Friday, April 21, 2017

:: Let Bygones Be Bygones :;

 
;D

Yeayyy!!!..dah jumaat..i'll see y'all on tuesday..till then..xoxo

Thursday, April 20, 2017

:: Itu Lawan Queen Namanya ::

Anak bujang kite kan umur 11bulan dh boleh berjalan..tapi masih "gegek-gegek" la..masuk setahun dh stable dh jalannye..alhamdulillah dedua anak kite umur setahun dh boleh berjalan..mcm qisya berjalan cepat tp berckp lambat..irsyad xsure lagi cemmana peginye..hehehe..

Masa 11bulan tuh xde la nak beria carik kasut die sebab die dh ade "first walking shoe" die..skang nie kaki dh makin memanjang so kasut die yg pre-walker tuh dh x muat..selipar tuh mmg ade la..
 
Nie haaaaa selipar die..eeiii gerammmmmm tgk kaki tuh..gigiiitttttt nak???!!!!..

Selipar je la yg irsyad ade skang nie..kasut xde..nak gie wedding ke nak gie jalan ke, mmg irsyad xde kasut..so kite pun propose la kat "big boss"..propose without proposal paper..verbal proposal..ngeeeee..

Aii kan pandai mengayat somi aiiii..harus la proposal aiii approved..goda2 sikit, gedik2 sikit, manja2 sikit, terus approved.."okayh, nnt kite carik"..wakakakakkakakaka..alaaaah korang, xyah nak geli2 la bile baca, kalau kite buat semua tuh pun ngan laki sendiri..bukannye kite menggeletis ngan laki lain..so apa salahnya kalau betul kite buat gitu pun kan..

So last weekend kiteorg keluar pegi midvalley..dh dinner bagai, jenjalan la kat dlm..nampak satu kedai nie ramai gile org..baru bukak gamaknye..kami pun termenjoyah sekali sebab dari luar ternampak kasut utk kids..kihkihkih..

Belek2 kasut..ya Allah comellllnyeeeeeeeeee..kenapa comel sgt nie..hati meronta2 nak terus grab..tp gua wat lek wat peace dulu..kedai tuh die jual kasut nike, adidas, onitsuka tiger n yg lain2 la..tp yg bestnye, design die semua yg jenis rare..

Hasben kite suruh tgk yg lain..berjalan la kami..masuk kedai nike, kedai adidas, kedai converse..kedai vans je yg xsempat sebab dh tutup..converse tuh mmg ade la kasut budak tp asyik2 converse je..asal nak beli kasut anak je converse..x converse, clarks..duk ulang itu je..

"So nak yg mana?..ke nak yg tadi?"

He knows me better..hehehhee..

Time tuh kedai dh byk tutup dh..kul 10malam dh mmg kompom la kedai dh byk tutup..tp instinct kite kuat kate kedai yg kite duk berkenan utk kasut irsyad bukak lagi sbb kompom masih ramai lagi org..hasben kite beria kate dh tutup..kite kate, "i rase belum..mesti ramai lagi org"..sekali betullll.."i tell u dy"..muahahaha..

Terus cargas kite berjalan masuk dlm kedai..belek2 kasut, nasib baik ade size..dh ade size ape lagi..terus amek la..hehehe..
 
Comelnye lahai..nike air force 1 nama diberi..

Alolololo..gewammmmmm!!!!..

Kasut ini merangkap kasut raya sekali..ape gile nak beli lg kasut si dobot tuh..cukup la satu tuh..janji ade selipar satu kasut satu sudah..itu pun xtau berapa bulan je sempat pakainye..

Umur baru 1tahun2bulan dh merasa pakai kasut nike air force 1..huntung betul budak2 zaman skang nie kan..dh tuh sape suruh produce kasut budak yg comel2..pffttt!!!

Dah tuh, xke lawan queen namanya..harga kasut lebih kurang harga kasut mommy je..nasib baik daddy yg bayau..T_T

Wednesday, April 19, 2017

:: Oh Kome, Durian Dah Berbunga ::

Iyeee mengkome, nie teman nak ngabo ke deme nie haaa..durian udoh berbunge..ate, ape tunggu lagi..moh leee pekene doghian yop..jangan bilang teman x ngabo ke deme yek..hahhahahaa..

Marah abah kite kalau baca ayat atas nie..buat malu org kuale (kuala kangsar) je..hancussssssss bahasa..wakakakkakakakaka..

Kite dh lama dh duk merengek nak makan durian dekat hasben kite..dan dh lama dh jugak die duk kate, "belum musim lagi"..time tuh belah2 raub, bentong mcm dh ade durian sikit..kl xde lagi..kalau ade mmg bak datang mahal giler duriannye..

Hasben kite penah makan durian dgn kawan die, 2 bijik dengan harga 200lebih..dh la isinye halus2 plak tuh..tp tuh la yg hasben kite ckp, "belum musim durian lagi mmg la mahal"..

Tetibe petang semalam, "kalau dpt mkn durian pun sedap jugak nie"..bile hasben kite dh bersuara gitu, so maknanye boleh makan duriannnnn..yeaaaayyyyyy!!!!...qisya bile dgr nak makan durian je, kemain suke die..xhabis2, "mommy, nak duwian..tisya nak duwian"..hantu durian sgt laaaa awak tuh tau..

Malam tuh kiteorg gie la makan durian..kat mana???..mana lagi..SS2 le mengkome..hahahaa..

en hasben tgh pilih durian..

kemain happy lagi qisya bile tgk byk durian..

sambil2 tunggu daddy..

hasben kite dh tau dh spec kite cemana when it comes to durian..lemak manis..not lemak pahit...kihkihkih..sedappppp...isi besar2 dan tebal2..

kemain lagi qisya makan...org2 keliling semua duk senyum je bile tgk qisya makan durian..

Dak dobot?...akhirnya ade jugak makanan yg die xleh nak terima..which is durian...muahahahahhaha...kite bg die rase, bile die makan, die buat mcm geli-geleman..

sudahnye die duk main sendri2 die..main tolak2 kerusi la ape la..

Tapi bile dh smp umah, qisya mintak nak makan durian, tetibe dobot makan la pulak...hurmmm, suke ke xsuke nie dobot..hikssss..

Makan sana, sana punye cite..tapau durian utk bawak balik pulak lain punye cite..hahahaha..mahalnye wehhhhhhh duriannnnnn....tp kire okayh la kalau nak di-compare-d-kan dengan makan 2 bijik tp 200lebih..arituh makan hasben kite order buah ape tah..tidak la kite ingat...5 bijik kut..ehhh ke 6 bijik campur tapau..total semua RM375..pengsannnnn..

Tuesday, April 18, 2017

:: Kejayaan Besar!!! ::

Kite nak berlagak sikit ngan korang jap boleh x?...alaaaa, boleh laaaa..ape?..xboleh???..alaaaaa, nape xboleh pulak..kite nak cite sikit je..boleh la boleh la..

Wakakakkakaka..dh mcm qisya dh gaya ckpnye..bile die tanye, "mommy, qisya nak eskrem foberry (strawberry) boleh?..bile kite jawab, xboleh, die akan jawab balik, "alaaa, nape xboleh???..qisya nak foberry shatu je"...hahahahaha..gerammmm je tau..

Xde, nie haaa, kak atul nak bgtau nie..kak atul dh boleh pakai baju kak atul yg kak atul beli 9-10 tahun lepas..kihkihkih..
 
Baju tuh haaaaa..pipi tuh xleh nk buat ape..kempis sikit jer..huahuahua..

Shirt levis yg dh lama duk tergantung je dlm lemari..kite mmg saje purposely xnk let go baju2 kite sbb kite buat baju2 kite yg dulu as pembakar semangat utk kurus..saje je malam kelmarin belek2 baju utk nak digosok..sekali ternampak shirt nie and tetibe mcm tergerak hati nak try..alih2 muattttt korang..apalagas, terus la kite bawak turun bawah utk digosok..happy tuh toksah ckp la..hihihi..

Then try pulak baju kurung hitam yg kite wat 7tahun lepas..baju tuh mmg kecik gak la..masa kite buat baju tuh, berat kite dlm 45-46kg kut..sarung2, ehhh ehhh, muat laaaa siap longgar2 lagi..nak nangis rase..dh la baju2 kite byk size XS dgn S..M tuh mmg xde dlm kamus size baju kite..tp yg mana dh xleh pakai kat public, kite pakai kat umah je la..bagi goda2 sikit laki aiii tuh..muahahahahha..

Sampai skang kite xtimbang lg berat kite berapa..mcm nervous plak dah nak timbang..tunggula hujung bulan nie kite timbang..mcm xready lak rase nak timbang skang walaupun kite rase kite dh turun byk kilossssss..

Kite happy sesgt sebab all my struggle utk kurus dh terbalas..badan rase ringan sgt..pakai baju pun xde rase senak..seluar pun dh xde masalah utk sarung size 24..hikhikhik..

Tapi kan bile kurus2 nie kite risau jugak..risau nnt kang pregnant lagi..hahahahhaah..mcm dulu la..merasa kurus kejap je berat 46kg alih2 pregnant ke irsyad..ngeeeeee..ehh, kite xkisah pun..cuma skang nie kite xready lagi nak pregnant anak no 3..nak tuh mmg nak la sape je yg xnk..kite kan dedua anak c-sec..so doctor dh advice kite utk bg gap kalau boleh..dlm 2-3tahun ke..lagipun irsyad kecik lagi..kesian die..and kite rase irsyad nnt kalau ade adik, penerimaan die xkan sama mcm masa qisya nak terima adik dulu..

Heiii, kuat jeles okayh dak dobot tuh..kuat jeles, kuat merajuk, semua kuat senang cite..hiksss..kite time pregnant mmg gemuk nauzulbillah..alhamudillah sepanjang kite pregnant xde alahan so sbb tuh la kite gemokkkkkkkk..sebab bile alahan xde tp selera makan plak yg membuak2..kene ejek macam2 tuh mmg dah lali dah laaaa..bodoh kan manusia2 yg suke mengutuk mengejek perempuan mengandung..aku mengandung kut..ko ingat aku nie scha yg masa pregnant ke lara badan maintain selim ke canner..penah kite otw berjalan kat kl sentral nak pegi ofis hasben kite, xtau la perempuan tuh tau/cam kite nie isteri kepada suami kite ker (time tuh perempuan tuh pakai tag SSM), atau die mmg terkejut sebab kompius yg lalu sebelah die tuh hyppo (sejenis badak) atau org, kemain tertoleh-toleh 2 kali kepala tuh menoleh tengok kite..hamboiii hamboiii hamboiiii..time tuh kite dh hujung2 hari so paham2 la kan badan cemana..

So korang yg mulut celupar beserta mulut puaka yg suke mengutuk ibu mengandung, tolonglah jaga mulut tuh sikit..mengandung kut..agaknye kalau kite xmengandung badan gemuk gedempol gitu xtau la mcm mana kene kutuk kan..and haaaa, org yg gemok pun korang xyah la nak kutuk2..byk sgt nyeah pahala kat bahu kanan korang tuh smpkan korang rase ape salahnye kalau buat dosa sikit..xluak pun sbb pahala terlampau byk kan..#sarcasm..

Okayh dh itu je nak bgtau..saje nak bgtau sebab betapa struggle-nya kite nak kurus..so bile hasilnye memberangsangkan, tuh yg kecoh lebeh nie..org getis kan..kekdahnyeeee!!!!!..chiaossssssss..

Monday, April 17, 2017

:: Alhamdulillah Settled Sudah ::

Serious kite lega sesgt skang nie..baju raya dh settled..ehhh, tp baju hasben kite je yg belum hantar jahit lagi..hasben kite kate baju laki xpe katenye..tp mmg betul pun..baju lelaki senang nak carik tailor..buat masa nie mcm akan amek tempahan lagi jer..

Yang susah adalah baju perempuan and baju budak..pening kepala kite nak carik tailor nie..wife kawan nana kbob yg kite antar baju dulu tuh, wat masa nie xamek tempahan lagi sebab die baru lepas bersalin and nak concentrate kat baby..

Jenuh la mencarik dari minggu ke minggu tailor yg boleh jahit baju kemas dan cantik..puas la duk asked around mana tailor yg okayh..

Bile kite punye dh okayh, dh ade tailor yg amek, duk pening pasal baju qisya ngan irsyad pulak..susah wehhhh nak carik tailor yg nak jahit baju budak nie..minggu lepas pegi pertama kompleks sbb member kite ili kate kat situ boleh hantar lagi plus die dh tolong tanyekan dh a day before..sekali bile pegi mcm2 la plak peelnye..

Hasben kite suruh carik kat dlm medan mara kut2 ade tailor yg boleh jahit since kat sana byk tailor2..duk tanye2, sekali nasib baik ade akak nie cakap boleh jahit..ya Allah leganyeeeeeee..itupun setelah bertanye dekat 7-8 org..

"Tapi harga lain sikit tau dik"..

Bile akak tuh mentioned gitu, terus kite jawab, "xpe kak, skang nie harga jatuh no 2, yg penting akak boleh jahit utk anak2 saya, saya dh happy sgt dh"

Tp serious baik sgt akak tuh..friendly and byk jugakla bg opinion buat baju cenggini la cenggitu la..siap suruh anak die ngan customer die send gambar utk nak tunjuk sample..padahal utk baju qisya je pun kut..beria die tuh kite suka..ngan budak2 pun die layan baik..

Dh settled ukur baju qisya, baju irsyad pulak..alololo, mesti comel anak bujang kite tuh nnt bila pakai baju melayu...

Sekali dlm harga lain sikit yg akak tuh mentioned before, sudahnye die bagi discount..hehehe..

Nanti la bile dh siap baju budak2 nie hujung bulan kite tgk jahitan dan baju qisya mcm mana..kalau okayh, kalau kite puas hati, kite bagitau okayh..ye korang, hujung bulan nie akak tuh kate siap..cargassss kan..hehehe..

Kurlas qisya umur baru 4tahun dh merasa baju raya kain lace prada..mommy 4tahun baju raya cotton je..haihhh, kids now a days..ehhh, hahahhaa..

Kenapa xjahit sendiri?.. tunggu la kite beli mesin jahit semenggah sikit..cewahhhh, gaya mcm ape je kan..padahal menjahit nie failed lagi..kuang3..tangan aiii keras lagi la u'olls..nak masuk kelas menjahit tah bilenye..nak belajar jahit sendri, mau tetibe kite ade 2 student yg sanggup belajar free je nnt..kihkihkih..

Friday, April 14, 2017

:: Mommy is Scared!!!!!..Creepy!!! ::

Nak dengar cite scary x?..super creepy i tell u..for me laaaa..huwaaaaa..

Malam tadi kite ade mimpi something tp ape tah xingat mimpi ape..tengah2 mimpi, sekali dalam mimpi tuh terdengar2 ade org panggil, "mommyyyyyyy mommyyyyyy"...sekali dengar mcm suara hasben kite kejut kite bangun..ehh, dh pukul 6 pagi dh ker?..tapi kenapa lain nau suasana pukul 6 pagi...xmcm pukul 6 pagi pun..pastu kenapa lain nau cara panggil ngan suara..nak tgk jam kat dinding mcm xberani..henfon lak jauh..huwaaaaa..

Kite amati betul2 suara tuh...suara tuh sebenarnye dari dengkuran hasben kite tp menyebut, "mommyyyyyyy mommyyyyyy"..loud and clear hokeyh!!!...sebutir2 sebutan dengar mmg clear hanya dgn melalui dengkuran..plus suara tuh garau sesangat..mcm bukan suara hasben kite pun..

Part hujung2 "myy" tuh kemain panjang kemain kedalam..byk kali tau duk memanggil, "mommmyyyyyyyyy, mommyyyyyyyy"...Allah, seram betul tau..sumpah xtipu!..ade la berbelas kali duk memanggil kite tp kite xmenyahut dan kite xkalihkan badan kite pun utk pandang hasben kite..takut woiiiii!!!...ko gile nak siasat bende2 cenggitu..mau kang lepas ko toleh, elok baekkkk punye sepasang mata merah tengah direct pandang ko!!...hakak lemah semangat dik non oiiii!!..creepy u know!!!..

Selepas berbelas kali duk manggil "mommyyyyy" tuh kite x menyahut, lama2 makin xjelas dh..lepas tuh mcm berdengus jer..kuat gileeee..ya Allah, kite rase mcm nak baling je bantal ke belakang dgn harapan hasben kite terjaga tp xtau kenapa kite xbuat..

Kite biarkan lagi..dengusan masih lagi kite dengar..and of course, it was loud and clear..after that dengusan, sambung lagi panggil mommy.."mommmyyyyyyy mommmyyyyy"..ahhh sudah, ko nie dh kenapa duk mommy mommy dari tadi..huwaaaa..gie carik mommy ko sudah..aku xnk jadik mommy ko..wat masa nie aku xsedia nak ade anak no 3 lagi..apatah pulak nak amek anak angkat mcm ko yg duk mommyyy mommyyy dgn suara garau mcm suara mak raja ema tercekik batang jagung tuh..sobssss..

Lepas tuh mcm xleh tahan..kite gagahkan jugak, kite beranikan jugak diri utk amek henfon kat bedside table..tgk jam baru pukul 4.38am..terus kite bukak surah al-ruqyah dekat you-tube..sambil2 mencarik surah al-ruqyah, xhabis2 duk memanggil "mommyyyy mommmmy"..isshhh!!!..

Dah pasang surah al-ruqyah, makin lama makin sayup suara garau tuh..makin lama suara garau dari dengkuran tuh dh back to normal..maksudnye dh bertukar kepada dengkuran asal hasben kite..T_T

Mmg smp sudah kite xleh tido balik..selama tido ngan hasben kite, xpenah lagi la kite terjaga dari tido sebab dengkuran die..berpeluk mcm mana pun, telinga kite kat mulut hasben kite pun, xkan terjaga..tp malam tadi mmg real i tell u..dh la hasben kite tido katil lagi satu..bayangkan la kuat xkuat..kite cite ngan hasben kite masa kite kejut die subuh tadi..die ckp nape xkejut.."ishhh nak kalih belakang pun xberani apatah lagi nak kejut u"..

Masa otw nak gie ofis, dlm kete kite cite la exactly what happened..hasben kite boleh gelak2 pastu buat lawak..kate dengkuran die kene rasuk la ape la..main2 tau..

Malam before tuh kite ade upload gambar dekat ig n fb..
Gambau nie haaa..kite upload sbb dobot buat muke toye gitu..die marah kite amek gambau die..dobot mmg xsuke org nak selfie and nak amek gambau die..ikut mood jugak la tp most of the time mmg die xsuke..nak tgk die marah mengamuk, try la..tuh yg muka end up jadi gitu tuh..

Mmg sepanjang tala camera henfon kat die mmg die mengamuk je la..sekali bile dh upload, kawan kite duk comment kate mcm seram je belah tepi tuh..siap suruh jgn zoom la ape la..bile die tegur baru kite perasan..awal2 die comment kite dh zoom dh tgk..kebetulan kite kat atas dlm bilik..terus kite jenguk luar tingkap tgk depan umah jiran sebelah..mmg nmpk mcm ade kain putih..itu adalah pokok pisang sebenarnye and putih itu adalah reflection dari cahaya lampu..kite rase la..

Kite siap suruh lagi hasben kite tgk gambau tuh..die kate bukan..and kite pun rase bukan..sekali pukul 4lebihpagi, dengar lak org memanggil "mommyyyy mommyyyy""..huwaaaaa..

Apakah yg sebenar2nya?????..Wallahu'alam bissawab..

Jangan panggil "mommyyyy" lagi malam nie..huwaaaaa..

Thursday, April 13, 2017

:: Cara Memilih Buah Oren Yang Manis ::

Dulu2 kan kite mmg failed betul bile pilih buah oren nie..of course la semua org nak yg maniskan..tp dh kalau buah tuh sebijik2 gitu dan kene plak tmpt yg kite nak makan tuh dh ditutup dengan kulitnye, mcm mana la kite nak tau manis ke masam ke kan..kite pulak mmg hantu buah oren..hurmmmm, not only orange je laaa..ikutkan kite mmg hantu segala buah..baik local fruits mahupun international fruits..

Kadang bile hasben kite pegi pasar malam, ade jugak la kite duk pesan2 buah nie..ikutkan kite xsuke kalau hasben kite yg belikan buah..ngeeee..sebab die xreti nak pilih buah and akan mintak penjual tuh pilihkan buah utk die..hahahahha..nak buat canner kan..xsuke pun kene la jugak suke dengan harapan buah2 yg die bawak balik tuh molek la isinye...nak harapkan kite yg beli mmg idok ler sebab boleh kire la berapa kali je kite jejak pasar malam kat area umah kite tuh..walaupun pasar malam kat area umah kite 2 kali seminggu dekat tapak yg sama..bukan ngada xleh masuk pasar malam tuh..tp nak berhangkut anak2 dengan bersesak2 lagi, ishhh, xsuke la kite..kihkihkih..

Abah kite pandai pilih buah so die la yg ajar kite kalau nak beli buah oren jgn tgk rupe cantik je..kuang3..dh tuh lumrah manusia suka tgk bende cantik, mesti la pilih yg cantik2 je kan..mcm suami aiiii la pilih aiii sebab aiii cantik..okayh seriously, kite pun rase mcm nak muntah ijau skang nie bukan korang je..jom kite muntah ijau secara berjemaah..muahahahahaha..

Abah kite kate, kalau nak pilih buah oren yg manis, tgk pada bontot buah oren tuh..kalau lopong ade lubang maknanye manis la buah tuh..kalau lobang tuh tertutup maka masam la iye..kite penah test and it's true!!!!..
 
Nie haaaa contoh die..nmpk mcm pusat manusia pun ye jugak..kihkihkih..org tua2 kate kalau pusat terkeluar mcm nie kawen ngan org dekat, kalau pusat ke dalam, kawen ngan org jauh..mitos je tuh u'olls..jgn la percaya sgt..sebab pusat kite ke dalam kawen ngan org dekat je..seberang longkang je pun haaaa..ehhhh, dh kenapa ko melalut pasal pusat nie sya oiiii..tuh belum lagi korek pusat pastu KKC..apakah maksud KKC?...korang google la sendri..hahahahhahaha..enough sya..cut the crap will ya..huahuahua..

So kalau korang nak beli buah oren yg manis, carik buah oren yg bontotnye lopong ade lubang..hurmmm jap jap..kenapa ayat kite mcm xkene je..haipppp!!!..korang jangan pikir yg bukan hokeyh..ngeeeee..tapi kalau xbetul, sorry in advance..😬🙏..

Itu kalau korang nak beli buah oren yg longgok2 la..tp kalau nak beli kat market yg mmg dh di-pack-ed, lagi senang..hehhee..kite kalau nak beli buah oren nie kite hanya akan beli kat Aeon..and kite hanya akan amek,
 navel orange..sahaja..mmg inilah buah orange yg kite akan beli dan hanya kat Aeon je tmptnye..kadang gie Aeon semata2 nak beli buah oren nie je (kejap orange kejap oren..ahhh gasak laaaa..same je..haha..)..selalu kite akan beli terus 2 beg yg ade 15 bijik tp tah kenapa last yg kite gie baru2 nie, semua yg 15 bijik tuh dh habis..so amek je la mana yg ade..5 bijik pun 5 bijik la..tp amek terus 4 beg la kan..kihkihkih..
 serious buah orange navel nie manis sgt..xpenah lagi kite beli dpt yg masam..qisya kemain suke makan..sebab tuh la buah nie akan sentiasa ade dlm fridge umah kite..
buah kundang nie feveret kite..dulu kalau dh smp musim senang je nak carik kat pasar malam..semenjak diviralkan susah betul nak jumpa..dh viral baru la org semua nak beli..padahal buah ie dh lama sesgt kut..

Dalam fridge kite kemain penuh ngan buah2an..mcm2 jenis ade..nak2 plak skang nie kite tgh duk rajin buat overnight oat..mmg lagi penuh la fridge ngan buah2an..hehehe..

Wednesday, April 12, 2017

:: Hint-Hint ::

Hasben kite kan die mmg jarang la nak suruh kite masak macam..selalunye ape yg kite masak, die akan makan without any complain.."isteri i kan masak ape je mesti sedap"..itu la ayat die bile tanye ade nak makan ape2 x.."xkisah" je sokmo..kalau ade pun, die xkan ckp direct, die akan hint-hint..

"Sedapnye nasi goreng kampung domok..nyum nyum"

"Sedapnye kuey teaw domok"

"Sedapnye nasi lemak sambal petai ikan bilis domok"

Sedapnyeeeeeee sedapppnyeeeee..ahahahhaha..itu la ayat hint-hint die..

"Nak i masak nasi goreng kampung ker?"

"Nak i masak kuey teaw goreng ker?"

"Nak i masak nasi lemak sambal ikan bilis ker?"

Nak ke nak ke..kihkihkihkih..itu la ayat kite bile hasben kite bg ayat hint-hint..

"Nak..mcm sedap je..ermmmm, sedapnye kuey teaw goreng/nasi goreng kampung/nasi lemak sambal ikan bilis domok..ermmmm sedapnye sedapnye"

Hahahahhahahaa..

"Okayh, nnt i beli barang i masak kayh"

Alolololo..gigit kang tau la..bile hasben kite dh hint-hint gitu, terus berkobar2 nak masak utk suami..kate pun hasben aiii jarang request nak makan ape..mihmihmih..

Actually kite lg prefer hasben kite request ape yg die nak makan..senang..sebab kite tau die nak makan makanan tuh so kite masakkan je..lagipun die yg akan makan or senang cite die yg akan habiskan makanan tuh..kihkihkih..kite mmg akan makan la tp bile anak "nak mommy suwap (suap)", dari lapar terus jadi kenyang terus..makan sesuap dua nasi terus kenyang..mmg part nie, majority mak2 yg akan paham..

Tp bagus jugak..menyumbang kepada kekurusan mommy..kahkahkah..

So malam semalam for dinner and today for breakfast, kite masakkan,
Kuey teaw goreng utk hasben aiii..hasben aiii tingin nak makan kuey teaw goreng domok masak..hahahahhaa..

Suke betul hasben kite ngan kuey teaw goreng style masak cenggini..xabis2 berzikir, "sedapnye sedapnye"..ngeeeee..

Maka-nya, itu la makanan breakfast dan lunch kite utk arinie..nyummmssss..

U'olls dah breakfast???..

Tuesday, April 11, 2017

:: Dasar Perempuan ........ ::

Dasar perempuan senang terjebak..hahahahaa..

Ehh, mmg la senang terjebak..tp kalau terjebak dengan bende yg murah kire okayh la tuh kan (ayat penyedap hati)..kihkihkih..

Biras aiiiii wassap aiiii last week.."babe, ofis i ade wat sale perfume"..then bertalu2 gambau masuk..haaaa haaaaaa, alamakkkkk bestnyeeee..time tuh kite tgh drive..xkeruan aiii dibuatnye..time tuh plak dan2 jalan smooth je..so perasaan tuh meronta2 nak reply tp xleh..sampai je parking lot, keluar je kete, apalagassss, terus reply biras kite..huahuahua..

Rase2 kite terjebak x beli perfume tuh..

Ishhh, xyah la susah2 nak pikir..starting entry nie pun dh keluar ayat "dasar perempuan senang terjebak"..haruslah kite terjebak beli perfume..wakakakaka..

Wassap hasben kite..die gelak2 je..sekali kompius lak dah nak amek yg mana satu antara 2..either tommy girl (perfume oldskul weh..lama gile perfume nie) or DKNY be delicious kaler pink..duk la tanye2 hasben kite mana satu nak amek..hasben kite tanye la tommy girl tuh berapa..dkny tuh xyah tanye sbb ade tepek price kat kotak..ngeee..bile dh bgtau harga tommy girl, sekali hasben kite kate, "xpe la tommy tuh i belanja"..haaaaaa, say what?!..yeayyyy!!!.."okayh babe, i amek tommy and dkny..final"..terus jah amek dedua..muahahahahhaha..
 
Murahhhhh okayh..tuh yg mcm menggelepar nak beli tuh..mmg dasar xnyempat..hahaha..

Weekend lepas biras kite balik gombak, die passkan perfume2 nie..maka bertambah la koleksi perfume kak atul yg ade berbelas perfume kat umah tuh..bile tahun nak abis pun xtau wehhhhh..haahahaha..ade yg nak beli perfume kite?..kite jual murah2 je..don't worry original punye..kecuali perfume beli kat bandung..kuang3..

Then pagi tadi biras kite ila wassap gambar..neves aiii nak bukak tgk semua gambau2 tuh..ooohemmmgeeee..sale mekap pulak arinie..hahahahha..

Agak2 kite terjebak x???..

Korang rase???..

Haruslahhhhh..falsya kan..

Wakakakkakakakaka..

Sebab murah sesgt u'olls..bile murah tuh yg senang terjebak..kali nie sambil2 ber-wassap ngan hasben kite, cite la kat ofis ila ade buat sale mekap..kali nie ayat "bawak bertenang" yg hasben kite mampu berikan..hahahahha..tp xpe la xkisah pun..kite saje je cite xmengharapkan hasben kite kuau ayat "belanja" tuh..hihihi..
 
MAC - 2 eyeliner 1 mascara
MAC set..ade lipstick, lipgloss dengan eyeliner
Mariah Carey MAC - eyeshadow + eyeliner

Byk plak eyeliner..xpe2, eyeliner mmg kite pakai so should be no problem..hehe..

Ikutkan byk lagi yg murah tp byk lipgloss..kite lipgloss xberapa pakai sgt..eyeliner ngan eyeshadow je..tp nasib baik jugak kite xberapa sgt ngan lipgloss kalau x lagi byk kiteeeeeeee membeli walaupun hanya thru wassap je..dh pun skang nie semua dihujung jari kan..kihkihkih..
 
Ila send gambau nie..cantiknye paperbag tuh..style sangatttt..hehehe..

Sale kat ofis org lain tp org yg kat ofis lain duk meroyan lebih..canner?????..muahahahahha..

Monday, April 10, 2017

:: Healthy Lifestyle ::

Poyo2 jer...

Baru first time je pun buat overnight oat nie dan2 je terus healthy lifestyle...ngeeeeee..weekend lepas kite gie mencarik barang utk nak buat kengkonon healthy lifestyle nie la..

Sampai je umah dlm pukul 10.30malam gitu, kite start la buat..senang je sebenarnye..xde susah mana pun..rajin atau x je..
 2 bekas tuh sebab utk hasben i sekali..hehehe..
nie haaa rupe overnight oat kite...

Based setiap kali nak buat akan sama..cuma bahan2 dlm tuh ikut kite nak letak ape janji logic la..base utk overnight yogurt nie adalah, oat (kite letak rolled oat) + natural yogurt + honey + chia seeds + fresh milk..haaa dah itu je..

Sedap rupenye overnight oat nie...harap2 boleh kenyang smp ke malam..ehhh, hahahaha..

Friday, April 7, 2017

:: Kite Nak Jual Seterika Kite ::

Ehhh jap jap nak iklan jap..arinie ari jumaat so kite boleh pakai casual attire gie ofis..belek2 jeans dlm almari..tetibe terpegang jeans lama..saje je try sarung and xde menaruh harapan tinggi pun utk boleh sarung..sekaliiiiiiiii boleh sarung siap boleh katup tanpa ade masalah y'alls..longgar2 lagi..happy gile nak mati..wakakakakkakaa..now i can wore my old my jeans dy..yeayyyy!!!..am a happy monkey!!!..jeans size 25 y'alls..lagi sikit rasenye boleh try sarung jeans size 24 plak..weehuuuuu..happy happy joy joy!!!!..kihkihkih..

Okayh, kembali kepada kisah penjualan..hahaha..

Haip, bukan steam iron aiii yg baru beli tuh tau yg aiii nak jual..aii sayang okayh steam iron philips aiii tuh..haruslah sayang..itukan pemberian dari suami aiii yg terchentaaaa..wakakakakakaa..

Kite nak jual iron kite yg lain..still baru tau..masih dlm plastic lagi..reason nak jual sebab kat umah tuh ade byk iron..nak buat utk extra iron kut2 yg philips tuh rosak, mcm ade lagi yg lain..so itulah die sebab musabab kenapa kite nak let go iron kite nie..
Nie haaa iron yg kite nak jual..dalam RM135..saje je la nak iklankan dekat sini..kut2 la kan ade yg nak mencarik iron..
    
ye ye brand electrolux..
itu features die..kire seterika nie pun jenis steam iron gak la..
bukti yg iron nie masih lagi dlm plastic and cable pun masih berbelit lagi..
siap sekali dengan bekas air utk letak air dlm iron tuh..
bukti yg menunjukkan iron nie masih lagi "dara"..wakakakka..xde scratch..

So kalau la ade sape2 yg berminat, boleh la email kite dekat falsya6701@gmail.com..

Thursday, April 6, 2017

:: Letsss Jommmm ::

Letsss jommmm detox..shall we??????..

Yes we shall..hehehe..
Lemon + Orange + Limau Kasturi

Skang nie kite dh start balik dh buat diffuse water nie..dulu selalu la buat pastu tah nape stop kejap..kemalasan melanda diri gamaknye..muahahaha..

Skang nie kite dh start balik dh..nak minum masa weekend mcm xmampu so kite akan make sure on weekdays, mcm mana malas pun, kite tetap akan buat jugak..

Nak cuba product detox kat luar tuh xtau mana satu yg elok..mcm2 product detox..so kite xnk la take the risk utk cube2 tah pape punye product detox yg tah mana2, tah ape2 isi kandung..bak kate biras i, "better u buat sendri babe"..hahahha..maka terjadilah diffuse water yg tersgt sinple itu..

Orange + lemon mmg selalu ade kat dlm fridge..wajib ade..so gunakan je mana yg ade..hehehe..

Tuesday, April 4, 2017

:: Calling For Yana Blogger Baba..Icha..Ibu ::

Kite berharap sesangat blogger Baba..Icha..Ibu email kite..yana, kalau awak baca post nie tolong email kite kat falsya6701@gmail.com boleh???..but afer email kite, comment sini utk inform boleh??..kite nie jenis xbukak sgt email..

I'm waiting patiently for u to answer bebeh..heheheh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...