudahnye terbaring 2 beradik nie..adoiii..saje jeeee tau..bile daddy derang turun, kite suruh tegur..and tegur memang la die tegur anak2 buat cenggini..tapi ayat die, "qisyaaaaa, bobottt, turun laaa..xmau main kat situ..nanti kang rosak langsir raya mommy..langsir mommy mahal tuh..turun cepat turunnnnn"..bolehhhhh x?????..grrrr!!..

Xde de langsir raya..langsir raya apanye dah kalau tukar langsir masa CNY baru nie..mmg la langsir raya tapi bukan raya puasa la..raya CNY..wakakakakaka..

Dengan si kecik tuh, hurmmm, kite surrender betul dengan die..anak bujang kite nie, xtau la..nenek sampai suruh xyah hantar pegi school dah..makin makin menjadik mulut die..ahahahahaha..dah la asalnye mulut tuh macam orang tua..sejak2 pegi school nie, lagi lagi double mulut tuh..kalah orang tua..waakakakaka..
Anak bujang kite tuh la, die lah penaik darah kite, die jugak la penyejuk hati kite..akal die panjang sesangat..sesangatttt panjang..kadang kite xterpikir pun untuk budak yang umur2 macam die akan pikir macam tuh..

Baru nie mak kite cite, die borak2 dengan bobot..ade la bobot sebut "olang(orang)"..pelat R..hahaha..sama lahai macam mommy..mommy nak sebut R macam masalah sikit..tetibe akan terjadi minah salleh celup..slang tetibe kau!..ahahaha..tapi bukan kite buat2 tau..it come out naturally..ngeeeee..so nenek betul kan la balik, "orang la bobot...bukan olang"..and bobot memula ikut la jugak..cuba la jugak nak betulkan R die tuh..3-4 kali nenek duk betulkan and 3-4 kali tuh jugak la bobot try nak membetulkan R die..sampai jadik fed-up die..kali ke 5 nenek betulkan "olang" die tuh, terus bobot cakap, "xpayah ajar la nenek"..aahahahahahahahahha...adoiiii, tergelak2 kite..hahahhahaha..bengang lettew..kahkahkah..
 
geram tau dengan bobot nie..rase nak gigit2 je die..

Dengan die kadang tuh xleh nak marah..sebab nanti kang die akan datangggg, menyondol muka die dekat mulut kite..nak suruh kite cium die..bukan itu je tapi banyak la lagi yang bobot buat untuk sejukkan hati kite yang sampai kite xboleh nak sambung marah tuh..terus melting lahaiiii..xjadi nak marah..ngeeeeee..now i know kenapa ramai mak2 akan kalah dengan anak lelaki..so far yang mana kite nampak depan mata la..ermmmm, xyah jauh2 la..mak kite dengan adik lelaki kite dah cukup..and now i know why..hehee..

Not to say dengan anak perempuan, derang xpandai pujuk..tapi tah la..kat anak laki nie extra sikit..bukan kasih-sayang tuh extra..kasih-sayang tuh sama je..dedua kene marah jugak..hahaha..tapi perangai memujuk tuh yang extra ade dekat anak lelaki..

Monday, May 6, 2019

:: Persediaan Ramadhan ::

Credit to MSG-Cyber for this cute Giphy..

Hi korang..ape persediaan puasa korang?..kite xde persediaan ape2 pun..same like tahun2 sebelumnye..same old same old..cuma mengharapkan dan mendoakan supaya xterlajak sahur..hahahahaha..seronok lahai semalam tengok orang berpusu2 ke masjid nak solat terawih..kalau takat qisya je kite memang dah pegi dah..sebab qisya nie jenis behave sikit..tapi bile mikir bobot, hurmmm, xpe la, tunggu die besar sikit baru bawak die sekali..kecik2 macam nie takut die mengacau jemaah2 je..

Pasal sahur2 nie kan, siap kite paksa hasben kite set alarm die..kejutkan kite sahur in case kite x sedar..ye laaa, katepun kite bekerja kan..pagi sampai petang dah sah2 penat kat ofis..balik rumah penat kat ofis xhabis lagi, sambung pulak penat dekat rumah..nak masak lauk untuk sahur la, nak masak nasi untuk sahur, nak rendam kurma, nak basuh botol air anak2..skang nie beg anak2, kite mintak hasben kite settle-kan.. die letak baju ape, cara lipat cemana, lantakkan la..malas nak runsing2kan kepala..itu kalau kite xsempat lipat baju bajan la..ngeh3..tapi selalunye bile lipat kain, kite akan lipatkan siap2 satu set baju qisya..panties, seluar dengan baju..kire itu 1 set la..so hasben kite just amek je..

Ehhh, tapi xfair jugak..sebab surirumah kalau ikutkan pun penat jugak..kami wanita bekerja penat otak, wanita surirumah penat fizikal..hehe..kite kalau cuti, plus anak2 dekat rumah, adoiiii, penat die makngaiiii, rase macam nak siap2 pastu pegi ofis jer..hahaha..salute wanita surirumah..but either one pun sama je penatnye kalau nak ikutkan..doesn't matter u wanita bekerja or surirumah..masing2 ade penat tersendiri..sooo, salute to us all wanita!!!..kite wanita kononnye insan yang lemah  tapi kite sebenarnye insan yang kuat..ehhh, tiber!..hahahaha..

Tahun nie as usual, kite order rendang dekat nana mia untuk buat stock sahur..hasben kite yang suruh order..biasalah sahur kan, sokmo la emergency..sokmo la kelam-kabut..so dengan adenye stock2 rendang, maka mudahlah kerja saya..huahuahua..kite order rendang ayam sekilo dengan rendang daging sekilo..
Atas rendang ayam, bawah rendang daging..
Ini setelah siap di-packing dalam bekas kecik2..senang nak panaskan..untuk sekali makan..xde la simpan panas simpan panas simpan selagi xhabis..itu bukan style kite la..plus kite xreti pun nak buat camtu..hati terus akan jadi gundah gulana sebab nak kene panaskan lauk-pauk berulang2 4-5-6 kali..takat nak sekali panaskan kite boleh terima lagi..

Lauk2 untuk berbuka selalunye xkan pernah ade masalah..sebab berbuka pukul berapa la pulak kan..masa sahur je..kene pulak terlewat bangun, hah, itu jam memang kelam kabut la..lagi penat badan sebenarnye kalau terjadinye terlewat bangun nie..even lauk2 untuk sahur memang kite xberia sangat pun..but still, kene la masa untuk nak prepare makanan..nasib baik la hasben kite jenis x memilih sangat makanan..dapat sambal sardin telur dadar pun jadik dah..ataupun sambal kentang ikan bilis ke..

Tapi kalau kite sorang je yang nak bersahur lagi senang.. telur mata kebau yang telur kuning cair2 potong cili padi dengan bawang letak kicap pun jadik..makan nasi dengan serunding letak kicap dengan telur mata kebau pun jadik..tapi serunding kene serunding daging la..serunding ayam kite xsuka..

Itu kalau rajin la, kalau kene time malas, makan cereal, oat, granola pun kite okayh je..makan roti je pun jadik..itu kalau kite sorang la yang nak berpuasa..tapi dah ade suami nie, walaupun lauk-pauk simple plus hasben jenis xkisah, tapi kene la semenggah sikit lauknye..ye dok..melainkan kalau dah emergency sangat3 yang dah nak imsak..itu memang terpaksa la die bedal ape yg sempat..hehehe..

Okayh la korang..itu je la untuk hari nie..once again, “Selamat Menyambut Bulan Ramadhan..semoga semua amalan kite diterima Allah s.w.t..insyaAllah..amin3"..

Kalau ade yang terliur dengan rendang tuh kite mintak maaf..insyaAllah kalau iman anda2 semua kuat dan tinggi, anda2 semua tidak akan terliur..kihkihkih..

Friday, May 3, 2019

:: Small Gifts For Qisya and Bobot's Aunties -> Teacher's Day Celebration ::

Hari nie ade double celebrations dekat school qisya and bobot..satu, celebration birthday for May babies..dua, celebration untuk Teacher's Day..

Pening xtau nak belikan ape untuk aunties dekat school qisya dengan bobot..ngeeee..sebelum teacher's day nie kite ade belikan tasbih digital..plan memang nak bagi untuk teacher's day..kire untuk salah satu hadiah untuk aunties la..pastu tambah2 la dengan hadiah yang lain..tapi terawal pulak belinye..hehehe..

nie haaaa tasbih original tuh..comel kan..kite beli banyak..20biji kut kite beli kat shopee..saje beli lebih sebab murahhhhhhhh..pastu skang nie siap lebih2..asalnye nak bagi mak kite, kakak2 kite, tapi derang dah ade..beli dekat mekah masa pegi umrah awal tahun nie..itu yang berlebih2 tuh..masa beli kite dah kire2 dah sape yang kite nak bagi..so skang nie tengah pikir nak bagi sape..huahuahua..tengok la sape yang bertuah..hehe..

So tasbih digital kite bagi dulu as an appreciation gifts..kadang kalau kite beli lebih kepek2 ke cookies ke dessert ke, ehhh ape2 pun la, memang kite akan bagi sikit dekat aunties..sama2 rase..alhamdulillah aunties dekat school qisya and bobot sangat baik..anak2 kite kemain rapat kemain sayang lagi dekat derang..especially aunty yang jaga class qisya, kemain sayang betul dengan qisya and vice-versa..qisya nie die memang manja..tetibe je die akan datang peluk lepas tuh duk cium2 pipi..cemana die buat dekat kite, macam tuh la die buat dekat aunty die..memula tuh aunty siap takut2 sebab qisya tetibe manja lain macam..aunty kate, "i bukan ape puan..i jadi takut..i siap cakap dengan qisya, qisya jangan buat aunty takut..qisya nak tinggal aunty jugak ke?"..sebab aunty kate sebelum nie pun ade anak jagaan die, same age dengan qisya..sama la macam qisya..tetibe manja sesangat dengan die..pastu dah xdatang school dah sebab di-diagnosed leukimia..itu yang aunty phobia..

Then bile relation kite dengan aunty rapat, itu yang selalu aunty whatsapp kite perkembangan qisya..hantar video segala..siap cite qisya banyak tolong aunty buat macam2..tolong jaga2 budak2 playhouse..macam kakak2 aunty kate..hehehe..

Aunty bobot pun sama..kalau bobot sakit, memang die xpegi school..menjenguk2 aunty si bobot mencarik bobot bile kite hantar qisya pegi school..."bobot mana?..bobot xde ke puan?"..hahahaha..adoii bobot tuh satu hal jugak..dah start tunjuk peel sebenar dekat school..qisya mengadu kate bobot kene marah dengan aunty sebab pukul ade budak nie sampai menangis..budak tuh umur 4 tahun ke 5tahun tah..terus kite whatsapp aunty tanye betul ke tidak..sekali aunty kate betul...xsenang duduk kite tau..aunty kate gurau budak2 je..die xmarah pun bobot...die just suruh bobot say sorry je dekat budak tuh..sekali bobot lak yang nangis..hurmmm, bobot dengan sorry memang x clique..hahahah..adehhh..bobot nie jenis bergurau die kasar..kadang bergurau dengan kite pun kite xtahan.,ishhh bobot bobot..kite siap pesan dengan aunty bobot lagi..kite pesan kalau bobot ade buat sesiapa, nak marah, marah je..ngeeeee..

Okayh, sambung cite asal..ter-menyimpang lak dah..huahuahua..

Selasa malam kite pegi Daiso..at first memang xtau nak bagi ape tau..bile dah sampai sana, baru la idea sampai..tapi idea biasa2 je korang..janji ado dari xdo kan..kihkihkih..
kite beli bekas air tuh, then letak2 je coklat ferrero rocher dengan cadbury mini bites tuh..pastu printkan gambau 2 beradik nie dengan some quotes for teacher's day..dah settled...ini masa kite buat awal2..xdapat gambaran lagi cemana nak letak keratan gambar dan keratan quote..hehe..

Bile dah dapat gambaran, terpaksa la keluarkan balik, then masukkan keratan2 gambar dan quote dalam botol, pastukan masukkan balik coklat dengan kertas2 ala2 sarang burung dan cebisan kertas yang dah di-shredded..hahaha..
maka terjadilah ini..
nak jugak amek boomerang..hahahaha..

Itu yang mommy mampu nak buat nak oiiii..last minute punye keje..simple cemana gifts pun doesn't matter kan..it's the thought that counts kan..hehehe..

Tuesday, April 30, 2019

:: Bila Laki Kau Pendengki ::

Hasben kite kalau datang dengki die, eeiii, sakit hati kite wak..

Kite jarang dah makan malam..selalu hasben kite xkisah pun kite xmakan sekali..but even though kite xmakan, tapi kite still akan teman hasben kite dengan anak2 makan..lately xtau la kenapa hasben kite macam kisah pulak kite xmakan..jeles lettew aiii dah kurus sikit..ahahaha..

And bile lately nie hasben kite kisah, lately nie jugak la punca badan kite dah naik....grrrrr!!!!..berat dah capai angka 4 dah kat depan..skang nie xtau berapa sebab kite takut nak timbang...hehehe..everytime amek bobot dekat rumah mak kite lepas balik keje, mesti hasben kite akan tanye anak2 dulu, "qisya, bobot, nak makan ape?"..lepas tuh baru tanye kite.."mommy nak makan ape?"..kite xkisah pun kite ditanye second sebab kalau hasben kite tanye kite dulu, mesti kite jem otak mikir..huahuahua..

Bile kite kate "xnak makan", mesti hasben kite, "makan la nape xnak makan"..hurmmmm..kadang kite berkeras jugak xnak makan..am stick with my words baybeh!..last2, kene makan jugak sebab anak2 xhabis makan...huwaaaaa..nak nangis rase..

Macam semalam ade pasar malam dekat area rumah kite..macam biasalah die akan tanye anak2 nak makan ape..bile tanye kite, kite jawab, "me donwanna..me on diet..i dah rase badan i dah naik dah..dah gemok dah"..and seperti biasa ayat die, "u memang domok pun..sebab u kan forever domok aiiiii"...in a way suweet ler ayat tuh..but why "domok!!!!"...sobssssss..

Jawapan kite tetap sama.."i xnak makan"..

Sampai rumah, bile kite nak prepare-d dinner, sekaliiiii, terus kite cakap dengan hasben kite.."u memang saje je kan..u memang dengki kan"..hasben kite buat muka xbersalah.."ape..ape..ape yang dengki"..ishhhh, tanye lagik..

Dengki la u'olls sebab die belikan kite tako tao..huwaaaaaaaa..
nie haaaaa..dah la dengki...dah la jeles..masalahnye die bukan beli satu tapi beli 2..bukan ke dengki namanye tuh..terpaksa la jugak makan 3 bijik pastu kite stop..sebab rase macam gemok sangat rase..geram betul..

Pastu jumaat lepas, kiteorang gie tengok Avengers..kebetulan anak2 kite nak ke rumah kakak kite dekat saujana putra nun..so lepas hantar anak2, kami laki bini pergi la nonton..hehehe..ehh, kite x transit anak2 kite kat situ semata nak nengok Avengers hokeyh..anak2 kite yang duk berzikir dekat seminggu, "nak pegi rumah mama..bobot nak pegi rumah mama"..

Sebelum tuh kiteorang gie makan dulu..kite xnak makan sebab perut rase xsedap..plus, bende dah pukul 1.30malam kut..so bile dah sampai, die tanye nak makan ape..kite xnakkkkkk.."sampai hati domok xnak teman i makan..xkan i nak makan sorang"..eeeiii ngade2nye lahai..macam la xbiasa.."i nak makan char kuey teaw je..kalau xde, i xnak"..alhamdulillah char kuey teaw xde..hahahha..selamat diet aiiii..ngeeeee..itu pun die duk la menyebut menu2 yang ade dekat situ..huahuahua..

Dengki betul tau..

Ehh nak cite pasal Avengers..1st weh kite nangis tengok Avengers..xpenah2 tau kite nangis tapi kali nie kite nangis..walaupun in between cerita tuh kite tertido..wakakakaka..dah tuh, tengok lepas keje..penat keje xhabis lagi..midnight pulak tuh..kene pulak kite duk baekkkkk punye lentok kat bahu hasben kite..bahu pulak tilam vono..mau x tertido..hahahahaha..ape???..nangis pasal ape?..korang tengok la sendiri..kite xnak jadi spoiler coz i hate spoiler..kite tahap benci sampai kite removed orang yang jadi spoiler nie..tau la ngko dah tengok awal2..but respect la orang2 yang xtengok lagi..sebuk duk nak bercerita cenggini cenggitu..jahanam sungguh lahai pangai!..
ini je dapat beli..nak beli yang iron man tuh tapi dah habissssss..huwaaaaaaaaa..jadik ler dari xde..

Okayh settled part hasben kite yang jeles tuh..hahaha..

Skang nie kan musim beblade..serious kite xde pun belikan satu pun untuk anak2 kite..tapi sebab anak2 diah, nana mia dengan nana kbob duk ade byk bende nie..terpaksa la kite pun belikan jugak..xkan la anak2 kite nak tengok je kan..hehe..
so terbeli la bende alah nie..diah tolong belikan tapi pos kat ofis kite..

Saje nak enterprem muka sendiri..sebab ramai yang ingat kite sombong..kite xsombong..tapi bile kite sensorang memang muka kite nampak tersangat la sombong..dah tuh sensorang xkan nak sengih2 je kan..kihkihkih..
percaya laaaa saya tidak sombong...huahuahua..

Ape?..nampak sombong lagi??..ye la ye laaa..kite tukau ler gambau..
 nahhhhh..amek gambau nie..xsombong dah kan??..ke masih lagi sombong...wakakakakakaka..

Larikkkkk!!!..

Monday, April 29, 2019

:: Lari-Lari Santai @ Autsome Unicorn Run ::

Semalam kite dengan si botak ade run dekat Sunway Putra..betul2 berdepan dengan Sunway Putra..event nie xramai orang sebenarnye..kiteorang masuk pun sebab tengok medal die cantik..kihkihkih..pastu bile hari event itself, dah menyesal dah memasing..sebab event tah mende2..ngeeeee..

Tapi xpe la, pikir event charity, so abaikan je la segala perasaan2 tuh..event nie pasal autism awareness..route kalau lari kat dalam kl nie xyah la nak susah2 pikir route mana..mostly memang akan lalu bukit tunku..kalau 10km tuh memang dah kompom2 la kan..hazabedahhh wehhh lari kat bukit tunku..yang mana dah biasa memang celah gigi je route bukit tunku tuh..

Si botak pun xberia sangat lari semalam..die kate buat penat je..competitors xde, timing chip xde, medal pun xdapat, so buat ape nak lari2 beria katenye.."aku ikut pace ko la cak"..ikut kau la tak oiii...sudahnye aku yg ikut pace kau kan..hahaha..cak??..cak tuh sape??..cak tuh kite ler..si gile tuh je yang panggil kite cak..pffttt..and xyah tanye la mana datangnye kisah cak tuh..malas nak cite sebab bende lama..plus xpenting pun..orang yang naikkan nama cak tuh pun dah bertahun2 kite buang die..wakakakakakakaka..tapi xpaham kenapa boleh melekat nama cak tuh..urgghhh!!!!..sikit punye ayu dan sopan kite nie, cak yang dipanggilnye..bengong punye botak!..

Owh haaa cite pasal medal..hari yang sama ada la terdengar2 yang katenye medal xde..nanti event management akan pos..cite dengan bota, "aah la cak, aku lupa nak bagitau kau..masa aku amek race kit budak tuh ade bagitau"..lerrrrr, apooo laaaa..macam2..dengar2 cite orang2 yang berlari tuh cite dengan kawan die, medal stuck dekat kastam la ape la..hurmmm..stuck xpe, jangan terus senyap je..medal tuh berbayar kut..bukan nak berkire tapiiiiiiii bayarrrrr kut..
baju utk unicorn run..bagi kite personally, untuk personal record kite, quite okayh la..sebab ape tau, sebabbbbbbbbbbbbbbbbb route-nye adalah bukit tunku..like kite mentioned before nie laaaa..bukit tunku kuttttt...kalau yang dah biasa dengan bukit tunku memang celah gigi je..kalau yang macam kite, lari kat situ bile kene lari dekat situ, memang macam haremss jadehsss la kan..

Mungkin sebab si botak duk berlari sekali kut..sebenarnye, bile berlari ade kawan, cepat sangat masa sebenarnye..tau2 je, "weh, dah 5km kite lari", "weh, dah 7km kite lari"..haaaaa gitu laaaa..

Kite kene buat training LSD la..preparation utk 21km..mana boleh nak harapkan masuk2 event running je..memang confirm kene "sapu" dengan sweeper la jawabnye nanti..hahahaha..
antara banyak2 event kite join-ed, event nie la yang paling teruk bib-nye..size kecik amat, material pakai macam kain banner, dengan pin xde..tapi xpe laaa, pikir untuk charity..
pace kite untuk larian semalam..

Okayh laaa..kate pun berbukit2 kan..wakakakakak..

Friday, April 26, 2019

:: Tajuk Xde ::

Entry post nie kite santai2, relax2, chill2 je aight..sebab tuh la tajuk xde..wakakakakakaka..

Kite mengaku la yang kite nie jenis kepala angin..tapi masih under control la..xde la kate setiap bende nak mengamuk, nak marah je kan..ade la limit-nye..tapi jangan pernah cuba untuk trigger la amarah kite..kite senyap xbermaksud kite takut dan tidak bermaksud kite xberani nak melawan..antara faktor yang tarik kite untuk tone down kepala angin kite adalah sebab kite masih lagi boleh bersabar..dan juga sebab memikirkan seseorang yang kite terlampau sangat hormat je jadi faktor kite tidak melawan dengan melulu..eeehh, jangan la pulak ade "orang" tuh ingat kite hormat die..tidak la tidak..memang tidak ade dah hormat aku dekat orang macam kau..1% pun xde dah..

Pernah satu masa dulu aku dah hilang rase hormat dekat kau tapi aku positive kan balik fikiran aku..demi suami aku..aku cuba, bukan aku xpernah cuba..aku cuba untuk kembalikan balik rase hormat tuh dekat kau..tapi setiap kali aku cuba, setiap kali tuh la ade je bende yang kau buat, ade je yang kau mengutuk pasal aku..sakit hati aku nie, sampaikan terus hilang rase hormat dekat kau and skang dah jatuh kat bawah tapak kaki aku yang aku selalu pijak2 lumat..sama macam kau selalu jatuhkan maruah2 ramai orang dekat bawah kaki kau la..sorry but not sorry.. u don't deserve my respect bitch!..

Haih, dah dah la sya..hurrrmmmm, tah la..hati kite sakit sangat..manusia tuh yang xhabis2, xsudah2 nak mencarik pasal dengan kite..ade je yang die nak mencarik pasal..kau xletih ke perempuan???..xreti letih ke???..aku letih la..letih sangat tau..aku nak hidup tenang..aku nak hati aku tenang..aku tau hati kau xtenang..sebab hati kau dah busuk, dah membangkai..tolonglah jangan drag aku sekali dalam ketidak-tenangan hati kau tuh..aku xlarat la..ape lagi kau nak nyeah..aku dah letak BIG BARRIER, HUGE BORDER dah dengan kau..aku elakkan untuk bejumpa kau, aku elakkan untuk bercakap dengan kau, aku elakkan untuk bertentang mata dengan kau..aku elakkan untuk laki aku bercerita bende2 penting dengan kau..semua tuh aku sengaja elakkan..untuk elakkan kau mengata aku, mengutuk aku..

Aku rase banyak kali aku terangkan kat sini..saje aku terangkan kat sini sebab aku tau kau baca blog aku..walaupun kau salahkan budak satu ofis kau yang baca blog aku pastu cerita balik dekat kau..eehhh, oppsy daisy!!..ahahahaha..

Dah dah sya..cut the crap!..

Okie dokie..i'll stop..ehehe..sebenarnye kite nak cite pasal kepala hangin lain..dah keluar lain punye kepala hangin lak dah...hahahah..sebelum nie kite cukup berhangin dengan cermin kat sun visor dekat co-driver pun side..eeeiii, geram betul..skang nie pepagi kite dah xsempat nak make-up dekat rumah..make-up dalam kete je..bukan la kite make-up lama..kejap je pun..bukan beria nau make-up-nye..5minit dah setteld dah selalu..tp tah la 5minit tuh sangat berharga la sebenarnye..ngeeeeee..

So kite mengharapkan cermin kat sun visor tuh je la..tapiiiiiiiii, setiap kali kite guna cermin dekat sun visor tuh mesti mulut kite nie asyik la berbunyi, "pfftt, eeeiiii, bencinye and etc"..kite bukak, penutup cermin tuh tutup..kite bukak, die tutup..mau x kite berdengus2..haks..pastu duk la bergaduh2 dengan penutup cermin..setiap kali hasben kite mesti gelak bile kite duk "bergaduh" dengan penutup cermin sun visor.."dengan itu pun jadi nak bergaduh..tah pape tah"..pastu gelak2..eeeiii, die xtau yang bende kecik gitu pun boleh potong mood pepagi hari tau...urgghhh!!..pastu kalau let say hasben kite xkeje, die tetap akan hantar kite pegi ofis..tapi die akan drive kete die...kete die punye cermin kat sun visor xde masalah sebab jenis slide..lagi kite suke sebab bile slide penutup cermin, dengan lampu2 duk menyala..terang terus muka aiii, senang nak touch up muka..wakakaka..pastu perli2, "dengan cermin nie xnak "bergaduh" pulak.."memang tidak la nak bergaduh sebab cermin nie bagi i ketenangan"...muahahaha..nampak x, xhabis2 nak menyakat kite..

Sabar sabar sabar sabar dan sabar..kite sampai pakai cermin side mirror bile dah terlampau bengang dengan penutup cermin kat sun visor..sabar pun ade limit..sampaiiii la satu hari sabar kite dah hilang..
 maka hilanglah jugak penutup cermin nie..puas hati!!!!!....dapat guna dengan tenang dah..xde nak bergaduh2 pepagi hari..hahahahaha..

Okayh, habis dah cerita tuh..skang pasal makanan pulak..

Hasben kite memalam mesti kene dinner..simple pun jadik la..and die xkisah kalau duk ulang2 makan sandwich hari2..sedap katenye.."nak2 pulak dari air tangan isteri i"..hiks..tapi xkan la hari2 kite nak bagi die makan sandwich..sedap cemana pun tapi kalau hari2 duk ulang bende sama, jemu jugak jadiknye..kannnnn..
 version sandwich kite..

Kat rumah kite banyak kepok keping..hehehe..kite beli pastu mak kite bagi lagi..kene pulak anak bujang kite suke makan kepok keping nie kan..itu lagi nenek duk bagi2 je..
tadaaaaaaa..buat kudapan untuk hasben kite sambil2 die buat keje..ape je bawak keje balik rumah..huurmmmmm..

Tadi pasal makanan kan..nie pasal minuman pulak..
 kemain banyak capsule dolce gusto punye perisa..penuh..hasben aiii kan coffee junky..mana la xpenuh capsule dolce gusto nie..kite malas nak simpan kotak2..campurkan je semua dalam tuh..not to worry coz walapun dah campur, masih lagi boleh carik "pasangannye"..hehe..nampak x yang bertampal2 kat penutup bekas nie..itu level air itu setiap flavour..nak ingat semua memang kite xleh nak ingat la..kite nie pelupa u'olls..so paham2 yolah..huahuahua..
 
Kite nie kan sebenarnye memang suka minus air manis..tapi skang nie dah bertahun dah insof..ade la jugak minum tapi xde la selalu..cumanye jangan start..once dah start, memang meminta je nak minum air manis..kenapa nyek gitu..geram betuiii laaaaa cheq.. 

Kan kite naik train setiap pagi dari kl sentral ke klcc..so elok keluar je dari stesen klcc, mrmang dah terpampang besau2 mynews..so kite pun pegi la usha2..nampak pulak satu air nie..
 air nie haaaaa..air jangan tanye berapa harga la..satu xingat, kihkihkih, dua sebab rasenye dalam 9hengget lebih kut..ehhh, lupa la..kihkihkih..

Sedappppp sangattttt..kite memang suka anything yang related dengan passionfruit..sedapnyeeeeeeeeeeee..
 
kite minu air cke nie bukan sebab kite teringin ke mengidam ke ape ke tau..kite minum sebab kite dah start rase migrain nak naik..so sebelum jadi lagi teruk, baik la kite mencegah..diet tolak tepi, janji settlekan dulu perihal migran..mesti pelik kan ape relevant dan related-nye coke dengan migrain..ape ape ape..hahaha..xsilap kite ade doctor pernah suggest-ed kat kite, kalau rase2 migrain nak naik, minum air yang bergas..sebab lepas tuh akan keluar angin2..tapi memang betul pun tau..lepas minum air coke nie, duk keluar je angin..so sakit kepala pun ade kurang sikit..

Even makcik kite yang migrain pun duk minum air gas kalau migrain naik..kite sebenarnye xnak manjakan diri dengan telan pain killer...asal migrain je telan pain killer..kalau boleh nak cuba la elakkan..itu sebab bile kite dah rase bahu dengan tengkuk kite ketat, kite akan minum air coke pastu tampal salonpas..nyamannnnn sgt rase...

Okayh, itu pasal air kan..nie nak cerita pasal hasben kite pulak...eiii die tuh kan..suka sangat menyakat..banyak la..xtersenarai rasenye..kalau dalam kete, penah la die buat bende ang sangat menjijikkan kite..sooo gross!!!..disgusting!!..kembang2 tekak kite..pantang kite betul kalau nak bergurau tang tuh..tang ape??...sorry la kalau ade yang akan kembang tekak..kite nak menaip pun dah start kembang2 tekak..bluweeeekkk!!..
 bukan nak bersuweet-suweet kayh u'olls..ini sebenarnye sambungan dari cerita atas..kite terpaksa pegang tangan hasben kite untuk mengelakkan dari die menggali "bijih timah" die then calik dekat kite..eeeiiii, die tau kite xsuke..lagi die nak buat..tapi idok ler die korek betul2..main2 je..tapi tah la, kite xleh..itu yang duk pegang tangan die sebab nak menahan tuh..eeeiii, geram jeeeeeee..

Okay dah itu je untuk hari nie..insyaAllah jumpa lagi minggu hadapan..hehe..

Thursday, April 25, 2019

:: Makcik Bawang Merewang ::

Seriously, kite dah lama sesangat xmerasa suasana merewang..normally side mak kite je la yang kite akan dapat merasa suasana yang melibatkan satu keluarga besar berkumpul dan merewang2 bersama-sama..hehehe..kite satu family memang rapat dengan family side mak kite..side abah kite xberapa sangat..bonding gape yang amat jauh sekali..tah la, mostly la kan, anak perempuan yang dah berkeluarga, keluarga anak perempuan tuh mesti akan lebih rapat dengan family die sendiri..even kawan2 perempuan kite pun yang dah berkeluarga, mesti bonding dieorang anak beranak akan lebih kepada side family mak derang..yang rapat dengan side ayah lebih dari side mak pun ade jugak..xde la kate xde langsung2..cumanye kalau ikut nisbah, 10:1 la..anak2 kite pun rasanye bila dah besau akan gitu jugek..akan rapat dengan family side kite..even skang nie pun dah nampak dah pun kerapatan dan keakraban anak2 kite dengan family side kite..

Sometimes, "kite" nie kene la tone down sikit perangai tuh..kalau x tone down, itu yang orang sekeliling lari tuh..if sorang je yang bermasalah dengan "kite", mungkin memang orang tuh la yang bermasalah..tapi kalau majority pun bermasalah dengan "kite", xkan la yang majority tuh jugak yang bermasalah..ye dok?..mesti la "kite" yang sebenarnye bermasalah..antara sedar atau tidak je..tapi rasenye "kite" memang xkan sedar la sebab die rase diri die maksum kut yang jenis xde buat salah, xde carik pasal dengan orang and mulut die lah yang terpaling behave xpenah nak kutuk, maki, or menghina orang..hehehe..rasanye diri tuh sendiri pernah cakap, "hal2 dalam rumah jangan bawak sampai ke luar"..tapi kan tapi kan, yang bercakap tuh sebenarnye duk jaja cerita hal2 dalam rumah dekat orang2 luar..cemana tuh?..orang luar tuh walaupun pernah jumpa orang2 dalam rumah waima sekali dua, tapi die tau banyakkkkkkk cerita setiap orang2 yang ade dekat dalam rumah..and of course la semua cerita yang orang luar tuh tau semuanye yang buruk2..xde cerita yang baik punye...

Eehhh, ade la cerita yang baik..ape pulak xde..kau nie sya..yang bercerita tuh mesti la akan cerita yang baik2..tapi pasal perangai die je la..mana mungkin die nak bercerita perangai buruk, perangai jahat, mulut puaka die dekat orang luar..yang die akan bercerita adalah die dianiaya, die ditindas, die diherdik, ehh, macam2 "di" lagi lah..play-victim sangat..puiiihhh!!!..die berkasar, die perli orang xpe..tapi kalau orang lain berkasar dengan die, perli2 die jugak, die xleh terima.."aku xboleh la orang berkasar dengan aku..aku xboleh la orang perli2 aku"..nak jadi orang bermulut puaka, berperangai jilaka, hati kene kental beb..abis tuh, xkan kau je yang boleh memberi, pastu orang lain yang kene menerima pemberian kau..bile kau pun menerima jugak, kene la redha..sebab kau yang memberi dulu..orang lain bukan jahat sangat yang nak memberi xtentu pasal, xtentu hala..tapiii, orang lain pun reti jugak nak mem"balas budi"..ye lah, sebab asyik kene menerimaaaaaaa je kan..itu yang sampai tahap orang lain pun dah pandai untuk memberi balik..

And owh haaaaa, yang ORANG LUAR tuh pun jangan la ingat, jangan la bajet2 cerita kau pun x dijajanye..jangan la ingat orang yang kau anggap mak ke kakak ke makcik ke, adik ke, yang setiap hari kau habiskan masa dengan die dekat ofis, yang kau percaya dengan bercerita hal2 personal kau, die x cerita dekat orang lain..huahuahua..and jangan ingat kau rasa kau dah ade bonding dengan die, kau akan terlepas dari kutukan die..u are totally wrong baybeh!..sebab dengan sesiapa sahaja yang die rapat or xrapat, janji die kenal, memang xkan terlepas dari segala kutukan dan hinaan..jangan kate aku xingatkan kau..kihkihkih..kalau kau rase kau tau cerita banyak pasal aku or sape2 pun la yang berkenaan, ehh, kami pun tau jugak la cite2 personal kau..

Ehhh, terhover pulak rasenye hari nie..biasalah u'olls..bile ade cerita yang boleh trigger-ed perasaan marah..begini la jadiknye...ini baru la betul2 level makcik2 bawang singsing lengan tunjuk emas sampai ke siku nak menggosip...kahkahkah..plus, "bende boleh luahkan buat ape simpan"..mihmihmih..

Ade la satu weekend tuh kite satu family balik kampung..pakcik ku kawen lagi...hahahahha..sebagai seorang anak sedara yang akrab dengan pakcik sedara, mestilah kene balik kampung..kang xbalik kang mau terasa pulak orang tua tuh...hehehe..

Sampai2 je kene bahan dengan pakcu kite..urghhhh!!..katenye die dari puchong dah boleh sampai lagi awal..kkite yang dari gombak sampai lambat la ape la..relax la pakcu..dah alang kami singgah bentong makan lemang to'ki dulu..muahahahaha..

Sampai je xbanyak cerita, terus dapat kerja..

dah kate makcik bawang kang..kupas bawang la u'olls...rase2 mana satu tangan kite..boleh teka x?..hahaha

gambar nie kite post kat fb and ig..kontroversi betuiiii..sebab, nak kupas bawang pun nak bergaya nau sampai pakai shades segala...wahahaha...wehhh, shades tuh bukan je takat untuk bergaya..but as a protection u know...orang lain dah sokseksoksek sobs sana sobs sini...mengalir2 air mata..mak relax je nok..maintain je..ahhahahaha..
lepas membawang, menghalia pulak..betul la menghalia sebab kite tengah kupas halia..hahaha..pakcu kite yang duduk betul2 sebelah kite tuh, kengkonon macm bizi benau kan..jangan la tertipu dengan ke-khusyuk-an die tuh..sebenarnye die tengah carik lagu nak karaoke dekat youtube..bile dah dapat lagu ape yang die nak karaoke, mulalah perangai die..orang buat keje, die buat konsert..hahaha..pastu bile nak amek video die duk menari2, terus behave..bahaya kate die..jatuh credibility die nanti..hahahahaha..kang viral video tuh kang..tajuk "seorang *** di takaful malaysia sedang melakukan aksi2 yang tidak senonoh"..wakakakakaka..

Ye wehhh, kalau la staff2 dekat takaful malaysia tau la perangai sebenar derang punye *** nie cemana, kompom akan ternganga xpercaya..perangai macam budak2 sangat tau..pastu suka nau carik gaduh dengan kite...ppfffttt!!!..😒
kemain bobot macam orang tua..dengan xpakai baju, pakai pampers je..eh tapi kalau kite boleh buat cenggitu, kite pun akan buat jugak..paneh weh masa nie..

Seronok betul masa nie..berkumpul beramai2 dekat pangkin..syiok betull..xsabau nak tunggu raya..yeayyyyy!!!!!...raya tahun nie kite beraya dekat temerloh..1st day raya dekat temerloh..woot woottt!!..hasben kite mesti la ikut kite..tahun nie tahun ke 8 kawen, never once 1st day raya, beraya dengan mak kite dulu..tapi kite xkisah sebab mak kite pun raya dekat kl masa 1st day raya..lagi bagus rumah mak kite jadi rumah kedua untuk dikunjungi masa 1st day raya..boleh lelama kat rumah mak kite..ngeeeee..selalunye rumah hasben kite xlama pun..setengah jam, sejam duduk situ, lepas tuh baru pegi rumah mak kite..hehe..raya kedua baru balik kampung..so this year mak kite balik temerloh, maka kite pun ikut jugak la...hehehe..

Rindu betul suasana raya masa arwah nenek kite masih ada..serious rindu..depan rumah nenek kite, nenek kite buat court badminton tau..siap ade spotlight lagi..spotligth bukan anak2 punye spotlight..besau punye spotlight..memang nak main badminton waktu malam takde masalah langsung2..kecerahan sampai ke rumah jiran2..hahahaha..pastu arwah nenek dengan arwah atok kite buatkan pondok kecik untuk cucu2 main pondok..memang betul2 pondok tau..pondok yang ade pintu, tingkap semua..xbesar tapi selesa la untuk budak2..pastu uncle2 dengan aunties kite akan merewang la..uncle2 kite akan bakar lemang, pastu masak rendang dekat kuali besar atas bara api..kiteorang budak2 main mercun, main bunga api, main la ape bende nak main..pastu kalau siang hari, orang yang jual eskrem, memang akan kerap datang..menjual dekat rumah arwah nenek kite pun dah boleh balik modal..kihkihkih..

Rumah arwah nenek kite quite besar untuk rumah kat kampung..kirenye kalau kat kampung rumah gitu kire rumah banglo laaaa..wahh, banglo kau..tidak la besau nau..cukup besau untuk tampung 7-8 orang anak dengan cucu2 yang berpuluh2..hahahahaha..itu la sebab kenapa arwah nenek kite buat rumah luas..untuk anak2 dan cucu2 berkumpul..dulu2 masa kecik2, kami cousin2 akan main dekat atas..berlari2 gedung gedang gedung gedang bunyik..zaman dulu2 even rumah 2 tingkat, lantai atas tuh bukannye batu..macam lantai kayu atas batu..urghh, xtau la cemana nak cite..kite xtau la cemana rupanye tapi bile berjalan kat atas dengan gaya menghentak kaki, memang akan jelas kedengaran la sampai ke bawah..masa tuh dengar la semua orang akan jerit, "JANGAN LARIIIIIIII!!!!!"...wakakakakakaka..and hall atas luas sangat..bilik atas ade 3..tapi xramai pun tido dalam bilik..masing2 semua bergelimpangan tido dekat luar..bentang toto, pastu pandai2 la masing2 carik space nak tido..pagi raya pulak akan berebut iron..hahahahaha..sape potong queue je kompom kene jerit...kihkihkih..

Pagi raya dah bersalam2, bermaaf2an, makan ketupat lemang rendang, dapat duit raya dari pakcik2, baru pegi beraya rumah sedara mara..raya kedua baru pegi kubur..kat kubur pun dapat duit raya tau..hahaha..nanti ramai la budak2 akan beratur..termasuklah kite dengan adik beradik kite dengan cousin2 kite..yang bagi duit raya tuh pulak pakcik sendiri..2-3 kali la koi beratur..beratur sebab pakcik kite suruh beratur..wakakakakaka..sampai ade yang tegur, "ini tadi bukan ke dah dapek ko duwit ghayo..wakang nie anak sapo?..mak inyo mano?"..sekali pakcik kite jawab, "ini anak zan nie"..pakcik tuh pun membalas, "ooo, wakang nie anak zan..patut la"..hahahaha..adoiii rindunyeeeeeee..sobssss..

Really miss those days..hurmmmm..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...