Tuesday, July 11, 2017

:: MBO Kecil, The Starling Mall, Damansara Uptown ::


Lepas nie kite dh boleh tgk wayang tanpa tinggalkan anak2 dekat family kite..yeayyyy!!!..

Raya ke 4 ke ke 5 tah, kiteorg gie tgk wayang..midnight lagi u'olls..tgk cite transformers..heehe..kan sekarang nie dah byk cinema yg boleh bawak anak masuk and tgk movie tanpa rasa bersalah..anak2 nak berlari ke nak menjerit ke nak ape ke pun boleh..kire kalau ade yg tetibe "shhh shhhh" tuh patut die yg dipandang slag..sebab dh salah masuk cinema..

On that day, kiteorg pilih utk pegi dekat MBO The Starling Mall..haaaaaa kat mana tuh???..kat damansara uptown..betul2 dekat belakang uptown hawkers..mall baru tuh..

Why MBO???..coz MBO ade yg cinema utk budak2 tuh..alaaa yg ade playground la ape la..

Memula kite pegi dinner dulu dekat vichuda..lepas makan baru bergerak pegi sana..masuk2 je MBO dalam the starling mall tuh, kite mcm wahhhh, quite big jugak..and seriously mmg MBO sana sgt kid's friendly..mmg best la sebenarnye..siap kat luar ade playground utk budak2 main..

Cantikkan..

Kite pegi sebab nak try MBO Kecil..MBO Kecil tuh la yg utk budak2 tuh..

Sebelum show start, 2 beradik nie layan main dulu..hehe..

Nie sementara nak menunggu masuk..

Kiteorg amek seat vip..seat nie couple seat..xbyk pun la cuma ade dlm 4 jer..harga utk vip couple seat nie dlm RM48ringgit lebih kut..itu yg hasben kite bayar la..kalau beli vip couple seat nie dpt free 1 popcorn dengan 1 soft drink as complimentary..nnt tunjuk je ticket dekat kaunter menjual2 snacks nie utk redemption..

Ooowh haaa, kat situ pun ade their own cafe..any food yg korang beli dekat MBO tuh boleh bawak masuk dlm cinema..any foods as long korang bought it from MBO itself la..kalau korang beli mcd nak bawak masuk mmg xleh la unless kalau korang smuggle bawak masuk dlm..muahahahhaha..

Dalam MBO Kecil nie ade 3 types of seats..1 yg vip couple seat mcm yg kite tunjuk atas tadi..second yg yg warna merah tuh..itu normal seat..and the third one yg warna biru kuninf tuh..itu mcm kalau utk budak2 umur 4-8 tahun sedap la duk situ..ala2 mcm sofa kecik..

Nie haaaa yg the best part dlm MBO Kecil nie..tmpt main utk budak2..dari atas ade gelongsor boleh turun bawah..

Tuh nmpk x yg belakang sekali tuh..itu la gelongsor die..actually xde la byk sgt mainan yg bebudak boleh main..takat gelongsor dengan tunnel kecik tuh..tp ye la, kire org dewasa mmg la kut kate xde mende tp when it comes to the bebudak, byk mende kut..kihkihkih..

Anak2 kite main kejap je kat situ..yg si kecik dobot tuh lg byk turun naik tangga dari main kat dlm tmpt mainan tuh..

Best ko dpt lunjur kaki sambil nengok wayang..kihkihkih..dh mcm duk dlm gold class punye wayang dh rase..mcm la tp of course la bukan..heheh..

Kebetulan sebelah seat kite masa tuh xde org..so si semek nie la yg duduk..kemain selesa lagi haaa..

Half way movie, dh lena dh bebudak nie..dh tuh, time2 tido derang kan..mmg ler..

Overall, MBO Kecik kat the starling mall nie mmg best la..staff mmg sgt friendly..siap boleh berborak2 lagi smbl menunggu kopi hasben kite siap..lepas nie kalau nak tgk wayang mmg kat sini la kite akan tuju..itu kalau tgk wayang sekali dengan anak2 la..kalau mommy ngan daddy je yg dating berdua, nun haaaa kat GSC Signature kat The Garden tmtp kami..huahuahuahua..sekali sekala je pun yg dpt dating tgk wayang u'olls ngan laki hakak..apa salahnye kan gie situ..haks..

Korang yg ade anak2 kalau nak tgk wayang xyah pening2 lagi dh..pegi je la tgk kat MBO Kecil..xde sape pun nak marah kalau anak2 crancky ke, menjerit2 ke, tetibe throw tantrum ke, berckp xhenti2 ker..kalau ade yg marah, korang marah die balik..suh die masuk lain cinema..kihkihkih..

3 comments:

  1. Senang lah lepas ni kalau nak tengok wayang dengan anak anak bila ada cinema yang kids friendly macam ni 😁

    ReplyDelete
  2. ada tgk promo mbo starling ni...sronok la bdk2 tu kn ada playland tu

    ReplyDelete
  3. hehehe part lena tu paling comel ^^
    bagusla da mesra kanak2.. bleh bawa kanak2 pegi. kat rumah nenek pasang projector tapi tak clear sangat. jadilaa habuan depa nak tengok screen besaq..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...