Thursday, December 28, 2017

:: Kisah Samyang ::

Kite skang nie memang gile samyang..stock samyang xpenah kosong..habis je beli habis je beli..sekali beli sampai 2 peket sebab kalau beli sepeket xcukup..bukan xcukup ape tau..sepeket samyang ade 5 dalam tuh..kalau kite je makan okayh la..nie kalau kite makan, hasben kite pun nak..2 kali makan untuk 2 orang pastu tinggal satu je..kadang yang 1 tuh direbutkan..yang mengalah selalunye kite la..kihkihkih..tapi xde la setiap hari duk hentam samyang nie..apo nak jadik..sekali sekala je bile tingin..

Kite sampai tahap mulut, lidah dah kebal dah tau dengan samyang nie..kalau dulu masa memula makan letak dalam separuh je cili-nya..skang nie letak semua cili sepeket pun relax je..ngeeeee..

Semalam after dinner, kiteorang pegi 7e..si qisya sibuk nak pegi 7e..bile dah masuk 7e, kite cakap ngan hasben kite yang kite nak samyang cheese dalam cup tuh..tapi sebab ade budak excited tengok semua bende kan so kite xde la amek lagi..settle kan si kecik dulu..suddenly kite ternampak la samyang 2x spicy..kite panggil hasben kite just nak tunjuk yang ade samyang 2x spicy tuh..sekali tetibe hasben kite, “amek je la mana2 yang u nak amek!”..ehhh ehhh, nak tunjuk je kut bukan nak amek pun..

So xyah la kite cite ape jadi..yang mana selalu follow blog kite mesti dapat tangkap what happened next..maksud kite, ape jadik dengan kite bile hasben kite keluarkan ayat gitu..kalau u’olls tau, u’olls terror..huahuahua..

Sampai je umah, die dah siap keluarkan barang2 dalam kete, “i nak gie kedai jap”..kite dengar tapi malas nak layan..kali kedua, “i nak gie kedai jap nie”..kite pun, “gie je la”..wakakakkaa..

Sekali bile hasben kite dah balik dari kedai, tetibe, “nahh..domok punye”..kite jeling hujung mata je tengok ape yang nah tuh..sekaliiii,
Ini bende yang di-nah-kan oleh hasben kite..huahuahuahua..amek kau sekali 2..yang 2x spicy tuh pun die beli sekali..padahal masa tuh kite nak tunjuk je xde rase nak beli pun..kihkihkih..

Sebenarnye kite dah dapat agak dah yang die akan beli jugak tapi xbajet la sampai 2 perisa sekali..muahahhaha..

Tuh haaa yang pakai cap tuh..orang tuh la yang boleh bersabar dan boleh melayan setiap peel dan perangai kite yang sometime annoying and most of the times can triggered his anger, his patient, ehhh, his everything la..hehehe..

I heart u domok!!!!..

Wednesday, December 27, 2017

:: Air Tangan Mak ::

Masakan dari air tangan mak adalah yang terbaik!!!..who’s with me???..i bet majority yang akan bersetuju dengan kite..am i right???..

Sebab tuh kalau kite pegi umah mak kite, perkara yang cuba kite elakkan adalah bukak tudung saji..wehhhh, nampak telur dadar pun dah boleh buat ko lupa yang seharian ko dah berdiet..rase macam dipukau sebab kite terus bukak rice cooker, kaut nasi, amek telur dadar, letak kicap..kene pulak ade sardin ke, ayam/ikan goreng berlada ke kan..perghhh!!!..gile kejam combination..hahahahha..

Itu belum lagi tetibe ade ayam masak lemak cili api, gulai rebung, gulai ikan masin, asam pedas and etc..kite kari2 macam kureng sikit tapi kalah gulaiiiii, jangan buat main wehh..feveret kite masakan gulai2 nie..

Pagi2 kalau hantar si bobot, mak kite dah siap masak dah..sebab adik laki kite bawak bekal gie keje..kalau kene hari yang mak kite dah siap masak by the time kite sampai, kite pun tumpang sekali la bawak bekal gie ofis..hehehe..langkah kanan sangat kan..

So harinie rezeki kite adalah,

Tadaaaaaa..nasi lemak..hehee..sedapnyeeeeee..

Kenapa ade 2 bekas????..satu tuh ofkos la untuk kite..satu lagi untuk hasben kite..bile tanye, “nak ke x??..mak masak nasi lemak”..die punye senyum tuh dah tau dah ape jawapannye..kemain lagi menyeringai..menantu sendiri xboleh tahan bile tau mak mentua die masak nasi lemak, inikan pulak la anak kepada mak mentua die..hahahhaha..

Penah dulu masa kite baru lepas operate cyst..kite duk umah mak kite dekat sebulan kut..hasben kite pun duk sekali ngan kite..ade la jugak kite suh die balik umah mak die..masa tuh kiteorg xde umah lagi..hasben kite xnak..die nak duk sekali ngan kite katenye..sebab masa tuh kan kite tengah pregnant sebulan..dah la masa tuh pregnant, kene operate buang cyst..dengan doctor pulak xberani nak kate yang baby dalam kandungan kite akan selamat ke tidak..chances was 50-50 at that time..tuh yang lagi buat hasben kite xnak balik..

Tapi alhamdulillah, bersyukur atas rezeki yang Allah bagi..dah besar dah baby tuh..next week dah nak masuk tadika dah..hikhikhik..

Ehhh, dah termelalut dah..kite nak cite yang masa hasben kite duk umah mak kite sebulan, badan die naik okayh..kawan2 ofis die pun tegur..hasben kite jawab ape tau, “nak buat macam mana, mak mentua pandai “jaga perut” sebulan nie”..wakakakakka..bukan bini nyeah yang pandai jaga perut tapi mak mentua..ye laaaa masa tuh cemana la bini nak jaga perut laki sedangkan bini punye perut pun baru lepas kene potong..huahuahua..

Dah tuh, mak kite masak sedap kut..hasben kite time tuh xde kesedaran lagi badan dah berisi..malam2 hentam makan nasi..setahun 2 nie je yang die xnak makan nasi waktu malam..tapi xde la kate xde langsung2..ade la jugak tapi once in a blue moon la..hehehe..

Okayh la itu jer..lunch karang baru nak makan..pagi nie breakfast egg sandwich je as always..heheh..

Tuesday, December 26, 2017

:: 2 Nights In A Row | Kuey Teow Goreng ::

Ye u’olls..percayalahhhh!!!..2 nights in a row kite ngan hasben kite dinner kuey teow goreng..malam semalam dengan kelmarin..

Ahad petang kite tanye hasben kite ade nak keluar ker..sebab day before die kate kawan die nak ajak jumpa ade bende nak buat survey..then hasben kite jawab masih dalam perbincangan..“kenapa?” die tanye balik ke kite..kite pun jawab la, “xde ape saje tanye..ingat kalau xkeluar memana malam nie nak masak kuey teow goreng..

Terus bersinar mata hasben kite wehhhh..serious xtipu..“sedapnye kuey teow domok..dah lama makan”..sambil mulut macam tengah mengunyah kuey teow dah je..hahahaha..“xcakap..cube kalau cakap..i masak la”..sekali hasben kite duk propa2 kate dah lama die hint2 tapi kite je yang xperasan..selamba je propa..drama sungguh!..padahal mana ade die hint2..

Then bile dah petang, alang2 hasben kite nak keluar beli goreng pisang untuk minum petang, kite mintak die beli barang2 nak masak kuey teow..sekali nampak kete biras kite kat umah depan..terus capai henfon, kite wassap biras kite..“babe, u ade kat umah depan ker?”..tanye la dulu mana tau adik ipar kite je yang balik kan..aah dibalasnye..“i plan nak masak kuey teow goreng for dinner?..u nak x?..kalau nak i masak lebih”..then she replied, “boleh jugak”..bile dah boleh jugak, terus buat tambahan dekat list barang yang nak dibeli..heheh..

Ahad malam punye kuey teow goreng..

Masa nie kite masak 2 peket..alhamdulillah habissssss and alhamdulillah cukup..heheheh..kite risau xcukup je sebab nak makan 6 mulut..hasben kite je kalau makan hampir sepeket die sorang je..hahahaha..

Then hari isnin, ade lagi sepeket kuey teow dalam fridge..masa beli barang2 hasben kite beli 3 peket..2 peket dah masak ahad lepas..

Bile ade lagi sepeket kuey teow makan isnin malam kite masak lagi kuey teow goreng..hasben kite xde masalah lagi die suke..menyeringai die bile kite kate nak masak dinner kuey teow goreng..ngeeeeee..

Aglio olio untuk budak2..hehehe..

Okayh itu je..kuey teow tuh ala2 chinese style..sedappppppp!!!..

Friday, December 22, 2017

:: Tolong Laaaa Jangan Jeles Dengan Kite ::

Please, please..jangan jeles please...tolong la jangan jeles sebab hari nie company bagi semua staff early release..bile semua staff dapat early release, maknanye termasuk la kite..muahahahahahaha...

Early release sebab Christmas..kihkihkih..hasben kite bengang je bile kite bagitau yang kite half day harinie.."mana boleh half day..Christmas kan hari ahad..macam xlogik je nak bagi half day"..tah pape tah..selamba je dengki...kuang3..dah office yang bagi early release, kite nak buat cemana..terpaksa la kite ikut walaupun kalau boleh kite pun xnak balik awal..tapi tuh la, HR yang suruh kan, so terpaksa la kite ikutkan walaupun hati nie macam berat je...poyooooooooooooo sangat!!!..wakakakaka..

Qisya pulak hari nie last day dekat nursery..kite paksa jugak die pegi sebab dah last day kan..nak amek barang2 qisya lagi kat situ..kalau bukan hari nie, bile je lagi nak ameknye semua barang2 tuh..hasben kite pulak xde..die ade bengkel dekat putrajaya..

Tapi kejap je la by tengahari kite dah amek dah qisya..scary betul pagi tadi..kite bawak kete gabak arinie..hasben kite bawak kete kite pegi putrajaya so terpaksa la kite drive kete die..arinie kite tumpang parking dekat office hasben kite...dah la kete gabak, nak naik parking kemain narrow..mana x scary..takut wehhhh..takut tersagat..

Dah la dengan henfon xbawak..tertinggal kat umah..dengan terlupa open parking kat situ dari floor mana ke floor mana..kang tersalah parking kang xpasal2 je kene clamp..hasben kite penah bagitau tapi tuh la, sejenis manusia pelupa kan..mana la nak ingat..and nasib baik la masa sampai tadi "parking bohsia" kosong so xde la nak kene naik sampai floor atas2 ..wahahahha..hasben kite ngan kengkawan die panggil "parking bohsia".."sorry abg chips, falsya tumpang parking kejap je tau..by tengahari falsya janji falsya keluar..janjiiii"...ngeeeeee...and nasib baik jugak yang selalu parking kat situ pun pegi bengkel yang sama dengan hasben kite..kihkihkih..

Xsabar nak tunggu 12.30..nak balikkkkkk..mau pukul 1.10 sampai kat qisya nie..jangan qisya tido sudah..

Thursday, December 21, 2017

:: Wajib Makan Kat Sini | Kacang Pool Larkin ::

Kalau ke JB, memang wajib makan kat kedai haji pool..hehe..hasben kite asyik ngidam nak makan kacang pool dengan mee bandung..lontong tuh semua sampingan..hehe..

Hari ahad after checked out, terus straight ke Larkin..kiteorang pegi kedai baru..bukannye dekat sebelah balai bomba..but still dedua kedai nie in the same area..kedai lama belah2 depan, kedai baru belah2 belakang sikit..

Nak tau x kiteorang order ape..jap nyeah jap nyeah..
Mee bandung..sedap..not bad jugak..

Lontong basah..untuk hasben kite..

Lontong goreng untuk kite..sedapppppppppppp..

Nasi ayam untuk anak2..biasa je la..xde la sedap sesangat sedap..tetibe kite rase macam nak makan nasi ayam hainan chee meng pulak..makan pulak sekali dengan kerabh mangga die..perghhhhh!!!..adehhhhh..terliur plak tetibe..daaaayummmm!!..

Ini yang killer nie..ini la makanan wajib kalau datang JB..hehehe..

Okayh dah..itu je..lepas makan nie kiteorg terus balik KL..half way, hasben kite suruh kite drive sebab die dah start keneneng..mata xleh nak bukak..“santan lontong dah naik kepala” katenye..hahahahaha..selamba salahkan lontong..ngeeeeee..

Wednesday, December 20, 2017

:: Legoland ::

Ade la dekat 3 minggu qisya duk berzikir, “mommy, qisya nak pegi legoland boleh mommy..sonoknyeeeee”..gitu laaaa setiap hari..

So one day tuh hasben kite ajak pegi JB..alang2 ke legoland sekali katenye..nak menunaikan hajat anak dara die la kirenye..by right pegi 2nd week of december, tapi xboleh..so itu yang pegi last week tuh..sebelum hasben kite booked hotel, kite ade cakap tunggu la qisya besar sikit kut..pegi tahun depan je ker..tapi hasben kite nak jugak bawak anak dara die, nak buat cemana..mommy ikut je la..

Ikutkan kite nak bawak mak ngan abah kite gie jalan2 legoland sekali, tapi xjadi sebab abah kite ade reunion askar die and mak kite follow sekali..nak jumpa kawan lama katenye..bile mak abah kite xjadi, maka kami anak-beranak je yang pegi..

Sampai sudah kami ke legoland..dua2 stroller kiteorang duk hangkut..kang kalau bawak satu mau berebut dua beradik nie..

Ini adalah harga2 tiket untuk masuk legoland..

Sampai2 kite terus paw hasben kite topi..hikhikhik..lantakkan kaler topi tuh cemana..bukan sengaja amek kaler pink pun..janji topi tuh boleh tutup muka kite daripada terkene sinaran UV..muahhahahaa..ayat iklan sun-block sgttt..πŸ˜‚..

Panas woiiiiiii!!!..masa kite pegi tuh memang panas terik sesangattttt..tau x panas terik yang nak hujan..hahhh, gitu la..panas satu hal, xde angin another hal..hehehe..

Kalau korang nak pegi sana, silalah bawak kipas utk anak2, pakai topi, bawak payung..yang ade anak kecik macam kite, kalau ade stroller lebih tuh, silalah bawak sekali..tempat legoland tuh besauuuuuuu..sedangkan kite yang dah tua nie pun xlarat, inikan pulak budak2..

Bile dah masuk, xbanyak sangat ride/game yang qisya boleh main..sebab ade game/ride yang ketinggian budak kene 110cm and above..below than that xboleh main..kalau game/ride yang ketinggiannye kene 92cm and above, itu baru qisya boleh main..kadang kesian tau bile ade game/ride yang qisya beria nak main tapi xboleh main because of the height restrictions..

Xde la langsung game/ride yang qisya boleh naik..ade jugak yg boleh..

Macam nie haaaaa..kalau ride cenggini, memang kite je la yang kene accompany qisya..

Tapi best jugak sebenarnye..kite suke..while diving drinking water..gittewwww..hahahahha..



Sonok sonok sonok..hehehe..

Mommy dating dengan anak naik train..ngeee..

“Sonoknye mommy..best kan naik train”..hehee..

Senyum je die sepanjang masa..

Then bile berjalan2 lagi ternampak game nie..“qisya nak naik tuh mommy..boleh??..plissss??”..kite suruh hasben kite teman qisya..bengang je hasben kite, “ooooo, game yang memerlukan tenaga tolak kat i..yang geli2 perut semua u amek”..wakakakakkaka..

Inilah game yang dimaksud yang memerlukan tenaga tuh..kuang3..

By right qisya xlepas main nie..sebab xsampai ketinggian..tapi xbanyak pun sikit je lagi..kite suruh jugak hasben kite masuk..“xpe bawak je..i rase boleh tuh”..dah sampai turn qisya, kite nampak orang yang jaga tuh ukur ketinggian qisya..ikutkan memang xlepas tapi sebab gape tuh takat 2-3cm je, die lepaskan je..mungkin kalau gape banyak, baru die xbagi..

Daddy yang buat sorang..daddy yang tarik tali tuh..qisya duk sebelah je..hahahaha..bile dah habis, semua orang yang main keluar, tetibe dengar suara tangisan..macam kenal suara tuh..hurmmmm, sekali betul..qisya menangis..bukan sebab terjatuh ke ape ke..menangis sebab nak main lagi..kihkihkih..

Si adik buat ape???..

Si adik tido je..hahahahaha..panas ke, berpeluh ke, tidak die heran..janji aku dapat tido katenye..hahaha..

Bangun sudahhhhhh..masa die bangun nie kite tengah duduk dekat tempat playground..

Die mintak untuk lepaskan die..so kite pun lepaskan la die dari stroller..kesian pulak asyik kene ikat je kan..

Bile dah bagi lepas, dah bagi peluang untuk main dekat playground, die mengamuk2 xnak..nak main dengan stroller die jugak..

Tengok la tuh, itu je la keje die..die main tolak2 stroller die..padahal kat situ ade je slide, ade spring rider, ehh, ade macam2 lagi la, tapi main dengan stroller jugak yang dipilihnye..sampai sudah gitu..

Hurmmmm, macam mana legoland nyeah..bagi kite la..kalau nak pegi better tunggu anak2 umur dalam 5-6 tahun yang dengan ketinggian more than 110cm..itu baru worth it..baru dieorang seronok and boleh enjoy semua game/ride..and kite pun xde la nak temankan dieorang setiap kali nak naik sebab dieorang dah besar and kite just monitor je dari jauh..

Legoland nie kawasan die tersangatlah luas..kalau dah masuk, memang seharian kat dalam tuh saje..kalau yang mana amek wet & dry theme park, better sehari habiskan wet and esoknye sambung pulak dry..kalau nak buat wet & dry dalam masa sehari memang xpuas..

Kalau nak pegi, silalah buat persediaan untuk menempuh kepanasan yang terik..kesian anak2..qisya punye muka merah macam udang kene bakar..xyah pakai blusher, berjemur bawah matahari pun dah boleh buat penuh blusher satu muke..blusher original..qisya die bukan jenis yang xboleh nak berpanas, bukannye jenis puteri lilin..tapi bile masuk dalam legoland, die asyik merengek je..“qisya panas mommy”..itu je la..memang all the way, from the beginning till the end, die mintak nak duduk dalam stroller je..mujur laaaaaaa kite berdegil nak bawak 2 stroller..hasben kite dari rumah lagi die suruh bawak satu je stroller..ngeee..

Bukan qisya je yang panas, yang xselesa, kite pun sama..kite kan xboleh berdiri/berjalan lama dekat bawah matahari yang terik..bukan sebab gedik takut kulit hitam or mengada xboleh kene panas..kite nie ade migrain..xboleh kene panas..memang kompom akan naik migrain..bile dah kompom akan naik migrain kalau berjalan bawah matahari terik, memang kat legoland masa tengah berjaln2 tuh, kite dah rase migrain nak datang..and bukan takat qisya je merengek nak balik rumah hotel, kite pun merengek sama nak balik hotel dekat hasben kite..

Dengan xselesanye sebab panas, dengan migrain naik lagi, mau xmerengek..nasib baik masa kite pegi xramai orang..and xde pun nak menunggu berejam semata nak main/naik ride/game..kalau ramai, setengah jam, sejam masuk kite dah ajak keluar dah..bile migrain dah naik, stu ape bende pun xjadi..mulalah semua bende xkene..semua bende nak marah..jangan main2 wooo kalau migrain datang..kalah hormone pms..hahahahha..

Kiteorg xhabiskan pun jalan2 dalam tuh..sebab kite nak cepat2 keluar..xtahan!!!!..sakit kepala!!!..panas!!!!..xselesa!!!!..bile anak merengek, isteri pun merengek jugak, tuh yang hasben kite kate, “next time kalau nak pegi lagi legoland, kite duduk kat legoland hotel je senang..amek daily pass..boleh keluar masuk..kalau xlarat balik hotel, agak2 dah recharge memasing, masuk balik legoland”..hehee..

So the conclusion is, tunggu anak dah besar sikit baru seronok nak pegi..ngeeeeeee..

Tuesday, December 19, 2017

:: Somerset Medini Iskandar Puteri | Service Apartment ::

Itu adalah tempat penginapan kami sekeluarga last weekend dekat JB..tapi jangan confuse tau..somerset dekat JB ade 2..satu dekat Puteri Harbour and another one dekat Iskandar Puteri Nusajaya..tapi xde la jauh mana pun dedua somerset nie..

Memula kite macam confuse..sebab tetibe jalan nak ke somerset tuh lain..sekali hasben kite kate memang lain pun..die pun ingat somerset dekat puteri harbour sekali tidak..last year kiteorg pegi JB, kiteorang stayed dekat somerset tapi yang dekat puteri harbour..bersebelahan dengan Hello Kitty World n Thomas..itu la sebab last weekend terperasan laluan xsama..

Yang last weekend kiteorang pegi legoland so that’s why la kami sekeluarga stayed dekat Somerset Medini Iskandar Puteri which berdepan jer dengan Hotel Legoland..

Bile dah checked in..

Inilah service apartment-nya..ini adalah hall and kitchen..

Masih hall and kitchen..ngeeee..

Shower and toilet..pintu ade 2..satu pintu dekat hall, satu pintu lagi kat dalam bedroom..

Bedroom..

Kite malas nak amek gambar dekat each and every angle..so kite amek gambar pakai “pano (panorama)”..itu yang memanjang je gambar2 dekat atas nie..

Closet..

Kalau nak pegi legoland, somerset puteri medini ade pakej..kalau checked in service apartment satu bilik selama 3 hari 2 malam, dapat free 2 ticket daily pass for adults..utk wet and dry theme park..kalau checked in service apartment 2 bilik dapat free 4 tickets daily pass..hasben kite kate book thru online baru boleh dapat pakej2 tuh..

Hasben kite kate, satu malam dalam RM500++..so 2 malam dalam RM1k++..which bagi kite okayh la sebab dapat 2 tiket free kan..tiket nak masuk Legoland for adults utk wet & dry theme park kalau xsilap kite RM189..kalau 2 tiket xker RM378 regenye..so plus minus harga penginapan kiteorang dekat somerset medini satu malam dalam RM300++..okayh la..
Bile dah masuk Legoland and dah tau flow cemana, hasben kite cakap lepas nie kalau pegi lagi Legoland, die kate better checked in terus dekat Legoland Hotel..amek pakej yg daily passes..so boleh keluar masuk..nanti next entry kite akan relate kan point2 tersebut..

Kite suke sebenarnye duk kat somerset hotel..macam ala2 duk kat condo gitu..hehehe..dulu2 kite ngan hasben kite penah checked in dekat somerset ampang..auwwwww!!!..kali kedua checked in dekat somerset puteri harbour JB (2016) and the third times dekat somerset medini (2017)..

Monday, December 18, 2017

:: Cutest Thing Evah ::

Sape je yang xsuke bende2 cute kan..ade la jugek mungkin yang xsuke but am pretty sure majority yang akan suke bende2 yang cute especially dari golongan2 wanita..hehehe..

Last weekend kite pegi Legoland..so bile dah ke JB tuh, haruslah singgah JPO..ngeeeeee..sedih mekap yang kite nak dah habis..hurmmm, beli kt kl la sudahnye..

Kat JPO ade Bath & Body Works..weyhhh, kite memang boleh jadi gile kalau masuk situ..feveret kite..semua bende kalau boleh semua nak beli..huahuahua..

Kite nak mencarik barang dalam tuh, and sambil2 tuh nak carik la something untuk dijadikan hadiah untuk teacher2 kat nursery qisya..katepun dah last dah kan..so as an appreciation gift la kirenye sebab dah jaga qisya dengan baik selama beberapa bulan nie..kite beli ape?..nanti la..gift biasa2 je..ngeeee..

Xkisah la ape sesetengah parents nak cite buruk pasal teacher2 nursery qisya tuh..janji, bagi kite and hasben kite, qisya banyak sangat positive improvement bile masuk situ..bagi kite, xde buruk sangat pun teacher2 and principal kat nursery qisya..yang buruknye adalah expectation some of the parents dekat teacher2 and principal terlampau tinggi sampaikan semua bende xkene..xmasuk akal kadang tuh..

So dah alang2 masuk kan, xkan untuk teacher2 and principal qisya je..mesti la la kite pun ade mencarik barang2 kite..tengah membelek2 sekali ternampak satu bende yang super cute nie..
Nie haaaaaa..keychain..comel wehhh..kite terus amek la kan..time tuh harga dah xnampak dah..hahahahhahahaa..

Comel je..

Xtau kite nak beli key chain nie utk ape and nak letak kat mana tapi sebab comel kan, grab aje..nak buat ape nak letak kat mana itu nanti pikir janji beli dulu..wakakakakaka..

Ehhh itu motto shopping kite tuh, “nak buat ape, nak letak mana, nak pakai untuk ape, itu pikir kendian, janji beli dulu, janji ade”..kihkihkihkih..itu yang bilik stor penuh barang sampai xde ruangan nak letak barang lain..mana la hasben kite xbising..time nak, nak..dah beli, pakainye sekali dua je, pastu duduk la dalam bilik stor..harga bukannye murah..bla bla bla..hahahhahaha..

I love u sayang!!!!..kihkihkih..

Thursday, December 14, 2017

:: Merajuk Je La Keje Kau Kan ::

Bile di ambang wati pms nie, jangan la mencarik hal dengan kite yang boleh dijadikan punca untuk merajuk ke, marah ke, berhangin ke..dengan orang lain okayh lagi and xde kene mengena pun..tapi tidak dengan hasben kite..ngeeeeee..

Tah la..sejenis bini yang konon bajet2 manja la kut..manja ker?..itu lebih kepada mengada2 sebenarnye..saje je mencarik hal..

Hasben kite terlupa nak wish anniversary je..sebenarnye kite pun xingat..muahahahahha..ye la mana nak ingat..dah la date kat henfon kite biul..habis haywire semua bende..date anniversary 10.12 tp kite perasan on 12.12..bile kite baru teringat, kene plak hasben kite pun senyap jer, memang jadik punca la kan semua tuh..

Xsedo diri padahal kau sendiri pun lupa kan sya..pehtu kau nak merajuk pulak dengan laki kau sebab die lupa..nak salahkan pulak laki kau..#playvictim sangat..kihkihkih..

Setiap tahun kite ingat je..tapi tahun nie sebab date kat henfon gile, so ter-over-look plak..

Then bile kite dah ingat date anniversary, kene plak hasben kite xde wish and jangan nak mimpi la dpt present ke kek ke masa tuh, kite pun mencarik la point ngan hasben kite..“sampai hati u lupa anniversary kite kan”..

Sekali jawapan hasben kite buat kite lagi bengang..“ehhh, sape kate i lupe..i ingat je date anniversary kite bile..tapi xperasan hari ape je”..ehhh ehhh, kalau nak ikut gitu kite pun ingat..durghhhhh!!!!

Hahhhh, tengah pms kan, terus la semua bende nak marah, semua bende nak berhangin..kau tertinggal jam pun boleh jadik punca kau merajuk dengan laki kau padahal salah kau sendiri..inikan pulak bile terlupa nak wish date anniversary..

Sebenarnye kecik je puncanye..ikutkan xyah nak meleret2 pun sampai kene merajuk 2hari..plus, kite tau je yang hasben kite nie memang failed bab2 ingat date nie..muahahahhahaa..tapi sebab hormon dan emosi xmenentu kan..xleh nak kawal!..perempuan owh perempuan!..eleh, macam la x ade dikalangan korang yang emo lebih kalau pms..kan!..

2 hari kite merajuk xbercakap dengan hasben kite..berpatah2 die berkata2, sepatah kite berkata..berpatah2 die bertanye, sepatah kite jawab..mulut mucung je..kite xbangga tau dengan ape yang kite buat..xelok sebenarnye..berdosa..tapi tuh la, blame the hormone and the emotionssssss..πŸ˜©πŸ˜”πŸ˜’..

So pagi semalam proses pemujukan la..kihkihkih..kiteorang ade plan nak ke JB..so hasben kite tanye la, “nak pegi JPO x?”..laju je kite jawab, “xnak pegi”..hasben kite tanye kenapa..macam2 kite jawab..hasben kite tanye berkali2 kenapa xnak pegi..kite jawab sepatah sepatah je.. “malas”, “xde duit”, “ramai orang”..hahahahaha..duit ade sebenarnye tapi saje cakap xde duit..malas pun xjugak, kite suka pegi JPO.. poyo je jawab xnak pegi padahal dalam hati nak pegi..

“I baru ingat nak belanja mekap (anniversary present, or ape2 je la..tapi dah kate xnak, then xjadi la itu”..masa tuh kite xde rase ape2 pun, “xpe, xnak pun..xkisah”..

Mekap kite kan dah xde..sebab dikerjakan oleh anak bujang..botol foundation kite pecah, compact powder kite pun pecah, eyeshadow2 kite pun senasib jugak..mekap2 lain nasib baik la sempat diselamatkan..brush2 mekap kite yang byk2 tuh pun tah mana2 tah pegi..anak bujang buat main..tuh yang hasben kite nak belanja mekap tuh..yeayyyy, dapat mekap baru..muahahhahahaha..

Kelmarin hasben kite pujuk2 dalam kete pun masih xjalan..kau punye ego tinggi sangat kan sya..haishhh..masa kat ofis berWA ngan hasben kite baru la kite macam dah okayh..terussssss, dan2 jadik nak ke JPO bagai..
Mengada2nye lahai bini si iwan nie..sebab tau suami melayan, tuh yang si isteri iwan mengada2 tahap nak kene lempang..hasben kite bukan jenis yg bagi hadiah ikut date xkisah la untuk ape2 kejadian pun..anyhow, memang akan dpt jugak cuma lambat dengan cepat je..

Bahaya betul bile pms nie kan..emosi xmenentu..haihhhh..kadang kalau kite lain macam je kan..macam nak marah2 je, xsemena2 merajuk xtentu hala, then lepas hasben kite tau kite tengah pms, “hurmmm, patut la asyik nak marah2 je..asal ade bende xkene sikit nak tarik2 muka masam”..ngeeeeee..

#6tahundahkawen..walaupun kite dah okayh tapi nak wish anniversary betul2 pun macam xde hati..kihkihkih..dekat fb pun xde..kat WA pun kite xde wish..kalau berdepan lagi lah xde..katepun hati tengah bengkak kan masa tuh..huahuahuahua..

Tolong jangan ikut perangai buruk kite..bubuiiiii..

Tuesday, December 12, 2017

:: Demi Anak ::

Qisya skang nie dah pandai request2 dah.."mommy, qisya nak tengok wayang boleh??", "mommy, qisya nak tengok cite pony dekat big screen boleh?".."mommy, nak duwiyan"..banyak la lagi..tapi xsemua la kite ngan hasben kite tunaikan..ade jugak yang die request tuh kite xtunaikan..yang rajin melayan tuh adalah daddy qisya la..sedangkan kite yang dah tua bangka nie pun die melayannnnnn je kerenah kite...inikan pulak la anak die kan..

Tengok wayang tuh memang qisya dapat la of course..plannye nak tengok cite pony..last2 daddy gie beli tiket cite justice league..muahahaha..nasib baik la xmengamuk si qisya..kihkihkih..

Nak durian pun qisya dapat jugak..itu kite yang tunaikan..dari rumah mak kite, otw nak balik rumah kite, ade orang jual durian..so hari2 lah qisya, "wahhhh, mommy mommy..tengok tuh..raja buah la mommy..hurmmm, sedapnyeeee duwiyannnn"..hahahaha..raja buah katenye..pengaruh upin ipin sangattt..

So one day kite mintak la hasben kite belikan durian..

memang saje mintak orang yg jual durian tuh letak dalam bekas..

Serious sedapppp...isi tebal gileeeeeeee..puas makan la..selama nie kan kite tau order je ngan hasben kite, "daddy, nak durian", "domok, tinginnye nak durian"..tau2 je dah ade depan mata..bile kene beli sendiri terus rase bersalah sebab tau ngoder jerrrr...ye laaa, sebab bukan kuar duit sendiri yang beli..memang la gheti ngodernyeeee...sekaliiiii bukan murahhhh wehhhhhhhh..kihkihkih..

Yang macam kite beli (refer picture) itu hari, harga die RM260..gulppp!!!!...ahahhahaha..hamekkkk kau..baru kau tau..hahahaha..tapi xpe laaaa..xde pun nak merungut ke menyesal ke sebab beli..sumpah tidak!!!..kite cume terkejut dengan harga durian je..hehehe..

"Ehh, kire okayh la tuh RM260..standard la..paling mahal i penah beli sampai RM300lebih dekat 400"..

Baiklah en suami, lepas nie isteri mu ini tidak akan sewenang2 untuk meng-order je durian ikut sedap tekak..maafkan la isterimu yang cantik, gorgeous lagi menawan dan awet muda ini..muahahahahahaha..

Friday, December 8, 2017

:: Nak Merepek2 Pasal Taska Qisya ::

Halluuuuu..yuuuhuuuuu..ade yang cuti ke arinie?..huntung lerrr..hehe..

U’olls dah breakfast?..breakfast ape kalau dah nak masuk lunch..ngeeee..
Kite breakfast ini harinie..dah lama xbreakfast cenggini..selalu egg sandwich dengan 1 jenis kuih jer..memang hari2 bekerja, itu je la breakfast kite..hari2 okayh..so hari nie tukar lain menu lain pulak..

Arinie kite rase macam nak membebel panjang pasal taska qisya..kalau nak baca, silakan..xoxo..tapi kalau xnak baca sebab panjang sangat pun xpe..no harm!..hehehe..

Sekejapan je dah hujung tahun kan..and this month would be the last month qisya dekat taska..next year dah masuk tadika dah anak dara kite tuh..

Hurmmmm, xtau nak start dari mana cite nie..kite nie kan bukan kaki complain la sebenarnye..sebab bagi kite xde bende pun yang kite nak di-complain-kan..memang la kite ade dengar few issues pasal taska qisya..tapi tah la bagi kite bende tuh macam kecik je sebenarnye..bukannye yang big issue sangat sampai tahap kene terdetik dekat hati ni, "ehh, i have to do something to fix this"..haih, malas nak layan sangat bende2 kecik..selagi qisya kat situ xde patah riuk, berdarah2, badan lebam2, dahi terkoyak ke, selagi xmemudaratkan qisya, kite malas nak layan bende2 remeh..come on, xde satu nursery pun yang perfect kut..even kite nie as parents pun x perfect jaga anak sendiri kan..

Sejak qisya masuk nursery, memang nampak sangat perubahan positif dekat qisya..before masuk taska, qisya nie jenis yang “berat mulut”..risau tuh xpayah cite la..mak pak mana yang x risau, umur qisya dah 3tahun tapi masih lagi xboleh bercakap dalam ayat yang panjang kut..nak dengar die bercakap memang susah..kite dah sampai tahap nak hantar qisya pegi speech therapy..tapi dalam pada nak hantar tuh, kite dengan hasben kite masih lagi bagi masa dekat qisya..kite cakap ngan hasben kite, kalau masuk taska pun qisya masih gitu jugek, baru hantar pegi speech therapy..but alhamdulillah, qisya baru masuk 2-3 bulan dekat taska, terus boleh nampak perubahan positif dekat qisya..bukan takat kite ngan hasben kite je yang perasan, kawan2 ofis hasben kite pun perasan..dulu anak xbercakap risau, skang nie bile mulut anak dah macam bertih jagung, ko pulak xlarat nak melayan..huahuahua..

Memang kite as parents kene protect anak2 kite..couldn't agree more!..tapi biarlah kene pada situasi..kadang kite kesian dekat principal taska qisya..anak2 sakit, ade sesetengah parents salahkan principal and teacher2..pastu bile ade satu point untuk menghentam dekat group WA, xkisah la pasal ape jenis issue pun, tuhhh dia, yang mana parents xsuke dengan management taska terus bertambah lauk dekat situ..kadang kite pelik...anak2 sakit kenapa nak kene salahkan teacher2 and principal..like seriously????..kite bukan nak backup sangat principal dengan teacher2 kat taska qisya..tapi ade bende yang kite rase xpatut la nak totally salahkan management taska 100%..

Bagi kite, kalau nak jugak la carik orang untuk dipersalahkan, the one yang u should blame is the parents yang masih hantar anak yang sakit ke taska..haaaa, kalau itu baru la logik..baru boleh diterima dek akal..nak salahkan teacher2 and principal directly jadi punca anak sakit atas dasar ape?...and sepanjang kite ade dekat dalam group WA taska qisya, xde sorang parents pun dalam WA group tuh salahkan parents yang hantar anak sakit dekat taska..pelik jugak..xberani ker sebab semua satu ofis and kenal each other..ehh, hihihihi..

Kadang kite xpaham..bukannye dieorang (principal/teacher2) yang jadik punca jangkitan and punca anak2 kat situ sakit..bukannye dieorang pembawa virus..itupun masih lagi dieorang terima anak2 yang dihantar dalam keadaan sakit masuk kat dalam taska tuh..kebanyakan taska kat luar, dieorang memang xkan terima..ko bawak la balik anak ko yang tengah sakit tuh..ko ade cuti ke, cuti ko dah habis ke, keje ko menimbun ke, meeting sana sini ke, they just don't care..sebab ape?..mungkin sebab2 mcm nie la kut gamaknye..they don't want in the end, other parents will blame the nursery, will blame them sebab anak dieorang sakit hasil berjangkit dengan anak2 orang yang sakit tadi..i don’t know about other parents la, but for me, myself, kite xnak jadi mak yang selfish..qisya kalau sakit yang teruk, memang kite xakan hantar die dekat taska..sebab kite xnak pasal anak kite, anak2 orang lain berjangkit sama..kesian weh..kesian dekat anak2, kesian jugak dekat parents dieorang sebab kene jaga anak2 dieorang yang sakit..

Kite pun keje, keje kite pun banyak..kite pun ade cuti and kite pun sayang cuti kite jugak..tapi bile anak sakit, memang kite akan korbankan cuti kite untuk jaga anak2..tahun nie kite banyak amek cuti semata2 untuk jaga anak2 kite yang sakit..starting dengan qisya yang kene HFMD, elok qisya sihat sikit, bobot pulak demam panas..pastu sambung pulak ke qisya..and ya, increment and bonus kite pun terkorban banyak sebab kite banyak amek cuti tahun nie, banyak EL..tapi xpe la, nak buat cemana..nak sakit hati pun xguna..lagipun sebab jaga anak sakit kan..

Nak kate anak sakit punca dari makanan yang taska bagi?..look, kat taska tuh ade 30 over kiddos..tapi yang sakit dalam 5-6 orang..okayh la, kalau rase sikit sangat 5-6 orang tuh, kite letak la dalam 10 orang..yang the rest kenapa x affected?..they are sharing the same meal what..but kenapa the rest xkene..pasal kebersihan pulak..kite penah masuk dalam taska..penah masuk toilet dalam tuh jugak..bagi kite okayh je..bersih la jugak..xde la kotor..itupun ade parents yang complained sampaikan suggest dekat taska untuk bersihkan taska 2-3 kali sehari..hehehe..serious kite gelak je bila baca..bersangka baik la kan..mungkin die ade OCD..mungkin kat rumah die, die mop lantai 6 kali sehari..kihkihkih..tapi kalau mop lantai umah pun seminggu sekali (kalau ye seminggu sekali), bersihkan habuk2 kat umah pun mungkin sebulan sekali, rasenye xyah la kut nak expect teacher2 bersihkan taska 3 kali sehari..hehehe..

Masa qisya kene HFMD awal tahun baru nie..seriously, kite xde pun terniat/terpikir nak salahkan taska..apatah lagi nak hentam principal dengan teacher2..sebab bagi kite, itu one of those things yang kite kene hadap bile hantar anak kat taska..something yang kite xboleh nak avoid pun..and jugak something yang management taska xboleh nak control..kite just inform dekat dalam group so that all the parents are aware and alert pasal disease tuh..itu je and no other reasonsssssss..tik tik!..

Baru nie hasben kite cakap, "nasib baik qisya xpegi taska last week"..katenye anak kawan die yang sama taska dengan qisya kene rota-virus..tapi die xde bising2 dalam group WA..tuh kite cakap dengan hasben kite..ini kalau dapat dekat orang2 yang xsuke dengan management taska, hoiii, jaga baik la principal dengan teacher2..kompom kene hentam..mau kene bullshit lagi nanti..ehh, kihkihkih..tuh hasben kite pun bersetuju.."janji ade point kan..ini la masa nak tunjukkan betapa teruknye management taska"..

Kite bukannye nak hentam parents yang kuat complain nie..xde niat pun..tapi tah la, cemana nak cakap nyeah..kalau boleh bukak la pemikiran tuh luas2..berlapang dada..parents2 yang hantar anak2 dekat situ sangat3 beruntung tau..seriously, memang beruntung sesangat..patutnye kene bersyukur sebab ade rezeki hantar anak2 kat situ..why is the because???..the because is why laaa..ahahah..okayh2, serious plis sya!..kenapa kite cakap beruntung?.

1. Sebab taska anak2 korang, dekat bawah floor korang jer which same building dengan korang..yang hanya tekan lif, pintu lif terbukak, menapak sikit dah sampai pintu taska..berapa ramai parents dekat luar sana mengharapkan benda yang sama??..allow me to answer that..ramai i tell u..

2. Pagi2 korang xyah nak kelam-kabut keluar rumah nak singgah umah baby sitter/nursery utk hantar anak2 then shoot pegi office..bile petang xyah kelam-kabut jugak nak amek anak2 kat taska..macam mana masa yang korang pegi ofis, macam tuh jugak la masa anak2 korang pegi taska..macam mana masa korang balik, macam tuh jugak la anak2 korang balik..xyah susah2 nak menyinggah memana dah..kalau menyinggah pun masih dalam building yang sama itupun sebab nak hantar anak2 masuk taska..

3. Xde nak pening2 kepala sape yang akan/nak amek anak if let say korang kene stay kat ofis..turun je bawah tingkat 2, masuk taska, amek anak, bawak naik kat floor korang..xyah pun risau nak keluarkan duit untuk bayar OT dekat taska kalau korang lambat amek anak..save x duit kat situ agak2???..ramai tau parents dekat luar sana kene spare extra money untuk bayar OT sampai kadang boleh cecah beratus sebulan sebab lambat amek anak dekat taska..keluar ofis dah lambat, dengan tetibe hujan lebat..bile dah hujan lebat, jalan pulak jammed teruk, and sampai kat taska anak dah malam..kalau bukan sebab cuaca pun, mana tau ade accident ker pokok terbalik hadang jalan ke kan..kesian dieorang kan..belum cite yang dieorang kene bermain dengan banyak perasaan setiap kali lambat nak amek anak..berdebar, kelam-kabut, pikir lagi macam mana nak hadap muka baby sitter/nursery sebab lambat amek anak..duk berkire2 duit OT dah bertambah sampai jadi berapa..

4. Korang bayar yuran dengan harga yang murah sebab yang mahal tuh dah di-subsidi-kan oleh company korang..wayyyyy more cheaper kalau nak di-compare-d-kan dengan nursery kat luar..yeee betul korang bayar pakai duit bukan pakai daun2..and korang rase korang ade hak untuk complain2..ade hak nak yang terbaik untuk anak..ye betul, u have your rights to voice up..hurmmmmm, macam nie laaaa..kat luar, even korang bayar yuran seribu pun, belum tentu lagi taska tuh perfect se-perfect yang korang harapkan..for sure ade hanky panky here and there jugak..

Sometimes orang yang ade privilege macam tuh, kene letak diri dekat tempat orang2 yang xde privilege macam tuh..selami dan fahami perasaan dieorang...ewahhhh..mungkin masa tuh baru la certain2 orang nie akan sedar yang "aku memang beruntung"..

Lagi satu, kite xsuka nak complain beria2 (walaupun kite bukan jenis yang kaki complain) mungkin sebab kite xnak nanti qisya jadi mangsa..kite xnak qisya dibenci teacher2 disebabkan perangai buruk kite..kite xnak disebabkan mulut kite yang lantang sangat bersuara complain itu xkene ini xkene, anak kite yang kene bare the cost..anak2 xsalah..they are innocent..tapi boleh jadi, disebabkan perangai kite mak 2 yang terlampau fussy sangat nie, anak2 jadi mangsa amarah, dendam, ketidakpuasan hati teacher2..ini general..xkisah la siapa dan kat mana taska tuh..

Penah la terserempak dengan kawan ofis hasben kite dalam lift..die penah hantar anak die dekat taska yang sama dengan qisya..first2 ayat die, "hantar anak kat taska bawah ker?"..siap dengan nada dengan expression muka hokeyh..sorry to say this, nada n face expression die masa tuh bagi kite sangat sombong.."hati2 la ye..anak i hantar sana asyik sakit je sampai keluar masuk hospital..2 bulan x berak..bla bla bla yada yada yada"..kite macam biasa la..melayankan je la situasi masa tuh.."owhh really?..ye ker?..kesiannye anak u"..muahahahaha..elok je die keluar lift, kite pandang hasben kite, hasben kite pandang kite..masing2 senyum bibir tercongek sebelah..hasben kite simple je ayat die, "dengar boleh percaya jangan"..kihkihkih...and sorry, i don't buy it..nak2 pasal anak asyik sakit keluar masuk hospital tuh..sebab susah kite nak percaya kata2 yang keluar dari mulut orang yang anti-vaccine..

Bile kite berborak kosong pasal kawan ofis hasben kite yang terserempak dalam lift dengan akak yang penah hantar anak die kat situ jugak, die pun cakap bende sama dengan hasben kite.."awak nak dengar boleh percaya jangan..akak penah tengok cara die treat teacher2 macam mana..sombong betul..cakap dengan teacher2 macam teacher2 tuh kuli die and die boss..akak penah hantar anak2 akak dekat banyak nursery..bagi akak, nursery kat situ adalah yang terbaik"..

Kite tau mungkin ade yang xpuas hati dengan entry kite nie..sorry in advance..kite xkisah kalau ade yang xsuke kite atau sebelum nie memang dah xsuke (kalau ade yang cenggini, kite pun xtau kenapa xsuke sebab bukannye kite penah berborak macam kengkawan..kirenye xsuke for no reason..xtau kenapa xsuke tapi xsuke la..huahuahua), bile baca nie lagi xsuke..terpulang..siapa kite untuk menghalang..kite xreti nak susun kemas2 ayat nie..and kite bukan tuju dekat semua parents..kalau ade yang makan cili, mungkin die la terasa pedasnye..

Thursday, December 7, 2017

:: Mungkin Beli Bas Baru Okayh Kut ::

Hasben kite kan dah tukar kete yang besau sikit..masa kete hasben kite dah habis bayar, plan asalnye nak tukar kete kite..sebab kite selalu mengadu dekat hasben kite betapa bencinye kite dengan sesetengah netizens yang suke nak mengeji mencaci orang yang drive kete myvi..asal ade bende yang viral pasal kete myvi, hahhh, tengok la semua duk menghentam kete myvi instead of driver yang problem tuh sendiri..

Macam la kete brand lain yang kat atas jalan raya tuh berhemah nau..and macam la nisbah rakyat malaysia yang pakai myvi sama macam nisbah rakyat malaysia yang pakai ferrari..nak condemn tapi xpakai otak..bengong!..kite sampai tahap cakap ngan hasben kite, “nak tukar viva pun i xkisah”..sampai gitu sekali..sekali tah cemana, ter-usha honda jazz..ngeeee..macam mana pun kite memang nak kete yang kecik..ehhh, cite pasal jazz..before beli myvi, kite memang ade plan nak mencarik jazz yang lama tuh..sebab kite suke..comel jer..sebenarnye la kan, kalau nak tau, kite terpengaruh dengan cite adam & hawa..kan housemate hawa pakai kete jazz dalam cite tuh..masa tuh la kite nampak jazz lama tuh macam super cute!..

Penah la kite bercerita nak beli jazz lama dengan sape tah xingat..dah lama sangat dah..sekali gua kene perli weh..die siap cakap kalau die, die beli viva jer dengan nada suara perli..masa tu kite macam malas nak menjawab sangat..tapi lepas tuh macam menyesal sebab xbalas balik..bukan la balas dengan perlian macam mana perempuan tuh perli kite..cume menyesal xbalas balik dengan ayat, “ehhh, u salah paham nie..i nak mencarik jazz lama tuh sebab terpengaruh dengan cite adam dan hawa”..tapi macam ahhhh, lantak la kau nak pikir aku cemana pun..xkan semua bende aku nak kene explain..

Okayh, back to our story..

Kite siap dah test drive honda jazz masa tuh..hampir2 nak masuk booking..tapi xjadik sebab kaler yang tinggal hanyalah merah dan putih..which putih memang hasben kite dah pangkah dah..die memang xnak putih..merah pulak macam hurmmmmm..xberapa nak berkenan..nak2 pulak hasben kite when it comes to kete, die preferred kaler hitam..bukan takat hasben kite je, kite pun gitu..ngeeeeee..elok keluar dari showroom honda, kite cakap ngan hasben kite, “tapikan, dari tukar kete i, baik tukar kete u ke kete besau sikit”..sekali hasben kite cakap, die pun terpikir bende sama sebenarnye..hehe..

Ade sebab kenapa kalau boleh kite beria nak hasben kite tukar kete die..sebabbbbbbbb, dari hasben kite guna nama die buat loan untuk kete orang lain, baiklah die buat loan untuk kete die sendiri..xpaham kenapa orang tuh nak beli kete lain padahal kete yang sedia ade elok lagi..bukannye kaki merayap pun..nak berlagak ngan sape pun xtau la..pastu bile xdapat kete idaman, dan2 duk salahkan kite itu ini..kononnye kite yang paksa hasben kite tukar kete..memang pun..so what???..sakit hati lettew sebab satu2nya harapan die untuk die guna nama buat loan kete die dah xboleh nak tolong..muahahhaha..siap cakap anak baru dua kenapa nak beli kete besar2 la ape la..kete civic tuh elok lagi la ape la..ehh ehhh, tau pun..abis tuh yang kete kau elok lagi tapi sebuk nak tukar kete lain tuh boleh pulak..haihhh, kite cuma anggap die xpuas hati, meroyan and hati die bengkak sebab hajat di hati xkesampaian..hahahahhaa..LOSER!!!!!..

Ehhh, terluah pulak isi hati yang dah sekian lama terpendam..sambil2 je kan..ke entry nie sebenarnye untuk meluahkan isi hati..hurmmmm, kihkihkih..

Kete lama hasben kite memang la panjang..tapi tah la, seat belakang tuh bagi kite sempit ruangan die..bumbung kete macam rendah..senak nafas kite bile duk belakang..bile dah beranak dua nie, selagi anak2 kecik, memang xde istilah duduk depan kecuali keluar berdua..selebihnye memang manjang duk belakang jer..kite lagi rela kalau bawak kete kite sebab terasa luassssss sgt bile duduk belakang..bile hasben kite macam argue dengan kite konon ape yang sempitnye duduk seat belakang kete die..kite cakap, “ape kate u bagi i drive, u duduk belakang dengan anak2..then u’ll know”..xnak pulak..

Bile hasben kite kate nak tukar kete, die tanye kite kete ape..spec kite simple jer..kite nak belakang luas dan selesa..die punye spec, die nak keselesaan dekat driver..xkisah la janji spec yang kite nak, ade..

Then dapat la kete skang nie..alhamdulillah..

Masih lagi jadi penumpang tegar di seat belakang..tapi xpe kite suke..sebab lagi best sebenarnye duduk belakang..seat boleh recline, tempat kaki boleh naikkan ke atas..terasa datin2 sangat..wahahaha..nak tido pun serious selesa..siap boleh berselimut bagai..kihkihkih..qisya duduk dekat co-driver teman daddy..heheh..

Tapi kalau datang peel die, “qisya nak seat down mommy”..haiyoooo..bobot memang kongker satu seat die saje..bile dah bagi qisya duduk dengan kite, nak tido pulak dah..kite nak duduk depan qisya xbagi..“mommy seat down bakang (belakang)”..wah wah wahhhhhhh..halau nampak..mentang2 la kete daddy 7 seater, dihalaunye mommy duk seat paling belakang..mommy nie dah la dari seat depan kene down grade duduk seat belakang..dah duduk seat belakang, anak halau pulak lagi suruh duduk seat paling belakang..dah duduk yang paling belakang, xkan nak halau mommy duk kat bonet plak kut..hamboi hamboi hamboi..

Tengok la nie haaaa..dedua dah kongker 2 seat..kite nak duduk seat co-driver, qisya xbagi..sudahnye beralah la mommy duk seat paling belakang..haaa, irsyad memang selalu duduk dalam car seat..tapi masa nie car seat dalam kete myvi..

Hasben kite bukan la asyik nak ikuttttttt je cakap bini..bini cakap ini, ikuttttt..bini cakap ituuu, ikuttttt..idokkkkk ye..die pun ade ego die as suami, ego as a leader..kalau die rase ape yang kite cakap tuh relevant, point2 yang kite bagi ade logical-nye, baru die setuju..itupun setelah die berpikir panjang..bukan jam2 tuh terus kate okayh..die pun kene la buat calculation..mampu ke idok, boleh ke commit monthly banyak tuh..agak2 die rase die mampu, die boleh commit, baru la die bersetuju..semua keputusan dekat tangan die..

Kite xde memaksa pun..kite duk bagi idea kat hasben kite tukar family car..itupun selepas die ade cakap kate nak tukar kete lain after kete die dah habis bayar..tapi kete yang die nak tukar semuanye jenis kete orang bujang..enjin bising..kalau duk dalam kete tuh, boleh cair taik telinga sebab gegaran enjin kuat sangat..kalau berborak tuh pun suara bergegar jugek.."dari u beli kete gitu, baiklah u beli family car..i selesa, anak2 selesa..yang nak menumpang pun selesa"..

Memang la bab2 pujuk memujuk suami nie kite tersangatlah champion..hikhikhik...tapi kite bukan mintak bende yang bukan2..semua untuk keselesaan bersama..kite yang mengadap peel anak2 kat dalam kete..hasben kite die drive je..letih weh melayan anak2 dalam kete..die punye letih, die punye penat, kalah driver yang drive kete berjam2 mengadap jammed..and kalau jalan jauh, nak bawak mak abah kite pun senang..masing2 semua selesa..xde nak berhimpit2..kene pulak macam anak bujang kite tuh..yang kalau nenek ngan atok naik sekali satu kete ngan kite, mana mau duk dalam car seat die..kene pulak nenek ngan atok jenis cucu ekkk sikit je, terus amek..memang mua la budak bobot tuh..

Tapi itupun terasa macam sempit jugak kadang...kalau itu pun ko rase sempit lagi, baik ko beli bas je la..transform jadik RV..wahahhahha..gile xbersyukur ko nie kan sya..ehh, jangan salah paham..kite bersyukur sesangat tau..saje je..alahhhhh korang nie, xboleh nak gurau sikit, xboleh salah sikit..mulalah nanti ade yang nak condemn..ehhh, tetibe..wakakakakka..kayh la..xtau lah ape yang kite bebelkan nie..

Wednesday, December 6, 2017

:: Mommy Tiger! ::

Anak2 buah kite duk panggil kite singa, anak kite pulak panggil kite tiger..hahhh, helok sangat laaaa kan..itu je dah menunjukkan yang kite nie cemana..GARANG!..hahahaha..selain dari singa, anak2 buah kite panggil kite kak ros (kakak upin ipin)..πŸ˜’

Qisya la duk menyebut mommy tiger..bile die sebut mommy tiger tuh, kite xmarah tapi kite gelak..masa tuh die duk cakap dekat adik die yang tengah buat sepah rumah..hishhh, si bobot tuh memang xmakan saman..yang kite cakap jangan buat, lagi die buat, itu la yang die buat..gggrrrrrr!!!!..

“Bobot, jangan la sepah2..nanti mommy tiger marah”..korang ghase?!..nak marah pun xjadik nak marah tau..hasben kite siap gelak2kan kite lagi..cisss!!..bukan sekali tau die cakap gitu..dah banyak kali dah..asyik laaaa, “bobot jangan la..nanti mommy tiger marah”, “bobot bobot cepat kemas, nanti mommy tiger marah”, simpan bobot simpan, nanti mommy tiger marah”..kuang3..

Anak2 kite skang nie kalau dieorang ade buat salah, and dieorang tau yang dieorang salah, kadang tuh kite xyah nak marah2..kite pandang je dieorang..yang kakak akan datang dekat kite, peluk kite, cakap elok2 lembut2 dengan kite sambil cakap, “sorry mommy..sorry sorry..qisya sorry..mommy xgarang kan..mommy xmarah kan..mommy cakap elok2 je dengan qisya..okayh?”..adehhhh, dengan qisya memang kite surrender..i rest my case gittewww..

Kalau tetibe qisya macam marah kite, kite pandang je die, terus muka die macam cuak, serba salah, takut pun ade..kihkihkih..and die akan buat bende yang sama, cakap ayat yang sama yang macam kite cite kat atas tadi..kalau die tertinggi suara dekat kite memang kite xde nak “i rest my case”..die cium2 ke, peluk2 kite ke, semua xjalan..kite akan cakap, “kenapa qisya marah mommy?..xbaik tau marah2 mommy”..and dengan nada yang macam serba salah, “ehhh ehhh, xde la mommy..qisya xmarah mommy pun..qisya cakap jer..sorry mommy”..

Tapiiiiiiiiiii, haaaaa, si bobot tuh..kalau die buat salah, kadang sebelum kite bukak mulut, die akan terus datang kat kite peluk2 kite..nak cakap xboleh..die cuma mampu, “yaaaahhh yahhhh, hurmmmmmm” sambil tunjuk perut die ker, kaki die ker untuk mintak simpati..macam, “i didn’t do anything wrong..i’m just a victim here, helloooo”..hahahaahhaa..

Tapiiiii kadang, die akan buat muka xbersalah die..berdiri static je sambil tolak2 ke bawah pampers die..eeeiii, geram jer..xmakan saman langsung..dengan bobot nie memang kite selalu la jugak hilang sabar..hahaha..bobot nie kalau nenek ngan atok ade, memang lagi la die buat pangai..sebab die tau nenek ngan atok akan melayan..nenek ngan atok xkan marah die walaupun die mengamok2 ke, die menjerit2 ke..mintak ape je dapat..makin bosa ontak inyo..haihhh..and of course la bile atok ngan nenek ade, dengan kite pun die xnak..gerammmmmm..nenek dengan atok je yang boleh bersabar dengan peel die..tuh yang die kalau nak buat perangai, berani dekat umah nenek jer..berani bile nenek ngan atok ade je..kihkihkih..

Qisya kan die memang sangat kakak2 tau..sayang betul adik die..tapi kene time die marah adik die, sampai terbatuk2 sebab menjerit..anak tekak tuh kalau xmelekat, boleh terpelanting keluar..ngeeeee..die marah, die jerit adik die xpe..tapi kite xboleh marah, xboleh pukul adik die..kadang kite saje je la buat2 marah/pukul si adik..qisya bile nampak terus duduk depan adik die kengkonon nak hadang adik die la..qisya siap tahan tangan kite dari pukul adik okayh..kite xde la pukul beria pun..saje pukul main2 je..siap qisya tahan badan kite sambil cakap, “mommy, jangan pukul bobot..sian bobot..mommy, stop..mommy, dah dah..sian bobot sakit..mommy, jangan naaaa..jangan pukul bobot”..tapi kite saje je buat xdengar, “bobot nie notty..mommy bit bobot”..tangan qisya siap ikut mana tangan kite pegi semata nak tahan tangan kite dari pukul adik die..“mommy, jangan pukul bobot..mommy..stop mommy..sian bobot..mommy, dah dah”..alolololo..suweet sangat tau..kite pun stop la kengkonon ikut cakap qisya..

“Bobot jangan notty2..nanti mommy marah..nanti mommy bit..sakit ker?..mana sakit meh qisya nak tengok..meh qisya fuang (fuang tuh adalah sejenis bunyi tiup dekat tempat yang sakit)”..ya Allah, sumpah kite suka gile tengok setiap kali qisya gitu..yang si bobot pulak bile kakak die caring gitu, die pun berdrama la..dan2 tunjuk tangan la kaki la muka la kepala la..macam la sakit..pastu duk tepuk2 kakak die sambil jari tunjuk2 kat kite..mengadu lettew..qisya pun melayan je adik die, “mommy bit ke, mommy buat ke?”..yang adik duk “haaaaa haaaaa” sambil kepala mengganguk tanda mengiyakan..tapi sebab mommy kan, so qisya xberani la nak marah..paling kuat pun die akan cakap kat adik die, “xpe2, qisya ade”..hahahahahha..

Garang kite bertempat..xde la garang sepanjang masa..banyak okayh dari garang sebenarnye..and bile time garang tuh, xde la sampai hilang pertimbangan kalau nak marah..tapi tuh la, segarang2 mommy, setiger2 mommy, dedua masih lagi bile tido nak berpeluk2 dengan mommy..asal mommy baring, dedua akan datang dekat mommy nak baring sekali dengan mommy..dalam kereta pun pun sama..dedua nak duduk dengan mommy..hehe..

Walaupun mommy nie mommy tiger, tapi mommy sayang anak2 mommy dunia akhirat..

Tuesday, December 5, 2017

:: Nasib Henfon xKene Campak! ::

Semalam dari pagi, sampai la ke petang, kite duk stress pasal henfon..asyik restart sendiri jer..xsampai seminit die restart..urghhhhh!!!

Nak baca or reply WA pun xleh, nak tengok FB apatah lagi..part nak reply WA la yang paling stress..baru taip, dah die restart kan diri sendiri..kene taip balik..kalau nak send WA kat hasben kite ke, kawan2 kite ke, senang la..laju sikit boleh menaip xyah nak kene baca balik ape yang kite taip..taip satu baris then send..taip lagi satu baris then send..kan senang tuh..cuma nak baca WA yang dieorang send balik tuh la part yang susah..

Masalahnye nak send WA kat cikgu tadika qisya tuh yang bagi masalah kat kite..stressssssssss!!!!..saje la nak tanye date untuk taklimat parents bile..sebab kite tengah nak plan cuti..nak bawak anak dara pegi Legoland..tuh nak tau date..tengah karang ayat, sekaliiiii, restart..dah okayh, karang balik, then restart lagiiiiii..erghhhhhh!!!!..sudahnye x send..menyirap pulak hati kite..
Status kite dekat fb semalam..mengundang kontroversi betul tau status nie..hahahaha..

Kalau kite hint nak tukar iphone X tuh xyah tunggu sampai henfon problem..henfon xproblem pun boleh je kalau nak hint..ikutkan hati memang la nak iphone X..tapi kalau ikut akal, memang idok le nak beli..baru je kut tukar henfon nie..ape gile nak tukar lagi..hehehe..xkan asal iphone kuar iphone baru kite nak tukar..boleh botak segala bulu yang ade..huahuahua..

Kite dah plan dengan hasben kite semalam after balik keje, nak pegi mac service center..siap dah pikir nak pinjam henfon lama hasben kite kut la kalau kene tinggal henfon..

Nie ios yang baru untuk iphone..sejak update ios nie la yang jadi restart je manjang..

Bile dah up status kat FB, sekali nana kbob wassap kite kate dak ofis die pun problem yang sama..kawan die pegi mac klcc kemain ramai orang katenye..semua problem sama..nana kbob suruh tukar date 1.12..kite pun tukar la sekali okayh la pulak kan..xde restart2 dah..bagsu, xyah bersusah payah berkejaran nak pegi mac service center semalam..

So skang nie date kat henfon kite akan berterusan 1.12 sampai la Apple release-kan ios baru untuk update..

Haywire habis system kat henfon kite..nak shopping online pun xboleh sebab bile nak request nombor tac, sampai sudah xsampai2..kene tukar date ke date asal baru boleh masuk nombor tac..haihhhh..dekat FB, semua post, semua comments yang keluar, semuanye “just now”..ngeeeee..

Pastu pagi tadi WA masuk..kene nganjing dengan kengkawan kite..
Tengok la..pasrah dan redha yolah..dah tuh dpt kengkawan yang gile kan..nak buek camano..wahahahhahaha..

Katenye problem ios nie worldwide..haiyooooo..please la apple..do something will ya..

Skang nie henfon macam2 brand, macam2 spec dah ade kan..kalau korang nak beli henfon, kene tengok la jugek korang nak henfon tuh untuk ape..kalau setakat untuk nak ber-selfie, jangan la beli iphone sebab iphone nie bukan di-build dan di-design untuk berselfie sebab front camera iphone memang xdinafikan akan buat gambar jadik xcantik..walau iphone yang latest macam iphone 8/8plus or iphone X pun memang xcantik front camera die..

Kalau nak cantik utk berselfie, beli la huawei p10 ke, oppo ke, vivo ker, memang kompom ploles muka u’olls..hehee..

So kesimpulannye disini, jangan tanye date dekat kak atul..nanti kak atul sentap..sebab kak atul hanya akan bagi satu jawapan je..which is 1.12..okayh????..chiaauuusss..

Thursday, November 30, 2017

:: Sejenis Craving ::

Last weekend kite satu family pegi mid valley..before pegi mid valley, kiteorg pergi mbo the starling mall..melayan anak dara tengok wayang..2-3minggu die duk berzikir nak tengok wayang nak tengok wayang..nak tengok movie dekat big screen katenye..

Kalau tengok wayang bawak anak2, kite memang suke gile pegi mbo the starling mall..very kids friendly, very family friendly..memang best..tapi kalau berdua je ngan hasben kite, pegi memana mall yang ade cinema je sudah..ngeeeee..

So lepas tengok wayang, terus pegi mid valley sebab nak pegi baby fair..borong pampers, susu bobot dengan borong sabun mandian bobot..

Lepas dah hantar barang2 borongan dekat kereta, pegi Absolute Thai dekat Garden untuk dinner..
Kite order miangkam dengan pulut mangga..

Memang itu je yang kite makan untuk dinner..silalah percaya..itupun kembang2 hidung nak habiskan sebab kite makan sorang..huahuahua..tapi pulut mangga xhabis sebab mangga dah kene sakau dengan anak bujang..die tinggalkan pulut je bagi ke kite..hurmmmm, berebut wehhh dengan anak..kite siap sorok mangga tuh tapi die tau jer yang mangga tuh belum habis..urghhhhh!!!!..kihkihkih..

Okayh dah itu je..harinie dengar cite ade model lain untuk jam ice watch nak masuk..lady boss kite direct kol boss die query kenapa hantar sikit je jam..tuh yang terus boss die kate akan bawak masuk jam2 lain arinie..wahahhahahaa..

Harap2 x terjebak lagi arinie..muahahahahahhaa..

Wednesday, November 29, 2017

:: Ehhh, Benci Lah! ::

Ehhh, benci laaaaa..benci sesangat..benci dekat diri sendiri..4 tahun terjebak..ehhh, ke 5 tahun..lost count dy!..asal derang datang je terjebak..

Korang rase????..

Haihhhh, beli lagi jam Ice Watch..koleksi jam ice watch kite yang ke 5..

Haiyooooo..tahun depan jangan datang lagi laaaaa..hetchiu i hetchiu..

Tuesday, November 28, 2017

:: Jam Yang Ke-10 ::

Sebenarnye kalau nak diikutkan, jam kite ade lebih dari 10..ye laaaa, kalau nak kira dari start pakai jam sampai skang ler..muahahahahahhaa..

Tapi jam yang ke-10 nie lain macam sikit sebab pemberian dari anak buah kite yang sulung..weyhhh, sumpah kite terharu..terharu yang bercampur dengan serba-salah..ngeeee..

Kenapa??..sebab kite nie sebenarnye makcik yang tersangat2 garang..kire kalau kite MC ke EL ke AL ke and happened to be kite ade kat umah mak kite kan, menang nightmare la bagi anak2 buah kite..kene marah tuh xyah cakap la..setiap kali..setiap kali kite bercakap dengan dieorang, setiap kali tuh la dieorang kene marah..sampaikan kite xreti nak cakap ngan dieorang elok2..gile punye garang..

Skang nie kite dah kurang dah marah2..ye laaa, dieorang pun dah besar, kite pun dah makin meningkat umur (pandai x kak atul ngelat utk keluarkan ayat dah tua..hahaha), dah slow down dah..

Nie haaaa jam yang anak buah kite bagi..xkisah la brand ape pun..its a thoughts that counts..am i right..

Plus, anak buah kite baru 16tahun kut..mana je la nak ade income..duit pun mak ayah die bagi lagi..hehehe..

Cantik jugak jam nie..

Jam xde nombor..tapi kite xde masalah nak tengok pun..boleh je tau pukul berapa..

Ehhhh, speaking of which..esok dengan lusa Ice Watch nak masuk ofis kite jual jam2 die..ngehngehngeh..macam ade potensi yang kite akan merembat jam Ice Watch lagi je..makin bertambah la koleksi jam Ice Watch kite..skang dah ade 4..kite tengok esok lusa macam mana peginye..muahahahahaha..

Kite cite ngan hasben kite..die kate dari beli Ice Watch tuh baik beli health watch..Garmin ke xpun Apple watch ke katenye..eh eh, orang nak yang murah, die suggest yang makin mahal pulak..terus kite cakap,

Isteri,  “dah sah2 la ice watch tuh xsemahal garmin dengan apple watch..u belikan la kalau gitu”

Suami, “ooooo yang mahal2, i la kene beli..yang murah2 baru u beli”

Isteri, “ehhh ofkos la..yang mahal la u kene belikan..kang kalau i beli yang mahal kang, memang setiap hari u kene bagi i duit belanja..muahahahaha”

Suami, “pape tah domok..okayh, jam tuh utk birthday present next year..this year punye quota dah habis sebab u dah sakau handbag sampai 3..tapi sudahnye belasah yg satu nie je”

Muahahahhaha..perasan pulak ingat xperasan..ngeeeee..

Kak atul tazzabar nak tunggu esok..nervous!..ehhh, hahahhaahah..

Thursday, November 23, 2017

:: Oooo, Berlagak Nyeah! ::

Sape berlagak???..tuh tuh anak bujang kite tuh..nyampah!!..skang nie die dah beralih arah..dah xberapa nak dekat kite dah..nak kat daddy je..

Ade time nak dekat kite..ade time nak dekat daddy..time nak susu, time nak pakai pampers, time nak tido, baru carik kite..kalau let say die nak “hmmm hmmmm (bahasa isyarat bobot kalau die nak susu)”, and daddy yg buatkan susu, die akan mengamuk2 xnk daddy yg bagi..nak kene kite yg bagi botol susu tuh kat die..

Ade time, datang ngengade die, die nak daddy die yg pegangkan botol tuh..

Macam nie haaaaa..beria nak daddy pegang..sebab tangan die nak pegang henfon tengok didie and friends..haiyoooooo..

Kalau kat luar, mana nak ngan kite sangat..kite xkisah pun..lagi bagus, lagi mommy suke..wakakakakaka..

Nie masa graduation and concert nursery qisya..nanti2 la kite cite pasal tuh..belum nak tapis lagi gambar2..hehe..

Mak kite ikut sekali time nie..nak tengok cucu menari2 atas stage..hahahaa..memang sepanjang masa kat situ, si bobot nie xnak langsung2 ngan kite..dah tuh, nenek ade kan..semua orang pun kalah..memang nak nenek je la..

Masih lagi xnak dengan kite, nak dengan daddy..nyampah!..kengkonon anak daddy, manja daddy lettew..xpe2, like i said, mommy xkisah pun..pegi lah kat daddy..boleh mommy bersenang-lenang sikit..ngeeeee..masa graduation dengan concert qisya tuh, si bobot mengamuk sebab nak pegi dekat kakak die..nak naik pentas jugak..asal boleh je bobot..bile xbagi, tuh yang die kejap kat nenek, kejap kat daddy die..haihhh, memang xboleh duk diam..sampaikan member hasben kite yang duduk sebelah boleh tegur, “boleh tahan jugak anak ko bang”..hahahaha..

Anak kawan hasben kite yg tegur tuh pun lelaki tapi hasben kite cakap jenis yang behave je duk atas riba..tuh yang bile kawan hasben kite tengok bobot, die tegur gitu..kihkihkih..

Kalau nak hantar bobot dekat umah nenek, memang die xnk langsung duduk ngan kite..kadang sampai tertido2 kat daddy..

Macam nie la setiap pagi..nasib baik la jarak umah kite ngan umah mak kite 3-4 minit je..comotnye bobot..dengan ailio basi penuh mulut..kuang3..

Kite amek jugak die bukan xamek..sebab xnak nanti kene kecam dengan netizens dan makcik2 bawang..😏..tapi die akan mengamuk2, menangis2, lembik2kan badan xnak..haih, nasib baik la jalan nak ke umah nenek memang ikut jalan perumahan..kalau x, jangan harap la nak duk gitu tau..kang xpasal2 orang amek gambar pastu viralkan..orang sekarang nie bukannye boleh..asal nampak point, terus amek gambar pastu viralkan..pastu dengan satu gambar yang xtau kesahihannye, pakcik2 makcik2 bawang pun mulalah kecam mengecam..typical!..

Dah sampai umah nenek, nak daddy jugak yang bawak die masuk dalam umah..xnak langsung2 dengan kite..sekali lagi, mommy xkisah pun..biau daddy pulak yang merasa buat gitu..selalu duk je dalam kete menunggu..huahuahua..

Yang xtahan, bile nak balik dari umah mak kite, pun nak daddy jugak dukung..masalahnye, dah sampai umah pun gitu..nak keluar dari kete pun memilih sape yang nak keluarkan die..masih lagi xnak kite..berkalih2 badan..asyik, “no no” je everytime kite nak amek..bile tanye, “nak daddy?”, “haaaaa” dijawabnye sambil mengangguk..

Masa makan pun xnak kite yang suap kalau daddy ade..ditolaknye tangan die..pastu tunjuk2 daddy..nak daddy yang suapkan xnak mommy yang suap..buat kali yang berkali2, hahahaha, mommy xkisah..nak daddy suap??..go ahead..am okayh with it..selalu daddy dapat makan dengan tenang..this time round, mommy pulak boleh makan dengan tenang..hikhikhik..

Ngengada bobot tuh..skang nie nampak la yang die rapat dengan hasben kite..qisya je yang sampai sekarang semua bende nak mommy..setiap kali, “qisya nak mommy..qisya sayang mommy..qisya xsayang daddy”..wahahahha..tapi bile daddy ugut xnak belikan toy, beli ke bobot je, terus qisya sengih2, “ehhhh, qisya sayang daddy la”..huahuahua..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...