Monday, December 31, 2018

:: Meroyan Di SSF ::

Hari sabtu patutnye hasben kite ajak pegi kedai perabot and lepas tuh ikea..tapi sabtu lepas kiteorang ke One Utama pulak..sibuk mencarik beg sekolah bobot and borong baju-bajan die untuk bawak pegi school..lepas memborong baju-bajan bobot, berkejaran pulak gie tengok wayang..qisya asyik la kate nak tengok wayang nak tengok wayang..lepas tengok wayang, dua beradik buat hal..sorang xnak duduk dalam stroller, jalan pun xnak, nak berdukung je..yang sorang menangis je keje sebab xikut kehendak die nak masuk toys r us..memang nak masuk pun toys r us..kite memang nak belikan pun anak2 toys..tapi tunggu la, sabar laa..bile dah sorang merengek, sorang menangis, dengan hasben kite macam dah nak hilang sabar, dengan kite yang dah nak mengamuk, terus kite tarik qisya, dukung bobot, pegi kat kereta.. “balikkkkk!!..jom balik!!!”..hahaha..si bobot bile tengok kite macam nak marah, die “okayh” kan je bile kite suruh die jalan..haaa tau takut..hahahah..sebelum hasben kite bising dengan anak2, baik kite yang bising dulu..sebab bile hasben kite bising dengan anak2, kite sakit hati..xleh terima..tapi kalau kite sendiri bising xpe..muahahahhaha..memang betul2 balik sudahnye lepas tuh..πŸ˜‚

Apo???..bobot pegi school???..malas nak cite lebih2..bukan malas sebab ape tau, malas sebab mana la tau kan, bobot pegi school pun jadi isu besar..sebab kompom la duit laki kite yang keluar untuk bayar yuran2 segala..campur yuran qisya lagi..kang mulalah mengata, “anak baru 3 tahun yang sebuk nak hantar pegi sekolah buat ape???..ini mesti perempuan (kite la watak perempuan yang dimaksudkan) tuh yang sebuk nak hantar..pastu kompom la duit laki die yang bayar semua”..ehhh, terror x kite..siap boleh predict lagi ape ayat yang bakal keluar dari mulut si perempuan jahanam tuh..like serious weyh, kite boleh baca pikiran perempuan jahanam tuh..😜..

Duit hasben kite yang keluar ke, duit kite yang keluar ke, xyah la nak pertikaikan..yang butt-hurt sangat dah kenapa..jeles lettew sebab suami die xkeje and semua tanggungan atas diri die sendiri..kesian xleh nak menumpang suami..kihkihkih

Beg spiderman haaaa..beg nie kecik je..bobot bukannye masuk as a full program student pun..so yang kecik punye sudah..janji lepas masuk botol susu 1, bekas susu, a pair of extra clothes and pampers..kite yang pilih beg nie..lantakkan spiderman pun..bile suruh bobot pilih beg mana die nak, susah kemain..tunjuk satu2 beg yang ade, semua die cakap taknak..haihhhh..

Ikutkan kite, xde de kite nak belikan beg untuk bobot bawak pegi school..bukannye nak isi banyak barang pun macam qisya..beg kat umah banyakkkkk kut, sebab tuh kite xbagi beli..tapi hasben kite nak beli jugak..nak anak bujang die rase excited sikit bile pegi school..hurmmmmm..itu je dah menunjukkan yang kite nie bukan jenis control suami yang macam perempuan jahanam tuh duk bercerita dengan orang kan..kalau aii control suami, semua cakap aiii suami akan dengar dan xakan bantah and xboleh nak bantah pun..itu la maksud control sebenarnye wahai dasar mulut puaka!!!..

Okayh balik pada kisah kedai perabot and ikea..ape susah, xjadi pegi hari sabtu, kiteorang pegi hari ahad..ngeee..ehhh, suami dah offer, siapa lah kite nak menolak..sebagai isteri yang baik lagi solehah, haruslah taat pada kata2 suami..kihkihkih..ehhh kire dalam kes nie, kite x control hasben kite la kan..sebab bukan kite yang hajak, suami kite yang hajak..kan kan kan..😏

Then kite bagi idea untuk pegi SSF..hasben kite tanye nak pegi SSF mana sebab bile die google banyak pulak branch SSF katenye..kite ajak pegi SSF puchong sebab kate situ quite besar katenye..kakak kite yang cakap, kite xtau..huahuhua..semalam baru 1st time kut kite jejak kaki dekat SSF..sebelum2 nie memang ade berhajat nak pegi tapi sebab xde barang yang betul2 nak carik, itu yang bertunda2 tuh..so skang nie dah betul2 ade barang yang nak dicarik, baru la best sikit nak pegi..hehehe..

Weyhhh, serious, bile masuk SSF, terus terasa macam dirasuki..hahaha..kenapa cantik2 sangat nie..adoiiii..gerammmm..ikutkan hati banyak barang nak beli..tapi ku tahan jebat!!!..ngeh3..setiap kali tengok barang, ibarat macam otak tengah scan, then suddenly otak berpikir, “kalau aku letak kat sini pun cantik jugak..ehhh, yang ini kalau aku letak kat situ, memang kene la”..haaaa kau, tapi sod-ba-ro!!..kus semangat!..hahaha..

Tapi dalam pada sod-ba-ro tuh, sempat la mencapai few other things..

Bende alah nie..actually bende alah nie kalau dekat over the sea, fungsi die menggantung jacket, hat, dan juga coat..tapi kalau kat malaysia, especially dekat dalam rumah kite, untuk menggantung handbag2 kite sebenarnye..hihihi..handbag kemain banyak..tapi duk belasah hat yang satu tuh je..haihhh..

Tempat gantung yang sedia ade dah patah..so hasben kite ganti dengan baru..hiks..

Then, taraaaa..kitchen trolley..kemain payah hasben kite nak assembled kitchen trolley nie sebab manual nak pasang tiada dalam kotak..so bile akal dan fikiran kite dan jugak hasben kite bergabung, maka dapat laaa kami selesai permasalahan pemasangan kitchen trolley ini..

Sebelum amek yang ini, hasben kite suruh amek yang besau sikit..relax wahai suamiku, kecik je sudah..yang kecik nie pun masih duk berpikir2 nak letak ape..nasib baik ketinggian kitchen trolley nie ngam ngam soi je dengan island table kite..so boleh selit je..😜

Vase nampak vintage sangat kan..nampak macam classic pun iye..bile ternampak terus jatuh cinta..beli terus la apo laie..huahuahua..buat masa nie letak dekat tv panel dulu..bile console table sampai, pasu2 ini akan dipindahkan tempat ke console table itu..tazzaabaarrrr!!!..

Ehhh bile tengok gambau nie terlupa pulak nak bayar dekat hasben kite..sebab kat SSF, kite ade kate yang kite nak beli vase nie nak guna duit sendiri..janji tinggal janji sungguh la kau kan sya..tapi xpe, dah alang2 kite menumpang suami kan, maka teruskan la menumpang suami..kalau xmenumpang suami sendiri, xkan nak numpang suami orang lain kut..wakakaka..

Pastu pokok ini..kemain lama kite mencarik..bile dah jumpa memang terus beli la kan..adoii, pokok gini je dah 299hengget..itupun harga member..normal price, 300lebih ke 400lebih tah..xingat la..yang kaler gold ala2 pasu tuh beli asing..160hengget kut rege..more or less la..kalau terlebih ke, terkurang ker, rasenye xlari jauh mana pun..

Disebabkan kite nak, and hasben kite sikit pun xmelarang, maka kite sendiri dengan rela tolong pejamkan mata hasben kite untuk bayar pokok ini..hahahahahaha..

Spice rack..walaupun skang nie dah ade spice rack tapi xpe, beli dulu..kendian ade la fungsi bende alah nie nanti..haks..

Pastu beli 3 tier dish drainer nie..untuk ganti yang lama..

Yang mana barang kecik2 boleh la nak amek dulu..so skang nie tengah tunggu barang2 besau pulak yang akan di-delivery next week..ade lagi ikutkan nak beli tapi yang itu hasben kite suruh carik kat tempat lain..baiklahhhh, i follow je..u onz je, automatic i onz jugak..hahahaha..

So skang nie banyak bende nak kene buat..couch bawah nak kene transfer ke hall atas..adoii, couch dah la gabak..memang kompom cramp la hall atas..ke ade yang nak beli couch kite..
RM1,200.00 self pickup..any takers???..ngeeee..

On the way balik dari SSF, hasben kite tanye, “nak pegi ikea ke”..then kite jawab, “ermmm, xyah la kut..kan dah beli2 dah kat SSF tadi..tengok harga pun dah cukup buat kite terbuntang mata, tertelan ailio..so xpe la ikea tuh..lenkali je la..

Yang untuk mendeco2, kene tunggu barang2 sampai dulu..so baru boleh nampak gambaran ape lagi yang nak kene tambah..hehehe..ikutkan banyak bende nak buat dekat rumah nie..cabel2, wayar2 yang terjuntai2 sebelum nie, alhamdulillah dah xde dah..semua hasben kite dah settled kan..auto-gate, and segala yang berkaitan dengan wayar2 cable2, semua dah pasang..dah xde nak sakit mata dah tengok wayar/cable terjuntai2..hiks..

Awal2 masa renovate dulu, hasben kite dah buat siap2 cabel and wayering dah..so nanti senang xyah nak kene hacked lagi untuk buat semua tuh..nie kakak kite yang no 2 nak renovate rumah..die beli rumah kakak kite yang no 1..hasben kite awal2 dah pesan untuk buat siap2 segala cable/wayering time renovate nanti..

Rumah kami skang nie tinggal nak buat flooring, nak buat winscoating, and few other things je lagi..tapi slow-slow la..nak buat sekali semua, mampuih le..ade duit buat sikit, xde duit duk diam2 dulu sampai ade duit..hahahahaa..

Thursday, December 27, 2018

:: “Falsya Itu Falsya Ini”..Dari Kata-Kata Perempuan Jahanam ::

Haih, tunggu jugak malam semalam perempuan jahanam tuh datang serbu rumah..xde pun..nak kate die xbaca blog kite nie, macam mustahil..sebab rasenye perempuan jahanam tuh salah sorang silent reader setia kite..

Sorry guys..tujuan kite tulis entry nie adalah untuk tatapan perempuan itu sahaja..maaf kalau ade yang rase xselesa dengan ayat2 kite..to be honest, kite xkisah if let say ade orang yang cakap perangai kite nie teruk and whatnot..janji message send dekat orang yang sepatutnye..kite dah lama bersabar and kite hanya manusia biasa yang tahap kesabaran tuh ade limit, yang perasaan marah akan datang bile tahap kesabaran xdapat dibendung..kenapa x "message send" in private??..sebab dah bertahun kite buang nombor tepon die, dah bertahun kite block die dekat FB, x friend dengan die kat IG and dah left group dekat WA group 2 kali..nak confront hasben xbagi..

Kite bermula dengan perempuan jahat..kite pernah dikatakan perempuan jahat just because kite di-claim-ed tindik merata-rata..wahhhhhh, gile ahhh..bapak ahhh tindik merata-rata..gaya tindik merata tuh ibarat macam segala tempat yang boleh tindik, kite tindik..gaya tangan perempuan jahanam tuh menunjuk2 segala tempat, "falsya tuh tindik sana tindik sini tah memana lagi la"..perghh!!!...ayat kauuuuu kan perempuan..jilake sungguh!..gaya tangan kau menunjuk "sana sini memana" tuh macam aku nie tindik kening, tindik bibir, tindik hidung, tindik lidah, tindik pusat, tindik kat ehem ehem..padahal aku just ade extra satu subang je kut dekat telinga atas belah kanan..2 subang dekat telinga kiri kanan tuh normal la..majority perempuan kat dunia nie tindik telinga..kalau satu subang extra dekat atas telinga belah kanan pun dah dikategorikan sebagai perempuan jahat, aku xtau la pulak kan..

Nak tanye sikit la..kalau perempuan tindik telinga di tempat yang betul dikire sebagai perempuan jahat ke?..so maknanye budak2 perempuan umur setahun yang suci murni xde dosa tuh pun jahat la sebab dah tindik telinga..hurmmm...kenapa laaa nak nampak salah perempuan yang tindik telinga tuh jahat..heiii, kalau laki yang tindik dedua belah telinga tuh cemana pulak..oooo lupaaaa..keturunan kau kan semua baik2..keturunan kau jenis ke masjid sebelum masuk waktu..minum air masak je setiap hari, xpenah usik langsung air2 gas nie..kawan pulak dengan kaum sejenis je..pemalu ya amat dengan perempuan..ye laaaa, keturunan baik2 kan..*middle finger*

Rasenye kau nie patut masuk sekolah balik la..kenapa???..ye la, sebab kau xleh nak bezakan antara bercerita, mengutuk, mengeji, menghina dan menasihati..kesian..kelakar bile segala cerita di-twist-kan..kihkihkih..haih, bile orang yang pernah kau maki, kau perli, kau keji, kau hina xde dekat situ, senang la kau nak cakap bagai2..senang la kau nak gebang kan..macam nie laaaa..kan kau jenis yang berani sangat berdepan, jenis berani lah segala2, apa kata kite set one day, kite seat down ramai2 (kau tau sape ramai2 yang aku maksudkan), then masa tuh baru la kite boleh tentukan samada kau bercerita ke, kau mengeji ke, kau menasihati ke, kau menghina ke..boleh???...ade berani x???..kalau kau bukan jenis pengecut, sila set-kan date and place untuk kite berkumpul beramai-ramai..honestly, kiteorang masing2 sumpah xsabar sangat3 nak berkumpul..tapi masa tuh, tolonglah jangan berdrama, jangan "play-victim", just be yourself macam mana kau jadi diri kau sendiri masa ketiadaan lelaki2 dalam hidup kau..xpaham??..maksudnye, mulut kau tuh kan hanya berani nak memerli, mengutuk kami2 nie semasa ketiadaan lelaki2 dalam hidup kau..tapi bile berdepan, kemain manis mulut, berhemah sangat perangai kan..hipokrit sungguh lahai!!!..owh haaa, make sure laki kau x LARI LAGI masa tuh..biar die ade sekali nanti masa perjumpaan..boleh jugak die tau ape yang isteri die "bercerita" pasal die kan..time tuh biar die tentukan samada kau hanya "bercerita" atau sebaliknye..

Nie nak tanye sikit la..kau penah cakap kulit orang nie hitam, muka die xcantik, so bagi kau tidaklah merpati 2 sejoli sangat and kutuk sorang nie pendek, xsesuai dan ehh, byk lagi laaaa kalau nak sebut satu persatu..mau berbulan menaip xkan habis kalau nak senaraikan satu persatu..tapi tuh la, adakah itu bagi kau hanya bercerita???..bercerita dekat lagi sorang kononnye sorang tuh tidak ikut dan tidak ulangi perangai buruk orang2 tersebut..tapi kalau "bercerita" pasal kulit dan jugak kependekan, cemana nyeah untuk sorang tuh tidak ikut dan tidak ulangi..hurmmm, pelik jugak kat situ..macam jangan ikut orang tuh sebab die berkulit hitam and jangan ulangi silap orang tuh sebab die tuh pendek..hurmmmm, ade nampak logik x kat situ?????..

Pasal sampai-menyampai memang itulah yang terjadi sekarang..and sampai-menyampai tuh xde langsung tokok tambah..ape yang kiteorang sampai-menyampai adalah perkara yang benar..perkara yang keluar dari mulut kau sendiri..and xyah la nak jadikan itu sebagai big issue..kau berani cakap berani la tanggung kan..sape suruh dengan orang nie kau kutuk orang tuh, sape suruh dengan orang tuh kau kutuk orang nie..pastu dengan orang sinun, kau kutuk orang nie dengan orang tuh..bile kantoi xnak mengaku plak tuh...lagi nak kate hanya bercerita dan juga hanya menasihati..oooo kalau gitu, ramai la orang keliling kau yang berperangai buruk..ipar duai, biras2, sanak saudara, suami, besan2, anak2, menantu2, kawan sepejabat, kawan seperjuangan, kawan setaman..ehhh, ramainye kalau nak disenaraikan..kalau la semua orang2 tuh tau ape yang kau kononnye "bercerita" pasal derang, huiyooooo, kompom kejung kau kat situ sebab xdpt terima tembakan demi tembakan..time tuh baru kite tau sape yang XBOLEH TERIMA KESILAPAN SENDIRI APE YANG ORANG2 NIE CAKAP..dan kite tengok sape yang akan BELAJAR DARI SITU..

Kalau orang2 tuh semua dianggap adik, kakak, abang, anak oleh kau, kalau kau sayang orang2 disekeliling kau, rasenye orang2 tuh semua akan dapat layanan yang baik dari kau..tapi bile semua orang2 nie menjauh dari kau, rasenye kau sendiri boleh tau ape kedudukan derang dekat kau..and kalau sayang, perkataan "GO TO HELL" tuh xkan keluar kut..

Lagi satu, kalau kau xsuke orang tuh dari awal, xyah la nak menipu kate dari awal kau suke..mungkin kau lupa ape yang kau penah bercerita dekat orang2 lain..and tolonglah, muka tuh xdapat nak sembunyikan perasaan kau dan jugak xdapat nak sembunyikan penipuan kau..it is sooo obvious..xyah la rasenye nak bagi contoh dekat sini because u already know..

Lagi dua..rumah orang adalah privacy orang..jangan jadi seperti penyangak dan jugak penyamun masuk rumah orang masa orang tuh keluar pergi bekerja..kalau masuk nak tolong kemas xpe la jugak..sejuk la jugak hati tuan rumah..tapi bile kau masuk untuk selongkar barang2 dalam rumah tuh, buat spot check dekat segala ceruk sudut, then kau jadikan itu as a point untuk kau mengutuk tuan rumah dekat orang lain, memang kau adalah sejenis binatang yang bangsat sebenarnye..oooo lupe, bukan mengutuk laaaa..berceritaaaaaa...haihhh, lately nie kite macam ade short term memory lost plak dah..

Nanti sambung balik la..kepala otak dah jammed dah skang nie..sebab banyak sangat info yang telah di-feed-kan dekat kite..banyak sangat info sampai cramp otak.."harddisk" dah penuh..hang terus jadinye..

Kalau kau nak screen shot entry nie untuk mengadu domba dekat sesiapa, silakan..lagi bagus sebab at least orang2 tuh tau perangai kau sebenar cemana..

Wednesday, December 26, 2018

:: November Babies ::

Dah habis november dan december pun dah nak habis dah..baru keluau entry nie..haihhh..kite, somi kite dengan anak dara kite share bulan birthday yang sama..

Yang pertama sambut birthday adalah hasben kite..kebetulan masa birthday die, hari yang sama, school qisya buat year end concert..maka ke cyberjaya la kami..kenapa sampai ke cyberjaya??..sebab induk-nye kat situ..gittuuu..induk katenye..ngeeee..sebab memang segala ape event yang brainy bunch buat, memang akan ke cyberjaya..masa concert qisya, kite dah plan nak bawak mak abah kite..nenek nak tengok concert cucu die..hehhe..tapi dah dapat surat yang seats strictly for parents je..tapi bile pegi ade je yang bawak sekaum..2 row derang saje yang kongker..patut kite bawak je mak abah kite..hurrmm, xpe la..next year plak la..sebab next year siap dengan qisya punye convo..kurlassss jah!...anak baru 6tahun dah merasa pegi convo anak...waakakakaka..

Okayh, kembali kepada birthday hasben kite..tahun nie kite xtau nak belikan hadiah ape untuk hasben kite..kite macam ade niat nak belikan hasben kite game..macam PS vita ke, PSP ke, nintendo ke..pastu kalau nak belikan bende2 alah game nie, memang xde istilah nak surprise2 la kan..sebab kite mana la tau pasal game2 nie..kang salah beli spec ke ape ke, nayaaaa..but at the same time, kite xsuke sebenarnye nak belikan ape2 yang related dengan game nie..tah la..kite macam anti-gamers sikit..kihkihkih..

Sambil2 tuh berpikir2 jugak nak belikan ape..haihhh, why are men so complicated when it comes to birthday present?!..urghhh!!!..sampai sudah xtau nak belikan ape..sampai la satu hari, hasben kite ade mentioned nak beli PS4..ade satu kedai kat usj murah katenye..last2 kite offer, "this year u punye birthday present i belikan la untuk u PS4"..terus bersinar mata sepet hasben kite tuh..hahaha..dalam pada anti-gamers, xnak belikan game la ape la, sudahnye itu jugak yang jadi hadiah..huahuahua..dah itu yang die minat, maka kite sebagai isteri kene la beralah pasrah, menyerah dan redha..hihihihihi..

So lepas settled concert qisya, kiteorang terus ke usj berapa tah kedai tuh xingat..hasben kite turun sorang sebab qisya tido..

Selesai sudah pembelian ps4 hadiah untuk hasben kite tahun ini..perut tuh yang nmpk paling ketara.."bukti cinta" bak kate hasben kite..wahahaha..mana taknye..skang nie, die bukannye takat kene habiskan makanan die je..makanan anak2 dan jugak makanan bini pun die kene habiskan..ngeeee..penah la kiteorang pegi perak dengan kawan2 ofis hasben kite..xsilap kite tahun lepas ke, 2 tahun lepas tah..ofis die ade event kat perak nun..rasenye macam event kayuhan basikal kut..ade satu malam tuh, semua pegi dinner sekali..kite dengan anak2 makan xhabis..so hasben kite la yang tolong habiskan..xsangka pulak dalam pada hasben kite duk menarik pinggan bini dengan anak2 die, ade mata yang memandang..siap cakap, "skang aku paham kenapa badan kau camnie der"..wakakakakakakakaka..

kite tanye hasben kite nak makan ape..birthday treat katenye..die kate nak makan shell out..maka ke shell out la kami..

kasik close-up sikit..nyumsss!!!!..

Lepas birthday hasben kite, few days after that, birthday qisya pulak...kite saje je buat xingat birthday die..bukan xnak wish pagi2 tuh..nanti kang takut ade drama..ngeeeee..tapiiiii, tengahari qisya dah call kite dah..die dah tau on that day was her birthday sebab cousin2 die duk wish happy birthday dekat die.."mommy, today birthday qisya ke?..later mommy buy qisya birthday cake tau"..halah halah...lemah betullllll tau..dengan suara manja die tuh..dengan leweh2, lidah pendek die tuh..melting terusss..haahahahha.."okayh, later mommy buy u cake".."yeayyyy, thank u mommy!..qisya sayangggg mommy"..halah halah halahhhhhhhhhhhhh..

On the way nak ke ofis hasben kite, kite dah beli siap2 dah kek..eskrem kek..ngeeee..luckily kat avenue k ade baskin robbins..and mujur baskin robbins tuh memang terletak dekat laluan kite nak ke train station..sampai ofis hasben kite quite late jugak la sebab kite duk membeli kek kan..nak tunggu staff tuh setting la ape la..

Sampai rumah mak kite, sebelum masuk pintu, kite dah sorok siap2 dah kek qisya..qisya terus belari dekat kite bile die tau kite dah sampai..itu memang rutin die la..every time kite sampai rumah mak kite.."mommyyyy mommyyyy!!"..pastu mata die duk mencarik something..carik kek lettew...wahahahaha.."mommy, where's my birthday cake?"..qisya terus macam sedih bile kite jawab, "sorry sayang..mommy didn't buy u cake..daddy tuh lambat..later mommy beli okayh".."why u not buy qisya cake?"..ngeeeee...muka dah sedih dah..mencebik je mulut...

Then kite keluar rumah, setting kek qisya then masuk sambil nyanyi lagu happy birthday..tersipu2 qisya senyum..

Every year birthday qisya asyik la ice-cream cake cuma berlainan design je..hahaahhahaa..

Birthday present qisya????..kite cakap dengan hasben kite, xyah la belikan sebab itu hari dah belikan kereta remote control..so itu kire birthday present la..

10days after birthday qisya, birthday kite pulak..xde celebrate beria pun..kebetulan birthday kite jatuh on saturday..so sabtu tuh hasben kite belanja makan..kat mana??..kat shell out jugak..muahahahaha..

Kite yang request-ed..macam tingin pulak lagi nak makan shell out..padahal masa birthday hasben kite dah makan dah tuh..haihhh..

Belanja sikit gambau belated birthday girl..hahahaha..belated tuh dah sebulan dah belatednye..kihkihkih..

So after makan dekat shell out, kiteorg pegi mid valley sebab ade home expo..after dah berjalan2 dalam home expo, tetibe hasben kite tanye, “poh kong ke habib yang ade jual rantai ke gelang ke yang katun punye..macam hello kitty tuh”..bile hasben kite keluar ayat gitu, tau sangat dah bukan untuk kite..tau dah untuk anak dara die..

“Asyik mak (mak kite nyeah bukan mak die) je yang belikan qisya barang2 emas dari dulu..gelang la rantai la..segan pulak i”..kan kan kan..udah ku bilang..mesti untuk anak dara die..ngeeee..ehh, kite xkisah pun la..kite bukan macam setengah orang tuh..dengan family sendiri pun nak sakit hati bile orang tuh dapat hadiah ke ape ke..membazir la hape la..tapi kalau bagi die hadiah or belikan ape2 yg harga beribu xpe..xmembazir..malah lagi digalakkan..dasar hati busuk!!!..

Maka ke poh kong la kami..dah tengok2 dan pilih2 maka dapat la qisya rantai emas ber-pendant-kan minnie mouse..
Dapat la mickey mouse tuh as a doorgift..hehe..

Dalam poh kong, hasben kite ade offer..gie la tengok2 kut ade yang berkenan ke kan..tapi tah, macam xberminat..

Then lagi nak drama, “orang lain punye birthday, orang lain dapat present..empunye birthday xde pun present”..hasben kite jawab, “tadi dah offer xnak..hurmmm, lagipun kan u dah dpt advance birthday present dah"..

Kihkihkih..saje je propa..tapi kite okayh je..sebab pikir, awal tahun nie dapat walkman + earphone..then after that, hasben kite upgrade cincin nikah kite..dah 7tahun katenye sebab tuh die upgrade..hehe..

Gambar cincin terpaksa disembunyikan sebab nanti ade orang sakit hati..ye laaaa, orang tuh mana bleh tengok suami kite berbelanja untuk isteri die sendiri..kang meroyan..nak2 pulak kalau die dapat tau berapa harga cincin yang hasben kite upgrade-kan untuk kite..silap2 disihirnye kite nanti..

*Pesanan untuk seorang perempuan durjana yang bermulut puaka..aku tau kau jenis baca blog aku..

Sudah2 la berperangai seperti syaitan!..and tolong la jangan berlagak seperti kau nie naif sangat..semua bende kau nak twist balik ayat kau konon nak tunjuk kau tuh baik la xde nak kutuk orang, hina orang..suami kau pun kau kutuk, kau hina..apo cito..semua bende kau nak deny..semua kononnye kau xtau..kalau kau berdepan dengan aku, boleh ke kau cakap balik yang dulu kau xtau pun aku kene sihir dengan orang (or maybe kau saje buat xtau sebab kau yang sihirkan aku sebenarnye..tapi bende dah lepas, aku dah xnak ingat dan xnak tau sape yang hantar..and if let say aku kene sihir lagi, kau orang pertama yang aku carik..and plus..aku bukan macam kau yang suke main bomoh atau dukun nyeah..semua orang yang aku pergi berubat semuanye ustaz atau yang ade ilmu dalam berubat dan menggunakan kaedah yang betul..bare that in your stupid fucking mind..kalau kau jenis yang suke main bomoh, tolong jangan kaitkan orang lain pun suke main bomoh jugak)..semalam kalau bukan sebab laki aku halang, memang aku dah pegi rumah kau untuk confront kau dah..kau jangan ingat aku takut dengan kau nyeah..

Aku dah lama bersabar dengan perangai sial, perangai celaka kau nie..dah lama sangat dah..skang nie dah sampai tahap sabar aku lagi 1% dah nak hilang..aku dah lama letakkan huge gape, wujudkan big barrier between kau dengan aku, tapi kau masih nak bercakap buruk pasal aku dekat orang lain kan..xhabis2!!..xsudah2!!..ape yang kau xpuas hati dengan aku sangat nie!!..bile ade peluang yang aku ade depan mata kau, xnak pulak kau cakap ape yang kau xpuas hati..kau nie memang jenis xkan berani cakap depan2 kan..dasar pengecut!!..nasib baik kau perempuan...kalau kau lelaki aku dah keluarkan ayat yang kau nie xde telur..kau nie xreti nak penat ke??..kau nie xreti nak berubah ke?..kau nie xreti nak bertaubat ke??..kau nie xreti nak berbaik dengan semua orang ke??..semua orang yang kau kenal, dengan semua orang tuh kau akan carik pasal kan..patut la laki kau sendiri kate kau nie masa kecik2 jenis makan taik, siap panggil kau bitch, sebab dah xtahan dengan mulut kau..and patut la sampai berdarah mulut kau, patut la pipi kau sakit dikerjakan dek laki kau..

Aku dah letih la..kau xboleh ke biarkan aku dengan keluarga aku hidup dengan aman damai ke..xboleh ke haaaaa perempuan!!..aku penat la..penat tau x?!!!!..kalau kau xpuas hati sangat dengan aku, dipersilakan datang rumah aku lepas aku balik keje malam kang..kalau gate tuh tertutup, jerit je..kau kan jenis manusia yang xde adab..takat main jerit2, main ketuk rumah orang macam nak pecah pintu memang makanan kau!..

Monday, December 17, 2018

:: Annual Dinner 2018 ::

Last friday ofis kite buat annual dinner kat One World Hotel..so kite pun join-ed laaaa..good things about my office when it comes to the annual dinner, we can bring along our spouse..scandal, boyfie girlfren strictly no hokeyh..πŸ˜‚..xde beria pun nak pakai baju ikut tema..ooowh haaa, tahun nie tema annual dinner ofis kite adalah Dance Evolution..

Jumaat lepas after dah bersiap2, kite terus amek hasben kite kat ofis die, then terus shoot ke One World Hotel..sampai sana dah register-ed and whatnot, kami pun tunggu dan tunggu sambil makan kacang sementara pintu ballroom bukak..huahuahua..

Xde ape sangat pun nak bercerita..so u’olls layan je la gambar2 seciput dan yang xberapa nak hado nie..hehe..

Mekap sendiri je..janji mekap..terasa macam membazir pulak nak hired MUA untuk mekap kan kite..jenuh nak alter-ed kening satu belah tuh..sebelah dah okayh dah..sebelah lagi macam cacat..hahahaha..aaahhh lantak laaaa..ngeee..

Right after fetched hasben kite kat ofis, kite tanye die mekap kite okayh ke..die cakap cantik..siap die tanye mekap kat mana..kite jawab mekap sendiri.. “cantik je..ingat mekap dekat orang..dan macam anak patung dah i tengok isteri i”..muahahahahaha..

Sementara nak menunggu masuk, ade plak booth untuk bende alah nie..layan jap seround 2..masa nie kaum2 ramai xsampai lagi..heheh..

Mujur dah boleh sarung dress nie dengan tenang dan tidak bersusah-payahnye..xyah pening2 nak beli dress lain..save duit laki hakak..ehhh, muahahahahha..

Akak se-department..beria die mekap siap hired MUA u’olls..dah tuh, orang nak naik stage terima 10th years award..hihihihi..

Of course la ade gambar dengan kesayangan aiiii..hehehe..awal2 dah standby shirt dalam kereta..sebab die kate minggu lepas hari jumaat die kene pakai baju “tesco”..siap tanye xpe ke kalau pakai baju “tesco”..kite jawab senang je, “ikut u la..nak pakai baju “tesco” u, pakai la i okayh je”..hahahahah..lepas tuh sendiri yang xnak..

One with wani..geng lunch kite selama 6 tahun..πŸ˜‚

Okayh dah itu je..seciput kan gambar..xde beria sangat nak amek gambar sebab suami kite tangan pengkau xreti nak amek gambar helok2..haih..ngeeeee..

Friday, December 14, 2018

:: Hello Hello ::

Lamanye lahai x merapu2 kat sini..ikutkan banyak sangatttt bende nak story-mory-morning-glory..tapi tuh la..bile ade sorang stalker, habis stalkers sebelanga..haih..

Ade la something big yang jadi..bukan la big ape pun..ikutkan biasa2 je..xde ape pun sebenarnye..bak kate hasben kite la, “baru plan nak tukarkan kereta u next year..tapi dah jadi gini, xleh la nak tukar”..tapi bile dah ade bende lain yang lagi besar, pakai kereta yang sedia ade pun, kite okayh je..janji boleh bergerak..nak cerita ape sebenarnye kang kompom la ade sorang stalker nie xtentu arah hidup die nanti..knowing that stalker kan..kompom xkan senang duduk punye kalau die dapat tau..mulut tuh mula lah menggigil-gigil nak bercakap buruk and mengutuk kite belakang2 dekat orang lain..and ayat2 yang akan keluar dari mulut die pun macam dah boleh predict dah ape..ikutkan skang nie pun kite boleh reveal-kan ayat2 yang bakal keluar dari mulut die tapi xpe lah..kang obvious sangat..ngeeee..

Ehhhh, tapi skang nie die ade lagi ke “geng” yang die boleh meluahkan ketidakpuashatian die tuh..hurmmmmm, sebab rasenye macam “geng” tuh semua dah “berpaling tadah” je..kesiannn..wahahahahahhaa..

Betul la cakap mak kite, mak kite selalu pesan every time kite mengadu domba pasal makhluk sekor nie..ade la kite cerita pasal die fitnah mak kite..die create story dekat orang lain cakap mak kite cerita dengan die, nie contoh nyeah, “mak orang depan nie penah cakap dengan aku, barang2 dalam rumah anak die semua beli pakai duit anak die”, pastu die fitnah lagi mak kite..die kate, contoh jugak, “mak orang depan nie duk kate kulit qisya putih melepak2 sebab ikut family belah orang depan nie”..mak kite gelak je..usahkan mak kite, kite yang dengar nie pun duk gelak..sebab masing2 tau itu semua xbetul pun..mak kite sendiri tau yang anak die nie memang xmampu pun nak beli2 semua barang besar yang ade dalam rumah..and pasal kulit qisya yang putih melepak2 tuh pun mak kite sendiri tau kompom bukan ikut family belah kite..and untuk makhluk sekor tuh, jangan nak perasan ikut kulit kau nyeah..

Setiap kali kalau kite cerita ape2 pun la pasal makhluk sekor tuh, mak kite selalu akan cakap, “biarlah dik, die nak cakap buruk pasal kite pun..kite tau mulut die cemana, perangai die cemana, tapi orang lain mungkin xtau lagi..xpayah nak beria sangat tunjuk marah2, melenting2 semua..buat xtau je..kalau kite tunjuk, orang akan nampak kite yang salah, kite yang teruk padahal sebaliknye..lambat-laun orang2 lain akan tau jugak perangai die tanpa kite bercerita pun”..

Sekaliiii betul daaaa ape kate mak kite..orang2 tuh datang balik dekat kite bercerita semua2 segala2..skang baru derang tau sape betul and sape salah, sape baik and sape lahanat..sebab derang pun dah terkena dengan makhluk sekor tuh..satu2 bende keluar..and kite akan cakap yang kite xsalahkan derang pun sebab pikir buruk2 pasal kite..coz knowing that sekor makhluk, memang xakan ade-nye ayat2 yang baik keluar daripada mulut die..bukan kite je yang die duk kate bende2 buruk, orang2 lain pun pun ade jugak..seriously, kite xterkejut pun sebenarnye bile dapat tau bende2 nie..kite mampu gelak je..coz expected dy!!!!..

Ehhh dah dah la sya..kang kalau x stop lagi panjang berjela kang..never ending story when it comes to that makhluk..haihhhh..

Hari nie kite half day..malam kang ade annual dinner ofis kite..xde beria sangat pun..pakai je dress yang mana ade..nasib baik la badan kite dah susut so dah boleh pakai few dresses kite yang lama2..xyah nak keluar duit beli dress lagi..hiks..tudung pun pakai je la tudung yang mana ade..malas nak mencarik..ingat nak carik yang extra sikit la..tapi bile pikir2 balik, kompom la sekali tuh je pakainye..ahhhh, xkisah la..pakai mana ade..bak kate suami aiii, “isteri aiii pakai ape pun cantik”..wakakakakakaka..

Watson kat area ofis kite nie bukak pukul 8pagi..bile dah terlalu saje je la gatal nak masuk nak usha barang2 mekap..sebenarnye kalau xbeli pun xpe tapi sebab gatal kan..mihmihmih..maka terbeli la jugak..brand mekap kite xberapa nak kisah sangat sebenarnye sebab kite bukannye mekap beria pun hari2..less is more katenye..hehehe..

So ini la die sudahnye barang2 mekap yang kite beli kat watson..rasenye contour stick dengan highlighting powder tuh pakai sekali je kut..haks..rajin la pulak kite nak ber-contour nak ber-highlighting muka setiap hari..kihkihkih..

Kayh la korang, nak sambung buat keje..jap lagi nak balik dah..chiaosss..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...