Monday, December 31, 2012

:: My Peplum n My Baju Kurung Moden ::

I'm soooooo in love with my baju kurung moden peplum..n of course baju kurung moden kite yg kite pakai time wedding diah...arrggghhhh!!!..sooooooo cantikkkk..dua2 baju tuh kite hantar kat tailor yg sama..tailor tuh member nana keding punye wife..ida namanye...hehehe...serious mmg kite puas hati sgt3 ngan jahitan ida..sgt3 kemas n sgt3 sedap bile pakai..terletak baju tuh kat bdn kite..n of course la cantik...durhhhhhhhh!!!...hahahahaha..

Walaupun umah ida nie jauh nun kat area2 Puncak Jalil, kite sanggup gie sana semata2 nak hantar baju n collect baju..ida nie la yg wat baju recep diah..dh mcm designer yg profesional dh ida nie tau..yg kite suke pasal ida nie, die wat ape yg die rase cantik walaupun time hanto tuh kite dh inform nak cenggini la cenggitu la..tup tup bile amek, lain dr ape yg kite nak..tttpppppppp, even though lain, xsama mcm ape yg kite nakkkkkkkkkk, still cantik tau u'ollssssss...still puas hatiiiiii..tp xde la ida tukar semua..design still sama tp ida pelbagaikan..

Org duk puji 2 baju yg kite pakai tuh cantik..even baju tuh terletak kat patung pun sure org akan puji cantik jugak..hehehehe..jgn ingat kite perahsan okayh...xde pun...tpkan bile org duk puji baju kurung peplum yg kite duk pakai time kawen BIL kite tuh cantik kan, dlm hati kite mesti terdetik, "better be"..hahahahahahahaha..kire worth it la kite bayo harga baju peplum tuh ngan bajunye...harga baju tuh leh wat mata terbuntang la..dr ngantuk boleh terus segar mata..kihkihkihkih..tp xpe laaaaa..janji kite puas hati...

Pasnie boleh antar lagi baju kat ida..jahit baju kosong jer..kalau nak tambah beads ke batu ke ape ker, kite rase kite beli sendri pastu bg kak long or kak faez jahit ker..hehehehehe..

(ALAMAK, MANA HILANG GAMBO..U'OLLS BOLEH VIEW X?...HURMMM, KALAU XLEH, GAMBO ADE KAT UMAH..BALIK KANG KITE RE-UPLOAD OKAYH)

front view
side belakang plak
yg ini plak baju time wedding diah..xde gambo yg kite sorang nmpk semua baju tuh la..sooo yg ini side depan..belakang xde ape2 kosong je..
yg ini plak lace yg ida patch kat tangan...

Ehhhh, mmg sgt3 selesa la ida jahit baju..mmg puas hati..kite nie mmg fussy bab2 tailor nie..kalau xkene ngan  selera kite mesti asyik berhangin je hati nie..mmg pakai pun takat tuh je laaaaa..pastu duk tergantung je atas almari..mmg idok ler nak anto lagi kain kat tailor tuh wat sbb before nie dh rosakkan baju kite..

Sooooo bile dh puas hati sgt2 ngan jahitan ida yg kemas lagi cantik tuh, mmg area Puncak Jalil la kite akan gie anto kain nak wat baju..jauh mcm mana pun xkisah janji happy!!!!...hehehehe..

Mok mok kate baju raya tahun depan xyah beli or wat sbb dh ade...hurmmmm, baiklah..ade 3 lagi kain x berhanto..bile nak hanto pun xtau..kuikuikuikui..

47 comments:

  1. baju semalam tu mmg cantik...lagi2 org yg pakai pun mmg dh cantik...hehehhe

    ReplyDelete
  2. sila tunjuk gambar pakai baju dipatung tu...lalala...

    ReplyDelete
  3. Ala kak falsya kuruih okeh la berpeplum..ros ni xmampu..hahahah

    ReplyDelete
  4. peplum tu sgt cantik....mcm tempah kat tailor mahal....biar bayar mahal tp puas ati....kan??

    ReplyDelete
  5. cantik meh....mmmm.kasi tau la rege..mana tau leh G sana buat sekali..kakkaka..ada hati

    ReplyDelete
  6. @♥cikmOt♥ aalllaaaaaaa,,xde gambo yg sesuai..hehe

    ReplyDelete
  7. @♥ ROS ♥ baju tuh yg wat akak kurus dik..kalau x abis terkeluau lemak2 manja nieh..haha

    ReplyDelete
  8. @pinky kannnnnn..itu laaa..bayo mahal pun kalau puas hati i relaaaa...hahaha

    ReplyDelete
  9. @syawalsimpsons kang terbuntang mato semua org..hahahaha...kalau jahit kosong mmg murah..sgt3 murah la..tp kalau tmbh beads tuh yg mahal tuh..

    ReplyDelete
  10. wah dia buat versi ada belah pulak yer kat baju tu...

    ReplyDelete
  11. @Masya itu laa....amek2 baju je mmg dh gitu...tailor tuh yg wat..;)

    ReplyDelete
  12. @miza yusof boleh view gambo nyeah?..makaseh...hehe

    ReplyDelete
  13. cantik la. :)

    kerawang tu falsya jahit sendiri ke

    ReplyDelete
  14. mmg cantek baju ko beb
    aku pn angan2 nk buat gitu
    tapi sedar diri
    hahaha

    ReplyDelete
  15. eh kerawang tu mean lace. salah verb ek :D

    ReplyDelete
  16. @Afasz xde la fasz...xmampu la nak jahit sendri..xreti pun sebenarnye..hehehe

    ReplyDelete
  17. @SyaNa mcm la ko tuh gemuk sgt xleh nak wat kan..mana ade gemuk de ko tuh..lebih kurang aku jer...

    ReplyDelete
  18. @Afasz hahaha..either one pun sama fasz..janji paham..hehehe

    ReplyDelete
  19. Cantikla baju peplum falsya tu..
    nak tempah jugak..
    hehe..

    ReplyDelete
  20. org yg pakai dah cantik
    pakai ape punn nampak cantik dan sweet aje ! ...
    tapi 1st baju tuu memang cantik dik ;)

    ReplyDelete
  21. @~capital N~ boleh tempah utk baju raya next year..hehehe

    ReplyDelete
  22. @ieda auuuwww!!!..malu falsya...erkkk, hahahaha...cantikkan kak..mmg puas hati sgt3..;)

    ReplyDelete
  23. cantik..tak pandai la nak tempah2 baju nie..blum jumpa tailor yg berkenan lagi

    ReplyDelete
  24. Mana gmbr falsya pakai baju ni?
    Nk tgk....
    bape.rm ek sya?

    ReplyDelete
  25. cantik. kena puji nanti nangis pulak adik sorang ni. muahaha...

    ReplyDelete
  26. cantik hokey..tapi apasal baju ada patch tu tak disply designnye? ala..

    ReplyDelete
  27. kak sya pakai ape pon cantiiikkkk! nadia berkenan betul baju warna baby blue tuuuu T__T

    ReplyDelete
  28. cantiknyeeeeee peplum dress tu!!!

    serius cntik...ni yg teringin nak ade bju peplum ni..;)

    ReplyDelete
  29. As salam...Boleh bg alamat tailor ni???..nk tempah juga bju peplum..

    ReplyDelete
  30. oh tergilakan peplum. cantik sangat. hehe salam follow.:)

    ReplyDelete
  31. Salam..cantik sgt baju peplum u..nicely done..if u dont mind,bole share x kt mane u bt and cntact die? Tq :)

    ReplyDelete
  32. cantik sungguh peplum tu!!

    eh, cara ida ni kan, cam cara auntie chinese yg saya selalu tempah baju.. dia mmg sk ubah design yg saya bg tp ubah jd lagi cantik.. hihii.. walaupun mahal, walaupun jauh, xkisah kan... sanggup je g.. hihii

    sy pun sama cam falsya, kalau tak suka dgn jahitan tailor tu, sekali tu je anto n sekali tu je tempah jahit dgn dia..

    ReplyDelete
  33. Salam.. boleh tahu tailor ni kat mane? and ade x no contact die? seyes I tgh cari tailor :D

    anuarnani06@gmail.com

    ReplyDelete
  34. Boleh post gambar bju peplum terqouise 2 x?? X nmpk sgt sbb kne blocking but anyway Cantik sgt..

    ReplyDelete
  35. Boleh post gambar bju peplum terqouise 2 x?? X nmpk sgt sbb kne blocking but anyway Cantik sgt..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...