Thursday, July 20, 2017

:: Kak Mah Jual Bubur Berlauk? ::

Sebelum tuh kan..hari nie kite kemurungan..tapi dh kurang sikit..sebab malam tadi ternampak ade satu video nie kat fb hasben kite..time tuh kite bukan check pun fb hasben kite..kebetulan qisya nak ipad..die dh tekan password, ngam2 keluar fb..ngam2 lak ade video tuh..qisya lak gie tekan..kite yg kat sebelah qisya nie pun tgk la..

Aduhaiiiii..masa tuh rase mcm bergegar jer screen ipad..gaya nari mcm hape je..kalau kite la jadik deme, and happen to be tertgk balik video tuh mesti mcm, "andai dpt ku undurkan putaran dunia..akanku tukar step menari aku"..wakakakakakakakakaka..*gelak guling2*..so hillarious..

Qisya tanye, "mommy, nape aunty tuh nari cannie cannie"..siap buat dengan gaya tangan cukup..wakakakakkaa..kite mampu gelak je.."tutup la qisya..ngigau nnt"..😂🤣

Okayh, nuff bout that..sambung balik citer..

Korang suke makan bubur berlauk x?..kite suke..suke gilosss..kadang tingin gak nak masak tp hasben kite xsuke..sobsssss..sedapnye weyyyhhhh..bubur nasi + kangkung goreng + telur asin + sambal ikan bilis letak kacang letak lobak asin..perghhhhh!!!..mmg perfecto comboto..slurpppp!!!..adeh, terliur la pulak..

So ade one day, lepas raya, hasben kite cuti..die ngan anak2 amek kite kt ofis..then terus shoot pegi kg baru..mmg hasben kite dh berjanji nk bawak kite gie makan bubur berlauk kak mah..aah mmg nama kedai tuh kak mah..hehe..

Kite kalau nak makan makan bubur berlauk mmg situ la tmpt kite selalu tuju..sedappppppppp!!!!..

Sedapnyeeeee..nyumsssss!!!..

Kite makan bertiga je ngan anak2..hasben kite makan yg goreng2..rugiii rugiiii rugiii..hehe..

Okayh la tuh je..nak sambung buat keje..i is very the busy..bubuiiii..

Wednesday, July 19, 2017

:: Falsya Diumpat Jiran! ::

Kihkihkih..kite mmg selalu jadi umpatan, perlian, kutukan ade sorang 'jiran' nie..siapa?..ehhh, rahsia la..mana boleh bgtau..tp sapa makan cili, die la rase pedasnye, sapa rase pedas kate aku main cakap lepas..amboi amboi amboi..wakakakaka..kene pulak skang nie ade teman utk mengumpat..teman mengumpat yg dah mcm xde rumah sendiri..yg mcm xde mak bapak menunggu dekat rumah sbb xreti nak balik2..rasenye mau lg menjadi2 umpatan jiran tuh dekat kite..nak2 plak kalau die tgh baca entry nie..huahuahua..

Xde la korang..meluahkan sikit je..nak luah lebih2 kang, mau bile kite balik keje ade org dgn muka bengis datang ketuk pintu mcm org xde agama..salam xbg ape bagi..ketuk pintu macam nak runtuh..ehhhh, hahahahahhaa..

Kayh la, sebenarnye nie haaa sebenarnye yg duk sebuk falsya diumpat jiran tuh..

Orang baru celik Online katenye..hahahahhaah..bengong tau..ngam2 nama fasya lak tuh..kalau ade L in between A ngan S tuh, mesti org yg create nie kenal kite..wakakakakakakkakakakaka..

Abah kite la duk send bende nie dekat group WA family kite.."abah nie perli adik lettew"..hakkkksss..mana xnye, tau2 je nanti poslaju la or mana courier company smp umah hantau barang..hikhikhik..

Kayh la..kite bizi tahap super gaban..bubuiii..

Tuesday, July 18, 2017

:: Bila Laki Hakak Kuat Nganjeng ::

Laki hakak tuh mmg kuat nganjeng..istilah nganjeng tuh mcm suke menyakat la..ade ke patut pagi2 dh gelakkan kite..hasben kite kate muka kite mcm ade seorang penyanyi lagend..

Kenapa???..sebab muka kite ade satu bekas jerawat yg baru mengecut..biasalah perempuan kan..hormon sebulan sekali..jerawat kite kadang naik, kadang malu nak naik..naik ikut suka die je...stress mak!..

Ehhh, jerawat naik kite xstress sebenarnya..lantak die la nak naik..takat sebijik je..xde nye nak kecoh sekampung..ngeeee..yg kite stress, hasben kite tuh..suka nau menganjeng kalau kite ade jerawat..waima sebijik je jerawat tuh..pfffttttt!!!..
Tuh haaaa jerawat kat pipi tu..itu satu je pun..tangan tuh nape tuh?..katok tangan nak?..kuang3..
Geram jeeeee tau hakak ngan laki hakak tuh..kunyah lemak perut kang tau la..nasib baik hakak sayang..hahahha..

Pastu pagi2 suka berdrama..lagi double geram..tp xpe, hakak suka..bergurau senda di pagi hari boleh merapatkan lagi hubungan yg dh sedia rapat..wakakakkaakkaa..

Okayh la..hakak nak sambung meeting nie..sempat lagi kan hapdet blog masa tgh meeting..huahuahua..

Monday, July 17, 2017

:: Laki Bini Teringin ::

Every year kalau hari raya mmg mak kite akan buat lontong..mmg my feveret tau lontong..bukan feveret kite je la..hasben kite pun suka..

Tapi tahun nie xde lontong sebab kiteorg balik temerloh raya pertama..sbb tuh mak kite xmasak..kite boleh je nak masak sendiri tapi nak la makan yg mak kite masak..sebab xde sape boleh lawan masakan die kut...paling terkesedapan..xkisah la masak ape pun..goreng telur dadar je pun sedap sgtttt dh tau..sebab tuh la sebelum pegi umah mak kite, kite makan ala kadar je..xberia nak bertambah and janji jamah sbb nak kosongkan perut..kihkihkih..

Tetibe one day tuh hasben kite nyebut.."teringinnye lontong..tahun nie xmakan lontong pun"..and kite pun straight away bersetuju dengan cakap hasben kite..ngeeee.."xpe la nnt memana weekend yg free yg xde open house dan yg xkeluar, i buat lontong la"..

Maka terjadilah lontong semalam (ahad)..sebab kiteorg xkeluar..kite ngan hasben kite xsihat and duk berlawan2 bersin memasing..

tadaaaaaaaaa..kite xsuke makan lontong letak kuah kacang..kite suke makan lontong letak sambal ikan bilis..kalau pedas lagi sedapppppp...slurpp!...menjejeh2 dh ailio aiii...adehhhh...

Adeh, teringat2 lak dah lontong..sedapnyeeeee...masa makan tuh kite tanye la hasben kite mcm mana rase..ye laaa, pestime masak lontong weh..huahuahua.."okayh je, sedap je..xyah dh pegi kg baru kalau tingin nak makan lontong"..hehehe..tp tuh la..walaupun hasben kite kate sedap, tapi tetap rase lain la..maybe bukan makan yg mak kite masak kut..hikhikhik..

Friday, July 14, 2017

:: Kereta Kenari Tuh Peti Ais Ker? ::

Note : hopefully all the kenarians don't feel offended la kan dengan entry nie..xde kene-mengena dengan korang tau..sebab bende nie baru je jadi, and kepala kite dh mengimbau kembali kejadian yg penah smp buat kite cramp perut tuh, itu yg nak keluarkan dari akal dan fikiran kite..itu je..no heart feelings aight..peace!..

Kelmarin my old time friend called me up..awal2 conversation tuh mmg haramjadah la kan..duk menyamar2 jadik jantan miang..mmg awal2 dh kene maki la..dah la ade jantan pervert duk asyik hantar sms ajak kite berjimak ngan die dekat tangga ofis..bodoh punye jantan!!!..alih2 dpt lak kol mcm tuh, mmg makian la makan die..hahaha..ye, kawan kite yg kol tuh lelaki..bukan ex boyfriend hokeyh..mmg totally kawan yg no feelings punye kawan lelaki..

He used to be one of my closest friends la..very protective kinda friend..kite dulu2 masa zaman remaja mmg ramai kawan lelaki..kalau lepak2 minum pun mmg majority-nya lelaki la..no, i'm not a tomboy back then..masih perempuan cuma byk berkawan dengan lelaki..tah la sebab berkawan ngan lelaki nie kite xyah nak cover2 control2..sbb tuh la muka kite sokmo togel, keluar pun just jeans/shorts and baby T je..then sarung selipar..jadik jugak pegi sungei wang ke, bb plaza ke, starhill ke..kihkihkih..

I just being myself je..and ya, hasben kite mmg tau je yg majority kawan2 kite dulu adalah lelaki sbb kadang2 kalau kite gie minum ngan kawan2 kite yg kat area umah, hasben kite pun lepak sekali kat kedai yg sama cume lain table..hasben kite cume senyum2 miang je ngan kite masa tuh..ngeeeee..ye la, table hasben kite table brother2, table kite ngan kengkawan kite table org2 bulian die je..repo kene jaga u'olls..hahahahahah..

Being myself??..aah la..yg macam, ko maki aku, aku maki ko balik..ko nganjing aku, aku nganjing ko balik, ko kutuk aku, aku kutuk ko balik, ko perli aku, aku perli ko balik, ko carut aku, aku carut ko balik..and no heart feelings attached..xde sentap2, xde nak tarik2 muka, xde nak canang cite ajak kawan2 yg lain pulaukan..ehhh, byk lagi la..yg mmg typical perempuan pun perangai..mcm lelaki kan byk mcm "ahhh lantak ko la..xde keje aku nak amek port pasal ko"..haaa gituuuuu..mmg ade laki yg joyah2 tp idok ler kawan2 aiii..kihkihkih..

Lama gile kiteorg lost contact..takat dlm fb je la..masing2 dengan life masing2..dh berkeluarga dh pun..ehh, jangan ade yg pikir lain plak..mana la tau kang ade yg pikir memcm kan..ye la, lain org lain la penerimaan die..die contact kite pun sbb nak gathered semua kengkawan lama..so borak la kami..habis cite dulu2 zaman kebangangan keluar..bende2 bodoh yg jadi semua keluar..mmg gelak je kiteorg..pastu siap sound, "ko nie dh jadik bini org dh jadik mak org siap anak dh 2 perangai xberubah kan..tetap biul mcm dulu kan"..

Sebelum tuh mmg dh gelak mcm org hilang akal dh..tp ade satu nie yg mmg sampai menangis2 kiteorg gelak..bongok betul..mmg kite xkan lupa la..smp skang kite duk ingat..hahahahhahaa..adehhh..

Dulu2 mak die ke sape tah pakai kereta kenari..xingat la sbb lama sgt dh masa tuh kite baru pas habis sekolah kut..hahahahhahahaha..jap2, dan2 terbayang plak dh..haaaa..okayh okayh..breath in, breath out..inhale, exhale..fuuuuhhhh..

Sebelum tuh sorry la kalau masih lagi ade org yg pakai kereta kenari nie..bukan niat nak mengutuk..ini sebab kejadian yg jadik masa tuh..smpkan kite rase nak terkucil sebab gelak..serious mmg betul2 kite pegi toilet in between gelak tuh..even dlm toilet boleh gelak2 lagi..mcm bangang!..hahahaha..

Cite die cannie..

Time tuh member kite baru balik dari shopping groceries ngan mak die..so lepas die hantar mak die, die dtg lepak ngan kiteorg..dh la ko org yg paling lambat sampai..mmg sah2 la semua org dh order air segala bagai..pastu ade yg menanye, "ko xnk order air ke weh"..die kate xnk sebab die dh ade air..

Alih2 die bgn and pegi kat kereta die..die bukak bonet kete terus bawak keluar air, bukak air, pastu minum sambil jalan ke table..lepas dari tuh yg die terus kene bahan tuh..sebab kete kenari punye bonet kan bukak pintu tarik ke belakang dan bukannye tolak ke atas..mmg gaya mcm ko bukak peti ais pastu amek air dlm peti ais la..dh sah2 la kete tuh die parked kat sebelah table je..dan sah2 la byk mata yg melihat..dan mata yg melihat tuh pulak jenis kaki bahan..mmg kompom kene bahan la sudahnye..

Time tuh mmg sumpah kelakar gile..org nie bahan org lain sambung, org tuh plak bahan, org lain plak sambung..adehhh, gelak mmg super xhengat..haramjadah betul..smp menangis2 kite gelak..masalahnye bukan takat table kite je yg gelak, table2 lain yg xkenal sape derang pun duk join gelak sekali..hahhahaa..

Kene plak pagi tadi otw nak ke ofis nmpk kejadian yg similar..ade brader nie bawak kuar ikan2 n sayur2 dari kete kenari die..terus teringat peristiwa tuh..kite gelak smp hasben kite tanye kenapa gelak..haihhh, smp skang melekat nama kete kenari peti ais..asal kenari je kete peti ais..nie semua kawan kite tuh punye psl..die punca segala2nya..mmg kite xleh tgk org yg pakai kenari bukak bonet kete die sbb automatic kite akan teringat peristiwa gelak guling2 tuh..hihihi..

Terus member kite ckp, "dah la malas aku nak ckp ngan ko gile..bile borak ngan ko je, asyik nak gelak..bende yg aku nak ckp pun sudahnye xckp2 lagi..jap lagi la aku wassap ko"..*sambung gelak*

U really made my day la friend..

Thursday, July 13, 2017

:: They Are Cousins & They Share The Same Y.o.B ::

Qisya and irsyad ade cousins yg share same year of birth dengan derang..dedua sepasang pulak tuh..hehehe..

Macam berjanji je kite dengan biras kite kan..anak kami yg no 3 nnt xtau la cemana..adakah masih akan sesama memboyot sekali????..adakah masih akan mengekalkan perbezaan yg hanya sebulan lebih je??..we'll see..ehhhh, waahahahahhahaha..

Comel sgt derang nie tau..

Anak no 1

Emyr Nor Adam & Nur Qisya Arissa

So cute!!!..kemain lagi berpegangan tangan tau..hahhaha..adam gelak smp hilang2 mata tuh..and si qisya pulak, senyum ala2 ayu..alolololo cantiknye anak mommy..ngeeee..

Anak no 2

Irsyad Nor Rizqi & Eysha Nor Zahraa

Nampak x anak2 kiteorg ade nama NOR die tengah..mengekalkan nama tengah apak memasing sebenarnye..sbb nama apak memasing ade NOR di tengah..hahahha..

Cuma qisya je lain sikit..Nur di depan sbb mmg kite yg nak gitu..kene la rebel sikit kan..ngeeee..perjanjiannye kalau anak perempuan Nur mesti kat depan..kalau lelaki xpe kalau Nor kat tengah2..and ejaan tuh pun ade lain sikit utk anak lelaki dengan anak perempuan..hikhikhik..

So itu je la utk hari ini..till then..xoxo..

Wednesday, July 12, 2017

:: Gemuk!!!! ::

Baru je lepas tgk gambau dulu2 masa mengandung..tergelak2 kite tgk gambau sendri..kalau org lain yg tgk mau terbuntang mato ehhh..sebab gumuk nau nau..never in my life berat cecah 50kg..apatah lagi 60kg..ehhh, ke 70kg..hurmmmm, lupa lak dah..hahaha..tp tp masa pregnant je kite merasa berat cecah smp gitu sekali..

Masa before kawen, 43-45kg xlari..45kg tuh pun jarang2 sekali berlaku..penah sekali masa kite tunang dulu berat naik 48kg sebab melayan ex-tunang (now my husband) kite mentekak darah..sobsss..pastu bile tersedar, start control balik..turun balik 45kg..hahaha..tuh dulu kite langsung2 xde nak menderma darah..bukan kite xnak..kite nak sangat2..tp everytime nak menderma, part timbang berat tuh plak kantoi..berat xcukup..

Tp sekarang nie tidak lagi..berat dh tidak menjadi satu masalah..huahuahua..sikit lagi nak dptkan balik berat sebelum kawen..tp kan yg sikit tuh la lagi struggle nak turunkan..xpaham betul..
 
Astaga gumuknyeeeee..penuh gambau!..nie bukan kembang semangkuk dh nie..nie kembang setaman nie..wakakakaka..itu baru mukanye ye..belum badannye..hiks..but ya, katepun tgh pregnant kan..apadahal..gemuk ke, gumuk ke, gomuk ke, lantak la..xbaik tau kutuk ibu mengandung..berdosa Allah marah masuk api neraka..waahahaha..

Memang xdinafikan yg masa pregnant ke qisya smp la ke irsyad, badan kite mmg gemuk..gemuk nauzubillah..huahuahua..alhamdulillah masa pregnant anak2 kite, kite xde alahan teruk..maybe disebabkan xde alahan, sebab tuh la badan kite naik melampau2..alahan xde tapi selera menjadik2..

Memang masa pregnant, kite betul2 guna istilah, "time nie la aku nak makan beria sbb aku makan utk 2 org and am enjoying my pregnancy"..haaaaaa gituw..kene plak hasben kite mmg melayan semua kehendak dan keteringinan kite..mana xnye makin menjadik2 gemuknye..

Lepas bersalin, mmg sungguh struggled nak turunkan berat badan i tell u..no joke!!..masa lepas bersalin, and masa masih breastfeed anak, kite mmg purposely xnk diet xnak kurangkan makan ke ape ke..sbb kalau kite diet, kalau kite catu makan, kesian anak kite..lepas dh putus susu, time tuh la baru nak diet..terus timbul rase kekesalan yg amat mendalam.."kenapa la bile pregnant aku makan xberingat"..muahahahahahhaa..sebenarnye ayat kite yg makan utk dua org la, enjoying pregnancy la, itu semua poyo..ayat nak menyedapkam hati je..

Skang nie dh turun berat badan..alhamdulillah..dak2 ofis and kengkawan ramai kate cukup2 la turunkan lagi berat tuh..badan dh cantik dh nie..kang kurus sgt kang xcantik..itu utk org2 yg kenal kite masa kite lepas kawen, lepas beranak ye la..cer kalau org yg kenal kite dari zaman kite dulu2, kompom akan ckp kite gemuk skang nie..

Seriously kite xtau berapa berat kite sekarang..wat masa nie kene la dengan timing sbb scale kite rosak..kenapa kene dengan timing?..sebab skang nie kite takut nak timbang..hiks..mau xtakut..baru lepas bulan puasa and raya kan..sendiri boleh rase badan naik..

Gambar nie masa bulan 4..

Dlm fitting room pun boleh..huahuahua..gambar nie masa 4 hari before raya..kihkihkih..

Nie muka ari nie..muka sembab sebab malam tadi dedua anak kite mengamuk..kite mengantuk sebenarnye nie..sbb yg sorang menangis2 sbb bergurau2 dengan daddy die beria before tido..yg kakak pulak pepagi buta menangis..sekali badan die panas..aduhaiii..demam pulak..bg makan ubat terus..pagi nie dh okayh tp kite mcm kesian pulak nak hantar pegi nursery..takut nnt kang tetibe demam naik balik..n plus pikir jugak anak2 dekat nursery takut berjangkit..kite kalau qisya sakit mmg kite xhantar nursery..takut berjangkit tuh la..sesetengah anak2 dlm tuh mana la tau jenis yg antibody low kan..jenis senang berjangkit..kesian nnt..

Orang tgk kite dh kurus..cukup2 la diet xyah kurus lagi dh kate deme..tp kite masih lagi rase badan kite berat..belum lagi sampai tahap kite rase, "okayh, dah cukup berat aku"..bukannye kite paranoid nak kurus yg smp kerempeng..canner nyeah nak ckp..senang cite kite sendiri tau badan kite sendiri mcm mana..kite je sendiri yg boleh rase berat ke ringan ke badan kite..kite sendiri tau bile masa utk stop diet nie semua and just control makan je lepas tuh..semua kite sendiri tau..

Lagi satu kite xleh gemok sebab nanti mak hasben kite kecam..ehhh, hahahahahah..larikkkk!!!..

Tuesday, July 11, 2017

:: MBO Kecil, The Starling Mall, Damansara Uptown ::


Lepas nie kite dh boleh tgk wayang tanpa tinggalkan anak2 dekat family kite..yeayyyy!!!..

Raya ke 4 ke ke 5 tah, kiteorg gie tgk wayang..midnight lagi u'olls..tgk cite transformers..heehe..kan sekarang nie dah byk cinema yg boleh bawak anak masuk and tgk movie tanpa rasa bersalah..anak2 nak berlari ke nak menjerit ke nak ape ke pun boleh..kire kalau ade yg tetibe "shhh shhhh" tuh patut die yg dipandang slag..sebab dh salah masuk cinema..

On that day, kiteorg pilih utk pegi dekat MBO The Starling Mall..haaaaaa kat mana tuh???..kat damansara uptown..betul2 dekat belakang uptown hawkers..mall baru tuh..

Why MBO???..coz MBO ade yg cinema utk budak2 tuh..alaaa yg ade playground la ape la..

Memula kite pegi dinner dulu dekat vichuda..lepas makan baru bergerak pegi sana..masuk2 je MBO dalam the starling mall tuh, kite mcm wahhhh, quite big jugak..and seriously mmg MBO sana sgt kid's friendly..mmg best la sebenarnye..siap kat luar ade playground utk budak2 main..

Cantikkan..

Kite pegi sebab nak try MBO Kecil..MBO Kecil tuh la yg utk budak2 tuh..

Sebelum show start, 2 beradik nie layan main dulu..hehe..

Nie sementara nak menunggu masuk..

Kiteorg amek seat vip..seat nie couple seat..xbyk pun la cuma ade dlm 4 jer..harga utk vip couple seat nie dlm RM48ringgit lebih kut..itu yg hasben kite bayar la..kalau beli vip couple seat nie dpt free 1 popcorn dengan 1 soft drink as complimentary..nnt tunjuk je ticket dekat kaunter menjual2 snacks nie utk redemption..

Ooowh haaa, kat situ pun ade their own cafe..any food yg korang beli dekat MBO tuh boleh bawak masuk dlm cinema..any foods as long korang bought it from MBO itself la..kalau korang beli mcd nak bawak masuk mmg xleh la unless kalau korang smuggle bawak masuk dlm..muahahahhaha..

Dalam MBO Kecil nie ade 3 types of seats..1 yg vip couple seat mcm yg kite tunjuk atas tadi..second yg yg warna merah tuh..itu normal seat..and the third one yg warna biru kuninf tuh..itu mcm kalau utk budak2 umur 4-8 tahun sedap la duk situ..ala2 mcm sofa kecik..

Nie haaaa yg the best part dlm MBO Kecil nie..tmpt main utk budak2..dari atas ade gelongsor boleh turun bawah..

Tuh nmpk x yg belakang sekali tuh..itu la gelongsor die..actually xde la byk sgt mainan yg bebudak boleh main..takat gelongsor dengan tunnel kecik tuh..tp ye la, kire org dewasa mmg la kut kate xde mende tp when it comes to the bebudak, byk mende kut..kihkihkih..

Anak2 kite main kejap je kat situ..yg si kecik dobot tuh lg byk turun naik tangga dari main kat dlm tmpt mainan tuh..

Best ko dpt lunjur kaki sambil nengok wayang..kihkihkih..dh mcm duk dlm gold class punye wayang dh rase..mcm la tp of course la bukan..heheh..

Kebetulan sebelah seat kite masa tuh xde org..so si semek nie la yg duduk..kemain selesa lagi haaa..

Half way movie, dh lena dh bebudak nie..dh tuh, time2 tido derang kan..mmg ler..

Overall, MBO Kecik kat the starling mall nie mmg best la..staff mmg sgt friendly..siap boleh berborak2 lagi smbl menunggu kopi hasben kite siap..lepas nie kalau nak tgk wayang mmg kat sini la kite akan tuju..itu kalau tgk wayang sekali dengan anak2 la..kalau mommy ngan daddy je yg dating berdua, nun haaaa kat GSC Signature kat The Garden tmtp kami..huahuahuahua..sekali sekala je pun yg dpt dating tgk wayang u'olls ngan laki hakak..apa salahnye kan gie situ..haks..

Korang yg ade anak2 kalau nak tgk wayang xyah pening2 lagi dh..pegi je la tgk kat MBO Kecil..xde sape pun nak marah kalau anak2 crancky ke, menjerit2 ke, tetibe throw tantrum ke, berckp xhenti2 ker..kalau ade yg marah, korang marah die balik..suh die masuk lain cinema..kihkihkih..

Monday, July 10, 2017

:: First Attempt - Nasi Minyak + Ayam Masak Merah ::

Nasi minyak tuh mmg first time kite masak..hehehe..never in my life masak nasi2 yg berperisa nie selain dari nasi goreng..ehhhh, nasi beriyani penah la tp itu lain..itu dari kotak..nie mmg start from scratch..from zero to hero..what else???..hikssss..

Sabtu petang bff ku hok jate si botak called..nak datang rumah pass jeruk pak ali and alang2 nak beraya sekali la..disebabkan hari ahad mmg rasa mcm nak masak utk lunch, so tetibe je kite ter-come-out with an idea nak masak nasi minyak, ayam masak merah..and bile dh makan nasi minyak, mesti la ade jelatah kan..tetibe je tau terpikir nak masak semua tuh..

Ahad pagi, hasben kite gie la market beli barang2 nak masak..lepas beli barang, die hantar barang, die keluar balik nak gie kedai accessories kawan die..mmg 3-4 jam ler baru nak siap masak sbb ade budak buat drama..hehe..
Dah bising2 merengek2 menangis2, susah kite nak masak, duduk kan die atas stool tuh, bukak air, haaaa main ler air tuh..nasib baik duk selangor nak oiii..air free..hahahahhaa..smp lenjun2 habis baju suau..
Serious wangj gile bau masa nie..

Nie lepas dh letak susu cair

Tadaaaaaaaa..masa nie nasi minyak kite cantik lagi..lepas tuh dh hancur sebab kite gatal pi kacau..hikhikhik..so lepas nie, kalau buat lagi, don't u ever ever ever stir the rice..

Yg hitam tuh acar buah..sape tah bagi..tau2 je terjumpa dalam freezer..hahaha..

Ayam masak merah kite lain dari yg selalu kite buat..yg nie mmg serious mcm ayam masak merah kenduri..haha..

Alhamdulillah menjadik nasi minyak + ayam masak merah dengan jelatah timun kite..diet??..ape tuh???..hehe..arinie je la diet..ahad adalah cheat day utk kite..tuh yg pukul 10.30malam masih melantak nasi minyak lagi..xleh nak move on kekdahnya..

Resepi mana???..google je..hakhakhak..

Friday, July 7, 2017

:: Kembali Ke Pangkal Jalan ::

Diet kite yg dh kembali ke pangkal jalan..hahahaha..

Bulan puasa selalunye org akan lose weight..tp kite plak gained weight..awal2 ramadhan tuh maintain lagi la..bile hujung2 tuh, berbuka dekat luar kerap lak dh..aduhaiiii..masa tuh la berat kite naik..huwaaaaaaa..dengan kite xjaga makan xjaga minum..melantak makanan yg heavy, minum air manis..mmg mendapat la..terus takut hakak nak timbang..

Kene lak dh raya..lemang, pulut, kuih2 raya, ketupat rendang air manis..double huwaaaaaaaa!!!!!..time tuh xrase menyesal lagi..until baru2 nie hari isnin kite rase muka kite dh gemok..laki kite kate badan maintain tp pipi je la..mmg serious pipi kite bloated teruk..mcm muka kite masa pregnant gemok die..takut gile!

Mesti korang mcm, "ehhh, saiko la perempuan nie..saje nak dgr org ckp die tuh kurus la tuh..tuh yg duk kecoh kate gemok la ape"..haaa haaaa, ade yg terdetik gitu ker?..muahahaha..tidak tidak mmg bukan itu niat kite..ini betul2 kejadian..xcaya lagi?..hurmmm, suit yourself!..xnk caya sudah!....tp mmg kite xtipu bile kite kate pipi kite bloated teruk..mcm pipi sinchan!!!!..mcm buah pear!!..

Tapi skang nie alhamdulillah dh back to normal balik pipi..walaupun pipi kite mmg sejak azali xpenah nak surut, tp molek sikit la dari isnin lepas..wakakakaka..kite rase muka kite sembab and bloated gile sebab malam before tuh kite xcukup tido..anak bujang seploh kali terjaga and mengamuk2..and masa bangun tido pun kite rase bdn kite berat and sembab sgt..itupun menyumbang jugak la rasenye kepada kegemokan pipi yg tetibe..

So marilah kite insaf ye..

Dinner malam kelmarin..pilih je nak letak ape dlm bun..kite xmakan bun hotdog tuh..kite makan timun, tomato dengan ayam2 tuh sikit je..dip dip plak dengan honey mustard homemade tuh kan..iu pun dh sodap dh..hehehe..

Tapi sebelum insaf, kiteorg dh pelahap,

Nasi lemak sambal ikan bilis petai..wahahahahhaahahha..requested by laki hakak..tp kite xmakan byk pun..setengah senduk je..ngeeee..

 Kite xmakan byk nasi lemak sbb kite nak makan nie..bubur kacang hijau durian..perghhhh!!!..terangkat u'olls..

Balance masuk dlm fridge, esok bawak gie ofis lak sambung makan..nak biaukan dekat umah, laki kite xminat bubur2 nie..selamat!..kihkihkih..bagi mak kite sebekas, kite bawak ofis sebekas..

Tadaaaaaaa..

Esoknye tuh kat ofis, beli roti gardenia, maka inilah breakfast kite, inilah hi-tea kite..sedap nak mati org skang kate..haks..

Thursday, July 6, 2017

:: Lemang To'ki, Bentong, Pahang ::

Sebelum naik genting pegi Genting Premium Outlet, kite ade la mentioned kat hasben kite yg kite nak makan lemang..xpuas rasenye..sekali hasben kite kate kat bentong ade lemang sedap..lemang to'ki..surprisingly, dalam senyap hasben kite boleh search kat FB die lemang to'ki nie, siap called lagi tanye open ke x and open until what time..am so touched!..love u much domok!..

Katenye tutup pukul 7pm but 5.45 kiteorg still lagi dekat GPO..hasben kite dekat sejam kat dalam kedai Pedro milih kasut..kite kat luar dh menyirap dh..hahahaha..berdebor wehhh sbb takut xsmp nak reach lemang to'ki place before they closed..coz i really want the lemang so bad..no no no, am no pregnant..itu sbb tekak kite yg biroh..ngengada..ngeeeeee..skang nie lepas dh dpt lemang, menyesal plok dh sbb xmasuk dlm outlet pedro tuh sekali..untung2 dpt loafers sepasang ke, wedges sepasang ke kan..sbb hasben kite la bikin perhangat, "itu hari kalau tunggu dlm domok aiii dh dpt dh kasut tp sebuk marah2 dekat luar sebab lemang"..wakakkakakakaka..

Turun dari genting pukul 6pm..masuk kete, otw nak ke bentong, kite siap terlena lagi kat belakang..so xtau ape jadik sepanjang2 perjalanan..dh tuh, seat reclined sehabis bawah, tempat placing kaki siap naik kan smp atas, dengan berselimut, aircond atas kepala, korang rase???..mau xterlena kak atul..tau2 je hasben kite kejut kate dh smp kat lemang to'ki tuh..
Xsure ade ikan bakar ke idok..yg penting lemang tuh je..heheh..
Kiteorg xmakan sana..tapau bawak balik sbb kat situ xde utk makan sana..hanya utk take away je..tp kate hasben kite kalau nak makan sana pun boleh tp lemang letak kat dlm bekas plastik tuh and xde jual air utk minum..

Xmenyempat nak smp umah, elok hasben kite hulur lemang tuh kite dh bukak and rase dh..sungguh gelojoh bini si irwan!..xmenyabo2!..

Ya Allah, sumpah sedap gile hokeyh lemang to'ki nie..cukup serba serbi..cukup la lemak santan, masin, lembut semua..very the perfect!..

Nie haaa lemang to'ki tuh..serious sedap..mmg worth it la drive jejauh semata2 utk lemang nie saja..

Bagi kite rendang die nie pun sedap..mmg layan la..

Lemang to'ki nie kalau bukan bulan ramadhan pun die bukak..tp rasenye masa weekend je kut..jumaat smp ahad..yeayyyy!!!..lepas nie boleh sunday drive ngan family kite then pegi bentong makan lemang..nyummmss!!!..

"Sedapnyaaaaa domok!!!..kalau tetibe duk teringin nak makan lemang to'ki nie boleh la dtg bentong beli..hikhikhik"

"Boleh jer..lagipun bukannya jauh pun..bentong je"

Ye ye tau la dulu tmpt kenangan sebab belajau kat situ..yg xtahan lalu depan sekolah hasben kite..pastu die tunjuk la kat anak dara die.."qisya, tuh la sekolah daddy..haaaa, nie la longkang laluan daddy fly dulu masa sekolah"..wakakakkakakaa..

Hasben aiii kan satu masa dulu gangster..nasib baik la dh retired..kalau x, xtau la ape nasib kak atul..mihmihmih..tp kate hasben kite, kite adalah perempuan yg sgt bertuah..bertuah kenapa??..xyah cite la..kang sentap lak perempuan2 yg penah frust menonggeng, yg pernah meroyan, pernah sedih smp berhari menangis, kesian syok sendiri..dh la satu opis, satu floor, mmg xleh nak lari mana..mesti lagi sakit hati tuh..ade yg rasenye guna account FB BFF utk stalked FB hasben kite (die dh xfriend dh setelah hati dirobek2 bile tau hasben kite ngan kite), yg bukan takat tuh, siap cousin die lagi add hasben kite (tp kite dh delete dh cousin die..kantoiii!!)..ehhh, dah la kak atul stop kat sini la..meleret2 dh nie..kuang3..

So kesimpulannye, mmg lemang to'ki nie sedap nak mati..sekian..

Wednesday, July 5, 2017

:: Syawal Ke-4 Beraya Di Genting Premium Outlet ::

Nak buat canner u'olls..orang yg xde kampung gitu ler..istilah beraya kiteorg bukan menziarah rumah sanak saudara yg smp syawal ke-7 masih xhabis..istilah beraya kiteorg adalah menziarah shopping mall..muahahaha..ehhh, kampung ade tp takat raya kedua je pastu balik kl balik..

Selalu raya kedua kiteorg sefamily akan berangkat ke temerloh..itupun pagi balik temerloh, malam dh ade kat kl dah..tp tahun nie, petang raya pertama dh balik temerloh then tido satu malam rumah uncle kite sebab tahun nie memasing xnak kelam kabut balik temerloh masa pagi semata nak kejar pegi kubur..

Raya ke-4 (rabu) kiteorg naik genting semata nak pegi GPO..ape nama panjang GPO??..sila tengok title entry nie..hiks..

Kiteorg kan family premium outlet..mana boleh lepaskan peluang pegi GPO..ye dok??..kihkihkih..

Saje je sebenarnye jenjalan..nak tgk cemana peginye..ape shop yg ade..okayh ke tidokkkk..

Okayh la not bad jugak la..outlet yg best2 ade..alaaa, lebih kurang mcm kat JPO jugek kedainya..

Sampai2 terus beratur sini..dh laki kak atul offer, kak atul kene la akur..kak atul xleh lawan ckp kak atul..durhaka nnt!..huahuahua..

Tapi xde beli ape pun kat dlm coach tuh sbb xde design menarik..nak beli lanyard tp lanyard tuh die jenis yg horizontal punye je..kak atul nak yg vertical..sudahnye masuk braun buffel..rembat lanyard 2..satu utk kite, satu utk hasben kite..kite berkenan lanyard yg lain tp kat GPO dh xde..menyesal xrembat je masa pegi Mitsui..grrrrr!!!..

Dalam pukul 12.45pm gitu, pegi la makan..nak makan kat Wendy's, keramaian org..lalu depan baba & nyonya..kompom2 la akan makan nasi..sekali nmpk dome..so dome la tmpt kami tuju utk nak lunch..

Seriously, mmg lousy giler service kat dome GPO..just imagined kiteorg tunggu foods kiteorg for about 2 hours plus hokeyh..air smp after sejam 10minit menunggu..nasi lemak ayam utk hasben kite dieorg served setelah sejam 30minit menunggu..food kite dgn anak smp sudah xsmp..ade customer lain dh mengamuk2 dh..xcukup staff, boleh tolerate lagi..tp bile kite yg smp awal, tp org lain yg 45minit dtg lambat dari kiteorg pun makanan dh keluar utk dieorg, hangin la hakak..

Last2 kite suruh cancel kan semua order kite yg xkuar lagi..yg xtahan degil lak tuh asyik la nak check nak check..bile suara kite mcm dh tinggi sikit, "no!.. no need to check..i don't want it anymore!..i want u to cancel the rest of my orders!"..

Geram betul..time tuh hasben kite pegi isap rokok..elok die smp, kite suruh die masuk dlm pegi bayau then kite xcite byk terus angkat bontot tunggu hasben kite kat tepi..lousy!..buang masa byk gile dekat dome tuh..mmg first and the last la pegi dome tuh..

Hensemnye lahai anak bujang mommy..kalau xde puting dlm mulut tuh, lagi hensem..hahahha..

* Gambar2 nie diambil semasa akal masih waras dan hati masih tenang..haks..

Cantiknye anak dara mommy nie..skang nie dh pandai dh suruh kite amek gambau die.."mommy, amek la gambar syisya"..hehe..

Alah, mesti la kite puji anak2 sendiri..xkan korang nak puji anak2 kite plak kan..kihkihkih..

Sambil2 tuh dpt la jam swatch satu..kite selama nie mmg xpandang sgt pun jam swatch..kedai swatch kat memana pun takat lalu je xde perasaan langsung nak singgah..ehhh, statement giler berlagak siak..hahahha..bukan berlagak la..umur2 skang nie dh xyah la pakai jam swatch dh..sebab jam swatch nie kite dh merasa pakai masa zaman2 sekolah lagi..sooo sbb tuh la terbelagak xpandang katenye..kuang3..tp dh terkena badi kata2..kat GPO terembat satu jam swatch..sebab murah ade discount 50%..plus, laki hakak offer, tuh yg buat lagi TERembat tuh..wakakaka..

Nie haaaa jam swatch tuh..maka bertambah la koleksi jam kak atul..kihkihkih..

Ade la lepas tuh sikit2 shopping2 baju sikit, kasut sepasang 2..baju2 anak2..baju and kasut hasben kite..lepas nie ade la option nak gie shopping..hasben kite kate dari pegi Mitsui baik pegk GPO..dekat pun dekat dengan umah..hehee..

Best pun best pegi sana..nyaman je rase..xde la panas sgt..hikssss..

Tuesday, July 4, 2017

:: Dinner Dekat Willian Corner, Kelana Jaya ::

William corner nie tempat lepak kite ngan kengkawan kite dari kite umur 20-an kut..ke belasan..ehh, xingat tp kemain lama weh William Corner nie..kalau bukan makan dekat William Corner, makan dekat kedai adik die, Murni kat ss2..tp kalau makan dekat william jangan la gatal2 nak order makanan yg ade kat murni..same goes la dengan murni..mau kene jeling kene marah..katenye xngam..dulu la skang xtau la cemana..hahahahhaa..

So cuti2 lama minggu lepas, kebetulan pulak kiteorg pegi ikea..dh alang2 ke belah sana tetibe je teringin nak makan dekat william..maka, william lah iya..

Kebetulan pulak anak2 buah kite ade..adik kite transfer-kan derang sekali ngan anak dara kite masa kite dekat ikea..sebab sebelum tuh adik kite bawak dieorg pegi petrosains..

Kiteorg order,

Mix platter

Chicken keiv

Meatball baked pasta

Mangga special

Kenyang sampai esokkkkk wehhh..se'eh betul perut kak atul..

Service masih lagi mcm berbelas tahun dulu..cepat dan cargas..walaupun customer ramai sesgt..thumbs up!!!..

Terliur????..sila2 terjah william..tp kalau terjah sana jgn mintak menu tau sbb menu mmg xde..sebelum nak pegi, google dulu makanan2 dekat william..hiksss..

Monday, July 3, 2017

:: Back To Reality ::

First day start keje after soooooo long bercuti..agak2 lemau x?..xberapa nak lemau la jugak..hahahaha..mcm biasa je..ikutkan lemau, xcuti lama pun lemau..ngeee..

Ade lagi yg cuti ker?..best la kalau cuti lagi..tp mostly mesti dh start keje dh kan..sooo happy working la ye..

How's your raya??..best???..so so??..okayh okayh?..ngeeee..mine?..biasa biasa je..xkan la nak kate xbest pulak kan..nak kate best sgt pun xjugak..dh berumur dh ade anak2 nie, best utk anak2 je la..huntung wehhhh jadi budak2 nie..xyah susah2 tau2 orang hulur je duit raya..duit raya anak2 kite bile dh dikira masa balik raya dari temerloh (raya ke-3..xmenyempat!) nak dekat sebelah tangan!!!..padahal xde buat ape pun..siap boleh main lari2 lagi masa org nak bg duit raya..si kecik tuh siap tepis2 lagi tangan..hahahhaa..

Kayh la u'olls..nak settle kan keje2 kat ofis nie jap..

Nah belanja gambar raya..ini je yg ade..itupun belas ikhsan dari biras aiii..ngeeee..malas nak bergambar2 beria nau..ececeh, dan2 je malas..padahal henfon tertinggal dekat umah..pegi umah depan berlenggang je..

Ini je la yg mampu..huahuahua..

Jangan ditanya kenapa baju kite sorang je yg lain..wat sakit hati je!!!..xpe la pun lain kan..i kan queen of the house..heart of the house gituuuu..lain pun xpe la kan..pfffttt!!!..

Idaaaa, me miss u..cepat2 la start menjahit balik..banyak kain nak hantau nie..hakhakhak..

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin..

Friday, June 23, 2017

:: Selamat Hari Raya Aidilfitri ::

Hari nie adalah hari last utk kite online..then akan cuti panjang selama seminggu..week after raya baru kite jumpa kayh..#xdeorgkisahpunsyaoiii..

Persiapan raya korang mcm mana?..persiapan raya kite?..tahun nie extra sikit sebab baju raya kite sekeluarga hantar tempah..ngeeee..dh kurus sikit nie baru ade semangat nak hantar baju kat tailor..kalau xkurus lagi then hantar baju dekat tailor, mau kemurungan sebab tau ukuran badan yg membuak2..wakakakaka..

Tapi tah la..kite mcm xsuke baju raya kite..sebab tah la..xtau mcm mana nak ckp..mungkin sebab xhantar kat tailor feveret kite kut..tailor feveret kite cuti menjahit sebab baru lepas bersalin and anak masih lagi baby..xpe ida, i'll wait for u..hiks..

Baju2 utk anak2 kite dh settled dh..xde beria nau shopping penuh dedua belah tangan..janji ade baju jalan sepasang, kasut sepasang..cukup la tuh kan..lagipun baju2 jalan derang dh byk dh..kalau ditambah lagi berpasang2, bila masa nak habis pakai..kang tau2 dh xleh nak pakai sebab dh xmuat..byk tuh xde la byk sesgt smp berluak2 xleh nak gantung dh semua baju2 derang dlm gobok..tidak tidak..

Tahun nie kasut2 anak2 kite kemahen lagi..kate dh xnk beli dh kasut si dobot sebab baru je beli kasut hitam die tuh..tp sudahnye daddy deme belikan jugek kasut lain..haishhh..
 
Dua beradik nie dpt docmart sepasang sorang..kite berkenan design lain tapi xde dh size derang..hurmmm, kecik2 dh merasa pakai docmart..huntung ler korang..ehhh, mcm jeles je bunyik die kan..ape gile nak jeles ngan anak..wahahahaha..xde la smp 2-3ratus kasut nie..beli kat outlet docmart mitsui je u'olls..alah, murah je seratus lebih sepasang..pakat la xde mary jane, kalau ade mommy pun boleh tumpang sekaki dpt docmart..ehhh, huahuahua..

Okayh, nuff talking bout persiapan raya..raya korang balik mana?..kite first day raya ofkos la kl..#superbosan..raya kedua baru bergerak balik kampung..tahun nie #teamrayatemerloh..yeayyyyy!!!..tapi tahun nie, first day raya mak kite dh plan nak balik temerloh dlm tengahari gitu..nasib baik la laki hakak tuh xde kampung, so xde nak ribut2, gaduh2..n nasib baik la umah mak die ngan umah mak kite dekat..kalau x, harus ade aturan kat situ..mana boleh pagi raya umah sama (mak die) je kan tetiap tahun..kene la adil..

Ehh, tp kalau ikutkan sejak kawen pun xadil jugak..tp xpe la, kite beralah sbb umah kiteorg tersangat dekat..kadang mulut nie menguit2 gak ngan mak kite tp biasalah, mak kite kan..bising2 kat die sudahnye kite kene balik..ngeeee..nasib baik la mak kite baik xmcm mak org tuh..tp kalau kene tahun yg mak kite nak balik kampung day before raya, mmg xde alasan la adik beradik die sikit, adik beradik kite ramai..abis tuh, disebabkan adik beradik kite ramai, nak take things for granted ke..ehh, dh kenapa mcm nak emo..bende xjadik lagi kan..aahahahahhahaha..

Okayh la, dh melalut2 dh..dikesempatan ini, kite nak mintak maaf jikalau ade tersalah tulis, tersalah terkasar bahasa yg menyinggung hati sesiapa..to my lovely readers, to my silent readers, so my haters who is full of hatred (maybe), to my stalkers who is always stalk my blog, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin..

Drive safe and have a safe journey aight!

Thursday, June 22, 2017

:: "Tapi Ade Bende Lain Utk Domok Aiii" ::

Semalam hasben kite wassap kate die gie jalan tar..dh alang2 kite pun mintak tlg belikan brooch..asyik la duk "ish" kan kite byk kali..ish hasben aiii nie, susah betul kalau terlampau lelaki sgt..ehhh, hahahahahaha..bgs la kan lelaki..kalau hadik2 mmg dh lama kak atul rejected..mihmihmih..

Sudahnye mmg die xbelikan pun brooch sebab die xtau mcm mana rupe, xtau mcm mana nak pilih and whatnots..haiyoooooo..ape nau yg susah sgt pun xtau..last2 tuh kite mcm bengang la jugak..ngeeeee..sekali ayat last tuh buat kite mcm cool down sikit..kuang3..ehhh, xde la nak marah beria sgt..xmarah pun cume geram sikit je..hiks..

Ayat last tuh adalah tajuk utk entry kite hari nie..hehhe..bile tanye ape die, "tunggu la..tgk la nanti"..die xtau ke yg bini die nie jenis xleh nak tunggu2..hahaha..tp disebabkan kite bizi kat ofis nie, terlupa dh pasal tuh..kalau x, rasenye mesti kite duk harrased hasben kite suh die bgtau jugek..

I don't like surprise..ehhh, kite suke surprise tp kite xsuke surprise yg dh bgtau tp xnk bgtau ape..pastu suruh tunggu..haaaa, that kinda surprise la yg kite xsuke..

Sampai je ofis hasben kite semalam, tgk die pegang plastic..elok je die bg kite plastic2 tuh, terus mencarik bende ape yg die belikan utk kite tp kemahen suh tunggu la ape la..

Nak tau x nak tau x?..xnk tau pun kite nak bgtau jugak..bluwekkk!!!..#saiko..hahahaha..
 
Nie la "bende" tuh..alolololo..thank u domok..mangiiiiii ngattttt..muahx..

Jarang2 terjadik mcm nie sebenarnye..sebab tuh gelenya lebih smp ke belog bagai..hahaha..

Kayh la, bizi nie..tp dlm bizi2 jap lg nak kuar collect kasut..wakakakaka..terbayang2 termimpi2 wehhh dari semalam..
 
Kasut nie haaaa..cantiknyeeeee uuuuu..jap lagi i amek u okayh..hihihihi..semalam kat C&K KLCC size kite dh habis..so mintak die tlg reserved kan kat memana outlet..nasib naik la satu mall nie ade size kite..tuh yg jap lagi lunch nak gie collect tuh..arghhh!!..tazzabarrr!!!!..

Wednesday, June 21, 2017

:: Kepada BestFriend Seluruh Dunia ::

 
Photo credit to NanaAflianaz..hahahaha..

So kepada u'olls yg ade best friend, xyah susah2 nak mintak maaf..kiteorg xyah nak tunggu besok lusa..skang mintak maaf, seminit dua lepas tuh dh mcm cilake dh perangai masing2..katepun masing2 mulut puaka kan..wakakkakakakakaka..

Sebab tuh la kiteorg boleh bertahan berkawan selama berbelas tahun smp skang..sebab masing2 mulut puaka tp jenis x simpan dlm hati..
 
Nie la die mulutt2 puaka sekalian..haks..

Mulut2 puaka nie la kawan sejati kite..kawan susah senang kite..kawan yg terima baik buruk perangai kite..mcm mana teruk perangai kite, mcm mana buruk pun kisah silam kite, they always there for me..always accept me for who i am..i love u gurls to infinity..

Tuesday, June 20, 2017

:: 20 June 2017 ::

"Merahnye domok arinie"..

"Merah mak ngah domok aiii"..

Itu hasben kite..xhabis2 duk merah2 mak ngah..bibir merah la ape la...nasib baik bulan pose tau..kalau x mmg penuh muka laki hakak dengan merah mak ngah tuh..ehhh, hahahahaha..

Itu hasben kite..sampai ofis ngan dak2 ofis pulak...kuang3..

"Merahnya arinie"..

Pastu kalau ade isu berbangkit je mulalah nganjing..

"ye laaaa, tau la merah arinie bla bla bla bla bla"..

Sikit2 merah, sikit2 merah..hahahahahhaha..

"Dah tuh, bende dh beli..pakai ler...xkan bile dh beli nak pakaikan kat laki kut"..menjawab lak tuh ko kan sya..butul ka tara butul..butul la kan..wakakakakakakaka..

Belum kite pakai liptip matte kite yg kaler merah menyala..yg merah striking tuh..yg kalau pakai sebatu boleh nampak bibir kite dulu..muahahahahaha..
ikutkan lagi merah dari gambau nie..tp dalam nie xberapa nak merah plak kaler die..kontroversi sungguh liptip nie..hihihi..

Kayh laaaa..saje je melalut2 dlm nie...xde intipati penting pun..tapi kan, cume nak bagitau yg scale kite rosak..so skang nie kite xtau berat kite berapa..stress tau kak atul..nak bukak website lazada carik penimbang la cenggini..ngeeeeee..

Monday, June 19, 2017

:: Semoga Cantik Seperti Nealopak ::

Semoga je la..nk cantik mcm nelopak mmg xlah..walaupun aii dh mmg cantik (dimata suami) kan..hahaha..semalam hasben kite ajak buka luar..sambil2 tuh kite ckp la yg kite nk carik tudung raya..dpt tudung nelopak jadik ler..why tudung nelopak?..coz bg kite tudung die cantik n harga masih affordable and reasonable..

Nelopak???..sorry lofa, itu nama manja my hasben to u..hihihi..

Maka ke butik nelopak ler kami..kat ttdi jer..smp2 je, dari luar kite tgk, makngaiiiii ramainye manusia..itu baru tgk dari luar..belum masuk lagi..dh masuk xyah cite la..beratur nk bayar je pun dh 20-25minit..ape gilersss..kite masuk sorang je..hasben ngan anak2 kite tunggu dlm kete..nak jalan pun berlaga segala anggota badan dengan org2 kat dlm tuh, kalau bawak anak2 xtau la ape jadi..
 
Tgk je la kasut2 tuh..ini baru belah belakang..belum belah depan lagi..

Mmg xleh la masuk kedai nie..berhantu weh..asalnye nak beli satu dua je..tp bile masuk je dlm kedai tuh, beranak pinak smp 6-7 helai..sambil2 beratur nak bayar tuh sempat lagi sambar anak2 tudung ngan tudung lagi..goshhhh!!!..tp ye ker last????..knowing u sya oiii, mcm xjer..;p

Time nak bayar, terkedu tengok harga..sobs..mementang ler laki ko dh bg green light pakai credit card, kemahen lagi ko kan sya..main amek je..ngeeeee..kite mana ade credit card sendiri u'olls..phobia dh nak pakai..credit card yg ado nie pun hasben kite bg..supplimentary credit card from the loved ones to the loved ones..hahahahaha..kalau supplimentary nie okayh sikit la..beragak sikit la bile nak pakai..sbb bile nak swipe je terbayang muka laki hakak..hakhakhak..tp semalam bile die sendiri dh bg green light, tuh yg hakak berani tuh..huahuahua..
 
Arinie aiii dh siap resmikan tudung nelopak u'olls..falsya kan..xmenyempat tuh adalah perkara biasa..xmenyabau mmg normal behaviour die..hiks..

Actually, best jugak la pakai tudung nelopak nie..kain die sedap pakai..kain ade kualiti..cantik pun cantik..harga pun affordable..satu shawl itik yg ade gambau klcc tuh, boleh beli 10 tudung nelopak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...