Wednesday, January 25, 2017

:: It's Time For Me To Let U Go ::

Sesuatu sgt kan tajuk..boleh mengundang pelbagai kemusykilan orang..ngeeee..

Almost 4 years, she's in good hand..dijaga bagai "menatang minyak yang penuh", dijaga dengan sepenuh kasih sayang..sampai jadi manja sesangat sebab susah nak kene marah apatah lagi kene cubit atau pukul..itu memang jauh sekali..mommy pegi ofis dengan hati yg tenang..takde nak risau memikirkan nasib anak yg ditinggalkan..because i know, she's in good hands..

Tapi nanti early Feb17, semua akan bertukar..sobssss..sebab qisya dh start masuk nursery..sekarang nie belum masuk pun lagi, kite dah pikir macam2..maafkan la mommy qisya nie..sebab almost 4 years, xpenah ade experience hantar anak pergi nursery..selama nie nenek yg jaga..

Kite xrisau when it comes to "pergaulan" qisya..sebab qisya nie jenis yg friendly..senang berkawan..bukan jenis yg kalau jumpa strangers, die akan menyorok belakang kite or hasben kite..owh tidak!..sangat tidak!..jenis xtau malu punye budak..hahaha..kalau let say pegi wedding ker, nak tinggalkan die sensorang dengan kengkawan kami laki bini,  sementara kami nak pegi amek makanan, mmg xde masalah..because die sgt easy going..orang senang nak dekat dengan die..actually xelok jugak kalau dh terlalu easy going sgt kan..ade la pros and cons kat situ..but ya, when it comes to the situation macam nak masukkan nursery ke, pre-school ke, xde la risau sgt kate die akan buat hal ke tantrum ke sementara nak tunggu die rase safe and boleh adapt dengan environment nursery..

Yang kite risaukan, bende2 yg remeh je pun..macam time makan die, time susu die, time nap die, time main die, time berry die..time berry tuh la yg penting utk orang yg nak menjaga tuh tahu..sebab qisya nie die kalau nak berry, die akan menyorok at one corner/place, and die xkan bg org rapat dengan die..waakaka..pastu boleh ke orang yang menjaga tuh layan die dengan baik, boleh tahan dengan peel die..not to say yg qisya nie naughty ke ape..die sangat la behave..tp biasa la kan ragam budak2..

Kite x expect pun utk org tuh jaga qisya se-perfect macam mana nenek jaga qisya..takat bende2 kecik kite boleh bertolak-ansur lagi la..cume jangan sampai badan qisya lebam2, berdarah2 udah ler..memang kalau jadik gitu, orang yg buat tuh patut berdoa yg die x akan dapat merasa makan atau minum ikut tiub..kihkihkih..tp xkan la dieorg nak buat gitu ke qisya kan..dah tentu2 la daddy qisya kat situ jugak cume berlainan floor jer..and kite percaya, cikgu2 kat nursery tuh semua jenis yang baik2 belaka..insyaAllah..

The reason why kite ngan hasben kite decided nak masuk kan qisya nursery is because preparation utk die sebelum masuk kindergarten..so xde la die terkejut kan..bagi die belajar utk mingle around dengan kawan2 yg sebaya2 ngan die..

Last weekend gie carik barang2 qisya..backpack, toiletries and what not..mommy excited sebenarnye..dalam pada risau/sedih/hati gundah-gulana, terselit sikit la perasaan excited tuh..kihkihkih..
 
Backpack qisya..semua barang2 dh ready dlm tuh..baju2 je belum..
 
Bile suruh qisya carry backpack die, "adoiii, punat punat (penat)"..hahahahaha..

Xpe la bulan 2 nie, we'll see how it goes..hopefully, everything will go smoothly..hasben kite cite siap ade ofismate die xsabar nak tunggu qisya masuk nursery..asyik tanye bile qisya nak masuk nursery, lama sgt la nak tunggu qisya masuk nursery, xsabar and siap ckp, kalau 5.30 tuh dh confirm2 qisya xkan balik lagi..mesti akan duduk kat workplace hasben kite sementara nak tunggu kite sampai..so sementara tuh boleh la die main2 ngan qisya..ahahahaha..so suweet aunty..and kite dpt rase potensi utk orang lain selain hasben kite amek qisya kat nursery pukul 5.30 adalah tersangatlah tinggi..silap2 aunty-aunty yg berkenaan akan volunteer nk turun amek qisya bawak naik tingkat 23..wakakakakkakaka..

And lagi satu, mmg hari2 la daddy akan dgr ayat, "daddy, tudai (kedai)"..sebab kat ofis hasben kite ade mini markat kat bawah tuh...mmg daddy ade "tabung" baru la kat situ..hari2 kene menabung rasenye..muahahahaha..

Tuesday, January 24, 2017

:: Mencik!! ::

Berapa hari dh pagi2 kite hadap massive traffic yg super duper crazy i tell u..urghhhhh!!!..setiap pagi nak gie ofis kene on waze tau..haih..semata-mata nak tau jalan jammed ke idok..and kalau jammed, mana alternative route yg kite boleh lalu..hurmmmmm..

Okayh la korang..kite bizi nie..
 
Nah kite belanja gambau 2 beradik nie..dh mcm iklan dh rase..kalau ade contest agak2 boleh masuk x gambau nie?..and kalau tau mana2 contest yg related boleh la inform kite..wakakakaaka..

Chowwwssss..

Thursday, January 19, 2017

:: Jumpa Blogger Femes ::

Hehehehe..ade satu hari tuh kite gie kl sentral jumpa akak blogger sorang nie..selalu asyik komen2 kat blog la, fb la, ig la, wassap group la, tp xpenah bertemu pun..huahuahua..

Kite jumpa sape?..
 
Haaaa, yg belakang tuh..kenal x kenal x?..mesti ramai yg kenal kan..nama blog Suria Amanda..ngeeee..*haihhhh, tembam nau pipi kite..xde makne pipi nak kurus seiring dengan badan yg sudah mengurus*

Tapi xleh jumpa lama2 nak berborak2 lama2 pun..kak SA ade meeting nnt..plus, hasben kite tgh tunggu dlm kete..next time set satu date gie minum ngan geng2 mental kite okayh kak SA..heheh..

Elok je masuk kete, hasben kite ckp, die terserempak ngan ramai dak2 ofis die..kuang3..dh tuh, time lunch hour..kene plak jumpa kak SA kat tmpt laluan dak2 ofis die lalu pergi/balik lunch..maunye xterserempak..lagipun ofis hasben mmg betul2 belakang ofis kak SA..ehhh, hasben aiii time tuh cuti tau..bukan ponteng bukan mengulau..hikhikhik..

Siap hasben kite ckp, "dak2 ofis i nampak u dulu..baru nampak i"..sebab kawan2 die yg lalu tuh perasan kite.."ehh, tuh mcm bini iwan kan"..wakakaka..kite jalan mmg jenis xpandang orang..so xnmpk kelibat mereka2..hiks..

Wednesday, January 18, 2017

:: Marahkan Anak Conteng Dinding ::

Sape marah anak yg conteng dinding?..haaaa, sape sape?..cer kabo?..kihkihkih..

Haip, not me..last weekend qisya tetibe je panggil kite, "mommy, cini cini (sini sini)..tantek tak?..ticha uat (buat)"..terperanjat kite tgk..kite xmarah tp kite buat muke terkejut time tuh..terus qisya terkulat2..last2 mencebek2 sebab takut kene marah..

"Ehhh, nangis kenapa..mommy xmarah la..mana ade mommy marah"..

Terus lagi kuat nangis die..hahahhaa.."showwy mommy"..kiut..ngeeee..kite explained la kat die, "next time qisya nak draw, ambik buku tau..kat umah kite nie kan ade byk buku..haaaa, ade buku kaler2 lg..qisya conteng sini okayh..jgn conteng dinding okayh"..sambil lap air mata, "die jawab, "oteh mommy"..

Tapi qisya nie satu je la..die kalau dh conteng satu tempat, mmg next time kalau die conteng lagi, die akan conteng kat tempat yg sama..die xkan berpindah kat dinding lagi..kire first time conteng tuh die dh marked die punye territory..hehe..

Malam tadi kite suruh qisya tunjuk kat daddy die dinding yg die conteng tuh..bile daddy nampak je terus, "qisya, who did this?"..then terus kite ckp, "jangan marah qisya..cakap cantik jer"..bile hasben kite ckp, "cantiknye anak daddy draw"..terus qisya terkulat2 malu..hahaha..

So kite tetibe rase mcm nak belikan qisya bende utk die kaler2..biasalah u'olls..apolaie, lazada la..hiks..kite search crayola sbb kite mmg dh aimed lama dh..search punye search, sekali terbeli pulak..😬

Isnin barang dh sampe..
 
Kite suke sebab mmg betul2 washable..senang gile..cuci je terus hilang..yg penting nontoxic..kite beli kat lazada RM46++..ade 6 colors kat dlm tuh..jadik la kan..memula nak beli 10 dlm RM51 ke RM52 tah..tp mcm byk nau la pulak..6 botol je sudah..ehehe..

Ehhh jap, kite baru je tgk kat lazada..dh turun rege dh..now harga die RM35.90..

Demi anak, mommy krbankan makeup brush mommy..huahuahua..kemain sonok die..bile kite tunjuk je kat die kotak crayola tuh, "wahhhhhh, watsdet? (what's that)"..comel je tau..geram mommy..

Kite selubung qisya ngan plastic sampah je..hahahah..of course la yg belum gune..ape gile nak bg yg dh guna..haha..gunting kat kepala, pastu gunting belah tangan kiri kanan..tutup abis smp ke kaki..xyah risau terkene seluar ke ape ke..

Sepanjang die main, mulut die bising gile..gelak la, "wahhhhhh" la ape la..
 Mcm best plak kan..mommy pun apolaie, join sekali ler..ngeee..
 
Memula kan qisya die mcm geli2 nak lumur kaler tuh kat tangan..memula je la..lepas tuh xde dh..huahuahua..
 
Nampak x..die yg conteng sendri tangan die..

Ingat nak tunggu smp weekend nie baru nak keluarkan crayola..plus, nak carik brush dulu la, nak carik stampers utk qisya stamp, pastu roller yg ade mcm2 pattern/design..

But ya, knowing me..agak2 boleh ke nak tunggu smp weekend..baru ari ape kan..jauh lagi nak smp ke weekend..jenis xnyabo u'olls..gitu ler..tuh yg terpaksa korban kan kite pun makeup brush..tihtihtih..

Hujung bulan nie nak beli lagi la utk qisya..ngeeeeee..

Tuesday, January 17, 2017

:: Anak Dara Manja ::

Anak dara aiii ler yg manja tu..heheh..skang nie manja sgt qisya..kalau dulu die xberapa nak heran sgt dgn adik die..lately nie la..kalau adik die dtg dekat kite, qisya pun akan datang jugak..kalau kite riba adik die, qisya pun akan mintak untuk diriba..sama la jugak kalau kite gurau2, cium2, peluk2 adik die..tetibe nnt, "ticha ticha"..nak jugak kite buat bende yg sama kite buat kat adik die ke die..

Irsyad kalau hulur bg kite barang, kite akan ckp, "thank u baby"..dan2 qisya pun akan hulur barang kt kite jugak..and bile kite ckp "thank u baby" dekat die, senyum meleret je die..pernah sekali irsyad hulur kite barang, kebetulan pulak time tuh kat tangan qisya xde ape2..so bile die nmpk je irsyad hulur kite barang, kelam-kabut die mencari barang nak hulur kat kite jugak..dh mcm wiper kepala die..kiri kanan duk mrncarik barang..kiut giler!..hehee..

Malam mcm biasa la qisya dari dulu lagi kalau nak tido kene berpeluk dengan kite..bile die dh lena, baru kite angkat die tido kat sebelah daddy..tp nnt bile die terjaga, tau2 je die kat sebelah kite dh..menyelit tengah2 antara kite ngan irsyad..kadang kite xsedar pun bile masa qisya datang..kite tido mmg mostly akan mengereng..then bile kite nak kalih balik badan dh xboleh..stucked..rupenye 2 beradik tuh elok baik punye duk menyendal badan kite..sebab tuh ler xleh kalih badan..ngeeee..

Cantum ler katil sebesar mana pun..4-5 katil sambung pun 2beradik tuh tetap la akan mengendeng dekat kite..dan kite tetap la akan tido hujung2 katil yg hanya boleh sekali golek je..2 kali golek kompom jatuh katil..hahahaha..yg huntungnye kat situ hasben kite la..
 
Haloh haloh terpenyek muke anak mommy..hahahaha..manja mommy nie dh nak pegi nursery next month..adehhh, cemana la gamaknye die nnt..tp kite xde risau mana sgt pun sbb qisya nie die reti bawak diri..pandai berkawan..silap2 nnt mommy yg nangis..hiksss..lepas nie daddy dh ade kawan dh pegi work..☺️

Monday, January 16, 2017

:: Tips Menyimpan Mainan Anak-Anak ::

Hamboih..share tips katenye..hehehe..xde tips mana pun..silap2 ade yg dh used long time dy the method that im gonna share after this..hehe..but ya, tips nie for those yg belum tau..for those yg bile tau tetibe terdetik, "ehhh aah kan..pasni nak buat cenggini la..xde la berterabur dh toys bebudak nieh"..haaaa gittuw..kihkihkih..

Toys qisya xbyk mana pun..tapi byk toys die jenis yg satu2..example mcm cutting fruits..under 1 name but byk "cabang-cabang"nye..so asyik la scattered sana sikit, scattered situ sikit, satu kat sinun, dua kat sinin..mihmihmih..so mcm sakit mata tgk bende berselerak gitu..bile menyimpan pun gitu jugek..setengah kat bekas nie, setengah kat belas lain, suku kat bawah sofa..kire xsekali la senang cite..then tetibe mcm terdpt idea bile terpandang "seal plastic bag"..bende alah tuh mmg berlambak2 kat dlm bilik stor merangkap "mini market" kite..why mini market?..sebab dlm tuh kite letak stock groceries..ngeeee..

Okayh, this is the part where i share the tips/method on how to organize-ing all the toys from getting scattered here and there..hehhee..

Dah kate pun kite ade mentioned pasal "seal plastic bag" kan..in a way, mesti ade yg dh dpt catched up mcm mana caranye..hihihi..
Haaaaa, gitu jer..senang kan..letak la semua yg under 1 name tuh dlm 1 seal plastic bag..so xde la berteraburan lagi dh pasnie..xde la pening kepala nak mencarik mana pegi kengkawan die yg lain..ini contoh sebahagian dr toys qisya yg kite wat method cenggituh..

Mmg skang nie makin lagi bertambah "seal plastic bag" kat umah kite..bagai2 size ade..kecik, besau, yg sedang2 saja pun ado..heheh..
 
Kalau toy yg mmg dh ade bag die sendiri senang la xyah nak  pikir dh..tapi kan, sebaiknye semua toys yg ade byk bende segala mak nenek ade bag cenggini kan..senang nak simpan semua dlm satu bag..

Kiteorg lately nie asal weekend mesti ade je bende..nak berjimba2 dgn family pun xleh..or kalau xde bende pun, kiteorg duk umah jer..tah la skang nie mcm malas nak keluar..lagi suke bermalas-malasan kat umah sambil tgk movie..

So bile dh jarang2 keluar pegi mall, tuh yg asal pegi, qisya xkan balik dengan tangan kosong..itupun kalau gie tmpt yg ade toy's r us la..kalau pegi tmpt yg xde/xlalu/xjumpa toy's r us, alhamdulillah sesgt sebab qisya akan balik dengan tangan kosong..so bile balik dgn tangan kosong, makanye save la duit..hahahaha..

Tp kalau tmpt tuh ade toy's r us, mmg jaga baik la..sebab die dh set dlm mind die..then, yg rajin melayannye sape lg..daddy qisya la.."daddy, buy toys"..dgn nada suara yg lembut sgt..haih, boleh melting..dh namanye pun perempuan kan..xkisah la kecik ke besau ke muda ke tua ke, asal gelarannye perempuan, mesti senang nak cairkan hati org..hehehe..tp kan, ke menurun dari mommy nie..tuh yg daddy asyik nau melting jer..ehhh, hahahhahaa..

Memula hasben kite xnk layan.."nanti la kite buy toys..next week kite beli okayh"..sekaliiiiiii, si qisya dh bawak kuau ayat, "haaaaaa daddy..pishhhh (please)"..terus hasben kite pandang kite dgn senyuman yg die dh "mati" ayat nak berkate2..kihkihkih.."adehhh, die dh kuarkan ayat "pishhh" la pulak"..cair daddy wehhhh!!!..wakakakkakakaka..

Bile hati daddy sudah cair, apolaie, moh ler pegi "menabung" dekat toy's r us..miahahahahhaa..
 
Ini yg qisya dpt hasil daddy "menabung" kat toy's r us baru2 nie..huahuahua..

Kiteorg dh tetapkan n dh ajar dh.."if u wanna buy toys, just take one only..only one..okayh?"..penah qisya die confuse nak amek mana so die nak dua2 sekali..hamboi hamboi hamboi..sebelum tuh, tangan die laju je, "this one, this one"..pegi kat section lain, "mommy, this one".."semua this one this one, so which one u want?..dh nama pun one kan..so choose one jer"..nmpk x budak2 kalau dgn toys..sama dengan je mcm mak2 kalau dgn tudung and kain pasang la..rambang mata jadiknye..hikhikhik...

And n nasib baik la qisya (so far) mendengar kata lagi..tapi tuh la, mendengar kata pun, satu toy tuh, dekat 2 jam memilih..menguji kesabaran betul..

Macam kat umah, kiteorg byk habiskan masa dekat hall bawah..hall atas belum set up lg..yg ade cume tv n cabinet tv jer..tunggu dh ade couch, and daddy dh setup so called "tempat games" die kat hall atas tuh, baru boleh pikir nak set up playroom utk 2 beradik nie kat bilik belakang..ikutkan, nak buat playroom derang sekarang boleh je..tp rasenye mmg dieorg xkan naik la dlm playroom tuh sebab semua org kat bawah..plus, sape nak monitor dieorg nnt..that's why kene tunggu hasben kite setup "tempat games" die dulu..at least kalau kite wat keje kat bawah, hasben kite ade kat atas..

So sementara nak tunggu tuh, berlonggokan la semua toys qisya kat hall bawah..
 
Side situ adalah utk toys qisya..semua tuh qisya punye toys jer..belum lg campur satu kotak yg letak kat atas masa nak buat aqiqah irsyad dulu tuh..biarlah kat atas xyah bawak turun2 dh..lg padat rasenye..

Itu baru qisya..belum campur lg dengan toys irsyad nnt..tunggu la irsyad besau skit..harap2 by that time hall atas dh settle la..kalau x, mana nak podok toys2 tuh nnt..penuh hall bawah dgn toys derang sesaje..dh la kite tgk toys budak laki, byk yg gabak2 besaunye dari yg kecik..hiks..

Thursday, January 12, 2017

:: Se-Tengahari Di Italiannies, The Gardens ::

Ahad lepas kan kami sekeluarga pegi lunch dekat Gardens..makan kat mana?..ehhh, kan kat tajuk tuh dh mentioned makan kat mana..nie mesti baca tajuk sambil lalu je nie kan..kihkihkih..

Sampai sana around 2lebih..biasalah u'olls bile ade anak2 kecik nie, mana la boleh nak ikut timing..kire xde istilah, kalau kate lunch kul 1, kul 12.50 kene smp..it's a big NO..susah la nak dpt..mana nak melayan peel sorang nie, "mommy, nak orange", xpun, "mommy nak apple"..kalau kate kejap lagi, mulalah buat ayat siap ngan nada suara yg meruntun jiwa.."haaaaaa, mommy, orange..plishhhh"..adehhh, melting sungguh bile kuar ayat plish die tuh..yg si dobot sorang lagi tuh pulak, nak melekap jer..kene plak time die nak tido..hurmmm, lagi la..anyhow mmg kene tidokan die dulu..kalau tidak, satu bende keje xjalan nnt..nak siapkan bag dieorg lagi, snacks dieorg la, diapers, susu, air panas, baju extra, toiletries n etc..belum lg kite nak siapkan diri sendri..heheheeh..
 
Roti nie mmg dieorg akan hidangkan..
 
Our drinks..mango pineapple smoothies sgt la terkesedapan..hehehe..mcm biasa hasben kite akan order bottomless drink..sebab die boleh refill berulang-kali..haks..
 
Mushroom soup for my anak bujang and anak dara..bowl die quite besar jugak la..so takat qisya ngan irsyad tuh mmg more than enough..ye la, byk mana sgt pun dieorg makan kan..
Spagethi alfredo for qisya..nie dalam menu kids meal..
 
Nie apetah nama die..xingat..sedap jugak la..tp bile dh cuit makan salad, cuit makan pizza, terus kenyang..portion bg kite byk boleh share 2 org..itupun kalau jenis yg tank perut kecik mcm kite la..
 
Smoke salmon salad..
 
Carbonara pizza..

Sekali sekala boleh la kalau nak makan dekat Itallianies..semua nie total damage die RM195++..alah takat RM195++ kan..apedehal..mommy belanja semua..anything for my family..muahxxxx..

Ecececehhhh, belanja kunun..jangan nak belanja sgt lah..selalu laki ko yg bayau, yg ko tau melantak je..huahuahua..ahad lepas kire kami makan free je kat Itallianies..ngeeeee..consider free la coz harga RM195++ tuh kite bayar dgn voucher..muahahahahaha..ngam ngam soi rege 200..ye la ye la, more a less lettew..bundarkan dpt jugak 200 kan..sebab there is no balance left on this redemption voucher..

Ape???..mana dpt voucher???..kan masa annual dinner ofis kite, table kiteorg menang "table lucky draw"..kan price die adalah RM1,000.00 f&b voucher..lupe lettew..so bile voucher dh dpt, dh diagih2kan, maka ber-lunch-ed la kami di situ..kihkihkih..yg mana bawak spouse dpt RM200 voucher..

Why makan dekat Itallianies?..sebab Itallianies nie one of ofis kite punye client..ade la lagi subsi2-nye..tgif la, malones la, the apartment la, pastu ape tah xingat..tp antara semua tuh kite lg prefer Itallianies..

Wednesday, January 11, 2017

:: Eldest & Youngest Sister ::

Erkkkkk..sister with sister ker???..hahaahahaa.
 
Haihhhh..mmg menurun dari daddy betul tau..πŸ’†πŸΌ..susah nak amek gambar semenggah..🀦‍♀️..when it comes to my family, jgn berharap la nak dpt tgk gambar yg elok..baik daddy, baik qisya..harap2 irsyad pun xjoin group daddy dgn kakak qisya..πŸ™‡‍♀️

Qisya skang nie, mcm2 panggilan die panggil kite dengan hasben kite..kite nie lagi la bagai2..makteh la, kakak la, adik la (die ikut panggilan yg kite bahasakan diri kite dgn parents kite), elsa la..yg elsa tuh sebab tgk frozen..die kalau tgk frozen mmg betul2 menghayati.."elsaaaaaaaaaa..noooooooooo..don't goooooooo..ohhhh nooooo..elsa!", "elsaaaaaaa, alamak..canner nie", "elsa, are u oteh (okayh)? (Cakap sambil pegang muke kite..boleh?..πŸ™„)..kalau tgk frozen mmg kite terhibur la dengan qisya..siap dgn nada2 mengeluh la, terperanjat la, ehhh, bagai2 expression la..dengan tangan2 sekali belanja...hhehee..

Tapi panggilan lain utk daddy la paling kesian.."omokkkkk, ooo omokkkk, akan (makan)"..wakakakakakaka..

Tuesday, January 10, 2017

:: #17years Of Friendship ::

Kite ade 3 org kawan yg masih bersama dengan kite selama 17tahun sampai la skang..ikhwan, nana kbob dan ili..nana kbob tuh sebab tuisyen sama..ikhwan n ili sbb satu sekolah..lepas sekolah baru lah menyusul diah dengan nana mia..dgn diah dh 15-16 tahun kut..nama mia, 9-10 tahun rasenye..ini semua yg masih berkawan, dan masih rapat, dan masih berhubung, masih berjumpa, masih masih masih..kihkihkih..

Ntah la, kite waktu zaman sekolah mmg xramai kawan..bukan sombong, bukan selective nak berkawan tapi kite jenis yg low profile gamaknye..kihkihkih..berkawan pun dengan sesama kelas je..mmg jenis xde nak buat kawan dengan kelas2 lain..kite pun xtau asal jadik cenggituh..bajet2 mcm hot kan..xnk ramai kawan, nak berkawan dgn kelompok yg sedia ade jer..puiiitttt..hahahah..or maybe sebab aiii nie pemalu kut (matik la kene kecam)..ngeeee..

Kite xmacam u'olls yg mesti ramai kawan time sekolah..some more kite x active bersukan apatah lagi nak masuk kelab bagai2 kat sekolah..tp yg pelik lepas abis sekolah tetibe rajin pulak masuk kelab..ehhhh, hahahahha (gurau je..gurau ke xgurau ker, biarlah rahsia dan menjadi tanda tanya..kite kan suke biarkan bende tergantung2..huahuahua)..tah la..kite malas..aah la, mmg kite malas nak join ape2 activity sekolah sebenarnye..

Ahad lepas kami sekeluarga lunch dekat Gardens..after lunch tuh jenjalan Mid Valley..tgh kat dlm toy's r us, si ikhwan kol tanye kat mana..bile ckp kat Mid, si ikhwan, "ooooo patut la iman beria ajak pegi Mid Valley, aunty falsya die ade kat sana rupenye"..muahahahah..kuat sungguh kimia kakak iman dengan aunty falsya tau..

So bile dh memasing kat sana, apo laie, ngopi/ngeteh ler..biasalah kalai kat sana, mmg starbuck gardens je tmpt perjumpaan..xsemak sgt dengan manusia2..
 
Meet up over coffee with them..excuse my husband's face reaction..cannot do anything dy..decent photos of him??..kirim salam yolah..
 
Pelik bile nak balik tetibe irsyad hulur tangan dekat uncle ikhwan..sekejapan je la tapi pastu tangan dh start mendepa kat daddy..hehe..
 
Sekali si kecik yg tgh main ngan kakak iman n qisya nmpk la pulak papa iye dukung irsyad..terus berlari pegi kat papa iye.."papa papa"..comel..sama je la ngan irsyad tuh haaaa..xleh langsung daddy ke mommy ke dukung sape2, menjerit die nnt..xyah org lain, nk dukung, nk peluk cium kakak die pun die xbg..heehhe..

Okayh la u'olld..itu jer..bubuiii..

Monday, January 9, 2017

:: Berita Tergempar - 2 Beradik Dikurung Di Sebuah Kandang Oleh Bapa ::

Serious tergempar..mmg tergempar sesgt berita nie..but trust me, once u read the news, y'all definitely will get angry and having this kinda mix feelings towards me..

9 Jan 2017 - 2 beradik yg dikurung oleh bapa mereka di dalam sebuah kandang, telah berjaya dikesan dan ditemui selamat oleh ibu mereka..kejadian berlaku di sekitar kawasan gombak..

Menurut sumber, punca suspek (bapa mangsa) mengurung mereka didalam kandang disebabkan oleh hilang sabar kerana anak bongsu kepada 2 beradik itu disyaki merayau di dalam rumah tanpa henti..manakala kakak kepada adik tadi dikatakan telah meminta dengan rela-hati untuk dimasukkan di dalam kandang setelah cemburu melihat adiknya gembira bersulam dengan gelak ketawa di dalam kandang tersebut..

Erkkk, ngape lain nau isi kandung berita nyeah..muahahahhaha..

Wakakakakakakakaka...adehhh, sorry la u'olls..terbagi tajuk suspen sikit arinie..saje je sebenarnye..muahahhaha..

Malam tadi ler...si dobot merayap2 keliling rumah..dapur ke hall,  hall ke dapur..pegi plak merayap masuk stor..keluar pastu merayap tah mana2..si daddy geram, terus masukkan dobot dlm bakul kosong.."haaaaaaa, geram la daddy...duk dalam tuh diam2..daddy kurung die lm kandang nie"..kihkihkih..kemain happy lagi die dpt masuk dlm kandang..gelak2 kemain..dlm bakul tuh ade la mcm beg kain yg kite isi baju2 2 beradik yg dh xmuat pakai..sekali itu pun die duk memanjat2.."heiii, manjat itu pun jadik"..wakakakka..baru u tau anak u kuat manjat..hahaha..

Si qisya apolaie..nmpk adik bergumbira dlm bakul tuh, die pun nak join.."daddy, okong..qisya nak ashok"..huahuahua..haaaaaa, duk la 2 beradik dlm kandang tuh ontok2.. 
 nie haaaa dua-beradik tuh..kemain happy lagi mengkome yer..
 suke nau dobot..
kalau mulut irsyad rapat ngan muke kakak die, mmg sokmo nak cium je..ngeeee..

Dapat masuk dlm bakul je pun..tapi die punye happy mcm dpt main dekat playground..hehehe..

Thursday, January 5, 2017

:: Married With 2 Kids ::

Kurus pun susah, gemuk lagi la susah..muke mcm budak2 pun susah..camno tuh?..

Kite kan dh lose weight byk gile..alhamdulillah..walaupun xdpt berat mcm sebelum kawen, dpt berat mcm skang pun dh bersyukur sgt dh..lagi 4kg pun nak dptkan berat sebelum kawen..tp tuh la, bile lagi sikit figure, lagi la susah nak turun..xpaham betul..hiks..

Bile dh kurus nie, lg org susah nak percaya kite dh kawen, umur 34 and dh ade anak 2 orang..bukan sorang, bukan 2 orang, bukan 3 orang, bukan 4 orang, bukan 5 orang..ber-orang-orang..muahahahaha..

Penah kite masuk satu mall kat Muar nak beli anak bujang kite punye bubur..kite gie sorang je sebab nak cepat..hasben dengan anak2 tunggu dlm kete kat luar..sekali bubur dekat Mcd dh abis, then kite gie la ade satu kopitiam nie yg berdepan je dengan Mcd..tgk2 menu ade bubur..masuk2 order la bubur..kite mintak bubur kosong..xnak ape2..kemain 3-4 kali orang tuh tanye sebab mcm pelik gamaknye..then die tanye lagi, 

lelaki, "bubur kosong utk u makan ker?"..
kite, "ehhh, xlah..utk anak i..baby lagi that's why mintak kosong"
lelaki, "baby??..dh kawen?"
kite, "yup, anak 2"
lelaki, "haaaaaaaa, anak 2 dh?!..(muke surprised gile)"

*hakak mampu senyum je*

Muahahaha...okayh la..kang ade yg muntah hijau kalau cite satu-satu kisah orang xcaya kite dh kawen, ade anak 2 dengan umur 34..
 ini anak dara saya yg sulung..
ini anak bujang saya yg no 2..

Love them both so so so much..

Wednesday, January 4, 2017

:: #WW : Huset : Ikea ::

 
Beli untuk anak ke untuk mak anak nie?..hurmmmm..nasib baik xde color markers..kalau x, mommy dah colorkan semua yg putih2 tuh..hehehe..

Tuesday, January 3, 2017

:: First ::

First entry 2017..hehehe..

Hi u'olls..it's not too late kan for me to wish all of u happy new year..happy new year my lovelies!..

Dulu2 kan zaman before kawen, setiap kali tuh mmg akan keluar kengkonon gie celebrate New Year's Eve la..bukan celebrate sgt pun..saje je nak menyemak2 sekali..hahaha..

Skang nie dh kawen, mmg sah2 la zaman tuh dh berlalu..dh bertahun2 dh pun berlalunya..plus, kite pun dh xheran dh..malas nak kuar lagi ade..faktor umur gamaknye kut..or maybe masa sebelum kawen dh habis enjoy dh..ehh, mcm xsesuai je ayat enjoy tuh..kang ade org misinterpret nnt dgn ayat enjoy tuh..xleh pikir ayat lain la..biarkan la je nyeah..ngeeee..

New year's eve that day kiteorg duk umah bersantai2 jer..teman hasben kite tgk bola..best kan (sebenarnye xde choice pun sbb xleh nak tukau channel)..
 
Layankan yolah..

Like i mentioned in my previous entry..kite xde azam tahun baru..redah jer!..

Tapi ade 1 bende yg dari tahun lepas xsettle2 lagi..
 
Nie haaaaa, melipat baju yg dh 2-3 bulan tersadai..

Baju je dapat settled u'olls weekend lepas..adehhhh..itupun sebab si dobot beri kerjasama..kalau x, mau tambah lagi sebulan gamaknye..nasib baik la byk yg bergantung dari yg kene lipat..kalau x mau 6 bakul..hahahaha..

Kayh la korang..ade hal nie jap..till then..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...