Wednesday, February 21, 2018

:: Anak Bujang Kite ::

Anak bujang kite nie memang lain dari yang lain..bak kate mak kite, “cucu nenek 5 org, ini yang paling lain sekali..tapi bile die xde, rindu pulak”..hahaha..tapi memang betul..bile die ade, adoiiii, mencabar kesabaran je..bile die xde, rindunye lahaiiii..

Garang tau anak bujang kite yang sorang nie..tah menurun pangai sape tah..die kalau salah sikit, xkisah la sape yang salah, even die sendiri yang salah pun, tangan cepat nau nak memukul orang..dengan kite memang xde bagi chance la..die pukul kite, kite pukul die balik..kadang kite ngan anak bujang kite nie, berbalas2 pukul memukul..masing2 xnak mengalah..last2 kite geram, kite gigit tangan die..huahuahua..

Die tarik rambut kite, kite tarik rambut die balik..walaupun rambut die ciput je, pun jadik u’olls..macam mana kuat die tarik, macam tuh kuat jugak la kite tarik rambut die..hahahahahaha..adoiii..macam budak2..die tuh sah2 la memang budak..kite nie haaaa, dengan anak pun xnak mengalah..huahuahua..dah tuh, sakit tau..pandai pulak die aimed..nak tarik tempat yang bisa je..haaa, memang kene la..

Dengan anak bujang nie la yang kite selalu bergaduh2..tapi die nie jugak la yang pandai beli jiwa..kadang kalau die buat hal yang xdpt dibendung, cara nak stop kan die senang je..at least buat masa nie la..in future xtau jalan ke idok..ngeeee..

Cara die, kite akan cakap, “mommy xnak friend bobot..huuuhhh”..pastu kite kalihkan muka kite dari pandang die..haaaaa, die kalau dengar ke ayat gitu, die akan slowdown..die akan datang kat kite, dengan muka macam, “hek eleh, merajuk lak mak aku nie..potong ahhh..xpasal2 kene pujuk”..boleh imagine x muka cemana..macam muka annoying sebab dah tua bangka pun nak merajuk2 lagi..

Nanti die akan berdiri betul2 depan muka kite..seboleh2 kite akan cuba xpandang muka die..bile kite xpandang muka die, die akan tolak la tarik la muka kite mengadap muka die..suruh pandang jugak muka die..bile muka kite dah mengadap muka die, kite saje je pejam mata..die pulak akan bukakan mata kite smp la mata kite pandang mata die..hahahahahhahaa..

And sepanjang kite buat pangai merajuk dengan die, die senyap je xcakap ape, tapi tangan die je yang bergerak2..kihkihkih..
Nie haaaa nie haaaa budak tuh..gerammmm je..

Anak bujang kite nie boleh kate keras hati..sebab kalau ade bende yang buat die marah, die akan buat xtau je dengan orang yang die marah tuh..macam kalau die marah dengan kite, kite pujuk la cemana pun, kite agah2 die ke, jadik clown depan die ke, ehhh, buat je la ape pun, die xakan gelak, xakan senyum..even geletek2 die..serious wehhh memang die xakan gelak!..die akan senyap je, and buat expression muka, “kau buat ape nie..xkelakar lah..ade nampak saya ade masa untuk gelak?!”..haaaa gitu..serious wehhh..

Atok nenek pun penah kene..dari gombak sampai la melawati mall, yang jarak tuh ade la dlm 15-20 minit or maybe more, depends on speed, die akan buat xtau je..muka die selengge je..sebab ade bende yang buat die marah/xpuashati dengan atok nenek..geram kadang tau..baru 2 tahun dah pandai dah tunjuk keras kepala keras hati..kadang kalau die buat keras hati die, kite lagi la buat keras hati kite..

Ade penah die buat ape tah..die yang salah then nak marah2 kite, pukul2 kite..migrain tengah naik pulak tuh, memang mendapat la kan..kite buat xtau je dengan die..die menangis2, mengamuk2, tidaklah kite heran..die datang kat kite, kite tolak2 die..lagi la die hangat hati..lama gak la kite ignore die..agak2 menangis yang sampai terbatuk2 nak termuntah2, baru la kite pujuk die..tapi masa kite nak pujuk die, jual mahal plak dah..sambung lagi mengamuk.. “nak mengamuk lagi ke?”..die geleng2 kepala die.. “dah habis mengamuk dah?..ke nak mengamuk lagi?..nak mengamuk, pegi mengamuk dulu puas2..dah habis mengamuk baru datang kat mommy”..then die akan cakap, “dah dah..mmyyy mmyyy..dah dah”..anak bujang kite dah boleh cakap dah sikit2..dah boleh sebut mommy..walaupun bukan sebutir mommy, mmyyy je, but still, dah boleh la dengar mommy tuh..

Selalunye kalau die mengamuk memang itu yang kite akan buat, ayat sama yang kite akan cakap..kite akan buat xtau je kalau die mengamuk2..sepanjang die mengamuk memang kite akan cakap, “dah, dah habis mengamuk dah..nak sambung lagi?..haaa, mengamuk dulu puas2”..sampai la die dah penat, and die sendiri akan cakap “dah dah”..masa tuh baru la die akan datang kat kite peluk kite..in between die tengah mengamuk, jangan la pegi kat die nak pujuk2 ke ape ke, makin teruk jadiknye..

“Pikir keras hati keras kepala die je..pikir garang die marah die je..abis tu keras kepala , keras hati, garang dengan marah mommy nie nak campak mana?..ingat mommy xleh tunjuk ke semua bende tuh”..ayat nie jugak la yang kite selalu cakap kat die..
Penah die mengamuk pukul 1pagi ajak keluar..sekali dua kite melayan la jugek..pukul 1 pagi round2 kl berdua je dengan anak..anak bujang tido baru balik..kali ketiga, hasben kite bising.. “xyah la keluar..dah pukul berapa nie..dah penah melayan, biasa dah die asyik nak ajak keluar je..sampai bile nak gitu”..hurmmm, kite pun terpaksa la guna cara “ignore bobot sampai die surrender”..mengamuk2 nak keluar..kite buat xtau je.. “mmyyy mmyyy, dah dah”..haaaa tau pun penat..kite peluk die, tepuk2 die, seminit dah lena..kihkihkih..
Tapi tuh la..cemana garang pun kite dengan anak2, bile nak tido, memang kite gak yang dieorang akan carik..

Nak tau x, kite sampai skang nie nak berry susah, nak mandi susah..memang kite nie xleh hilang dari pandangan anak bujang..kite naik atas kejap je pun..sekali dengar, "mmyyyyy, mmyyyy"..xlama tuh muncul je die..haiyooooo...bile kite berlari atas treadmill, mesti mulut kite bising2 sebab anak bujang pun nak naik sekali..terpaksa bagi die berjalan dulu atas treadmill sampai die puas, baru kite sambung..haishh..

Anak bujang kite nie xberapa gemar gadget macam kakak die..die xberapa nak heran sangat dengan ipad, henfon semua nie..ade la die tengok2 jugak tapi die more to physical thingy..die suke bergurau, bergumpal2, main2 dengan die..die suke orang bergurau kasar dengan die..sebab tuh la die suke umah nenek sebab kat umah nenek ramai yang tukang layan..kat umah sendiri, takat dengan kite je la yang melayan die..apaknye mana?..ade je kat umah..xde gie mana pun..

"Biarlah die lasak2, kang xmelasak kang risau pulak"..itu je la ayat nenek..mak kite bukannye xde cucu lelaki lain..ade je..tapi cucu lelaki die yang sorang tuh cembeng, cengeng sikit..jenis lembik xmelasak..dapat pulak cucu yang melasak yang memang betul2 namanye anak jantan, xterlayan terus mak kite..hahahaha..macam kite la..anak 1st perempuan..jenis yang behave, xmelasak, dengar kate..senang la nak jaga.so bile anak no 2 lain machiammmm melasak die, memula tuh macam cultural shock gak la..tapi lama2 dah boleh adapt..

Itu lah die anak bujang kite..but yaaa, macam mana pun perangai die, anak kan..anak2 nie xsama..xsemestinye anak2 semua sama perangai..dah namanye anak perempaun, ade la sikit lembut die..and dah namanye anak lelaki, memang melasak la..anak lelaki dengan melasak kan dah sinonim tuh..ngeeee..

Kite xde pun kate xsuke..ape gile xsuke anak sendiri..suke sayang cinta semua ade..sebenarnye, anak bujang kite nie la yang paling banyak ajar kite erti kesabaran..kihkihkih..lasak cemana pun, sayang tuh xpenah pudar..makin sayang ade la..

Tuesday, February 20, 2018

:: Susah La i Nak Bosan Dengan U ::

Ehhhhh, tajuk xde kene-mengena dengan hasben i hokeyh...dengan hasben i for eternity, i will never get bored..ngeh3..

Tajuk macam sesuatu kan tapi xde bende pun sebenarnye..falsya kan..tajuk nak bagi orang pikir lain je..muahahahaha..sebenarnye kite nak cite pasal lemang je pun..lemang??...nak raya dah ke???...puasa ganti pun baru je start semalam ade hati nak pikir raya dah..kuang3..

Memang serious lemang to'ki nie, antara yang paling sedap penah kite rase..kalau kiteorang naik genting, xpenah la xsinggah kat lemang to'ki nie..memang kompom akan singgah..tapi kalau x naik genting pun, kalau kite tetibe miang nak ajak hasben kite beli pegi lemang to'ki nie semata, insyaAllah hasben kite akan turutkan..selalunye die akan jawab, "boleh je, weekend nanti kite pegi nyeah"..kihkihkih..

Xpenah lagi makan kat situ sebab keramaian orang..selalu akan tapau je makan kat umah..kite xsuke la ramai2 orang nie..kalau berdua je ngan hasben kite xpe lagi..kalau bertiga je ngan qisya pun boleh lagi nak pegi..tapi kalau berempat dengan bobot, hurmmmm, i is surrender..kang mau tetibe ade staff baru kat situ duk membalikkan2 lemang yang tengah masak kat tengah2 bara api tuh karang..jenuh la weh..anak bujang kite tuh die jenis suka meng-explore..xlarat nak layan kadang...huahuahua..

Selalu kalau pegi sana akan beli 3 batang..2 batang xbukak, sebatang dah bukak letak dalam bekas..
 macam nie haaaaa..sebab apetau, sebab hasben kite cakap, "kang isteri i teringin nak makan lemang dalam kete kang cemana..sebab tuh sebatang nie bukak siap2..kang terliur2 isteri i..kesiannnnn domok aiiiiii nanti kempunan"..pape tah hasben kite tuh..pastu gelak miang...kihkihkih..

Selalunye lemang yang dah dibukak nie, anak bujang kite lah yang akan habiskan separuh dalam kete..anak bujang kite sorang nie bab makan memang die champion..badan die kecik je u'olls..xmacam kakak die dulu jenis solid, tegap..tapi bab makan, kalah kakak die..
 dah ade lemang mesti la ade rendangnye...sedap rendang nie..tapi tetap la xleh lawan rendang mak kite..hehehe..
selalu makan dengan rendang ayam/daging..kali nie try makan dengan rendang paru nana mia..sedapppppp..layan je..kene pulak rendang paru masa nie tengah fresh baru lepas keluar dari kuali..lagi la double sedap..

Senang cite, memang lemang to'ki nie kite xkan penah bosan la..makan selalu pun xpe..sedap and cukup rase segala2..so sape2 yang terlalu dekat area bentong tuh, boleh la singgah..mana tau kene dengan tekak u'olls ke kan..hehe..

Wednesday, February 14, 2018

:: Ingat Tapi Lupa ::

Hahhhh!!..cemana tuh ingat tapi lupa..so, mana satu nie?..ingat ke lupa?..ngeeeee..

Before tuh, korang dah brekfes???..saya sudah!..huahuahua..arinie kite brekfes lontong y’alls..beli kat kedai Kita kat ofis hasben aiii tadi..

Sedap tau lontong nie..sebelum sampai ofis hasben kite, memang dah niat nak beli lontong dah..wahhh, niat kate kau..kihkihkih..sampai2 je kedai kita, tengok lontong tinggal satu je..alhamdulillah rezeki kite untuk hari nie..hehe..

Lepas tuh kan, skang nie ade satu bende yang kite tengah ketagih, ketagihkan cintaaaaaaaaa..wakakakakkakakakaka..weyh sya, tau la hari nie valentine’s day..toksah la nak ketagihkan cinta sangatlah..hah, cite pasal valentine’s day kan..tanjat gegurl tadi sebab tetibe dalam kete hasben gegurl cakap, “esok 15 haribulan nyeah..so maknanye hari nie 14 la..happy anniversary domok iiii..love u”..hikhikhik..kite sebenarnye ingat tapi tah la tetibe je lupa..nasib baik la hasben kite xberperangai macam kite..yang kalau mentioned ayat “ingat tapi lupa” tuh je pun boleh buat sentapan jiwa raga dan kerohanian selama sehari suntuk..

Ehhh jap, kang ade makcik/pakcik bawang duk kate kite celebrate valentine’s day pulak..tidak hokeyh tidak..aii is masih waras lagi..xde pun balik nie nak terus balik rumah dress up cantik2 makeup lawa2 pastu pegi dinner menunggu jambakan bunga dari cinta hati aiiii..sebenarnye 14 Feb nie adalah hari di mana hasben kite approached kite 7tahun lepas..tapi kenapa nak kene approached masa valentine’s day?..okayh la okayh la..nie untuk yang baru2 nak mengenali kite..ewah wah wah..hasben kite ade masalah dengan date..susah nau nak ingat date2 nie..so kebetulan masa die nak approached tuh, valentine’s day was around the corner..so untuk senang die nak ingat, maka die pilih date tuh..kan kalau valentine’s day kecoh sana sini..orang bercerita la, orang kecam mengcam la, promotion itu ini la, discount sana sini..ehh bagai2 la..so bende2 tuh semua boleh tolong die untuk remind kan die, trigger kan die, “ehhh, anniversary aku la”..haaaaa gituuuu..paham ke idok.. 

Kemain nau panjang meleret2nye..padahal nak cite ketagih,

Nie je..huahuahua..tah la kite pun xtau kenapa duk ketagihan bende nie skang..padahal kite bukannye yang jenis minum milo..stock milo kotak ke, milo serbuk ke memang xkan penah ade..kalau ade pun untuk kite buat kek batik..itu je la pun masanye yang peket milo akan "visit" umah kite..tapi yang milo nugget nie, setiap hari wajib makan sepeket..dengan harapan air 3liter yang kite minum seharian boleh cover sugar dalam badan kite..hihihi..

Dinner semalam kite masak chicken cordon bleu with creamy spinach gravy..kemahen lagik tajuk makanan tuh...kite try masak pakai air fryer..sebab hasben kite kate, die nak live a healthy lifestyle skang nie..so no oil..kononnnn..poyo je..macam la yang gravy tuh healthy sangat..kihkihkih..lagi satu, kene la guna u’olls..kang marah laki i kang..nak air fryer, bile dah beli, xguna langsung..

Saje je kite banjirkan gravy tuh cenggituh..

Nie haaaa gravy-nye..dah lama xmasak nie..makan dengan salmon yang di-grill pun sedap..

Seronok sekali sekala dapat masak..walaupun banyak “gangguan” kat dapur tuh, tapi puas..hehehe..

Tuesday, February 13, 2018

:: Salted Egg Squid & Fried Oyster Mushroom ::

Hamboih jah!..kemahen lagik tajuk entry ko kan..omputih sangat!..entry pulak berhabuk dengan bahasa melezia..kihkihkih..

Orang melezia yang makan western cenggini la..koya lebih..huahuahua..weekend2 biasalah kan, ade weekend yang kite masak, ade weekend yang kite xmasak..banyak yang xmasak dari masak la..puncanye kenapa???..allow me to refresh u..i kan ade 2 orang anak yang sangat comel..dua2 anak yang baik..beza antara anak no 1 dan no 2 nie adalah, yang kakak type, “mommy cook i don’t care”..yang adik pulak type, “mommy cook i do care”..haaaaaaa, paham takkkkk fellas..so dari situ nampak takkkkkk jawapan kepada soalan “puncanye kenapa”..

Tapi kite akan cube jugak la untuk masak..lauk simple pun boleh buat hasben kite makan bertambah2 tau..nak2 pulak hasben kite jenis suka makan kat umah yang kite masak..macam weekend baru nie kite masak ayam masak kicap (letak cili padi..slurppp!!) + sambal sotong + telur dadar je pun..“hurmmmm, nasi ade lagi ker?..macam sedap pulak isteri i masak..isteri i kan masak memang sedap..u punca nie semua (sambil tunjuk perut die..hahahaha)”..

Kalau nak simple lagi, lauk ikan/ayam goreng makan dengan kicap je..xpun sambal ikan bilis dengan telur dadar makan pulak dengan kicap..kene pulak tabur cili potong dalam pinggan gaul sekali dengan nasi yang dah letak kicap tadi..perghhhh, superbly superb i tell u..ehhh, dah kenapa sambil taip nie sambil terliur nie..ishhh, kadang lauk simple gitu la yang paling sedap sekali tau..

Ade one weekend tuh hasben kite request sotong goreng telus asin..bile hasben kite dah request-ed, memang kite akan masak jugak..

simple je bahan2 nak masak sotong goreng telur asin nie..itu je pun bahannye..

serious rangup..crunchy crunchy gituuu..campuran 2-3 tepung..

inilah hasilnye...kemain suke hasben kite..

Untuk anak2 kite masak sup cendawan tiram..beli sepeket tapi kemain banyak pulak cendawannye...nak simpan bile minggu pulak nak masak..mau membusuk je dalam fridge..kite xsuke sebenarnye nak simpan2 sayur nie..tau2 kang berair la, membusuk la..sebab tuh kalau nak masak baru beli..

itu adalah campuran untuk buat celupan cendawan..hehehe..

tadaaaaaa..tangan kecik tuh yang tolong kite gaulkan..asyik la, "qisya nak tolong mommy"..tolong la nak..kang dah besau xnak tolong memang tangan tuh mommy "titik" dengan senduk, sudip, pisau..

Ready to fry..

After fried..

Hasben kite kate, “sedapnye domok..rase macam tengah makan kat terengganu”..hahahaha..

Monday, February 12, 2018

:: Ordered Sticker From Mamisticker ::

Qisya kan dah masuk tadika..so barang2 die semua kene berlabel..of course la kan kene label..durghhh!!..ngeeee..

Barang2 die as in segala2 la..toiletries die, susu, botol susu, botol air, baju2, ehh segala2 la..baru2 nie tengah browse IG, ternampak page “sponsored” keluar..tengok2 page sticker..nampak pulak video yang sticker tuh jenis kalis air la hape la..joyah kan, kene pulak tengah mencarik..bukan falsya la kalau x click page tuh..muahahaha..

Disitulah puncanye kite terjumpa “Mamisticker” nie..

Sekali bile dah “belek” page mamisticker, terus macam nak order..bila dh terdetik nak order, memang xde cite banyak la kan, order je terus..xyah nak berbelah bagi sangat la..lagipun memang tengah mencarik sticker yang kalis air..yang kalau bile basuh xkan tertanggal..

Kite suke cara nak order sticker nie..xyah nak wassap “mamisticker” untuk order pun..start from order sticker till payment, semuanye online..ala2 macam beli barang online la cite die..and after order, mamisticker yang bahasakan diri die mami, akan wassap for validation before die proceed with the order..

Bagi kite process order sticker kat mamisticker memang senang la..xyah pun nak kene tunggu die reply berapa harga sticker, nak kene deal lagi order, nak kene screenshot payment and send kat die as a prove and whatnot..

Okayh, masa nie parcel dah sampai..

 so cute die punye plastik kan..
 nak bukak2 parcel, eh eh, ternampak pulak sticker nie..bile betul2 parcel dapat lambat, nampak sticker nie terus xjadi nak marah..muahahaha..
 packaging die sangat cantik..kite suke gile..
comel sesangat kan..ade x yang pelik kenapa macam2 corak ade tuh..bulat la panjang la pendek la..kite x bayar extra for that..all inclusive dalam price yang die bagi..baloi kan..bayar RM29 (exclude postage), dapat macam2 corak..

Kite xtau la kalau ade mana2 orang yang buat sticker cenggini jugak kan..ini kite first time order sticker yang ade banyak jenis dalam satu harga..

Kalau ade sape2 yang berminat, boleh terjah website mamisticker.com..kite pun nak terjah website die jap..nak order sticker untuk nak label barang2 dapur..ngeeeee..

Friday, February 9, 2018

:: Bila Teringin Makan Makanan Manis, Maka....... ::

Assalammualaikum korang..dah brekfes ke pagi2 nie..hari nie kite brekfes heavy sikit..hari2 egg sandwich pun muak jugek kan..hehehe..

Pulut dengan rendang ayam..serious sedap u’olls..pagi tadi beli kat kedai kita kat ofis hasben kite..berapa banyak kite daaaaa!!..hahaha..

Ehhh serious sedap..1st time rase sebenarnye..selama nie beli nasi lemak bungkus kecik tuh je..jangan jap2 lagi nie mata layu sebab santan pulut dengan santan rendang dah naik kepala sudey..kihkihkih..hasben kite tanye beli pulut kuning nie sempena nak celebrate ape?..“sempena nak celebrate ofis i bagi full day off khamis depan”..bengang je pakcik dengar..hahahahahahhahaha..jumaat depan kan cuti CNY..ofis kite selalunye akan bagi early release day before..half day je la tapi..sekali semalam dapat email from HR, management bagi full day off on that particular day..weeehuuuuu!!!..

Kite kan kan kan kan kan, 1st time buat pudding caramel..sebab tetibe macam nak makan bende manis2..ngeeee..so kite pun mintak la resepi kat kakak kite..antara banyak2 puding caramel, kite paling suke yang kakak kite punye..sebab manis die just nice je..xmanis sgt..bak kate hasben kite la, ayat yang die selalu guna kalau kite cakap air nescafe die xberapa nak manis ke hape ke kan, mesti nanti die akan repy, "xpe, xmanis pun xpe..pandang muka isteri i sambil minum pun dah boleh buat air yang tawar jadi manis..sebab isteri i kan manis orangnye"..wakakakakakakakaka..tergelak besau kite setiap kali die cakap gitu..sebab die cakap dengan expression muka orang tua miang..hahahahaha..

Nak beli pudding caramel boleh je tapi gile mahal kut..sepotong 4hengget..ape gile la mahal benau gitu..4hengget tuh boleh beli bahan buat sendiri dapat seloyang lagi..makan ler sampai terbelahak korang anak beranak..

pudding caramel version derhaka..sebab kakak kite bagi resepi suruh letak susu cair..tapi susu cair xde, nak beli terlupa, maka kite guna susu dutch lady yang memang sentiasa ade stock kat umah tuh..kite kan memang suke menderhaka dekat resepi..sebab istilah masakan kite, "kite buat die, bukan die buat kite"..kihkihkih..

Masa memula keluarkan dari periuk kukus, neves kite takut xjadi..sebab lain macam rupenye..tanye kakak kite die kate okayh dah tuh..so bile tuan punye resepi kate okayh, okayh la it is..

Semalam letak dalam fridge..sebab pudding caramel nie sedap makan masa tengah sejuk2..soothing jeeee tekak..

sedapnye lahai..serious sedap..rase manis tuh just nice je..

Ingat  nak bawak pegi ofis harinie..tapi macam hurmmm xpe la..malam kang nak enjoy makan pudding caramel yg super sedap nie dengan suami dengan anak2..nyumsssssssssss!!!..tazabarrrrr nak balikkkkkk makan malam nie..

Monday, February 5, 2018

:: Dah Cuba Pasti Xnak Cuba Lagi ::

Dubuyo..ye, itulah yang pertama kali kite mencuba dan xakan mencuba lagi dah..janji dapat rase je..😂..sama la cite dengan dakgalbi..tertipu dengan kaler kemerahan menyala..kite kan hantu pedas..so bile nampak merah sos tuh, terbayang tahap kepedasan samyang..tapi bile makan, nan hado..macam pelik pulak bile makan..paling sedap masa tuh adalah air die..peach tea!..hahaha..ehh, kat dubuyo pun sama..peach tea die je yang kite rase sedap..kihkihkih..

Kat mana2 pun la, kalau dalam menu ternampak peach tea, memang itulah yang kite akan order..kite sangat suka dengan air peach tea..xpandang yang lain dah..

Sabtu lepas kiteorg sefamily pegi GPO..hasben kite nak carik running shoe..

Seketul mak bersama 2 ketul anaknye..hahaha..kak atul dah gemok!..seminggu nie makan xberjaga langsung..main bedal je makan dan minum ape saje xkene masa..

Dah lepas hasben kite beli running shoe die, kami jenjalan lagi..dapat la sambar seluar dan baju jogging..ingat nak pow under armour tapi xpe la, nike pun hakak okayh aje..hakhakhak..

Dah lepas dapat ape yang kite nak, baru la terasa lapar perut..usha2 kedai nak makan, hasben kite sebut dubuyo.. “kate nak try..nak try jom la”..

Terus kite macam, “hurmmmm, dubuyo nyeah..boleh jugak”..

Jangan ditanye ape nama makanan2 di bawah..haram kak atul xhengat..wakakakaka..cuci je la mata..nak tau ape nama menu, gie gugel..ngeeeee..

Kite makan satu je..

Nie untuk anak2..tp kuah die agak pelik..memang pelik la kan sebab ginseng..kite just amek ayam je..

Xtau la ape yang bermain difikiran hasben kite..ikutkan die, die xnk pun makan dubuyo nie..tapi die pegi jugak semata nak bagi isteri die yang cantik ini merasa..owhhh, so sweet!!!..

Antara banyak2 nie, kite hanya boleh terima yang sup tuh je..boleh terima pun sebab rase die pedas and macam rase makan megi kari..kihkihkih..

Yang lain, hurmmmm, overall, hurmmmm, ai is kenot la..macam xkene dengan tekak..ke sebab kite nie jenis xlayan langsung and xheran langsung dengan korean movie, so kite xleh masuk jugak dengan makanan korea?..ntah la..xtau la relevant ke idok fakta tuh..saje je mandai buat andaian sendiri..hahahahaa..

“Dah makan sekali dubuyo nie dah la..nak repeat balik memang xlah kut”..gile, makan cenggitu je habis 140hengget..baik la makan dekat absolute thai..lagi sedap..boleh makan miangkam yang ade seploh helai daun kaduk..kak atul makan itu je pun dah boleh kenyang..

But one thing for sure, antara korean food dengan japanese food, kite lagi prefer japanese food..80kali ganda lagi sedap..hehee..

“Memang kalau makan kat restoran korea, lagu dalam restoran nie pun kene pasang lagu kpop nyeah”..hasben kite duk mengomel..hahahahaa..die memang anti sikit dengan lagu2/movie2 kpop/korea nie.. “nasib baik isteri i xgile nak tengok cite kpop..kalau x, (kite lupa dah ape yang die cakap)”..wahahahahahaaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...