Monday, October 8, 2018

:: Coway Run 2018 ::

Semalam kite join event Coway dekat Maeps Serdang..sepatutnye niat di hati kite nak join King of Sungai Lembing run kat kuantan..since memang kite ade kat kuantan kan last saturday..masa tuh memang dah register-ed dah Coway..dah plan nak jual bib Coway dah pun plus dah ade buyer..sekali bile nak register event yang kat kuantan tuh, dah close sebab participant dah cukup..demmm..so xpe la kite just proceed dengan coway run je..

Sabtu malam kite bergerak dari kuantan..bergerak lambat plak tuh dalam pukul 9.30 malam kut..bobot la puncanye..family kite and sedara2 kite xbalik lagi dieorang stay sampai ahad..bobot xnak balik nak ikut nenek..adeh..so terpaksa la tunggu yang mana stay tuh bergerak pegi makan malam baru kiteorang boleh balik..konon berlakon la dengan bobot yang kite bergerak sekali dengan yang lain pegi makan..

Sampai rumah memang dah lewat la..dalam pukul 1.30pagi..tuk tek tuk tek, buat ape yang patut, 2.30pagi baru naik bilik..dekat pukul 3pagi baru boleh tido..pastu pukul 5pagi dah kene bangun..haiyoooo kadawalleeeeee..

Memang run esoknye tuh kite pancit ya amat2 la kan..dengan xcukup tido, dengan letih, dengan xmakan “dadah”..bukan dadah betul u’olls.. “dadah” yang kite maksudkan itu adalah power bar dan power drink..sebab kite skang nie tengah on diet so no sugar at all..kite just lapik perut dengan epal hijau pastu air kosong..pisang plak dah habis stock..badan rase berat gile masa berlari semalam..hurmmmm..

Route pun sebenarnye main peranan jugak..tapi semalam memang route xmenyebelahi kite yang xcukup tido dan xcukup rest nie..haramjadah betul route die..route die jenis yang ganas2 manja gitu..wakaakkakakaa..

Sampai je finishing line, carik ikhwan dengan ili, xcite banyak terus kite ajak gerak..cranky, moody betul kite lepas habis tuh..membebel je xsudah2..bile penat berlari bercampur dengan xcukup tido dan xcukup rest, memang teruk betul combination die..ili dah gelak2 dah..ikhwan pulak, “relax relax sis..bende boleh bawak bincang”..haahhaa..

Walaupun letih teruk, tetap habis jugak la..alhamdulillah..
Ini tracking untuk larian kite semalam..ikhwan baru je send..larian coway 10km ade chip time..

Timing kite out..pace pun out..last time larian 10km dekat UM, time kite 1h22m, pace 7..semalam time kite, 1h30m, pace 9..haihhhh xpe la..tapi kire okayh la rank kite tuh kan..u’olls boleh tengok dekat belah bawah tuh..kire xde la teruk sangat walaupun timing out teruk (ayat penyedap hati)..muahahahah..

Minggu nie xde run sebab weekend nie nak “hantar” cousin kite pegi bertandang dekat seremban pulak..hehee..the following week baru ade run..

Monday, October 1, 2018

:: Daddy Belanja Kereta Setiap Seorang ::

Kat rumah kite sekarang nie dah ade 4bijik kereta..1 kereta hasben kite, 1 kereta kite, 1 kereta qisya and 1 lagi of course la kereta bobot..semua kereta2 tuh semua hasben kite belanja..

Terima kasih dydy belanja kami kereta!!!..hehehhee..

Mengarut dah ko kan sya!

Cannie citenye..

Last week hari khamis ke jumaat tah, biras kite ila wassap tanye berminat x nak beli mini car electric untuk qisya..kawan die nak jual..condition nelopak katenye..tip top!..xpernah main outdoor..so kite pun saje je la tanye hasben kite, mau ka xmau..kire birthday present in advance qisya la..sekali hujung2 tuh hasben kite kate “amek la”..

So bile dah confirm dengan ila kate nak, tetibe macam terdetik, “adoiiii..beli untuk qisya saje, mau berebut dengan si bobot nie..die kalau nak, mana boleh nak berkompromi..nanti kesian qisya..kompom berlinangan air mata punye”..rupenye dalam pada terdetik dalam hati, xperasan pulak jari-jemari salleh dah menaip and dah siap send dekat hasben kite thru wassap..kihkihkih..rupanye hasben kite pun terdetik bende sama..dah tuh..anak memasing kut..kompom la tau perangai anak2 sendiri cemana..huahuahua..

Sekali hasben kite reply, “weekend nie kite carik kereta bobot pulak..selagi x dapat kereta bobot, selagi tuh xleh nak bagi kereta qisya”..haih, kalau nak beli ape2 pun, mesti kene beli 2..and memang betul weekend lepas pegi mencarik kete bobot..

Dalam kedai, bobot dah x keruan dah..kejap “bot nak car”, kejap, “bot nak tor (motor)", kejap, “bot nak nie (backhoe)”..ye korang, backhoe pun ade..tapi macam mana pun, kene jugak beli car..sebab bobot nie selalu la sangat dengki dengan kakak die..ape mainan kakak die, itu yang die nak..padahal memasing dah amek toy sorang satu nie..sanggup campak tepi toy sendiri semata nak toy kakak die..

Bobot and qisya dengan kereta memasing

Main la dalam rumah dulu ye anak2..nanti bebila ade free time kite main dekat luar yang kawasannye luas sikit kayh..

Huntung le korang daddy melayan kehendak korang..ehhh, macam yang menaip nie pun sama je..kehendak dan keinginan kite macam mostly dilayan jugak je oleh hasben kite..cakap je la ape pun..insyaAllah akan dapat..cepat atau lambat je..kite pun xde la nak mintak bende yang mengarut2, hint2 bende yang mahal..yang mahal2 selalunye hasben kite sendiri yang offer..ngeee..ye la ye la, kite ngaku la..ade la jugak yang mahal2 kite ngendeng laki kite..wekkk!!

Kadang kite saje je la cakap ngan hasben kite, "berbelanja untuk isteri dan anak2, u tau x rezeki u makin bertambah2..murah rezeki u tau"..hasben kite pandang kite, "aah la memang la bertambah..rezeki bertambah pastu untuk u, pastu bertambah lagi untuk u lagi, dan bertambah lagi rezeki tuh, untuk u lagi, dan sampai la seterusnye"..wakakakakakaka..memula kite macam xpaham..dah lama2 baru kite paham ape maksud laki kite..haks.."ehhh, bagus la macam tuh..rolling rezeki untuk rezeki akan datang..wahahaha..happy wife is a happy life what"..bengang je laki gua..huahuahuahuahua..

Thursday, September 27, 2018

:: Pais Patin Tempoyak ::

Ade la one weekend tuh hasben kite request(ed) nak makan pais patin tempoyak..asalnye, day before kite tanye die nak lunch ape..buntu xtau nak masak ape..gaya buntu tuh macam setiap hari masak sampai xtau nak masak ape dah kan...hahahah..then die saje petik "kang kalau i mintak pais patin tempoyak kang..haaaa haaaa"..sekali kite pun terus jawab, "boleh, tapi kene carik barang2 la"..terbuntang mata hasben kite sambil sengih2, "sedapnyeee"..hehee..

Hari yang sama jugak pegi carik ikan patin segala bagai..certain barang2 sambung carik esok kat pasar sebab kat market Aeon xde..tapi bukan kite la yang mencarik kat pasar, hasben kite yang pegi..ngeeeee..

Senang je nak buat pais patin tempoyak nie sebenarnye..xde la susah sangat..

tumbuk segala bahan2..

cantik betul kejadian tempoyak nie..

dan selepas itu satukan ikan dan jugak tempoyak kat atas daun pisang..

Lepas tuh balut daun pisang then letak dekat dalam pengukus..

tadaaaaaa...kite amek seketul hasben kite makan berketul3..

Kite xberapa suka sangat masak tempoyak2 nie..kalau ikan patin kite suka masak asam..tempoyak kalau buat sambal tempoyak makan dengan ulam2, haaaa itu kite suke..tumbuk cili padi, gaulkan dengan tempoyak, cicah dengan timun ke, petai ke, makan pulak dengan ikan goreng garing panas2, nasi panas2, perghhhhh!!!..makan itu je pun dah boleh bertambah2 nasik u'olls..adehh, dah lama xmakan cenggitu..wekeend nie nak buat la..

Untuk hasben kite, kite masakkan ikan patin tempoyak..kite pulak, goreng ikan garing2, cicah ulam2 dengan sambal tempoyak..anak2 buat sup ayam je..

Ehh, hari nie baru ari khamis nyeah...ingatkan hari jumaat..kemain dah mikir nak masak ape untuk weekend..tapi hari ahad la baru masak..sabtu kite ade run..so kompom xmasak punye..kihkihkih..

Wednesday, September 26, 2018

:: Sandwich O’Domok..🙄 ::

Bukan sandwich o'briens nyeah...tapi sandwich o'domok..hasben kite la nie..suka2 je tau..😒..

Ehh jap..tetibe semalam terbaca something dekat dalam salah satu group wassap hasben kite..kite xcurik2 tengok hokeyh..kite pun xpernah nak bukak2 tengok ape jadik dalam group tuh..nak baca ape jadik apotah laie..memang tidak la weh..buang masa!..oo haaa, nombor kite xde dalam group tuh sebab kite sendiri yang keluarkan diri kite dalam group..2 kali sebenarnye dengan sengaja..eehh, xde pun xpe la dalam group tuh...buat semak je..kisahnye, hasben kite tunjuk ape tah dalam tuh, so dengan tidak sengaja ternampak la punye panjang berjela perihal sombong2 nie..beberapa perangai sombong yang tidak masuk ke syurga?..haaaa, gitu gitu la..dan bile tengok sape yang send, tergelak2 kite..wehhhh, like seriously???..u are talking about urself, aren't u?..kihkihkih..sebab setiap ayat dari no 1 sampai la ke nombor berapa (don’t care), sama dengan perangai si sender..sejibik weh!..haish, tapi rasenye si sender xsedar perangai die sejibik macam ape yang diperkatakan..sebab typical si sender selalu rase die la yang terpaling baik dan ramai orang suka die (tapi hakikatnye, ramai yang suke ke?..huahuahuahua)..bluwek!..sebab kalau die sedar, mungkin die xkan send ayat2 tuh..ye lah kan sebab ibarat diri sendiri mengutuk diri sendiri!..shame on u!!!..rugi rasenye x copy..kalau la copy, boleh kite send dekat beberapa orang yang tau sangat perangai die cemana, and orang2 yang pernah terkene dengan perangai die..kompom semua orang tuh akan gelak besau..dan akan pikir ape yang kite pikir, akan cakap bende yang sama dengan kite cakap..mau jadik perbualan hangat untuk hari ini..wahahahahahhaahhahaha..kesian..lagi satu kan, selama nie banyak kate2 yang die duk share and keluarkan sebenarnye semua tuh terkene dekat batang hidung die sendiri..konon nak mengenakan orang, tapi sebenarnye terkene dekat diri sendiri..

Okayh dah dah..sambil2 je ko kan sya!..tah la korang, when it comes to that makhluk kan, i is cannot la..okayh dah dah..cite balik pasal sandwich o'domok..

Skang nie dah 3 malam dah kite buat sandwich untuk hasben kite..xde la berturut2 3malam  tuh..sandwich biasa2 je u’olls..janji perut hasben kite kenyang..

Telur yang telah dihancurkan dan digaul dengan 2 bahan2 kat situ..

Then,

Toast kan roti, letak telur yang dah dihancur2 tadi atas roti, letak wild rocket salad, taruk sikit roasted sesame..then letak se-slice dua smoke turkey, taburkan sikit hot spicy dressing atas smoke turkey, letak wild rocket salad and taburkan roasted sesame..

Begini kejadiannye bile dah close-up..

Serve pulak dengan chips..disebabkan ade chips la hasben kite bagi nama sandwich nie sandwich o’domok..kengkonon sebab sandwich nie ala2 sandwich o’briens..domok tuh sebab kite yang buat..kan die panggil kite domok..

satu nie je kite guna tortilla wrap sebab roti dah habis..hehe..

Try la u'olls...sedap..adehhh, terliur plak dah..

Tuesday, September 25, 2018

:: Quality Time ::

Kengkonon quality time la..hehe...sementara anak2 lupa jalan nak pulang ke rumah, moh la pekene makanan yang susah nak pekene kalau anak2 ade..

Contohnye,

seperti ini..nyumssss..

Nasi daun pisang nirwana, bangsar..

Nak makan sini bawak anak2 memang idok ler..bukan sebab ape tau..nak dapatkan table pun kene beratur..beratur pulak dalam 10-15minit..kalau ramai orang, silap2 lebih dari tuh...so kesian dekat anak2..and kite pun xde la jadik mak kau hijau..hahaha..

Sedapnye peria goreng tuh..hasben kite pulak jenis kuat menyakat..saje je nak amek kite punye peria goreng..bersilang2 tangan kite semata2 nak menyekat tangan hasben kite dari masuk territory daun pisang kite..muahahahaha..orang sebelah table siap gelak2..haish, buat malu je tau..

Friday, September 21, 2018

:: My Favorite Running Shoes ::

Skang nie kite ade 3 running shoes..gile tamak haloba kan..muahahaha..1 kasut yang selalu kite pakai masa running adalah kasut kite yang brooks tuh..

Yang ini..

1 lagi kasut bernama under armour yang beli masa under amour punye warehouse sale..

Gambau sebelah kasut jer..hehe..

1 lagi kasut selepas kasut under armour adalah yang bernama new balance..

Ini haaaa..hari nie kite pakai kasut nie pegi ofis..xpenah2 kite pakai sport shoes pegi ofis..hari nie pakai semata nak bagi kasut nie kembang sebab esok punye run ingat nak try kasut nie..

And my favorite running shoes is of course brooks la..masa beli running shoes new balance, kite mencarik kasut brooks sebenarnye..tapi sedih xde yang berkenan di hati..skang nie kasut brooks punye design dan colour adalah sangat x menepati citarasa kite..tuh yang sudahnye beli kasut new balance..

Kasut under armour tuh kite nak let go sebenarnye..sebab bile pakai masa berlari atas treadmill, kaki kite jadi kebas..hasben kite kate kasut tuh xsesuai dengan kite..itu yang sudahnye dapat new balance tuh..kihkihkih..

New balance nie ringan..tapi xleh lawan ringan brooks kite la..nanti dah barai salah satu kasut, nak try brand lain pulak..sebab banyak je running shoes yang ringan..ringan tuh memang kriteria penting la dalam mencarik running shoes..asalnye nak ade 2 je running shoes..kire boleh la tukau2 kasut kalau ade run..alih2 kaki kite xngam dengan under armour..tuh yang carik lagi satu..

Pasal running shoes pun jadik ko nak buat entry kan sya..huahuahua..so ade sape2 nak beli kasut under armour kite?..eehhh, tiberrrr!!!..ngeeee..

Thursday, September 20, 2018

:: 1st Time Merendang ::

Sebelum tuh kan, oven kite yang dah lama sangat xberasap, akhirnya berasap jugak malam semalam..kite bakar pizza untuk dinner hasben kite..kang kalau asyik beli makanan kat luar je kang kene kecam pulak..nanti kang ade pulak orang yang doakan "dieorang tuh xlama la tuh" just because kononnye si isteri "malas" nak masak je..kenapa xmasak???..dengan orang2 spesis hati busuk macam manusia sorang tuh, xyah bazirkan tenaga dan masa untuk terangkan..

Haih..ape punya spesis manusia la yang suke sangat mendoakan keruntuhan rumahtangga orang..setahu kite syaitan je yang happy/suke nak meruntuhkan rumahtangga orang nie..jaga rumahtangga sendiri dulu makcik..sebab dengar cerita rumahtangga sendiri pun x harmoni kan..ehhh, hiks..so xyah nak duk "parkinson" sangat dengan rumahtangga orang lain..


tadaaaaaaa..

Alaaa u'olls..senang je nak buatnye pun..xrenyah mana lah..kite pakai instant pizza base..xyah nak susah2 uli doh segala bagai..just letak2 topping je then bakar dalam oven..yang bagusnye bile buat sendiri, korang boleh letak ape yang korang nak letak, lebihkan ape yang korang nak lebihkan and kurangkan ape yang korang nak kurangkan..macam kite, kite lebihkan beef pepperoni dengan mozzarella cheese sebab hasben aiii tuh penggila cheese dan juga beef pepperoni....and seriously bile gigit je pizza, bertali2 cheese u'olls..kite makan 1 slice je..pastu kesian kat hasben kite sebab macam x daya nak habiskan, kite tolong makan lagi satu slice..slice yang kecik je la tapi..kihkihkih..lepas makan, relax jap, pastu rase bersalah lak dah..time tuh terdetik, "andai dapat ku undurkan masa, xkan ku makan pizza itu"...mihmihmih..apalagi, terus berlari atas treadmill setengah jam..kihkihkih..

Okayh nuff bout pizza..nie kite nak cerita pasal rendang..1st time kite merendang sebenarnye..terasa malu pulak...orang lain dah bertime dah buat rendang..but ya, there's always a first time for everything kan..ngeeee..

Punca kite merendang sebab rendang kat lemang to'ki dah habis and yang ade serunding je..masa balik dari kuantan, kiteorang singgah jap bentong beli lemang to'ki..dah tuh mana sedap makan lemang dengan serunding..kalau dah namanye lemang, partner-nye of course la rendang..so kite cakap dengan hasben kite, xpe la i masak la rendang..hasben kite pandang kite with this one kind punye face expression..like, "boleh ke u masak rendang?"..gitchuuu..tapi xterkeluar dek kata2 kang takut bini sentap...hahahaha..

Ape susah..noxxa kan ado..campak2 yolah semua dalam tuh..sekejapan je dah siap..kemudahan dah ade..mengelat pun mengelat la..bile lagi nak guna piuk noxxa tuh..dari duk bertapa je dalam "gua str" xkeluar..huahuahua..

taraaaaaaa..sedapnye lemang to'ki..

Untuk 1st time masak rendang, kite lulus la..mana x lulusnye, anak buah kite 3 kali tambah nasi kut makan rendang ayam kite..bertambah2..sekor ayam habis dalam satu hari..hehehe..

Wednesday, September 19, 2018

:: Semoga Wajahku Flawless La Hendaknye ::

Kulit kite kan tersangatlah sensitive..so kalau kite nak pakai ape2 face product, kite kene carik face product yang dibuat dari bahan2 organic dan no chemical and no bahan2 terlarang..hikss..

Sebab tuh la kite xbeli product2 yang jual kat kedai2 jamu ke atau product2 yang jual kat FB atau IG..senang cite product2 buatan Malaysia la..tapi kalau yang jual dekat drugstore, itu lain cite..bukan nak berlagak and bukan xnak support product orang melayu..tapi skang nie, product orang melayu la yang banyak menghancurkan muka dan jugak sistem dalam badan orang melayu..dok gitu?..

So macam2 face product yang kite trial and error..dari yang murah sampai la ke mahal..mahal pun xde la mahal mana..mahal yang masih boleh kite beli pakai duit sendiri la..ade yang memula okayh..tapi lelama k.o..yang x ok tuh terus kite stop sebelum lebih melarat..ade la dekat 5bulan kite xpakai ape2 kat muka..takat sun block je..

Skang nie kite nak try lagi satu product..okayh, ini memang mahal..serammmmm hakak tengok rege die..berbulan kite duk usha and duk baca2 review sebenarnye..last weekend dah alang2 kami berjalan2 ke mid valley, saje la mencuba nasib dekat hasben kite mintak die topup kan duit kalau xcukup..dan semestinye memang banyak yang die kene topup..hikssss..

Memula hasben kite xde kate “yes” or “no”..die duk bizi menganjing2 kite sebab asyik tergeliat lidah nak menyebut nama product tuh..bile sampai je depan kedai, kite tunjuk la kat hasben kite.. “itulah kedainye”..tapi die duk sambung lagi menganjing kite..so i assumed die xnak topup la..sekali die tolak stroller masuk dalam kedai.. “eh, boleh ke domok topup?”.. “masuklah”, kate hasben kite..berbunga rase hati ini..huahuahua..

Telan2 ailio kak atul tau tengok setiap harga tapi kak atul control ayu je depan promoter..bile dah tanye2, bile dah dapat jawapan, jadi kite dah decide dah nak yang mana..tapi sebelum tuh kene la tanye hasben kite okayh ke idok..hasben kite pun jawab, “amek la..i okayh je”..yeayyyyyy!!!!...terus kite cakap dengan promoter tuh, “so okayh la, i’ll take this one”..

Kite skang nie nak try product, 👇🏼

Yezzaaaa..this one..L’0occitane..harga memang tersangatlah potong leher..3 botol belah kanan tuh dapat free gift sebab purchased more than RM*80..botol putih belah kiri tuh pun free gift jugak..botol putih tuh botol cleanser..texture cleanser die mcm ala2 mousse..2 botol serum yang depan kotak tuh yang kite purchased..serum2 die gile mahalllll..nangis tengok harga..

More and more free gifts..sample toner, sample cream and jugak sample cream..hihihi..pastu ade lagi satu free gift..dapat tote bag..

Dengan harga yang begitu, semoga muka kite flawless la hendaknye..auwwww, hehehe..dan semoga xde orang yang mana hatinye sudah hitam, duk menyihir kite dengan alasan sebab kite pakai duit suami untuk beli face product nie..mana la tau kan..hati manusia nie xleh nak jangka..kadang mak sendiri pun boleh sihir anak menantu..haish, dunia dunia..ehh, jangan pulak pikir mak kite tau..mak kite hati tidak busuk dan tidak juga hitam..jenis yang memang xde pun nak sihir2 orang apatah lagi nak menyihir anak menantu sendiri..mak kite jenis yang anak2 happy, lagi die happy..anak2 bahagia, die pun tumpang bahagia..jenis mak yang sayang menantu macam anak sendiri..kadang lebihkan menantu dari anak pun ade..xde pun nak ber-iri hati, berdengki segala bala..and xde pun kate nak mengutuk menantu dekat orang macam anak die je la yang terpaling baik dan menantu la yang terpaling buruk..bagi mak kite, anak2 die la yang buruk, menantu2 die yang baik..wahahahhaa..terbalik kan...

Seriously, kite xboleh nak hadam la kalau seorang mak sanggup sihir anak menantu untuk kepuasan hati sendiri..i kenot brain this..serious!..

Tuesday, September 18, 2018

:: Hot & Cold Run 2018 ::

Dah berminggu kite xberlari..ade la dekat 3minggu or maybe ade sebulan jugak rasenye..patutnye ade satu minggu tuh kite berlari dekat sepang..tapi bile kite nie adalah sejenis pelupa yang tahap teruk, maka terlepas run yang patut kite pegi dekat sepang..hasben kite dah book-ed hotel baru kite teringat yang kite ade run sebenarnye..sigh..

Nak adjust time pun xleh nak adjust..bile kite mintak gerak lambat sikit, hasben kite cakap, “boleh, tapi meh bayar ***hengget duit hotel”..sobssss..

So selepas berminggu2 cuti berlari, ahad lepas kite ade run event dekat UM..Hot & Cold Run nama diberi..kali nie kite cabar diri kite sendiri untuk berlari 10km..memula nak register tuh macam seram la jugak dengan 10km..tapi, selagi xcube, selagi tuh la xtau tahap kemampuan kite cemana kan..ye dok?..kite berlari dengan si ikhwan..dah tuh, dengan sape lagi..nak tunggu hasben kite join sekali berlari, kene tunggu lagi 4-5bulan..hurmmm..

Tapi tapi sebelum tuh, nie kite nak cite..sehari sebelum run, kite nak carbo loading..plan asalnye nak makan nasi daun pisang nirwana..adehh, teringat2 peria goreng kat situ..sedapnyeeeee...hahaaaiiiii..peria goreng yang memang sentiasa akan mintak extra..nyumss!!!..hasben kite pun melayan la kerenah bini die nie sebab die tau bini die nak carbo loading..bawak la bini ke bangsar..sekali bile lalu depan nirwana, ramainye lahaiii orang tengah beratur..haish!..potong la..orang dah terbayang2 dah peria goreng die..huwaaaaa..last2 hampa..xsanggup kite nak beratur sekali dengan bobot..mau xsampai 5 minit beratur, die dah ajak balik rumah dah..so cancel nasi daun pisang..sudahnye kiteorang pegi makan,

Iniiiiii..kari kepala ikan kampung attap..xdapat nasi daun pisang, peria goreng kegilaan hamba, dapat kari kepala ikan pun jadik la..hiksssss..malam pulak makan kat teppanyaki kat mid valley..betul2 pulun carbo loading kite sehari sebelum run..

Okayh, now back to the story..

Route dalam UM memula okayh lagi..then dalam 2km gitu, tetibe nampak bukit..nama bukit tuh bukit cinta..mereka kate la..ishhh, memang bercinta nak mendaki bukit cinta..walaupun xmencanak macam bukit dekat taman botanic shah alam, tapi tetap terasa “kecintaan” mendaki bukit cinta tuh..kihkihkih..haaa, speaking of which..sabtu nie kite berlari dekat taman botanic..skang nie dah kene start kuatkan kekuda untuk hadap bukit kat situ..adoiii, boleh nangis weh bukit die..mencanak-canak..

Masa berlari rase lain sangat badan..dah tuh beberapa minggu xberlari langsung..terkejut la badan..dada rase ketat sangat..and kene pulak hadap bukit cinta..kompom sangkut la kat situ..memang xmampu nak berlari..sudahnye berjalan je la sampai atas..

2 kali kite berjumpa dengan bukit cinta..sebab habis je 5km, kene sambung balik route yang sama..kite kan masuk yang 10km punye..itu la sebab kene sambung balik route yang sama..

Alhamdulillah, kite survived sampai ke finishing line..

Route xsampai pun 10km..and itu la masa yang kite mampu..xpe la baru 1st kan masuk 10km..kire halal la..hihihi..

Medal Hot & Cold Run

We did it..weeeehuuu!!..our 1st 10km run..more and more to come..naik sikit2..dari 5km naik ke 10km..dah selesa dengan 10km, kite try HM (half marathon) pulak..wahhhh, cita2 ko sya..half marathon katenye..21km tuh..mampu kah???..

InsyaAllah..tapi kalau tetibe ter-pregnant, kite kejar anak2 sampai 21km yolah..ngeeeeee..

Thursday, August 30, 2018

:: Katakan Tidak! ::

Assalammualaikum

Hai korang!

Hurmmm, where should i start?..

Isu nie berat sebenarnye..hurmmmm..

Yang dah bertahun2 follow kite mesti tau yang dulu masa kite start bertunang dan selepas kawen dekat setahun lebih kite pernah disihir orang..ade yang masih ingat?..

To be honest sampai sekarang kite xtau siapa yang sihir kite..tapi kan tetibe ade satu kejadian yang membuatkan kite ade terdetik sorang nie..hurmmmm, rasenye xperlu la kite ulas dengan lebih lanjut..ade la sebab dan punca kenapa kite kate kite ade syak yang sorang nie..

Dulu kite pegi berubat ade la 4-5 orang..berubat dekat ustaz dan yang mengamal ayat2 suci al-quran ye..bukannye kite pergi jumpa bomoh atau pawang..Allah, tidak pernah terlintas pun nak pergi jumpa bomoh/pawang..syirik!..khurafat!..

Ye, 4-5 orang yang kite pergi berubat xpernah bagitau siapa yang hantar..semua orang tuh hanya cakap,

 “orang nie adalah orang yang dekat sangat dengan awak..yang boleh nampak segala kegembiraan dan kebahagiaan antara awak dan suami awak..dan orang tuh xsuke tengok semua tuh”

Sekarang nie bile terjadi satu kejadian nie, terus buatkan kite terdetik “ntah ntah orang nie dulu yang sihir aku x”..sebab bile pikir2 balik, orang nie memang ade banyak sebab untuk sihir kite..sebab yang datang dari diri die sendiri..ye ye kite tau jangan sebarangan terdetik takut boleh jatuh fitnah..tapi kite xterus2 tuduh die..kalau kite terus tuduh die dah lama kite pegi serang rumah die..kite cume terdetik je..like i mentioned just now..ade la sebab dan kejadian yang sahih sampai membuatkan kite terdetik orang itu..something yang xperlu untuk kite cerita dekat sini..

Ya Allah, harap2 la bukan orang tuh..xsangka sungguh kalau betul die..

Kenapa la manusia nie sanggup buat bende syirik dan khurafat dengan jumpa bomoh atau pawang semata2 nak puaskan hati sendiri..itu lah die kan bile hati sudah hitam..hasad dengki dah jadi macam sebati dengan diri die..plus, kite pelik sangat tau..manusia yang suke nak suruh hantar sihir2 nie xtakut ke pada Allah..xtakut ke dosa pada Allah..dosa menyekutukan dan menduakan Allah..😔

Ape yang die dapat dengan menyihir orang nie?..kepuasan??..kegembiraan???..hurmmm, xpe la..kau puaskan la hati kau dekat dunia Allah nie dengan bende2 syirik dan khurafat..dekat dunia Allah nie kau gembira la, kau senyum la puas2 sebab dapat porak perandakan hidup orang dengan sihir-menyihir..akhirat nanti hanya Allah je yang tau ape nasib kau..




Jikalau betul la ape yang kite sangka, semoga Allah mengampunkan dosa orang itu..dosa die dengan kite, insyaAllah kite dah maafkan..sebab dosa die dengan Allah lagi berat dan lagi besar..

Sebelum kite kate kite maafkan die, memang ikutkan kite xnak maafkan pun kalau betul die la yang sihir kite dulu..kite cerita dengan hasben kite ape yang jadi and at the same time kite cakap, “kalau masa i kene sihir tuh, die yang hantar, memang sampai mati i xkan maafkan die..die tau x betapa sakitnye, betapa seksanye, betapa azabnye nak keluarkan sihir dalam badan?..die tau x macam mana seksanye perasaan bile terkene sihir?..i rase macam nak bagi die rase cemana sakit tuh..i rase macam nak pasakkan 3 batang paku karat dekat ibu jari kaki die dengan hammer”..Allah Allah Allah..isthigfar sya isthigfar..hasben kite terdiam sebab die pun terkejut dengan ape yang die dengar..terkedu dan muka berubah sesangat..ikutkan kite nak rahsiakan tapi kite xtahan..xtahan sangat..kite dah xlarat dah nak pendam..

Kite cerita dengan kawan2 rapat kite..and ayat yang sama kite duk ulang, “kalau betul la die yang sihir aku dulu, aku xkan maafkan die sampai mati”..kawan kite nasihat kite die kate, “jangan macam tuh sya..kalau betul la, kau maafkan die..sebab dosa sesama manusia nie selagi masih hidup boleh mintak maaf..kalau salah sorang dah mati nak mintak maaf macam mana”..😭..itu yang bile pikir2..betul la ape yang kawan kite cakap tuh..so kalau betul la die yang sihir kite, dosa die dengan kite, kite maafkan..harap die sedar la dosa die dengan Allah..lagi satu, hati die dah hitam, penuh dengan hasad dengki, penuh dengan sifat2 jahat, so kenapa kite nak kene ikut jadi macam die..betul x?..

And ya, kill your enemies with kindness!..

Update :  kindness la..kidness jadahnye..hahahahaha..adoiiii..typo dan kau kan sya memang berpisah tiada..dasar jari gemok..okayh2 dah betulkan dah..alah u’olls..tertinggal “n” je pun..haish!

Monday, August 20, 2018

:: SSMBizRun ::

Sabtu lepas kite joined SSMBizRun..event ofis somi aiiii..ngeeee..hasben kite xmasuk sebab kaki die masih lagi injured and doctor advice untuk rest selama 6months..day before the event kite tanye la die nak ikut ke idok since itu event anjuran ofis die..die boleh tanye kite balik, “u nak i ikut ke xnak?..u nak i ikut, i ikut”..boleh pulak gitu..last2 kite cakap, “hurmmmm, domok duk rumah la tengok2kan anak2..ili ikut sekali so nanti kalau u ade susah la sikit nak gossip”..ngeeeeee..

Ili?..ye..ili..ili tuh best friend kite..selain ikhwan, die la kawan sekolah kite yang masih berkawan rapat sampai sekarang..usia friendship kami bertiga adalah 19years and counting..

Maka kami bertiga sama2 la ke padang merbok sabtu lepas..

Bukti bahawasanye kami bertiga berada di sana..

Hurmmmmm, event macam agak kelam-kabut and x well-organize-d..starting point kite dah rugi almost 5minutes sebab laluan pelepasan untuk berlari tuh sempit dan orang terlampau ramai..dah la jalan tuh memang dah sempit, kete plak boleh parking kat tepi2..instead of 2 lorong, jadi 1 lorong..haih, patutnye dari awal organizer or sape2 halang la orang parked kat situ..hurmmm..

Route 5km kite masih lagi boleh hadap la even though ade bukit sikit..10km lagi macam jahanam route die..route 10km lalu bukit tunku, memang mendapat la..sape2 yang penah lalu and tau bukit tunku, mesti tau lah jalan die cemana..bukit bertemu bukit dan bertemu lagi bukit hingga ke jannah..wakakakakakaka..masak!..

Ini adalah time kite..timing out..potong betul kat starting point tuh..rugi masa gua 5minutes..route more than 5km..lebih sikit je pun kire okayh la..xterasa sangat..

The bib and the medal..

Masa finishing pun tah pape..xpaham..medal amek kat tempat lain, and snacks amek kat tempat lain..okayh fine..xkisah la..ade je event organizer lain yang buat macam tuh..tapiiiiiii kan, derang bukak 4-5 counter/booth untuk amek snacks and drinks..nie x, ade ke patut 1 counter je bukak untuk amek air dan juga segala snacks..ape gile!..xkan la pihak yang berwajib xtau berapa ramai yang join..and xkan la xboleh nak pikir bende2 cenggini..hurmmm...nie harapkan 1 counter je..memang cramp la kat situ..bayangkan, dah la ko penat2 berlari nie..mana yang 5km, mana yang 10km..pastu kene beratur panjang untuk amek segala mak nenek air dan snack..

Nasib baik la kite consider-ed awal jugak sampai..so queue xberapa nak panjang..suku je beraturnye..lepas 10-15minit dah start panjang dah..if let say kite sampai lambat, memang idok ler kite nak beratur..kang xpasal2 boleh pengsan..dah la lepas je dari berlari tetibe berpinar kepala..mata dah nampak "serangga2" berterbangan..hehe..

Berat kami sama tapi kite nampak lebih gemok..because why???..because of the pipi..pipi yang tiada tandingan..weh, pipi tuh aset kite tuh..hakhakhaktuih..

Gigih menunggu lucky draw..selalunye habis je berlari kiteorg dah cabut pegi carik breakfast..tapi hari tuh, kiteorang stay-ed sebab nak tunggu lucky draw..dah tuh, lucky draw punye hadiah kete ngan motor kut..bile dah annouce-ed winner untuk lucky draw kete ngan motor, dan semestinye number kiteorang xlucky la kan..apalagi, xkan nak tunggu..gerak terus la..tapi nasib baik jugak gerak awal..ngam2 masuk kete, hujan lebat tetibe..hehehe..

Masa kat padang merbok sabtu lepas kan, biasa la dah nama run pun SSMBizRun...mesti la staff2 SSM ramai..ade la ternampak kawan2 hasben kite..siap ade yang pandang kite with this one kind of pandang tau sebab nampak kite berdua je dengan ikhwan..hahaha..macam dalam hati duk berkata2, "itu macam bini iwan..tapi sape pulak mamat botak nie..iwan mana?"..haaaaa, gituuu..memang nampak confuse sangat muka tuh..kihkihkih..masa tuh kite baru habis lari..ikhwan pun dah habis lari..kan selalu gape kiteorang 5minit gitu je..ili je yang xhabis berlari lagi..so kiteorang duduk la dekat2 dengan finishing line takut ili xperasan kiteorang bile die dah sampai..and bile duduk berdekatan dengan finishing line, memang senang la orang nak nampak..balik rumah kite cite ngan hasben kite..hasben kite gelak2 je..

Lepas nie cuti berlari 2minggu lebih..awal bulan 9 start balik berlari..hihihi..sementara nak start berlari balik, nak try berlari untuk 10km..adoiii, seram bile mikior 10km tuh..mampu ke kak atul weh nak berlari 10km nie?..paling jauh penah kite berlari adalah 7km..xpe la cube je la kan..selagi xcube, selagi tuh la kite xtau tahap kemampuan kite..betul x?..

Tuesday, August 14, 2018

:: Demi Bobot ::

*Last week punye cerita*

Bobot demam..shiyan bobot..

Kejap panas, kejap okayh..

Bobot nie nak bagi makan ubat kemain lagi berchenta..baru nampak kite pegang botol ubat die dah start xkeruan dah..merengek, menangis semua cukup..siap pegi menyorok hokeyh..haks..comel.. “mymy, bot nanak akan bat..takdap!”..ishh, ade ke ubat yang sedap bobot oit..

Punye la susah nak bagi die makan ubat tau..macam nak pegi bertempur di medan perang je rase..okayh fine!..kite saje exaggerate cite..hahaha..tapi nak buat cemana..die menangis, mengamuk, menjerit cemana pun, tetap jugak kene makan ubat sebab suhu badan die makin lama makin naik..bile dah naik sampai 38.4, itu jam memang tangan ngan kaki die kene kunci la..ubat bontot memang sentiasa standby..tapi kalau boleh nak elakkan la..mungkin bile ubat demam xjalan, baru guna ubat bontot pulak..

Ubat 4ml tapi yang masuknye 2ml..ko ghase?!..habis die sembur2 ubat tuh keluar..lepas bagi bobot makan ubat memang kompom kite kene bilas badan tukau baju balik..habis jeleket dibuatnye..masalahnye bukan takat kite je yang kene tukau baju bilas badan..bobot pun sama..

Lepas bagi bobot makan ubat, die punye la marah sebab kite bagi makan ubat..sambil nangis duk marah2 kite, “mymy nie..bot nanak bat..nanak bat mymy..bot nak mymy satu je”..hahahaha..die kate die xnak ubat die nak mommy die je..satu tuh maksudnye nak mommy sorang je..kire ubat tuh yang  no dua la..so die xnak yang no 2..muahahaha..kite pun pujuk la balik si bobot..selagi xpujuk, selagi tuh la die akan bebel xhabis pasal “nanak ubat”..

Perangai konon2 garang nau nau..nak marah nak debik orang sesuka hati die je..tapi tang makan ubat takut..hahahahaha..

Bile bobot dah bertenang, kite cakap ngan hasben kite yang kite nak tido bawah..atas sejuk sebab pasang ekon..sekali tah nape tetibe hasben kite cakap, “tido bawah??..turun la la suhu ekon, and pasang la u punye wap2 tuh..yang minyak2 tuh”..adoiiii..wap2, minyak2 katenye..hahahaha..

Yang minyak2 tuh hasben kite duk refer dekat essential oil..wap2 tuh die suruh kite diffuse essential oil..hiks..bile kite jawab “e.o dah habis”..nak tau x hasben kite jawab ape.. “kalau dah habis order la..u beli la lain”..hamboi hamboi hamboiii.. “u beli la lain" tuh dah macam suruh beli sayur taugeh sekilo 3 hengget pulak..

Essential oil young living nie bukannye 20-30hengget harga die..ade e.o yang nak sampai seribu pun ado..tapi tengok pada jenis e.o ape la..kalau yang biasa2 yang basic2 murah je..walaupun xde la murah sangat pun..yang jenis nama pun pelik, xyah la nak main order je..kang bile nak bayau, tengok2 harga die 600hengget..dah la e.onnie ade 2 jenis sukatan je..satu 5ml, satu 15ml..tuh kite cakap, "aah kalau i yang beli memang i makan pasir la sampai hujung bulan"..

Sebenarnye tau je yang hasben kite menyakat suruh kite beli..bile die dah sebut gitu, kite macam tau je yang die suruh kite order and die bayau.. “domok order la..kalau boleh cod malam nie lagi bagus..nanti i bayau ler”, kate hasben kite..haaaaa kan betul..ngeeeee..

Tapi nak cod malam tuh jugak memang taklah sebab masa tuh pukul 10.30malam..sambil2 tuh kite wassap kawan kite yang jual e.o..dah cite2, and die pun ade suggest e.o mana yang sesuai, memula kite tanye total berapa dulu..once member kite dah bagitau harga, kite tunjuk kat hasben kite amount e.o tuh semua..die kate “okayh” je, baru kite confirm order..sebab totalnye bukannye 200-300hengget..sikit lagi nak dekat sebelah tangan..so kene la tanye dulu baru confirm order..

Esoknye minyak e.o sampai..runner hantar kat ofis..

Tadaaaaa..ini die minyak2 yang member kite suggest-ed..v6 tuh fungsi die untuk dilute minyak2 yang ade..

Alhamdulillah after 2 days, dengan izin Allah, suhu badan bobot dah turun..kite start guna and percaya dengan keberkesanan e.o2 nie masa qisya kene hfmd..kite lumur e.o lavender dekat tapak tangan, kaki dengan private part die..alhamdulillah bintik2 hfmd tuh xjadi naik lebih teruk, melepuh and terus kering..

Kalau invest duit banyak2 untuk beli e.o nie pun bukan untuk sesiapa..untuk kesihatan anak2 jugak..kite orang dewasa pun boleh guna sebab e.o2 nie banyak kegunaan die..and plus duit boleh carik kan..janji anak2 sihat..

Thursday, August 9, 2018

:: Shell Out, Publika ::

Dah lama dah kite macam teringin sangat nak makan kat Shell Out..tapi sebab kami laki bini memang xleh nak makan seafood, itu yang macam berat je nak makan kat situ..nak buat cemana laki bini allergic seafood kan..sebab tuh jugak udang, ketam and certain seafoodssss di”haram”kan masuk dalam freezer..ngeeee..ade satu jenis seafood je la yang dibenarkan masuk iaitu sotong..ikan?..ikan boleh la..maksud kite selain ikan..ikan pun tengok ikan jugak..ikan pari pun di’haram”kan masuk..and plus kite memang xsuke makan ikan pari sebenarnye..

Tapi kan, kite sendiri adalah penggila seafood..paling kite suka adalah ketam..tapi xleh nak beria makan..kang mulalah naik balik kegatalan..

Tapi disebabkan kite nak jugak makan kat Shell Out, so hasben kite pun turutkan je la ketinginan bini die nie..kalau x nanti asyik la merengek je “nak makan shell out”, “teringin nak makan kat shell out”, and etc..kihkihkih..

So last weekend hari ahad, kami dinner dekat sana..mak ngan abah kite pun ikut sekali..kiteorang pegi makan shell out kat publika..1st time nak ke sana kiteorang macam a bit lost la sebab xtau kat mana duduknye kedai shell out nie..sudahnye hasben kite pegi information counter then tanye staff kat situ..huahuahua..

Bile dah tau direction, maka berjalan kami sekeluarga ke situ..adoiiii, jauh nau nau..hujung2 kedai haaaa..kesian mak abah kite kene jalan jauh2..

Kite ingatkan ramai orang sekali xde orang weh..am so happy sebab kite nie sebenarnye xsuke la bile crowded sangat dengan manusia..contoh macam family mart yang baru bukak dekat area rumah kite nie..sampai sekarang penuh dengan manusia..dan sampai sekarang la kite xde keinginanan nak menjenguk family mart kat area umah kite tuh..tunggu la lagi 6-7 bulan..orang dah xramai baru boleh cite..and sama la jugak kisahnye dengan kedai2 yang viral ke ape ke..xsanggup haih kite nak terpacak berdiri beratur panjang2 semata nak merasa..kalau xramai orang then baru kite pegi..tah la, rase macam semak bile orang ramai..

Okayh, sebelum kite melalut dengan lebih panjang lebau pasal semak dengan keramaian orang, baik kite stop..lusa pun belum tentu habis kite punye cerita..

So where were we????..

Masa nak order tuh macam blur kejap..nak order ape nie..banyaknye jenis2 seafood..rase mcm nak amek semua..huahuahua..

Sudahnye kami order combo set..mak ngan abah kite kate jangan order banyak2 sebab derang dah makan..so hasben kite order combo set yang untuk 2-3 pax..tambah ketam sekor..

Staff situ bagi apron tapi idok ler kite nak pakai..hihihi..

untuk kids ade apron lain..so kite pakaikan dekat anak dara..hiks..mesti ade yang curious kenapa mata qisya ade bijik2..hurmmmm, mata qisya terkene infection..bijik2 tuh tumbuh selepas die sakit mata awal2 tahun nie..berjangkit dengan orang2 kat rumah depan..

Itu pun kurang sikit sebab dah few times jugak la ulang-alik hospital untuk pecahkan bijik2 kat mata die..kite xpenah pegi lagi sebab bobot ade..kalau bobot xde, kite pulak pegi belari..haks..susah betul doctor nak pecahkan bijik2 kat mata qisya..baru pegang xbuat ape pun lagi, dah mengamuk2 menjerit2..hurmmm..

Bobot buat perangai..berebut toys dengan kakak die..ape yang kakak die pegang, ape yang kakak die main, itu la yang die nak..geram betul..yang kesiannye qisya sebab dipaksa and terpaksa untuk beralah..kadang kesian jugak dengan qisya tapi disebabkan xtahan nak dengar bobot bising2, so terpaksa lah kite paksa qisya untuk bagi toys kat adik die..apo laie, bertakung air mata si kakak..

Nenek ngan atok geleng kepala je dengan cucu derang yang sorang nie..semua bende nak kene ikut cakap die..A maka A la..xleh B apatah lagi C..D jauh sekali nak jumpa..

Our dinnahhhhh!!..nampak sikit tapi banyak sebenarnye..

Serious sedap..punah diet aiiii malam tuh tau..puas sebab ape yang kite nak makan, kite dah dapat..tapi tuh la, makan kat shell out sekali sekala boleh la..selalu macam xsenonoh..sebab harga die tersangatlah mahal..total bill untuk makan kat shell out last weekend was RM303..so nampak x kenapa kene sekali sekala je makan kat situ..*pengsan*

Bobot malam tuh asyik la nak melekat ke dengan nenek..xnak langsung dengan kite..sepanjang jalan nak berpimpin dengan nenek..bile kite suruh pengang tangan kite, meronta2 sambil cakap “bot nak nek”..haih..

ngengada tau bobot..bulan 9 nie nenek nak pegi jepong..bende yang die paling risau adalah nak tinggalkan cucu die si bobot nie..nenek takut nanti tetibe bobot nak nenek ke hape kan..sebab bile bobot nak nenek, bukannye die cakap "nak nek" je tau..selagi xbawak die pegi rumah nenek, selagi tuh die akan menangis and mengamuk2..penah dekat sejam lebih die mengamuk sampai hilang suara and bengkak2 mata..last2 kite kene marah dengan mak abah kite.."kenapa biarkan bobot menangis lama sangat, kenapa xbawak je kat rumah"..

Ingat playground ke ape tuh..

main bende alah nie pun boleh buat budak2 happy..hehe..

Thank u dydy coz belanja mymy shell out!..xoxo

Thursday, August 2, 2018

:: Kak Atul Suka ::

Suka la sebab strap fitbit kak atul dah sampe..suke sebab cantikkkkkk..

Cantiknye..kaler rose gold..

Hari tuh sampai, hari tuh jugak tukar strap nie..

Cantik kan kaler die..excuse my urats urats hijaus..ngeeeee..

Strap nie jenis magnetic..lekat lekat je gituuuu..

Kite beli dekat aliexpress..harga die kut2 la ade yang nak tau kan, dalam rm23++.. 

And and and, kite ade order lagi strapsssss untuk fitbit kite..😬👉🏻👈🏻..tengah otw..strap untuk berlari katenye..alaaaa, xsemestinye untuk berlari je..kalau xberlari pun boleh je pakai..

Macam2 kaler..memula kite beli 7..kihkihkih..tapi hasben kite bising apasal banyak sangat katenye.. “tukau sehari satu ker?”..so sudahnye kite buang 2 straps..maka jadi la 5 je..haks..

Murahhhhh sebab tuh kite beli banyak..5 straps nie dalam rm30++ kut..alaaaa, exact price xingat la..kire kalau beli 7, masih lagi below 50..hehehehe..xkan nak beli satu je..pastu bile beli satu nyesal plak dah..xkan nak beli berkali2..alang2 dah sekali order, order terus 5..huahuahua..

Monday, July 30, 2018

:: Birthday Present in Advance Katenye ::

Alaaaaaaaa..why why why????..i don’t want birthday present in advance..😩

Begini kisahnye..

Kite ade mengadu domba dengan hasben kite pasal xleh dengar radio masa run baru nie..xde niat pun nak hint hint ke ape..kite kan segala bende nak dimengadu-domba-nye..org getis memang cenggitu..ngeeee..and kite memang la ade tanye hasben kite berapa harga ipod touch skang..tapi xde la kate dengan niat harap2 hasben kite offer nak belikan..

Hasben kite kate die xsure berapa harga ipod touch so last2 kite survey sendiri dekat website Mac..gile mahal weh..RM866..itu harga untuk 32GB..kalau 128GB dalam RM1300++..hishh, mahal bebenau..

The next day, hasben kite pegi ke setapak central..die nak carik ape tah..so alang2 die survey kan sekali la MP4 or ipod touch..alih2 die kate ipod touch xde jual dekat Mac store situ..so die xleh nak survey..kalau nak survey jugak, kene pegi Mac store yang besar2..tapi die kate sony walkman pun macam okayh je..



Ala2 yang cenggini..

Kite sebenarnye xkisah ape pun janji dapat dengar lagu masa kite berlari..then malam tuh bermulalah perbincangan pasal perbezaan ipod touch, dengan sony mp4 walkman..tengah2 bincang sekali hasben kite kate die nak ke lowyat esoknye..so bile die nak ke lowyat, kite mintak la hasben kite tengok kan sekali mp4..kite siap pesan jangan survey ipod touch..mahalllll!!..

Sekali hasben kite bersuara, “okayh la..cannie la..u nak ipod touch ke nak sony walkman..kalau u nak ipod touch, consider itu birthday present u”..then kite tanye balik.. “kalau sony walkman pulak cemana”..sambil gelak hasben kite jawab, “anniversary present in advance”..pape tah..

Die suruh kite pikir and pilih nak mana satu..hurmmmmm, bile pikir2, macam rugi la pulak kalau beli ipod touch..bile je pun nak guna selain daripada pergi berlari..berlari bukannye every week..twice a month je pun..nak kate akan guna kalau berlari atas treadmill??..dah sah2 memang tidak la sebab kite tengok tv sambil berlari..nak kate sambil drive?..radio kan dah ade..sambil buat keje rumah???..radio kan dah ade jugak..so untuk harga yang macam tuh, memang xbaloi la rase..plus, kalau kite pilih ipod touch, kompom kite akan beli bende lain pulak lepas tuh..bende ape?..kompom kite akan beli speaker dock for ipod..nampak x yang bende xkan berkesudahan kalau kite pilih ipod touch..

Bangun pagi the next day bile nak pegi keje, kite cakap dengan hasben kite yang kite dah pikir masak2 kite nak ape..kite kate kite nak sony walkman..muktamad!..sebab kite xnak bende2 simple cenggini jadik birthday present kite..rugi rugi rugi!!..muahahhahahaa..

Kat ofis kite tengah bizi gile tahap cramp otak, hasben kite wassap tanye spec cemana kite nak..ade screen or xde screen, ape kaler, nak ade radio ke xde radio and etc..hadoiiii, dah la tengah bizi..memang xleh berpikir langsung masa tuh..kite just reply, “xkisah la memana pun”..bengang je hasben kite..haiyoooo suami..bende simple je, mp4..kite punye concern, boleh download lagu dalam tuh and boleh dengar..fullstop!..

Hurmmmm..bagi kite bende tuh memang simple je..mp4..very straight forward je kan..tapiiiiii tidak bagi hasben kite..knowing my husband, die kalau memilih barang, die akan pilih yang berkualiti dan jugak function2 bende alah tuh..bukannye bile kate mp4, die main sebat je amek memana mp4..janji mp4..

Petang sikit bile kite dah boleh bertenang, tetibe wassap masuk sekali dengan gambau.. message berbunyi, “now i declare yang ini adalah birthday present u in advance”..huwaaaaaa, xnakkkkkkk!!!..kalau tau bende2 cenggini jadi birthday present, kite mintak ipod touch..sekali hasben kite reply yang bende nie lagi booaekkkk dari ipod touch..

Die belikan kite,

Yang ini..

Bukan takat yang itu je, siap belikan kite wireless earphone brand skullcandy..😱..jenis earphone yang untuk sports punye..anti peluh kate die.. “haiyooooo beriya nau domok nie”..die jawab simple je.. “untuk isteri aiiiiiii”..

Nie haaaaa earphone-nye..terkejut kite tengok harga die..mahalnyee lahaiiiii..harga terpaksa ditutup sebab bagi kite harga die tersangatlah ridiculous untuk satu earphone..mungkin kalau peminat gadget, mereka akan kate bende nie berbaloi..tapi tuh la, kalau kite la yang nak keluar duit sendiri untuk beli earphone dengan harga gitu, memang idok ler..“nak yang xori ade je..seploh hengget boleh dapat..tapi xkan la i nak bagi isteri i pakai barang xori”..adoiiiihaiiii..kalau kite ade kat tempat kejadian memang kite xkan bagi die beli earphone nie..silap2 dengan sony walkman tuh pun kite xbagi beli..beli yang biasa2 je sudah..

Tapi tuh la orang memberi kite menerima..kihkihkih..but seriously memang best betul sound die..

My new earphone..

Nie haaaa rupa wireless earphone kite..cantiknyeeee..ini jenis sangkut kat leher je..

Kalau total up dedua barang nie, tambah seratus dua dah boleh dapat ipod touch 128GB..🙈

Sangat supportive kan hasben kite..sayangnyeeee lahaiiii dekat die..thank u domok..sabtu nie boleh rasmikan earphone dengan walkman kite..tapi dengan syarat hasben kite kene download lagu2 and masukkan dalam walkman kite..ngeeee..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...