Friday, August 30, 2013

:: Counting ::

Will keep on counting and counting..nebes mak u'olls..can't wait to hold my little munchkin..insyaAllah baby akan jadi geng mummy..yeay!!!..n insyaAllah akan jd daddy's little sweetheart..itu jam ade mungkin berebut daddy ngan anak nie..ahahahhaah..

Baby duk dlm tummy mummy elok2, sihat2 ye..nnt lagi 2 bulan, insyaAllah, baby akan jmp daddy n mummy..daddy n mummy also can't wait to see baby..;))))))..

Wednesday, August 28, 2013

:: Tingin Bende Pelik2 ::

Haduuuhhhh..punye la ingat xkan tingin bende pelik2, sudahnye jadi jugak..adehhhhh..ari ape tah tetibe kat opis kite tingin sangat nak bau beras..tingin nak kunyah beras tuh skit..kite punye tingin tuh smp tahap terliur2 tau..smp boleh rase beras tuh turun kat anak tekak nie..serious xtipu..adehhhhhh..padahal xde terpikir, terdgr or terbaca pun psl beras..terpikir nak masak nasi pun xde..

Balik je dr opis singgah umah mak..nak wat la ape yg kite tingin tuh tp bile dh borak2 terus lupe..smp la mok mok kol mlm tuh..bile mok mok dh kol, kite pun beransur la balik..mok mok pulak kate nak makan..soooo bile nak masak nasi kan, kepala kite yg masuk dulu dlm tong beras..siap boleh makan skit beras tuh..punye la nikmat..astagaaaa..bughok pangai..ahahahhaha..

Mok mok punye la bising..siap ckp, "malu baby tgk pangai mummy"..ahahhahaha..pastu suruh kite jauhkan diri dr tong beras la, siap ckp dh buat marking la..so that bile kite bukak tong beras tuh die leh tau..ahahhaa..

Sebenarnye time kite kecik2, xde la kecik mana pun..dh besar jugak la..kite mmg ade habit suke bau beras nie..stim je raseeeee bile dpt bau beras..wakakakkkakkaa..siap makan beras tuh lagi yg xleh blah..tp dh lama dh tinggalkan bad habit tuh..lama sgt dh..sekali time preggy nie pulakkkkk laaaaa wat hal balik..aduhaiiii..kalau nak wat kene sorok2 dr mok mok..nak wat jgn dpn die..huahuahuahua.. 

Aduhaiiiiii..nie pun dh terasa2 beras lalu ikut tekak...dh mcm kene bawak bekal beras pulak rasenye gie opis..ahahahahahahahaha..u'ollss penah ngidam bende yg lagi pelik x?....ngeeeeee...ke kite je yg pelik2 nie..huahuahua..



Beras owh beras..

Monday, August 26, 2013

:: ABC Longan ::

Rasenye dh berminggu kut tingin nak makan abc longan nie..tpppp asal nak gie, ade je halangan..ade je hal...finalllyyyyyy, sabtu lps dpt jugak..hehehe..selagi x dpt makan, haaaaa, selagi tuh laaaaa duk merengek2 kat tinge mok mok nak makan abc longan nie..kite bersyukur sgt tau dpt suami mcm mok mok..melayan je bini die nie, sabar je ngan kerenah perangai bini die nie..syukur ya Allah..terasa diriku begitu berharga...wahahahahahhaa...

Mok mok ade jugak ajak gie tmpt lain makan abc tp tidak mauuuuuuu...xsamaaaaaa..nak kat Uptown Damansara jugak..kite xsuke makan abc yg bercolor2, yg letak eskrem segala bagai, yg penuh ngan ingredients...kite suke abc yg sgt simple..paling feveret, abc yg letak gula merah + susu cair/santan..itu mmg feveret sepjg zaman...;D

abc yg mcm nie la feveret kite..nak2 plak kalau ade longan..mmg perfect combo..
kalau laici mmg kite akan pass kat mok mok laaaa..
coz aiii don't like laici at alllllllll..
kalau longan, berapa byk pun kite leh abiskan sorang..
kadang tuh smp berebut2 ngan mok mok yg suke sgt menyakat..

Aiiiii like any kind of desserts yg deal with gula merah..seriously feveret...sbb tuh la kite suke makan abc kat uptown damansara tuh..nyum nyum nyum..tetibe tingat pulakkkkk...huwaaaaaaa...

Friday, August 23, 2013

:: Suke Leeewwwwe Teeewwww ::

Gedik sungguh eja gitu..dh mcm ejaan bdk3 zaman skang yg ala2 terencat gitu..ahahhahaha..

Sape yg suke tuh???...hehhee..mok mok la..sapo laie..suke sgt die dpt gie tgk konsert Metallica rabu lps kat Stadium Merdeka..smp hari nie duk excited lagi..bercerita ngan kite pun still excited2..ngan gaya2 bagai..mcm bdk2 dpt menan je gayanye..hehhehe..

Pakat la kite nie tgh memboyot..kalau idok mmg harus aiiiii follow somi aiiii tuh..gate bighoh wak ang..bak kate org kg kite..wahahahahaa..

Rabu lps smp langsung senyapp je kol x wassup x ..lupe terus bini..metallica punye psl u'ollsss..ahahaha..

    Bile senyap je kite pun wassup la mok mok..itu jawapannye..bz katenyeeee..ahahhaha..

    Nie the biggest pic..nie la yg mok mok bz sgt tuh..arghhhhh jelessssssss..

Katenye ramai yg dtg..artis3 pun ramai..pokcik yg baya2 ayah2 kite pun ramai gile..siap gie sana bwk satu family lagi okayh..gile respect la ngan pokcik..gile otai..

Mok mok kate mmg puas hati la tgk konsert Metallica..ngan sound system yg baekkkk punyeeeee..ahahha..kire mcm mana tgk video Metallica kat youtube ke mana ker, sama je..konsisten je katenye..waduh waduh mok mok..bikin gue jeles nieh..;(((((

Wednesday, August 21, 2013

:: Kekeliruan ::

Morning u'olls..kite kat KKIA nie..nak wat check up..haiyoooooo ramainye lahai org..ikutkan hati mmg xnk dh check sini tp mok mok suruh gak check..katenye kat kg baru check jugak, sini pun kene check jugak..adehhhhh..ikutkan yo lah..

Ahad lepas kite gie wat check up kat Hosp Al-Islam Kg Baru..senangnye lahai boleh check up ari ahad..tenang dan lengang..hehehe..

Ahad lepas tuh ibarat check up utk nak register bersalin skali laaaa..2bln lg u'ollsssss..adehhhhh..seriauuuu pulak tetibe..

Then bile dh masuk jmp dr specialist kan,  unexpected things happened..bile scan, suddenly dr kate baby gurl..haaaaaa, ckp jugak ngan dr tuh, last scan kat normal klinik, dr tuh kate baby boy..

Dr kat hosp kg baru tuh siap tunjuk 'bibir'  baby..kite pandang mok mok, mok mok pandang kite..dlm hati, 'alamak, baju dh byk beli warna biru'..huk aloh, guano nieh..ahahahaa..

Bile dh keluar tuh, mok mok smp ke umah duk propa.."baby nieeeeeee, bg daddy confuse laaaaaa"..itu je la ayat die..comel..siap ngan nada suara yg getis2 lg..ahahahhaa..

Tp xpe la, xkisah la boboy ke gegurl ke, janji baby selamat, sihat, cukup sempurna segala sifat..tp yg xbestnye dr kat hosp kg baru siap kate perut kite besar..risau kalau2 kencing manis katenye..alahaiiiii..itu yg xnk dgr tuh..nk kene minum air gula la plak..wekkkkkk..


    7months..

Tuesday, August 20, 2013

:: Progress Umah :: Part 2 ::

Alhamdulillah..umah hampir nak siap..i would say dlm 85% la more or less..skang nie tinggal nak wat finishing je.sepertiiiii :-
- nak cat satu umah
- nak pasang kitchen cabinet
- pasang grill2 ngan gate
- wat walk in wardrobe kat master bedroom
- pasang2 toilet accessories segala mcm toilet bowl, sinki, shower
- pasang kipas2, lampu2 ngan aircond2..
- pasang plug2 point segala

Estimate siap dlm awal or pertengahan bulan 9..kalau lagi cepat lagi bgs..sementara kite tgh larat nie..kang kalau dh sarat mmg kite duk menyandar yo lah..aahahahhaaha..ye laaaa kalau tgh sarat mcm mana je pulak nak gie survey2 brg2 n carik2 furniture segala..


view dpn..

Kite mulakan ngan hall bawah nyeah..

nie dari pintu masuk..tiles, plaster ceiling semua dh settled dh..
plaster ceiling pun dh siap cat segala..
tinggal nak cat dinding n tangga je ngan pasang lampu2 kat ceiling..
nie pulak kite amek gambo dr dapur..
pintu baru je pasang semlm..sliding door dh psg lama dh..
semak pulak mata kite tgk mcm2 cat kat situ..hehe
nie tmpt utk letak tv segala..sebab tuh nmpk wayar berselirat kat situ..
cable2 bawah utk plug point n kat atas tuh cabel aircond..tuh yg terjulur je tuh..
nie tmpt utk kite main masak2...huahuahua..masak2 la sgt..
rasenye awal2 je mcm akan excited masak beria segala..
dh lama2 xtau la pulak kan..hahaha..
kitchen cabinet xpasang lg..plus ngan build in cabinet utk microwave ngan oven..
ujung skali tuh nk letak fridge..sbb tuh nmpk lopong je kat tepi tu..
dapur kiteorg konsep itam ngan putih..kat dapur dh xyah nak cat dh sbb kiteorg pasang tiles keliling
dr bwh smp atas..
nnt dh psg cabinet semua nnt baru nmpk the real picture..tunggguuuuu..
hall atas..xabis cat lagi..dlm minggu nie dieorg akan start cat satu umah..
cepat2 la cat...semak sgt mata tgk byk sgt cat dlm umah..
nie bilik no 1..canvas tuh tgh standby utk sesi cat mengecat..
bilik no 2.. samo gak kes ngan bilik no 1..tunggu utk dicat..
nie master bedroom..
yg nie plak pintu utk ke walk in wardrobe..nie mok mok nye idea..
mok mok la yg nak gini..kalau kite kite lagi prefer build in wardrobe..
save ruang bilik..tp xpe la..aiiii ikut jer..hehehe..

Nnt kite tgk okayh mcm mana hasilnye...can't wait..;D

Monday, August 19, 2013

:: Bengongnye Lahai ::

Terasa amat bengong dan bangang sgt pagi2 nie tau...rase nak lempang2 je diri sendri...nak tajang2 je diri sendri..

Tengok la gambo kat bawah nie..tengok ape yg kite dh buat pagi2 nie...huwaaaaaaaaaa...
masalahnye dh smp opis baru pasan..damnnnnnn..
terus xjd nak gie cafe beli breakfast..

Hahahahahhahaha..mcm ape je tau..nasib baik la pakai kain..baju pulak mmg labuh..puas la kite duk menarik kain kasik lagi labuh so that boleh tutup selipar yg sebelah lain tuh...wakakakakakakkaka....nasib baik la lif xramai org..ahahahahahahahahaha..

okayhhhh..dh tukar dh kasut...now baru leh turun gie cafe beli breakfast...wahahahhahahaha..wakakakkakaka..hahahahhaa...dushhhhhh diri sendri!!!!...kuang3..

Friday, August 16, 2013

:: Raw Raw Raw..No More ::

Hurmmmmmmm..for time being xleh mkn makanan yg raw..mok mok xbg..;((((((..selasa lps gie Mid Valley tgk wayang cite Percy Jackson..bestt okayh cite tuh..sape xtgk lg dh boleh2 gie tgk dh kut..ngeeeeee..

Then after movie dh alang2 gie la dinner skali..itu mok mok tingin nak makan Sushi King plak..kite okayh je..hehehe..kesian mok mok dr dulu lagi asyik sebut nak makan sushi tp xdpt jugak makan..

So kite sebagai  isteri yg baik hati, (puiiiii) ckp kat mok mok, "jom la makan sushi..sian domok dr dulu ckp nak makan nak makan tp xdpt2 gak makan"..tetibe mok mok, "ehhh, xpe ke..bukan u xleh makan ke"..laaaaa, boleh la mok mok tp kene la avoid makan raw salmon...uwaaaaaaaaaaa...my feveret..sobsssss..

Mmg mok mok langsung xbg kite usik okayh sushi raw salmon tuh...mok mok plak boleh order salmon carpacio...huwaaaaaaa..puas duk ngendeng nak jugak tp ttp mok mok xbg..bile dh moncong2, wat majuk2 gedik skit, sekali mok mok bg..tp one slice je katenye...yeayyyy!!..jadi la dr xde langsung..



salmon carpacio

Pastu mok mok order plak nie,

salmon temaki...uwaaaaaa..
kejam2..usahkan offer..
bile masa mok mok mkn pun xtau..tau2 dh hilang je..

Yang ini xyah ckp la kan,
Mmg satu pun mok mok xbg usik..
Kite tgk je mok mok makan..
One plate to another..;((((((

Kiteorg kalau gie sushi king mmg akan meriah ngan raw salmon..order semua nak berkait ngan raw salmon je..kiteorg xsuke makan smoked salmon..wekkk, xsedap..

Xpe2 falsya..sabar kayh..pas pantang boleh kasi balas dendam..makan la puas2..hehhehehe..


:: Saiko ::

Hurmmmmm..bestnye lahai blog dh kene blocked kat opis nie kan..πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘..bile dh xbz sgt nie ingat nak jalan2 kat blog u'olls..sekali kene blocked kan..kan kan kan..dammmmnnn..😭😭😭..

Mata sgtlah layu..ngantukkkkk..sleeepyyyyyy..nak πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€..tp mcm xsedap perut..😫😫😫😫..

Semlm pagi2 nak gie opis, kete wat hal plak..tetibe tingkap xleh nak tutup..tp the best part is, mok mok anto n jemput gie opis..haaaaa, heaven sungguh ade org anto n jemput nie kan..πŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™Š..

Tah ape yg kite melalut nie pun xtau..kepala tgh pening..perut tgh rase xsedap..tekak plak mcm kering jeeee..😩😩😩..

Tingat plak kat pavlova..ehhhhh, tetibe..hahaha..okayh laaaa, dr kite terus melalut, baik kite πŸƒπŸƒπŸƒπŸƒ dulu..huahuahua..

Wednesday, August 14, 2013

:: 7Months ::

Hi u'olls..lama betul rasenye biaukan blog tergendala without any entry..lately nie bz ngan crk brg2 umah..kontraktor dh mintak brg2 utk toilet segala..umah skang nie tgh wat finishing..insyaAllah ujung bulan 8 or awal bln 9 siap la..can't wait..hehhee..nnt la kite cite progress umah..;)))))

Eh eh..pejam celik pejam celik kan,kite dh 7 bln dh..sekejapan je kan..semlm cuti ingatkan nak gie wat check up aka register utk check in kat Hosp Al-Islam Kg Baru.sekali kene wat appt la plak..hurmmm..sudahnye ari ahad je ade slot kosong..xpe la, ahad pun ahad la..nak tunggu ari lain mcm lmbt la pulak..

Baby alhamdulillah bergerak active sgt dlm tummy mummy nie..daddy kate baby tgh training main bola kat dlm perut..ahahhaha..xsabar rasenye nak jmp baby..

Baby duk sihat2 dlm tummy mummy okayh..insyaAllah lagi 2 bulan kite jmp..xsabar nak wat scan 4D..;))))

    Mok mok n domok..domok @ 7 months..;)))))))

Thursday, August 8, 2013

:: Selamat Hari Raya - 2013 ::

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin dr kite n mok mok buat u'olls semua..kite mintak maaf kalau ade terkasar bahasa, wat hati tersinggung ke, and segala ter lagi laaaa sepjg kite berblog..

Today first day raya still kat KL..dh rutin gitu setiap thn..esok baru balik Temerloh..itupun balik hari jer..hehehe..xpe laaaaa, balik hari pun balik hari la dr x merasa langsung journey balik kg kan..huahuahuahua..

Monday, August 5, 2013

:: Baju Raya Xde Tapiiiiiiii ::

Tahun nie kite xde baju raya..pakai mana ade je..ngan perut memboyot gini nak beli beria pun pikir byk kali..sbb pakai kejap je pun..lagipun kite byk dress..plus ngan kak long pun ade bg pinjam baju ngandung die dulu..soooo pakai itu je sudah..walaupun xde baju raya, tpppppppp kite cover balik ngan bende lain...gadget raya...huahuahuahua..

Sebenarnye mok mok ade jugak offer nak belikan baju raya...tp kite mcm xsmp hati la plak..dh la kite dpt 2 gadget raya dr mok mok...terus kite mcm, "xpe la domok, xyah la beli baju raya..i pakai je la mana yg ade..lagipun kalau beli pun pakai kejap je..xyah laaaa..sian domok.."

Tadaaaaaa...dpt hard disk dr mok mok..hard disk raya..hehehe..

Sabtu lps kiteorg gie Low Yat..mok mok nak crk cable GPS die..sekali mok mok offer kat kite, "domok nak hard disk x?"..ehhh, jgn la tanye gitu..maluuuu aiiii..org dh offer sape je xnk..ahahaha..mok mok amek yg 1TB..kite amek yg 500GB je..jadik laaaa..itu pun dh besar rahmat dh sbb mok mok offer..bukannye nak beria save bagai2 pun..gedik2 je sebenarnye nak ade hard disk nie..hehehe..

Jumaat mlm before tuh mok mok ade tanye kite..

Mok mok : i nak tanye skit boleh??..
Kite : haaaaaa, tanye laa..
Mok mok : u sebenarnye nak henpon ape????..

My Gudnesssss..itu je ke nak tanye..serious tau, bile mok mok ckp nk tanye skit tuh tetibe kite mmg suspen gile babeng..sbb mcm xpenah2 je..mcm,"ehhhh, aku ade wat salah ker?"..sumpah suspen time tuh..ngan cara tanye, plus ngan nada suara mok mok time tuh lagi..waduhhh waduuhhhh..bisa gugur jantung gue..

Pastu kite pun start la "bebel" byk mulut ckp xsuke henpon nie la, suke henpon nie la..then mok mok kate, u survey2 la nak henpon ape..nnt bgtau i..wokeh sayang..as u wish..kuang3..org dh offer kannnn..mmg laju je laaa..

Kan henpon kite kene ragut last month..pastu pinjam mil punye henpon..pastu henpon yg pinjam tuh rosak xleh nak on..2 hari gak la xde henpon..hurmmmmm, ade hikmah la henpon tuh rosak sebenarnye..huahuahua..

Hurmmmm, agak2 u'olls kite nak hp ape????..wink wink..

  tadaaaaaaaaa lagikkk...henpon raya...masih kuat jodoh ngan apple yg dh digigit nie...;)))))

Sebenarnye sabtu lps dh gie dh crk henpon..tp bile gie Maxis KLCC xde stock la plak kan...nak beli kat Low Yat mcm xconfident jeeee..kalau dh nama pun falsya, mmg xnyempat2 nak satu2 barang tuh..kalau dh berjanji, mmg kene jugak tunaikan..hahahaha..

Ahad tuh beria ajak mok mok gie Maxis kat Gardens..hehehehe...sekali ade la plak kan stock...dammmnnn..kalau tau gie situ je ari sabtu..sbb bdk Maxis kat KLCC tuh kate mmg semua Maxis out of stock..isshhhh, kalau xtau, jgn la suke2 ckp xde..suke mainkan perasaan customer tau...huahuahua..

TQ Sayangggggg!!!..tq for the hard disk n tq for the handphone!!!..i ❤ u..;)))))





Thursday, August 1, 2013

:: Sikit2 Ngadu ::

Kalau la zaman sekolah dulu2 kan, mesti ramai gile cikgu yg kene benti keje or kene transfer sekolah ke hape ke..kalau nak diikutkan cikgu zaman dulu lagi firm, lg kejam, lg semua lg la...tp sbb cikgu2 mcm tuh la ramai yg jd org...xmcm bdk2 skang nie..muda2 lagi dh pandai merompak, meragut, merogol, bunuh semua..skang nie kene skit dh ngadu kat mak bapak..mak bapak pulak xleh nak pikir pjg, akal pendek terus je wat report polis segala bagai..patut ko tangankan je anak ko tuh bang sbb xwat keje sekolah..lain la kalau cikgu tuh patah riukkan tulang bdk nie ke, pukul smp koma ke, itu lain cite la..

Kite dulu kene rotan, kene denda 5sen sbb tulis k dh mcm lc..kene cubit smp lebam, kene piat tinge, kene marah xyah ckp la, tgn kene katuk ngan pembaris besi..bayangkan pembaris besi kene tulang mcm mana sakitnye..kene berdiri atas kusi, atas meja pun penah..kene berdiri kat luar kelas, padahal time tuh kite dua org je pmpn yg lain semua laki sbbnye lmbt masuk kelas..huahuahua..

Pastu tau2 nama kene jerit ngan cikgu makarena dr block sebelah sbb salah guna tangga je (cikgu disiplin kite, nama die cikgu nik karimah tp kiteorg panggil die cikgu makarena)..hampir kantoi ngan cikgu makarena jugak sbb "fly" sekolah.."fly" sekolah pun kite bukan merewang gie mana2...terus balik umah kut lps layan ABC kat gerai makcik dpn sekolah..siap time tuh cikgu makarena jerit nama kite ngan nama BFF kite ikhwan..wahahaha..ingat lagi 4 5 org kut "fly"..tp esoknye tuh relax je dtg sekolah mcm biasa..mcm xde ape2 berlaku..tp gua ttp relax brader, brader relax..xde pun nak kecoh2..

Mcm2 la yg kite kene time kat sekolah dulu..tp xde la manja sgt smp nak ngadu2 ngan mak or abah..silap2 mau kite balik yg kene bantai..

Sumber dari SINI..

SyahrulAsmawiRashid

BUTTERWORTH – Seorang bapa mendakwa anaknya kini mengalami tekanan emosi setelah seorang guru wanita merotan dan mengusirnya dari sekolah kerana gagal menyiapkan kerja sekolah.
Syahrul Asmawi Rashid, 35, berkata akibat kejadian Jumaat lepas itu, anaknya Nur Emilia, 12, murid Tahun Enam sebuah sekolah rendah di sini, kini trauma dan tidak lagi mahu ke sekolah.

Bercakap kepada pemberita di sini hari ini, katanya anaknya memaklumkan guru itu turut mengarahkannya mengambil borang tukar sekolah dan berpindah sekolah.

Syahrul yang berkerja sendiri berkata dia mengetahui kejadian itu pada kira-kira 9.30 pagi Jumaat apabila dihubungi guru terbabit yang memaklumkan anaknya telah pulang ke rumah kerana gagal menyiapkan kerja sekolah.

“Saya terkejut dan terus keluar mencari Emilia kerana dia tidak  pulang ke rumah sedangkan rumah kami terletak tidak sampai 100 meter sahaja dari sekolah tetap kemudiannya berjaya menemui anak sulungnya itu sedang menangis di kawasan kampung,” katanya.

Syahrul berkata anaknya tidak menceritakan insiden yang menimpa dirinya itu sehingga rakannya datang pada sebelah petang dan memaklumkan kejadian sebenar.

“Bila kawan dia cerita, baru Emilia berani muka mulut dan menceritakan perkara sebenar dan kami kesal dengan sikap guru yang tidak hiraukan keselamatan muridnya apabila menghalau pelajar balik ke rumah,” katanya.
Katanya dia membuat laporan polis semalam.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Pelajaran Negeri Pulau Pinang Tarmizi Kamaruddin ketika dihubungi berkata guru besar sekolah itu diarah menyiasat dakwaan itu.

“Mungkin cikgu itu mengambil tindakan mengikut emosinya kerana mengikut prinsip pendidikan guru tidak boleh menghalau anak murid kerana pelajar mempunyai hak untuk berada dalam kelas bagi menuntut ilmu,” katanya. – Bernama

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...